Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
"-- skrytý --" 14.11.06 11:39
"Děkuji za výklad a citaci Zákona a ochraně spotřebitele a předpokládám, že jeho platnost je aplikovatelná i ve Slovenské republice protože jsme členy EU..."
Naprosto chybný závěr :!:
To, že je země členem EU vůbec neznamená, že jsou v ní aplikovatelné právní předpisy země jiné, i když je též členem EU. Takže český zákon (např. o ochraně spotřebitele) nelze uplatňovat na Slovensku, stejně jako nelze uplatňovat např. portugalský zákon v Polsku apod.
Jednotnost práva EU lze stručně popsat takto:
Nařízení, popř. směrnice vydaná EU stanoví nějakou úpravu, např. pravidla ochrany spotřebitele. Potom se touto úpravou musí všechny státy EU řídit. Pokud by vnitrostátní právní uprava např. té ochrany spotřebitele byla v rozporu s daným nařízením či směrnicí, může se osoba (např. Slovák) dovolávat této úpravy, tedy práva EU - nikoliv však např. zákona o ochraně spotřebitele českého, německého, řeckého,..., ač by byly v souladu s právem EU.
(pozn.: vztah nařízení a směrnic k vnitrostátnímu právu členských států EU je trochu odlišný, podstata věci, tj. vázanost vnitrostátního práva jimi, je ale stejná)
Stejně tak se nemůže pán odvolávat na český občanský zákoník (ač původně federální, je z r. 1964) - nyní jde o dva odlišné zákony, o zákon český a zákon slovenský, byť vycházejí ze stejného základu a mohou být obsahově podobné; k použitelnosti cizích zákonů viz výše. Navíc je možné, že Slovensko má již zcela jiný (nový) občanský zákoník. -
"-- skrytý --" 14.11.06 10:32
« pokracovani ....
Vážený pane Vratny,
předem si Vás dovoluji pozdravit a velmi poděkovat za Vaši promtní odpověď, což je dost vyjímečné když se obracíte s takovou "nepříjemnou záležitostí " na patřičná místa. Moc mne to potěšilo!
Samozřejmě, že souhlasím s uveřejněním příspěvku na Vaši stránku.
Děkuji za výklad a citaci Zákona a ochraně spotřebitele a předpokládám, že jeho platnost je aplikovatelná i ve Slovenské republice protože jsme členy EU prosím o Váš názor.
Pro dokreslení situace:
Auto jsem předal dle Zakázkového listu z.č.6117 dne 9.1O. S termínem ukončení 9.1O. 16:3O ?? s textem Operace A kontrola, zákaznický komentář: hučanie prevodovky.
Typ zakázky "Z" zřejmě záruka ,kod platby H,podmínky platby 7, stav km 43O!!
Na margo, když jsem přebíral auto a tankoval byl stav tachometru 8 km a auto bylo přistaveno dle dohody 13.9. v 17 hod. dle dopoledního výběru showroomu červené barvy, která se líbila manželce. Zkušební jízda byla provedena den před tím v jiném vozidle vše bylo ok a rozhodnuto, že požadujeme červenou barvu nikoliv bordovou metalizu zkoušeného auta.
U přistaveného červeného auta nebyla již provedena zkušební jízda s tím,že jsme již absolvovali jízdu ve stejném typu.
Při jízdě po rovných úsecích hučela převodovka při různých převod. stupních a nejvíce při "pětce" kolem 8O-1OO což je nejvíce používaná rychlost a tím trpěla kvalita jízdy-hluk.
Po několika dnech jsem uplatnil u prodejce tuto hlučnost odpověď ,že v záběhu se to odstraní. Závada trvala však dál a zvětšovala se. Při kontrolním telefonátu pracovníčky Renaultu jak jsem byl spokojen s prodejem a vozem jsem uplatnil tuto závadu, nebyla komentována pouze zřejmě zaznamenána jako reakce zákazníka. Obrátil jsem se znovu na prodejce protože od něho jsem auto koupil a ten odvětil, že není problém servis v záruce problém odstraní a předal mne servisnímu pracovníkovi k dalšímu uplatnění záruky.
