jak ziskat u prodejce noveho vozu co nejvetsi slevu?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

04.10.2005  18:25

jak ziskat u prodejce noveho vozu co nejvetsi slevu?

poradte co rikat nebo jak se chovat aby vam dal prodejce co nejvetsi slevu na novy vuz? nebo nejake figle..

04.10.2005  18:52

« Re: jak ziskat u prodejce noveho vozu co nejvetsi slevu?

Vytiahnuť samopal a máš ho takmer zadarmo.:-)

04.10.2005  19:57

Bez nadpisu

pár jich je, ale když je budou používat všichni, přestanou být fígly

"-- skrytý --" 05.10.2005  17:43

slevy

No spis nez slevy, Ti z vlastni zkusenosti doporucuji, domluvit si presna pravidla pri reseni problemu po prodeji. K cemu je ti jako me sleva, kdyz mas potom auto, kvuli kteremu se vztekas, protoze stale neco nefunguje, uz jsi byl x krat v servisu, ale k vymene dle zakona se nikdo nema !

"-- skrytý --" 12.10.2005  19:11

Bez nadpisu

Sleva u prodejce? Co myslíš, kolik si nechává prodejce procent? Jsou to zloději, zkus www.automodul.cz, tam tě tolik neoberou.

12.10.2005  20:24

To Zdemat: prd o tom víš a rozdáváš rozumy. Přál bych Ti aspoň nakouknout pod pokličku prodeje. By jsi potom viděl, jak "velký vývar" je prodávat nové auta..... :roll:

"-- skrytý --" 12.10.2005  20:45

Tys nějakej asi prodejce. Jestliže v kameňáku daj slevu tak asi mají z čeho. Běžně 7-9%. Plus sleva na výbavu. A ještě jim zbyde na provoz. To víš konkurence je veliká a nová auta drahá, tolik reklam na auta a to musí stát balík. Kdyby nebyly reklamy, byly by auta o 1,45% levnější. Co ty o tom víš, strejdo.

13.10.2005  22:01

« Re: Re: Re:

Zdenamat: prodejce přímo nejsem, ale rohodně rozhodně do toho vidím víc, než ty dokážeš pochopit. A navíc by jsi se mohl naučit slušně chovat, strejdo..... A jestli jsi někde dostal slevu 10%, tak ses asi na slevu při koupi auta vůbec neptal. Taková sleva je nabídnuta automaticky každému. No nic, užívej si svých nádherných 15% >:D >:D >:D

13.10.2005  23:05

« Re: Re: Re: Re:

Můj příspěvek jsem uvedl proto, že je to "sleva při nákupu" z vlastní zkušenosti tj. praktická.
            Včetně uvedení typu auta, což jsem nemusel- některé to popuzuje >:-[]
            Nejsem typ co licituje o ceně. Být v zemích kde je to běžné, tak mám problém. Takže vyjednat 15-20-45-80-100% slevu bych nezvládl.
            Já jsem si jen našel nejnižší cenu a koupil.
            Sepsání objednávky a samotný nákup proběhl přímo u dealera, včetně zkušební jízdy. A co se týče net.servisu a net.záruky, tak v každém autorizovaném servisu.
            A pardon, že jsem se zapojil do "pouze" teoretické diskuze.

"-- skrytý --" 12.10.2005  21:06

Bez nadpisu

Přesně tak, tak "velký vývar" to zas tak není. Procenticky je daleko menší než jsou např. potraviny či ostatní potřeby. A jak dostat slevu? Pokud se na toto ptáš, tak jí rozhodně moc velkou dostat nemůžeš. Jinak bych raději sledoval různé prodejní akce než smlouval z ceníkové ceny. Já jsem takto koupil auto o 150 000 levněji. Samozřejmě pokud to umíš a chceš, tak určitě něco usmlouváš.

"-- skrytý --" 12.10.2005  21:12

150000 slevu? To ale taky musíš napsat z jakého auta a z jaké ceny se vycházelo. Z Matesa to asi nebylo, ty počtáři. To kdybys věděl, kolik % vejvaru je farmaceutickém průmyslu, to bys koukal. Ale tam slevu nedostaneš, protože léky potřebuješ, ale auto ne, tak dávají slevy.

