Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

25.01.06  02:15

« Bez nadpisu

Jsem majitelem nového Megana. Po jeho zakoupení jsem byl již několikrát v servisu, klepal mi stínící plech o výfuk, mlží se mi zadní světlomety i po jejich první výměně, mám dďru při studeném motoru a nízký volnoběh po nastartování vlažného motoru. Také mi trochu v zimě vrže přístrojovka.
    Můžu mít dva přístupy:
    a) Jsem z toho na nervy. Auto je zralé na vrácení, měl bych se přidat ke všeobecné antiRenault mánii a dosáhnout jeho výměny !
    b) Jsem v pohodě, auto jezdí, je pohodlné a bezpečné, jsem vcelku spokojeným majitelem. Těch pár závad se přece postupně vyřeší, mám na to 2 roky záruky.
    Je to jen v přístupu k životu. Všechno má řešení:
    -Výfuk klepal a už neklepe.
    -Světla se mlžila, v záruce jsem dostal nová, mlží se dále. Co mi to říká ? Že na příčinu Renault a výrobce světla asi nepřišli, proto počkám několik měsíců a nechám vyměnit světla později z jiné výrobní série, až se příjde na chybu. Určitě mi to nebrání v řádném užívání vozu.
    -Problém motoru byl Renaultem zaregistrován, počkám na technické řešení (zřejmě nový SW motorové jednotky).
    -Na přístrojovku si šahat nenechám, každé rozebrání ještě zvyšuje možnost nových pazvuků.
    -Protože vidím, že problémů bylo více, připlatím si raději ještě +2 roky záruky.
    Vůbec si nejsem 100% jistý, že kdybych koupil např. ŠKODU, VW, TOYOTU atd., že bych určitě dostal bezproblémový vůz. Je to náhoda, smůla nebo štěstí, ale všechno se dá opravit.
    Dokud si Tom69 nepřečetl v mé diskuzi o problémech s motory, uváděl problém zřejmě jako "při opakovaném sešlápnutí brzdového pedálu dojde k poklesu otáček a následnému rozkmitání vozu". Teď ví i díky mě, že motory 1.6 mají závadu a zahnojil tím další diskuse a kopíruje tam celé mé texty. Servis mu údajně závadu zapřel, přitom je známé číslo technického řešení. Není nic jednoduššího, než jet do jiného servisu, kde sedí jiní lidé, kteří o tom už něco slyšeli a pokud by neslyšeli, říci jim číslo řešení, které si mají nalézt. O problémech 1.6 mi servis říkal už někdy v září. Mým překvapením bylo i to, že jsem se v prosinci dozvěděl, že problém táhnutí Meganů do strany způsobený pružinami je známý a je na něj asi 2 měsíce vydané technické řešení.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  23:55

« Bez nadpisu

Krista Tom, Ty si fakt ako male decko. Ked ten jav trva sekundu - dve po zosliapnuti plynu a cele sa to prejavuje tak max. do minuty - dvoch po celkom studenom starte, tak tomu kurniksopa daj pokoj. Nechci po tom chudakovi zazraky, studeny start a nasledne prve akceleracie su skor odhadom elektroniky co si este moze dovolit bez spatnej (citaj spaetnej) vazby (vaezby) a nie riadny bezproblemovy beh!!!!! A este k tomu s takym casovanim vacky, aky Meg 1.6 ma.
    Ked to trva dlhsie a nebudes moct vobec nastartovat a na volnobeh sa Ti auto bude triast ako ten Terezin Parkinson, tak zajdi do servisu a pytaj si, nech Ti vymenia nastavovac vacky, prip. nech pozru, ci nemas zapalovacie cievky Sagem. Tolko si chodil po tom Meganeownersclube a toto si sa nedocital...?
    Ha, a teraz som Tvojej hypochondrickej dusi dal dalsieho chrobaka do hlavy.
    PS: ja viem, ze to bude asi obrovska zhoda nahod, ale uplne nahodou si sa nevyskytol v jednej relacii na televizii TA3 par dni po zaciatku roka? Bol tam jeden Tomas Vratny z Prahy. Cumel som ako puk...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  22:48