Když jsem uplatňoval ,že auto mělo již najeto 8 km a někdo kdo vůz ověřoval při zkušební jízdě mohl tuto závadu zjistit a auto odmítl, bylo mě vysvětleno, že norma pro převzetí auta je 15 km!! potom nevím proč k prodejci vozí auta přímo na parkoviště vedle prodejní budovy a jsou z kamionu pár metrů složeny na parkoviště. Je otázka zda taková norma existuje, není-li to výmluva a zákazník když něco bude špatné uplatní vše v záruce.
Průběh reklamace:
Prakticky ob den jsem se ptal o jakou závadu se vlastně jedná a dostával jsem odpovědi, že závada existuje, ale diagnostik zjišťuje pravou příčinu, asi spojka, převodovka, diferénciál atd. Asi po 14 dnech dotazů nebylo mně konkrétně řečeno o jakou závadu se jedná. V dalších dnech po jednáních na úrovni ředitele autorizovaného prodejce se jednalo o závadu diferenciálu. Čeká se na náhradní díl a ten "náhradní díl" asi není do dnešního dne t.j. 13.ll. 2O:1O i když jsem byl již po několikráte ujišťován, že určitě v pondělí dne 13.11. budu vyzván k převzetí. Opět sliby!!
Asi ta 13 den koupě vozidla a den opraveného vozidla 13 je smolný. /nejsem pověrčivý, ale?/
Protože jsem zdravotně těžce postižený a bez auta nejsem naprosto mobilní požádal jsem o náhradní vozidlo, když oprava se protahuje. To jsem obdržel. Na moje překvapení mě bylo telefonicky tlumočeno rozhodnutí pana ředitele, abych naáhradní vozidlo vrátil ku dni 6.11. a pokud ho chci používat tak pouze za nájem 7OO,- Sk denně!!!!! a když jsem s tím nesouhlasil tak kolik tedy chci platit. Jako důchodce nemohu platit žádný nájem když moje nové vozidlo je již skoro měsíc je vservisu a mám v něm umrtvené peníze vinou prodejce. Důvodem bylo, že prodejce Dacie v rámci autorizivaného prodejce Renaultu nemá poskytovat náhradní vozidlo pro typ Dacia. Je to dobrá vůle. Nevím proč toto vymysleli když Dacia je 100% vlastníkem Renaultu v rámci Renault groupe . Po 2 hod. jednání s panem ředitelem výměně mailu a telefonátu s jeho nadřízenými mě bylo "povoleno" náhradní vozidlo na další 14 dnů což bude končit za 5 dní. Co dál? Pojistku za auto platím nemohl jsem ho použít na dušičky do Prahy a okolí na uctění rodičů atd ani do Maďarska rovněž k stejnému účelu a plnění dalších povinnosti vyplývající z větších vzdáleností. To jsou "škody" které mně vznikly nezodpovědným přístupem podle prodejce ze strany nadřízených Renaultu , kteří nebyli údajně schopni rozhodnout co se vymění a kde se sežene náhradní díl. Nabyl jsme dojmu, že liknavost asi není u prodejce, ale u zodpovědných v Renaultu /Praha, Blava,Rumunsko nevím kdevšude???/ .
Proč u nového vozu , který
má najeto 4OO km se nevyměnil komplet převodovky s diferákem a čeká se na "nějaký náhradní díl" , který prý není v Rumunsku a ani nikde jinde k dizpozici .Tak ať Dacia potažmo Renault výmění celý paket za motorem a nerozebírá celek k výměně jedné součástky. Je to nepochopitelné. Kdybych si prý koupil "originál" Renault neměl bych problémy. Co je to za politiku?! ze strany takové společnosti jako je Renault. To je asi tak jako kdyby u Fábie Škoda, řekli proč jste si nekoupil Wolkswagen měli bychom k Vám jako zákazníkovi jiný přístup?!
