Interval výměny rozvodového řemene

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  12:23

« Re: Re: Re:rozvody

no v první řadě po koupi vozu měním rozvody a náplně. Naprosto mě nezajímá kdejaké tvrzení původního majitele že bylo to či ono už měněno. Pokud nevíš interval tak poičítej že u běžných benzinových motorů to bývá 90tis. U dieselových a turbo motorů se interval zkracuje obvykle k 60tis. Nic ti však nebrání měnit rozvody již při těch 60. Cena dílů obvykle nepřesáhne 5tis a za případné patálie s pozdní výměnou to nestojí
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  18:02

« Re: Re:rozvody

Františka bych jen doplnil, že např. TDI motory od VW do roku 1999 měly pouze 60 tis km. Raději o den dříve, jak o den později.U ojetiny s neznámým původem hned. Např. u benzínu 1,8 do Octávky nebyl jednoznačně stanoven interval a po řádově 120 tis se rády utrhly s patřičným následkem. Znám majitele,kdy po 120 tis prohlídce konstatovali u Škody, že řemen je OK a asi po 700 km se utrhl. Pak mu s úsměvem spočítali, že oprava bude u nich stát 80-90 tis. Soukromník mu to udělal daleko levněji a už jejich služeb nevyužívá. Ale i tak platil víc, než by stála výměna řemene a kladek. Takže s řemenem opatrně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.05  21:28

« Re:rozvody

Barichello pravdu dí.Rozvoďáky mají u jednotlivých značek různé proběhy a intervaly výměny.Ale v drtivé většině je to 90tis.km a mění se i kladka,napínací pokaždé a vodící pokud tam je,tak ob řemen.Některé starší typy fiatů a opelů mají interval doporučený po 60tis km.Pokud u některých vozů nedosáhnete počtu kilometrů pro výměnu do 4let,pak je třeba i přesto vyměnu provést,tedy nejpozději 1x za 4roky.
    U vaší cordoby je doporučená kontrola stavu řemene každých 30tis km,avšak doporučená výměna v katalogu uvedená není.Zkuste některou prodejnu autodílů a požádejte je,jestli vám můžou tuto informaci najít,většinou to v katalozích mají.V tom mém je bohužel chybně uvedeno,že dle výrobce výměna není nutná,což se samozřejmě týká pouze motorů s rozvodovým řetězem.Doporučil bych těch 90tis km max.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.05  09:11

« Bez nadpisu

Tak si ten manuál kup neb takovou tu příručku typu "Jak na to". Tam to je uvedené pro jednotlivý motor, Kladky se většinou mení vždy s rozvodákem, u některých aut se doporučuje i výměna vodní pumpy (samo ne při každé výměně, ale spíš při té první). Inetrvaly jsou každého auta/motoru jiné - jsou případy kdy se mění už po 90 000 a taky kdy po 160 000,- Km....Proto je dobrý mít ten manuál!
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.05  08:05

« Interval výměny rozvodového řemene

Ahoj všichni,
    potřebuji poradit, po kolika kilometrech mám vyměnit rozvodový řemen u Seata. Jedná se o model Cordoba, rok výroby 1994, motor 1.8I benzín, 66 kw, typ motoru ABS.Nemám manuál, koupil jsem to jako jeté. Ihned po koupi jsem řemen vyměnil i s kladkou, ale od té doby jsem najel cca 70 tis. km a teď nevím, kdy výměnu znovu provést a zda opět měnit i kladku nebo jestli stačí vyměňovat kladku jen s každou druhou výměnou řemene. Zatím jsem sehnal jen informaci, že řemen by se měl měnit po každých 5 letech, ale mne zajímá kilometrový proběh, protože za těch pět let najedu cca 150 tis. km. Díky za odpovědi a názory, přeji všem tisíce bezpečných kilometrů.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…