Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.02.06 20:34
« Všichni to flinkají,naprosto všichni.Nedělej si iluze.
IT:Všichni to flinkají,naprosto všichni.Nedělej si iluze.
Víš nějak se s tim nechci smirit, kdyz budeme takhle vsichni rezignovat u vseho, tak budeme dal bez remcani jezdit pendolinem a jist "me oblibene" shnile maso z hypernovy .... :? -
"-- skrytý --" 12.02.06 19:15
« Bez nadpisu
Tom69: Už jsem to jednou psal:kamarád švýcar,Volvo XC 90,koupené ve Švýcarsku,servisováno rovněž-v zadní části něco klepe,vše opakovaně rozebírali a nic.Klepe to stále,nyní po záruce. 14 dnů před koncem mu u domu bouchlo v samočinné převodovce.Přesto si lidé Volva kupují. Jeho žena:Corolla,tvrdě se sjížděly přední kotouče a servis neuznal.Prý nečistoty. Bylo evidentní z det.pohledu na plochu,že špatné tep.zpracování,vydrolovaly se částice materiálu a ty dělaly další rýhy(pitting).
Vyřešili to prodejem a koupil Octávku L&K Combi,nějakou zakázku(stejnou měl i Kulhánek), stála přes milion. Bylo ,resp je tam vše.Na tom autě nebyla jediná porucha a najeto asi 140tis. Těší se,že Volvo prodá a koupí další Octávku v plné výbavě.
Občas se nepodaří každému.
Můj mechanik v práci:ten už řešil tolik problémů se spolehlivými japonci,servisy je odpálkovali,Mazda trvala na tom,že motor na 626 je OK, on jej rozebral a byla chyba-prasklá trubka u olejov.čerpadla.
Všichni to flinkají,naprosto všichni.Nedělej si iluze.
Nebudu ti posílat odkaz na stránku o problémové Laguně,neb tam přispíváš.A přesto jsem ji koupil. Jedno auto totiž není statisticky relevantní a nevypovídá o ničem. Kdosi tam píše,jak zlobí služební Laguna. No jo,já si na služební musím vydělat,žena též,ale jsou lidé,pro něž služební=dostanou od firmy a jezdí co to dá. Pak to auto podle toho vypadá a dopadne.
Bezohledné zacházení nevydrží žádné auto. -
"-- skrytý --" 12.02.06 18:13
« Prehled
Tento prehled i kdyz se netyka ciste renaultu take muze vypovidat o tom, ze vse neni asi tak "kristalove ciste" jak by mohlo byt . A kdyz se podivas na anketu uvedenou na zacatku fora, take zadna slava.
Domníváte se, že je přístup prodejců (servisu) nových vozů k zákazníkům při řešení reklamací korektní?
Ano, nikdy jsem neměl žádný problém. Nestěžuji si.
79/45%
Ne, měl jsem problém,ale vyřešil jsem ho návštěvou jiného prodejce. Nyní jsem spokojený
35/20%
Ne, jsem velmi nespokojený, ale neřeším to.
44/25%
Jsem nespokojený, problém řeším s pomocí právního zástupce
19/11%
Celkem hlasovalo: 177
Neuvadim, ze by Renault prodaval same vadne kusy, cituji :
Tyto stránky by proto měly sloužit potencionálním i stávajícím zákazníkům jako zdroj informací o možných problémech spojených s nákupem nového vozu. Nutno dodat, že fandou značky Renault jsem od útlého věku a za posledních 16 let jsem k naprosté spokojenosti vystřídal vozy R5, R9, R11, R20, R25, TWINGO II. U současného typu RENAULT MEGANE II se bohužel objevily problémy, které jsou předmětem těchto stránek. Věřím, že firma Renault kvalitní vozy vyrábět dokáže, bohužel tomu tak není v mém případě.
Stále nedokážu pochopit, že společnost jména a velikosti jakou Renault je, není schopna přiznat, že by mohl brány továrny opustit byť jeden jediný vadný kus a podle toho se o svého dříve spokojeného zákazníka postarat.
Je na kazdem jak se rozhodne, ja jsem nikdy predtim na podobne stranky nenarazil, ale pokud by se tak stalo, rozmyšlel bych se pred nakupem a pravdepodobne sel o dum dal ....... -
"-- skrytý --" 12.02.06 15:34
« Bez nadpisu
Tom69: Těch 518 hlasů=77% ještě nic neznamená. V otázce je slůvko "mohou".Takže mohou,ale nemusí.Třeba ti chtěli udělat radost, tak klikli na ANO.
