Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
IT, akorát demostruješ svoji omezenost. Ukazuje se, že jedinej fanatickej zastánce Renaultu / odpůrce Mazdy / whatever seš tady ty. On totiž happy nikde nic o dokonalosti a bezproblémovosti M3 nepsal. Takže napaušalizuj ojedinělý problémy, který se týkají tak jednoho auta ze sta. -
"-- skrytý --" 04.03.06 12:45
Diskutovat s majitelem Mazdy je naprostá ztráta času. Holt dělají bezproblémová a dokonalá auta.Když mrzne,dá se tam za 1 a pak někteří jeli nějakou minutku na 1 stupeň, neb 2. tam nešel zařadit.Typická pikačovina,ať přihodím,na co jsem si náhodně ještě vzpomněl.
Pro mne je auto auto a nic víc. Věc.
Jestli jsem napsal,že Laguna je bezchybná,prosím ocitovat.Nenapsal a navíc uvedl,že v servisu jsou diletanti.
Jiní majitelé japonců jsou objektivní, klidně problém napíší a nikdo z toho nedělá vědu.
Swifta a M3 jsem nesrovnával.Nemají společného vůbec nic a každé má jiný účel.U nás 3.auto do rodiny.Konečně ta M3 by ji dnes plnila také.Je možné,že jinde je to rodinný vůz.No je,co já s tím nadělám?
Nicméně trvám na tom,že podle jednoho auta se nedá soudit na celou produkci.Tom69 se o to snaží,podobně jako jeden pisálek asi před 2 lety na diskusi o M6,kde byl v extázi,že M6 vyšla na 100 tis km jako nejlepší auto.Jedno auto je statisticky jedno auto a má nulovou vypovídací hodnotu.Oběma směry.
Strojařsko matematické uvažování a nic s tím nenadělám. -
PP: OK, já to beru - ten thread -a věta - byl namířen(a) proti IT, ne proti Megane. Protože řešil věci a popisoval vady, o kterých nic neví, jenom to, že si na ně jeden člověk stěžoval. A pak píše, že se změnila pravidla přístupu na stránky. To je podle mě "být chytrý jako rádio" - nikdy si na problém, který se řešil, ani nesáhl, neví o co vlastně přesně jde, ale tady to popisuje. Registrovat se mu je zatěžko, ale kritizovat politiku klubu mu jde. Sotva cokoliv změníme, už je to kvůli všemu možnému. Ale že by to byla třeba kvůli takovým jako je on, to ho nenapadne. Kdo chce, a má M3, stane se členem klubu opravdu velice snadno. Pro veřejnost to není. Proč by taky mělo být? Aby se třeba na cafe.auto řešili "známé problémy?" Tak to tedy ne. Pozdě jsme si to uvědomili, ale uvědomili. A ať se řeší, ale ať se řekne všechno - a to se neřekne. Protože je to lepší, pohodlnější a "proč bych si taky trošku nepřisadil, že jo?" Kdo má problém a zájem, ví, kde nás najde. -
Souhlasím s happym, že IT účelově vytrhává věci z kontextu - na jednu stranu píše, že má x-letý zkušenosti s autama, na druhou stranu napíše "nefunkční brzdy". Což pokud si to přečetl celý, ne jen titulek, tak moc dobře ví, že to není pravda.
Fórum o autě nemůže být podklad pro nějakou statistiku, prostě nemůžu čekat, že vezmu počet negativních threadů, počet pozitivních, vydělím to a dostanu procentuální hodnocení auta. Na fóra přispívají spíš takoví "aktivisti", co pak řeší ty zmiňované pikačoviny. Pokud budu mluvit za sebe, tak fakt nemám potřebu psát thread "Moje auto je super" a vyjmenovávat, co se mi všechno líbí a jak to skvěle funguje. Naopak na ty blbosti si postěžuju, protože jsou to ptákoviny, takže někdo třeba má jednoduchej nápad, jak to vyřešit. -
PP. 04.03.06 12:05
Ne já vůbec nechci hodnotit M3,určitě ti přináší radost,stejně jako mě Megan :-) .
