Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
"-- skrytý --" 18.01.06 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autobus Volvo
Petr65: Takže: Nenašli, vyměnili, závada byla odstraněna ale dodnes nikdo neví proč to táhlo.
Takhle to vidím já. Vztekat se a dělat zle kvůli tomu, že mám auto opravené, záruka mi běží, ale nejsem spokojený s formulací, která nota bene nemá na běh věcí žádný vliv, mi přijde dětinské.
To je prave to, tato formulace me zbavuje naroku na vymenu vadneho vyrobku v pripade projeveni se vady v prvnich 6 mesicich od koupe věci dle zakona. Pokud by totiz formulace znela, ze zavada byla zjistena a odstranena vymenou, nebyla by ta pulrocni snaha domoci se sveho prava marna, takhle je to ze strany Renaultu plivanec do tvare. Copak jsi nepochopil, ze jsem si koupil nove auto a od zacatku se s nim peru. To neni to ze prijedu do servisu, oni ho opravi a ja jedu vesele dal. Zapominas, ze jsem byl v servisu predtim 2x. To ze neumi zavadu najit neni muj problem.
Male prirovnani - trochu odbocim:
Budes chodit k doktorovi ze te boli bricho, on ti rekne ze to nic neni pujdes domu, boli te porad, zkusis jineho doktora, take nic, bolesti trvaji pujdes za dalsim ze to trva, on te prohledne rekne ti ze ti nic neni, nicmene ti tedy vynda preventivne slepe strevo. Bolesti po operaci ustanou. Doktor ti rekne ze ti nic nebylo, ale preventivne ti slepaka vzal. Jak si budes pripadat ? Ja jako pitomec. Budes verit doktorovi nebo svemu telu ?
Ten slovensky link: mel jsem tam text i s odkazem, kdyz me dvakrat smazali dal jsem tam jen odkaz a napsal primo spravci serveru, odpoved jsi jiste cetl. MAzou vse i sebedelsi prispevek pokud obsahuje link.
Co se tyka ostatnich, anonymni forum na idnesu umoznuje ze se za tebe bohuzel muze vydavat kazdy a co s tyka odpovedi na otazku co by z toho kdo mel? to vidis prece sam, vysledkem je i tato nase diskuse -
"-- skrytý --" 18.01.06 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Autobus Volvo
Ani já se nechci nijak zvlášť hádat.
Podívej, na mne to dělá dojem tento. Auto táhlo do strany. Ani jeden servis nezjistil příčinu. Dělali geometrii, výsledky byly O.K. Auto ale stále někam táhlo.
Koukám na protokoly a vidím, že povyměňovali kde co na té přední nápravě. Tak bych postupoval já, kdybych nebyl schopen nalézt příčinu.
Z tohoto pohledu ty věci tedy vyměnili preventivně. ¨
Podle mne je úplně jedno, co je tam napsané. Z hlediska práv zákazníka se nic nemění.
takze takto si seriozny ? ci Tom69 teraz klame ?
najlepsie ak uz prestane spolu bojovat
Omlouvám se, tohle jsem nepochopil.
Našel jsem si tam v diskusi nějakou přestřelku kvůli (opět) umístěným linkům Toma69, kde on tvrdí, že to byl někdo jiný a všiml jsem si, že tam (Tom69) píše jménem jiných lidí, kteří se na něj zlobí.
Mimo jiné se hájí tím, že vždy, když dává někam link, tak k tomu píše vyjádření a nikdy že nedává link samotný. Tohle považuji za lež, což dokazuje i Tom69ův příspěvek níže s názvem "Cenzura" který byl zrušen právě proto, že někde na slovenském fóru zase spamoval (a nedal k tomu žádný text).
Tomovy odkazy nacházím už 3 měsíce na všech možných fórech a webech a většinou jsou bez textu....
Neříkám to rád, ale podle mne Tom69 nemluví pravdu... :roll: ... a sám je autorem všech linků na svůj web.
Kdo jiný a proč by to dělal? Kvůli tomu aby se někdo na Toma69 naštval? To mi přijde přitažené za vlasy... -
"-- skrytý --" 18.01.06 12:07
« Renault
Uz som dlho neprispel tak len jedno konstatovanie.
Renault na zakaznikov z vysoka.....
Je jedno ci je to radovy mechanik alwebo riaditela Renaultu SK.
Stale mam urcite problemy, dusenie motora, za urcitych podmienok nizke otackt, zopar dolamanych umelohmotnych veci po zasahu servisu, klima,....
Pri reklamaciach na Renault SK, mi pani zodpovedna za komunikaciu so zakaznikmi stale odpisuje standrdne frazy a o vsetkom sa odmieta bavit. Napisal som preto priamo riaditelovi Renaultu SK.
Presiel uz dost dlhy cas od doby co som riaditelovi Renault SK napisal a nic, ziadna odpved.
Proste Renault je Reault.
