Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 01.03.06 16:24
« Bez nadpisu
T.E.CH:Svět není černobílý.Nechce se mi věřit,že majitelé jiných značek mají jenom hyper kvalitní a bezproblémová auta. Ještě před týdnem se dalo volně bez registrave jít na klubovky Mazdy3.Tak tohle mi Laguna2 nevyvádí,co tam hoši píší.Už je tam přístup jen pro registrované,takže to bych ohrál,abych se refgistroval.To co psali, mi stačilo.K dokonalému autu to má dost daleko a je to vyhlášená kvalita přímo z Japonska,stejná třída jako Mégane.Kdož ví,proč je nutná registrace,o co autorům stránek jde?Lidé by si jenom přečetli,jak je to bezproblémové auto,počínaje sjížděním zadních pneu...atd...
Spíš jde o to,že mnozí lidé nenapíší pravdu.Já byl se Swiftem už 2 x a pojedu na svolávačku kolem spojkové hadičky.Takže 3 problémy za půl roku.To jsem u jiného auta nezažil.Prý si japonci hlídají kvalitu. Tak jo, hlídají.
Neuvěřím,že Yaris z Francie bude dramaticky lepší,než Clio.Nebo Corolla Verso či snad Corolla Combi,než Mégane sedan-obě z Turecka.Většina problémů jsou mechanické závady(lajdáckost lidí,řádově 60%) a asi 40% připadá na elektroniku.
Pak je jeden dost velký problém: hyper kvalita našich silnic.Ano,měním 17" kola s prof.číslem 45 na 16" s 55.Asi by se Laguna rozpadla,ale co se na našich silnicích nerozpadne? -
« Diskuze
2Petr65 : Ano diskuze se dá zkomolit, překroutit, tahat za slovíčka.Možná je to i kapku pravda, že ne vše je tak jak Tom píše.Jenže to podstatné a to Arogance Renaultu se okecat nedá.Slovo záruka u Renaultu je neznámým pojmem.A o tom to je.A to se okecat nedá.Většina si holt nepřizná či nechce přiznat že má doma šmejd a bude bojovat za značku jak lev.A to je špatně.Koukat s povzdálí - bejt v pohodě-bejt nad věcí to není umění.Otázka co by dotyční dělali , kdyby se jim stalo to co Tomovi.Mít názor, pokud se mě to netýká neznamená, mít ten samý názor pokud mám problém. -
« Re:
".....a dejte nas k soudu. Ale my mame dobry pravniky!" Tak toto verne poznam. Z leta 2005 s tahanicami okolo lavotocivosti - vyosenia naprav a skutocnosti, ze ani po 40 dnoch nebolo rozhodnute, aky diel objednat :-) A ze do 30 dni ma byt vykonana oprava :roll: :idea:
su to proste arogantni zlodeji. Vedia ze predali nepodarok a niesu schopny to do 30dni odstranit a nemaju tolko slusnosti, aby ked uz nic ine, ponukli auto na vymenu, ked uz aj nechcu vratit peniaze. Ved to zle opravia a predaju. Kolko na tom asi uletia ? Skoro nic, alebo minimum. -
« Bez nadpisu
No ja musim rict, ze vydrz a odhodlani Toma69 se neceho dobrat kvituju spis s povdekem a obdivem, jelikoz jako majitel Megana II patrim bohuzel k ty skupine zakazniku, jez uz nikdy nic takovyho jako Renault je neporidi.
S pani Ostravskou uz sme hovorili opakovane, stejne tak sem si dopisoval s nejakym jinym clovekem na importu, vysledek...nic. Zkusil sem k reseni 2 servisy jez jsou v regionu, vysledek...nic. Reseni s pomoci D.A.S., vysledek nic.
Svoje peripetie jsem popisoval v jinem topicu a na dany stav veci sem uz celkem rezignoval. Zaver ktery z toho pro me vyplynul.