Jen mě přišla trefná ta věta -že se vždycky najde někdo,co do toho nevidí,nikdy v tom nejel,ale chytrý je jak rádio- ,protože celé flame v tomto threadu se furt dokola točí na podobných příspěvcích všeobecně odsuzujících Renault od přispěvatelů,kteří Megana viděli leda v televizi a ty jsi to tak krásně pojmenoval.Celý můj příspěvek směřoval k tomuto threadu,nikoliv k M3. -
tak si přečtěte ohledně problémů jednu stránku zpátky, já se k tomu nebudu už dál vyjadřovat. Jestli neumí IT číst, tak se na mě nezlobte. Já se z M3 nepo, ale IT to všechno podal naprosto špatně a začal s tím on. I Laguny mají problémy a taky to tu nepřetřásám, a nehlásám o tom jinde, než mám. To prostě není fér. Vytrhnul věci z kontextu a zbytek už nepoví a dokončení nezná. to je všechno.
Naposledy M3 není dokonalá, ale nelíbí se mi, když vytrhuješ věci z kontextu a vyzdvihuješ problémy, které se řešili, řeší nebo řešit budou a to velice operativně a servisy se k tomu staví čelem a zákazníci mají vesměs, podle reakcí, spíš kladné odezvy na opravy a přístup.
Nekupuješ jenom auto, ale i ten servis. A politiku klubu nech na nás. Jsou v tom záležitosti, které jsou klubového charakteru o nichž nemáš ani ponětí. Nekomentuj to, nepřísluší ti to. Tohle ani v nejmenším.Stránky jsou podle stanov pro členy klubu. Členem klubu není anonymní návštěvník, terý pak jde a hlásá bludy kdekoliv se mu to naskytne.
To IT. Až budu mít pocit, že ta M3 jezdí jako Opel, tak budu první, kdo bude řvát, to se neboj. To myslím vystihuje vše. -přečti si to kousek zpátky. A proč srovnáváš Suzuki Swift s Mazdou? To nějak nepobírám.
Tak já budu srovávat Opel s VW. To bude skoro to samé.
A poslední věc, když už jsme u toho: včera jsem jel v Megane, půl roku starý, najeto cca 1500km. Tišší, měkčí, možná pohodlnější. Řazení - promiň - je za studena horší než v té M3. Subjektivní dojmy. A jsme zase na začátku.
A ukažte mi, kde jsem tu napsal proti Renaultu jeidný křivý slovo vytržené z nějaké diskuze, kromě toho, že jsem přirovnal stránky. Nikde, protože bych si to nedovlil a nedovolil bych si komentovat něčí diskuzi někde mimo, když neznám podrobnosti. A přitom bych mohl, ne nemohl, to prostě nejde. -
PP. 04.03.06 11:06
Nevidíš do toho, nikdy jsi v tom nejel, ale chytrý jsi jak rádio.
Už jsem v tomto threadu nechtěl psát,protože to tu je furt dokola o velkém hov--.Ale to hohle mi nedá,to jsi mi nahrál.
Kolem čeho se asi tady ta diskuze pořád dokola točí,právě proto že se vždycky najde někdo,co do toho nevidí,nikdy v tom nejel,ale chytrý je jak rádio,jakože Renaulty jsou šunty,Francouzi neschopní,Megan je auto,které se rozpadá už ve výrobě,etc.,etc.
A na to pokud si dobře pamatuju psal IT,ve smyslu že se ani tak nejedná o to že by Renault dělal horší auta,ale o pohled na věc,a jako příklad uvedl diskuzi k M3,kde se taky neřeší jenom vhodný typ voňavky a šampónu.Což je v pořádku,od toho diskuze jsou,auta jsou jen stroje,takže v tomto směru tvou reakci se zamknutím fóra nechápu,i když jsem na ní nikdy nebyl.Pokud by to mělo platit obecně,pak by tady toto forum muselo být zamknuté aspoň na 3 zámky aby se k tomu nevyjadřovali ti co do toho nevidí,Megana nemají a jsou chytří jak rádio,což si i ty ve svém příspěvku potvrdil (viz.To jsou klubové stránky fanoušků, ne reklamace.vyrobce.cz My si na auto nestěžujeme, my si o něm povídáme.)