Promiňte, že tak sáhodlouze o tom píši, ale je to trapné jak se chová takový výrobce k zákazníkovi za 27O.OOO Sk a nechci někoho urazit, ale jen proto, že to je Dacia a ne "Renault". Zajímalo by mne co představenstvo společnosti Renault si myslí o takové politice směrem k zakázníkovi a co vlastně dostávám za moje peníze?
Závěr:
Zítra 14.11. již po 3O-ti dnech po uplatnění doby vyřízení záruční opravy obrátím se znovu na vedení společnosti TEMPUS CAR Košice pana Ing. Vattaye, který je konatelem a začnu uplatňovat občanský zákon a žádat nové vozidlo § 622 .Otázka je kdo mě zaplatí nový poplatek za uvedení vozidla do evidence, nové číslo, finanční ztráta z pojistného když auto je tak dlouhou dobu v servisu , moje špatná mobilita při vyřizování záležitostí s provozem nového auta, atd.
Někde se stala chyba v přístupu k zákazníkovi, který si nekoupil televizor, ale za 264.000 Sk auto ,které je pro mne z důvodů mé antimobility velmi důležité , byla snaha a zodpovědnost prodávajícího společnosti TEMPUS CAR Košice dostatečná nebo to naráželo na bariery administrativy a byrokracie dodavatele tak velkého výrobce Renaultu ? Pro dodavatele nebo prodejce je tato cena asi nezajímavá co by za to vlastně zákazník všechno chtěl i náhradní vozidlo ? Rád bych toto chtěl uplatnit přímo v centrále Renaultu v Paříži co oni na to, vědí to, dostanese to k nim?
Děkuji za Vaši trpělivost a pozornost, kterou jste mně věnoval a ještě věnujete, možná, že zítra budu opět "vlastníkem" použivatelného auta, ale snad pro budoucno by se měl hanbit takový výrobce nebo prodejce za přístup k zákazníkovi, když na každém rohu na zájemce o auto číhá spousta prodejců . Zasloužili by si ,aby se zákazníci podle tržního mechanizmu od "takového" výrobce odvrátili!! Myslím si, že k tomu pomalu dochází viz vaše informaci na internetu.
PS Rád bych se stal členem klubu Dacia Renault i když je to v Čechách, ale mohl bych dostávat informace blíže k prameni než jsou Košice.
Srdečně Vás pozdravuji a díky za vše.
Pelant
Košic
----- Original Message -----
From: Tomas Vratny
To: jaroslavpelant@iol.sk
Sent: Sunday, November 12, 2006 9:22 PM
Subject: reklamace
Vazeny pane Pelante,
vas email samozrejme predam spol. Renault CR. Pokud nebudete proti, rad bych vas prispevek vlozil jako zkusenost na me stranky www.renault.nazory.cz
Prijemny vecer
Tomas Vratny
----------------------------------------… /> avast! Antivirus: Prichozi zprava cista.
Virova databaze (VPS): 0648-1, 13.11.2006
Testovano: 14.11.2006 10:23:41
avast! - copyright (c) 2000-2006 ALWIL Software. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:Tom69
Měl bych ti poděkovat za varování před Renaultem,v lednu jsem málem jednoho koupil-ESPACE PRIVILEGA,ale po přečtení tvých příspěvků jsem couvl a vzal novou Zafiru,která šlape jak hodinky a jediný problém byl po půl roce ucházející ventilek. -
"-- skrytý --" 13.11.06 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re:
no ono to neni jen o servisu, ale i o pristupu zastoupeni Renaultu (reklamacni oddeleni)
ale to bys musel asi zazit na vlastni kuzi, chapu ze se to muze tem kteri neznaji vsechny podrobnosti zdat jako plivani spiny na nejake chudaky kteri se snazi, ale opak je pravdou -
"-- skrytý --" 13.11.06 10:17
« Re: Re: Re: Re:
Tak pokud je problém v servisu, tak ty tvý hesla nechápu už vůbec! Měl bys to pozměnit na "Servis Pulec+Žába už nikdy!" a "Pulec+Žába.názory". ;-)
PS: To tě lituju. Tělo dvacetiletýho Pablbka bych teda mít nechtěl! >:D Furt ale lepší, než jak sem nejdříff četl "tělo dvacetiletýho hrocha". To sem se už přestal divit, že ti renoltek dělá problémy. ;-) -
"-- skrytý --" 13.11.06 10:12
« Re: Re: Re:
Prave jsem se vratil z vysetreni. Mam pry telo "dvacetileteho" hocha,
takze me to nijak nepoznamenalo >:D >:D >:D
Ne vazne, mozna ti to jen tak pripada, ale ja jsem s autem v servisu kazdou chvilku a bohuzel vetsina zasahu se neobesla bez ztraty kyticky.
