Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

22.02.06  20:37

No jasne... vsak co chce ked ma A klassu 140... Vsak to jak keby si kupila matizka... To mala pani zainvestovat aspon do E klassy.. No sice aj ta casto stava v servise... >:-[]

22.02.06  19:33

Tom69:
    Pokud si neviděl včerejší Černé ovce na ČT tak se podívej na [odkaz], stejný přístup má už i český Mercedes. To teprve musí člověka štvát, když si koupí ještě dražší a luxusnější auto a nakonec je na tom stejně jako my s "lidovým" Renaultem.

"-- skrytý --" 22.02.06  17:49

DSA: To je prave to cemu se snazim predejit, nechci cekat az zustanu stat nekde v poli. Mam dost ostrasujicich pripadu kolem sebe. Snazim se problemum predchazet. Napr. pokud servis vi, ze dle meho vin kodu je pravdepodobne spatna zapal. civka a muze zpusobit problem, tak nevim proc ji nevymeni hned a cekaji az se neco prihodi.
    Jasne ze vim, ze na tom nejsem zdaleka tak jako druzi, kteri mi pisou. Ale to neznamena, ze nad tim vsim mavnu rukou. Naopak me to nuti, abych se snazil seznamit s moznymi riziky nakupu ostatni potencionalni zakazniky. Kazdy ma svuj rozum, muze se rozhodnout dle sebe.

22.02.06  17:28

tv> ako som aj ja povedal, su chyby a CHYBY, cize suhlasim.
    Ale zrejme sa Ti este na autach nevyskytli problemy ako napr. turboduchadlo alebo blbnuca elektronika ktora by ta mozno aj nechala visiet na ceste... To su uz veci, kde ked vznika problem ze to nevedia riesit ani v servisoch a auto viac stoji ako chodi tak tu sa uz naozaj vecsinou zacne zakaznik stavat k tej znacke skepticky..resp. prestava o nej uvazovat...O to vacsiu, povedal by som velmi dolezitu ulohu tam zacina hrat spravanie servisu ktore moze poslednym ohnivkom medzi rozhodnutim ci sa dany zakaznik vrati k tej istej znacke.
    Neviem aky komentar si mal k diere v plyne, ale viem ze ta rozculovalo kolisanie otacok na volnobehu...

"-- skrytý --" 22.02.06  17:18

« tv

.... tak s tim nemohu souhlasit. Nemyslim si, ze by byl kazdy clovek ktery se v autech nevyzna byl automaticky bit. Je to o tom, ze prodejci toho bohuzel dost casto zneuzivaji.
    .... to ze nedoporucim nikomu Renaulta neznamena ze by byl vice ci mene poruchovy nez ostatni znacky. Jde o to ze s vetsinou zastupcu znacky Renault, se kterymi jsem prisel do styku, byla tezka domluva. Jedna vyjimka byla, p.Brabec v REA Zlicin, je jen otazka jak moc to bylo ovlivneno medializaci cele veci. Jinak ze vsech front arogance a nezajem veci resit jinak nez ku prospechu znacky.
    ..... jo a odmitam byt pokusnym kralikem automobilky, od toho ma technicke odd. aby zakaznik nemusel resit zavady na vozidle formou oprav pokus omyl, to fakt ne

22.02.06  17:08

No tak (aj podla tv mi vychadza) ze keby som si chcel kupit Renaulta:
    1. musel by som byt straaaasne velky fanda tejto znacky
    (co teda moc nie som, okrem dizajnu (iba trochu) ma teda Renault fakt neuchvatil nicim v porovnani s inymi automobilkami-- jedine ak pristupom k nespokojnym zakaznikom v CR, ale verim ze v SR to moze byt podobne >:D )
    2. bezpodmienecne by som mal minimalne jedneho velmi dobreho a schopneho mechanika poznajuceho a schopneho riesit zavady na mojom aute (aj zarucne) (a radsej aj dvoch, aby som pripadne jednemu stale nefrfal...)
    3. minimalne jednu hrubociznu book ''Jak rozobrat mojho Renaulta do posledneho sroubku" ale radsej viac...
    4. vsetko si to poriadne nastudovat a byt ready
    5. poruke cislo na asistencnu sl.
    a tak. A radsej si to vsetko opravit pod svojim velenim, naco zatazovat dealera alebo bozechran importera... >:-[]
    Inac trochu vseobecne aplikovatelny navod aj na ine poruchovejsie auta...

