Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 18.10.05 17:10
« Bez nadpisu
Miro: no, takze poskusaj, poreferuj, prideme na to, co tej potvore je. Menicov dielov sa nepytaj, oni neopravuju, len menia. A na tu antenu (ak by toi nahodou bolo nou) by prisli mozno az po dvadsiatej strvtej vymene radia, ak vobec.
Tom69: mal som na mysli Mira, on spominal uz davnejsie svoje peripetie s radiom. Neviem ako Ty, ale on uz vtedy spominal, ze sa do toho prilis nevyzna, tak mu skusam davam rady. -
"-- skrytý --" 18.10.05 17:04
« Bez nadpisu
Ja uz desat rokov pouzivam kazetovy Blaupunkt Lubeck, presiel so mnou mnohymi autami a uz zazil dymenie, zopar oprav a padov, odolna je ta potvora... A stale funguje dobre, ma aj tu funkciu lo/dx, regionalne vysielanie a dalsie. Vtedy to bol najlacnejsi Blaupunkt, ktory vsak uz mal digitalny tuner a RDS funkciu. Ocenujem na nom, ze ma design na urovni tehly - ziadne piditlacitka a futuristicke designove vylomeniny, ale riadne velke tlacidla roztiahnute na celu plochu predneho panelu, ktore je kde stlacit aj hrubymi prstami a je ich mozne nahmatat v noci bez potreby hladania ocami. Jednoduchy, velky a prehladny displej bez features a la kolotoc. Hej, a poctivy potenciometer s vypinacom, ktorym sa da riadne tocit.
Ale zato basy ma tragicke, takmer ziadne. -
« Bez nadpisu
Tom69 - ale takuto funkciu, sa mi zda, ma aj Renaultacky *, nikdy som ju ale nepouzil. Mozno je problem, ze ju mate defaultne zapnutu (teda ak tam skutocne je). BTW nepocitujem ziadny rozdiel v kvalite prijmu proti mojmu byvalemu Sony, a neskor hodne dobremu Clarionu. -
« Re:
matoo: Senica, ked som siel do ciech, tak zhruba za Senicou smer Holic a tam som zacal stracat signal na vsetko a potom v cechach som prvych par km nevedel skoro nic naladit. Na orave detto. Neodsledoval som si presne ktore dedinky a tak, ale mal som dost problemov. Beriem do uvahy aj to, ze tam ide o dost hornaty kraj, ale necakal som , ze skoro nic nechytim
TV: no ja som pri reklamaci vravel, ze nieco nehraje a neviem kde moze byt problem. Servisak sadol, poladil a povedal ze je to radiom. Vravel, ze mu pri ladeni preskakovali stanice bez zmeny frekvencie ci co. Len mi bolo divne, ze to neskusa napr na parkovisku, ale v dielni. No a po vymene som bol zase na Orave a zmenu som nezaznamenal. Som laik a nenapadlo ma skusat jazdu s vymontovanou antenou. Vyskusam , ale mam pocit, ze raz som ju vymontoval, teda tu na streche, readio hralo rovnako -
"-- skrytý --" 18.10.05 14:38
« Re:
tv: vse co popisujes jsem samozrejme overil, mam elektro vzdelani, tudiz mi tyto veci nejsou cizi. Spis je to o tom, ze radio ma horsi citlivost, ktera je dana z vyroby. Mel jsem radio pioneer, ktere melo i takove funkce jako zmena citlivosti pro mesto, mimo mesto. Nastavil sis, ze chces jen nejsilnejsi stanice podle kvality signalu, vsechny tyhle funkce a mnoho dalsich u orig. Renault radia postradam. A to musim rict, ze je to 5let stare radio, ktere bez problemu slape dal brachovi v aute a v dobe nakupu stalo 15tis korun, takze s porovnanim s orig. za stejnou cenu mi zbyva jen zaplakat :'-( -
