Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 27.02.06 20:35
« Re: Re: Re: Re:
tom69: Auto je jedna z nejhorších investic, padají strašně rychle ceny dolů a ještě když má člověk s ním takovýhle trápení :x To potom člověk neví jestli se na to má * a prodělat statisíce, nebo do toho investovat další čas a především další peníze :-( Jo a abych nezapomněl, moc ti fandím :) -
"-- skrytý --" 27.02.06 16:27
« Re: Re: Re:
Masivni reklama a vyrazne slevy jsou faktory, ktere zpravidla ovlivnuji volbu. Nikdo vetsinou moc neveri historkam typu "jedna pani povidala" do te doby nez si sam natluce usta. To je i muj pripad. Slychaval jsem mnoho historek o problemovych autech, ale nikdy nic konkretniho. Ted se snazim, aby tlak na prodejce byl vetsi a on se k nam zacal chovat jako ke svym zakaznikum. Neni vetsi tragedie nez problemove auto a nezajem prodejce-dovozce. Snad se to casem zlepsi. Mozna jsem prilis velky optimista, ale stav ktery nyni panuje se mi ani trochu nelibi. Tvrzeni "mas to opravene, tak to nech byt" opravdu neni na miste. -
"-- skrytý --" 26.02.06 21:11
« Re:
Koukám, Tomáši, že tě mají na iDnes rádi.
V minulé diskusi ohledne peugeota na sesrotovani te ostatní uzivatele moc hezky necastovali. Ostatne neni divu pote, cos tam predvadel. Nejprve se tam dohadujes s nekym, kdo si z tebe dela srandu a nakonec abys dodal svym slovum vahu pises jeste za dalsi identitu.
Dneska ti pro zmenu redakce smazala tve prispevky. To bude asi cenzura, co? Nebo jim jen uz lezes na nervy?
Vazne to prehanis. Skodis tim jen sam sobe :-/
Ahoj Petre, to ze se nekdo snazi vydavat za mne na iDnes bohuzel neovlivnim, ja mam svedomi ciste. Pokud by iDnes zobrazoval u kazdeho prispevku IP adresu bylo by jasne co kdo napsal. Pokud se tyka mych prispevku, nikdy se mi nestalo, ze by je redakce smazala. Ty ktere mazala psal vtipalek. Nejsem takovy psychopat jakeho se tam ze mne neznamy snazi udelat. To vis ne kazdemu se moje jednani libi a verim, ze ne kazdy to dokaze psychicky unest. Dokazu si predstavit obchodnika nebo i cloveka ktery prodava znacku Renault a me kroky mu zpusobuji nejakym zpusobem problemy. Provokateri jsou nejen na iDnes, ale i na jinych diskusich. Staci cist i jina fora, ktere se netykaji aut.
PS: nicmene pres vsechna negativa mi neznamy dela uzitecne PR na stranky. Takze obcas i neco spatne je pro neco dobre :roll:
:shock: :shock: :shock: ... je to nutno brat s nadhledem, ale pro Renault to jiste nejsou prijemna cisla :roll:
Mohou informace získané na těchto stránkách nějakým způsobem ovlivnit vaši volbu při nákupu nového vozu?
Ano, výrazně. Ztratil jsem zájem o značku Renault
734/79%
Ano. Ale ne natolik, abych ztratil zájem o značku Renault
42/5%
Ne. Myslím, že i u jiných značek je to stejné
64/7%
Ne. Věřím nadále značce Renault i svému prodejci
64/7%
Částečně, jsem opatrnější při výběru značky i prodejce.
20/2%
Celkem hlasovalo: 924 -
"-- skrytý --" 26.02.06 00:07
« Bez nadpisu
Oblast použití:je-li to osobní auto, výrobce předpokládá,že nebude jezdit terénem,do vinohradů s naloženým vozíkem-to je ta oblast požívání za hranicí def.výrobce,např.
Nicméně,je konec reklamy,jdu na bednu.
Byla to Toyota.Jak mají ten slogan?"Nic není nemožné"... ;-) -
modus ponens 25.02.06 23:56
« Re:
Ta definicia je fajn, ale je aj patricne nekonkretna. Vyrobca predsa neurcuje presne podmienky pouzitia. Ak vezmeme pripad pokazeneho turba na dieselovom motore, je to chyba vyrobcu alebo nespravneho pouzivania (majitel vypinal motor po poriadnom zatazeni bez behu motora "naprazdno")? V ADAC zapise to bude figurovat ako zavada, ktoru museli riesit. Alebo dlhodobe jazdenie na hrane vykonu motora. Kamos zrejme tymto odrovnal valec na Yarise - jazdil pravidelne dialnicu, co to dalo. V servise to zrejme eviduju ako zarucnu opravu, cize akoze chyba vyrobcu. Nikde v prirucke nemas napisane, ze nesmies jazdit v takych a takych otackach, s vynimkou cerveneho pola.