"-- skrytý --" 22.02.06  17:03

Vyriesim sam = vselijake kraviny typu tu mi skripe, tam mi vrzga a "diera v plyne". Kazde auto skripe, vrzga, ide len o to, kolko clovek chce pocut a ci vie udriet na spravne miesto spravnou silou :-). Ked som na auto nastvany, pocujem aj spliechanie v nadrzi. Ked mam auto rad, nevadi mi ani len to, ze ma tycka stabilizatoru volu. A diera v plyne... uz som to komentoval asi trikrat pred cca mesiacom, opakovat sa nejdem.
    V spolupraci s predajcom = vaznejsie veci, s ktorymi si sam zrejme neporadim, prip. ked je auto v zaruke. Ja pridem, poviem co sa mi nepaci alebo co je pokazene, oni sa pozru, zistia, co a cim to asi moze byt. Potom to skonzultujeme a ak sa zhodneme, mam doveru a viem odkontrolovat, som spokojny. Ak sa nezhodneme a neplatim to ja, nech skusia co to zrobi a uvidime. Ked sa podari, dobre. Ked nie, ostavam sucastou procesu a pozorujem, davam info o dalsom vyvoji a priebezne konzultujem. Ak sa nezhodneme a pritom budu evidentne trepat do vetra, nenecham ich sa v tom babrat, aby nedos*ali viac veci, ako treba. Samozrejme, stale ostava priestor, ze aj napriek snazeniu (ci uz uprimnemu alebo predstieranemu) ostane vec nevyriesena. Co uz, taky je zivot.
    A zato, ze sa do aut trochu viac vyznam, nemozem. A ked sa niekto nevyzna, je to jeho problem a ked ho nedostanu u jednej znacky s tym, tak ho dostanu u druhej s inym, podla toho, na koho natrafi.
    Otazka bola, ci by som odporucil Renault. Ano, odporucil. Nemam preco neodporucat. Nezavisle od toho, ci sa do aut vyznam, alebo som do nich totalny analfabet. Zatial 98% spokojnost.
    Nizsie nasleduju uz len somariny, kto nechce, nech necita :-)
    Priklad: mam Berlingo, piskali brzdy, nevhodna zmes dosticiek, okrem
    diskomfortu ziadne dalsie nebezpecne vedlajsie ucinky. V KE namazali, nepomohlo. V MT namazali, pretoze reklamacny postup v tomto pripade tak kaze, samozrejme nepomohlo - to sme vsak uz vedeli dopredu. Nasledne vymenili dosticky, lebo bod 1 obeznika Citroenu bol splneny (namazanie), a tak pristupili k bodu 2 - vymene. Keby som bol hypochonder, este pred bodom 2 kricim na kazdu stranu, aky je Citroen zly, ked vo dvoch servisoch nevedia prist na to, preco mi brzdy piskaju.
    (Pozn.: BTW, presne tento isty postup ma aj Renault v pripade piskajucich dosticiek, treba len trafit na informovaneho technika. Do 20 tis. km to zrobia zadarmo, potom si zakaznik zaplati za dosticky, pracu da Renault. Je to spravodlive, tie dosticky uz budu do istej miery ojazdene, a je to spotrebny material. A teraz hor sa do servisu!)
    Iny priklad s tymto autom - nieco klepe od laveho predneho kolesa pri max. rejde doprava a prechadzani nerovnosti istou rychlostou, ale len velmi zriedka. Vymenili tycky stabilizatora, nepomohlo. Dali podlozky, nepomohlo. Preklepli cele auto, nepomohlo. Zjavna vola nikde nebola, nebezpecne to nie je, nechali sme to tak, nech sa to prejavi do konca zaruky. Preslo dalsich 35 tisic km (mam uz 57 tisic), nemeni sa to. Osobne som vsetko doma v garazi zospodu skontroloval, nic som nenasiel. Mam si nechat auto pre nic za nic rozoberat, ked to nie je nebezpecne? Nie, to by som si privolaval nasledne problemy. Prijimaci technik - kamarat mi vychadzal maximalne v ustrety, nemozem povedat, ze by sa neboli snazili. No a teraz sa ukazuje, ze to asi bude maksi silentblok prevodovky, ktory tym padom dovoli narazat na kovovy ram, v podstate banalita, ale tazko odhalitelna na mieste, ked auto stoji. Keby som bol hypochonder, uz zalozim forum a nadavam. A niekto iny by sa na zaklade tohto rozhodol, ze Citroen nie. Ale ani auto a ani servis a ani dovozca by neurobili ziadnu chybu, jednoducho sa takato vec vyskytla, nebolo ju lahke odhalit a bezpecnost neohrozovala a ani zdaleka nebranila riadnemu uzivaniu veci. A ja aj napriek tomu si Berlingo urcite kupim, ked mi ho bude treba. :-)
    Priklad s Renaultom: bolo treba urobit malu karosarsku opravu za necele 4 hodiny prace. Pocas cakania nam bol ponuknuty odvoz do mesta, aby sme sa mohli niekde najest a potom sme si zavolali a prisli po nas. Cely cas nas informovali, co sa s autom deje a ako to bude prebiehat, ked sme chceli auto vidiet, ziaden problem.
    No a posledny priklad: na Fabii mi zasvietila kontrolka motora, ale uz po skonceni zaruky. Idem do servisu (este som nemal VAG), ze nech iba zistia, co tomu je, nech zatial neopravuju. Po vyse hodine vravi technik, ze treba auto nechat na den - dva, ze budu skusat a vymienat atd. Pomyslel som si, ze to je to posledne, co by som v tejto faze chcel robit a preto som si vypytal papierik vytlaceny diagn. pristrojom, ktory drzal v ruke. Tam bolo zretelne napisane, ze je preruseny okruh vyhrievania 2. lambda sondy. Sikovny mechanik s touto informaciou by to nasledne vedel otestovat za 15 minut, ja som to zvladol za 5, dokonca postup je presne popisany aj v servisnej dokumentacii, ktoru som vtedy ani nemal. Nova originalna lambda ma vysla na 1200 (nie v Skoda servise, ale vo firme Askof), praca ani nie pol hodinu. Keby som im to nechal v servise na den - dva, tak by mi to za tu pol hodinku spravili a okrem lambdy za 3-4 nasobnu cenu by mi naratali este kopec dalsich veci, ktore nebolo treba vymenit, mozno by si nejake tie diely z mojho auta cmajzli a samozrejme bolo by to 16 hodin prace. Mozno by mi ponukli kavu, pozicali svoje auto za nejakych "zandbatelnych" 800 papierov denne plus 8Sk za kilometer a nakoniec by ma nechali odskusat novu Oktavku. Zaplatil by som dokopy odhadom 10-15 tisic a siel by som spokojny domov. Keby som bol hypochonder, napisal by som na forum, ze Skoda je super znacka, vedia, co robia a vzorne sa staraju o zakaznika.
    No a teraz babo rad! Ktora znacka z tychto troch je najlepsia? Renault? Skoda? Citroen? Nezainteresovanemu by sa Renault a Skoda mohla zdat perfektna, Citroen hrozny.
    A pritom je to presne naopak. Renault nechajme bokom, tam sa ja zatial nemam na co stazovat, v Citroene sa snazia, ale predsalen su veci a veci a v Skode by ma boli obrali o pekny peniaz, keby som sa bol dal.
    Zaver: CLOVEK, KTORY SA NEVYZNA, DOPLATI NA VSETKO. Nemoze za to a ostane v tom chce ci nechce sam, taky je zivot. Je uz len na okolnostiach, ci ho pritom urobia stastnym, alebo ho nastvu :-)

