Reklamace nového vozu - jak správně postupovat !?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  12:54

« Re: Test

Test2
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  12:53

« Test

Test
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  11:49

« Re: opravdu zadna zmena ?

Nasel jsem tento stary prispevek: "napsala mi Marta: v lednu 2006 jsme zakoupili Renault Megan Sedan po 3měsících řazení zpátečky jde přes zuby, odpověď zástupců Renaultu podle RČR je to normální aby to nedělalo musíme si do nového auta -najeto 2500km nechat doplnit synchron zpátečky" Taky jsem to resil. Problem je v tom, ze spousta lidi zmackne spojku a soucasne s tim radi zpatecku! Spojka jako takova se ovsem jeste toci!! Toto dela i mnoho jinych aut, neni to chyba renaultu! Reseni? Slapnout na spojku, pockat sekundu, dve, az se zastavi, a pak radit. Pak nebudete radit "pres zuby".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.07  10:07

« Garance 30tis km

Během krátké doby mě čeká 2.garanční prohlídka, vzhledem k tomu, že mi za pár dní končí záruka, mám poslední možnost pokusit se odladit "mouchy". Mimo to, že mi opět problikává kontrolka airbagu se opět objevil problém s chladícím okruhem, opět jsou "zaprasené" hadice a je vidět znatelný úbytek kapaliny v nádržce.
    Jsem zvědavý jak dopadnu. Bude to moje rozlučka se značkovými servisy. Myslím, že všeho moc škodí. >:-[]
    Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.07  17:04

« Re: Stale stejna pisnicka :(

a mě nezbývá než odpovědět BOHUŽEL! Nenarazil jsem ve vodách Renault na osobu, jež by se snažila problémy řešit a tím trochu napravit pošramocenou reputaci značky .....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.07  16:24

« Stale stejna pisnicka :(

Dobrý den, pane Vrátný,
    z archivu radiožurnálu jsem si vyposlech Vaše problémy s Renault.cz a vozem Renault. Vlastním Scénic II, r.v. 2004. Kromě mnoha jiných problémů jsem loni řešil vážný problém - benzin v oleji. Nebyl jsem spokojen s přístupem svého koncesionáře a obrátil jsem se na reklamační oddělení Renault ČR, jmenovitě na paní Ostravskou. Odpovědí byly nacvičené fráze a naprosto odmítavý postoj. Auto mi opravili (aspoň jsem si to myslel), i když jsem to musel částečně hradit a vše šlo do ztracena. Nyní se tyto problémy objevily znovu a i když zatím neznám stanovisko svého koncesionáře Renaultu, očekávám, že budu muset zase kontaktovat zástupce Renault ČR. Loni mi bylo mým koncesionářem tlumočeno stanovisko Renaultu ČR, že jsem si závadu způsobil sám, že s tímto autem nesmím jezdit krátké trasy. Nechci se teď rozepisovat jak směšné toto stanovisko je a jak vážně mi ho můj koncesionář tlumočil. Chtěl jsem napsat, že mám docela problémy s Renault ČR i se svým koncesionářem a Vás chci poprosit o radu, je-li v Renault ČR někdo, na koho by stálo za to se obrátit se stížností na koncesionáře, případně, dá-li se počítat se vstřícností ředitele Renault CR, kdybych se na něj obrátil.

Děkuji předem za vstřícnost a odpověď.
    Ludvík Svoboda
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  13:47

« V Renaultu vám ani znalecký posudek nepomůže ....

Dalo by se rici, je to jiz obehrana pisnicka ....
    Pristup Renault CR v jinem pripadu nez mem.
    V Renaultu vám ani znalecký posudek nepomůže
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.07  10:11

« delka nove zaruky na soucastku opravenou v zaruce ........

