jak ziskat u prodejce noveho vozu co nejvetsi slevu?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

27.10.05  08:42

« koupit auto "lokalne"

nevim, ale co ja jsem poptaval u znamych a autodealeru..
    iluze ze kdyz si koupim jako normalni clovek auto(pracku) o "local souseda" a budu mit lepsi sluzby - zapomente... jste uplne stejne nezajimavy, za rok/2-3 muze prodejna z krachovat, prodat, prestehovat...
    spolehat na to ze soused prodejce mi i za 4 roky az mu vyplavim barak z my koupelny bude radostne v sobotu delat servis......
    1) auta mas oficialni servisy v zaruce vsude okolo
    vubec ten u tebe nemusi byt dobry (zname problemy)
    2) mas-li zaruku a budes na ni dost asertivne trvat a nenechat si nic libit (vsechno na papir, s podpisem, v pripade problemu ochota jit k soudu, udelat mensi publicitu v tisku) tak si nikdo nedovoli te ojebavat (nauctovana nevykonana oprava)
    3) nemas-li zaruky (ojete auto, po zaruce) je to uplne jedno a za TVE penize ti auto bude rad servisovat kdokoli v tvem okoli, at auto koupis u nej nebo u automodulu..
    abych se priznal, kupoval jsem televizi...
    na internetu si vybral model, nejlevnejsi byla za 19000
    ve vsech kamennych obchodech v mem meste byla za 24-26000 (vcetne napisu akce)
    coz mi prislo trosku rozdil..
    zasel jsem na ferovku za jednim prodejcem, ukazal mu ceny z internetu, ze nechci stejnou (chapu vyssi naklady atd..) co s tim udela...
    zfleku mi nabidl cenu 20 000, vytahl jsem kartu a byl byznys ("nahodou" tam meli slevicku kterou daval az po "primem" dotazu)
    takze:
    jsem ochoten si priplatit za "patriotismus" "zaruky", ale musi to byt rozumne a neverit jen dobremu slovu - jo, prijdte, vzdy vam to nekdo opravi
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  11:28

« Bez nadpisu

Upřesnění: v práci máme několik osobáků, mám je na starost, takže s nimi i jezdím. Opel Astra classic 1,4 jsem tedy už "osahaný", dotazoval jsem se u našeho dealera, kde jsem kupoval už 6 Opelů a slevu bych mohl dostat "jen" 60tisíc. Proto jsem si ho objednal v automodulu, ale 1,6 se slevou 67tisíc. A zajel si pro Astru do kameňáku v Praze. U nás mám v servisu známé, proto se servisem nemám problém a neptají se mne, kde jsem to koupil. Vědí, že kdyby se zeptali, tak těch 6 Opelů budu servisovat jinde. A ne jen těch 6 Opelů, jezdím tam i se dvěma Passaty a třemi Fabiemi a s Nissanem na drobnosti (servisní práce, ne bouračky), takže mně jdou na ruku.
    A s pračkou či obědem je to stejné!!! Auto sice stojí půl melouna, ale jde o princip!!!!
    Kdo chce kupovat pračku jedna rada: nejprve zajít k tomu známýmu opraváři a zeptat se ho, které pračky se nejmíň opravují a tu si kopit, já to tak udělal a mám "spotřební zboží-pračku" 8 let a ani jena porucha (ARD). Třeba to je ale náhoda a Calgon nepoužíváme!! >:D
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 14.10.05  19:16

« Tak že bychom to shrnuli

camillo_cz: gratuluju, nic jiného nelze dodat. Jo, ať slouží. :)
    Jinak myslím, že jsme se již poměrně podrobně usnesli, a moje zkušenost z léta to potvrzuje, že auto je speciální druh zboží, u kterého se boj o cenu očekává a předpokládá i v našich zeměpisných šířkách. Stačí navštívit libovolných pár prodejců čehokoli na kolech a jen naiva by koupil za cenu z katalogu, ne? :)
    Komu se to nechce podstupovat, splní si tuto povinnost přes automodul či podobné. Pokud jsou pak na papírech štemply od kamenného prodejce, nemám s tím už žádný morální problém. Dovedu si i představit, že automodul bude konkurenceschopný díky množstevní slevě nebo jinému parametru, kterému na rozdíl ode mě rozumí sales people.
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 14.10.05  11:47

« Re: Re: Re: Re:

Takže jsi stejně k dealerovi musel, abys věděl, do čeho jdeš. Nemůžeš přeci věřit lidem - můj známý....
    A když akceptuješ ceny, tak když jsi poprvé u dealera a vyzkoušíš si to auto, tak mu rovnou vysol peníze na stůl a nemusíš se plácat po netu.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  11:35

« Re: Re: Re:

To mezek: Samozřejmě nemůžu koupit značku auta, který neznám. Věděl jsem do čeho jdu.
    To af: Myslím ceny, co někdo uvede, a já na ně reaguji a už dál nevyjednávám.
    Nikdy jsem netvrdil že moje zkušenost je "TA JEDINÁ A NEJSPRÁVNĚJŠÍ " ale je skutečná a bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  11:16

« Re: Re:

Když akceptuješ ceny, tak proč jsi nezašel do nejbližšího showroomu a nekoupil auto? O čem tady celá ta diskuze teda je, když akceptuješ ceny? :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 14.10.05  10:54

« Re:

Zoom: ... dobrý, srovnávat oběd za 150,- na jedno použití s autem za několik tisíc Kč s několika letým užíváním...
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.05  10:43

« Bez nadpisu

Tak na slevu jsem se u dealera neptal. V restauraci se taky neptám, jestli mi dají oběd levněji. Prostě ceny akceptuji.
    Je fakt že skladová auta, a ještě s loňským rokem výroby (jako přelom roku) mají větší slevu.
    Myslím si že má Automodul dohodu s některými prodejci. Zeptali se mě kde bydlím a nabídli mi ke kterému prodejci chci.(tam se také sepsala kupní smlouva a objednávka do výroby) A jak jsem dříve uvedl, tak mám na faktuře, v servisní knížce a prostě všude iniciály a razítka skutečného prodejce a slovo AUTOMODUL tam nikde není. Takže když zavolám do tohoto servisu a na dotaz: a to auto máte od nás? Tak samozřejmě.
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 14.10.05  09:24

« Re: Re:

Myslim, ze s tim servisem je to individualni. Pokud ma servis dost prace (coz byva spis u tech mene spolehlivych znacek) budou sve zakazniky preferovat v opacnem pripade budou radi, ze dostanou kseft. Jinak ale souhlasim.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  09:00

« Re:

Zoom: Stále nerozumíš, nebo nechceš rozumět ( modří vědí >:D ) mým dotazem co to dokazuje sem se tě ptal na to, jestli jsi zkusil stejnou cenu dohodmout u dealera osobně, vypadá to že ne, tak co tím jako říkáš??? V tvém případě prostě v automodulu zvedli telefon, obvolali 10 dealerů škodárny s dotazem na nejlepší cenu auta do výroby a u toho nejlevnějšího co si nechal nejvíc pustit žilou ti ho objednali a skásli tučnou provizi. Ty jsi přišel o možnost dostat lepší cenu a hlavně o kontakt s lidmi, které budeš potřebovat. A věř mi, že až se ti něco na autě posere, tak s tebou bude jednáno uplně jinak, než kdybys auto u nich koupil a ne vyhandloval přes automodul. Existuje jedno moudré rčení, přej a bude ti přáno a já o moc rád zaplatím o jedno procento vyšší cenu a budu vědět, že se mám na koho obrátit v případě problému a že je to " můj " servis. Dám k dobru jednu historku, kdy jsem z důvodu vytíženosti a časové zaneprázdněnosti musel volit jiný servis něž můj a když jsem tam volal, tak jejich první dotaz byl: a to auto máte od nás?......
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 14.10.05  08:30

« Bez nadpisu

Neodsuzuju nákupy přes net. Využívám je často a pro celou rodinu. Ale jedná se jen o stokorunové položky - oblečení, modely, knihy, CD/DVD... Když nedostanu kvalitu jakou požaduji a prodejce není dost solidní, o moc nepřijdu.
    Ale kupovat auto jen virtuálně... Buď si chci o tom daném modelu zjistit co nejvíce a proto stejně musím k dealerovi si ho "okouknout" a projet se s ním, abych věděl o co go, nebo budu naivní blázen a kupuju "podle reklamy". U televize, mobilu, pračky a pod. prosím, ale auto není jen tak obyčejná spotřební věc. Vždyť musím vědět co mne bude vozit a tudíž i "chránit", jaké má jízdní vlastnosti, co motor, brzdy... A taky chci vidět kvalitu zpracování.
    Takže vlastně kvůli tomu autu musím k dealerovi dvakrát. Jednou se s autem seznámit a po druhé si ho vyzvednout. A třeba já jsem se vůbec nesnažil smlouvat nebo něco podobného a prodejce mi i tak nabídnul 55000,- slevu, jen aby tu skladovku prodal. To bylo v pondělí /a zároveň ode mne odkoupil moje staré auto a dokonce za moji cenu/ a v pátek jsem si šel nové vyzvednout. A těch 55000,- bylo v podstatě 16,5% ceny.
    Tak v čem je vlastně nákup po netu lepší??!!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  23:05

« Re: Re: Re: Re:

Můj příspěvek jsem uvedl proto, že je to "sleva při nákupu" z vlastní zkušenosti tj. praktická.
    Včetně uvedení typu auta, což jsem nemusel- některé to popuzuje >:-[]
    Nejsem typ co licituje o ceně. Být v zemích kde je to běžné, tak mám problém. Takže vyjednat 15-20-45-80-100% slevu bych nezvládl.
    Já jsem si jen našel nejnižší cenu a koupil.
    Sepsání objednávky a samotný nákup proběhl přímo u dealera, včetně zkušební jízdy. A co se týče net.servisu a net.záruky, tak v každém autorizovaném servisu.
    A pardon, že jsem se zapojil do "pouze" teoretické diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  22:01