"-- skrytý --" 22.02.06  15:11

« hledam

taky se snazim najit podobne problemy u jinych automobilek ale moc se mi to nedari. nic nevznika samo od sebe. jasne ze je mraky spokojenych, kteri pojedou maximalne na vymenu oleje, jenze cim vic je takto spokojenych tim vic by se o ty potrefene mela automobilka postarat.
    tv:A kedze mam zatial dobre skusenosti s predajcom, auto poznam dost detailne a vidim, ze povacsina detskych chyb sa tykala aut z prveho roku - dvoch vyroby, mam doveru (samozrejme nie istotu), ze pokial sa mi nieco stane, tak to budem vediet vyriesit sam, alebo v spolupraci s predajcom. ..... no mam obavu, ze nektere veci nebude schopen renault poresit ani po peti letech, protoze napr. diru v plynu pri studenem motoru resi jak jsem zjistil skoro od zacatku, az ted se alenasel jeden majitel ktery zalozil forum a snazi se dopatrat priciny, jinak by to asi vysumelo do ztracena jako par dalsich problemu ....

modus ponens 22.02.06  14:25

tv:
    Ja som nenapisal, ze Ty dehonestujes Skodovkarov, ale ze sa vseobecne za svoju "vernost" (pisem to v uvodzovkach, pretoze realita casto nema s vernostou nic spolocne) dehonestuju. Btw, ja takym ludom tiez nerozumiem, ale to nechajme teraz stranou. Otazka bola, ci odporucis alebo nie. A ak ano, na zaklade coho (toto bolo implicitne).mam doveru (samozrejme nie istotu), ze pokial sa mi nieco stane, tak to budem vediet vyriesit sam, alebo v spolupraci s predajcom.Polovica tohto argumentu ("vyriesim to sam") neobstoji, pretoze bezny zakaznik nie je zrucny, aby si vedel auto opravovat sam. Sam pises "Tych, ktori to tak nemozu alebo nevedia urobit mi je uprimne luto, ale bohuzial ich v tom musim nechat po usi...". Ak ma byt toto predpoklad spokojnosti zakaznika nejakej znacky (povedzme Renault, kedze sme v tejto rubrike - ale mozme to kludne zovseobecnit), tak to treba povedat nahlas. Ludia nech sa sami rozhodnu, ci ho splnaju alebo nie. Alebo myslis, ze to treba utajit, aby kazdy na to prisiel sam - vlastnou skusenostou? ;-)
    No a o druhej polovici ("v spolupraci s predajcom") sa tu bavime cely cas. Predajca ludi odpinkava, importer ignoruje. Nezachytil som, ze by taketo problemy spominali majitelia japonskych, talianskych, ci nemeckych aut.

"-- skrytý --" 22.02.06  13:55

« Re: Renault Revue - tistena verze

Ještě jsem neviděl časopis podobného zaměření, kde by se sami nepochválili a naopak tam chválili konkurenci a své výrobky a služby kritizovali.
    Třeba pan ředitel V...... od Forda se občas i rád naveze do Škody,jak pro ně zde není Škoda konkurencí.No, měl jsem nového Escorta,pak Octávku a jedno z nich bylo citelně lepší auto.
    Které,to se dá celkem v pohodě určit. Když jsem dostával slevu 20% na Mondeo,nejeté,výbava dle přání,raději jsem nekoupil.Zkušenosti se musí aplikovat do života... ;-)

