Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 13.10.05 15:54
« Re: KOUPĚ MÉGANA
Pro klid duše doporučuji projet se s vozem před převzetím. Všimnul jsem si v autosalonech, že dost Renaultu má špatně napasované dveře, možná je to maličkost, ale tim spíš pokud se to dá odstranit před vyjetím ze salonu. Špatně napasovaná byla i haubna, ale už je to také v pohodě. Jo a takova perlička, po prvnich par kilometrech od autosalonu mi prislo, ze je hrozne tvrdy podvozek, hadejte proc. Gumy byly nafoukane na 3. Kvalitni predprodejni servis :P -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:54
« Bez nadpisu
Aaa, Citronek je dalsi clen rodiny, vitaj teda! Vela stastnych km a malo servisu!
Neviem, ale zda sa mi, ze Renault zatial malo tazi z vitazstva vo F1 co sa tyka reklamy. Viem si predstavit, ze keby McL mal jasneho vitaza preteku v jazdcoch a tak blizko, ako ma aj v konstrukteroch, tak by si nacionalisticki Nemci a Mercedes zvlast nenechali ujst prilezitost okazalo ukazovat v kazdej reklamnej prestavke od A-cka az po neviem ake pismeno ma Mercedes pre najvyssiu triedu a zdoraznovat, ze naskok vdaka technike (OK, to heslo je z audi, ale viete co tym myslim) a ze nemecky engineering ja najsamsuper na svete.
Alebo by si ich Shell, BP alebo ktokolvek iny z olejarov prenajimali tak, ako minule roky Ferrari na svoje reklamy. -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:52
« Re: KOUPĚ MÉGANA
Tak přesto přese všechno si zítra jdu pro nového Mégana - no popravdě sevřené půlky Shocked z toho, co se tu píše - kam to bude táhnout a jestli neskončím v příkopu - skoro bych zavedl hlasování - komu to nikam netáhne - volant Idea . No Miro radil - pořádně projeď! Cool
Kdyz jsem do srpna cekal na Megane a cetl jsem tohle forum, tak jsem z toho taky nemel dobry pocit. Ale zatim Meggie netrpi nicim zde popsanym. Ani nicim jinym. Ale je fakt ze ho(ji? Je to prece "Ta Megane" :-/ ) mam jen cca 2 mesice a najeto cca 3000km. -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:47
« KOUPĚ MÉGANA
Tak přesto přese všechno si zítra jdu pro nového Mégana - no popravdě sevřené půlky :shock: z toho, co se tu píše - kam to bude táhnout a jestli neskončím v příkopu - skoro bych zavedl hlasování - komu to nikam netáhne - volant :idea: . No Miro radil - pořádně projeď! :-!
Jinak citace: ..." že jste poškodil dobré jméno Renault a pár dealerů je na Tom 69 nasr.... to je úsměvné - pokud to přispěje ke zlepšení péče o zákazníky - jen dobře - nakonec toho tvého ren. uvidíme v Černých ovcích!
Pokud jde o toho mistra F1 - trochu mě diví, že z toho renaulťáci nejsou více nadšení - vždyť je to paráda, tak proč si kazit radost... že Toyoty jsou lepší, McLaren nebo kdo ještě - Renault - vsadil také trochu na spolehlivost - že mu motor každý druhý závod nevybouchne - no to je také strategie - ne? -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:29
« Bez nadpisu
Tom69, Miro: povodne som nemal v umysle reagovat, ale predsalen sa pridam. Vy dvaja ste sa teda nasli, co sa tyka problematickych aut...
Auto ma 6000km, preto sa porovnavam k autu Toma69.
A Miro spominal, ze treba dat aj pozitivne priklady.
Teda:
- poruchy: ziadne
- navstevy servisu: ziadne
Auto bezi prikladne, dufam, ze tak este dlho ostane.
PS: Renault/McLaren. Pre mna je uz teraz vitaz Renault, pretoze na vo F1 iba dve auta. McLaren ma 4 a ich body sa spocitavaju dokopy (vratane tych par bodikov, ktore dostavaju od tych dvoch jazdcov na konci listiny). Keby sa uvazovali iba dve najlepsie auta, aby sme neporovnavali hrusky s jablkami, tak ma Renault este stale naskok. -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:01
« Re: Re: 2 TOM69
Jsem zamaskovany prodejce jine znacky >:D
Ne vazne, prijde mi k vzteku, kdyz na jednu stranu dovozce propaguje znacku a kdyz si tu znacku koupim a mam s ni problem, rekne, ze se ho to netyka. Pochopil bych to, kdybych si koupil auto a mel na nem znak prodejce a ne renault >:-[] -
"-- skrytý --" 13.10.05 14:52
« Re: 2 TOM69
Tom69:...jsi evidentně vymyšlený zákazník,poškozuješ dobré jméno automobilky, která umí i auta F1. To se fakt nedělá.
Proto jsem došel k závěru, že příští velké auto nebude Ren., ale bude to Toyota-sice nemá toho mistra ve F1, ale mně to nevadí ;-) -
« 2 TOM69
Drzim palce v dalsim boji s Renaultem. Prava spotrebitelu je potreba u nas tvrde prosazovat, jinak si z nas budou firmy delat srandu (viz Hypernova, Meinl - maso, Carrefour - slevy, bankovni poplatky atd.)