"-- skrytý --" 18.10.05 14:05
« Bez nadpisu
Ja volakedy velmi davno som chytil nejakym tym neznackovym (blsakovym?) radiom s digitalnym tunerom v sluzobnom Citroene C15D Rock FM z Kralovej Hole (104,3) vo Viedni. Mozno aj preto, lebo C15D je masa zeleza a robilo to dobru protivahu antene :)
Pamatam sa, ze si tu uz preberal Tvoje radio parkrat a furt nic. Aj som Ti uz davnejsie hovoril, ze treba najprv preverit antenu, skor ako zacnes podozrievat radio. Potom si napisal, ze Ti vymenili radio a je OK. Tak som bol spokojny. A teraz zase vravis, ze nie je OK. Nemyslis, ze je nacase trochu preverit aj moju teoriu s antenou, najma kedze sa to tyka hlavne prijmu a taktiez to podporim (ako stale...) zopakovanym kratkym pribehom, vlastne dvoma:
Na Fabii som zacal jedneho casu pocitovat, ze mi dajako slabo hra radio. Kedze chodim vacsinou tu istu trasu KE-ZA-KE, poznam kde a ako ma radio hrat. No a uz nehralo tak, ako by som si predstavoval, niekde sa nedalo chytit absolutne nic, a niekde to hralo ledva-ledva.
No a tak som si pred cestou na dovolenku dal zalezat a vyskusal som radio v Berlingu a Felicii. V Berlingu hralo vynikajuco, a to viem, ze Berlingo nema vselijako vydumanu a elektricky predlzenu pidiantenu so zosilnovacom, ale poriadny klat - asi 60cm poctiveho prutu so ziadnou elektronikou v ceste. No a zacalo mi byt jasne, ktora bije.
Podotykam, ze existujuca elektronika predzosilnovaca vo Fabii ma byt napajana z orig. radia priamo koaxom, alebo na neorig. radio sa ma dokupit vyhybka. Nic take som nikdy nemal a aj napriek tomu do urciteho casu hralo "normalne", teda tak, ako sa dalo ocakavat.
Zhodil som dole antenu z Fabie a pozrel som sa do predzosilovaca. Bol tam nejaky ten zvod na kostru radovo nejake kiloohmy, pricom by som ocakaval ak uz daco, tak nejake tie mega. Tak som odstranil nejake tie kondenzatory, ktore stali v ceste, prerusil som jeden-dva spoje a pripojil antenu rovno na vstup radia obidenim elektroniky. Namontujem, hra normalne, teda znova chyta to, co ma a tam, kde ma. Kvalitativne zhruba to, co aj predtym ako sa to pokaslalo.
Moja teoria na vysvetlenie tohto javu bola ta, ze kedze som pravidelne na parkovisku zhadzoval antenu dole, podarilo sa mi parkrat do nej prsknut staticku elektrinu. No a ta nieco nacala, neskor dokoncila a bolo to.
Lenze tuto teoriu mi vyvratil jeden jadrovy fyzik cez vysoku impedanciu anteny, takze je to iba taka poloteoria. Ale to je jedno, iste je to, ze odvtedy hra radio tak, ako ma.
Druhy krat, ked sa mi zase stalo, ze radio prestalo hrat ako ma, som nasiel, ze od casteho vyberania radia a odpojovania antenneho kabla sa prerusil spoj na konektore pri radiu a teda radio nemalo antenu vobec. Po rozobrati, odblankovani a znovu nacinovani drotu to zase hralo, ako ma.