Len pre porovnanie ked som mal Fabiu, mal som jeden problem a servis to nejako dlho riesil a nevedel vyriesit. Napisal som priamo na Skoda auto SK a do tyzdna ma volali do servisu s tym ze v servise uz cakal zastupca Skody a problem vyriesili. -
« Re: Re: Re: Re: Autobus Volvo
Petr65: uz ta trosku citam dlhsie aj Toma, jemu slo o tento odsek, nepochopil si to, ci to nechces pochopit :-)
ser na to, vedz sa to ani neda citat, stale sa tu dotahujete a neustale podpichujes.
takze takto si seriozny ? ci Tom69 teraz klame ?
najlepsie ak uz prestane spolu bojovat :-!
Tom69, maj aspon Ty rozum a vykasli sa nan. Inak chvilkami ma aj on pravdu, ze niekde si mozno urobil chybu
v tomto ma zase on pravdu, ja sa im tiez nedivim ze nedosli. -
"-- skrytý --" 17.01.06 19:07
« Re: Re: Re: Autobus Volvo
No a co jako?
Z toho, co je v odkaze a souvisejících dokumetech je vidět jen to, že jeden servis tvrdí, že se mu závada neprojevila na geometrii (netvrdí že neexistuje, konstatuje že se projevila při jízdě) a druhý servis ti říká že závadu nalezl a že závada tam je. Co je na tom divného?
Nikde tam nevidím překroucená fakta. Jen to, že jeden servis závadu nenašel ve vadné geometrii.
Z toho popisu závady od p. Brabce je patrné, že závada je poněkud specifická, že se projevuje v rychlosti do 60 km/h a pouze po přejetí nerovnosti. Proč by nemělo být možné, že přesto byla geometrie v pořádku? Je možné, že kontrolu dělal prostě nějaký lempl, to se přece stát může. Správné by to nebylo, ale stává se to.
A ještě jedna věc se mi na tobě nelíbí. Když ti dojdou argumenty, začneš se bavit o jiném tématu. -
"-- skrytý --" 17.01.06 18:14
« Re: Re: Autobus Volvo
Petr65: Vis nezlob se, ale jestli tu nekdo prekrucuje fakta tak je to Renault, na jedne strane ti potvrdi opakovane zavadu viz. [odkaz]
a nasledne jeste email vedouciho dalsiho servisu [odkaz]%20.htm - Tahnutí vozidla do levé strany Vám vždy potvrdím. Stojím si za svým stanoviskem, tzn. Vozidlo při naší společné zkušební jízdě (je to již dost dávno)prokazatelně po přejetí nerovnosti a v rychlosti do cca 60km/h směřovalo na levou stranu. a nasledne napisi do protokolu cituji: Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovídající normě, s ohledem na přání a trvalé stížnosti zákazníka proveden nad rámec obvyklé péče preventivní zásah - výměna pružin předního pérování.
Prijde ti to snad normalni. Ja toho nazoru nejsem :x -
"-- skrytý --" 17.01.06 17:37
« Re: Autobus Volvo
Aha...
Pokud se jedná o autobus, skutečně se nejedná o spotřební zboží. Tím ale správné údaje v článku končí.
Jeho prodej se řídí (za předpokladu, že k němu dojde na území ČR a podle práva platného v ČR - záleží na dohodě smluvních stran) buď obchodním zákoníkem a nebo občanským zákoníkem, podle toho, jak si smluvní strany zvolí. Pokud si zvolí jako rozhodné právo právo Občanského zákoníku, řídí se jejich vztah tímto právem. Pokud si žádné právo nedohodnou a jsou to PO, platí nevyvratitelná právní doměnka, že se vztah řídí zákoníkem obchodním. Pak je tedy jasné, že neplatí standardní dvouletá záruka, ale záruka taková, jakou si sjednají smluvní strany.
Z tohoto pohledu je roční záruka v pořádku. -
"-- skrytý --" 17.01.06 17:22
« Re: Re: Re: Re:
Cetl jsem, ze jsi je zval na svuj protestsraz, kde si mohou auto vyzkouset.
Nedivim se ze se na tuhle akci nedostavili, stejne jako vsichni ostatni. Dokonce ti psali, že je mozno domluvit se na jindy, ale na tuhle protestakci ze prostě nepujdou.
Vis, co se mi na tobe nelibi? Jak prekrucujes fakta. -
"-- skrytý --" 17.01.06 16:57
« Re: Re: Re:
Nabizel jsem jim setkani s moznosti jizdy s uvedenym vozem, vcetne osobni diskuse. To bylo odmitnuto. Veskere pozadovane informace jsou na mych strankach a co se tyka soudniho znalce, posudek by mel byt hotov tento tyden, bohuzel to chvilku trva a to ja neovlivnim. -
"-- skrytý --" 17.01.06 15:13
Proc jsi precitlively ve vztahu k Renault clubu? Tu diskusi jsem cetl a prislo mi, ze ti zpocatku chteli pomoct.
Podle mne jsis to u nich podelal sam spamem jejich fora (doufam ze nebudes tvrdit, ze to tam za tebe psal nejaky vtipalek, ktery ti logoval tvuj ucet) a napadanim lidi. Krome toho jsi jim nikdy na zadnou jejich otazku neodpovedel a kdyz te zadali o nejaky dokument, nikdys jim ho nedal. Pak jses ohanel znaleckymi posudky a slibil jsi je dodat - nikde tam nejsou.