Na druhej strane, mnoho vyrobcov rado alibisticky uvadza, ze spotreba oleja 1 liter na 1000km je normalna a neberie sa ako chyba motora. Podla toho vlastne takato spotreba oleja nie je zavadou, a teda nemoze byt klasifikovana ako prejav nespolahlivosti. I ked dolievat 10-15 litrov oleja za 15tis. km asi nebude utvrdzovat majitela v tom, ze si dobre vybral.
Chcem tym povedat, ze inak ako statisticky sa spolahlivost zmerat neda. Rozni vyrobcovia, rozne manualy, rozne "podmienky pouzitia".
jak je možné,že v lednu se v EU prodalo od jedné nejmenované a spolehlivé automobilky o -11% aut méně?
Neviem, ktoru myslis, ale predaje nemaju priamy suvis s vysledkami testov, merani, statistik. Je to aj o cene, prioritach, rozhlade, informaciach. Aj ked vsetko sa da prekombinovat a vysledkom je potom nestastny vyber. Ja osobne nebazim po tom, aby znacka, o ktoru mam zaujem, s uspechom lamala predajne rekordy. Dosledkom by bola o.i. vacsia zhyckanost predajcov (vid Skoda pred par rokmi), mensie cenenie si zakaznika => horsi pristup, tazsie jednanie sa o cene, ... -
"-- skrytý --" 25.02.06 23:21
« Bez nadpisu
Spolehlivost je schopnost výrobku pracovat bez poruchy za daných technických podmínek při předepsaném způsobu užívání(výrobcem=místo-kde,zatížení,kval… obsluha-třeba letadlo,že jo.....).
Porucha-stroj není schopen(nebo jenom částečně)plnit fci,pro kterou byl navrhnut.
Porucha:
Primární,sekundární(následná)
Opravitelná-neopravitelná....atd,atd.
Jsou o tom celé knihy.Trochu tuším,o čem je řeč.Kdo chce,koupí a sestuduje.
Pozn.pod čarou: jak je možné,že v lednu se v EU prodalo od jedné nejmenované a spolehlivé automobilky o -11% aut méně?
Nemyslím,že lidé kupují jenom podle tabulek,grafů,statistik,testů....občas kupují podle svého zvážení. To je bezva,protože to všechny výrobce nutí se snažit být lepší.Není lepší jistoty(pro zákazníka) než nejistota výrobce ;-)
Ještě jedna věc:zajímalo by mne,kolik lidí si koupí auto jenom proto,že je to Vůz roku, nebo že někdo vyhrál F1 atd? Ja ne. >:D -
modus ponens 25.02.06 22:25
« Re:
IT:
TÜV=STK a že to není kritériem spolehlivosti,ale vyjadřuje skutečný(okamžitý)technický stav,což je něco jiného
TÜV=STK len do tej miery, co je jej naplnou. Takato kontrola nema za ciel porovnat znacky, ale zhodnotit technicky stav v danom momente. Ale co znamena technicky stav statisticky? Statisticky nie je dolezite, ci sa o auto staras viac alebo menej. Nerozhoduje, ci si auto pred kontrolou nechas v servise pripravit alebo nie. Statisticky je to jedno, pretoze priemerny majitel VW ma rovnaky pristup k autu ako majitel Toyoty. O tom je statistika. Takze kontrola typu TÜV/STK ma pre vsetky znacky spolocne len jedno: vek kontrolovaneho auta. Ak pri takychto kontrolach dlhodobo vychadza jedna znacka podstatne lepsie ako druha, moze to znamenat vselico, napr.:
- vyssiu spolahlivost (co neuznavas)
- lepsiu pracu servisu pri prehliadkach
- lepsi pristup majitelov k svojim autam (ruku na srdce: naozaj niekto veri tomu, ze statisticky su majitelia jednej znacky vzornejsi ako majitelia inej znacky? ;-) )
Suhlasim s tym, ze nie kazdy je statisticky priemer (i ked pozornejsi posluchaci prednasok o statistike vedia, ze velka vacsina sa sprava rovnako/podobne, vid. Gaussovo normalne rozdelenie). Ak mas dobreho mechanika, ktory Ti poctivo servisuje auto a este k tomu za cenu, ktoru v servise nedostanes, tak mnohym pataliam predides. Ale to uz nie je o znacke, ale o Tebe a Tvojom mechanikovi. ;-)
Aby sme sa mohli bavit o spolahlivosti, mali by sme sa dohodnut, co to vlastne je. Je to nieco, co hovori o poruchovosti. Ale v akom rezime? V rezime maximalnej starostlivosti? Minimalnej? V beznom rezime? Co je to bezny rezim? Pre kazdeho je to nieco ine, takze opat koncime pri subjektivite majitelov.