"-- skrytý --" 12.10.2005  21:58

Bez nadpisu

Mě je jedno kolik mají procent z léků, jen jsem reagoval na to, že na tom rejžujou. Pokud by to tak bylo, tak tady porostou dealeři jak houby po dešti (ikdyž vím, že je to dovozcem limitováno). Taky bych si rád postavil autosalon, vybavil bych si ho, nabral několik desítek techniků a prodejců a firmu bych ovládal z Karibiku, ha ha ha. Jo a to, že je automodul levnější je snad logické, ne? Jedná se o internetový obchod, předváděcí jízdy, vysvětlení ad. tam u nich nenajdeš a po koupi auta u www.automodul.cz si ho vyzvedneš u dealerů či koncesionářů. Takže logicky jsou s tím spjatý menší, rozhodně menší, náklady a tudíž potřebná menší marže. Takže při kupování vozu to dopadne tak, že si auto vyzkouším, předvedeš a zjistíš podrobné informace, koncesionáři sdělíš, "já si to rozmyslím" a pak ho koupíš přes net. Od čeho by pak ty koncesionáři byli, viď. Nic proti automodulu. A je samozřejmě logické, že budou koncesionáři držet doporučené ceny dovozce, nepočítám-li individuální slevy či nějaká výbava zdarma, to je věc koncesionáře.

13.10.2005  08:33

Automodul je tak leda pro pitomce, dyť to není nic jiného než posbíraná databáze skladových aut jednotlivých dealerů, ke kterému si nakonec stejně pro to auto musíš. Takže když nejsi líný jet pro auto na druhý konec republiky a obeslat si jednotlivé prodejce s poptávkou, dostaneš lepší cenu než na celém automodulu, protože tomu zase dealer musí platit provizi. Jak prosté, milý Watsone.

13.10.2005  08:38

Zdemat: ty jsi hochu uplně mimo s výší těch provizí. Chtělo by si to zjistit nějaké info, než začneš dávat rozumy, ať nejsi za pitomce... :roll:

"-- skrytý --" 13.10.2005  09:43

Pokud jsi z Horních Kočkopsů, tak třeba přes půl republiky musíš jet, ale na 95% to mají pokryté tak, že si dojedeš pro auto do 100km! A tam mají slevy od 9% do 25%. Je mi fuk, kde to auto seberou, hlavně že je s pěknou slevou a o to jde, ne? >:D

"-- skrytý --" 13.10.2005  09:50

« Re: Re: Re:

nerad se opakuji ale vyse slevy myslim souvisi i s pristupem po prodeji
          viz muj predchozi prispevek, docela by me zajimalo jak by pripadny problem s vozem resili v automodulu 8-s
          No spis nez slevy, Ti z vlastni zkusenosti doporucuji, domluvit si presna pravidla pri reseni problemu po prodeji. K cemu je ti jako me sleva, kdyz mas potom auto, kvuli kteremu se vztekas, protoze stale neco nefunguje, uz jsi byl x krat v servisu, ale k vymene vozu dle zakona se nikdo nema !

13.10.2005  10:28

« Re: Re: Re:

Zdemat: ježíš ty si snad sedíš na vedení , automodul NEMÁ žádné vlastní auta na prodej, jsou to skladová auta jednotlivých dealerů, tak mě vysvětli, jak to můžou mít pokryté, že jedeš pro auto 100km??? To jako když je to audi od prodejce z plzně a ty jsi z brna tak jako poprosí prodejce audi v brně, jestli by ti ho nepředal??? Slevy 9 -25 % jak píšeš jsou z ceníkových cen a když uděláš to, co jsem popsal níže, tak ji dostaneš přímo u prodejce, nebo i lepší. Znova opakuju, nejdřív si zjisti fakta a pak dělej chytrého... :roll: :roll: :roll:

"-- skrytý --" 13.10.2005  10:50

« Re: Re: Re: Re:

Af: Automodul má smluvní partnery po celé republice. Chceš-li například Renault a jsi z Pardubic, zeptají se tě co je pro tebe výhodnější. Zajet si do Prahy nebo do Havlbrodu. Tam si auto vyzvedneš. Když by ho měli až v Plzni, necháš si ho do Havlbrodu nebo Prahy dovézt. Záruky jsou stejné jako v kameňáku. V případě potíží komunikuješ se servisem kde bydlíš, nebo s tím, kdo ti auto předal. Příklad: koupil jsem přes net pračku, přivezli mi ji až do bytu. Odborník ji zapojil a ona měla poruchu do 5 dnů. Internetový obchod reagoval tak, že mi přivezli jinou, bezplatně. A pračka takto objednaná byla v kameňáku za 18, přes net o 3,5 míň. A stejné slevy jsou u aut. Myslím, že to chápeš, ale jsi dost konzervativní. Za pár let si přes net budeš moct sehnat cokoliv. A slevy budou narůstat. V kameňáku ale ne.

13.10.2005  11:02

« Re: Re: Re: Re: Re:

Proboha nepleť sem pračky.... S tím automodulem jsi mimo, ale nemám náladu to dál řešit a už vůbec ne rozebírat jak se postaví k záruce. A konzervativní v žádném případě nejsem, jen moc dobře vím, o čem mluvím...

"-- skrytý --" 13.10.2005  09:39

Bez nadpisu

Jen jsem reagoval na to, jak koupit auto s co největší slevou. Takže Golmane máš recht, zajít do kameňáku, vyzkoušet, projet a koupit v automodulu. Ale ještě jsi nenapsal o té tvé slevě. Ze kterého auta a za kolik bylo původně. >:D

mezek 13.10.2005  12:19

Bez nadpisu

...že by jeden dealer zadarmo předal auto, které měl na skladě jiný dealer??? Jako když si půjdu koupit pračku, tak řeknu prodejci, že ve vedlejším městě mají tu samou, ale o 3000,- levnější a on teda pro moje krásné oči zavolá tomu druhému prodejci ať laskavě tu jeho pračku doveze k němu, že si ji tam vyzvednu? :?

"-- skrytý --" 13.10.2005  12:36

Bez nadpisu

Prostě a jednodušše musí mít, nebo měl by mít, Automodul menší ceny, tak to prostě je. Je logické, že koncesionář má daleko větší náklady než internetová nabídka. Pokud chce někdo nižší cenu, prostě musí smlouvat, nabídnu cenu, nechceš, jdi pryč nebo Ti to zlevním. A vo tom to je. Jo a jinak se jednalo o Renault Kangoo, původní cena 530 000 Kč, cena reálná cca 380 000 s DPH. Akční verze na kterou byla poskytnuta další sleva. Auto bylo nové, najeto či nacouváno 8km. Teď už v nabídce není, takže i přes velké smlouvání se na tuto cenu nedostaneš! Jedná se o verzi Expression, motor 1,2 16v a navíc s klimou, konstruktem, rádiem s CD, mlhovkama, 4x repro a zahrádkou a přepážkou kvůli DPH. Nyní vychází se stejnou výbavou 456 000 Kč s DPH po všech slevách, nepočítám-li individuální, která určitě nebude ve výši cca 70 000 Kč.

13.10.2005  12:50

Golman: naposledy opakuju, automodul nemá vlastní auta, není to prodejce, jen zprostředkovatel, nabízené auto má na skladě klasický dealer, jde jen o to, to auto najít. Takže s nižšíma nákladama to nemá v tomto konkrétním případě nic společného, spíše naopak, protože pokud si to auto najdeš sám, máš šanci dostat i lepší cenu než na automodulu, protože prodejce jim nemusí platiti provizi.

"-- skrytý --" 13.10.2005  13:05

Bez nadpisu

af má pravdu, automodul není prodjece, ale zprostředkovatel prodeje skladových aut jednotlivých prodejců, je to pro lidi, co nechtěj nebo nevědí že můžou o ceně smlouvat a dostat slevu přímo od prodejce (logicky by taková sleva měla být vyšší než u automodulu, který z toho taky něco má) nebo se s hledáním prodejce s největší slevou prostě nechtějí zatěžovat. Záruky jsou samozřejmě stejný ať to koupíš v salonu, dovezeš nový třeba z německa nebo koupíš od automodulu.

