Interval výměny rozvodového řemene
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Re: Re: Re:rozvody
no v první řadě po koupi vozu měním rozvody a náplně. Naprosto mě nezajímá kdejaké tvrzení původního majitele že bylo to či ono už měněno. Pokud nevíš interval tak poičítej že u běžných benzinových motorů to bývá 90tis. U dieselových a turbo motorů se interval zkracuje obvykle k 60tis. Nic ti však nebrání měnit rozvody již při těch 60. Cena dílů obvykle nepřesáhne 5tis a za případné patálie s pozdní výměnou to nestojí -
"-- skrytý --" 05.10.05 18:02
« Re: Re:rozvody
Františka bych jen doplnil, že např. TDI motory od VW do roku 1999 měly pouze 60 tis km. Raději o den dříve, jak o den později.U ojetiny s neznámým původem hned. Např. u benzínu 1,8 do Octávky nebyl jednoznačně stanoven interval a po řádově 120 tis se rády utrhly s patřičným následkem. Znám majitele,kdy po 120 tis prohlídce konstatovali u Škody, že řemen je OK a asi po 700 km se utrhl. Pak mu s úsměvem spočítali, že oprava bude u nich stát 80-90 tis. Soukromník mu to udělal daleko levněji a už jejich služeb nevyužívá. Ale i tak platil víc, než by stála výměna řemene a kladek. Takže s řemenem opatrně. -
"-- skrytý --" 04.10.05 21:28
« Re:rozvody
Barichello pravdu dí.Rozvoďáky mají u jednotlivých značek různé proběhy a intervaly výměny.Ale v drtivé většině je to 90tis.km a mění se i kladka,napínací pokaždé a vodící pokud tam je,tak ob řemen.Některé starší typy fiatů a opelů mají interval doporučený po 60tis km.Pokud u některých vozů nedosáhnete počtu kilometrů pro výměnu do 4let,pak je třeba i přesto vyměnu provést,tedy nejpozději 1x za 4roky.
U vaší cordoby je doporučená kontrola stavu řemene každých 30tis km,avšak doporučená výměna v katalogu uvedená není.Zkuste některou prodejnu autodílů a požádejte je,jestli vám můžou tuto informaci najít,většinou to v katalozích mají.V tom mém je bohužel chybně uvedeno,že dle výrobce výměna není nutná,což se samozřejmě týká pouze motorů s rozvodovým řetězem.Doporučil bych těch 90tis km max. -
« Bez nadpisu
Tak si ten manuál kup neb takovou tu příručku typu "Jak na to". Tam to je uvedené pro jednotlivý motor, Kladky se většinou mení vždy s rozvodákem, u některých aut se doporučuje i výměna vodní pumpy (samo ne při každé výměně, ale spíš při té první). Inetrvaly jsou každého auta/motoru jiné - jsou případy kdy se mění už po 90 000 a taky kdy po 160 000,- Km....Proto je dobrý mít ten manuál! -
« Interval výměny rozvodového řemene
Ahoj všichni,
potřebuji poradit, po kolika kilometrech mám vyměnit rozvodový řemen u Seata. Jedná se o model Cordoba, rok výroby 1994, motor 1.8I benzín, 66 kw, typ motoru ABS.Nemám manuál, koupil jsem to jako jeté. Ihned po koupi jsem řemen vyměnil i s kladkou, ale od té doby jsem najel cca 70 tis. km a teď nevím, kdy výměnu znovu provést a zda opět měnit i kladku nebo jestli stačí vyměňovat kladku jen s každou druhou výměnou řemene. Zatím jsem sehnal jen informaci, že řemen by se měl měnit po každých 5 letech, ale mne zajímá kilometrový proběh, protože za těch pět let najedu cca 150 tis. km. Díky za odpovědi a názory, přeji všem tisíce bezpečných kilometrů.