« Re: Re: Re:

Zdenamat: prodejce přímo nejsem, ale rohodně rozhodně do toho vidím víc, než ty dokážeš pochopit. A navíc by jsi se mohl naučit slušně chovat, strejdo..... A jestli jsi někde dostal slevu 10%, tak ses asi na slevu při koupi auta vůbec neptal. Taková sleva je nabídnuta automaticky každému. No nic, užívej si svých nádherných 15% >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.05  20:43

« Re:

Vidím že diskusia sa premenovala na: Jak dostať čo najväčšiu zľavu na práčku.Auto kupovať cez net:nikdy.Auto nie je práčka a stojí aj pár peknných kačiek.A vidieť to len na obrázku-o joj joj.Mňa byzaujímalo ako sa bude to auto o 5-8 rokov servisovať.Kúpia sa dielycez net.
    P.S Za škodovku dať 600 tkc,tak premárnené peniaze.
    To byť môj osobný názor.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  19:44

« Bez nadpisu

impaler: Tvůj názor se mi líbí, k bodu 1) asi tolik. Můj prodejce (nedělám z něj boha) garantuje pro 4-člennou rodinu 8 let výdrže. Prodává značky na které dělá záruky+pozáruky a k tomu má ještě 2 mechaniky. Kdyby se pračka po třech letech rozpadla, už by nefungoval. >:-[] Samozřejmě, že éra 20-letých praček skončila. Jenže pračka stála v 70. letech (pamatuji) 8.500 Kčs-italská Philco. Čili při kurzu x10 by stála 85.000 a to uznáš, že ceny jsou někde jinde
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 13.10.05  17:19

« Pracky a nakupy na netu

1. Pracka se dle vyjadreni mnoha kamennych prodejcu pred rokem dnes kupuje na tri roky (4clenna rodina). Na 20 let funkcni tatramatky mame pry zapomenout, jedna se jako v jinych oborech o spotrebni zbozi a tzv. casovanou zivotnost. Trvanlivejsi pracku udelat umeji, ale nechteji, protoze vyvoj a souvisejici nenazranost spotrebitelu jsou rychlejsi.
    2. Nakupy na netu IMHO z povahy veci parazituji na kamenaku, protoze jen blahovec asi kupuje bez omrknuti a osahani zbozi vlastnima ocima a rukama, tedy v kamenaku. Viz extrem u aut v podobe zkusebni jizdy, pro prodejce financne pomerne narocne (nebo to caluje vyrobce? vi nekdo, jak je to zde s naklady?)
    Takze muze byt chytra uvaha, ze spousta lidi si tu resersi necha udelat automodulem a priplati si za tuto praci, neb stale ziska slevu (a souhlasim s af, ze principialne nutne mensi nez na zaklade vlastni pile), ale je to od zacatku do konce sprosty kalkul, ze to auto za svoje penize poskytne k prohlidce a projizdce nekdo jiny. Proti internetovemu obchodovani nic zaprdeneho a konzervativniho nemam, ale idealne bych to videl jako odnoz kamenne firmy.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  16:56

« Bez nadpisu

Něco vám k tomu řeknu. Říkal jsem si, že bych si koupil taky pračku přes net (nenadávejte na mě jen kvůli tomu, že nemluvím o autě), ale nakonec jsem to zavrhl. Mám poblíž prodejce+opravnu praček v jedné firmě, ceny samozřejmě o něco vyšší, než třeba na netu. Sice ušetřím několik stovek (možná tisícikorunu) za nákup na netu, ale kdo to potom bude spravovat? Když to koupím u něj, dá mi jistotu, že kdykoli bude třeba (soboty, svátky, atd. někdy i neděle) můj problém vyřeší. A to je pro mě rozhodující. Pračku kupuji na 10-12 let. Jaká bude chuť tohoto pána přijet, když jsem to u někoupil? A další nejbližší servis účtuje za cestu 560,-... tak je to jednoduché, ne...
    navíc u tohoto pána mám slevu 30% na práci při servisních úkonech do konce života pračky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  16:06

« Bez nadpisu

Hele Zdemate. Ty si chtěl vědět po mě jaké auto jsem si to koupil, takže to koukej taky říct, ať máme vo čem diskutovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  16:05

« Bez nadpisu

zoomovi: je mi to jasný, ale asi jsme sami
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  15:18

« Bez nadpisu

Já přece netvrdím, že je Automodul prodejce a že má auta, atd.
    Jen to, že jde koupit libovolné auto se slevou přes internet a není to skladové. A hlavně že to funguje. :idea:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…