Pokud by tomu bylo naopak, nebyl by duvod se do nich stale navazet >:-[]
Takze kvalitu servisu stale pokulhava a cim jinym ji chces dosahnout nez tim, ze se ozves :?: -
"-- skrytý --" 13.11.06 09:56
Čoveče, ty už musíš mít z té žlučovitosti žaludeční vředy nebo minimálně chycenou slinivku!! Šetři se trochu, český zdravotnictví na to není finančně zas tak dobře!! >:D
PS: Jinak, to, žes vychytal blbej kus (i personálně) a máš s tím trápení, to s tebou soucítím a je mi tě líto. Ale všeho s mírou...
PSII: Nebo s Mírou?? ;-)
Ne, v poho, akorát už začínám být trochu alergickej na to, že ať zabrousím do jakékoliv diskuze, vždy na mě dřív nebo později vyskočí příspěvky Toma69, který obratně stočí diskuzi na své zkušenosti s vozy a prodejci (lépe řečeno vozem a prodejcem) Renault, odkazy na renault.nazory apod. a hesla typu "francouz už nikdy" (ale Francouzku by sis dal, ne?? ;-) ). Upřimně, nevím, co mají chudáci od Pežota a Citrouša společnýho s ňákým prodejcem Renaulta kdesi v ČR?? Mimochodem, v nejnovějších statistikách pětiletých vozů jsou na tom se spolehlivostí podstatně líp, než fšecky škodofky, VW, Fordy atd. -
"-- skrytý --" 13.11.06 09:32
Samozrejme vim, ze pan Pelant nekupoval vuz u nas. Proto ani nepisu jak by mel presne postupovat, protoze slovenske zakony neznam i kdyz se pravdepodobne prilis lisit nebudou, protoze vychazi ze stejneho zakladu. Pisu obecne, jak by se melo postupovat u nas.
Co se tyka tve reklamace mobilu, tam zalezi ciste na prodejci zda teto moznosti vyuzije ci nikoliv. Dodavatel nezjistuje zda prodejce prodal na ico ci nikoliv. U mensich prodejcu toho v techto pripadech pravdepodobne vyuziji u vsech znacek. Ale temer 100% toho vyuziji vsichni prodejci v pripade znacky BenQ-Siemens, ktera nechala vsechny na holickach.
Jinak napr. pri nakupu v MAKRU ti diky nakupu na ICO neplati ani 30ti denni lhuta na vyrizeni reklamace. -
"-- skrytý --" 12.11.06 21:54
Tom, je sice pravda, co pises, ale podla vsetkeho p. Pelant (aj ked je pravdepodobne povodom Cech), kupil auto na Slovensku a tu moze byt zakon uplne iny. Nepoviem presne aky, lebo sa tym nijako neinteresujem, ale len Ta upozornujem predtym, ako zacnes retoricky rozvijat svoje pravnicke skusenosti s Tvojou reklamaciou.
PS: Mne pred par rokmi dvakrat a bez reci uznali vratenie mobilu po 3-och neuspesnych opravach, a to som sa tvaril ako ICOva firma... -
"-- skrytý --" 12.11.06 21:25
« vyklad
Co stanoví zákon?
