ASR na sněhu: pomoc nebo záhuba?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Kolík80 19.09.05 15:00
« Re: Ano tak jsem to myslel,
U Octavie jde ASR vypnout tlacitkem... ;-) Osobne vidim prinos spise pri jizde po zasnezene ujezdene silnici, kde se pri zrychlovani stara o to aby kola nehrabala, ale kdyz je potreba nekam vyjet, tak je lepsi ho vypnout, pokud nenosis v bote cihlu. -
mezek 19.09.05 09:53
« Re: ASR na sněhu: pomoc nebo záhuba?
Nemám zkušenosti, ale řekl bych, že v momentě, kdy po snížení výkonu nebo přibrzdění kol se tyto "chytnou", elektronika by se měla postarat aby se ten daný režim udržel a auto jelo dál. Jenže jestli je pod sněhem led, je jakákoliv elektronika k hov... Dobrá rada potom je: kvalitní zimní gumy a řetězy. -
« Re: ASR na sněhu: pomoc nebo záhuba?
Je to na pendrek. Když to klouže, tak si při rozjíždění do kopce vybrousíš ledové plotny i s ASR (TC). A k tomu výkonu - nechápu, jakto, že motor už nemá sílu se v kopci roztočit. To je blbost. To by zvlád i Trabant. Spíš nesmíš zastavit proto, abys neztratil kinetickou energii. To, že jakmile zastavíš, už se nerozjedeš, není určitě kvůli síle motoru. -
« ASR na sněhu: pomoc nebo záhuba?
Vážení přítomní, prosím o radu v této věci: uvažuji o koupi auta, kde se ve výbavě vyskytuje ASR-protiprokluzový systém při akceleraci. Pokud začne prokluzovat kolo, systém zmírní hnací moment, případně přibrzdí za asistence ABS.
A teď můj problém. Se současným autem (bez ASR) jezdím do prudkého kopce po sněhu na 2. rychlostní stupeň, kola prokluzují, motor hučí, ale nakonec téměř vždy vyjedu, ubrat plyn v této chvíli znamená zastavit (motor už nemá sílu se v kopci roztočit). Záměrně nepíšu výkon auta, nejezdím tam jen já a tyto problémy mají vesměs všichni, dokonce i ti se zadním náhonem (nepočítám speciály, čtyřkolky atd...).
Moje úvaha: když ASR sníží moment na kolech, sníží se otáčky motoru a je to totéž jako bych ubral plyn, čili na bacil, nebo se pletu?
Budu vděčný za jakýkoliv názor.