"-- skrytý --" 13.10.2005  13:55

Bez nadpisu

Možná na to nevypadám, ale já to chápu, ikdyž z mého textu to až tak nevypadá. Ale protože nemusí mít vlastní sklad, tak si může dovolit mít menší ceny, ty si to trošku obrátil. Prostě Ti to auto najde, vyřídí a pak si vyúčtuje provizi, takže opravdu to auto může mít člověk levnější, když si ho najde sám. Ale psal jsem o tom, že má ve srovnání s dealerem daleko menší náklady. Ale musím ještě dodat, že tato diskuze se vede na docela stupidní otázku.

13.10.2005  14:10

Stupidní otázka = stupidní diskuze... >:D To proč jsem se do ní zapojil je to, že mi celý automodul přijde jako banda vyžírků parazitujících na lidské hlouposti, nebo neschopnosti, a to nemám rád, přesto, že to není na světě nic nového...

13.10.2005  14:18

Bez nadpisu

Jen pro zajimavost: hlavně pro "af"
    Objednal jsem si v červnu Škodu Octavii 1,9 TDI Elegance u AUTUMODULu. Auto bylo na přání. barva, ESP, paket Dynamic 2 atd. A paket Dynamic se začal nabízet až v modelovém roce 2006!(skladové) Auto jsem si "doupravil" u dealera a pak si je tam za 6 týdnů vyzvedl a zaplatil. Sleva byla 8% což bylo asi 50 tis. V konfigurátoru Škoda 643 000,-. Mohl bych uvést i dealera, ale mohlo by vypadat jako reklama.(nápověda ul. Vrchlického)

13.10.2005  14:34

No a co to jako dokazuje, nebo říká??? Teda kromě toho jaké nekřesťanské peníze jsi dal za škodofku? :D

13.10.2005  14:52

Bez nadpisu

AUTO nebylo skladové, ale vyrobeno za 5 týdnů po objednání a týden u dealera. AF Rozumíš ?
    Je to reakce na tvoji větu "naposledy opakuju, automodul nemá vlastní auta, není to prodejce, jen zprostředkovatel, nabízené auto má na "skladě" klasický dealer, jde jen o to, to auto najít...."
    PS: Škodovka je drahá, ale mě se docela líbí, a není to teda auto mých snů.

13.10.2005  14:58

Bez nadpisu

Za 600tisíc škodárnu, no vitaj teda... :shock: A af má pravdu. Automodul je zprostředkovatel, možná je to skupina cca 3 lidí, co berou telefony, mailují a dmlouvají ceny. Ostatní pakárna je na dealerovi.

"-- skrytý --" 13.10.2005  15:14

Bez nadpisu

Zjednodušme to: chceš-li slevu, musíš se starat a když nemáš čas ani prostředky obtelefonovávat a objíždět prodejce, sáhni do automodulu. To je i můj případ. Prodal jsem auto a chci hned jiné, nové, ale levnější. Kameňák nabídl slevu 10%, automodul 15%, oba dodací lhůtu 5 týdnů. Tak jsem vzal to levnější, ale musím za ním 95 km.
    Jaký auto? Neprozradím, by jste mi řekli, že to je o ničem, ale škodofka to není.
    Fšechny zdravím a šťastně dojeďte. ZDEMAT

13.10.2005  15:18

Bez nadpisu

Já přece netvrdím, že je Automodul prodejce a že má auta, atd.
    Jen to, že jde koupit libovolné auto se slevou přes internet a není to skladové. A hlavně že to funguje. :idea:

"-- skrytý --" 13.10.2005  16:05

Bez nadpisu

zoomovi: je mi to jasný, ale asi jsme sami

"-- skrytý --" 13.10.2005  16:06

Bez nadpisu

Hele Zdemate. Ty si chtěl vědět po mě jaké auto jsem si to koupil, takže to koukej taky říct, ať máme vo čem diskutovat.