"-- skrytý --" 22.02.06  13:51

SirAnton: ale no tak. Skodovku som mal a nikoho nedehonestujem. Neviem, preco toto vobec tuna spominas.
    Nielenze mam odvahu kupit prip. druheho Renaulta, ale naopak nemam odvahu povedat, ze na zaklade desiatky (OK, teraz Tom69 vytasi dalsi zo siahodlhych dopisov) tu diskutujuch ludi a ich pribehov ohladom niekolkych servisov mam ist k inej znacke. Preco? A ku ktorej? Kde mam zaruku, ze presne taky isty pribeh sa mi nestane inde? A kedze mam zatial dobre skusenosti s predajcom, auto poznam dost detailne a vidim, ze povacsina detskych chyb sa tykala aut z prveho roku - dvoch vyroby, mam doveru (samozrejme nie istotu), ze pokial sa mi nieco stane, tak to budem vediet vyriesit sam, alebo v spolupraci s predajcom.
    Druhý den po převzetí vozu z garanční kontroly, se při jízdě rozsvítilo na signalizačním panelu ve voze varovné světlo STOP. Ihned jsem vozidlo odstavil a zavolal asistenční službu. Po cca 2 hodinách přijel technik, který zjistil chybové hlášení počítače a smazal ho. Následná prohlídka v servisu neukázala závadu.
    Kvůli této závadě jsem nedodržel termín expedice zakázky, kterou jsem měl naloženu a naše společnost byla penalizována 5000 Kč a vystavila se riziku ukončení spolupráce se strategickým zákazníkem.

Ze niekto si reklamuje, ze stratil nejaky usly zisk preto, lebo mu neslo auto? To je sice smutne, ale to je ratatelne riziko (mohol mat cestou nehodu, defekt, mohol natrafit na zapchu na ceste, mohol milion inych veci), nemal sa nechat dotlacit do krajneho terminu a v dobe mobilnych telefonov je to slaba vyhovorka, ze mi zlyhalo auto. Tym nechcem povedat, ze je OK, ked sa auta kazia, ale ze s tym treba ratat tak, ako ze mi napr. spadne cencul (rampouch) zo strechy na hlavu - mimochodom predvcerom som takemu niecomu usiel asi o 2 metre.
    S podobnou zalezitostou sa stretavam casto aj v mojom povolani - velakrat mame nieco nainstalovat k niecomu inemu, ktore je uz existujuce. A existuje velmi, ale velmi vela zariadeni, ktorym nedajboze vypadnut alebo vypnut elektrinu, lebo sa dostanu bud do nedefinovaneho stavu (a musi prist servisak), alebo sa rovno pokazia. Je to preto, lebo ludia "are taking things for granted" (skoda ze neexistuje presny preklad, povedzme "povazuju veci za samozrejme" by postacovalo) a myslia si, ze elektrina pojde furt a stale. No nemusi, nie je to nikoho povinnostou zabezpecit nepretrzitu dodavku.
    Takisto ako elektrina, ani auto nemusi ist stale. Kto s tym nerata, bude prekvapeny.

"-- skrytý --" 22.02.06  12:21

« Renault Revue - tistena verze

Prave mi dorazil casopis Renault Revue, kdyz jsem ho otevrel, znovu jsem dostal chut rozbehnout se do autosalonu a koupit jeden ze skvelych vozu Renault 8-s . Vsude sama pozitiva. Na uvod je zde foto p.Ripolla a jeho podekovani. Mimo jine pise: výrazné zlepšení kvality služeb poskytovaných našim zákazníkům ....... tady tomu tedy nějak nerozumím, asi se pokusím napsat do Renault ČR. :roll:

"-- skrytý --" 22.02.06  11:44

« aby to nebylo jen o me, jak myslite ze zakaznik dopadl?