Tady jde přesně o to co jsi napsal,jak majitel na problémy nahlíží,jestli označí chyby (které jak psal IT nejsou jen u Rencků) za pikačoviny nebo to bude furt dokola řešit i to co už opravili,všude to psát,dělat ze sebe oběť komplotu imperialistů,mimozemšťanů a jejich cílené politiky zaměřené na to aby zákazníka obrali o prachy a pak zadupali do země.Jestli mi teď nerozumíš tak si přečti celou kauzu a ne jenom nadpis a to že někdo chce měnit auto protože se mu totálně se-re. -
"-- skrytý --" 04.03.06 10:10
happy: Jen se z té své M3 nepodělej.Jistě že jsem v nich jezdil.Váhal jsem mezi M6 a M3, takže 3 x M6 v autosalonu s různými motory,jednu s asi 10 tis km kamarádky.Aerodyn.hluk a od pneumatik naprosto úděsný.V dané třídě je každé auto tišší.
M3 pouze 2ks.To stačilo též.5D a sedan.Byla tišší. Takže vím,o čem píši.
Jestliže Tom69 to přehání se svojí storry o Renaultu, tak zase někteří majitelé Mazd jsou přesvědčeni o dokonalosti svého jap.auta z Japonska a každý,kdo napíše,že to dokonalé není,je málem terorista.Jasně,není to dokonalé.Na tom trvám.Stihl jsem to přečíst celé,takže takové průměrné auto.K Hondě to má daleko...
Tak jo, je to dokonalé auto,nemá to žádné chyby a proto se tak masívně NEprodává. Jenom netvrď,že nefunkční brzdy,jak kdosi psal,je pikačovina atd. Asi máme jiný názor na věc. Konečně,krásný byl příklad,kdy majiteli při brždění drnčí pedál,ABS to není a prodejce nic necítí.Zvlněné kotouče.Nic jiného to není a nemůže být. 25 let praxe a denně kolem aut a techniky vůbec. To je pak snadné.
Buď happy, že máš happy auto. My co nejsme fanatici značky,my si problém na autě přiznáme. Nemusíme si k tomu zakládat nedostupné stránky. O co vám jde? Když máte špičkové a bezproblémové auto,tak to vyklopte.
Nebo i jiní je mají nedosptupné? Že jsem to nepostřeh.
Je to jenom stroj a ty nejsou dokonalé. Platí to i pro Mazdu. Mám ti popsat,jak vykopli v okr.městě zákazníka,že je na jeho Mazdě a motoru vše OK(auto v záruce) a můj mechanik sundal olejovou vanu a tam byla prasklá trubička. Celkem prkotina,hůř to mazalo,jinak pohoda.
Tak nám napiš nějakou oslavnou ódu na M3 a mi si ji večer budeme číst.
Výjimkou je Luboš1 z SK a jeho M6.Čímž jej zdravím. -
IT promiň, ale situaci ohledně M3 jsem ti stránku zpět popsal, nereagoval jsi na to a pořád tu omíláš bludy. Registrace je tam právě kvůli takovým, jako jsi ty. Nevidíš do toho, nikdy jsi v tom nejel, ale chytrý jsi jak rádio. Viděl jsi tam snad někde, že by někdo chtěl auto vyměnit, nebo že by byl vyloženě nespokojený? NE. Máme malé problém a proto řešíme pikačoviny aby řeč nestála. Přečti si, co jsem napsal o stránku zpátky a nedělej mrtvého brouka a neomílej dokolečka hovadiny.
To jsou klubové stránky fanoušků, ne reklamace.vyrobce.cz My si na auto nestěžujeme, my si o něm povídáme. I v lepším i v horším. Nic není bez problémů, ale nelíbí se mi, jak to tu podáváš, zkresluješ informace. Žádám tě, abys s tím přestal.
BTW: bez registrace se tam dá jít i teď, jen jsem přesunul některé kategorie do registrovaných, zase lžeš. -
"-- skrytý --" 02.03.06 14:22
SirA:Asi jo,psal jsem to už x-krát.Nedovedu sice odhadnout nakolik,ale není to jenom o značce,ale i lidech,počínaje zastoupením,konče posledním mechanikem na dílně.Určitě jsou VŠICHNI dovozci a Škoda ke svým zákazníkům v ČR i SK & méně vstřícní,resp.si dovolí to,na co by jinde ani nepomysleli, myslím původní země EU.Nebo se moc mýlím? -
modus ponens 02.03.06 11:53
Ja som to myslel tak, ze ked su v nejakej krajine ludia spokojni povedzme s "frantikom", moze to byt trebars aj tym, ze znacka sa v danej krajine naozaj snazi. Takze ked sa v inej krajine nesnazi (presnejsie dovozca sa nesnazi), tak vysledky rovnakej studie mozu byt uplne ine. A pritom sa jedna o tie iste vyrobky.