« Znalecky posudek

Tak jsem dnes konecne obdrzel znalecky posudek ohledne tahnuti vozu vlevo z nehoz cituji: jedna se o vadu, z titulu zaruky, bránící řádnému užívání poprvé reklamovanou 11.7.2005 a dosud neodstranenou (posudek zpracovavan k datu 30.11.2005)
    Pri zkusebni jizde se projevilo zretelne tahnuti vozu na levou stranu predevsim v rychlosti do 60 km/h a pri predchozim properovani na nerovnosti vozovky. Tato vada se nestupnuje s rychlosti jizdy a nema souvislost se sklonem vozovky.
    2.Bezpecnostni pas
    Tato vada je zjevna, nenaviji se a pri zapnuti je volny - jedna se o vadu branici radnemu uzivani
    3. Ventilator
    Hluk ventilatoru je pri prepnuti do vyssich poloh extremni a vybocuje hlukem z obvykle urovne jinych vozu stredni tridy
    Aktualni zjisteni: v servisu me presvedcovali ze se nejedna o vadu díra při akceleraci,nízký volnoběh, nyni se ovsem ukazuje ze se o vadu jedna [odkaz]
    Co na to Petr65?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  13:42

« kolegove v Anglii jsou na tom obdobne zda se ......

Dostat od Renaultu kloudnou odpoved zrejme neni problem jen v CR viz diskuse na ostrovech
    [odkaz]
    kdyz tu jejich diskusi procitam, mam pocit ze to nase poplakavani tady je jen slaby cajicek :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  12:19

« asi fakt smolar :( treseni na volnobeh

spojoval jsem si to se seslapnutym pedalem brzdy, jak je videt mylil jsem se ...........................
    preposlano od PetrK ........
    Kdo hledá najde.... Na anglickém fóru je problém 1.6 VVT delší dobu diskutovaný a jako technické řešení uvádějí č. 4432A viz. např:
    [odkaz]
    [odkaz]

Na 1.6 zlobí kladka vačkového hřídele (číslo 2 na obrázku) pro změnu časování ventilů, vyměňuje se a k tomu se přehrává i software. Projevem je i to uváděné třesení motoru na volnoběh.
    Proto jsem si vzal raději 1.4 - co tam není nemůže se ani porouchat.
    Jinak je to jen v lidech a v servisech, nehaňte tolik Renault jako automobilku. Má standardní procedury pro shromažďování dat z garančních oprav a rozesílání technických instrukcí k odstraňování závad jako ostatní automobilky. Jen by instrukce musel někdo číst a někdy uplatnit i svůj rozum namísto diagnostiky.
    Aby vše nezáviselo jen na lidech, pokud někdo přijedete s něčím do servisu, tak při zadání Vašeho auto do počítače při přejímce jim automaticky vyjíždí všechny případné technické instrukce na kontrolu či preventivní výměnu podezřelých sérií dílu. Samozřejmě je tady jistá priorita závad, kdyby šlo o životu nebezpečný díl, koná se velká svolávačka, kdy jste vyzváni dopisem k přistavení. U všech automobilek to funguje obdobně.
    Tom69:
    V prosinci když si napsal, co pomohlo k odstranění táhnutí Megane na jednu stranu, jsem se zeptal v servisu, jestli vědí, že to mohou způsobovat pružiny. Bylo mi odpovězeno, že je již vydaná asi 2 měsíce stará instrukce (tedy někdy v říjnu 2005) na výměnu pružin. Toliko cituji slova technika, ověřit jsem si to nemohl ani číslo instrukce neznám.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.06  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