RENAULT Česká republika
    Věc: Žádost o vyjádření výrobce / stížnost
    Vážený pane řediteli
    V roce 2003 jsem do naší firmy rozhodl o zakoupení vozu Renault Megane VIN VFCM0C0H28024962 v ceně 472 872 Kč bez možnosti odpočtu DPH, který mi byl následně přidělen jako služební vůz s budoucím odkupem do mého osobního vlastnictví po zaplacení leasignu. Vůz jsem vybral u prodejce Renault Autor Mělník, který zastupoval p. Roman Sahula. Jednalo se o zcela nový vůz a tudíž jsem byl ve chvíli náku­pu ujištěn o jeho maximální provozní spolehlivosti a nízké poruchovosti. Též podotýkám, že díky mému rozhodnutí a doporučení byl po zhruba měsíci zakoupen pro naši firmu ještě jeden vůz Renault Laguna v ceně cca 900.000 Kč
    Vůz jsem převzal a již od samého začátku používání se vyskytly technické potíže, které mi znepříjemňo­valy a následně znemožňovaly používání vozu. Pro představu jsem vybral tyto:
    - bouchání a hluk vycházející ze dveří
    Závadu jsem hlásil měsíc po převzetí vozu v roce 2003, jelikož mě znepokojoval zvuk, který připomínal bouchání uvolněného kabelu ve dveřích. Toto přetrvává dodnes, jelikož v servisu nebyli schopni tuto závadu diagnostikovat a odstranit.
    Kvůli této závadě bylo nutné absolvovat 2 návštěvy servisu.
    - ulomený kryt kapsy dveřní schránky
    Tato závada vznikla samovolným odpadnutím krytu při zabouchutí dveří u spolujezdce 2 měsíce po pře­vzetí vozu v roce 2003, odstraněna byla po 3 měsících.
    Kvůli této závadě bylo nutné absolvovat 2 návštěvy servisu.
    - pískající brzdy
    Tato závada se projevila ihned po převzetí vozu. Tuto 4 krát nahlášenou závadu se v servisu nepovedlo odstranit a trvá dodnes.
    Kvůli této závadě bylo nutné absolvovat 4 návštěvy servisu.
    - chybná geometrie
    Po převzetí vozu v servisu Renault Autor (pobočka Maroldova ulice Praha 4) v roce 2003, jsem zjistil, že vůz má vychýlený volant a při jízdě má tendenci k levotočivosti. Tuto závadu jsem nahlásil. Závada byla odstraněna tak, že byl volant vychýlen na druhou stranu a vůz měl tendenci k pravotočivosti. Tuto závadu odstranil až servis v Mělníku v roce 2005 na mé náklady.
    Kvůli této závadě bylo nutné absolvovat 3 návštěvy servisu.
    - zastavení vozu po provedení 30.000 Km kontroly
    - problém „studeného“ motoru
    Při nastartování a rozjezdu se motor dusí a do doby než se ohřeje na provozní teplotu. Je tedy nutné ujet cca 4 Km, aby dušení přestalo.
    Tato závada se projevila po půlročním užívání vozu a dosud nebyla odstraněna jelikož ji servisu nebyli schopni diagnostikovat.
    - problém motoru při startování
    V lednu 2005 začal vůz mít potíže se startováním a vždy při startování vydal z motoru zvuk, který byl velmi znepokojivý. Závadu jsem nahlásil, ale k odstranění nedošlo s tím, že se v servisu nepodařilo zá­vadu prokázat. Závada se začala prohlubovat, až do fáze kdy nebylo možno vůz vůbec nastartovat. Tuto závadu již pracovníci servisu dokázali identifikovat, ale nebyli schopni ji odstranit. Odstranění se zdařilo až na 4 pokus v dubnu 2005.
    Kvůli této závadě jsem musel toto auto úplně odstavit jako neprovozuschopné a pro účel, pro který bylo zakoupeno jsem používal vozidlo zapůjčené z rodinných zdrojů, jehož provoz jsem musel kompletně fi­nancovat z vlastních prostředků, protože provoz nebylo možné korektně proúčtovat. Ztráta cca 3500 Kč
    - zapalovací cívka v motoru
    V roce 2004 došlo k odtažení vozu do servisu z důvodu sehlání zapalovací cívky. Závada byla odstraně­na na první pokus. V roce 2005 došlo k selhání zapalovací cívky znovu, oprava byla provedena v Mělníku na mé náklady.
    Kvůli této závadě jsem byl nucen zrušit prezentaci našich služeb správní radě potencionálního zákazní­ka. Spolupráci se již nezdařilo navázat, jelikož jsme byli označeni za nespolehlivou firmu v prvním přípa­dě a v druhém jsem nedodržel termín expedice naložené zakázky a ztratili jsme tím nejen zákazníka pro další spolupráci, ale nakonec nám tuto zakázku ani neuhradil. Ztráta činí 60.000 Kč.
    - nefunkční stahovací systém oken v pravých dveřích
    V měsíci srpnu tohoto roku došlo při jízdě k samovolnému pootevření okna u spolujezdce, zkusil jsem okno stáhnout, ale již nešlo zavřít. Tato závada vznikla svévolně na 142 Km na dálnici D1 směrem na Brno na cestě do Zlína. Na své náklady jsem nechal provést provizorní vysunutí a zajištění okna lepící páskou v servisu Renault v Brně.
    Kvůli této závadě jsem nemohl pokračovat a původní plán cesty jsem dodržel. Dalším důsledkem této závady je to, že vůz nebyl chráněn proti vyloupení, jelikož okno drží pouze lepící páska. Bylo tedy nutné vykonávat nad ním téměř neustálý dozort. Toto provizorní řešení také neposkytovalo ochranu proti vlh­kosti a proto jsem nebyl schopen zabránit možným následným škodám na interieru vozu.
    Oprava byla provedena s mojí částečnou úhradou.
    - nefunkční stahovací systém oken v levých dveřích
    V měsíci řijnu tohoto roku přestalo fungovat stahování okna ve dveřích na straně řidiče. Naštěstí se zá­vada projevila v zavřeném stavu oken a tudíž do opravy neohrozí bezpečnost vozu.
    Tato závada bude podle servisu plně hrazena z mé strany. A to i přes fakt, že byl ve voze nainstalován přípravek, který by měl této závadě zabránit.
    Tento výčet závad je prokazatelný a detaily k závadám získáte, vyžádáte-li si kopie opravných listů ze servisů Renault Autor Mělník, či Renault Autor pobočka Praha. Z těchto listů bude zřejmé, že se nejedná o poruchy způsobené běžným opotřebením, ale nekvalitní výrobou či montáží jednotlivých konfliktních součástí u výrobce.
    Na sled závad jsem reagoval kontaktováním zástupce Autor Mělník, který mě na naší schůzce vyslechl a také mi ukázal statistiky spolehlivosti těchto vozů, které ukazují na obecnou bezproblémovost. Z če­hož vyplývá, že o poruchovost z důvodu nekvalitního dílenského zpracování se jedná v takovéto míře pravděpodobně pouze v případě mého vozu, tedy Renault Megane VIN VFCM0C0H28024962 což mě jako zákazníka diskriminuje. Důvodem k nespokojenosti jsou také prokazatelné ztráty, ušlý zisk, čas investovaný do návštěv servisu a peníze uhrazené za odstranění závad. Budu také nucen kontaktovat leasingovou společnost a detailně ji informovat o problémech předmětu financování.
    Tímto Vás žádám jako zástupce výrobce vozů Renault o vyjádření k této stížnosti. Také Vás žádám o návrh kompenzace problémů, které vznikly technickými potížemi při užívání tohoto vozu.
    Závěrem bych chtěl sdělit své zklamání z vozu Renault a věřím, že Vámi navrhnuté řešení bude vyho­vující a opět budu moci této značce důvěřovat a budu ji moci opět brát v úvahu při výběru nového vozu začátkem příštího roku.