P.S. Reci o tom, že jsi si svym jednanim nekoho od Renaultu nebo od dealeru znepratelil, povazuji za vrchol drzosti!!! -
"-- skrytý --" 13.10.05 11:43
« Chcete si taky koupit MEGANE II ?
Seznam projevených závad na voze Megane II po 5tis Km , při najetých 7.500 Km
- vadné autorádio, výměna na třetí pokus
- výměna krytu levého zpětného zrcátka, který se rozpadl po několika týdnech
- špatně sesazené dveře z výroby, bylo nutno dveře repasovat
- skřípání v interiéru při najíždění na zvýšený obrubník
- velmi hlučná palubní deska při jízdě na nerovné silnici, začínají se ozývat zvuky i ze zadní časti interiéru vozu
- praskavé zvuky z levého okna při stahovaní i při zavřeném okně
- pásy řidiče i spolujezdce se obtížně navíjí, u řidiče zůstává viset.
- nepravidelně nefunkční zadní stěrač – chyba řídící jednotky
- nepravidelně dochází k rozkmitání vozu při sešlápnutém brzdovém pedálu a zařazeném neutrálu (svicky ?)
- zacinaji piskat a drhnout predni kotouce
- vada řízení, vůz se stáčí při jízdě do leva, dochází ze strany řidiče k přetlačování s vozem, při puštění volantu jde v určitém okamžiku vůz ostře doleva, což může způsobit vážnou havárii již 3x reklamace ! Zavada pretrvava. >:-[]
-
"-- skrytý --" 13.10.05 11:37
« pro info
BLOKOVÁ VÝJIMKA v praxi
Vstupem České republiky do EU se zásadně změnila pravidla a možnosti pro prodej a servis osobních vozidel i pro české podnikatelské subjekty (nařízení Evropské komise č. 1400/2002 – tzv. Bloková vyjímka).
Co to znamená v praxi? :
Servis vozidel
• nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby
stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku
daného výrobce
• při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
• platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací
takového servisu
• záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný
servis a používá jen originální náhradní díly
• nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým
informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a
údržbě vozů dané ho výrobce.
• nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se
zastoupením daného výrobce
• obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění
určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
Prodej vozidel
• základním cílem je zajištění efektivní distribuce motorových vozidel v zájmu
zákazníků a zajištění účinné konkurence mezi distribučními systémy jednotlivých
výrobců
• prodejci vozů mohou, po splnění některých kritérií, bez omezení prodávat vozy
i jiných výrobců, tzv. Multibranding
• smlouvy s výrobcem dané značky jsou odděleny. Prodejce vozů má možnost
uzavřít smlouvu odděleně, na prodej, příp. jen servis, nebo obojí
• prodejní aktivity (inzerce apod.) jsou bez regionálního omezení
• od října 2005 bude uvolněna tzv. lokační neboli pobočková klauzule.
Každý obchodník s automobily si bude moci kdekoli v EU otevřít svoji pobočku nebo
vyskladňovací místo, aniž by mu v tom příslušný výrobce, nebo importér bránil. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR
"volant se pri navratu napr. pri zataceni nevrati do roviny, ale natoci se o stupinek vlevo. " - to iste u mna
"Geometrii na nic neprisli, i kdyz mi rekli, ze posunuta zadni naprava je sice na hranici , ale presto STALE V NORME" - mam vymenenu a ziadna zmena v chovani riadenia.
Jediny rozdiel je , ze mne to robi len pri naklonenej vozovke v lavo( nemusi ist o markantny naklon) a do dialnicnej rychlosti a tebe to roby aj na rovnej vozovke bez naklonu Pre Blavakov su to useky:
- most SNP smer mesto, lavy pruh
- lavotociva zakruta na pristavny most , tu si auto zataca samo, tam iba musim vyrovnat volant :-)
-Popradska pri Harley smer mesto, oproti Renaultu :-).
- Dolnozemska pri dostiske, Agip smer mesto
Je tych usekov dost :-). Uz aby zacali robit cesty vo vodovahe :-) -
"-- skrytý --" 13.10.05 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR
Zatim ne, cekam na jejich definitivni verdikt. Podle nej budu postupovat dal. Media jsou v planu pokud nebudou ochotni dostat svym zavazkum. Nastesti mam jak na Nove tak i CT zname novinare (kamarady) kteri mi v pripade potreby daji doporuceni pro sve kolegy zabyvajici se touto problematikou. Nastesti je i diky internetu a tv pryc doba, kdy si kazdy mohl delat z lidi blazny. Nazorny priklad maso a hypernova 8) -
"-- skrytý --" 13.10.05 10:50
« Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR
rizeni tahne do leva - markantni je to pri nizsi rychlosti, volant se pri navratu napr. pri zataceni nevrati do roviny, ale natoci se o stupinek vlevo. Uz si to hlidam, ale poprve to byl "mazec" kdyz jsem mimodek prehmatnul volant o neco pomaleji a auto si to obloukem namirilo na svodidla. Geometrii na nic neprisli, i kdyz mi rekli, ze posunuta zadni naprava je sice na hranici , ale presto STALE V NORME. Takze to vypada, ze bude pravdepodobne problem v cidle, ktere asi posila spatne hodnoty o natoceni volantu. Ale to je pouze ma domnenka.