Máš jistotu(zpětnou vazbu), že si nikdo z nich Renauta nekoupil nebo v budoucnu nekoupí? Já vím že nemáš a nebudeš mít,proto ji kladu.
Takových dotazů je na netu dnes a denně spousty. Je tam málo NE, seč jsem pro ANO, kliknu na NE.
Dobře, 518 lidí si nekoupí ale přes 10 tis si koupilo a kupují od začátku roku zase.
Statistiku prodejů za leden 2006 máš zde. Renault prodal 497 ks,tj 6,35%.Mégane 143 ks....
[odkaz]
Tvoje snažení sice chápu,ale už je kontraproduktivní. Lidé si řeknou: No jo,jeden nespokojený majitel,ale prodali přes 10 tis, v EU snad zase nejvíc,nebo je o chlup předběhl VW..? Nevím jak jezdíš do Francie,já dost.Fr.autama se to tam hemží a nejsou to jenom poslední modely. Lidi nepřesvědčíš,protože,pokud by to fakt byly takové šmejdy,tak to neprodají(jako že P307 je-ale tam asi do koupě kecají ženské-viz požáry,ale i jiné problémy).Obecně ta fr.auta jezdí a jezdí a nic s tím neuděláš.
Já mám až na jednu drobnost s Lagunou zatím kliku,je fakt,že do značkového servisu nejezdím a možná právě proto to jezdí a tu věc si odstraním sám tak za rok?Asi...Seč je to ropák,týden jsem to nechal stát na mrazech,protože jsem jezdil s jiným autem,tak to chytlo hned napoprvé při asi minus 20C. Normální obyčejné auto,spíš tomu říkám spotřební zboží.Ani desky nebyly přimrzlé ke kotoučům.Pohoda.U Mazdy si kdosi stěžuje,že mu po 50t drnčí palubovka na M6.Kamarád má na L2 přes 85tis,má tam kola 225/45R17 a nevrže nic.Tak si pak vyber.Zbytek mu funguje také bez problémů. -
"-- skrytý --" 12.02.06 14:22
« Re: Re: NAPR.
To mas pravdu, tady cely problem nevznikl jen kvuli neodstranene zavade jako spise kvuli chovani a pristupu prodejce a dovozce. Pokud dostanu svoleni od autora jednoho zaznamu, uslysis cim musi clovek prochazet v pripade reklamace u Renaultu (jinde zkusenost nemam tak proto). Vetsinou se doprosujes neceho co by melo byt automaticky a nemel by o tom prodejce diskutovat.
Jasne ze jsou nejprodavanejsi, jejich ceny a reklama stale zasahuje vetsi pocet lidi nez moje snaha, ale porad je to lepsi nez byt uplne ticho.
Zas tak marne to neni, viz anketa .....
Mohou informace získané na těchto stránkách nějakým způsobem ovlivnit vaši volbu při nákupu nového vozu?
Ano, výrazně. Ztratil jsem zájem o značku Renault
518/77%
Jeste dodatek, ten muj web vzniknul az na zaklade dohadu, takze nebylo to tak, ze bych udelal web a pak rekl prodejci, podivejte se co se docte spousta lidi, nechcete s tim neco udelat. To bylo jen vyusteni bezmoci v te chvili. -
"-- skrytý --" 12.02.06 13:49
« Re: NAPR.
Tome69: Nicméně uznej,netvrdím,že nemáš s autem problém, ale psal jsi to všude,kde bylo něco o Renaultu, vč. idnes.cz aj. serverech a výsledkem je,že loni byl Renault dovozcem č.1. Takže lidé asi kupují podle jiných kritérií,něž je několik lidí na netu a jejich názory.
Ono i první Avensis měl špatné brzdové destičky,teď zase hadička,dokonce mám pocit,že v úplně prvních sériích byla chyba ve sloupku řízení.Toyota to potichu zametla a vše vyměnila.
Dcera si koupila trochu lepší Nokii,potřebuje být spojena i e-mailem se světem stále a všude,trochu vrže kryt-bude to do měsíce. Sice bude,ale měsíc je dost dlouho.Mobil se dá vyměnit i na počkání,myslím...
Auto je složitější,tak to trvá déle. Měnit auto není ochoten žádný výrobce či dovozce.To vím. ;-) -
"-- skrytý --" 12.02.06 11:31
« NAPR.
