Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:43

« tema

to tema jsem prihodil proto, protoze jde take o Renault CR a stejny pristup. Nejde o jinou znacku ani lednicku ani nic jineho, ti kdo prodavaji Renault tak prodavaji i Dacii jestli jsi to jeste nepostrehl
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:41

« proc nechces

proc nechces pochopit ze je to jen o arogantnim pristupu dovozce a bohuzel v mem pripade i prodejce, copak tam nikdo nepochopil ze jsem zakaznik. Tady opravdu zajem konci prodeji vozu, samozrejme najde se par lidi, kteri se to v ramci svych moznosti snazi resit, ale bohuzel je jich malo a pravomoce bohuzel minimalni
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:41

« Re: Re: Re: Re: Re: brzdy

Proč, kruci, měníš zase téma?
    Projdi se celý český nebo celosvětový web a klidně sem nasázej všechny nespokojené majitele renaultů, fordů, škodovek, mercedesů, ledniček, žehliček, počítačů, židlí, podlah.... Těch nespokojenců ze všech možných branží a koutů světa je skoro nekonečně... (aspoň mám práci :-P )
    Budeš se cítit lépe nebo co? Budeš mít dojem, že jsi ten ublížený a bude ti dělat dobře že ublížených je víc?
    Ankety? Jakou myslíš, že mají vypovídací hodnotu, zejména ty webové? Limitně se blíží nule.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:36

« Re: Re: Re: Re: brzdy

tady mas dalsi priklad, co ty na to ...... zase podpis Renault
    [odkaz]
    Tom69:Ono Dacie v těchto případech hřeší na to,že zkrátka člověk co si koupí relativně levné auto nebude mít ani peníze ani chuť se soudit.Ve zmazané diskuzi byla fota a byla to katastrofa.Dotyčnému bylo slíbeno,že mu auto budu zdarma opraveno,ale ne jako reklamace/to by mohl být precedens/-jak to dopadlo,no dá se tam dočíst.Jinak dle statistiky na webu Dacia v Rumusku dle ankety problémy s lakem mělo zhruba 10% Loganů,všechno bylo neuznané jako reklamace.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:35

« Re: Re: Re: brzdy

Jasně, najal si mě Renault, Renault club je placený Renaultem, Renault platí reklamu v TV NOVA, takže se v Občanském judu objeví chudák Renault proti * Vrátnému... Nech té paranoi.
    Nikomu to neříkej, jsem tajný agent...
    Jsem člověk, kterého zajímají fakta, to jsis mohl všimnout. Proto mě, když už ztrácím čas psaním na toto fórum a hledáním tvých příspěvků po webu a pročítáním tvých stránek, zajímají všechna fakta. Kromě toho se domnívám, že znalost faktů může tuto diskusi pohnout dál. Pomalu se totiž toto téma stává vyčerpaným.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:30

« Re: Re: brzdy

Petr65: Nevim proc mam z tebe pocit, jako by si te najal Renault CR
    Proc to potrebujes vedet, to je to pro tebe tak dulezite :?:
    Vis pro me je ted podstatne, dat vedet o chovani a pristupu Renault CR co nejvice lidem a tesim se na pokracovani reportaze v cr1 motozurnalu.
    Vis co je zajimave, ze napr. diskusi o problemech s lakem u loganu, kde byly i fotky nekdo kompletne smazal. Neni to podivne, kdyz dle renault CR byly pouze tri pripady v republice ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:27

« Re: brzdy

Očekával jsem odpověď poněkud komplexnější.
    Co nebylo opraveno, nebo s čím nejsi spokojen?
    Zatím jsem nevybral, probíhá výběrové řízení.
    Já nevím, jestli bych byl klidný, je možné že ano, je možné že ne. Co mohu říct s jistotou, volil bych k tomu abych byl ve svých právech uspokojen metody, které k tomu povedou, namísto ztrácením času a nervů vyšilováním po netu.
    Hypotézy co bych si myslel o někom když .... nebo co by se stalo kdyby jsou tak dobré do Blesku. Řešením hypotetických kdybysmů ještě nikdo nic nedosáhl. Mě zajímají fakta: Rozbil kotouč > opravil nebo Rozbil kotouč > neopravil. "Kdyby" mě nazajímá.
    Stejně tak ti můžu napsat, že kdybys postupoval jinak, mohl být úspěšnější, nebo kdybys oslovil naši společnost, že nebudeš mít žádné starosti... Kdyby...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:20

