Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 11.10.05 11:45
« Re: Re:
clio chci koupit tak rok, max dva roky stare (100 PS pouze od roku 2004 - u nas se oficialne nikdy neprodavalo) takze uz me zrejme problemy se zarucni reklamaci trapit nebudou... ale presne jak rika Golman problemy muzou byt s kazdym autem... bohuzel tendle stat respektive jeho pravni systemy a moralka prodejcu v tedle zemi, jeste budou zapad dlouho dohanet .. :/ tim nechci rict ze na zapade problemy nejsou, ale sam jsem 2 roky zil v Anglii a muzu rict, ze po navratu do maticky zeme jsem se nestacil a jeste porad nestacim divit.... -
« Re:
Golman: ale af to myslel, ze je problem natrafit na seriozny pristup pri probleme s autom. Cela tato diskusia je o tom. Tu nejde o to, ze sa nieco posere. To je normalne. Aspon ja to za normalne pokladam a je normalne potom tu vadu odstranit bez toho, aby sa zmietali jak hadi a co sa da zviedli na nieco ine a nemuseli to v zaruke opravovat. Tu slo o toto, ak si to nahodou nepochopil. No a my s af nechapeme, ako tu k.o.k.s. napise pribeh o peknom rieseni a naviac brutalne rychlom a potom si chce od tej znacky kupit auto. Nic viac, nic menej :-) . Proste ja by som uz neriskoval mat smolu, ked viem ze tych ciernych petrov nieje u Renaultu malo :-). Inak v pohode. -
"-- skrytý --" 11.10.05 10:44
« Bez nadpisu
To se na mě nezlob, ale když má někdo poruchu na autě, proč by měl hned utíkat k jiné značce. Chtěl bych vidět, zda existuje automobilka, která neměla nikdy žádný problém, já jsem slyšel o problémech se Škodovkou, Renaultem, Peugeotem, Citroenem ad. Já se opakuju, ale se 4. Renaultem jsem neměl zatím ani jeden problém. -
"-- skrytý --" 10.10.05 23:32
« a dalsi
moje zkusenost s RENAULTem, respektive meho znameho.. Laguna 2.2cDi po 20000km silena rana a auto skoro nejelo.. v servisu se ukazalo ze vackova hridel se jaksi odporoucela z lozisek... nastesti vse bylo uznano jako reklamace a jiz po 4 mesicich (ano, slovy ctyrech) mesici tu byl motor novy.. po celou dobu bylo jako nahradni vozidlo poskytnuto Twingo s asi 100tis km.. ac po celou dobu urgovano doba vymeny/nevhodnost nahrady pouze v podstate odpoved ze ac po mesici jiz je narok na odstoupeni od smlouvy, vzhledem k tomu ze vozidlo je na leasing toto v podstate v tomto pripade neplati... nakonec po zdarne vymene komplet motoru a stastnem znovu uvedenim do provozu se behem jizdy objevovali dosti silne vybrace coz vzhledem k jejich povaze celkem dosti jasne ukazovalo i na poskozeni prevodovky.. Renault vse opet resil - vypodlozenim a o izolovanim vseho se se na voze hybalo nebo klepalo.. cili vysledek opet vybrace ale tentokrate jiz jasne pouze od prevodovky, ale stim ze uz se pry neda nic delat.. no a co tedy dal... jednoho krasneho dne ze jedna pani s Favoritem rozhodla projet kriovatku na cervenou a nalezite poupravila predek celeho Renaulta a je nutno rici ze asi k uleve jak majitele tak Renault servisu... nyni jiz bylo vse na pojistovne a tak tentokrat jiz poi dvou mesicich jezdila Laguna s kompletne novym - pojistovnou zaplacenym - prevodovym ustrojim.. holt vytrvalost se vyplaci...