Zákon o ochraně spotřebitele ve svém § 19 odst. 3 stanovuje:
Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.
Výklad
Při pročítání výše uvedeného paragrafu Vás může napadnout otázka, zda se rozhodnutí o vadě, resp. lhůta pro posouzení vady započítává do 30 denní lhůty na vyřízení reklamace. Zákon ve výše uvedeném paragrafu ve větě třetí explicitně uvádí, že "reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena..." - mluví se zde tedy nikoliv o samotném odstranění vady, ale o celé reklamaci včetně odstranění vady a tedy včetně počátečního rozhodnutí o vadě. Rozhodnutí o reklamaci je tedy součástí vyřízení reklamace a celý proces musí být vyřízen bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 30 dnů. Třicetidenní lhůta pro vyřízení reklamace začíná bežet dnem následujícím po uplatnění reklamace kupujícím.
Pokud tedy spotřebitel reklamuje věc 1.6. musí mu prodávající do 1.7. vadu posoudit i opravit.
Následky nesplnění lhůty
Následky nesplnění lhůty pro vyřízení reklamace řeší poslední věta výše uvedeného paragrafu. Je zde ustanovena právní fikce, která určuje spotřebiteli stejná práva, jako by se jednalo o vadu neodstranitelnou. To dle § 622 občanského zákoníku v praxi znamená, že spotřebitel může požadovat výměnu věci nebo od kupní smlouvy odstoupit (požadovat vrácení peněz). -
"-- skrytý --" 12.11.06 21:16
« ?
Reklamace zboží prodávající vyřizuje bez zbytečného odkladu, maximálně však do 30 dní od data uplatnění reklamace kupujícím. Tato lhůta není závazná pro kupujícího, který při nákupu uplatňoval IČO a tudíž jeho vztah s prodávajícím upravuje Obchodní zákoník.
neboli ... [odkaz] -
"-- skrytý --" 12.11.06 20:18
« novy prispevek :(
Vážení výrobci a chudaci prodejci,
je to prostě otřesné a číst stránky www.renault názory a kam až klesla automobilka Renault s kvalitou. Bohužel je to pravda do písmene a měli by pánové v menežmentu Renault uvažovat o zrušení značky, aby noví majitelé byli ušetřeni infarktních stavů.
Můj případ 13.9. jsem si koupil Dacia groupe Renault najel jsem 444 km a převodovka respekt. diferenciál začal vyluzovat při různých rychlost. stupních zvuky Žigulika po 200 tis. km. Zejména při 5 st. kolem 8O a dále nepříjemné hučení, hvízdání atd.
4.10 jsem dal vůz do záručního seervisu a do dnešního dne není nebyla dodána potřebná součástka-náhradní díl. Vůz stojí na zdviháku a čeká. Po nesčetných urgencích je snad náhradní díl již na cestě. Automobilka, která vyrábí miliony vozů ročně nemůže dodat náhradní díl?!? po 3O-ti dnech!!! Vedení prodejce a servisu se velmi snaží telefonáty, maily osobní intervence u "nadřízeného" Renaultu jsou neúčinné prostě arogance vedoucích pracovníků Renaultu v Blavě, Praze a v Rumunsku.
Košický prodejce Tempus má eminentní zájem zákazníkovi vrátit vůz co nejdříve, ale "zakopaný pes" je u
dodavatele a výrobce náhr. dílů groupe Renault.
Tento přístup vůči zákazníkovi je nepřijatelný a opravdu kvalita výroby a zejména kontrola vyrobených aut neexistuje. Přece takové vozy se nesmějí dostat k zákazníkovi a prodejci vůbec.
O kde jsi značko Renault kam kráčíš ! Zajímalo by mne a nejen mne co bude dělat vedení Renaultu dozorčí rada, správní rada s takovou "popularitou" značky? Odpoví nám někdo?