13.10.2005  16:56

Bez nadpisu

Něco vám k tomu řeknu. Říkal jsem si, že bych si koupil taky pračku přes net (nenadávejte na mě jen kvůli tomu, že nemluvím o autě), ale nakonec jsem to zavrhl. Mám poblíž prodejce+opravnu praček v jedné firmě, ceny samozřejmě o něco vyšší, než třeba na netu. Sice ušetřím několik stovek (možná tisícikorunu) za nákup na netu, ale kdo to potom bude spravovat? Když to koupím u něj, dá mi jistotu, že kdykoli bude třeba (soboty, svátky, atd. někdy i neděle) můj problém vyřeší. A to je pro mě rozhodující. Pračku kupuji na 10-12 let. Jaká bude chuť tohoto pána přijet, když jsem to u někoupil? A další nejbližší servis účtuje za cestu 560,-... tak je to jednoduché, ne...
    navíc u tohoto pána mám slevu 30% na práci při servisních úkonech do konce života pračky.

foto impaler

impaler 13.10.2005  17:19

Pracky a nakupy na netu

1. Pracka se dle vyjadreni mnoha kamennych prodejcu pred rokem dnes kupuje na tri roky (4clenna rodina). Na 20 let funkcni tatramatky mame pry zapomenout, jedna se jako v jinych oborech o spotrebni zbozi a tzv. casovanou zivotnost. Trvanlivejsi pracku udelat umeji, ale nechteji, protoze vyvoj a souvisejici nenazranost spotrebitelu jsou rychlejsi.
    2. Nakupy na netu IMHO z povahy veci parazituji na kamenaku, protoze jen blahovec asi kupuje bez omrknuti a osahani zbozi vlastnima ocima a rukama, tedy v kamenaku. Viz extrem u aut v podobe zkusebni jizdy, pro prodejce financne pomerne narocne (nebo to caluje vyrobce? vi nekdo, jak je to zde s naklady?)
    Takze muze byt chytra uvaha, ze spousta lidi si tu resersi necha udelat automodulem a priplati si za tuto praci, neb stale ziska slevu (a souhlasim s af, ze principialne nutne mensi nez na zaklade vlastni pile), ale je to od zacatku do konce sprosty kalkul, ze to auto za svoje penize poskytne k prohlidce a projizdce nekdo jiny. Proti internetovemu obchodovani nic zaprdeneho a konzervativniho nemam, ale idealne bych to videl jako odnoz kamenne firmy.

13.10.2005  19:44

Bez nadpisu

impaler: Tvůj názor se mi líbí, k bodu 1) asi tolik. Můj prodejce (nedělám z něj boha) garantuje pro 4-člennou rodinu 8 let výdrže. Prodává značky na které dělá záruky+pozáruky a k tomu má ještě 2 mechaniky. Kdyby se pračka po třech letech rozpadla, už by nefungoval. >:-[] Samozřejmě, že éra 20-letých praček skončila. Jenže pračka stála v 70. letech (pamatuji) 8.500 Kčs-italská Philco. Čili při kurzu x10 by stála 85.000 a to uznáš, že ceny jsou někde jinde

13.10.2005  20:43

Vidím že diskusia sa premenovala na: Jak dostať čo najväčšiu zľavu na práčku.Auto kupovať cez net:nikdy.Auto nie je práčka a stojí aj pár peknných kačiek.A vidieť to len na obrázku-o joj joj.Mňa byzaujímalo ako sa bude to auto o 5-8 rokov servisovať.Kúpia sa dielycez net.
      P.S Za škodovku dať 600 tkc,tak premárnené peniaze.
      To byť môj osobný názor.

mezek 14.10.2005  08:30

Bez nadpisu

Neodsuzuju nákupy přes net. Využívám je často a pro celou rodinu. Ale jedná se jen o stokorunové položky - oblečení, modely, knihy, CD/DVD... Když nedostanu kvalitu jakou požaduji a prodejce není dost solidní, o moc nepřijdu.
    Ale kupovat auto jen virtuálně... Buď si chci o tom daném modelu zjistit co nejvíce a proto stejně musím k dealerovi si ho "okouknout" a projet se s ním, abych věděl o co go, nebo budu naivní blázen a kupuju "podle reklamy". U televize, mobilu, pračky a pod. prosím, ale auto není jen tak obyčejná spotřební věc. Vždyť musím vědět co mne bude vozit a tudíž i "chránit", jaké má jízdní vlastnosti, co motor, brzdy... A taky chci vidět kvalitu zpracování.
    Takže vlastně kvůli tomu autu musím k dealerovi dvakrát. Jednou se s autem seznámit a po druhé si ho vyzvednout. A třeba já jsem se vůbec nesnažil smlouvat nebo něco podobného a prodejce mi i tak nabídnul 55000,- slevu, jen aby tu skladovku prodal. To bylo v pondělí /a zároveň ode mne odkoupil moje staré auto a dokonce za moji cenu/ a v pátek jsem si šel nové vyzvednout. A těch 55000,- bylo v podstatě 16,5% ceny.
    Tak v čem je vlastně nákup po netu lepší??!!