Tak se nediv, ze s tebou nesouhlasi. Ty otazky byly zcela konkretni a vecne.
To ze pak doslo v zaveru diskuse de facto k hadce se vubec nedivim. -
"-- skrytý --" 17.01.06 14:19
Tom69: A proč by majitele Renaultů neměly zajímat výsledky prodeje? V Evropě prodali asi 10% podílu trhu.V práci chtěli kupovat SM,tak jej platím,občas,pokud si v pondělí vzpomenu, tak prolistuji.Teď třeba vím, že se prodalo 12-13 tis renclů v ČR,že L2 byla někde na 48 +/- místě mezi modely,že se jich prodalo víc jak M6 či Avensisů,prostě čísla,statistiky.... Podle mne legitimní informace.
Vím, že se prodalo 377 Swiftů(když jej má žena), jaký je trend v off-roadech(vede Hyundai) atd.
Já v tom nic špatného nevidím.
Každý klub asi bude provázán se značkou a moc bych se divil,kdyby to bylo jinak. -
"-- skrytý --" 17.01.06 13:50
« tak
IT: asi jsem byl spatne pochopen, jasne ze tam tyhle veci patri, jen jsem se pozastavil nad tim koho z klubaru asi zajimaji obchodni vysledky koncernu renault za rok 2005, kdyz neustale pisi jak jsou nezavisli 8-s
nelze srovnavat testy novych aut s nejakou ciste ekonomickou vetsine nic nerikajici informaci. Co jim asi klubarum tahle zprava prinese? Levnejsi dily. Tak to potom jo ;-)
Petr65: bohuzel jsem narazil na vtipalka, ktery se napr. na idnes podepisuje jako ja a vsude nechava pouze odkazy, chapu ze jsou pak lidi nastvani, protoze si mysli ze je to moje prace.
PS: od noveho roku jsem poslal nejmene 4 emaily na Renault CR, vcetne dalsiho na prodejce, myslis, ze se nekdo uracil mi odpovedet. NE! -
"-- skrytý --" 17.01.06 11:42
to all: Na klubových stránkách Mazdy či Hondy jsou zcela běžně testy novinek,popis konstrukcí atd. Nechápu,proč by si Renault a jeho klub měli počínat jinak?
Pak je reklamou jakýkoliv test,ať je to na internetu či v klasickém časopise. Tak to zakážeme?Zakažme! >:-[]
Půl roku se tu píše,jak je Renault šmejd a v ČR jich prodali v r.2005 asi 12 tis,či kolik.
Problém se vyskytne všude a když dojde na větší problém, je neochota to řešit a snaha odpálkovat u všech.
Jsme pro každého bezvýznamný trh.Až se tu ročně prodá 400tis aut,asi se začnou chovat jinak.
Taková 2.liga ve slavné EU,zatím...no jo, tak divize,ať je to přesné... ;-) -
"-- skrytý --" 17.01.06 11:27
« Re: Re: Re: cenzura ?
A jak jim pomuze ze jen porad na nekoho nadavas? Kdyz chces ostatnim pomoct, proc jim nedas nejaky navod? Nemyslis si, ze by jim to pomohlo vic?
Ale ne, misto toho jen hazis spinu na kohokoliv, kdo s tebou nesouhlasi a to na jakemkoliv foru o autech, pripadne kazde forum spamujes odkazy na tvou slabomyslnou stranku.

Preventivne ich vymenili, ale nie na zelanie zakaznika. Zakaznik prisiel reklamovat zavadu. Ak uznali za vhodne menit veci na naprave, prosim. Ak by vymenili trebars vyfuk, prosim. Ak by povedali, ze zavada nejde odstranit a ze vymenia cele auto, takisto prosim. Ale napisat do protokolu, ze vymenili auto na zelanie zakaznika, je trochu zcestne, nie? Protokol je doklad o vykonanej cinnosti, ktoreho kopiu dostava aj zakaznik. Preco by mu malo byt jedno, co je tam napisane? A preco tam nema byt napisane to, co sa naozaj dialo? Jediny dovod vidim spekulaciu. Ty by si suhlasil a podpisal, keby Ti do protokolu dopisali nieco, co nesedi? Napr. fiktivnu vymenu dielov...
No, nie som si celkom isty. Napr. ak podpises protokol, v ktorom nebude oprava zavady spomenuta, tak ju (opravu) nemozes neskor reklamovat. A ak mas stale behat do servisu kvoli zavade/zavadam, tak to Tvojej spokojnosti asi neprida.
Ak bola vymenou pruzin odstranena zavada, tak asi ju sposobovali zle boli pruziny, nie?
Toto su fakty. Nejake spamovanie for, (ne)poskytnutie auta clenom Renault klubu (naco aj?), ci ucast na protestnom zraze - to je vedlajsie a na podstate veci nic nezmeni. Ani v pozitivnom a ani v negativnom smere. O to tu totiz vobec nejde.