Renault na opravdove zavady vyskytnnuvsi se v zarucni dobe nereflektuje a odmita je resit. Sevisy at uz s povinovanim importu ci o vlastni vuli delaji ze zakazniku blbce. Za vsechno snad jen 2 grandiozni perly.
"Tak si vemte soudniho znalce a dejte nas k soudu. Ale my mame dobry pravniky!"
"To auto jede jak ma. Takhle je to normlani. Ja sem diagnostik a ja tomu rozumim!"
Zvykam si na to ze autu po ujeti 30.000,- km klesne vykon zhruba o tretinu...protoze pan byl diagnostik a rozumi tomu. -
"-- skrytý --" 01.03.06 15:21
« Petr65
Petr65: ty jsi zarny priklad toho co predvadi Renault, stejne tak on se stavi do pozice ublizeneho a neustale opakuje, ze jsem nepristavil auto, ze jsem nechtel spolupracovat, ze prekrucuji fakta. ALE POZOR! Opak je pravdou. I Renault Club jsem zadal o pomoc po setkani, ale uz z principu nechteli. Od zacatku se postavili na obranu Renaultu aniz znali podrobnosti. Rekni mi, proc Renault opravil auto, kdyz jsem o to nezadal, proc tvrdi, ze oprava byla preventivni, kdyz zavadu predtim potvrdilo nekolik lidi. Odpoved dodnes nemam. Co mi na to odpovis?
opakuji se, ale neni to typicky obrazek zakaznika u Renaultu, majitelka megana psala cituji:
zdenka (13:57) :
Omlouvám se, že ruším, ale můžu mít dotaz, zda páté dveře vám nedřou zadní nárazník? Nám ano, je to v šířce asi 80cm, je to vidět na vodorovné ploše zadního narázníku. Vypada to jako by dveře byly hodně nízko nebo naopak nárazník vysoko. V Renaultu mi řekli, že to není nic hrozného a nic se s tím nedá dělat, ale mě to vadí, protože se na hraně dveří díky tomu odírá lak .Mám se prý sama podívat na jiné Renaulty Mégane jestli se to stává i někomu jinému.Chjo!
zdenka (14:15) :
díky moc za radu. Manžel na to už nemá nervy a tak to vyřiziju já. My s tím zadním nárazníkem máme problém už delší dobu. Loni v létě kvůli drobné opravě laku ho museli sundat a když ho tam vrátili,doslova tam plápolal.Nejdříve to také nechtěli uznat, ale po dvouměsíčním naléhaní /také jsem na parkoviště prosila jiné řidiče,aby mi to ukázali jak to má vypadat/ narázník vyměnili a teď neplápolá, ale dotýká se s dveří. -
"-- skrytý --" 01.03.06 15:20
« Zase to s nekvalitou nepřehánějme
Turba Garret požívá daleko více výrobců než jenom Renault,takže není rac.důvod,proč by zrovna zde mělo být méně kvalitní.Spíš to trochu také závisí na zatěžování studeného motoru,vychladit po dlohé zátěži a na kvalitě mazacího oleje.Jinak jsou to vždy náhody.Turbo občas odejde na čemkoliv.Opravna TD kousek od bydliště,mění je komukoliv a typické problémové auto neznají.Tolik fakta. ;-)
mira123: Asi tak nějak,pokud auto jede rovně,seč po nějakém dlouhém a nepříjemném dohadování,je to uzavřená kapitola.Řešením je Renaulta prodat a už nekoupit. Je to kontraproduktivní se tím dále zabývat. Výměnu auta odmítají všichni,zase se netvařme,že ne. nekvalitu dělají všichni.Já na konkurenci teď četl,jaké jsou názory majitelů na M6 a k ideálu tomu také cosi chybí,s ohledem na třídu.Také jsem skrz hluk tohle auto nevzal,ukecávali na L2 2,2 dCi,ale tohle jsem obloukem obešel(a udělal velice dobře,protože třeba při poruše 1 vstřikovače se mění selý komloet 4 ks vč trubky,zatímco u 1,9 dCi se dá v poho vyměnit jeden atd...).Tak mám drobet pomalejší auto,ale je pohodlné,tiché,funguje.