jsou lidé,co si to auto kupují poprvé a když to přeženu,někdo,kdo přesedlá z FÁVA na A8, má jiná očekávání než ten,kdo z A8 na BMW7
Ano, su aj taki. Ale je to statistika, kde (vseobecne) hranicne pripady nehraju takmer ziadnu rolu. Okrem toho, hodnotia sa viacere parametre, nielen celkova znamka spokojnosti.
Zdravim na Moravu... ;-) -
« Mazda3 - pro IT
Ahoj IT,
v prvé řadě děkuji za pochvalu stránek a za propagaci, nicméně si myslím, že to do tohoto vlákna nepatří. Jsem velice rád, že sis prošel naše klubové stránky mazda3. Vše, co píšeš je pravda, musím to přiznat. Jsme lidi, kteří se pobaví i o problémech, nejen o vyzdvihování kladů vozu. Lidi v diskuzi vždycky budou řešit probémy, ne to, co se jim líbí. takoví už jsou lidi, je to přirozené. Jen bych rád zareagoval na dvě věci:
1. brzdy. Dnes se objevila odpověď od zadávajícího. Prodejce vozu se k tomu postavil čelem a vyměnil vše, co bylo potřeba. A prosím, bez jakékoli žaloby nebo vztekání. A o tom to je, o přístupu. I když se závada už neprojevila a dotyčnému to někdo mohl a nemusel věřit. Prostě to vyměnili, hotovo.
2. smrad od spojky - to se řeší, dokonce se o to stará nejeden dealer a nejednou jsem o tom mluvil např. s APS. Vedoucí servisu mi osobně volal, aby mi popsal v čem tkví problém a navedl mě k řešení situace. Líbí se mi ten osobní přístup. Co se týká toho smradu špatné diagnostiky stran jednoho servisu, nedělal bych z toho nějakou extra aféru, protože to bylo pochybení jednoho člověka, servis jako takový - servisman - byl super - ochotný, rychlý, vstřícný, všechno zkoušel, na všechno se ptal a byl pohotový. A neměl jsem s ním pocit, že ho otravuju. Bohužel přijímací technik byl suterén, ale za to nemůže ten, co to auto opravuje. Ještě to tam na stránkách doplním, protože to pak opravdu může vrhat špatné světlo tam, kam nemá.
ještě něco: jsem hrozně náročný na stav vozu a jeho vlastnosti. Netvrdím, že je M3 nejlepší, nemohu posuzovat všechny vozy dané třídy daného roku výroby a je pravda, že cena auto posouvá do kategorie trochu lepších vozů, než ve skutečnosti asi je, aleee- měl jsem předtím Opel Vectra r.v. 99 - to je o třídu výš - (celkem jsem měl 3 Opely a 5 aut). A už bych ho zpátky nechtěl. A to byl v naprosto perfektním stavu, když jsem ho pouštěl. Upřímně ano. Nepsal bych to, ale pár věcí mi na něm nesedlo. Ne, M3 bych pryč nedal, ne tak, že bych ji dal pryč a vzal si znovu Opel. Ruku na srdce, to už ne.
Znovu zopakuji - každé auto může mít nějaký problém, ale od toho jsou servisy, aby to daly dopořádku. U Mazdy -obecně- se podle mého názoru starají a zbytečně netahají peníze. To je můj osobní názor.
Ještě jsem si všiml, že IT vyzdvihl problém přeřazování z 1 na 2. To se mi vůbec nelíbí, jak to tu podal, protože kdyby se díval pořádně, je to spíš individuální problém, než problém vozu. Já taky neříkám, že je Renault šmejd, protože Tomu69 to zatáčí doleva. Udělal jsi z toho věc, kterou by mělo být postižené každé auto a to není ani zdaleka. Problém je v tom, že se tohle ještě nikdy neřešilo. Pozor na to, co píšeš. To je moje drobná rada.