Zaslal: 20. 1. 2006 16:51
    Předmět: zkusenost Odpovědet Orig. přísp.
    ----------------------------------------… />
    Neco pro Petra65, tedy pokud se jeste ukaze:
    Vážený pane Vratný,
    Rád bych reagoval na Vaše stránky.
    Pracuji ve společnosti která vlastní několik desítek možná stovek vozů značky Renault a tak bych očekával že tato obří automobilka se k nám bude chovat jako ke svým klientům ale tak to zdaleka není.
    Snažíme se náklady na provoz vozidel minimalizovat a to u této značky není vůbec jednoduché. Setkávám se i s případy kdy na vozidlo v záruce není záruka uplatněna a to na díly o kterých běžný uživatel nikdy neslyšel natož neví že existují. Konkrétně se jedná o hydraulický posilovač spojky který je namontován hluboko v útrobách vozu a není možné ho žádným způsobem poškodit běžným používáním.
    Problémy které popisujete na vašich stránkách nejsou určitě ojedinělé spíš mým každodenním chlebem. Jednání s RČR je velice obtížné. Už několikrát jsem se doslova pohádal s jejich zástupcem ohledně záruk i dodání náhradních dílů když se mě vyloženě ironicky ptaly co je to vlastně záruka at jim to specifikuji…
    RČR udává svým dealerům přes jejich interní systém ICM co mohou dealeři dát na záruku a co ne. Když se obrátím v těchto případech na RČR pouze mi oznámí že to je čistě věcí dealera a né jejich. Pak se dostáváte do začarovaného kruhu kde jeden svádí vinu na druhého proč záruka nebyla uznána.
    S vozy Renault jako celek máme obrovské problémy. Ročně nás opravy motorů(stává se že i na jednom autě 3 motory během 150.000km) výměny katalizátoru a dalších stojí řádově miliony korun. Od RČR máme vyjádření že s vozidly není zacházeno tak jak by mělo být a není o vozidla staráno. Naši klienti kteří vozidla provozují pravidelně jezdí na prohlídky což samozřejmě kontrolujeme. Pak si ještě pokládám otázku, proč klienti zachází špatně jen s vozy Renault a né s ostatními?
    Myslím že problém bude někde jinde…

o tomto som ja uz raz pisal pri svojich problemoch s odstranenim lahkeho vyosenia naprav, tahania do strany( vacsinou do lavej) zle opotrebenie pneumatik. Proste servis zistil jasny problem a ze sa bude menit zadna a predna naprava a ram motora. No postupom casu z toho bolo predne pruzenie a to nedokazali v RSR vybavit ani po 40dnoch cakania na schvalenie. Servis nema problem v zaruke vymenit cokolvek, len mu to niekto musi schvalit a preplatit. Jak som s odstupom casu pisal, technik v Istrose bol najlepsi na slovensku a vedel som preco, co on schvalil RSR tiez, ale ze toho schvalil malo. Ja mam podla neho od zaciatku auto v poriadku, ziadny problem. Az sa cudujem, ze mi po cca 9tkm vymenili zvlnene kotuce na zaruku. Preto ma stve , ze s nasim problemom sa neda ist na zaruku napr. do rakuska. Tu opravu musi preplatit RSR a to uz nieje lahke, Renault FR ma svoje pravidla a teda asi ceeloeuropska zaruka v takychto pripadoch( tahanie do strany, nepravidelne sa dusi motor) nieje celoeuropska. Leda ak vam auto uplne klalkne na ceste, to by hadam riesili kdekolvek. Teda dufam , no a tu priplatenu zaruku co mam, skoda reci. Ale mozem sa milit a kamarat ma oklamal, ze to auto v AUT neopravia bez predosleho suhlasu RSR.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.06  12:35

