Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
"-- skrytý --" 26.01.06 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: co .
To co pises nema logiku.
Znalecky posudek (existuje-li nejaky) jsi nechal vypracovat proto, abys ziskal znalecky podlozene argumenty pro jednani s Renaultem. Takove argumenty, ktere podpori tva tvrzeni a daji za pravdu, ze si stezujes opravnene.
Pokud bych byl zastupcem Renaultu, nebo jim jinak povereny (jako ze nejsem), byla by to nejkratsi cesta, jak s timto posudkem seznamit Renault.
Jestlize s tim Renault seznamit nechces, mas zrejmě zalibu ve cteni znaleckych posudku, ktere jsou k nicemu.
Mimochodem, zase menis sve tvrzeni.
Zkraje jsi psal, ze nezverejnis, protoze nemas svoleni. Ted pro zmenu tvrdis, ze to je kvuli duvere :-) To je velmi smesne. Bud jsi tedy lhal predtim a nebo lzes nyni.
Cim dal tim vic jsem presvedcen ze jsis vymyslel i ten posudek. Takze, kdyz uz jsme u te duvery, vzhledem k tomu, kolikrat jsi uvadel nepravdive udaje a kolikrat jsi sva tvrzeni ucelove menil, je ma duvera v jakekoliv tve tvrzeni minimalni. -
"-- skrytý --" 26.01.06 12:04
« Re: Re: Re: Re: co .
Petr65: jediny duvod je ten, ze ti v tuto chvili neduveruji, protoze nevystupujes jako clovek, ktery by mi chtel pomoct. Spis naopak.
Nemam te bohuzel kam zaradit, spis se mi jevis jako zastupce Renaultu nez clovek z "lidu". Je to muj ciste osobni pocit. Netreba ho dale komentovat. -
"-- skrytý --" 26.01.06 11:46
« Re: Re: Re: co .
To nechapu...
Nejprve se ohanis znaleckym posudkem, ktery nemas.
Pak priznas, ze ho nemas a tvrdis, ze se na nem usilovne pracuje.
Verejne slibis, ze ho das k dispozici.
Pak tvrdis, ze ho nemuzes zverejnit, protoze nemas souhlas, coz ti u jinych dokumentu ani nahodou nevadi. Argument ze nemaji razitko je smesny. (Co ta nahla zmena?)
Kdyz akceptuju, ze ho nechces (ne ze nemuzes) zverejnit a zadam te abys ho tedy poslal mailem, odmitas. (To prece neni zverejneni...)
Pozadujes osobni setkani abys mi ukazal ten posudek (proboha proc?). Pritom vis, ze jsem jiz drive osobni setkani s tebou odmitl z casovych o dalsich duvodu. Takze si muzes byt jisty ze odmitnu znovu...
Na me to dela dojem, ze jen mlzis a zadnym posudkem nedisponujes. -
"-- skrytý --" 26.01.06 11:09
« Re: co .
Rad bych ho videl.
Znalecke posudky vetsinou nekonstatuji pouze, ze se jedna o vadu, ale popisuji duvody vzniku zavady ap. Od toho jsou to posudky znalecke.
Mas nejaky duvod ho neposlat, kdyz jsi pred tim nekolikrat vyslovne uvedl, ze ho das k dispozici? -
"-- skrytý --" 26.01.06 10:52
« tv3
tv: nevim o tom, v jake souvislosti to bylo ?
petr65: nedostal jsem svoleni umistit tento dokument na web, dulezitou pasaz jsem ti popsal
Pri zkusebni jizde se projevilo zretelne tahnuti vozu na levou stranu predevsim v rychlosti do 60 km/h a pri predchozim properovani na nerovnosti vozovky. Tato vada se nestupnuje s rychlosti jizdy a nema souvislost se sklonem vozovky.
Pokud se znovu pri prohlidce v autorizovanem servisu Renault neprokaze, ze tahnuti doleva bylo zpusobeno mechanickym poskozenim vozu a to je velmi nepravdepodobne, jelikoz stejne prohlidky byly jiz cineny pri predchozich dvou reklamacich, jedna se pak o vadu, z titulu zaruky, branici radnemu uzivani, poprve reklamovanou 11.7.2005 a dosud neodstranenou.
Následná prohlídka v servisu vyloučila mechanické poškození. -
"-- skrytý --" 26.01.06 10:16
Tom69, toto si asi prehliadol:
PS: ja viem, ze to bude asi obrovska zhoda nahod, ale uplne nahodou si sa nevyskytol v jednej relacii na televizii TA3 par dni po zaciatku roka? Bol tam jeden Tomas Vratny z Prahy. Cumel som ako puk...
Len tak pre zaujimavost ma to zaujima :-) -
"-- skrytý --" 26.01.06 09:14
Panove, neverte tomu, ze bych si z neceho delal sport, jen jsem mozna malinko narocnejsi a mam rad, kdyz veci funguji tak jak maji. Pokud se vada projevuje shodne s popsanym, nevidim duvod proc nechtit napravu.
Vedel jsem, ze se nejake problemy u noveho auta mohou objevit, jen to proste nesmi presahnout unosnou mez.
Petr65:
.... nasledna prohlidka v servisu vyloucila mechanicke poskozeni. -
"-- skrytý --" 25.01.06 23:52
SirAnton: ak je to nahodou reakcia na moj prispevok, tak len tolko, ze aby som zabranil babrakom v servise dodzubat mi auto, tak tam radsej nechodim, resp. v pripade vynimocnej potreby servisnej prehliadky v zaruke idem a necham im auto len na nevyhnutne potrebnu dobu. A naozaj som v tomto boji na strane zakaznikov, navyse sa snazim nejakou tou skusenostou/vedomostou obcas aj pomoct.
