ASR na sněhu: pomoc nebo záhuba?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.11.05  09:21

« Re: Re: Re:

to shi:
    no asi mas starsi navod, ja som to nasiel v navode na webe:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 23.11.05  23:17

« Bez nadpisu

Nemýlíš se, opravdu Fabie má hrozný brzdy. Ze začátku jsem třeštil oči a pedál zašlapoval až na podlahu, jen abych ji ubrzdil... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.05  22:52

« Re: Re:

Sorry, že znovu otevírám tohle téma, ale nedalo mi to.
    fero1234: Tak jsem po delší době jel zase služební Fabii a vzpomněl jsem si jak jsi mi otlouk o hlavu, že Škodovce křivdím, protože v návodu k vozidlu je jasně napsáno varování, že za jistých okolností může ABS brzdnou dráhu prodlužovat.
    Mám před sebou návod k oné Fóbii 1.4 55 kW a přísahám, že oba tebou citované odstavce jsem našel, ale ta klíčová věta o prodloužení brzdné vzdálenosti v návodu není!
    (Návod z 5.2001 č. S54.5610.04.15)
    Věta "Nelze ovšem očekávat , že se s ABS brzdná dráha za všech okolností zkrátí." je poslední větou odstavce. Dle mého názoru tato formulace zcela jasně podbízí myšlenku, že v mnoha situacích ABS brzdnou dráhu zkracuje, což je, jak už jsme si v tomto fóru vysvětlili, nebezpečný omyl. Černého Petra tedy skutečně drží Škodovka.
    Tímo tedy odvolávám svou omluvu Škodovce a na seznam koncernových chyb a nedostatků přidávám další černý puntík.
    ---
    Zajímalo by mě jaký je názor na brzdový systém Fabie. Můj dojem z 2x600 km dlouhé jízdy je, že brzdový systém Fóbie 1.4 55 kW stoji při dálničních rychlostech za starou belu. S výkonem motoru jsem se naučil nějak žít, ale výkonem brzd jsem hrubě zklamán ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.05  09:10

« Bez nadpisu

Nevím kde v SR, ale můžeš zkusit například automotodrom v Brně.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.05  03:16

« Kurzy jazdy na snehu

V minulosti tu boli spominane kurzy jazdy-smyku na snehu. Viete mi niekto poradit kde sa taketo kurzy (najlepsie v SR) uskutocnuju, obzvlast by som ocenil tie kde je mozne trenovat spravanie auta so zapnutym/vypnutym ESP/ABS. Vopred vdaka za tip. S.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.05  21:38

« Re: Re: Re:

"Bordel" není konečným stádiem. Po něm nastupuje mafie. Ale to už není o technice aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.05  20:34

Ano, stanou-li se zákony nedodržovatelnými, má to vždy stejný konec: totální pohrdání právem a jeho vynucováním. Opět zde znamená méně více. Ale bohužel, lidé, kteří u nás hovoří do sestavování či dodržování zákonů, se jimi zásadně neřídí a proto ta realita vypadá tak, jak vypadá. Když se svět justice stane zcela odlišným od světa reálného, zbyde jen bordel.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:19

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.05  15:16

« Re:

A vo tom to je! Nesmyslné zákony, které ani ti nejpoctivější nedokáží dodržovat, ke zlepšení stavu (a to nejen v silničním provozu...) rozhodně nepřispějí!!!
    PS: Asi se zase odstěhuju do zahraničí...
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 08.10.05  10:55

« Bez nadpisu

Takže asi můj poslední příspěvek v tomto fóru.
    V posledním čísle Světa motorů vyšel článek zabývající se novým silničním zákonem. Doporučuji přečíst, protože asi tak trochu "spadne čelist" i těm zde přispívajícím zastáncům rychlé jízdy. A vůbec všem, kteří trpí syndromem výsměchu zákonu.
    Bohužel pro ty slušné - i ti budou mít problémy s dodržením zákona.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.10.05  15:29

hlavne plati ze auto sa zakonite posere ked ides na dovolenku a mas ho plne nalozene :)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  23:41

« Re:

To určitě i když začínám mít pocit, že pokud si člověk tyhle cestičky najde, často se auto dává dohromady za menší peníze než nějaký velkosériový typ. Ale to už je asi vážně strašlivě od tématu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  19:30

« Bez nadpisu

Ale jasně, já si taky nestěžuju, spíš naopak pro moje auto hrála právě cena ND a další faktory, ale musíš vědět kam a dost se tomu věnovat. Škodovku spravuje každej Jouda na každým rohu a prodávají na ní spostu věcí v každým krámku za druhým rohem. O Subaru to rozhodně neplatí. Když ale víš kam a za kým jít, není samozřejmě problém, ale tvůj "akční rádius" je zkrátka omezen.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  16:02

Mimochodem stejně rychlý servis (do druhého dne) jsem zaznamenal i v okamžiku, kdy mi v létě odešel u auta "měch" na vzduchovém pérování a to už není zas tak běžná součástka jako kotouče.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  16:00

« Re:

No nevím nevím, třeba moje auto je myslím výrazně menšinové a v úterý jsem ho dával bez předchozí domluvy do malinkého autoservisu, protože se mi začalo cosi ozývat od předního kola a včera (ve středu v poledne) jsem si ho vyzvedával s kompletně novýma předníma brzdama (kotouče, desky) přestože mechanik v to úterý říkal, že ani jeden z těch dílů skladem nemá. Takže co se dostupnosti dílů týká je to asi případ od případu a když máš servis, kde mají kontakty, nic není problém.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 06.10.05  14:57

magic: Mělo to (160 km/h v Rak.) být už vloni v létě, ale neprošlo to. V každém případě má jít pouze o tříproudé úseky a pouze ve dne.
    ... a len za pekneho pocasia
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  14:25

« Re:

magic: Mělo to (160 km/h v Rak.) být už vloni v létě, ale neprošlo to. V každém případě má jít pouze o tříproudé úseky a pouze ve dne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  14:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Dobrovolně se přiznávám, že s těmi Oct.01 jezdím opravdu max. v rámci platných limitů - víc mi už totiž připadá až příliš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  13:45

« Bez nadpisu

GeorgeRolf> asi tak. Když potom přesedneš z tý Octavie výš, taky se nebudeš chtít vracet. Na druhý straně Octavia má spostu výhod - nejlacinější leasing, nejlepší pojistný podmínky s nejvyšším plněním, servis na každým rohu s dílama skladem a širokou nabídku příslušenství. Ono se to zdá možná trochu nepodstatný, ale když máš nějaký "menšinový" auto, může být lecjaká prkotina problém (kola, pneumatiky, závěs, střešní nosič, lednička, atd.). Nestačí jít prostě do prvního kšeftu a koupit, ale přeci jen musíš hledat a trochu to řešit, samozřejmě tím víc, čím víc tě zajímá i cena.
    A ještě - Rakušáci budou zkoušet na některých úsecích dálnic zvýšený rychlostní limit 160 km/h, tak opatrně!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.10.05  13:43

« Re: A někdy ta "bezpečná" rychlá jízda končí takt

viados, chyba je ta, ze vodici sa snazia uhnut, a v takej rychlosti (aj 130km/h) uz auto nedokazes zrovnat.
    zviera treba proste nabrat priamo
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…