14.10.2005  09:00

Zoom: Stále nerozumíš, nebo nechceš rozumět ( modří vědí >:D ) mým dotazem co to dokazuje sem se tě ptal na to, jestli jsi zkusil stejnou cenu dohodmout u dealera osobně, vypadá to že ne, tak co tím jako říkáš??? V tvém případě prostě v automodulu zvedli telefon, obvolali 10 dealerů škodárny s dotazem na nejlepší cenu auta do výroby a u toho nejlevnějšího co si nechal nejvíc pustit žilou ti ho objednali a skásli tučnou provizi. Ty jsi přišel o možnost dostat lepší cenu a hlavně o kontakt s lidmi, které budeš potřebovat. A věř mi, že až se ti něco na autě posere, tak s tebou bude jednáno uplně jinak, než kdybys auto u nich koupil a ne vyhandloval přes automodul. Existuje jedno moudré rčení, přej a bude ti přáno a já o moc rád zaplatím o jedno procento vyšší cenu a budu vědět, že se mám na koho obrátit v případě problému a že je to " můj " servis. Dám k dobru jednu historku, kdy jsem z důvodu vytíženosti a časové zaneprázdněnosti musel volit jiný servis něž můj a když jsem tam volal, tak jejich první dotaz byl: a to auto máte od nás?......

foto briza

briza 14.10.2005  09:24

Myslim, ze s tim servisem je to individualni. Pokud ma servis dost prace (coz byva spis u tech mene spolehlivych znacek) budou sve zakazniky preferovat v opacnem pripade budou radi, ze dostanou kseft. Jinak ale souhlasim.

14.10.2005  10:43

Bez nadpisu

Tak na slevu jsem se u dealera neptal. V restauraci se taky neptám, jestli mi dají oběd levněji. Prostě ceny akceptuji.
    Je fakt že skladová auta, a ještě s loňským rokem výroby (jako přelom roku) mají větší slevu.
    Myslím si že má Automodul dohodu s některými prodejci. Zeptali se mě kde bydlím a nabídli mi ke kterému prodejci chci.(tam se také sepsala kupní smlouva a objednávka do výroby) A jak jsem dříve uvedl, tak mám na faktuře, v servisní knížce a prostě všude iniciály a razítka skutečného prodejce a slovo AUTOMODUL tam nikde není. Takže když zavolám do tohoto servisu a na dotaz: a to auto máte od nás? Tak samozřejmě.

mezek 14.10.2005  10:54

Zoom: ... dobrý, srovnávat oběd za 150,- na jedno použití s autem za několik tisíc Kč s několika letým užíváním...

14.10.2005  11:16

Když akceptuješ ceny, tak proč jsi nezašel do nejbližšího showroomu a nekoupil auto? O čem tady celá ta diskuze teda je, když akceptuješ ceny? :roll:

14.10.2005  11:35

« Re: Re: Re:

To mezek: Samozřejmě nemůžu koupit značku auta, který neznám. Věděl jsem do čeho jdu.
          To af: Myslím ceny, co někdo uvede, a já na ně reaguji a už dál nevyjednávám.
          Nikdy jsem netvrdil že moje zkušenost je "TA JEDINÁ A NEJSPRÁVNĚJŠÍ " ale je skutečná a bez problémů.

mezek 14.10.2005  11:47

« Re: Re: Re: Re:

Takže jsi stejně k dealerovi musel, abys věděl, do čeho jdeš. Nemůžeš přeci věřit lidem - můj známý....
            A když akceptuješ ceny, tak když jsi poprvé u dealera a vyzkoušíš si to auto, tak mu rovnou vysol peníze na stůl a nemusíš se plácat po netu.

