Rostlinný olej místo nafty?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.05  16:48

« Re:

Ale no tak, taková zlomyslnost.... Není automechanik, je distributor, já vím, kdo to je, na netu se to jinak dá najít velice snadno.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.05  14:27

« Bez nadpisu

oddie: z jeho článku mám pocit, že je automechanik a líbí se mu systém propláchnutí hadic naftou-že se brzy zničí... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.05  10:50

« Re: Vypadá to seriózně

Pane profesionál, nezdá se Vám, že si tak trochu protiřečíte? V jedné větě napsat cituji "upozorňuji, že přívodní hadice a těsnění v čerpadle nesnášejí střídání nafty a biosložky", a o dvě věty dál cituji "Proto se mi jako profesionálovi velice líbí systém propláchnutí normální naftou", neodporují si tyhle dvě věty trochu, takhle náhodou ???
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 20.09.05  06:35

« Re:

A co STK, tam by to nezjistili ?
    Jak je to teď se schvalováním úprav ? Bude našim úřadům stačit německý certifikát TUV ? Podle mne asi ne, na to člověk bude potřebovat jiné papíry a taky musí na STK a nechat to zapsat do techničáku. Pokud tohle mít nebudete a zaviníte nehodu, tak si Vás pojišťovna vychutná :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.05  17:22

« Vypadá to seriózně

Jen upozorňuji, že přívodní hadice a těsnění v čerpadle nesnášejí střídání nafty a biosložky. Výsledkem je většinou nětěsnost systému, únik paliva. Dále upozorňuji, že se dlouhodobým používáním takovéto biosložky vytvářejí v čerpadlech a vstřikovačích úsady slizovitého, mýdlovitého až gomovitého charakteru. Tyto mohou způsobit zadředí čerpadla a vstřikovačů. Proto se mi jako profesionálovi velice líbí systém propláchnutí normální naftou. To je velmi důležité. Celkem to vypadá dost dobře. Zdravím. :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.05  16:18

« Bez nadpisu

jj, u normálních aut je to nezjistitelný
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.05  15:15

« Re: spotřební daň, atd...

no to by asi mohlo trápit jenom dopravce nebo spíš lidi který s pomocí toho auta vydělávají (taxi, kurýr atd.) Na obyč auto nemají šanci
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.05  14:10

« spotřební daň, atd...

Jak píše Propagační leták VW jménem Svět motorů (39/2005) zákon 56/2001 zakazuje používat jiná paliva, než jsou schválena výrobcem. Dále, pokud spálíte olej jako palivo, musíte zaplatit spotřební daň 9,95 za litr.
    Takže je to ilegální. Navíc když nezaplatíš daně, je pokuta až 2M.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 19.09.05  08:08

« Re:

Otázkou je kde ten průtokový ohřívač je (u motoru nebo u nádrže ?). Pokud by byl u nádrže, tak by jeho prohřátí trvalo min. 10 - 15 minut. Schválně si zkus dát v zimě olej ven a pak jej ohřej ve friťáku, který má obsah pouhé 2 litry. Navíc ohřívač jede na naftu, což by mělo za následek vyšší spotřebu nafty.
    Problém s olejem v zimě je zmíněn i na těch stránkách a píšou tam, že na zimu máš používat mix obyčejného oleje s minerálním olejem, čímž se můžeš (dle poměru) dostat možná i nad cenu nafty a návratnost investice je v háji.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  15:37

« Re: common rail

Jsem v kontaktu s dost lidma co na to bezne uz delsi cas jezdej. Jsou to auta s radovejma cerpadlama a jezdi to dobre, postarsi Mercedesy.
    Jeste nikdo s tim nemel problem. Je to fakt ale spise sezonni zalezitost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  15:19

« common rail

Volal jsem do tý firmy - pardon, že mluvím za ně - potřebují znát přesně typ motoru a vin - prý obecně jsou lepší motory čerpadlo - tryska na přestavbu než common raily :'-(
    Popravdě to, že jsou přestavby vůbec reálné - vlilo radost do duše, protože "naftová" krize na mě těžce doléhá - při představě, že se 2004-2005 zdražila nafta o 20% /?/, tak 2015 bude litr za 154 Kč / a to je možná optimistické/ no pak si představuji ty lány řepky - no a zemědělcům se povede dobře :P :P :P
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 16.09.05  15:04

« Re:

sam toto nevlastnim, ale ve vsech publikacich, ktere jsem cetl o alternativnich palivech se pise, ze bez upravy motoru je hlavni (ne vsak jediny) problem zanaseni a nasledne zadirani pistnich krouzku. Doporocuju prolistovat knizky o alternativnich palivech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.05  15:03

« supr nabídka

Supr nabídka, jen by tam měli uvést, do jakého typu dieslů to jde a kam ne- přestavba je jako u plynu /kromě škodovek/ tak ten náklad je zajímavý - jen to ale neříkejte moc nahlas - nebo vláda zavede olej na příděl a na zbytek nasadí 17 Kč daň "ekologickou" a jsme v pr.... :*)
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.05  14:51

« Bez nadpisu

Nezamrzne, v autě je instalovaný průtokový ohřívač, který ohřeje olej na 70°C a stejně se startuje naftou. Zajímá mně, jestli to někdo už má a jaké má zkušenosti...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.09.05  13:17

« Re: Rostlinný olej místo nafty?

Ty jezdíš jen v létě ? Olej v zimě "zamrzne".
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.05  12:58

« Rostlinný olej místo nafty?

Zdravím všechny, uvažuji nechat přestavět auto na provoz na rostlinný olej. Máte s tím už někdo zkušenosti? Nebo zkušenost s touto firmou? [odkaz]
    Díky Tom
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…