Spotřebitel.cz
    Šárecká 15
    160 00 Praha 6
    V Praze dne 16. prosince 2006
    Věc: Vyjádření k stanoviskům některých pracovníků České obchodní inspekce
    V návaznosti na podněty některých spotřebitelů učiněné na základě stanovisek prezentovaných pracovníky České obchodní inspekce považujeme za nezbytné vyjádřit se k níže uvedeným problémům:
    1) Běh záruční doby při výměně věci či výměně součástky věci
    Shora uvedené případy jsou upraveny v ustanovení § 627 odst. 2 občanského zákoníku, který stanoví, že:
    a) dojde-li k výměně věci, začne běžet záruční doba znovu od převzetí nové věci pro celou novou věc;
    b) dojde-li k výměně součástky, na kterou byla poskytnuta záruka, platí výše uvedené ve vztahu k vyměněné součástce.
    Je-li tedy v souvislosti s uplatněním odpovědnosti za vady prodávajícím vyměněna celá věc za novou, dle první věty shora citovaného ustanovení platí, že od převzetí nové věci běží nová záruční doba znovu od začátku.
    Odstraní-li prodávající vadu věci tím způsobem, že vymění pouze součástku věci, dojde k rozdělení běhu záručních lhůt pro věc jako takovou a pro vyměněnou součástku. Na věc jako celek (s výjimkou vyměněné součástky) bude platit původní záruční doba běžící od okamžiku převzetí věci prodloužená o dobu, po kterou byla věc v opravě u prodávajícího. Nová záruční doba se pak uplatní pro vyměněnou součástku, když poběží od okamžiku převzetí opravené věci od prodávajícího, resp. od okamžiku, kdy opravená věc byla k převzetí připravena.
    Závěr potvrzuje i renomovaná komentářová literatura a není o něm sebemenších pochyb v právní teorii ani praxi: „Je-li předmětem výměny jen součást věci, běží nová záruční doba jen ohledně vyměněné součásti.“
    2) odpovědnost za vady věcí použitých
    Prodávající odpovídá dle ustanovení § 619 odst. 3 občanského zákoníku též za vady věcí použitých. Avšak jeho odpovědnost je oproti prodeji věcí nových podstatně modifikována. Odpovědnost se nevztahuje na vady vzniklé jako důsledek používání či opotřebení věci. Prodávající odpovídá dále pouze za rozpor s kupní smlouvou (včetně vad), který existuje v okamžiku převzetí kupujícím. Rozpor s kupní smlouvou se tedy může projevit až po převzetí věci kupujícím, avšak musí existovat již v době prodeje. Platí přitom vyvratitelná domněnka existence rozporu s kupní smlouvou dle ustanovení § 616 odst. 4 občanského zákoníku, z níž plyne, že rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak. Po uplynutí této lhůty je již vždy na kupujícím, aby dokázal existenci rozporu s kupní smlouvou v okamžiku prodeje.
    Vady a jiné případy rozporu s kupní smlouvou u použitých věcí je třeba u prodávajícího dle ustanovení § 626 odst. 3 občanského zákoníku reklamovat ve lhůtě 24 měsíců ode dne převzetí věci, jinak práva spotřebitele zaniknou. Kupující a prodávající však mohou tuto dobu dohodou zkrátit až o polovinu, tedy na 12 měsíců. Tuto kratší dobu je prodávající povinen vyznačit v dokladu o prodeji věci.
    U tohoto typu zboží se nesetkáme se zákonnou zárukou. Záruční dobu lze sjednat výlučně smluvně či jednostranným prohlášením prodávajícího (například v záručním listu).
    Při prodeji věci prostřednictvím tzv. obstaravatele, tj. prodej v bazarech či komisní prodej za vady věci u odpovídá kupujícímu obstaravatel, nikoliv vlastník věci. Obstaravatel odpovídá kupujícímu nejenom za vady věci v okamžiku prodeje, a to za podmínek shodných s běžným prodejem použitého zboží, jak naznačeno výše.
    Výše uvedená ustanovení se nevztahují na výprodejové či posezónní slevy zboží. V daném případě odpovídá prodávají za vady zboží v plném rozsahu (jde o zboží nové, nepoužité).
    Závěrem je třeba uvést, že výklad a aplikace shora popsaných ustanovení zákona nenáleží do pravomoci České obchodní inspekce. Takový výklad přísluší pouze soudu při řešení konkrétního případu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  21:48

« Re:

tj. tvrdé, zbytečně vícedílné plasty, po dvou sezónách na českých silnicích klepe a drnčí - zkrátka korea...
    pokud se ceed tohoto zbavil, bude to super kauf

tak to ja jsem ani dve sezony cekat nemusel a nedaval bych drnceni plastu za vinu pouze a jen ceskym silnicim
    takze v tomto ohledu strach nemam, protoze horsi uz to byt nemuze a kdo tvrdi ze ne, rad ho povozim ....
    .... jsem zvedavy na toho kombika, co nevidet se vyklube prirustek do rodiny a megane diky tomu jiz nepatri mezi nejprostornejsi auta jak jsem se puvodne domnival :D
  • 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 05.01.07  17:47

« Bez nadpisu

PP
    u VW je to nejslabší přírůstek od roku 2000, proto je zaznamenáníhodný ;-)
    tom69
    tak chvíli počkej, kia vždycky slevní a na původní cenu se už nikdy nevrátí
    známý taký čeká na toho kombíka, to už bude docela vagón.
    ale pozor, čím víc kurvítek v autě...
    osobně jsem si ceed už prolezl a musím říci, že pro kiu je to ve třídě skok nejméně o 2 generace. dojem kvality je na úrovni magentisu/sonaty, prostor nečekaný, ale ve srovnání s pocitem v interiéru oktávky II škodovka subjektivně ještě vede, řekl bych že na mě působila robustněji. předchůdce cerato (2004) je "picantoidní", tj. tvrdé, zbytečně vícedílné plasty, po dvou sezónách na českých silnicích klepe a drnčí - zkrátka korea...
    pokud se ceed tohoto zbavil, bude to super kauf
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  17:04