To je vše, díky za prostor. -
"-- skrytý --" 25.02.06 21:44
« Bez nadpisu
SirA: Nicméně se shodujeme,že TÜV=STK a že to není kritériem spolehlivosti,ale vyjadřuje skutečný(okamžitý)technický stav,což je něco jiného.
Mně se jen nechce věřit,že "vyspělý" a 60 let(od roku 1945)vychovávaný spotřebitel by nejvíce kupoval za své těžce vydělané peníze značku(posl 6 let s výjimkou loňska),která je téměř nejnespolehlivější(v německé statistice).
Protože,když se zpochybní serioznost němců v případě Logan+ADAC,proč ne ADAC obecně a proč ne cokoliv,co němci sledují,tj. TÜV,jestli mi rozumíš.:wink:
Já to řeším tak,že se tím nezabývám(krom toho,že jsem napsal svůj názor).Při koupi např. Laguny to nemělo na mne žádný vliv.
Když jsem bral nedávno Swifta,ani mne nenapadlo se pídit,jaká byla stará generace.Totéž asi bude s Vitarou.
Právě proto,že v práci je dnes a denně u mého mechanika nějaké auto napříč spektrem,tak vím,že problémy mají všichni a záleží spíš na štěstí,možná na způsobu zacházení a dobré údržbě. Už řešil Mazdu,v záruce,jak jinak,servis křičel,že je vše OK,rozebral motor a nebylo.
Fakt mrkni na tu klubovku od M3,dělají japonci a dokonalá není.Proto si,snad logicky kladu otázku:jaký bude japonec z Turecka či Francie?Lepší,stejný,horší než fr.auto z F? Nevím. Ale mám na to svůj názor.Vidím to na Swiftovi.Japonci hlídají a neuhlídají.Po asi 14 dnech odešel vypínač a kouzelné bylo,že na něm jako země původu byla uvedena J.Korea. Prý také dělají kvalitně,jenže vypínač na regulaci zrcátka jaksi nezvládli.Teď budou měnit spojkovou hadičku,ani nevím proč,ale volali,že příští týden.Tak jo.
Nicméně svět se bude sunout k jakési průměrné kvalitě +/- a dramatické rozdíly nebudou.No a někdo bude mít smůlu a koupí vyložený zmetek.Odkudkoliv.Ono,mezi námi,naprostá většina aut má nejčastěji jako poruchu odchod akumulátoru nebo defekt pneu či prasklou žárovku.Poslední roky spíš ano než ne...
K J.D.P:Jo,jenže jsou lidé,co si to auto kupují poprvé a když to přeženu,někdo,kdo přesedlá z FÁVA na A8, má jiná očekávání než ten,kdo z A8 na BMW7.Beru podle sebe.
Zdravím Slovensko. ;-) -
modus ponens 25.02.06 21:18
« Re:
je tu jakési ALE: člověk koupí MB třídy E, Jaguára,BMW 7, A8...atd,tak očekává,že bude vše špičkové,když byla cena,takže mu může vadit sebemenší drobnost.
Pokial si dobre spominam, tak J.D.Power ma viacero kategorii aut - prave podla tried. V tomto je zohladnena rozdielna miera narokov majitela Lexusu a Corolly. Alebo Passata a Pola, ak chces. -
modus ponens 25.02.06 20:44
« Re:
IT:
kazdy vidi to, co vidiet chce. Kedze neexistuje univerzalna statistika, ktora by davala odpoved na otazku "ake auto je najlepsie?", mame viacero "specializovanych" statistik. Kazdy nech si vyberie, ktora sa mu najviac hodi do kramu.
ADAC: voci nej mam iste vyhrady. Pri novom aute plati viac-menej u kazdej znacky asistencna sluzba, ktora je zadara pocas doby zaruky. U europanov 2 roky, u japoncov (a korejcov) 3 roky. Takze kategoria "auto do 3 rokov" je pre japonske znacky absolutne nesmerodajna. Druhou vecou je nestrannost. Mohli sme sledovat ADAC pri testoch Loganu. Ak by Logan zastresoval napr. VW, nemam najmensie pochybnosti o hodnoteni v style "super kvalita v lacnom segmente". :roll:
TUV: namietky, ze ide o STK do istej miery beriem, ale treba vziat do uvahy skutocnost, ze medzi TUV a STK je dost velky rozdiel. Videl som par relacii o tom, ako prebiehaju TUV kontroly a poviem Ti, ze jednoznacne vyradene auta by u nas presli bez jedinej namietky kontrolora. Ak by u nas (a asi aj u vas) bola STK na urovni TUV, tak S120 su na cestach rovnakou raritou ako trabanty. Co sa tyka momentalneho technickeho stavu aut, tak aspon v nejakom casovom intervale preveruje auta, ktore behaju po cestach. Mnoho ludi jazdi na aute a ani netusi, v akom je stave a ci mu nahodou nejake to ABS funguje. Ved kym nie je krizova situacia, tak auto vyzera ako kazde ine, nie? Ide o kontrolu technickeho stavu a statistika je zalozena na tom, ze majitelia VW su v priemere rovnako pedantni ako majitelia Mazdy.
