Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  16:08

« Re: cedule

mas fotku :-) teda ale to je zaujimavy napad :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  16:07

« Re: Re: KOUPĚ MÉGANA

tom69: daj uz pokoj, stale sa stazujes :-) Ja som mal vzadu 1,4 a vpredu 1,5 :-). Nevsimol by som si to, keby auto netahalo do strany ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:59

« cedule

Nechal jsem se inspirovat tim nápadem s popsanym autem s poctem zavad, tak uz i moje zadni okno zdobi neco podobneho, vcetne odkazu na diskuzi :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:54

« Re: KOUPĚ MÉGANA

Pro klid duše doporučuji projet se s vozem před převzetím. Všimnul jsem si v autosalonech, že dost Renaultu má špatně napasované dveře, možná je to maličkost, ale tim spíš pokud se to dá odstranit před vyjetím ze salonu. Špatně napasovaná byla i haubna, ale už je to také v pohodě. Jo a takova perlička, po prvnich par kilometrech od autosalonu mi prislo, ze je hrozne tvrdy podvozek, hadejte proc. Gumy byly nafoukane na 3. Kvalitni predprodejni servis :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:54

« Bez nadpisu

Aaa, Citronek je dalsi clen rodiny, vitaj teda! Vela stastnych km a malo servisu!
    Neviem, ale zda sa mi, ze Renault zatial malo tazi z vitazstva vo F1 co sa tyka reklamy. Viem si predstavit, ze keby McL mal jasneho vitaza preteku v jazdcoch a tak blizko, ako ma aj v konstrukteroch, tak by si nacionalisticki Nemci a Mercedes zvlast nenechali ujst prilezitost okazalo ukazovat v kazdej reklamnej prestavke od A-cka az po neviem ake pismeno ma Mercedes pre najvyssiu triedu a zdoraznovat, ze naskok vdaka technike (OK, to heslo je z audi, ale viete co tym myslim) a ze nemecky engineering ja najsamsuper na svete.
    Alebo by si ich Shell, BP alebo ktokolvek iny z olejarov prenajimali tak, ako minule roky Ferrari na svoje reklamy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:52

« Re: KOUPĚ MÉGANA

Tak přesto přese všechno si zítra jdu pro nového Mégana - no popravdě sevřené půlky Shocked z toho, co se tu píše - kam to bude táhnout a jestli neskončím v příkopu - skoro bych zavedl hlasování - komu to nikam netáhne - volant Idea . No Miro radil - pořádně projeď! Cool
    Kdyz jsem do srpna cekal na Megane a cetl jsem tohle forum, tak jsem z toho taky nemel dobry pocit. Ale zatim Meggie netrpi nicim zde popsanym. Ani nicim jinym. Ale je fakt ze ho(ji? Je to prece "Ta Megane" :-/ ) mam jen cca 2 mesice a najeto cca 3000km.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:47

« Bez nadpisu

Sorry, chlapci, nie som sebec, ale nieeee :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:47

« KOUPĚ MÉGANA

Tak přesto přese všechno si zítra jdu pro nového Mégana - no popravdě sevřené půlky :shock: z toho, co se tu píše - kam to bude táhnout a jestli neskončím v příkopu - skoro bych zavedl hlasování - komu to nikam netáhne - volant :idea: . No Miro radil - pořádně projeď! :-!
    Jinak citace: ..." že jste poškodil dobré jméno Renault a pár dealerů je na Tom 69 nasr.... to je úsměvné - pokud to přispěje ke zlepšení péče o zákazníky - jen dobře - nakonec toho tvého ren. uvidíme v Černých ovcích!
    Pokud jde o toho mistra F1 - trochu mě diví, že z toho renaulťáci nejsou více nadšení - vždyť je to paráda, tak proč si kazit radost... že Toyoty jsou lepší, McLaren nebo kdo ještě - Renault - vsadil také trochu na spolehlivost - že mu motor každý druhý závod nevybouchne - no to je také strategie - ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:44

« Re: Re: Re:

:D no vidíš a máme dalšího spokojeného zákazníka >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  15:38

