Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.02.06 01:55
« info
[odkaz]
jak jsem tak brouzdal tak jsem objevil toto hlaseni, tak jej pro jistotu uvadim pokud by se to nekoho z vas tykalo .......
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 46. týden 2004Dodávkový automobil Renault Master II, fáze 2 (všechny verze).
Vyrobeno ve Francii.
Riziko zranění. Riziko nedostatečného upevnění volantu. Při pohybu a otřesech automobilu hrozí ztráta kontroly řízení.
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 25. týden 2005
Automobil Renault Megane II Sport Country.Vyrobeno ve Francii.**Obrázek není k dispozici Hrozí nebezpečí poranění. Možný kontakt předních trubek katalyzátoru a brzdových destiček, následkem čehož může dojít k jejich poškození a ke snížení brzdové funkce.
........ tady nevim jestli je preklad uplne spravny, nejde mi do hlavy jak by se mohly potkat desticky s necim dalsim, nicmene v Renaultu budou jiste vedet o co jde
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 27. týden 2005
Osobní automobil „Renault Espace IV”, typ s benzinovým motorem; vyrobeno v období od 7.11.2003 do 2.4.2004 včetně. Modely vybavené pomocným systémem vytápění.
Hrozí nebezpečí požáru. V důsledku nepozorné manipulace při opravách či úpravách topného systému může druhý topný okruh vytápěcího systému aktivován a může dojít k jeho přehřátí. Skrz ventilátory může do automobilu proniknout zápach a kouř z pálícího se zařízení, přičemž vytápěcí systém může být ještě více poškozen.
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 34. týden 2005
Motorové vozidlo – osobní automobil „Renault Modus“ vyráběný do 05.04.05 . Riziko vzniku poranění. Nesprávnéusazení hřídele řízení může ovlivnit stabilitu řídící funkce.
Motorové vozidlo – osobní automobil „Renault Clio 2“ – data výroby od 08.05.03 do 18.11.04
Riziko vzniku poranění. Riziko vzniku zkratu ve spínači klaksonu ve volantu a ovlivnění modulu airbagu - může dojít ke špatnému fungování všech tří uvedených komponent. -
"-- skrytý --" 11.02.06 11:19
« pro laffa i pro ostatni, co se ptaji ,,,
ne kazdy je priznivcem ODS, ne kazdy je priznivcem CSSD, proste jsou dva tabory lidi, ktere se nikdy neshodnou, stejne tak je to v mem pripade. Fandi mi vetsinou ti, kteri se jiz do podobnych problemu dostali a vedi co je to bezmoc proti aroganci. Ne kazdy ma chut a naladu s tim bojovat, bohuzel moje vlastnost je takova, ze kdyz citim neferove jednani snazim se s tim neco delat. jak uz jsem psal drive, nemam rozpocet na PR jako Renault. Takze se se mnou budete jeste nejakou dobu potkavat, bohuzel. Po pul roce tahanic, problemu a slibech nenabidl dealer potazmo Renault CR nic co by bylo alespon malou naplasti na vznikle problemy. To ze auto opravili je jen diky tlaku, ktery jsem na ne vyvijel. Musel jsem se pracne domahat neceho co je dane ze zakona. Obcansky spor s dealerem, co se zmeni? Nekde stranou budeme spolu bojovat a vse pujde ve starych kolejich. Dealer vuz nevyrabi, tak proc by mel nest nejvetsi zodpovednost. Mate snad pocit, ze bychom vedeli o tom, ze hypernova i jine retezce prodavaji shnile maso nebyt jednoho reznika, ktery si to nenechal pro sebe. Jste tak naivni, ze byste se domnival, ze by takovym gigantum jako je Renault zalezelo na zakaznikovi. To vite ze ne, kazdy jsme jen cislo v prehledu nic vic. Ale co kdyz nebude kricet jeden nespokojeny zakaznik, co kdyz dojde k poklesu prodeje, nebude to preci jen duvod k zamysleni ci zmene pristupu. Vzdy je co zlepsovat.
Ja osobne jiz v tuto chvili s nejvetsi pravdepodobnosti nic vic neziskam, co jsem ale ziskal navic je ohromna zkusenost a co jsem na druhe strane ztratil jsou iluze o znacce která mne provazela od utleho veku. A po všech modelech Renault které jsem vystridal je tento muj POSLEDNÍ.
A vite proc? Ne proto, ze by byl nekvalitni, ale proto jak se tato společnost stavi ke svým zakaznikum, kteří se dostali do problemu !!!
Tom Vratny -
"-- skrytý --" 10.02.06 17:09
« Renault web
Ekonomické cíle
Program snižování nákladů a optimalizace investic bude využívat zejména synergetické efekty z Aliance s Nissanem.
- snížení nákupních nákladů o 14 % v průběhu 3 let
- 12 % snížení výrobních nákladů, zvýšení průměrné míry využití kapacit ze 60 % v roce 2005 na 75 % v roce 2009
- snížení nákladů na logistiku o 9 %
- snížení režijních nákladů, které se z 5,1 % obratu v roce 2005 sníží na méně než 4 % obratu v roce 2009
Výkonnost podniku se bude měřit růstem operativní marže, přičemž cílem je dosáhnout v roce 2009 6 %. Cílem bude trvale zajistit pozici nejhospodárnějšího evropského výrobce běžných automobilů.
Správní radě Renaultu bude předložen návrh lineárního nárůstu dividendy z dnešního 1,8 eura na akcii na 4,5 eura na akcii v roce 2009.
