Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 11.10.05 15:04
« Bez nadpisu
To all: Chlapci, chlapci,poškozujete dobré jméno a pověst automobilky, která má mistra světa ve F1. To se opravdu nedělá, opravdu ne. Že se nestydíte!!! >:D
Na konkurenčním fóru autorevue byla diskuse, že na tomto fóru je několik nespokojenců, kteří kritizují servisy Renault a že většina jsou spokojení majitelé. No, většina lidí, co si koupí auto k němu nikdy nic psát nebude, píšeme jenom nadšenci.Žena auto potřebuje k výkonu povolání a je problém ji dostat do autosalonů, aby si auta vyzkoušela a vybrala, čím bude další 3-4 roky jezdit. Naposled to byl japonec ;-)
Soukromě, zcela vážně prohlašuji (a není to invektiva), že jsem velmi spokojen se svojí rok starou Lagunou.Opravdu.
Ale:
Současně prohlašuji, že jsem hrubě nespokojen s přístupem servisu JIH Hodonín.
Evidentní chybu na autě které je v záruce odmítají uznat. OK, zaplatím si opravu sám a protože si musím platit za SVÉ i to auto, bude mým dalším Toyota. Ta, pokud se něco nepodaří,nemete pod koberec.
Myslím, že je to logický závěr. Nejsem již zákazníkem, OK, beru na vědomí a jdu o několik ulic dál. Mně je fakt jedno, komu se nějakých 750-850 tis. zaplatí.
Auto z Francie pro mne je už nyní v oblastí snů.Spokojím se s Avensisem z GB. ;-) -
« Re:
Dovolím si tady bez svolení autora přetisknou zajímavý příspěvek s fóra Dacia týká se Logana po havárii který čeká už jeden a půl měsíce na opravu pro nedostatek ND:
Přístup prodejce který není schopen dodat náhraní díly ve slušném čase se dá nazvat zlodějským.
Kolik bude třeba stát JirkuEspace pokud bude mít auto dva měsíce v servisu kvůli nedostatke ND.
Ztráta na hodnotě zhruba 3% 3x2500 kč
Pojistky 2000 kč
Telefony+návštevy v servisu 500 kč
Zhruba jenom 10 000kč přímých nákladů/při ceně auta 250 000kč/
Potom jsou nepřímé-musí si sehnat náhradní auto,o kolik se mu zozčilením zkrátí život atd.
Kdyby mu zloděj ukradl z peněženky 15000kč a auto měl hned opravené tak je na tom líp.Co z toho plyne,že i průměrný kapesní zloděj není horší než Renaut i S Dacií dohromady.
Budu zmazán????
[odkaz] -
« Re: Re: Re: Re: a dalsi
Je to jak psal Miro, nejde o závadu jako takovou, každé auto se kazí, v tom problém nevidím, je to jen stroj, ale jde právě o ten přístup k zákazníkovi v nesnázích. Prostě o to, jestli když už mají tvoje peníze v kapse, tě pošlou doprdele, nebo ne. A co čtu a i slyším od jednoho kamaráda, který má s Cliem dost problémy o kterých se mi nechce rozepisovat tak pro mě osobně není komunistická automobilka Renault volbou. Jo a že k volbám nechodíš, tím se nechlub... -
"-- skrytý --" 11.10.05 11:47
« Re: Re:
Spravne o tom to je. Odstranit ten nesvar, ze pece o zakaznika nekonci opustenim autosalonu, ale naopak zacina! A to je problem vetsiny prodejcu, zamerne nepisu vsech, protoze pak by to bylo hodne zarazejici. Auto je bohuzel svoji stavbou a ucelem pouziti nachylnejsi nez jine spotrebni zbozi, ale jednou zde mame zakony, ktere toto neodlisuji a proto se tomu musi prodejci i vyrobci prizpusobit. Pracuji v oblasti mobilnich komunikaci a pokud mi zakaznik prinese telefon za 25tis s tim, ze mu byl napr. 3x prehran soft a zavada presto pretrvava, tak mu vyhovim a vratim penize. Dle vzoru Renault, bych ale zakaznikovi rekl, ze to neni nic hrozneho, protoze telefon se restaruje jen obcas a jednou ten soft urcite doladime a bude to v pohode, jen at chvili vydrzi >:D -