Ono je to celé složitější.Ale stále jim servírovat jeden problém,byť oprávněný,tím se nic nevyřeší.Nevěřím tomu.
Jinak,fušují a nekvalitně dělají všichni. -
modus ponens 01.03.06 14:59
« Re:
S dost velkym udivom sledujem reakcie ludi na spravanie Toma69, resp. na niekoho, komu sa taktiez stal podobny pripad. Premyslam, preco je tolko tak zaryte spokojnych ludi so situaciou spotrebitelov na nasom trhu, ze prevazi dojem zo stazujuceho sa nad faktami. A ako sa snazim, tak sa snazim, ale odpoved najst neviem. :roll: -
« Bez nadpisu
Musim se Toma69 zastat. Ano, trochu prehani, ale idea jeho konani je podle mne spravna. Kdyby se vsichni, kteri maji problemy s prodejci (nejen aut) zachovali podobne, urcite by se zmenil i pristup obchodniku a mozna by onecne zacalo platit: Nas zakaznik, nas pan..
petr65: Osobne znam cloveka, ktery mel Lagunu2 dci GT a pri 40 000km se mu rozsypalo turbo, probehla zarucni oprava a auto slo z domu, pro jistotu, jelikoz ho renoltaci varovali, ze to nove se za dalsich par desitek tisic pravdepodobne zadre znova.. Ale nezadrelo, novy majitel auto za mesic po koupi totalne zrusil..:) -
"-- skrytý --" 01.03.06 13:44
« Re: Re: Re: Renault Club nema kritiku rad ..
Na Renault Clubu sice pisi, ze mi chteli pomoct, ale kdyz jsem psal ze se muzeme nekde sejit osobne, ze se muzou projet autem, couvli.
Tohle je jeden z důvodů, proč jsi vnímán tak negativně. Překrucuješ zjevná fakta.
Při procházení jejich stránek jsem narazil i na tu nabídku pomoci. Tys je vybídl k prohlídce auta na tvém protestním shromáždění. A to celkem pochopitelně odmítli.
Tuto zcela zjevnou nepravdu neváháš klidně zopakovat poněkolikáté v tomto topiku i přes to, že ti tu už několik lidí napsalo totéž co já výše.
Naopak vůbec nehovoříš o tom, žes byl klubem vyzván k tomu abys předložil písemné dokumenty, které jim pomohou se v problému zorientovat a žes to neučinil a také nehovoříš o tom, že jsi zcela ignoroval mnoho jejich dotazů, které rovněž mohly tvou věc posunout dál.
Opakování je možná matkou moudrosti, ale také se říká že čeho je moc, toho je příliš.
Stále omíláš okola totéž a stále odbíháš od tématu a stále si meleš své, bez ohledu na to, o čem se právě hovoří.
Je to únavné, otravné a diskuse s tebou postrádá smysl. -
"-- skrytý --" 01.03.06 10:07
« Re: Re: Renault Club nema kritiku rad ..
Reknu to asi tak, jiz od zacatku je to cele spatne. Pristup prodejce tragicky, pristup Renault CR jeste horsi. Kdo to nezazil na vlastni kuzi, tak at nesoudi me chovani. Snazim se pouze branit. Renault ma velmi dobre zvladnuto jak manipulovat se zakaznikem, ty jejich naucene citace, ktere donekonecna opakuji. Manipulace s fakty, je blizsi spise Renaultu nez me. Budes jiste oponovat, ze to neni pravda. Reknu ti jedno, pracuji v obchode pres 15let (distribuce), posledni tri roky mam pod dohledem i nase reklamacni oddeleni. V zivote jsem nezazil takovy pristup jako u Renaultu. Jednim slovem ostuda. Chapu, ze ne kazdemu se muj pristup muze libit. Uznavam, ze nekdy reaguji trochu podrazdene, ale je to dano celkovou situaci kolem vznikleho problemu.
