Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.05  21:02

« Bez nadpisu

Miro: Asi nejsem dnes v kondici, po celém dnu, ale já bych to spíš formuloval: Abych byl ušetřen dohadů se servisem, bude to příště Toyota. Tečka.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  16:20

« Re:

IT: no vidis, tu je dokaz, ze aj zla reklama je reklama, hlavne ak sa to spravne cele sformuluje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  16:10

« Re:

McLaren nam to ale v nedelu pekne natrel. Je jasne kto je najlepsi ;-) . Ked som kupoval Renault , bol on naj. Teraz si na par mesiacov pojdem kupit Mercedes :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  15:04

« Bez nadpisu

To all: Chlapci, chlapci,poškozujete dobré jméno a pověst automobilky, která má mistra světa ve F1. To se opravdu nedělá, opravdu ne. Že se nestydíte!!! >:D
    Na konkurenčním fóru autorevue byla diskuse, že na tomto fóru je několik nespokojenců, kteří kritizují servisy Renault a že většina jsou spokojení majitelé. No, většina lidí, co si koupí auto k němu nikdy nic psát nebude, píšeme jenom nadšenci.Žena auto potřebuje k výkonu povolání a je problém ji dostat do autosalonů, aby si auta vyzkoušela a vybrala, čím bude další 3-4 roky jezdit. Naposled to byl japonec ;-)
    Soukromě, zcela vážně prohlašuji (a není to invektiva), že jsem velmi spokojen se svojí rok starou Lagunou.Opravdu.
    Ale:
    Současně prohlašuji, že jsem hrubě nespokojen s přístupem servisu JIH Hodonín.
    Evidentní chybu na autě které je v záruce odmítají uznat. OK, zaplatím si opravu sám a protože si musím platit za SVÉ i to auto, bude mým dalším Toyota. Ta, pokud se něco nepodaří,nemete pod koberec.
    Myslím, že je to logický závěr. Nejsem již zákazníkem, OK, beru na vědomí a jdu o několik ulic dál. Mně je fakt jedno, komu se nějakých 750-850 tis. zaplatí.
    Auto z Francie pro mne je už nyní v oblastí snů.Spokojím se s Avensisem z GB. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  14:17

« Re:OT

Gogo:Jasně že právo, ale právě ti co to právo nevyužijí, tak pak mají nejchytřejší kecy jak je vše špatné, ale to sem nepatří.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  13:11

« Re:

Dovolím si tady bez svolení autora přetisknou zajímavý příspěvek s fóra Dacia týká se Logana po havárii který čeká už jeden a půl měsíce na opravu pro nedostatek ND:
    Přístup prodejce který není schopen dodat náhraní díly ve slušném čase se dá nazvat zlodějským.
    Kolik bude třeba stát JirkuEspace pokud bude mít auto dva měsíce v servisu kvůli nedostatke ND.
    Ztráta na hodnotě zhruba 3% 3x2500 kč
    Pojistky 2000 kč
    Telefony+návštevy v servisu 500 kč
    Zhruba jenom 10 000kč přímých nákladů/při ceně auta 250 000kč/
    Potom jsou nepřímé-musí si sehnat náhradní auto,o kolik se mu zozčilením zkrátí život atd.
    Kdyby mu zloděj ukradl z peněženky 15000kč a auto měl hned opravené tak je na tom líp.Co z toho plyne,že i průměrný kapesní zloděj není horší než Renaut i S Dacií dohromady.
    Budu zmazán????

[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.05  12:13

« Bez nadpisu

Sorry za OT, ale máme volební právo, nikoliv povinnost, takže ať si každej k volbám chodí/nechodí, jak je mu libo...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  11:57

« Re: Re: Re: Re: a dalsi

Je to jak psal Miro, nejde o závadu jako takovou, každé auto se kazí, v tom problém nevidím, je to jen stroj, ale jde právě o ten přístup k zákazníkovi v nesnázích. Prostě o to, jestli když už mají tvoje peníze v kapse, tě pošlou doprdele, nebo ne. A co čtu a i slyším od jednoho kamaráda, který má s Cliem dost problémy o kterých se mi nechce rozepisovat tak pro mě osobně není komunistická automobilka Renault volbou. Jo a že k volbám nechodíš, tím se nechlub...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  11:47

« Re: Re: Re: a dalsi

PS: k volbam nechodim :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  11:47

« Re: Re:

Spravne o tom to je. Odstranit ten nesvar, ze pece o zakaznika nekonci opustenim autosalonu, ale naopak zacina! A to je problem vetsiny prodejcu, zamerne nepisu vsech, protoze pak by to bylo hodne zarazejici. Auto je bohuzel svoji stavbou a ucelem pouziti nachylnejsi nez jine spotrebni zbozi, ale jednou zde mame zakony, ktere toto neodlisuji a proto se tomu musi prodejci i vyrobci prizpusobit. Pracuji v oblasti mobilnich komunikaci a pokud mi zakaznik prinese telefon za 25tis s tim, ze mu byl napr. 3x prehran soft a zavada presto pretrvava, tak mu vyhovim a vratim penize. Dle vzoru Renault, bych ale zakaznikovi rekl, ze to neni nic hrozneho, protoze telefon se restaruje jen obcas a jednou ten soft urcite doladime a bude to v pohode, jen at chvili vydrzi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  11:45