Btw, v Anglicku je velmi oblubena Skoda. Takze patriotizmus mozme asi vylucit. V Nemecku je patriotizmus dost velky a este k tomu je aj podporovany legislativou (napr. nastavenie poistiek je na nemecke znacky priaznivejsie). O to viac stoji za zamyslenie, ked nemecke auta u svojich majitelov "prepadnu". -
"-- skrytý --" 01.03.06 21:07
To jistě.Nedážu si představit,že by občan GB byl spokojen s výrobkem z F ;-)
Proto mne výsledek jejich ankety nezajímá.Konečně v té GB neumějí udělat své vlastní auto.
Perlička:můj mechanik dělal před pár dny opravu na Rover,1,6 l benzín,potřeboval sundat hlavu,vyšroubuje šroub a ten, M10 byl proklatě dlouhý.Tak hned zbystřil,sundal víko klik.skříně a ano-bylo to až k hlavním klik.ložiskům. Tohle by snad francouz ani nevymyslel. Takže názor angličanů na auta,no jo,je to názor,nic víc :'-( -
modus ponens 01.03.06 18:25
V principe servisy zastresuje dovozca. Takze ak ma servis problem s uznanim opravy na zaruku, bude to bud pravidlami dovozcu (on je ten, kto to nakoniec servisu zaplati), alebo nejakou spekulaciou servisu (napr. sa im "neoplati" mat vela zarucnych oprav, nechce sa im a pod.). V prvom pripade ide o tazke minus pre znacku (na konkretnom trhu), lebo zakaznik si len tak lahko nepomoze. V druhom staci zmenit servis, resp. sa obratit priamo na dovozcu. Je fajn, ked je dovozca korektny a pri preukazani zavady sa postavi na stranu zakaznika (t.j. bez tahanic uzna reklamaciu). Ja mam takuto skusenost s dovozcom Toyoty na SK a aj pri jednani s ceskym importerom som sa stretol s ustretovostou (ked som chcel pouzit sviecky Denso Iridium Power, tak sa naozaj snazili a promptne moj dotaz riesili). Brazdic pisal, ze mu vratili peniaze za brzdove dosticky vymenene tusim po 30tis.km ako uznanu reklamaciu na ich kratku zivotnost. Aky to kontrast oproti manierom istej nemenovanej francuzskej znacky...
Len na okraj: toto vsetko vplyva na spokojnost majitelov so svojimi autami. A preto mam radsej statistiku J.D.Power ako TUV ci ADAC. I ked je velmi zavisla na krajine, kde sa robi. -
"-- skrytý --" 01.03.06 17:57
IT: mas pravdu, ze cely muj problem zacal arogantnim chovanim prodejce, ktery mel pocit, ze kdyz mi prodal auto bez marze, nebude nic vic resit a pokracovalo pristupem reklamacniho oddeleni Renault CR (coz mnoho z pritomnych zazila) kam jsem se ve sve naivite a neznalosti obratil a pozadal o pomoc.
Samozrejme nerikam, ze vsude jsou spatni, treba pri posledni akci v REA Zlicin se snazili maximalne pomoct, cele to ale skoncilo opet na neochote dovozce a pristupu p.Freiberge, ktery nepochopitelne poprel veskere predchozi dohody, ktere jsme stvrdili podanim ruky, coz je v mem pripade vice nez psane slovo. Bohuzel ne tak pro p. Freiberga. Jeho posledni odpoved byla, kdyz to nezajima Renault CR, tak ja to resit nebudu. >:-[] -
"-- skrytý --" 01.03.06 17:26
T.E.CH: Nebudu ti brát otimismus.Ale mám v práci mechanika,který krom mých aut(proto asi ta Laguna jezdí) dělá po práci lidem auta.Divil by ses,co vše japonci i jiní neuznali,auta byla v 3 leté, resp do 100 tis km a nebavili se.Zaplať a opravíme.Nepodléhej falešné iluzi.
S tou zárukou je to relativní,všichni hledají záminky,jak neplatit.
Civic bude určitě bezva.Trošku jej mám i v budoucím výběru,takže budu rád,když to bude podařené auto.Nebo Vitara,to je alternativa.Fakt dnes nevím.U Suzuki jsou vstřícní,dokonce až rodinné prostředí,problémy mi nevadí,klidně koupím další auto u mého prodejce.
