Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 28.02.06 00:12
« Re: Renault club
Koukal jsem se do jejich seznamu zabanovaných uživatelů. Stal jsi se, podle toho co píší 7. uživatelem, který má za celou dobu jejich existence zakázaný vstup.
Pokud tam nevidíš, důvody, které uvedli jsou tyto:
Od dnešního dne má na naše fórum zakázaný přístup Tom69 alias Tomáš Vrátný a to z těchto důvodů:
1.) Nerespektování pravidel fóra
2.) Neustálé zakládání témat o jednom a tomtéž
3.) Rušení probíhajících diskusí postováním o jiném tématu (stále o tomtéž > jeho voze)
4.) Přes upozornění repostování příspěvků z jiných fór na něž nelze reagovat, protože pisatel není uživatelem našeho fóra.
5.) Postování pouze odkazů na vlastní stránky bez dalšího textu
6.) Napadání Renault clubu na dalších stránkách
7.) Napadání účastníků tohoto fóra, kteří s ním neprojevili bezvýhradný souhlas. -
"-- skrytý --" 28.02.06 00:00
« Renault Club nema kritiku rad ..
Kritická informace
Byl jste vykázán z tohoto fóra
Prosím kontaktujte webmastera nebo administrátora tohoto fóra pro získání bližších informací
.... skoda, ze admin smazal me posledni prispevky, bude jiste psat co jsem tam vse nenapsal. Pritom jsem pouze konstatoval, ze vse neni tak ruzove jak maluje Renault v reklame -
"-- skrytý --" 27.02.06 23:41
« Re: Re: iDnes
Jakákoliv oprava podléhá záruční lhůtě, pokud není provedena pouze na riziko zadavatele s tím, že např. postup opravy neodpovídá standardům a nestandardní postup je proveden na přání zadavatele. Nelze tvrdit že nikoliv. Máš někde písemně, že ti Renault odmítá poskytnout záruku na opravu? Pokud ano, bylo by to nesmírně zajímavé. Pokud to písemně nemáš, je to jen plácnutí do vody.
Edit: Na forum Renault Clubu se jdu podivat. -
"-- skrytý --" 27.02.06 23:33
« Re: iDnes
myslis, ze je tak tezke napodobit neci rukopis, tim spis na anonymnim foru. Myslel jsem, ze budes reagovat na forum Renault Clubu CR.
No na druhou stranu jsem vtipalkovi vdecny, nebot laka ctenare na me stranky, takze i kdyz ze me dela psychopata se na nej na druhou stranu zas tak moc nezlobim, jak se rika ucel sveti prostredky ....
ps: jsi clovek z oboru, jaka je podle tebe zaruka na vymeneny dil v ramci zarucni opravy? Dle Renault CR zadna! -
"-- skrytý --" 27.02.06 23:23
« iDnes smazala Tom69 příspěvky
Ty ktere mazala psal vtipalek
Tome, tomu bych možná věřil, kdybych ty smazané příspěvky osobně nečetl než byly smazány. Rukopis byl typicky tvůj a nechyběl ani odkaz na tvé stránky červenou barvou. Vím, jak miluješ barvičky.
Hezký večer -
"-- skrytý --" 27.02.06 23:14
« Renault Club
Jiste me tu co nevidet napadne nekdo z Renault Clubu CR. Zabrousil jsem na jejich frum co je noveho. Ohradil jsem se proti tomu, ze me nazvali lharem. Odpovedel jsem prispevkem. Jak to dopadlo? Muj prispevek smazal admin. Timto pozravuji DDT. Nastesti je jeste forum, kde se muzu svobodne vyjadrovat. Diky auto.cz
viz diskuse: Laguna propadla ?! [odkaz]
Co se děje u Renaultu ?
[odkaz] -
"-- skrytý --" 27.02.06 20:35
« Re: Re: Re: Re:
tom69: Auto je jedna z nejhorších investic, padají strašně rychle ceny dolů a ještě když má člověk s ním takovýhle trápení :x To potom člověk neví jestli se na to má * a prodělat statisíce, nebo do toho investovat další čas a především další peníze :-( Jo a abych nezapomněl, moc ti fandím :) -
"-- skrytý --" 27.02.06 16:27
« Re: Re: Re:
Masivni reklama a vyrazne slevy jsou faktory, ktere zpravidla ovlivnuji volbu. Nikdo vetsinou moc neveri historkam typu "jedna pani povidala" do te doby nez si sam natluce usta. To je i muj pripad. Slychaval jsem mnoho historek o problemovych autech, ale nikdy nic konkretniho. Ted se snazim, aby tlak na prodejce byl vetsi a on se k nam zacal chovat jako ke svym zakaznikum. Neni vetsi tragedie nez problemove auto a nezajem prodejce-dovozce. Snad se to casem zlepsi. Mozna jsem prilis velky optimista, ale stav ktery nyni panuje se mi ani trochu nelibi. Tvrzeni "mas to opravene, tak to nech byt" opravdu neni na miste. -
"-- skrytý --" 26.02.06 21:11
« Re:
Koukám, Tomáši, že tě mají na iDnes rádi.
