Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 20.01.06 16:51
« zkusenost
Neco pro Petra65, tedy pokud se jeste ukaze:
Vážený pane Vratný,
Rád bych reagoval na Vaše stránky.
Pracuji ve společnosti která vlastní několik desítek možná stovek vozů značky Renault a tak bych očekával že tato obří automobilka se k nám bude chovat jako ke svým klientům ale tak to zdaleka není.
Snažíme se náklady na provoz vozidel minimalizovat a to u této značky není vůbec jednoduché. Setkávám se i s případy kdy na vozidlo v záruce není záruka uplatněna a to na díly o kterých běžný uživatel nikdy neslyšel natož neví že existují. Konkrétně se jedná o hydraulický posilovač spojky který je namontován hluboko v útrobách vozu a není možné ho žádným způsobem poškodit běžným používáním.
Problémy které popisujete na vašich stránkách nejsou určitě ojedinělé spíš mým každodenním chlebem. Jednání s RČR je velice obtížné. Už několikrát jsem se doslova pohádal s jejich zástupcem ohledně záruk i dodání náhradních dílů když se mě vyloženě ironicky ptaly co je to vlastně záruka at jim to specifikuji…
RČR udává svým dealerům přes jejich interní systém ICM co mohou dealeři dát na záruku a co ne. Když se obrátím v těchto případech na RČR pouze mi oznámí že to je čistě věcí dealera a né jejich. Pak se dostáváte do začarovaného kruhu kde jeden svádí vinu na druhého proč záruka nebyla uznána.
S vozy Renault jako celek máme obrovské problémy. Ročně nás opravy motorů(stává se že i na jednom autě 3 motory během 150.000km) výměny katalizátoru a dalších stojí řádově miliony korun. Od RČR máme vyjádření že s vozidly není zacházeno tak jak by mělo být a není o vozidla staráno. Naši klienti kteří vozidla provozují pravidelně jezdí na prohlídky což samozřejmě kontrolujeme. Pak si ještě pokládám otázku, proč klienti zachází špatně jen s vozy Renault a né s ostatními?
Myslím že problém bude někde jinde… -
"-- skrytý --" 19.01.06 19:05
« Re: Re: závady
Měl jsem problém s klimou viz fórum: Servis cca14* jsem přijel pro smrad : bez zakázky protože mi nic necítíme.Autor. servis: nic necítíme, ale uděláme dezinfekci: O.K. Smrad ještě horší:to je váš problém Vaše auto je O.k.> právník: odstoupení od smlouvy a pak ouvej není jaksi páka na řešení tohoto problému a opora v zákoně.
Tak zaujmi své stanovisko. -
"-- skrytý --" 19.01.06 19:00
« Re: Re: pauza
PETR65: nabývám dojmu, že tím kdo zatím neodpovídá jsi ty. Dedukce na tvůj job je právnická firma, ale ty nemáš ani trochu úcty k otázce druhého.
Pokud jsem pochopil máte výběrové řízení: přeji vám vybrat Renault s auty pro lidi a pak se ukaž. -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:57
« Re: závady
Mám závadu a to je hlavní problém.Takže pokud se jedná o vadu již od koupě vozu a já je to nechám opravit jsem v kelu. Mýlím se? Už je vidím jak jdou s kůží na trh.
PETR65 : nenašel jsem to tvé povolání!
Pardon, přehlédl jsem ten dotaz.
Teď mluvíš o něčem hypotetickém a nebo hovoříš o něčem konkrétním?
ad mé povolání: špatně jses koukal ;) -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:47
« Re: proc nechces
Jako zákazník máš svá práva a prodejce má také svá práva.
Jako zákazník máš své povinnosti, stejně tak i druhá strana.
Jestli se domníváš, že se někdo podělá jen proto, že jsi zákazník, seznam se s realitou.
Jediné co funguje jsou daná pravidla a ty musíš využít beze zbytku.
K tomu ti nepomohou ani další případy zoufalého majitele vysavače, kterými se budeš ohánět...
Takže to sem už, prosím, netahej. Tím se zabývat nehodlám. -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:46
« nejsem
nejsem ublizenej, jsem nasr.nej z toho co si tu muze dovolit dealer (dovozce) vuci zakaznikovi. Bohuzel jsi nebyl svedkem mych telefonatu kdy jsem na zacatku chtel neco resit a misto toho na me zacal dealer do telefonu rvat a nasledne polozil telefon, to jsem opravdu v zivote nezazil. To co si on dovolil a vis co mi jeste rekl, proc otravuju kvuli blbostem kdyz mi to auto prodali bez marze. to je prima ne >:-[] -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:41
« proc nechces
proc nechces pochopit ze je to jen o arogantnim pristupu dovozce a bohuzel v mem pripade i prodejce, copak tam nikdo nepochopil ze jsem zakaznik. Tady opravdu zajem konci prodeji vozu, samozrejme najde se par lidi, kteri se to v ramci svych moznosti snazi resit, ale bohuzel je jich malo a pravomoce bohuzel minimalni -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:41
« Re: Re: Re: Re: Re: brzdy
Proč, kruci, měníš zase téma?
Projdi se celý český nebo celosvětový web a klidně sem nasázej všechny nespokojené majitele renaultů, fordů, škodovek, mercedesů, ledniček, žehliček, počítačů, židlí, podlah.... Těch nespokojenců ze všech možných branží a koutů světa je skoro nekonečně... (aspoň mám práci :-P )
Budeš se cítit lépe nebo co? Budeš mít dojem, že jsi ten ublížený a bude ti dělat dobře že ublížených je víc?