Na Renault Clubu sice pisi, ze mi chteli pomoct, ale kdyz jsem psal ze se muzeme nekde sejit osobne, ze se muzou projet autem, couvli.
Ale to je v tuto chvili jedno. Podstatny je vysledek, po vice jak pulrocnich tahanicich, mam castecne opravene auto, prodejce prestal komunikovat, reklamacni odd. Renault taktez. Pokud neco chci mam se obratit na soud. Renalt "zametl" stopy, takze neni co dokazovat kdyz je auto opravene, ackoliv bylo jasne receno i zapsano, ze to nechci viz. [odkaz]
jsem snad ja lhar, kdyz tvrdim ze vsichni zucastneni vedeli ze nejde o opravu vozu a ted tvrdi pravy opak.
No myslim, ze je zbytecne to dal rozebirat, kazdy mame tu svoji pravdu. Ja vim ovsem jedno, s lidmi jako je p.Freiberg a ostatni kolem Renault CR nechci mit v budoucnu jiz nic spolecneho, stejne tak jako se znackou Renault. Stala se pro mne totiz synonymem arogance, nekvality, lhostejnosti a mohl bych pridat jeste par nelichotivych slov. -
"-- skrytý --" 28.02.06 22:12
« Re: Renault Club nema kritiku rad ..
Je skoda, ze admin smazal me vcerejsi prispevky, kdy jsem reagoval na dve temata. Ohradil jsem se proti tomu, ze me nazvali lharem. Odpovedel jsem prispevkem ve dvou diskusich (viz nize).
Renault Club se opravdu chova jako bodyguard Renault CR a nesnese nic jineho nez opetovani chvaly na znacku.
Je mi jich opravdu uprimne lito. Bohuzel jiz na zacatku vznikla mezi mnou a nekterymi zanicenymi cleny nevrazivost, ktera prerostla az do teto absurdni situace. Obrazek si muze udelat kazdy sam.
Sice jsem nikde nenašel nic o tom, že by tě nazvali lhářem, ale mohl jsem se špatně koukat.
Pokud se podíváš o mnoho stran zpátky, zjistíš, že jsem tě několikrát usvědčil z toho, že co píšeš je buď nepravda a nebo pravda tak účelově poupravená, že to s realitou má pramálo společného.
Jestližes něco podobného předváděl na fóru Renault clubu, pak se takovému konstatování nesmíš divit.
Mimochodem, stejně jako kmarty se tomu banu nedivím. Prohlédl jsem si kam všude jsi své příspěvky psal a těch témat, kam jsi kopíroval své posty je opravdu požehnaně. Navíc tam bylo několik upozornění adresovaných tvé osobě abys dodržoval pravidla.
Ostatně bylo to tam podobné jako i jinde, kde ti lidé kladou na srdce abys změnil svůj projev.
P.S. možná si vzpomeneš na můj první příspěvek v této diskusi. Psal jsem ti totéž.
P.S.2 Myslím, že označení Renault clubu jako bodyguarda nesedí, viz topic Laguna propadla
[odkaz]
Je tu několik velmi protichůdných názorů a dokonce otevřená pohana renaultu a přesto místní admin ostře setřel jednoho ze zastánců značky, který se proti této pohaně postavil. Mimo jiné tam je také odkaz na tvé stránky.
Snaž se být objektivní. -
"-- skrytý --" 28.02.06 22:00
« Re: Re: iDnes
Tak jak bys tedy okomentoval jednani Renault CR v tomto konkretnim pripadu (cituji): v 50 000 km silný únik oleje z turba. Turbo vyměněno 14 dní před koncem záruky. Týden po záruce opět stejný únik oleje z turba. Po reklamaci ve znač.servisu mi bylo sděleno, že záruka na nové turbo není další dva roky, ale dle předpisu dovozce pouze do dne celkové záruky vozidla. Po informaci na ČOIce doporučeno se obrátit na dovozce.