modus ponens 22.02.06  10:17

tv: podla mna to nema s odvahou nic spolocne. Viac nez k odvahe mi to pride blizsie k znamemu "kto chce kam, ...". Pokial nemas ziadne bocne vyhody z toho, ze si kupis znacku, s vyrobkami a sluzbami ktorej je nespokojnych dost zakaznikov (a je to aj preukazatelne), tak nerozumiem. Na jednej strane sa takmer az dehonestuju majitelia Skody, ktori slepo ostavaju verni znacke a na strane druhej to u seba nazyvas odvahou. ;-)
    Nic v zlom, kazdy nech si kupi auto, na ake ma chut. A pokial ma dost informacii vopred, tak nema (moralne) pravo neskor nadavat. :)
    A ci by som v sucasnej situacii doporucil Renaulta? ANOOO! Najma ak by veci nadalej isli tak, ako idu v mojom pripade doteraz.A ak by nesli? Ak by isli tak ako u mnohych, co su nespokojni?

"-- skrytý --" 22.02.06  10:01

« listopad

Nasel jsem dopis z listopadu .... to kdyby nahodou cetl prispevek p. Freiberg, nebot ztratil pamet a prestal mi brat telefon ... :arrow:
    Vazeny pane
    Do situace ve ktere se nyni nachazim, me vsak dostala neochota a arogantni jednani ze strany Auto Freiberg. Z vlastni iniciativy jsem pred nekolika mesici navrhnul pro objektivni posouzeni stavu vozu setkání zástupců firmy Auto Freiberg, Renault Zličín, dovozce a mé osoby na neutrální půdě autosalonu Renault Zličín, ale tato nabídka byla tvrdě odmítnuta zástupcem firmy Auto Freiberg s odůvodněním, že není na místě náš spor tímto způsobem řešit. Nabídka ze strany firmy Auto Freiberg zněla spíše jako příkaz, přistavte vůz na náš servis, my vam jej opravíme a bude po problému. Toto jsem odmítl s tím, že nežádám o opravu, nýbrž o sepsání protokolu o zjištěných závadách a zamítavém stanovisku k požadované výměně jako podklad pro případný soudní spor.
    Opakovaně jsem požádal, aby tomuto aktu byl přítomen zástupce dovozce. Ze strany prodejce, mi bylo přislíbeno, že tedy následně osloví dovozce a zajistí přítomnost jeho zástupce při prohlídce. Při dalším telefonátu za několik dní od tohoto příslibu, jsem se dozvěděl, že prodejce nemá možnost docílit přítomnosti zástupce dovozce, že tuto možnost mám pouze já jako nespokojený zákazník a to formou stížnosti přímo na zastoupení výrobce. To jsem ucinil, avsak odpoved ze strany Renault CR byla prekvapiva. Pozadavek na pritomnost hlavniho technika muze vznest pouze dealer pokud si nebude vedet rady, takze se mam obratit na nej aby tento pozadavek vznesl. Nepripada vam tento postup trochu podivny?
     Nyni je stav veci takovy, ze pravni zastupce Auto Freiberg pristoupil na muj puvodni pozadavek pred nekolika mesici a prohlidka vozu za pritomnosti vsech vyse uvedenych probehne ve vasi firme. Mimo to jiz bude pritomen i soudni znalec. Veskerou medilizaci si mohl Renault CR i Auto Freiberg usetrit, pokud by se zachoval v pocatku vstricne. Na chystane kroky vedouci k medializaci, jsem opakovane informoval jak Renault CR tak i Auto Freiberg, avsak oba uvedene subjekty toto vyrazne podcenily.
    A zbytek pribehu jiz znate.
    Preji prijemny den
    Tomas Vratny
    Vážený pane Vratný,

Co Vám na tohle mám sdělit? Nemohu nic jiného než to, že postup dealera Auto Freiberg
    je více než podivný, nestandartní a především zde selhali lidé, kteří reprezentují značku Renault,
    zde vidím největší pochybení, dle mého názoru!

Pane Vratný sice Vám už v této fázi nemohu pomoci dle mé představy, ale pokud by jste potřeboval
    nějakou radu či pomoc v budoucnu, můžete se na mě obrátit, pokusím se Vám vyjít vstříc.