« Re: Re:

tv: ja ti este doplatim, ak mas moju vybavu :-) Alebo nechce niekto to moje kupit >:-[] tie chyby co som spominal vlastne to auto ani nemalo a nema :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:33

« Re:

nechceš si ho vyměnit >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:29

« Bez nadpisu

Tom69, Miro: povodne som nemal v umysle reagovat, ale predsalen sa pridam. Vy dvaja ste sa teda nasli, co sa tyka problematickych aut...
    Auto ma 6000km, preto sa porovnavam k autu Toma69.
    A Miro spominal, ze treba dat aj pozitivne priklady.
    Teda:
    - poruchy: ziadne
    - navstevy servisu: ziadne
    Auto bezi prikladne, dufam, ze tak este dlho ostane.
    PS: Renault/McLaren. Pre mna je uz teraz vitaz Renault, pretoze na vo F1 iba dve auta. McLaren ma 4 a ich body sa spocitavaju dokopy (vratane tych par bodikov, ktore dostavaju od tych dvoch jazdcov na konci listiny). Keby sa uvazovali iba dve najlepsie auta, aby sme neporovnavali hrusky s jablkami, tak ma Renault este stale naskok.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  15:01

« Re: Re: 2 TOM69

Jsem zamaskovany prodejce jine znacky >:D
    Ne vazne, prijde mi k vzteku, kdyz na jednu stranu dovozce propaguje znacku a kdyz si tu znacku koupim a mam s ni problem, rekne, ze se ho to netyka. Pochopil bych to, kdybych si koupil auto a mel na nem znak prodejce a ne renault >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  14:52

« Re: 2 TOM69

Tom69:...jsi evidentně vymyšlený zákazník,poškozuješ dobré jméno automobilky, která umí i auta F1. To se fakt nedělá.
    Proto jsem došel k závěru, že příští velké auto nebude Ren., ale bude to Toyota-sice nemá toho mistra ve F1, ale mně to nevadí ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  13:06

« 2 TOM69

Drzim palce v dalsim boji s Renaultem. Prava spotrebitelu je potreba u nas tvrde prosazovat, jinak si z nas budou firmy delat srandu (viz Hypernova, Meinl - maso, Carrefour - slevy, bankovni poplatky atd.)
    P.S. Reci o tom, že jsi si svym jednanim nekoho od Renaultu nebo od dealeru znepratelil, povazuji za vrchol drzosti!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  11:43

« Chcete si taky koupit MEGANE II ?

Seznam projevených závad na voze Megane II po 5tis Km , při najetých 7.500 Km
    - vadné autorádio, výměna na třetí pokus
    - výměna krytu levého zpětného zrcátka, který se rozpadl po několika týdnech
    - špatně sesazené dveře z výroby, bylo nutno dveře repasovat
    - skřípání v interiéru při najíždění na zvýšený obrubník
    - velmi hlučná palubní deska při jízdě na nerovné silnici, začínají se ozývat zvuky i ze zadní časti interiéru vozu
    - praskavé zvuky z levého okna při stahovaní i při zavřeném okně
    - pásy řidiče i spolujezdce se obtížně navíjí, u řidiče zůstává viset.
    - nepravidelně nefunkční zadní stěrač – chyba řídící jednotky
    - nepravidelně dochází k rozkmitání vozu při sešlápnutém brzdovém pedálu a zařazeném neutrálu (svicky ?)
    - zacinaji piskat a drhnout predni kotouce
    - vada řízení, vůz se stáčí při jízdě do leva, dochází ze strany řidiče k přetlačování s vozem, při puštění volantu jde v určitém okamžiku vůz ostře doleva, což může způsobit vážnou havárii již 3x reklamace ! Zavada pretrvava. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  11:37