« Bez nadpisu

Zaujimava diskusia tu prebieha. Pre mna z nej vyplynula jedna vec, ak taky ludia ako Peter65 pracuju v obore ochrana spotrebitela, tak tym padom ako spotrebitelia sme skoncili. Mozno ma Peter65 v niektorych veciach pravdu, neviem, jedno viem urcite, zazil som v Renaulte podobne veci ako Tom69 a poznam osobne dalsich co maju taketo skusenosti.
    Ale kvoli tomu som sem nechcel pisat. Pred par dnami som mal prispevok ze som pisal riaditelovi Renaultu SK a ze sa neozval. Tak tuto informaciu musim zmenit, ozvala sa mi pani so zakaznickeho oddelenia a podakovala mi za list riaditelovi, bohuzial stanovisko Renaultu k mojim problemom je nemenne. Vzhladom ale na moje problemy ktore mam s autom sa rozhodli mi poslat nejaky poukaz na sluzby v sieti Renault.
    Urcite to nevyriesi ziaden z mojich problemov ale aspon nejaky ustretovy krok zo strany Renaultu, aj ked minimalny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.06  16:31

« Re: klepani

prave jsem si cetl diskusi na anglickem foru a jak je videt pristup renaultu je asi vsude stejny 8-s [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.06  02:06

« klepani

psal jsem servisu ze se auto na volnobeh klepe jak ratlik, napsali mi ze je to normalni a neni to zavada, stejne tak dira v plynu a ted se doctu ze to az tak v poradku neni, mas pocit ze si zavady vymyslim podle toho jak se doctu na foru. precti si moje starsi prispevky a zjistis ze jsem na tyto problemy upozornoval driv nez se o nich zacalo psat.
    Dnes rano pri rozjezdu se mi pri popisovanem problemu "dira v plynu" ozvaly dute rany z motoru (jako kdyz stare motory strilely do vyfuku, tohle slo ale z motoru)
    Fakt me je lito ze jsem s renaultem dosel az do tohoto stadia, pro me to byla vzdy the best znacka a dnes skoda mluvit, je to posledni renault ktery jsem si koupil >:-[]
    PS: PP pokud jsi z Prahy, muzes si jizdu s mym vozem vyzkouset a nasledne tu napsat jestli si vymyslim jen proto, ze to tu nekdo popsal
    PS2: spise bych se priklanel k variante, ze s cim si servis nevi rady je pak prohlaseno za vlastnost
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.06  01:58

« pp

pp: promin ale tento problem jsem uvadel driv nez tu byl vubec zminen, renault mi tvrdil ze je to naprosto normalni a ted ctu ze je to problem
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 20.01.06  22:01

« Bez nadpisu

Nechtěl jsem se tady k tomuto tématu už vyjadřovat,už z toho důvodu,že mám taky Megana,takže můj pohled nebude nikdy nezávislý.Ale nad některými tahy toma69 zůstává rozum stát a nutí mě abych v mnohém dal za pravdu petrovi65.
    Např. tom69 měl problémy které x-krát popsal a které byly řešeny (nebo vyřešeny?),průběh a výsledek teď není důležitý.Včera si na autorevue.cz jeden pisatel postěžoval na problémy s dírou v akceleraci u motoru 1.6,tom69 po přečtení této informace začal mít tento problém taky a od této chvíle ho ten problém začal tak trápit,že okamžitě poslal mail do servisu na Zličíně a prezentoval to jako další z nekonečné řady poruch :?: ,které ho trápí.Dneska už tento problém popisuje tady jako jeden z problémů které mu v Renaultu neodstranili a odstranit nechtějí.I když někteří pisatelé na autorevue.cz popisují tuto poruchu jako poruchu o které v Renaultu vědí a odstranit jí umějí a dokonce píší i číslo tech.řešení :?: :?: :?: , tom69 to tady podává jako další poruchu která ho potkala a kterou Renault neřeší a řešit nechce.Promiň,ale buďto máš opravdu takovou smůlu,anebo jsi opravdu demagog.
    Pro ty které to zajímá,tady jsou podrobnosti:
    [odkaz]
    to All:
    pokud je petr65 skutečně zástupcem druhé strany,nevím proč se zlobíte,aspoň by tady konečně začala skutečná diskuse na toto téma a hodně věcí by se možná vyjasnilo a uvedlo na pravou míru,jinak to tady bude pořád jednostranné nekonečné brečení na špatném hrobě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  20:22