J.D.Power: tato statistika sa mne osobne pozdava najviac. Preco? Lebo zohladnuje osobnu (hoci subjektivnu) spokojnost majitelov so svojim vyberom. Je tam zahrnuta spolahlivost, pristup servisu, znacky. Trebars aj predsudky. Napr. viem, ze Toyota je povazovana za etalon spolahlivosti, a preto si ju kupim. Mam teda vysoke ocakavania. Napriek tomu Toyota opat vyhra (v tejto statistike). To je viac nez vitazstvo "za rovnakych podmienok". Je to vitazstvo s handicapom. Aj ked subjektivne. Mne ide predovsetkym o spokojnost, aby som mal auto rad a potom sa s nim aj lepsie jazdi a aj lepsie on stara. ;-) -
"-- skrytý --" 25.02.06 17:20
« Bez nadpisu
Miro, Tom: ved o tom tu stale tocime, ale kazdy inymi slovami - ide o to, akeho cloveka v akom servise trafis. Vy ste mali smolu, viacnasobne ste trafili zle. Mne sa zatial podarilo trafit dobre. Tom hovori, ze cely Renault to takto robi z principu. Ja hovorim, ze na zaklade mojej doterajsej skusenosti sa mi nezda. No a takto sa tu mozeme natahovat donekonecna. A neviem, ci tym nieco riesime... -
"-- skrytý --" 25.02.06 11:25
« Bez nadpisu
Pánové(příp dámy),zkuste se podívat na klubové stránky o Mazdě3.Krom toho že jsou hezké,prošel jsem poctivě celou diskusi a problémy majitelů. Je to sice pár lidí(jako jinde),ale stalo se,že autu totálně selhaly brzdy,pak se porucha neprojevila,drnčení v interiéru,vysoká spotřeba,obtížné řazení,smrad od spojky při rozjezdu(dnes v Autosalonu na Primě totéž u M6 MPS).Krásné je,že majitel cítí vibrace při brždění,prodejce "necítí",takže auto je OK.
Chci tím naznačit,že i jinde jsou problémy,prodejci kličkují všude.
Osobně jsem váhal nad M6 přípM3 a je z toho Laguna.Když to srovnám,jediný problém podle mne a mého mechanika je ten,že přední kotouče se zevnitř sjíždějí ne zcela rovnoměrně,nechtěli to uznat,OK ,nehádám se,také tam auto nedávám,brzdí skvěle,dal jsem si brzdy proměřit,jsou perfektní,jen si myslím,že ty kotouče vyměnit mohli.Abych byl spokojen a příště tam zase koupil.Nekoupím,jasně že ne,seč auto jinak funguje.
Takže hurá na čtení o M3-také to není nic radostného.Chci tím naznačit,že nesmíme podléhat iluzi,že všichni další dělají hyperkvalitu.Kritizují se turba u Laguny,je to Garret,používá to spousta jiných výrobců.Není problém např. v intervalu výměny oleje 30tis? Podle mne příliš dlouhý.Měním po 15 tis.Nebo jak s tím lidé zacházejí?Kousek o bydliště je opravna na turba a repasují je na vše,co tu jezdí,od Audi po Toyotu. Odcházejí náhodně všem,není model,který by nějak vybočoval,takže spíš je to o údržbě a zacházení.Vyložená konstrukční chyba u současné produkce není.
Možná je to celé i o majiteli prodeny a servisu.Psal jsem to jinde:podařilo se ni najít skvělého prodejce Suzuki,nechci je přechválit,ale jestli budou pokračovat jako doposud,možná budeme doma jezdit jenom v Suzuki. ;-)
Tak a už ten odkaz,mějte se:
[odkaz] -
"-- skrytý --" 24.02.06 21:24
« Bez nadpisu
Koukám, Tomáši, že tě mají na iDnes rádi.