« Bez nadpisu

Hmm, tak to ja pridam, ze Citroenu sa v poslednom case fakt dari - pocet Citroenov na mojom parkovisku sa zvysil presne o 100%, lebo uz mam dva. :-)
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 05.01.07  16:04

« Bez nadpisu

prodeje renaultu 2006: 89% roku 2005 dacia dokonce jen 59%...
    ze statistiky vyplývá zaznamenáníhodný nárůst u VW, hondy a citroenu, i když tam to bude spíš cenovou masáží... kia již tradičně pátým rokem o třetinu více, hyundai stagnuje a čeká na obměnu vozového parku.
    kampak se asi zákazníci rozutíkali?

proboha to zas je příspěvek... :shock: :'-( :shock: ...a co tím jako básník chtěl říct???
    Kdybys se aspoň do té statistiky podíval pořádně,tak bys zjistil že ten zaznámenáníhodný nárůst např. u VW činí 2,74% (nárůst větší než 5% mělo loni 23 značek) nebo že třeba Škoda byla loni na 91,35% oproti r.05,což vyjádřeno v kusech (-4910ks) je mnohem víc "zaznamenáníhodné" než všechny nárůsty nebo poklesy ostatních značek dohromady,kde vzhledem mnohem menším prodejům není problém nějakou jednorázovou akcí ovlivnit celoroční prodej.
    A BTW. největší statistický nárůst měl loni Renault Truck +766.67 %,což na první pohled vypadá fantasticky,ale na druhou stranu to přesně vystihuje onu blbost při porovnávání statistik,protože se jedná o pouhých 20 vozidel navíc oproti roku 2005. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  15:19

« Re:

[odkaz]
    Mam v oku KIA model Cee´d. V budoucnu snad ve verzi kombi.
    Slysim same dobre reference >:D
    Francouze uz opravdu priste pokouset nebudu >:-[]

Sedmiletá záruka je omezena 150 tisíci najetými kilometry a vztahuje se pouze na pohonné ústrojí, tedy motor, převodovku, spojku, hnací hřídele atd. Na zbytek vozu se vztahuje "pouze" záruka pětiletá. I přes tato omezení se jedná o naprosto unikátní službu, která by sama o sobě mohla dosti zamíchat kartami na trhu
  • 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 05.01.07  12:53

« Bez nadpisu

milý tome,
    takže vše nejlepší v novém roce, snad si jen rýpnu, na kterou značku se zaměříš letos?
    prodeje renaultu 2006: 89% roku 2005 dacia dokonce jen 59%...
    ze statistiky vyplývá zaznamenáníhodný nárůst u VW, hondy a citroenu, i když tam to bude spíš cenovou masáží... kia již tradičně pátým rokem o třetinu více, hyundai stagnuje a čeká na obměnu vozového parku.
    kampak se asi zákazníci rozutíkali?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.06  09:53

« PF 2007

PF 2007
    Vazeni a mili kolegove "pisalci" >:D
    KLIDNY A USPESNY ROK BEZ ZBYTECNYCH STAROSTI
    VAM VSEM PREJE
    TOM69 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.06  17:31

« sikulove

tak tady je obrazek klubajiciho se airbagu ....
    [odkaz]
    a trochu "prasarnicky" aneb presne slicovana palubni deska
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.06  13:20

« Re: Re: náhradní vozidlo

tak díky za vysvětlení
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  13:23

« Re: náhradní vozidlo

co jsem ja osobne zazil, tak zalezi i dost na tom, o jakou vadu jde a zda-li na te vade citi urcitou rekl bych obrazne vinu
    pak dokazou auto pujcit i zdarma, pravda ne ve stejne vybave, ale pojizdne
    poprve mi pujcili 1,4 megana
    podruhe clio 1,2
    potreti thalii 1,2
    mezi tim par oprav bez zapujcky, o auto jsem si musel vzdy rict
    nekdy i opakovane protoze delali jako ze neslysi :-)
    ze zakona povinnost neni
    naopak, tim ze ti pujci vuz zamezi tomu, ze by jsi byl vyrazneji omezen v radnem uzivani zakoupene veci, coz je jeden z faktoru napr. pri zadosti o odstoupeni od kupni smlouvy ......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  13:07

« náhradní vozidlo

trošku zareaguju na p. Pelanta o náhr. vozidle - zatím jsem nenašel odvahu se zeptat Renaulta, jestli když nabízí náhradní vozidlo např. za vůz v opravě v záruce, jestli je to zdarma nebo ne - tedy mě to nikdy nenabídli - asi nevypadám dostatečně reprezentativně - z toho usuzuji, že to zdarma není?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  07:01

« Re:

PTF: ja som ho chcel rozobrat a precistit, ale nepodarilo sa mi ho rozobrat, tak som tym potriasol, potahal kable, proste chvilu bastrngoval a je uz druhy tyzden klud, ale predpokladam len na chvilu, lebo som to neprecistil
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…