V minulé diskusi ohledne peugeota na sesrotovani te ostatní uzivatele moc hezky necastovali. Ostatne neni divu pote, cos tam predvadel. Nejprve se tam dohadujes s nekym, kdo si z tebe dela srandu a nakonec abys dodal svym slovum vahu pises jeste za dalsi identitu.
Dneska ti pro zmenu redakce smazala tve prispevky. To bude asi cenzura, co? Nebo jim jen uz lezes na nervy?
Vazne to prehanis. Skodis tim jen sam sobe :-/
Ahoj Petre, to ze se nekdo snazi vydavat za mne na iDnes bohuzel neovlivnim, ja mam svedomi ciste. Pokud by iDnes zobrazoval u kazdeho prispevku IP adresu bylo by jasne co kdo napsal. Pokud se tyka mych prispevku, nikdy se mi nestalo, ze by je redakce smazala. Ty ktere mazala psal vtipalek. Nejsem takovy psychopat jakeho se tam ze mne neznamy snazi udelat. To vis ne kazdemu se moje jednani libi a verim, ze ne kazdy to dokaze psychicky unest. Dokazu si predstavit obchodnika nebo i cloveka ktery prodava znacku Renault a me kroky mu zpusobuji nejakym zpusobem problemy. Provokateri jsou nejen na iDnes, ale i na jinych diskusich. Staci cist i jina fora, ktere se netykaji aut.
PS: nicmene pres vsechna negativa mi neznamy dela uzitecne PR na stranky. Takze obcas i neco spatne je pro neco dobre :roll:
:shock: :shock: :shock: ... je to nutno brat s nadhledem, ale pro Renault to jiste nejsou prijemna cisla :roll:
Mohou informace získané na těchto stránkách nějakým způsobem ovlivnit vaši volbu při nákupu nového vozu?
Ano, výrazně. Ztratil jsem zájem o značku Renault
734/79%
Ano. Ale ne natolik, abych ztratil zájem o značku Renault
42/5%
Ne. Myslím, že i u jiných značek je to stejné
64/7%
Ne. Věřím nadále značce Renault i svému prodejci
64/7%
Částečně, jsem opatrnější při výběru značky i prodejce.
20/2%
Celkem hlasovalo: 924 -
"-- skrytý --" 26.02.06 00:07
« Bez nadpisu
Oblast použití:je-li to osobní auto, výrobce předpokládá,že nebude jezdit terénem,do vinohradů s naloženým vozíkem-to je ta oblast požívání za hranicí def.výrobce,např.
Nicméně,je konec reklamy,jdu na bednu.
Byla to Toyota.Jak mají ten slogan?"Nic není nemožné"... ;-) -
modus ponens 25.02.06 23:56
« Re:
Ta definicia je fajn, ale je aj patricne nekonkretna. Vyrobca predsa neurcuje presne podmienky pouzitia. Ak vezmeme pripad pokazeneho turba na dieselovom motore, je to chyba vyrobcu alebo nespravneho pouzivania (majitel vypinal motor po poriadnom zatazeni bez behu motora "naprazdno")? V ADAC zapise to bude figurovat ako zavada, ktoru museli riesit. Alebo dlhodobe jazdenie na hrane vykonu motora. Kamos zrejme tymto odrovnal valec na Yarise - jazdil pravidelne dialnicu, co to dalo. V servise to zrejme eviduju ako zarucnu opravu, cize akoze chyba vyrobcu. Nikde v prirucke nemas napisane, ze nesmies jazdit v takych a takych otackach, s vynimkou cerveneho pola.
Na druhej strane, mnoho vyrobcov rado alibisticky uvadza, ze spotreba oleja 1 liter na 1000km je normalna a neberie sa ako chyba motora. Podla toho vlastne takato spotreba oleja nie je zavadou, a teda nemoze byt klasifikovana ako prejav nespolahlivosti. I ked dolievat 10-15 litrov oleja za 15tis. km asi nebude utvrdzovat majitela v tom, ze si dobre vybral.
Chcem tym povedat, ze inak ako statisticky sa spolahlivost zmerat neda. Rozni vyrobcovia, rozne manualy, rozne "podmienky pouzitia".
jak je možné,že v lednu se v EU prodalo od jedné nejmenované a spolehlivé automobilky o -11% aut méně?