"-- skrytý --" 11.10.05 11:45
« Re: Re:
clio chci koupit tak rok, max dva roky stare (100 PS pouze od roku 2004 - u nas se oficialne nikdy neprodavalo) takze uz me zrejme problemy se zarucni reklamaci trapit nebudou... ale presne jak rika Golman problemy muzou byt s kazdym autem... bohuzel tendle stat respektive jeho pravni systemy a moralka prodejcu v tedle zemi, jeste budou zapad dlouho dohanet .. :/ tim nechci rict ze na zapade problemy nejsou, ale sam jsem 2 roky zil v Anglii a muzu rict, ze po navratu do maticky zeme jsem se nestacil a jeste porad nestacim divit.... -
« Re:
Golman: ale af to myslel, ze je problem natrafit na seriozny pristup pri probleme s autom. Cela tato diskusia je o tom. Tu nejde o to, ze sa nieco posere. To je normalne. Aspon ja to za normalne pokladam a je normalne potom tu vadu odstranit bez toho, aby sa zmietali jak hadi a co sa da zviedli na nieco ine a nemuseli to v zaruke opravovat. Tu slo o toto, ak si to nahodou nepochopil. No a my s af nechapeme, ako tu k.o.k.s. napise pribeh o peknom rieseni a naviac brutalne rychlom a potom si chce od tej znacky kupit auto. Nic viac, nic menej :-) . Proste ja by som uz neriskoval mat smolu, ked viem ze tych ciernych petrov nieje u Renaultu malo :-). Inak v pohode. -
"-- skrytý --" 11.10.05 10:44
« Bez nadpisu
To se na mě nezlob, ale když má někdo poruchu na autě, proč by měl hned utíkat k jiné značce. Chtěl bych vidět, zda existuje automobilka, která neměla nikdy žádný problém, já jsem slyšel o problémech se Škodovkou, Renaultem, Peugeotem, Citroenem ad. Já se opakuju, ale se 4. Renaultem jsem neměl zatím ani jeden problém. -
"-- skrytý --" 10.10.05 23:32
« a dalsi
moje zkusenost s RENAULTem, respektive meho znameho.. Laguna 2.2cDi po 20000km silena rana a auto skoro nejelo.. v servisu se ukazalo ze vackova hridel se jaksi odporoucela z lozisek... nastesti vse bylo uznano jako reklamace a jiz po 4 mesicich (ano, slovy ctyrech) mesici tu byl motor novy.. po celou dobu bylo jako nahradni vozidlo poskytnuto Twingo s asi 100tis km.. ac po celou dobu urgovano doba vymeny/nevhodnost nahrady pouze v podstate odpoved ze ac po mesici jiz je narok na odstoupeni od smlouvy, vzhledem k tomu ze vozidlo je na leasing toto v podstate v tomto pripade neplati... nakonec po zdarne vymene komplet motoru a stastnem znovu uvedenim do provozu se behem jizdy objevovali dosti silne vybrace coz vzhledem k jejich povaze celkem dosti jasne ukazovalo i na poskozeni prevodovky.. Renault vse opet resil - vypodlozenim a o izolovanim vseho se se na voze hybalo nebo klepalo.. cili vysledek opet vybrace ale tentokrate jiz jasne pouze od prevodovky, ale stim ze uz se pry neda nic delat.. no a co tedy dal... jednoho krasneho dne ze jedna pani s Favoritem rozhodla projet kriovatku na cervenou a nalezite poupravila predek celeho Renaulta a je nutno rici ze asi k uleve jak majitele tak Renault servisu... nyni jiz bylo vse na pojistovne a tak tentokrat jiz poi dvou mesicich jezdila Laguna s kompletne novym - pojistovnou zaplacenym - prevodovym ustrojim.. holt vytrvalost se vyplaci...
PS.: sam ted uvazuji o koupi Clia 1.5dCi 100PS takze uz se uci modlitby :))