Ankety? Jakou myslíš, že mají vypovídací hodnotu, zejména ty webové? Limitně se blíží nule. -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:36
« Re: Re: Re: Re: brzdy
tady mas dalsi priklad, co ty na to ...... zase podpis Renault
[odkaz]
Tom69:Ono Dacie v těchto případech hřeší na to,že zkrátka člověk co si koupí relativně levné auto nebude mít ani peníze ani chuť se soudit.Ve zmazané diskuzi byla fota a byla to katastrofa.Dotyčnému bylo slíbeno,že mu auto budu zdarma opraveno,ale ne jako reklamace/to by mohl být precedens/-jak to dopadlo,no dá se tam dočíst.Jinak dle statistiky na webu Dacia v Rumusku dle ankety problémy s lakem mělo zhruba 10% Loganů,všechno bylo neuznané jako reklamace. -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:35
« Re: Re: Re: brzdy
Jasně, najal si mě Renault, Renault club je placený Renaultem, Renault platí reklamu v TV NOVA, takže se v Občanském judu objeví chudák Renault proti * Vrátnému... Nech té paranoi.
Nikomu to neříkej, jsem tajný agent...
Jsem člověk, kterého zajímají fakta, to jsis mohl všimnout. Proto mě, když už ztrácím čas psaním na toto fórum a hledáním tvých příspěvků po webu a pročítáním tvých stránek, zajímají všechna fakta. Kromě toho se domnívám, že znalost faktů může tuto diskusi pohnout dál. Pomalu se totiž toto téma stává vyčerpaným. -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:30
« Re: Re: brzdy
Petr65: Nevim proc mam z tebe pocit, jako by si te najal Renault CR
Proc to potrebujes vedet, to je to pro tebe tak dulezite :?:
Vis pro me je ted podstatne, dat vedet o chovani a pristupu Renault CR co nejvice lidem a tesim se na pokracovani reportaze v cr1 motozurnalu.
Vis co je zajimave, ze napr. diskusi o problemech s lakem u loganu, kde byly i fotky nekdo kompletne smazal. Neni to podivne, kdyz dle renault CR byly pouze tri pripady v republice ? -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:27
« Re: brzdy
Očekával jsem odpověď poněkud komplexnější.
Co nebylo opraveno, nebo s čím nejsi spokojen?
Zatím jsem nevybral, probíhá výběrové řízení.
Já nevím, jestli bych byl klidný, je možné že ano, je možné že ne. Co mohu říct s jistotou, volil bych k tomu abych byl ve svých právech uspokojen metody, které k tomu povedou, namísto ztrácením času a nervů vyšilováním po netu.
Hypotézy co bych si myslel o někom když .... nebo co by se stalo kdyby jsou tak dobré do Blesku. Řešením hypotetických kdybysmů ještě nikdo nic nedosáhl. Mě zajímají fakta: Rozbil kotouč > opravil nebo Rozbil kotouč > neopravil. "Kdyby" mě nazajímá.
Stejně tak ti můžu napsat, že kdybys postupoval jinak, mohl být úspěšnější, nebo kdybys oslovil naši společnost, že nebudeš mít žádné starosti... Kdyby... -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:20
« brzdy
Petr65: kdyz bylo auto v servisu, upadl pri cisteni mechanikovi brzdovy kotouc primo na hever a ten do nej udelal centimetrovou diru, nastesti se dotycny priznal a ani servis mi to nezatloukl a upozornil me na vymenu noveho. Otazka je jak by to ale dopadlo, kdyby kolem meho auta nebyl takovy cirkus. Nechci nikoho hanit, ale bohuzel jsem se uz s kvalitou znackovych servisu nekolikrat potkal jiz drive a bohuzel ve vetsine pripadu negativne. Predpokladam, ze ty bys byl na mem miste absolutne klidny. Jeste dovetek. Stacilo mi jenom pozorovat technika co se pokousel na trikrat vymenit vadne radio, to me zbavilo poslednich zbytku iluze o odbornem servisu.
Tak asi proto se na to tak divam.
PS: jake auta si vybral do firmy?
PS2: Jestli byly zavady odstraneny, rekl bych castecne, v sobotu jedu do servisu protoze nejsem se vsim spokojen -
"-- skrytý --" 19.01.06 18:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PETR65
Jestli to dobre chapu, muzu byt rad ze mi to nekdo laskave resil, ale ja jsem si kopil nove auto aby bylo nedotcene a ne odborne prestavene znackovym servisem 8-s To jsem si mohl koupit ojete. Chapes ze po tom vsem uz nemam k autu duveru !
proč bych se neukázal?
Od chvíle, kdy jsi včera touto dobou říkal že za 2 hodiny přijdeš stále čekám na odpověď na své otázky.
Jak jsem předpokládal, nedočkal jsem se. Místo toho postuješ další a další cancy.
Proč se bojíš odpovědět, co ještě není na voze v pořádku?
Já zapomněl, tohle ti je jedině podobné. Stále odvádíš pozornost jinam, jen aby ses vyhnul odpovědi.
Mimochodem, takovýchle "dopisů" ti sesmolím do hodiny 3... Snad ti to nezabralo celý čas od včera do teď?