« Re: Re:

clio chci koupit tak rok, max dva roky stare (100 PS pouze od roku 2004 - u nas se oficialne nikdy neprodavalo) takze uz me zrejme problemy se zarucni reklamaci trapit nebudou... ale presne jak rika Golman problemy muzou byt s kazdym autem... bohuzel tendle stat respektive jeho pravni systemy a moralka prodejcu v tedle zemi, jeste budou zapad dlouho dohanet .. :/ tim nechci rict ze na zapade problemy nejsou, ale sam jsem 2 roky zil v Anglii a muzu rict, ze po navratu do maticky zeme jsem se nestacil a jeste porad nestacim divit....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  11:15

« Re:

Golman: ale af to myslel, ze je problem natrafit na seriozny pristup pri probleme s autom. Cela tato diskusia je o tom. Tu nejde o to, ze sa nieco posere. To je normalne. Aspon ja to za normalne pokladam a je normalne potom tu vadu odstranit bez toho, aby sa zmietali jak hadi a co sa da zviedli na nieco ine a nemuseli to v zaruke opravovat. Tu slo o toto, ak si to nahodou nepochopil. No a my s af nechapeme, ako tu k.o.k.s. napise pribeh o peknom rieseni a naviac brutalne rychlom a potom si chce od tej znacky kupit auto. Nic viac, nic menej :-) . Proste ja by som uz neriskoval mat smolu, ked viem ze tych ciernych petrov nieje u Renaultu malo :-). Inak v pohode.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  10:44

« Bez nadpisu

To se na mě nezlob, ale když má někdo poruchu na autě, proč by měl hned utíkat k jiné značce. Chtěl bych vidět, zda existuje automobilka, která neměla nikdy žádný problém, já jsem slyšel o problémech se Škodovkou, Renaultem, Peugeotem, Citroenem ad. Já se opakuju, ale se 4. Renaultem jsem neměl zatím ani jeden problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  09:23

« Re: Re: a dalsi

To nechápu, líčíš tady takové historky a uvažuješ o koupi Clia??? Pak to nemá u voleb tak vypadat, když tady lidi mají takové uvažování... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.05  07:29

« Re: a dalsi

k.o.k.s.: nepoucitelnost. Su deti a deti :-) Hodne stastia pri kupe 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.05  23:32

« a dalsi

moje zkusenost s RENAULTem, respektive meho znameho.. Laguna 2.2cDi po 20000km silena rana a auto skoro nejelo.. v servisu se ukazalo ze vackova hridel se jaksi odporoucela z lozisek... nastesti vse bylo uznano jako reklamace a jiz po 4 mesicich (ano, slovy ctyrech) mesici tu byl motor novy.. po celou dobu bylo jako nahradni vozidlo poskytnuto Twingo s asi 100tis km.. ac po celou dobu urgovano doba vymeny/nevhodnost nahrady pouze v podstate odpoved ze ac po mesici jiz je narok na odstoupeni od smlouvy, vzhledem k tomu ze vozidlo je na leasing toto v podstate v tomto pripade neplati... nakonec po zdarne vymene komplet motoru a stastnem znovu uvedenim do provozu se behem jizdy objevovali dosti silne vybrace coz vzhledem k jejich povaze celkem dosti jasne ukazovalo i na poskozeni prevodovky.. Renault vse opet resil - vypodlozenim a o izolovanim vseho se se na voze hybalo nebo klepalo.. cili vysledek opet vybrace ale tentokrate jiz jasne pouze od prevodovky, ale stim ze uz se pry neda nic delat.. no a co tedy dal... jednoho krasneho dne ze jedna pani s Favoritem rozhodla projet kriovatku na cervenou a nalezite poupravila predek celeho Renaulta a je nutno rici ze asi k uleve jak majitele tak Renault servisu... nyni jiz bylo vse na pojistovne a tak tentokrat jiz poi dvou mesicich jezdila Laguna s kompletne novym - pojistovnou zaplacenym - prevodovym ustrojim.. holt vytrvalost se vyplaci...
    PS.: sam ted uvazuji o koupi Clia 1.5dCi 100PS takze uz se uci modlitby :))
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 08.10.05  21:36

« Re: Re: Re: Prima

spíš doživotně zabanovat IP.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.10.05  21:11

« Re: Re: Prima

ludom ako Sator by som najradsej dozivotne zakazal pouzivat vypoctovu techniku
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 08.10.05  20:57

« Re: Prima

Sator běž s tím spamem do *!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:35

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…