S pozdravem
    ...... pracovnik zastupujici znacku Renault si nepral zverejnit sve jmeno, toto prani respektuji

"-- skrytý --" 21.02.06  18:56

« cim vice

TV: jsi odvazny :)
    cim vice pronikam i diky zkusenostem dalsich zakazniku do problematiky kolem reklamaci u Renaultu, tim vice jsem presvedcen, ze se nejedna o chybu urcitych lidi, ale primo o nastaveni systemu. Renault ma jiste velmi dobre spocitano, ze par nasr.nych zakazniku ho o zisky nepripravi.
    Dnes jsem byl na seminari od COI a SOS Sdruzeni ochrany spotrebitelu. Probiral jsem se zastupci techto organizaci muj pripad a jen kroutili hlavou. Konstatovali, ze pokud na cely problem pohlednou svym okem, nepostupoval dealer (importer) korektne a ja mel narok na vymenu vyrobku. Rekli primo, ze je to na zalobu, nicmene vymahatelnost prava v nasi republice je na zalostne urovni. V mem pripade by vzhledem k tomu, ze dealer i kdyz proti me vuli dily vymenil, doslo s nejvetsi pravdepodobnosti k dukazni nouzi. Tudiz by doslo na tvrzeni proti tvrzeni.
    Bohuzel vyymenene dily neni mozne zpet dohledat.
    Dealer mi vcera nazorne predvedl co je to mit silny zaludek. Ma opravdu velmi kratkou pamet a dohoda byt ustni spojena s podanim ruky pro nej nic neznamena. Do teto chvile jsem v uvozovkach prodejce branil oproti dovozci, ale nyni mi ukazal pravou tvar a ja budu bez pardonu seznamovat s jeho chovanim dalsi pripadne zakazniky.
    Obchodnik, ktery nedokaze dodrzet slovo ktere dal je u me spatny obchodnik.
    Mozna se to muze nekomu zdat divne, proc porad prudim, ale je to o tom, ze pro me to neskonci dokud se bud nezbavim auta a pribeh Renault pro me dozivotne skonci nebo se neco alespon castecne v pristupu prodejcu ve spojeni s importerem nezmeni.
    Diky emailum ktere dostavam vidim ze problemy nemam bohuzel sam.
    Chci aby se muj web stal postupem casu urcitou "vykladni skrini" zkusenosti zakazniku, jako protivaha proti vymydlenym autosalonum, kde vam nikdo nic negativniho ke konkretnimu vyrobku nerekne :roll:

"-- skrytý --" 21.02.06  18:34

SirAnton:
    2. nepopieram, ze dovozca nieco niekomu dobabral, babre nadalej a muti hlavu zakaznikom. Chcel som len podotknut, ze kvalita servisu tej-ktorej znacky nie je vseobecna, zavisi od toho, na koho trafis. No a to nie je vobec zavisle na znacke. A pre tych, ktori by boli hned pripraveni argumentovat, ze aj najsnazivejsi technik nakoniec stroskota na importerovi (napr. Renaultu), lebo importer ako taky je strasny diletant a ziadnu zaruku neuzna, som uviedol priklad, ze tato argumentacia by tiez nemusela byt 100% pravdou, lebo veci sa mozu zdat inak, ako su v skutocnosti. Nechap(te) ma zle, ja nikoho neobhajujem, naopak nadalej ostavam v presvedceni, ze do servisu pojdem iba v pripade krajnej nudze, radsej si opravim a urobim veci sam, prave preto, aby som podobnym zazitkom predisiel. Tych, ktori to tak nemozu alebo nevedia urobit mi je uprimne luto, ale bohuzial ich v tom musim nechat po usi...
    1. ad kamarat. :-) Hehe, to bola dobra poznamka, akurat ze ja som k tomu kamaratovi nesiel cielene, ja som sa na toho kamarata dostal vlastne nahodou pri zastaveni sa v salone v cudzom meste. Pospominali sme minulost a zistili sme, ze sme boli studenti jednej skoly. Asi tak. Ale dosticky som mal prislubene este pred tymto zistenim :-)
    A ci by som v sucasnej situacii doporucil Renaulta? ANOOO! Najma ak by veci nadalej isli tak, ako idu v mojom pripade doteraz. Dokonca zvazujem kupu Grand Scenica. Som odvazny?