« PETR65

Tedy jsem zklamán. Dává všem morální kázání o tom jak odpovídat na jeho otázky a hledat v jeho příspěvcích informace, ale sám se ani nenamáhá přečíst si příspěvky ostatních.
    Dnes jsem mluvil s dobrým kamarádem, který tahá auta z venku. Vozí hlavně Renaulty. Říkal mi, jak se teď velmi zhoršila kvalita nových vozů, hlavně dci, kde jdou do háje celé motory a německý dealer je z toho na mrtvici. Bohužel nehoří jen motory, ale i elektronika. To samé Peugeot a Citroen. Něco je shnilého ve státě francouzském.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  19:56

« Re:

Nabidl jsem petrovi65 setkani, ktere by bylo jiste prinosnejsi nez tato vymena, ale zrejme chce zustat inkognito
    PS: jiste se tomu zasmeje, ale nevim proc mi jeho retorika tak moc pripomina moji korespondenci s Renault CR
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  19:30

« Bez nadpisu

Petr65, Tom69:
    Možná by nebylo naškodu, kdyby jste si předali e-mailovy nebo ICQ kontakt a mohli živě diskutovat tam. Mám pocit, že se tato diskuze začíná zaplňovat něčím, co není přínosné pro nikoho....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  18:56

co jeste neni v poradku? no palubka uz nedrnci je na kostkach ale uz i na normalni vozovce, po vymenene ventilatoru po prepnuti na stupen 4 vibruje volant jako mobil na tichy mod, dira v plynu neni pry normalni jak jsem se dozvedel a jak me presvedcovali v servisu, ale jedna se o chybu sw ridici jednotky, na volnobeh se motor klepe jak ratlik na mrazu ..............
    pas byl vymenen slava, tahnuti - nechci predbihat mam nove zimni gumy a teren na zkouseni take neni nejlepsi, takze nebudu zatim delat unahlene zavery .......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  18:53

to je dost siroky pojem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

Zřejmě jsi je procházel špatně.
    Zaslal: 18. 1. 2006 16:21
    Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Autobus Volvo
    .... částí mé práce je ochrana spotřebitele.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  17:58

« Re: Re: Re: Re: zkusenost

PETR65: promin, prosel jsem si vsechny tve prispevky, ale tve povolani jsem v nich nenasel :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  17:48

« Re: Re: Re: zkusenost

1.) o tom co delam jsem psal, neni pravda ze jsem neodpovedel.
    2.) na druhy dotaz tykajici se vadne klimatizace neumim odpovedet, neznam podrobnosti.
    Dockam se tve odpovedi na velmi jednoduchou otazku?
    Z ceho jsi tak podelany ze se tu "informaci" bojis podat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  17:44

« Re: Re: zkusenost

Petr65: pro tebe jsou to mozna "cancy" pro me zkusenosti jinych lidi, co se tyka odpovedi, mas nize nekolik dotazu od dalsich lidi kterym jsi neodpovedel, ptam se proc?
    co jeste neni v poradku? no palubka uz nedrnci je na kostkach ale uz i na normalni vozovce, po vymenene ventilatoru po prepnuti na stupen 4 vibruje volant jako mobil na tichy mod, dira v plynu neni pry normalni jak jsem se dozvedel a jak me presvedcovali v servisu, ale jedna se o chybu sw ridici jednotky ..............
    pas byl vymenen slava, tahnuti - nechci predbihat mam nove zimni gumy a teren na zkouseni take neni nejlepsi, takze nebudu zatim delat unahlene zavery ....... :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…