foto impaler

impaler 14.10.2005  19:16

Tak že bychom to shrnuli

camillo_cz: gratuluju, nic jiného nelze dodat. Jo, ať slouží. :)
    Jinak myslím, že jsme se již poměrně podrobně usnesli, a moje zkušenost z léta to potvrzuje, že auto je speciální druh zboží, u kterého se boj o cenu očekává a předpokládá i v našich zeměpisných šířkách. Stačí navštívit libovolných pár prodejců čehokoli na kolech a jen naiva by koupil za cenu z katalogu, ne? :)
    Komu se to nechce podstupovat, splní si tuto povinnost přes automodul či podobné. Pokud jsou pak na papírech štemply od kamenného prodejce, nemám s tím už žádný morální problém. Dovedu si i představit, že automodul bude konkurenceschopný díky množstevní slevě nebo jinému parametru, kterému na rozdíl ode mě rozumí sales people.

"-- skrytý --" 18.10.2005  11:28

Bez nadpisu

Upřesnění: v práci máme několik osobáků, mám je na starost, takže s nimi i jezdím. Opel Astra classic 1,4 jsem tedy už "osahaný", dotazoval jsem se u našeho dealera, kde jsem kupoval už 6 Opelů a slevu bych mohl dostat "jen" 60tisíc. Proto jsem si ho objednal v automodulu, ale 1,6 se slevou 67tisíc. A zajel si pro Astru do kameňáku v Praze. U nás mám v servisu známé, proto se servisem nemám problém a neptají se mne, kde jsem to koupil. Vědí, že kdyby se zeptali, tak těch 6 Opelů budu servisovat jinde. A ne jen těch 6 Opelů, jezdím tam i se dvěma Passaty a třemi Fabiemi a s Nissanem na drobnosti (servisní práce, ne bouračky), takže mně jdou na ruku.
    A s pračkou či obědem je to stejné!!! Auto sice stojí půl melouna, ale jde o princip!!!!
    Kdo chce kupovat pračku jedna rada: nejprve zajít k tomu známýmu opraváři a zeptat se ho, které pračky se nejmíň opravují a tu si kopit, já to tak udělal a mám "spotřební zboží-pračku" 8 let a ani jena porucha (ARD). Třeba to je ale náhoda a Calgon nepoužíváme!! >:D

27.10.2005  08:42

koupit auto "lokalne"

nevim, ale co ja jsem poptaval u znamych a autodealeru..
    iluze ze kdyz si koupim jako normalni clovek auto(pracku) o "local souseda" a budu mit lepsi sluzby - zapomente... jste uplne stejne nezajimavy, za rok/2-3 muze prodejna z krachovat, prodat, prestehovat...
    spolehat na to ze soused prodejce mi i za 4 roky az mu vyplavim barak z my koupelny bude radostne v sobotu delat servis......
    1) auta mas oficialni servisy v zaruce vsude okolo
    vubec ten u tebe nemusi byt dobry (zname problemy)
    2) mas-li zaruku a budes na ni dost asertivne trvat a nenechat si nic libit (vsechno na papir, s podpisem, v pripade problemu ochota jit k soudu, udelat mensi publicitu v tisku) tak si nikdo nedovoli te ojebavat (nauctovana nevykonana oprava)
    3) nemas-li zaruky (ojete auto, po zaruce) je to uplne jedno a za TVE penize ti auto bude rad servisovat kdokoli v tvem okoli, at auto koupis u nej nebo u automodulu..
    abych se priznal, kupoval jsem televizi...
    na internetu si vybral model, nejlevnejsi byla za 19000
    ve vsech kamennych obchodech v mem meste byla za 24-26000 (vcetne napisu akce)
    coz mi prislo trosku rozdil..
    zasel jsem na ferovku za jednim prodejcem, ukazal mu ceny z internetu, ze nechci stejnou (chapu vyssi naklady atd..) co s tim udela...
    zfleku mi nabidl cenu 20 000, vytahl jsem kartu a byl byznys ("nahodou" tam meli slevicku kterou daval az po "primem" dotazu)
    takze:
    jsem ochoten si priplatit za "patriotismus" "zaruky", ale musi to byt rozumne a neverit jen dobremu slovu - jo, prijdte, vzdy vam to nekdo opravi