"-- skrytý --" 21.02.06  09:44

Uz velmi nepisem prispevky ale snazim sa citat diskusiu pravidelne. Je pravda ze niektore veci sa tu diskutuju uz niekolko krat, ako napriklad tato s kvalitou servisov. Pisal som tu a uvadzal aj konktretne veci a stoji to za zopakovanie( ak chcete podrobnosti najdite i moje prispevky)
    Bol som v tychto servisoch:
    BA - Kestler
    TT- TTcar
    SE-TTcar
    Pezinok
    BA Istros som sa radsej vyhol na zaklade skusenosti Mira a dalsich - vid prispevky aj na autorevue.
    Za posledne 2 roky som stravil v servisoch dost vela casu, co sa pocrtu tyka tak som bol v servise mozno 50x
    jeden jediny krat som bol spokojny!!! Okrem toho jedneho pripadu vzdy mi nieco na aute do...
    Kolega bol v renaulte v MI na prehliadku po 30.000km zabudli mu primontovat spodny kryt na motor ktory mu pocas jazdy odpadol, nastastie nehavaroval.
    Mna osobne po tychto skusenostiach nikto nepresvedci ze Renault ma dobry servis. Okrem toho som mal na aute asi 10 problemov a niektore z nich nie su stale vyriesene a kedze mi konci zaruka v marci asi ani nebudu. Problemy som riesil az cez riaditela Renaultu SK. Vzhladom na to ze vela z problemov ktore mam a mal som sa vyskytuju aj na inych Meganov, nikto ma nepresvedci ze Megane je spolahlive a kvalitne auto.
    Ako priklad mozem spomenut problem z motorom 1.4 ktory sa momentalne riesi na diskusii na autorevue. Tento problem maju vsetci majitelia a renault za 3-4 roky co montuje tento motor do Meganov nedokazal s nim nic spravit. Novy maitelia su este stale optimisticky a skusaju hladat kde je problem, chodia do servisu ten im sem tam nieco vymeni, sem tam povie nejaku blbost aby bol zasa na chvilu pokoj a tak sa to bude vliect az kym im neskonci zaruka ako mne.
    Presiel som tym celym za posledne 2 roky a staci, dakujem renault uz nie.
    Pred tym ako som kupil Megana a rozhodoval som sa co kupit ma vela ludi od Renaultu odhovaralo. Nevyhody ktore vtedy konkretne spominali boli, nespolahlivost a zly servis. Kazdemu som vtedy tvrdil ze to uz je minulost a ze sa renault zlepsil a je to len zla povest Reaultu z minulosti. Teraz to uz netvrdim. Vsetci co ma vtedy odhovarali sa mi teraz "smeju"
    Nastastie dvaja z nich maju 307 a tak sa im sem tam "zasmejem" aj ja.
    Ak je niekto s Meganom spokojny, je to fajn a drzim mu palce nech mu to vydzri, mne to vydrzalo asi 1/2 roku.

modus ponens 21.02.06  09:32

tv: to by bolo fajn, ibaze:
    1. sam priznavas, ze si to riesil cez kamarata, co nie je postup bezneho zakaznika
    2. tuto vyplavali na povrch veci priamo suvisiace s postojom importera. Nechcem na nikoho nic valat, ale ked sa preukaze, ze importer je alibista (Peugeot to jasne preukazal priamo v TV; Renault bol vychcanejsi, ale aj tak sa co-to zverejnilo), ktory vsetko vala na servis, nestandardnu opravu mu vsak odmieta preplatit (dokonca to o nom vedia autorizovani partneri v zahranici), tak co ma robit zakaznik? Ma snad obdivovat vedomosti pravnikov zastupenia znacky, ktoremu naivne odovzdal svoje peniaze?
    A neodpovedal si, ci by si za sucasnej situacie odporucil Renaulta.
    Ad lenivy blbecek. Ano, napr. o BA servisoch Toyoty je zname, ze nic moc a radsej sa oblukom vyhnut. Ale to nema s importerom nic spolocne. Priamo som totiz s ludmi od zastupenia Toyoty niekolkokrat hovoril a par veci riesil. Korektny pristup, ktory dava zaruku, ze v pripade problemu so servisom je tu vyssia instancia, ktora pomoze dat veci do poriadku. Samozrejme, v prospech zakaznika, to asi treba zdoraznit.

"-- skrytý --" 21.02.06  09:11

Ved prave o tom to je. Kde na koho trafis. Trafis na leniveho blbecka, moze rovno pracovat aj v Toyote alebo inom Japoncovi, nepomozes si.
    Uz pocujem, ze niekto povie, ze importer Renaultu a ostatnych Francuzov kazdeho arogantne odbije so ziadostou o reklamaciu v zaruke. Nie je to celkom pravda.
    Priklad: kupil som Berlingo doma v Kosiciach, od prveho kilometra mu piskali brzdy. Reklamoval som pri nasledujucej navsteve salonu o dva dni, potom pri povinnej prehliadke po 1500km (ano, nepomylil som sa, tisicpatsto, Citroen to tak robi). Bolo mi povedane, ze na zaruku to nie je, ze sa to casom upravi pri silnejsom brzdeni, ale ze to precistili a ze tam dali nejaku speci vazelinu. Aj tak nepomohlo, kaslal som na to.
    Pri prehliadke po 20 tisic km (10 mesiacov od kupy) som to znovu spomenul, povedali mi, ze uz je to znama vec a ze mali dajakeho zleho dodavatela a ze Citroen vymeni dosticky na zaruku, ale ze to najprv musia individualne odkonzultovat s dovozcom, aby to odsuhlasili podla VIN. Mam zavolat o tyzden-dva. Zavolal som, konkretny clovek tam nebol, mal dovolenku, zavolat buduci tyzden. Nemal som vsak cas, zavolal som asi o mesiac.
    Povedali mi, ze haha, uz tato akcia neplati a ze Citroen to uz nepreplati, ze je neskoro. Mierne som sa nastval, ale jednalo sa o prkotinu, nechal som to tak, akurat som im povedal svoje.
    Nasledne o dva tyzdne nato som isiel do servisu v Martine, kde mam kamarata. Povedal mi, ze ziadne take nariadenie neexistuje, ze by tato akcia prestala platit, a ze mi to pohodlne vymeni, len to musi najprv podla postupu namazat a ked nepomoze, vymenu musi odsuhlasit importer podla VIN. O dva tyzdne nato som mal nove dosticky...
    Takze nevalajte kazdu vec automaticky na importera, velakrat su to ludia v servise, ktori su lenivi zdvihnut telefon, napisat list, alebo jednoducho sa im nechce o tom so zakaznikom bavit. Na kazdeho skusia osvedcenu fintu a kto sa neda, tak tomu nakoniec snad vyhoveju.