Automobil Volvo S80 a XC 90.
Typ/číslo modelu: S80 a XC 90 se šestiválcových motorem, vyrobený jako model roku 2005 a 2006.
Země původu: Švédsko.
* Obrázek není k dispozici.
Nebezpečí úrazu. V některých vozech může být krátká vzdálenost mezi startérem motoru a okolními komponenty. V důsledku toho může dojít ke zkratu a k požáru v elektroinstalaci. -
"-- skrytý --" 12.02.06 10:40
« Re: info
Jsou i stránky
www.spotrebitele.cz
Tam v RAPEX hledat a najde se (poruchy se mi nechce psát,ale docela vážné a trošku ohrožují život,jinak nic...)
53/2005 - terénní Nissan
50/2005 - Opel Vectra a Signum a Toyota Hulix,4Runner
48/2005 - Volvo S80a XC 90, Peugeoet 307+Berlina(jedna P307 tento týden shořela poslanci ve sněmovní garáži-dovozce u nás se dosud tvářil,že vše OK)
47/2005 - plynový boiler JUNKERS- riziko výbuchu! Ať je někdo z jiné branže
44/2005 - Peugeot Partner
40/2005 - Audi A6
37/2005 - KIA Sportage
a tak by se dalo pokračovat, spousty skůtrů, motocyklů od věhlasných výrobců, najde se tam i M-B SLX s pravostranným řízením, kdy při bočním nárazu vystřelí vaky na opačné straně..o))), nebo riziko požáru Mazdy RX8 a cosi na podvozku atd,atd....
Takže nejenom Renault,ať jsme spravedliví. ;-) -
"-- skrytý --" 12.02.06 01:55
« info
[odkaz]
jak jsem tak brouzdal tak jsem objevil toto hlaseni, tak jej pro jistotu uvadim pokud by se to nekoho z vas tykalo .......
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 46. týden 2004Dodávkový automobil Renault Master II, fáze 2 (všechny verze).
Vyrobeno ve Francii.
Riziko zranění. Riziko nedostatečného upevnění volantu. Při pohybu a otřesech automobilu hrozí ztráta kontroly řízení.
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 25. týden 2005
Automobil Renault Megane II Sport Country.Vyrobeno ve Francii.**Obrázek není k dispozici Hrozí nebezpečí poranění. Možný kontakt předních trubek katalyzátoru a brzdových destiček, následkem čehož může dojít k jejich poškození a ke snížení brzdové funkce.
........ tady nevim jestli je preklad uplne spravny, nejde mi do hlavy jak by se mohly potkat desticky s necim dalsim, nicmene v Renaultu budou jiste vedet o co jde
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 27. týden 2005
Osobní automobil „Renault Espace IV”, typ s benzinovým motorem; vyrobeno v období od 7.11.2003 do 2.4.2004 včetně. Modely vybavené pomocným systémem vytápění.
Hrozí nebezpečí požáru. V důsledku nepozorné manipulace při opravách či úpravách topného systému může druhý topný okruh vytápěcího systému aktivován a může dojít k jeho přehřátí. Skrz ventilátory může do automobilu proniknout zápach a kouř z pálícího se zařízení, přičemž vytápěcí systém může být ještě více poškozen.
Týdenní přehled hlášení v systému RAPEX – 34. týden 2005
Motorové vozidlo – osobní automobil „Renault Modus“ vyráběný do 05.04.05 . Riziko vzniku poranění. Nesprávnéusazení hřídele řízení může ovlivnit stabilitu řídící funkce.