« brzdy

Petr65: kdyz bylo auto v servisu, upadl pri cisteni mechanikovi brzdovy kotouc primo na hever a ten do nej udelal centimetrovou diru, nastesti se dotycny priznal a ani servis mi to nezatloukl a upozornil me na vymenu noveho. Otazka je jak by to ale dopadlo, kdyby kolem meho auta nebyl takovy cirkus. Nechci nikoho hanit, ale bohuzel jsem se uz s kvalitou znackovych servisu nekolikrat potkal jiz drive a bohuzel ve vetsine pripadu negativne. Predpokladam, ze ty bys byl na mem miste absolutne klidny. Jeste dovetek. Stacilo mi jenom pozorovat technika co se pokousel na trikrat vymenit vadne radio, to me zbavilo poslednich zbytku iluze o odbornem servisu.
    Tak asi proto se na to tak divam.
    PS: jake auta si vybral do firmy?
    PS2: Jestli byly zavady odstraneny, rekl bych castecne, v sobotu jedu do servisu protoze nejsem se vsim spokojen
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Budeš tak laskav a odpovíš mi na mou předešlou otázku? Pak se budu věnovat dalším tvým dotazům.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Jestli to dobre chapu, muzu byt rad ze mi to nekdo laskave resil, ale ja jsem si kopil nove auto aby bylo nedotcene a ne odborne prestavene znackovym servisem 8-s To jsem si mohl koupit ojete. Chapes ze po tom vsem uz nemam k autu duveru !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Tom69 Zaslal: 19. 1. 2006 18:03
    Máš to opravené nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Petr65: Rad a za co, ze jsem pul roku jezdil s pokazenym autem, fakt jsem strasne rad
    Vis u Renaultu je takrka vsechno vlastnost vozu, ale nikde se o tom nepise, zeptas se dealera co jsou nejcastejsi zavady u auta, rekne ti zadne. Kdyby mi prodejce rekl, hele bude to mozna delat to a to, tak to beru, reknu ok jsem na to pripraveny, ale kazdy jen chvali a chvali a chvali a kdyz prijde problem skoro vsechno sis zpusobil sam
    Vis co me se.e, dealer ti rekne. OK ja to vidim tak, ze bych vam to auto vymenil, ale velky bratr rekl NE. Kdyz jsem prebiral auto, rekl mi p.Freiberg osobne. Jedu na jednani s pi. Zaleskou, Renault by se chtel domluvit, ale musite slevit neco ze svych pozadavku. Rikam, dobre jedte za pi. Zaleskou a zkuste neco vymyslet. Pak si sedneme a uvidime co dal. Vcera jsem mu psal jak to vypada, odpoved znela RENAULT UZ NIC RESIT NEBUDE. PRO NE JE TO UKONCENA VEC!
    Tak co si o tom mam asi myslet
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:04

Já myslím, že z toho nemusíme zase dělat Kocourkov.
    Výměna věci je podle mne krajním řešením a je vhodné touto cestou postupovat tehdy, jestliže se jeví pravděpodobným, že taková závada ani po odstranění neumožní řádné užívání věci.
    Takže pokud to zase vztáhnu k případu Tom69a, který sice na voze měl více závad, ale všechny byly odstranitelné bez následků pro další používání vozu, nebo byly odstraněny bez těchto následků, pak takového postupu netřeba.
    Je však věcí každého, jak se rozhodne postupovat. Zákon tu možnost dává a je na zákazníkovi jestli ji využije.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  18:03

chybka serveru smazano duplicitni
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Znamená to ad absurdum, že bych se měl VŽDY krýt a v případě jakékoliv závady, která potenciálně hrozí zdlouhavým neúspěšným odstraňováním, požadovat výměnu vozu a nikoliv opravu? Samozřejmě tento postup znamená riziko minimálně velmi zdlouhavého postupu atd.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:54

« závady

Mám závadu a to je hlavní problém.Takže pokud se jedná o vadu již od koupě vozu a já je to nechám opravit jsem v kelu. Mýlím se? Už je vidím jak jdou s kůží na trh.
    PETR65 : nenašel jsem to tvé povolání!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:54