Toto nebudu komentovat vůbec nijak. Ty máš turbo? Nemáš. Tak čí problém sem zase taháš?
To je zase "jedna paní povídala". Pochybuji, že to někde existuje v písemné formě. Je to totiž asi takový blábol jako že na Václaváku přistáli Marťani.
Ovšem... pokud by to někde v písemné formě existovalo, pak se majitel toho dokumentu stává rázem mediální hvězdou...
Prostě to je nesmysl. -
"-- skrytý --" 28.02.06 15:44
« Re: Re: Re: Reakce
Toto su znamosti z rovnakeho poschodia kde ma kancelariu riaditel Carlos Ghosn :D
Po takomto tahu este stale je tvojim kamaratom?
Minuli tyzden som pocuval Ghosna a za prioritne veci povazuje zlepsit fiabilitu aut a zlepsenie servisov.Zeby bliskanie na lepsie casi.
Sorry este som nieco dopisal :P -
"-- skrytý --" 28.02.06 15:39
« Re: Re: Reakce
I ja mam velmi blizko k lidem z Renaultu, diky predchozimu zamestnani ve firme se kterou jsme s nimi spolupracovali. Auto mi prodaval kamarad, ktery delal u Freiberga prodejce. Neni mi to nic platne. O to vetsi horkost v ustech zustava.
PS: a zminit se ve Francii muzes vzdycky, nevim jak moc by se to libilo v centrale. pokud tam pises osobne bez znamosti, vetsinou to nekdo odfiltruje a nedostane se to do spravnych rukou :roll:
jo a na zaver, dostal jsem po nekolika dlouhych tydnech odpoved na muj email, cekal jsem odpoved na moji otazku, ale slo o neco jineho (prispevek na nastence od uzivatele Rüdiger: Podporuji Vás, problémy jsou u všech značek, problém zde největší je komunistické vedení na RČR a hlavně v osobě jeho generálního ředitele J.P. Ripola !!!)
:
Vazeny pane Vratny,
dekuji za Vas email, pouze nevim, do jaky miry lze Vas email brat jako zdroj relevantni informaci v situaci, kdy Vase webove stranky obsahuji zjevne nepravdy a pomluvy - namatkou - nevim, jestli budu citovat presne : "......problém zde největší je komunistické vedení na RČR...." - konec citatu.
Nevim, do jake miry jste zbehly v historii minuleho stoleti, ale pro kazdeho, kdo ma byt jen elementarni znalosti dejepisu je vyse uvedena veta urazkou nejhrubsiho kalibru.
S pozdravem, -
"-- skrytý --" 28.02.06 15:32
« Re: Reakce
A za ako dlho to auto ojezdis?1,2,3 roky Ako dlho este budes zdravo nasrany?Stym servisom ti verim a nie je to ruzove ani so servismi Renaultu vo Francii.Mali sme problemi s Masterom 2.5l dci.Bol v servise asi mesiac.Aj po oprave stale pretrvavali problemy.Nastastie sef pozna niekoho v sidle Renaultu v Boulogne-Billancourt a auto bolo opravene v priebehu 2 dni.Preplatili kompletne pozicane auto celi mesiac u konkerencie IVECO.Skoda ze to mas daleko do Pariza inak by ti s tym autom moj sef mozno pomohol na odpovednych miestach priamo v sidle Renaultu

Nikdo nepíše a neříká , že Japonec se neporouchá.Porouchá, ale v servisu ti to opraví na záruku a to tady jde.Že nemáš Lagunou problém je jedině dobře a buď rád.Kdybys jsi měl a nechtěli ti to opravit nadával by jsi taky nebo ne???Každý auto nějaké ty mouchy má....to je jasný a nejdou se i bez much.Já mam třeba příslib na CIVIKA 5 let záruku/ nebo 100 000km.Dovolím si tvrdit - 5 let klidu a o tom to je.Jestli budu muset jezdit se závadama do servisu nebo nebudu mít žádné to nevím, ale vím že mi to zdarma opraví.A to je černá a bílá....