Znám spousty lidí,co mají Renauta,zásadní problém nebyl a se servisem jsou spokojeni.
Možná případ Toma69 nebyl ani tak o Renaltu a Mégane,ale i konkr.lidech a jejich šlendriánu,ale ten je nejenom u Renaulta.Někdo dnes psal o arogantním jednání u Toyoty C&K v Brně, a to jenom chtěl kupovat,co potom další provoz? -
"-- skrytý --" 01.03.06 17:14
« zakaznik supluje
myslim, ze jde take o to aby zakaznici nemuseli suplovat technicke oddeleni vyrobce, kdyz pominu me problemy, tak se staci podivat napr. na diskusi " dira v plynu " u Megana, kdy zakaznici sami hledaji pricinu a zpusob jak to odstranit. Obvykla odpoved servisu je totiz : to neni zavada, je to v poradku, to maji vsechna auta, zavadu jsme nenasli, vse je ok ...... me na muj dotaz servis rekl, ze jsem natankoval spatny benzin a nasal nejakou necistotu. No nevim je-li to uplne spravna odpoved. Kdyz jsem se ptal na problem poprve, rekli mi ze je to vlastnost motoru, sice se mi to nelibilo, ale resil jsem zavaznejsi problem s tahnutim vozu. Je otazka jestli bych se nekdy dockal "preventivni" vymeny pruzin bez toho cirkusu kolem 8-s
jasne jsme jenom lidi, kazdy to tak bere, nedokazeme vyrobit nic na 100%, to je jen hra s cisly.
problem vidim v tom, ze si vyrobce tohle nepripousti a podle toho se chova, z toho vseho bohuzel nasledne prameni vetsina problemu.
ps: je zajimave sledovat z dopisu ktere dostavam, jak si reklamacni odd. Renault CR oblibilo vetu (kdyz uz tedy milostive neco po dlouhem usili zakaznika vymeni) : provedena preventivni vymena ..... -
modus ponens 01.03.06 16:53
Ja vidim jedno zaujimave vychodisko: kupit auto u zapadnych susedov. Odhliadnuc od castokrat lepsej zjednanej ceny bude reklamacny ceremonial iny. Skusenosti s inymi druhmi tovaru (a nie male). Neviem si predstavit, ze by tam zakaznika odbili podobnym sposobom ako pisu majitelia Renaultov v CZ a na SK.
IT:Nechce se mi věřit,že majitelé jiných značek mají jenom hyper kvalitní a bezproblémová auta.
Nejde o hyperkvalitu a hypernekvalitu, ale o pristup. Ked sa nieco pokazi este v zaruke (a to nehovorim o zasadnych nedostatkoch na uplne novom aute signalizujucich nepodareny vyrobok), treba to riesit. Ja som riesil par veci na Avensise a pristup bol zodpovedny. A tak to ma byt. A vobec nenadavam na znacku, ze nevyrobila auto, s ktorym by som bol bez zasahu na 100% spokojny.
3 problémy za půl roku.To jsem u jiného auta nezažil.Prý si japonci hlídají kvalitu.
Pokial su to zvolavacky, tak je to prejav, ze si tu kvalitu naozaj strazia. Prisli na chybu a necakaju, kym sa zakaznikovi prejavi a ani nenatahuju cas, aby skoncila zaruka a zakaznik si chybu musel nechat opravit za svoje. Namiesto toho ich zvolaju na vymenu. Tomu hovorim seriozny pristup. A ze sa vyskytla zavada? Kto nerobi chyby? Ludia sme vsetci, aj ti sikmookejsi. ;-)

takze...klub M3 ma necele tri mesiace a vselico sa stale meni a doladuje. A klub nie je iba forum co vidia ludia, su to aj kilometre diskusii cez ICQ a mailov a telefonatov ;)
IT, ak si cital tu diskusiu o brzdach dobre, tak si si urcite vsimol fakt, ze problem bol vyrieseny vymenou niektorych dielov a brzdy boli potom odskusane v skusobni STK. A hlavne, problem sa prejavil iba raz (sice aj to je viac ako by bol hocikto rad).
Mazda a konkretne Mazda 3 (ktoru tiez vlastnim) nie je dokonalim autom a nikto to netvrdi tu a ani na zmienovanom fore. Keby bolo dokonale, tak by sa tam asi nic neriesilo ;). Auto je spotrebak a proste sa nieco pokazit moze. Nikto nie je dokonaly.