Petr65: Rad a za co, ze jsem pul roku jezdil s pokazenym autem, fakt jsem strasne rad >:-[]
    Vis u Renaultu je takrka vsechno vlastnost vozu, ale nikde se o tom nepise, zeptas se dealera co jsou nejcastejsi zavady u auta, rekne ti zadne. Kdyby mi prodejce rekl, hele bude to mozna delat to a to, tak to beru, reknu ok jsem na to pripraveny, ale kazdy jen chvali a chvali a chvali a kdyz prijde problem skoro vsechno sis zpusobil sam 8-s
    Vis co me se.e, dealer ti rekne. OK ja to vidim tak, ze bych vam to auto vymenil, ale velky bratr rekl NE. Kdyz jsem prebiral auto, rekl mi p.Freiberg osobne. Jedu na jednani s pi. Zaleskou, Renault by se chtel domluvit, ale musite slevit neco ze svych pozadavku. Rikam, dobre jedte za pi. Zaleskou a zkuste neco vymyslet. Pak si sedneme a uvidime co dal. Vcera jsem mu psal jak to vypada, odpoved znela RENAULT UZ NIC RESIT NEBUDE. PRO NE JE TO UKONCENA VEC!
    Tak co si o tom mam asi myslet >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Jak to mám vědět?
    To je jako bych se ptal SirAntona, proč jsi neodpověděl na dotazy lidí z Renaultclubu...
    Už jsem psal níže, že bys v této situaci měl být rád, že to opravili.
    Kdyby to neudělali, bude tě to stát jen čas. Opravit by se to muselo tak jako tak. Navíc netuším, oč bys žaloval...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Petr65: Jeden dotaz, proc tedy Renault na vsechny me otazky neodpovedel temi nekolika vetami jako ted ty a proc naopak psal
    PS: jeste dovetek, ted naposledy jsem pisemne do protokolu uvedl, ze nezadam opravu nybrz posouzeni pro pripadny soudni spor, vysledek znas
    PS2: a co vyskytvice zavad najednou, to snad take stale plati ne
    Vážený pane,
    dovolujeme si reagovat na Vaše podněty týkající se Vámi zjištěných závad na vozidle Renault Megane II.
    V této souvislosti jsme od Vás obdrželi e-mailovou poštou jednak dne 5. října t.r. kopii Vaší korespondence se spotřebitelskou organizací, dále text ustanovení vyňatého ze zákona č. 40/1964 Sb. a v neposlední řadě i dopis adresovaný naší společnosti.
    Co se týče Vašich informací, obsažených v e-mailové zprávě ze dne 3.10.2005, , případu věnujeme značnou pozornost, neboť nám záleží na spokojenosti našich klientů Prozatím byla vyžádána dokumentace k historii vozu, kdy z listin, které byly předloženy, neplyne existence Vámi popisované závady. Je pravdou, že pokud se vada na věci projeví v době do 6 měsíců od převzetí věci, je třeba, aby prodejce prokázal, že vada vznikla až po přechodu vlastnictví věci na kupujícího. Pokud se to prodávajícímu nepodaří, je konstruována právní domněnka, že vada existovala již při převzetí věci a kupujícímu z takto daného skutkového stavu vyplývají příslušné nároky.
    Podle informací, které máme k dispozici, Vás prodávající vyzval k přistavení vozu, aby mohla být provedena diagnostika případné vady. Z dosavadního průběhu lze tedy konstatovat, že z Vaší strany nebyla poskytnuta potřebná součinnost, nutná k postupu dle § 616 zákona č. 40/1964 Sb. Velmi nás mrzí, že tento vstřícný krok pokládáte za chybný a v souvislosti s tím hodláte učinit kroky směřující k poškozování dobrého jména naší společnosti. Bohužel v takovém případě bude společnost nucena bránit se zákonnými prostředky, které k tomu účelu český právní řád nabízí.
    Předpokládáme však, že mezi Vámi a prodávajícím dojde k dalším jednáním ohledně odstranění shora uvedeného nedostatku. Další vývoj záležitosti budeme velmi pečlivě sledovat a věříme, že bude přijato řešení, se kterým budete spokojen.
    S pozdravem
    Kamila Záleská
    služby zákazníkům
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65

Tak jednoduché to není.
    Řekli jsme si, že klíčový je okamžik vzniku závady. Předpokládá se (a znovu to musím říct, že to nelze aplikovat plošně a že to lze aplikovat jen u takových závad, které mohly, vzhledem ke své povaze, existovat už při převzetí věci), že závada vznikla již před převzetím věci.
    (příklad: vypadlý kabílek, který zkratuje řídící jednotku lze stěží považovat za závadu, která existovala v době převzetí vozu ap.)
    Tedy...
    Pokud předpokládáš, že vzniklá závada má původ již v době před převzetím vozu a vůz se rozhodneš vrátit, pak zavoláš odtah a necháš se odtáhnout do kteréhokoliv autorizovaného servisu, kde jim vůz předáš a sdělíš jim, ať si ho nechají, že očekáváš výměnu vozu.
    Teď drží černého Petra dovozce. Musí prokázat, že závada nevznikla v době před převzetím vozu zákazníkem.
    Nutno dodat, že takových závad je naprosté minimum a praktické použití je velmi omezené.
    Co je důležité, nemusí jednat zákazník ale ten, kdo je za vadu odpovědný.
    Mohou pak nastat dvě varianty:
    1.) Závada vznikla již před předáním auta při prodeji, pak je požadavek na výměnu věci legitimní a nelze proti němu nic namítat.
    nebo
    2.) Zjistí se, že závada vznikla až po předání vozu a pak je tato fikce vyvrácena, přičemž se postupuje dále podle obecných pravidel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…