Pozri tu antenu - skus ju odmontovat a chodit bez nej a porovnaj, co sa deje. Prip. vyber radio, odpoj antenny konektor a pripoj si iba kus drotu vyvedeneho do interieru auta, taky pol meter az 60cm staci a chod s tymto a pozoruj, co sa deje. Vylucovacou metodou zistis, ci je na vine antena, jej predzosilovac, antenny kabel, konektor alebo samotne radio. Potom uz budes vediet v servise mudrovat, co a ako chces s tym urobit. -
"-- skrytý --" 18.10.05 12:47
« reklama na servis
to Miro, TOM69: kedze byvam blizko hranic s CZ tak som tu reklamu videl na Prime. Dalo by sa to skoro nazvat "Klamliva reklama". Az sa mi zaludok dvihal ked som prvy raz tu reklamu videl a porovnal s tym co som uz zazil.
to tv: urcite si vynimka a urcite si aj jeden z mala co pise o tom ze sa mu auto nekazi, nech ti to vydrzi.
ale
Tak ako Miro pisal, skuste sa niekedy ist pozriet do Renault servisov medzi 8.00 a 9.00 hod rano a nemusi to byt len BA. Maju totalne plno, a Megany je tam vidat najcastasie. V Kestleri v Petrzalke boli kedysi 2 prijimaci technici, je to tak 1.5 roka dozadu, vtedy mi zacali prve problemy. Dnes su tam 4.
Ono mozno je to aj rada pre kazdeho kto sa rozhoduje o novom aute. Ak ma clovek cas tak staci pobehat rano servisy tej ktorej znacky a hned je videt kde je najviac problemov. Ale hned si tuto teoriu aj trochu vyvratim, kedze kazda automobilka preda iny pocet aut a tym aj statisticky ta ktora predala menej musi mat aj menej aut v oprave ak sa kazia auta zhruba rovnako. Jednoducho sa to asi neda takto pausalizovat, ale mozno by stalo za to spravit si taky prieskum. To co je jasne, v Renaulte maju v servisoch plno. -
"-- skrytý --" 18.10.05 12:19
« Bez nadpisu
Pozeram, ze mate problem s radiami. Cez vikend som bol v Rumunsku, a moje postrehy s originalnym kazetovym radiom (radiova cast je zhodna s originalnym single CD) su taketo:
- radio Vychod, ktore vysiela niekde pri Presove (Dubnik?) a potom v Poprade chytim na Slovensku az po Strbu (kym nebol Popradsky vysielac, tak na inych autach len po Branisko, max. Levocu), taktiez na Ukrajinskej hranici, a v Madarsku zacalo vypadavat az na pol ceste medzi Debrecenom a Oradeou. Nejakych 200km od KE, 230km od Presova.
- radia vysielajuce z Kralovej hole (OKEY 100,90 a RadioFM 104,3) sa takisto drzali az za Debrecen, vzdusnou ciarou by som povedal 250 az 300km.
- na spiatocnej ceste som mal naladene rumunske radio EuropaFM od Cluj-Napoca az za madarsku Niregyhazu (sorry, ak som to zle napisal), skoro po mesto Tokaj. Znova, takmer 150km od hranice.
- na vychode nedaleko ukrajinskej hranice som v pasme AM (stredne vlny) bol schopny chytit nejake francuzske radio.
Pravdou je, ze cele Madarsko je rovinate, ale pri hraniciach so Slovenskom je uz trochu kopcovite (Tokajsky region).
Okrem toho to radio a najma jeho reproduktory poskytuju velmi dobry zvuk v nizkych frekvenciach a primerany vo vysokych.
Co tak badam, tak zeby som bol ta vynimka z pravidla a mal auto, ktore sa nekazi...? Alebo som jeden z mala, ktoremu sa auto nekazi a zaroven o tom pise do fora...? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co na to Renault?
uz by si mohol vediet, ze reklama je na ..... a papier znesie secko. Ale je pravda, ze v dedinskom servise, kde je 5 Renaultov to tak moze byt, ja pri odovzdani auta zabijem pri dobrej konstalaci hviezd hodinu !!! Tak maju prazdno a na garancku sa objednavas 3 tyzdne dopredu :roll:
V BA by sa uzivili este dalsie 2-3 servisy, hlavne konkurencne a nie nove pobocky terajsich
ze by to jinde slo i lepe, skoda ze to necte nekdo z Renault CR