V minulé diskusi ohledne peugeota na sesrotovani te ostatní uzivatele moc hezky necastovali. Ostatne neni divu pote, cos tam predvadel. Nejprve se tam dohadujes s nekym, kdo si z tebe dela srandu a nakonec abys dodal svym slovum vahu pises jeste za dalsi identitu.
Dneska ti pro zmenu redakce smazala tve prispevky. To bude asi cenzura, co? Nebo jim jen uz lezes na nervy?
Vazne to prehanis. Skodis tim jen sam sobe :-/ -
"-- skrytý --" 24.02.06 14:03
« Bez nadpisu
paulz: Však já vím ;-) Proto tuhle staistuku tak beru, čímž jsem neřekl,že není pravdivá,ale vyjadřuje skutečný(okamžitý) technický stav auta.
Spolehlivost je něco jiného, seč se můžeme domnívat,že by se našla spojitost.
Jenže,takové J.D.Power: spokojenost zákazníků,dokonce exatkně měřená.Fajn.
ALE(proto velkým), je tu jakési ALE: člověk koupí MB třídy E, Jaguára,BMW 7, A8...atd,tak očekává,že bude vše špičkové,když byla cena,takže mu může vadit sebemenší drobnost.
Nechci zpochybnit Škodu(jednu Fabii doma máme),ALE: očekával zákazník,že auto bude bezproblémové,při pověsti 10 a více let nazad?V Británii? Možná ne a nyní je příjemně potěšen=spokojen Chci tím říci,že každé měření,seč děláno poctivě, je relativní. Neznáme souvislosti,resp.neznáme očekávání zákazníka.Ta ví asi výrobce.Měl by je znát a co vím,tak si zjišťuje,počínaje prodejem,servisem,jak se auto hodnotí za provozu-Škoda nám posílala pro obě auta 3 roky dotazníky.Zase až tak na to nekašlou...Dělal to i Ford.Renault neposlal.Japonci zatím také ne.
ADAC až nakonec: počet aut,která potřebovala zásah(asi nejela-poruchy nejsou pro veřejnost rozklíčovány).Tohle bych bral,je-li to poctivě(víme to?):Ale jo,beru že poctivě a že nefandí. Tak japonská jsou loni někde na 3 autech,francouzi do 6-7, jenže japonci byli na těch 6-7 rok-dva před tím.
Co z toho plyne:evropané se snaží a japonce dohánějí,možná je tam skluz 1-2 roky,takže když má někdo 3 roky starého japonce,má stejně spolehlivé auto, jako ten,kdo má rok starého evropana.Japonci vedli.Ale povedou stále? 3 nebo 7 aut z 1000 prodaných je stále pod 1%,jestli počítám dobře a dostáváme se na to, že je to dost vyrovnané,seč 7 je o 133% víc.I tak se to dá formulovat.Matematika je kouzelná věda.Já bych to nechal,že většina se vejde do 1%, tj. rozhodně 99% aut nemá problém=poruchu a odjede samo.
Závěr:rozdíly se smažou a tím,jak se šetří, globalizace(Toyota z Turecka atd), začne se vše vyrovnávat.Už začíná. Kdosi ze Slovenska dal fotky na Avensise z nové Corolly Verso. Mrkněte.Řemeslně to zase pecka nebyla a spíš odflinklé.
Už jsem to tu někde psal:kdo to odflinkne víc,francouz ve Francii nebo turek v Turecku?Přiznávám,že tohle nevím,ale myslím,že třeba lidé v Kvasinách se budou snažit podstatně víc.Podobně slováci u VW v Bratislavě. Určitě!
Nicméně je dobré,že jsou výrobci pod tlakem,protožeTom69 může bojovat jak chce,má to marné,ale velký časopis či noviny mohou výrobci pěkně zavařit.Ať se hoši snaží.Je to jako s crash testy.Můžeme je zpochybnit,ale výrobci jsou tlačeni se vůbec o cosi snažit,protože,co si budeme při pátku namlouvat:jde o peníce...
Nahlédl jsem na klubové stránky o M3.Jednak krásně udělané,ale zase bezchybné auto,vyrobeno v Hirošimě, to úplně není.Nejde přeřadit za studena z 1. na 2 stupeň,např...S tím jsem se zatím u žádného auta nesetkal. Všichni mají nějaký problémek,o tom to je a takhle to berme.
OK víkend všem milovníkům aut. ;-)

viz diskuse: Laguna propadla ?! [odkaz]
Co se děje u Renaultu ?
[odkaz]