« pro info

BLOKOVÁ VÝJIMKA v praxi
    Vstupem České republiky do EU se zásadně změnila pravidla a možnosti pro prodej a servis osobních vozidel i pro české podnikatelské subjekty (nařízení Evropské komise č. 1400/2002 – tzv. Bloková vyjímka).
    Co to znamená v praxi? :
    Servis vozidel
    • nezávislý/neznačkový servis může provádět veškeré nezáruční opravy a údržby
    stanovené výrobcem na jakémkoliv vozidle, aniž by tím zákazník ztrácel záruku
    daného výrobce
    • při opravě, nebo údržbě může takový servis použít i díly jiné, než dodané výrobcem
    • platnost záruky je samozřejmě podmíněna odborně a řádně provedenou prací
    takového servisu
    • záruční opravu, na kterou se vztahuje záruka výrobce provádí pouze autorizovaný
    servis a používá jen originální náhradní díly
    • nezávislý/neznačkový servis má dle Blokové výjimky přístup ke všem technickým
    informacím, diagnostickému a jinému vybavení, které jsou potřebné k opravě a
    údržbě vozů dané ho výrobce.
    • nezávislý/neznačkový servis má možnost školit své zaměstnance ve spolupráci se
    zastoupením daného výrobce
    • obchodní společnosti se značkovým servisem mohou provozovat , po splnění
    určitých kritérií, značkový i neznačkový servis i jiného výrobce
    Prodej vozidel
    • základním cílem je zajištění efektivní distribuce motorových vozidel v zájmu
    zákazníků a zajištění účinné konkurence mezi distribučními systémy jednotlivých
    výrobců
    • prodejci vozů mohou, po splnění některých kritérií, bez omezení prodávat vozy
    i jiných výrobců, tzv. Multibranding
    • smlouvy s výrobcem dané značky jsou odděleny. Prodejce vozů má možnost
    uzavřít smlouvu odděleně, na prodej, příp. jen servis, nebo obojí
    • prodejní aktivity (inzerce apod.) jsou bez regionálního omezení
    • od října 2005 bude uvolněna tzv. lokační neboli pobočková klauzule.
    Každý obchodník s automobily si bude moci kdekoli v EU otevřít svoji pobočku nebo
    vyskladňovací místo, aniž by mu v tom příslušný výrobce, nebo importér bránil.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  11:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR

"volant se pri navratu napr. pri zataceni nevrati do roviny, ale natoci se o stupinek vlevo. " - to iste u mna
    "Geometrii na nic neprisli, i kdyz mi rekli, ze posunuta zadni naprava je sice na hranici , ale presto STALE V NORME" - mam vymenenu a ziadna zmena v chovani riadenia.
    Jediny rozdiel je , ze mne to robi len pri naklonenej vozovke v lavo( nemusi ist o markantny naklon) a do dialnicnej rychlosti a tebe to roby aj na rovnej vozovke bez naklonu Pre Blavakov su to useky:
    - most SNP smer mesto, lavy pruh
    - lavotociva zakruta na pristavny most , tu si auto zataca samo, tam iba musim vyrovnat volant :-)
    -Popradska pri Harley smer mesto, oproti Renaultu :-).
    - Dolnozemska pri dostiske, Agip smer mesto
    Je tych usekov dost :-). Uz aby zacali robit cesty vo vodovahe :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR

Zatim ne, cekam na jejich definitivni verdikt. Podle nej budu postupovat dal. Media jsou v planu pokud nebudou ochotni dostat svym zavazkum. Nastesti mam jak na Nove tak i CT zname novinare (kamarady) kteri mi v pripade potreby daji doporuceni pro sve kolegy zabyvajici se touto problematikou. Nastesti je i diky internetu a tv pryc doba, kdy si kazdy mohl delat z lidi blazny. Nazorny priklad maso a hypernova 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  10:50

« Re: Re: Re: Re: Výměna vozu - NESMYSL dle Renault ČR

rizeni tahne do leva - markantni je to pri nizsi rychlosti, volant se pri navratu napr. pri zataceni nevrati do roviny, ale natoci se o stupinek vlevo. Uz si to hlidam, ale poprve to byl "mazec" kdyz jsem mimodek prehmatnul volant o neco pomaleji a auto si to obloukem namirilo na svodidla. Geometrii na nic neprisli, i kdyz mi rekli, ze posunuta zadni naprava je sice na hranici , ale presto STALE V NORME. Takze to vypada, ze bude pravdepodobne problem v cidle, ktere asi posila spatne hodnoty o natoceni volantu. Ale to je pouze ma domnenka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…