Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Bez nadpisu
TO TOM69: Pohleď na www.sda-cia.cz (Svaz dovozců automobilů či jak se to jmenuje)
TO PAULZ: též jsem to četl... Ale nebyl kolem toho takovej humbuk jako kolem Logana. Celkově se mi zdá, jestli jsem se na ty statistiky správně díval, že celý září bylo dost mizerný u všech aut.
P.S. Jinak můj Logan "Social Edition" se zatím neloupe, losa jsem na cestě zaplaťbánbůh ještě nepotkal a v servise jsem byl zatím 3x a vždy bez problémů - 2x pro nějaký umělohmotný čudlíčky (vyřešeno na počkání), 1x jsem objednával oba znaky (nějací č***** mi je odloupli) a byly do týdne, což není o život. Jinak za ty prachy spokojenost, akorát se fakt místama děsím, aby se nezačal taky loupat a abych moc dramaticky neboural (když si vzpomenu, jak se mi při prodeji auta dušovali, že náhradní díly se budou vozit z meziskladu z Maďarska a budou do 24 hodin...) :x -
« Re:
Osobně myslím,že Renaulty jsou zhruba poruchové v průměru,ale jaksi spolu nefunguje výrobce+dovozce+servis.
Jinak třeba u Škodovky jsou problémy ze servisy zhruba stejné jako u Renaultu,ale v nejhorším případě se ještě dá dovolat práva přímo ve Škodovce což samozřejmě není jednoduché,ale jde to.U Renaultu je ještě další mezičlánek dovozce a jak jsem pochopil u toho je největší problém.
Osobně si myslím,že tím ztrácejí hodně zákazníků-proč teď např. prodej Loganů poklesl o víc než polovinu?Pokud nějaký zákazník čeká např.na ND po havárii tři!!! /dacie.phorum.cz/měsíce to se projeví široko daleko.A pokud je řešení reklamací a různých problémů takové jaké je i Ty Logany na které ze zkraje čekalo, prostě rychle klesají na prodeji. -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:33
« Bez nadpisu
naftero: som zvedavy, kedy u nas dospejeme aspon na uroven Argentiny, donedavna oznacovanej ako rozvojova krajina... Ale je to hlavne o ludoch, my sme tu este neprekonali dobu, ked sa k veducemu servisu chodilo s obaleckou alebo aspon jednou mletou Standard... -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:29
« Bez nadpisu
Aha, pan vpz prisiel chytracit... My tu diskutujeme o Renaultoch, ked sa chces chvalit za pouzitia vyberaneho slovnika svojou nadupano/nacipovanou audinou s tmavymi sklami za melon a pol, najdi si prislusne forum.
Mozem dat priklad na superkaziace sa Polo, chces? -
RRAAFF1 14.10.05 08:37
« Bez nadpisu
vpz:No pokud vím,tak když testovali Audinu na 100tkm,tak nedopadla zrovna skvěle,možná francouzi dopadli hůř,to nevím,ale u auta střední třídy přes meloun by nemělo být tolik závad.
Další test na 100km-VW Polo muselo být dvakrát odtaženo po 40tkm a mnohdy nenastartovalo,takže asi tak.
Tím chci říct,že posrat se může všechno-Audi i Renault,...
(Mám německý auto) -
« Re:
vpz: a nieje to tym, ze tie auta casto striedas ? Mna to auto na ceste zatial nenechalo, aj ked k tomu malo blizko. Pekne zhlboka to rozdychalo a slo sa dalej, akurat ze benzin mal spotrebu diesla, ak sa v tej chvili nemilil PP :-)( keby to netrvalo len prvych cca:10km, bolo by to ine kaficko :-) ) Ja osobne si audi nemozem dovolit, takze uplne vypadava z hry :-) a o kvalite VW sa tiez da urcite polemizovat. Ale tu skor ide o kvalitu servisu a pristupe k ZARUCNYM opravam. -
« Bez nadpisu
Jen hodim par slov do placu.... mam zkušenosti s Citroenem, konkretně Xara picasso (nebudem diskutovat o jeho vzhledu někomu se libi, někomu ne), 2,0HDi mam ho necelý pul rok, najel jsem 17 000 Km, nikdy mě nezklamal, až před tydnem kdy zaprotestoval, nechtěl se rozjet, zavolal jsem tedy na Citroen assistance, auto odtahli, a mě zaplatili přepravu zpět domu (žiji v Argentině a domu to bylo 400km od místa poruchy) auto mi po třech dnech dovezli až do garáže opravené.. (natankoval jsem naftu ředěnou vodou) :-( neplatil jsem ani peso, vše bylo vrámci záruky a péče o klienta, po dobu dvou dnů co jsem na vůz čekal, mi dealer u kterého jsem vůz zakoupil bezplatně zapůjčil náhradní vůz. Byl jsem mile překvapen takto pozitivním přístupem. 8) -
« Renault
Dohadujete se tady jako mali kluci. Pro Tom69: Kdyz kupujes ty francouzsko-turecko-rumunske sra**y, tak co se divis? Kup si audinu a budes mit pokoj. Najezdil jsem uz okolo 1,2mil km s ruznymi koncernovymi vozy a zustal jsem stat na ceste jen jednou jedinkrat - zavadou byl mezizavitovy zkrat FRANCOUZSKEHO rele, ktere oteviralo privod paliva.
Ti lide, kteri jsou uz dospeli si prece nikdy francouzsky, rumunsky, turecky a rusky vyrobek nekoupi. Zacina to opekacem topinek, pokracuje holicim strojkem a konci autem. Z francouzskych vyrobku bych koupil snad jen syry a vino - i kdyz - nez francouzske, tak radeji vino z Chile nebo Jizni Afriky. Nebo z Moravy :-) -
modus ponens 13.10.05 17:26
« importer znacky
Na uvod poprajem vsetkym, co bojuju za svoje zakaznicke prava (a vlastne aj nas ostatnych), vela stastia a najma uspechov.
V com vidim zakladny problem. V zastupeni znaciek u nas sedia ludia, ktori nechcu nic riesit, chcu mat pokoj a popritom dobre predajne vysledky. A to sa na malom trhu realizuje najlepsie tak, ako to robia teraz. Zakaznika v pripade problemov radsej odpinkaju (situacia na nasich sudoch im este perfektne nahrava), pretoze je to lahsie, nez sa natahovat s materskou znackou o pripadnych stratach, efektivite. Ved nove reklamy/akcie novych zakaznikov spravia. >:-[]
Nerobim si iluzie ani o inych znackach, japoncov nevynimajuc. Ak by nastal podobny problem u Toyoty a slo by o vymenu auta, silne pochybujem, ze by to len tak lahko slo. Napr. na zaklade porusenia obcianskeho zakonnika o neopraveni poruchy do xy dni. Predsalen je to pre nich nebezpecny precedens, ktory by na malom trhu svojej materskej firme tazko zdovodnovali.
Co z toho vyplyva, je, zda sa, jasne. Asi treba kupovat auto za hranicami (AT, DE) a vela veci sa (najma v zaruke) vyriesi samo. O nizsich nakupnych cenach ani nehovorim. Ked niekto proste nechce mat zakaznikov, tak naco sa mu cpat do zadku a zivit ho vlastnymi peniazmi? Nech mu radsej nejde business a zabali to tu. No nie?
Jinak mě osobně na autě zlobí JEN technika made in Germany: 2xBosch a 1X Grundig. Neumím si představit mít celý auto německý, to by asi dopadlo :'-(