Preto som aj tem moj prispevok napisal tak, ako som ho napisal. Lebo ked je raz nieco riesitelne, resp. v ramci technickych moznosti stroja jeho normalnym (ocakavatelnym) chovanim, co ta popisovana "diera v plyne", ak trva iba kratku dobu, urcite je (a vysvetlil som aj preco), tak nad tym netreba travit cas. Ale Tom69 si neda povedat, a kazdy problem, ktory hocikto vo svete s Meganom ma, ma automaticky aj on a rad si z toho urobi adrenalinovy tour do servisu. Len tolko. -
PetrK: neviem, ale ja uz by som si zaruku +2roky nepriplatil, akurat co teraz musim na garancku(vymenu oleja) do znackoveho servisu.
nemas zly pristup k zivotu, akurat nie kazdeho bavi stale chodit s novym autom do servisu a prosit na kolenach o opravu a nechat sa odbijat kravinami. Fakt to proste nieje lahke. -
modus ponens 25.01.06 09:29
« nazor
to all: nerozumiem, co vam vsetkym vadi na tom, ked niekto pise o svojich problemoch, kde sa len da. Nechcem sa nikoho zastavat, ale pripomina mi to slovenskych majitelov/prevadzkovatelov lyziarskych zariadeni, ktori po snehovej kalamite obvinovali media, ze sirenim katastrofickych sprav o stave ciest odradili ludi od cestovania a nasledne od navstev stredisk. Fakt si niekedy pripadam ako v Kocurkove, a to este jemne posudzujem. Nasledne som pocul peknu glosu, kde sa hovorilo, ze media budu nabuduce informovat nie o stave ciest, ale si rovno pockaju na spravy o pocte mrtvych. Ved to sa "predava" najlepsie... >:-[]
Ale k teme. Preco je zle, ked sa zle skusenosti zverejnuju? Ja to povazujem za ovela dolezitejsiu informaciu ako prispevky o tom, kedy pride "moj mazlicek" do garaze, aka farba je najkrajsia a kolko vyjde priplatenie si podsvietenia interieru (nic proti novemu Civicu, fakt ;-) ). Toto su totiz realne skusenosti, ktore mozu naozaj pomoct tym, ktori sa teraz rozhoduju, prip. ktori uz maju problem. Plus, povazujem za zakladne pravo zakaznika spotrebitela dostat za svoje peniaze plnohodnotny tovar. A ak sa tak uz nestane (kazdy spravi obcas nepodarok), musi byt ak nie snaha vymenit cely vyrobok, tak aspon 100% usilie zavady opravit. Tak to funguje u slusnych firiem, automobilky a ich predajcov nevynimajuc. Ak sa teda v servise namiesto hladania priciny zavady venuju oj*bavaniu zakaznikov, trepaniu blbosti o pricinach, ktore nespadaju do ich kompetencie (vid. zly benzin, zle pocasie a pod.), prehlasovaniu zavady za normalny prejav, prip. presviedcaniu, ze si to zakaznik sposobil sam - tak povazujem za uplne prirodzene, ked sa zakaznik brani trebars medializaciou. Aspon pomoze ludom, ktori by dopadli rovnako, keby si podobny produkt kupili.
Na zaver dodam, ze si treba uvedomit, na ktorej strane sa nachadzam, resp. ku ktorej strane stojim blizsie. Obhajovanim niecoho, co sa moze stat aj mne, si kopem peknu jamu. -
"-- skrytý --" 25.01.06 08:52
« volnobeh
Petrk: pravdepodobne jezdis do jinych servisu nez ja, je divne ze ani v Auto Freiberg ani v nejvetsim servisu u nas RC Zlicin o techto problemech nevi nebo alespon nevedeli. Opravdu to nechapu. Psal jsi, ze o problemu s pruzinami vedeli od rijna, vysvetli mi proc o tom tedy v uvedenych servisech nevedeli ani v prosinci kdyz jsme problem resili. Predtim jsem si klepani vozu na volnobeh spojoval s brzdami, tak jak me o tom presvedcovali v servisu, s tim ze je to normalni. Dira v plynu dle nich je zpusobena necistotami v benzinu. Rekni mi co si o tom mam teda myslet.
Odeslal jsem v pondeli dotaz ohledne diry v plynu a klepani na volnobeh do servisu Auto Freiberg i RC Zlicin, ale do dnesniho dne odpoved nedorazila 8-s
PS: Tvoje rada ostatnim co maji problemy tedy zni: Objizdejte servisy po cele republice az konecne narazite na ten ktery vam to opravi ? Rozumim tomu dobre ?

Tedy aby bylo jasno, dovoluji si ten luxus, který si ve svém povolání, kde stále hájím něčí zájmy, dovolit nemohu, snažím se zachovat absolutní nestrannost.
Z toho vyplývá, že nestojím na ničí straně a nehájím ničí zájmy.
Pokud vidím chybu v jednání na jedné nebo na druhé straně, upozorním na ni, případně navrhnu možný postup. Pro hodnocení tvrzení a situace potřebuji co nejvíce informací, které jsou pravdivé.
Na tom může vydělat de facto jen Tom69, protože upřímně pochybuji, že by na tomto fóru kdokoliv z Renaultu participoval. A pakliže by participoval, předpokládám, že zaměstnává nebo najímá někoho, kdo informace týkající se procesu uplatňování nároků z odpovědnosti za vady dobře zná.