Motorové vozidlo – osobní automobil „Renault Clio 2“ – data výroby od 08.05.03 do 18.11.04
Riziko vzniku poranění. Riziko vzniku zkratu ve spínači klaksonu ve volantu a ovlivnění modulu airbagu - může dojít ke špatnému fungování všech tří uvedených komponent. -
"-- skrytý --" 11.02.06 11:19
« pro laffa i pro ostatni, co se ptaji ,,,
ne kazdy je priznivcem ODS, ne kazdy je priznivcem CSSD, proste jsou dva tabory lidi, ktere se nikdy neshodnou, stejne tak je to v mem pripade. Fandi mi vetsinou ti, kteri se jiz do podobnych problemu dostali a vedi co je to bezmoc proti aroganci. Ne kazdy ma chut a naladu s tim bojovat, bohuzel moje vlastnost je takova, ze kdyz citim neferove jednani snazim se s tim neco delat. jak uz jsem psal drive, nemam rozpocet na PR jako Renault. Takze se se mnou budete jeste nejakou dobu potkavat, bohuzel. Po pul roce tahanic, problemu a slibech nenabidl dealer potazmo Renault CR nic co by bylo alespon malou naplasti na vznikle problemy. To ze auto opravili je jen diky tlaku, ktery jsem na ne vyvijel. Musel jsem se pracne domahat neceho co je dane ze zakona. Obcansky spor s dealerem, co se zmeni? Nekde stranou budeme spolu bojovat a vse pujde ve starych kolejich. Dealer vuz nevyrabi, tak proc by mel nest nejvetsi zodpovednost. Mate snad pocit, ze bychom vedeli o tom, ze hypernova i jine retezce prodavaji shnile maso nebyt jednoho reznika, ktery si to nenechal pro sebe. Jste tak naivni, ze byste se domnival, ze by takovym gigantum jako je Renault zalezelo na zakaznikovi. To vite ze ne, kazdy jsme jen cislo v prehledu nic vic. Ale co kdyz nebude kricet jeden nespokojeny zakaznik, co kdyz dojde k poklesu prodeje, nebude to preci jen duvod k zamysleni ci zmene pristupu. Vzdy je co zlepsovat.
Ja osobne jiz v tuto chvili s nejvetsi pravdepodobnosti nic vic neziskam, co jsem ale ziskal navic je ohromna zkusenost a co jsem na druhe strane ztratil jsou iluze o znacce která mne provazela od utleho veku. A po všech modelech Renault které jsem vystridal je tento muj POSLEDNÍ.
A vite proc? Ne proto, ze by byl nekvalitni, ale proto jak se tato společnost stavi ke svým zakaznikum, kteří se dostali do problemu !!!
Tom Vratny -
"-- skrytý --" 10.02.06 17:09
« Renault web
Ekonomické cíle
Program snižování nákladů a optimalizace investic bude využívat zejména synergetické efekty z Aliance s Nissanem.
- snížení nákupních nákladů o 14 % v průběhu 3 let
- 12 % snížení výrobních nákladů, zvýšení průměrné míry využití kapacit ze 60 % v roce 2005 na 75 % v roce 2009
- snížení nákladů na logistiku o 9 %
- snížení režijních nákladů, které se z 5,1 % obratu v roce 2005 sníží na méně než 4 % obratu v roce 2009
Výkonnost podniku se bude měřit růstem operativní marže, přičemž cílem je dosáhnout v roce 2009 6 %. Cílem bude trvale zajistit pozici nejhospodárnějšího evropského výrobce běžných automobilů.
Správní radě Renaultu bude předložen návrh lineárního nárůstu dividendy z dnešního 1,8 eura na akcii na 4,5 eura na akcii v roce 2009.
Renault, autoweb.cz -
"-- skrytý --" 09.02.06 21:15
« Zaruka v ruzných státech - jen pro zajímavost
Rumunsko: 2 roky nebo 100.000 km, s jednou výjimkou: (téměř) všechno mezi silnicí a šasi - jen 20.000 km (zvláště prvky zavěšení).
Malta: 2 roky, neomezená vzdálenost
Řecko: 2 roky, neomezená vzdálenost
Švédsko: 2 roky nebo 60tis km
Austrálie: 3 roky nebo 100tis km
Anglie: 3 roky nebo 60.000 mil
Dominikánská rep. : 2 roky nebo 50tis km

OK,jeden Mégane v ČR se nepodařil? Co z toho plyne? Pro mně NIC.Absolutně NIC.
Je to asi jako když jsem nechtěně vytočil kohosi u Mazdy6 , kdy se majitel oháněl, že němci ji testovali na 100 tis km a měla nejméně poruch. Sice jí samo(ne od kameme) prasklo asi 2-3 krát čelní sklo aj, ale vyšla jim vítězně.Vyšla a má být?
Laguně zase odešlo turbo,přitom turbo od stejného výrobce má řádově každý druhý turbo motor v EU. Nikdo neví, jak s tím autem 20 či kolik řidičů zacházelo. Prostě náhoda.
Z hledista statistiky má jejich tabulka,kdy otestují a rozeberou jeden jediný kus nějakého modelu stejnou vypovídací hodnotu,jako tvůj Mégane, tj. NULOVOU.
Zkus to pochopit a budeš se mít líp.