Obdivoval jsem vždy technický pokrok v technologiích, disajn a to co dělalo renaulta Renaultem vše je jinak. Nebo společnosti stačí úspěchy v F 1?
Prosím proto o sjednání nápravy v dodávce náhrad. dílů i když se jedná o Dacii přece to jegroupe Renault a současně o vysvětlení proč nelze po 3O-ti dnech dodat náhradní díl!! Koupil jsem si nové auto, abych mohl jezdit a ono s ujetými 444 km stojí a stojí v servisu!! Jsme ve střední Evropě a dodat náhradní díl je problém.
Dovolte mne vážnou poznámku, proč u nového vozu po několika stech km nebylo možné vyměnit celý packet -převodovku s diferákem a musí se rozebrat celá jednotka demontáž montáž a to je náročnější na vlastní opravu ,ale zejména na ten nešťastný "náhradní díl". To výrobce nemá ,ale má celou převodovku. Přece prakticky u nového vozu po 4OO km výměnou celého kompletu "nezíská" zákazník zhodnocení auta. Nechápu myšlení zodpovědných představitelů Renaultu , vztah k zákazníkovi je opravdu arogantní a vůbec ho to nezaujímá.
A abych nebyl jen kritický, DACII LS drive jsem si vybral podle dlohodobého testu po 5O tis. km novinářů zorganizovaný deníkem SME ze dne 21.3.2006 a resume 5O OOO km bez poruchy a s dobrou spotřebou hurrá!!! Kéž by to byla pravda i u mnou zakoupeného auta! Asi je to bílá vrána ,ale ty "originální" Reanulty jsou opravdu špatné a v normální automobilce takového významu na trhu by dávno odvolali vedení Reanultu . Nebo je to akcionářům jedno?
Dacii jsem koupil 13.9.t.r. u autorizovaného prodejce Renault a Dacia TEMPUS-CAR s.r.o. Košice typ 1,4 Drive VIN UU1LSDAEH36264496 a do dnešního dne is sleeping v boxu .Vyslovuji přesvědčení, že společnost Renault má ještě tolik cti a zodpovědnosti,aby mě odpověděla sjednalanápravu a hlavně, aby peníze, které jsem zaplatil nebyly "umrtvené" v boxu servisu a platil jsme zbytečně pojistné a další újmy, které musím snášet. Na příklad nemohl jsem na dušičky být v Praze na hrobech a další povinnosti neúčastí v Maďarsku, které jsem nemohl řešit.
Očekávám Vaši odpověď a děkuji za snahu prodejci Tempus
, který se snažil věci řešit, ale byrokracie v Renaultu je bez hranic. Rád bych se mýlil v hodnocení.
P.S. Doufám, že mě prodaná výrobní serie nebude mít retězovou závadu tohoto typu v diferenciálech.
S pozdravem přání, aby kritiky na kvalitu vašich vozů byly minimální a mně spojízdníte konečně nové auto vyrobené, k účelu, aby majitel jej užíval a né, aby spinkalo v servisním boxu.
J.Pelant
Košice -
"-- skrytý --" 01.11.06 16:00
« IT mobil ... jen abys veděl jak to chodí
ZMĚNA POSTUPU U ŽÁDOSTÍ O DOBROPIS, PRO PŘÍSTROJE ZNAČKY NOKIA
Platná od 1.8.2006
Při žádosti o dobropis (zákazník odstupuje od kupní smlouvy ) od koncového zákazníka, nyní již nezasílejte zařízení na posudek do autorizovaného servisního střediska, ale přímo na svého dodavatele, se všemi doklady, které jsou nutné doložit při žádosti o dobropis (opravenky, ZL, atd..) Proces posouzení a následné kontroly oprávněnosti na vystavení dobropisu bude nyní spojen v jedno, a bude řešen prostřednictvím dodavatele, přes centrální servis NOKIA v Maďarsku.