Renault, autoweb.cz -
"-- skrytý --" 09.02.06 21:15
« Zaruka v ruzných státech - jen pro zajímavost
Rumunsko: 2 roky nebo 100.000 km, s jednou výjimkou: (téměř) všechno mezi silnicí a šasi - jen 20.000 km (zvláště prvky zavěšení).
Malta: 2 roky, neomezená vzdálenost
Řecko: 2 roky, neomezená vzdálenost
Švédsko: 2 roky nebo 60tis km
Austrálie: 3 roky nebo 100tis km
Anglie: 3 roky nebo 60.000 mil
Dominikánská rep. : 2 roky nebo 50tis km -
"-- skrytý --" 09.02.06 15:02
« aktualne
dobry den,
pred chvili mi volali z renaultu, ze generalni reditel nechce abyste chodil. ...
me rekli ze se s vama budou bavit uz jen po linii pravniku.......
tuto informaci jsem prave obdrzel od reportera se kterym jsem mel navstivit importera ..... co si mam o tom myslet >:-[] -
"-- skrytý --" 09.02.06 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sl.Ostravská
tom 69: koukni do mailu.
Víš já chtěl jen nápravu věci, ale poté co mi technik řekl, že ještě neopravoval autoklimu zahlodal červík, dorazilo mne, že pokud neucítí smrad jeho nos je to jen můj problém a na mou rodinu,že kašle >:-[] poslední kapka >:-[]
Poslal jsem stížnost na SDA a ČOI......... viz mé příspěvky. -
"-- skrytý --" 09.02.06 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sl.Ostravská
Co jsi jim provedl, ze ti poslali vyhruzny dopis. Me jeste zadny neposlali, respektive radeji prestali uplne komunikovat. V pondeli k nim jdu v doprovodu redaktora Mototzurnalu, tak alespon bud mit svedka kdyby to chteli prekrucovat. No jsem hodne zvedavy, jestli to nechaji pouze na tiskove mluvci nebo tam bude pritomen i nekdo dalsi? :roll:
PS: uz si ani nahodou nemylim, ze mi nekdo od Renaultu vyjde vstric, ale neminim to tak nechat. AUTA S RYTMEM ZIVOTA dala memu zivotu za posledniho pul roku opravdu rytmus >:-[] -
"-- skrytý --" 09.02.06 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Sl.Ostravská
Renault u mne skončil. Poté co jsem dostal výhružný dopis jsem je odsunul na konec řebříčku někam pod kravské lejno.
Dělat reportáž podle právníka není nevhodnější s ohledem na předchozí stav věcí. Tudíž jen sleduji boj vás co si ještě myslíte, že jim velký R vyjde vstříct. Jen by mne zajímalo kolik zamněstnanců od R. jezdí jejich vozy. Zatím mám osobně trystní zjištění, že je to jen velmi mizivý počet. Proč asi?
Sl. je placená aby byla důležitá a komisní.
Sir Anton na pivo nechodím, ale osobně bych to rád slečně řekl do očí, protože o mně říká samé lži. Spojka mi smrděla, ale technik mi to samé ukázal i u RMG II s 1500 km - prý materiál a malý motorový prostor. :roll: -
« Re: Re: Re: Re: Sl.Ostravská
A ty budes jeste kupovat dalsiho renaulta Very Happy
Noooo, podle sl. Ostravské je to jediný způsob, jak si ověřit, že Renault je nesmírně kvalitní značka bez technických problémů a s fantastickým servisem. A navíc bych pochopil, že nějaké pomluvy někde v diskuzi na webu jsou jen "jedna paní povídala" a ve skutečnosti jim strašně křivdí. Tak nevím?!? Asi bych jim měl dát šanci a koupit si tam auto za 600 bez DPH! >:-[] hehehe
Popravdě, chci O II nebo Focus. Megan má oproti OII výhodu, že v N1 úpravě má pořád ještě okenní airbagy. V sérii. Škoda je neumožní ani dokoupit. A megan je mnohem levnější než Octavia nebo Focus. -
modus ponens 09.02.06 12:43
« Re: Re: Re: Sl.Ostravská
slon72: (neber to v zlom)
Tu k..... bych rád nakopal.
nezlob se to nepůjde. Jsou tam jména a už takhle to mám s velkým R sečtené jeko problémista
Z tohto mi nie je jasne, ako si to nakopanie predstavujes. V krcme pri pive s kamosmi? ;-)
Mena sa daju vypipat...

www.spotrebitele.cz
Tam v RAPEX hledat a najde se (poruchy se mi nechce psát,ale docela vážné a trošku ohrožují život,jinak nic...)
53/2005 - terénní Nissan
50/2005 - Opel Vectra a Signum a Toyota Hulix,4Runner
48/2005 - Volvo S80a XC 90, Peugeoet 307+Berlina(jedna P307 tento týden shořela poslanci ve sněmovní garáži-dovozce u nás se dosud tvářil,že vše OK)
47/2005 - plynový boiler JUNKERS- riziko výbuchu! Ať je někdo z jiné branže
44/2005 - Peugeot Partner
40/2005 - Audi A6
37/2005 - KIA Sportage
a tak by se dalo pokračovat, spousty skůtrů, motocyklů od věhlasných výrobců, najde se tam i M-B SLX s pravostranným řízením, kdy při bočním nárazu vystřelí vaky na opačné straně..o))), nebo riziko požáru Mazdy RX8 a cosi na podvozku atd,atd....
Takže nejenom Renault,ať jsme spravedliví. ;-)