Neviem, ktoru myslis, ale predaje nemaju priamy suvis s vysledkami testov, merani, statistik. Je to aj o cene, prioritach, rozhlade, informaciach. Aj ked vsetko sa da prekombinovat a vysledkom je potom nestastny vyber. Ja osobne nebazim po tom, aby znacka, o ktoru mam zaujem, s uspechom lamala predajne rekordy. Dosledkom by bola o.i. vacsia zhyckanost predajcov (vid Skoda pred par rokmi), mensie cenenie si zakaznika => horsi pristup, tazsie jednanie sa o cene, ... -
"-- skrytý --" 25.02.06 23:21
« Bez nadpisu
Spolehlivost je schopnost výrobku pracovat bez poruchy za daných technických podmínek při předepsaném způsobu užívání(výrobcem=místo-kde,zatížení,kval… obsluha-třeba letadlo,že jo.....).
Porucha-stroj není schopen(nebo jenom částečně)plnit fci,pro kterou byl navrhnut.
Porucha:
Primární,sekundární(následná)
Opravitelná-neopravitelná....atd,atd.
Jsou o tom celé knihy.Trochu tuším,o čem je řeč.Kdo chce,koupí a sestuduje.
Pozn.pod čarou: jak je možné,že v lednu se v EU prodalo od jedné nejmenované a spolehlivé automobilky o -11% aut méně?
Nemyslím,že lidé kupují jenom podle tabulek,grafů,statistik,testů....občas kupují podle svého zvážení. To je bezva,protože to všechny výrobce nutí se snažit být lepší.Není lepší jistoty(pro zákazníka) než nejistota výrobce ;-)
Ještě jedna věc:zajímalo by mne,kolik lidí si koupí auto jenom proto,že je to Vůz roku, nebo že někdo vyhrál F1 atd? Ja ne. >:D -
modus ponens 25.02.06 22:25
« Re:
IT:
TÜV=STK a že to není kritériem spolehlivosti,ale vyjadřuje skutečný(okamžitý)technický stav,což je něco jiného
TÜV=STK len do tej miery, co je jej naplnou. Takato kontrola nema za ciel porovnat znacky, ale zhodnotit technicky stav v danom momente. Ale co znamena technicky stav statisticky? Statisticky nie je dolezite, ci sa o auto staras viac alebo menej. Nerozhoduje, ci si auto pred kontrolou nechas v servise pripravit alebo nie. Statisticky je to jedno, pretoze priemerny majitel VW ma rovnaky pristup k autu ako majitel Toyoty. O tom je statistika. Takze kontrola typu TÜV/STK ma pre vsetky znacky spolocne len jedno: vek kontrolovaneho auta. Ak pri takychto kontrolach dlhodobo vychadza jedna znacka podstatne lepsie ako druha, moze to znamenat vselico, napr.:
- vyssiu spolahlivost (co neuznavas)
- lepsiu pracu servisu pri prehliadkach
- lepsi pristup majitelov k svojim autam (ruku na srdce: naozaj niekto veri tomu, ze statisticky su majitelia jednej znacky vzornejsi ako majitelia inej znacky? ;-) )
Suhlasim s tym, ze nie kazdy je statisticky priemer (i ked pozornejsi posluchaci prednasok o statistike vedia, ze velka vacsina sa sprava rovnako/podobne, vid. Gaussovo normalne rozdelenie). Ak mas dobreho mechanika, ktory Ti poctivo servisuje auto a este k tomu za cenu, ktoru v servise nedostanes, tak mnohym pataliam predides. Ale to uz nie je o znacke, ale o Tebe a Tvojom mechanikovi. ;-)
Aby sme sa mohli bavit o spolahlivosti, mali by sme sa dohodnut, co to vlastne je. Je to nieco, co hovori o poruchovosti. Ale v akom rezime? V rezime maximalnej starostlivosti? Minimalnej? V beznom rezime? Co je to bezny rezim? Pre kazdeho je to nieco ine, takze opat koncime pri subjektivite majitelov.
jsou lidé,co si to auto kupují poprvé a když to přeženu,někdo,kdo přesedlá z FÁVA na A8, má jiná očekávání než ten,kdo z A8 na BMW7
Ano, su aj taki. Ale je to statistika, kde (vseobecne) hranicne pripady nehraju takmer ziadnu rolu. Okrem toho, hodnotia sa viacere parametre, nielen celkova znamka spokojnosti.
Zdravim na Moravu... ;-)
Konkrétněji to nejde.
Na nekonkrétní dotaz následuje vždy nekonkrétní odpověď. Pokud tomu chceš říkat kličkování, prosím, jak je libo.