Centrální servis NOKIA v Maďarsku poté provede kontrolu existence a záruční platnosti poslední závady a oprávněnosti požadavku na dobropis, a tato informace přijde elektronickou cestou od dodavatele do 30 dnů na adresu prodejce, jako podklad pro vyrovnání se s koncovým zákazníkem.
V žádném případě tedy nevyplácejte koncového zákazníka před obdržením vyjádření, nebo před uplynutím zákonné lhůty 30 dnů na vyřešení reklamace. Výrobek Vám může být zaslán zpět, pokud bude v centrálním servisu NOKIA v Maďarsku zjištěno, že se závada neprojevuje, nebo se neslučuje se záručními podmínkami, a nebo, že žádost o dobropis není z nějakého důvodu oprávněná, a reklamace bude poté vrácena zpět koncovému zákazníkovi, jako neoprávněná!
Pozor! V případě odeslání výrobku značky NOKIA na autorizované servisní středisko v ČR s požadavkem na posudek, bude tato služba zpoplatněna! -
"-- skrytý --" 22.10.06 09:15
Mobil byl uveden jako malá ukázka arogance prodejce.Jistě slečno,přesně podle zákona.Tak to nechala plavat,věnuje se škole a práci.Příště bude pečlivěji nakupovat.
Teď jsem zjistil,že Nokia prodává docela drahé mobily a nenalezne to Bluetooh.Dobrý,že?Přitom je v menu,ale chybí možnost posledního kroku,aby se to spojilo.
Takže jsou to zmetci všichni a všude.Bral jsem dvě,ta levnější funguje,drahá ne a už je nás několik s 6131,kdo má problém,ale i kluci v prodejně zjistili,že mají problém,přitom blůtúčko je posl.typ od Nokie.
Takže s autem je to jen ve větším,přiměřeně ceně. -
"-- skrytý --" 22.10.06 08:53
« SIEMENS
Kdyz uz jsi nakousnul mobilni telefony, BenQ Siemens nam pripravil pekny darek. Stat se tohle vyrobci automobilu, nevim nevim.
Abych to trochu priblizil
Bankrot BenQ Mobile - ako sa to celé stalo
Spolecnost BenQ Siemens vyhlasila v nemecku bankrot a stahla i pobocku ve Vidni zajistujici vse pro zarucni servis MT.
V tuto chvili jsou tedy prodejci v situaci, kdy musi servisu platit za opravy v zaruce, ktere by mel hradit vyrobce. Distributori o proplaceni oprav svym prodejcum neuvazuji. Takze jak uz to tak byva, nejhur do odnesou prodejci, kteri ponesou nejvetsi cast.
Vzpomenu, ze pred 2 roky patril Siemens mezi nejprodavanejsi znacky u nas. Nyni po teto znacce nestekne ani pes.
PS: Trochu jsem odbocil, ale snad to se na me nikdo zlobit nebude >:D -
"-- skrytý --" 19.10.06 14:22
Jenže podobný nebo stejný mají téměř všichni a všude. Dcera marně reklamovala v Praze Nokii za asi 12 tis.Nelícoval kryt,řekli ať nechá a do 30 dnů. Tak to nechala plavat,seč dělá práva.Platí paušál asi 1200Kč a telefon potřebuje skrz net i kontakt s klienty kanceláře,nelze čekat 30 dnů.Přitom ve výloze měli naprosto stejný vystaven.Stačilo je prohodit,dokonce by si sama přetáhla data,aby je neobtěžovala. A to je obyčejný mobil. Takže s autem to hrají do autu všichni.
Sice se mi líbí M6 či Avensis nebo Civic8,ale skrz servis,na který je absolutní spolehnutí si příště koupím VW (Jettu nebo Passata), nebo SUV Hyundai, neb jim patří též a dělají je stejní lidé. Ne že bych byl z korejce tak odvázán,ale skrz servis klidně.
Není to o autech, je to o lidech a problémy jsou všude.Klientem jen do okamžiku zakoupení,bohužel.Pak jsou ochotní po vypršení záruky,to ano.

Jo, jo, psal jsem to všem.
Není zač. :)