PS.: sam ted uvazuji o koupi Clia 1.5dCi 100PS takze uz se uci modlitby :)) -
"-- skrytý --" 06.10.05 15:04
« info
Aby to nebylo jen o tom, ze jsou vsichni od Renaultu spatni, moc rad uvitam i dobre zkusenosti s pristupem toho ci onoho prodejce - servisu a predam je dal. Samozrejme, pokud to nenapise majitel firmy, jak se to obcas stava >:D
Vsechny pripominky muzete psat i na muj specialne zalozeny email: info.renault@email.cz
DIK -
1zdavu 06.10.05 14:45
« Re: hledání pomoci
Jedneho casu kolovala po nete fotka Sceniku kde majitel mal krasny "polep" s textom v zmysle: TOTO AUTO MALO V PRIEBEHU XX DNI YY VAZNYCH PORUCH. :P
Ked uz vsetko zlyha, aj toto je sposob upozornovania na kvalitu znacky, hlavne ak je auto na cestach. >:D
A k NOVE a zadavniu reklamy. A to ako ze by u nich Renault stiahol reklamu. U komercne televizie s obrovskym podielom na trhu. To pochybujem. Tu reklamu vidi viacej divakov ako pripadnu relaciu ktora urcite nebude v "primetime" na obrazovke. Ale tiez je to sposob ako sa vyvliect. -
« Re: hledání pomoci
Slon72: niecomi to pripomina :-). Isiel som tou istou cestou , nakoniec sa co to naopravilo, vymeilo a potom som to proste vzdal. Auto asi maximalne zoderiem, vyuzijem a hotovo. Predavat ho za dakych 450-400t sa mi teda nechce. Za istych okolnosti hej, ale treba sa drzat pri zemi :-)
tom69: uprimne Ti drzim paste!!! -
"-- skrytý --" 06.10.05 14:33
« hledání pomoci
:D Co vše jsem dělal:
:arrow: ČOI - vaše kroky jsou O:K,vše v mezích zákona, ale můžeme dohlédnuot jen na dodržení zákonných lhůt
:arrow: NOVA - jsme tu pro vás, ale to je náš zadavatel reklamy a tak se se mnou nebavil nikdo
:arrow: PROTI SRSTI - dtto
:arrow: ČT - nezkoušel jsem - Renault sponzor Besip
:arrow: Právník - jste v právu, ale jaksi nám chybí zákon, který uplatnit
:'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( :'-( Je to smutné, ale po počáteční euforii,že mám důkazy a jsem v právu přišlo těžké zklamání -
"-- skrytý --" 06.10.05 14:19
« Re: Re: Dodatek
Osobne si myslim, ze misto masivni reklamy a lakani novych zakazniku, by se mela firma postarat o ty stavajici tak, aby z jejich servisu odjizdeli spokojeni. A jeste dodatek, i tak velka firma by v sobe mela najit trochu pokory a priznat si, ze chybovat je lidske. Nebo je to jen dalsi pripad velkeho molocha, ktereho po nedelnim vysilani TV NOVA tak rad prirovnavam k prodejne Hypernova v Butovicich, kdy vsichni z nas videli co se na oddeleni masa delo, ale management tvrdil pravy opak >:-[] ( mozna pro nekoho trochu pritazene za vlasy, ale hrozne rad pouzivam prirovnani ;-) ) -
"-- skrytý --" 06.10.05 14:09
« Re: Dodatek
Slecna nebo pani Ostravska na reklamacni lince kope za svuj klub do roztrhani tela. To co mi predvedla dnes behem meho telefonatu me jen utvrdilo v tom, ze firmu Renault zakaznik opravdu moc nezajima !!!
Naopak se na me rozzlobila, ze pry poskozuji firmu Renault spustenim teto diskuze, ne niz jsem ji upozornil v mem emailu. Na muj dotaz, proc mi pres vsechny telefonaty a emaily jeste nikdo z vedeni Renault neodpovedel, kdyz i pravnikovi z poradny na ochranu spotrebitele, ktereho by muj pripad nemusel moc trapit to trvalo neco kolem dvou hodin mi ovsem neodpovedela. Pry se tim intenzivne zabyvaji, ale vse pry musim resit s firmou Freiberg, ktera je pravnicka osoba a dle jejich slov s RENAULT CR nema firma Freiberg nic spolecneho, proto ji nemuzou nic prikazovat, ani k nicemu nutit >:-[] -
"-- skrytý --" 06.10.05 13:54
« Dodatek
Jak Renault nakládá s důkazy:
Testy ze zdravotního ústavu - zaplatil jste si za to, že vám tam našli bakterie. :roll: Slečna nebo paní Ostravská :roll: na lince tech.podpory: výměna klimatizační jednotky na vašem voze jen kvůli vám bez důvodu, protože vše je naprosto v pořádku.
Jsem jen zvědav jestli je někdo nebo něco donutí ke změně