C-MAX

"-- skrytý --" 20.12.07  18:12

« Přední zástěrky.............

Tak dnes dorazily, takže konečná cena origo Ford 797,-Kč. Jinak je třeba rozlišovat pokud má auto plastové kryty prahů nebo ne. U zástěrek je i podrobný návod a sednou tam nádherně - no aby ne za ty prachy. Takže jsem je namontoval - jde to krásně a na černém autě ani nejsou vidět, takže po čase přidám info jestli se osvědčily a jestli se bok auta méně špiní.Fotky jsem přidal na "moje auto" :-)

"-- skrytý --" 20.12.07  13:22

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

to BoBa: Díky moc, pomohlo a ta verze Trend+ tam je. Akorát, že já tam nemám to "+" :-) a tak ani vyhřívana zrcátka...

to Dalin: Yoyo, z Kromlovska jsem a taky trošku jezdím s RC modely ;-)

"-- skrytý --" 20.12.07  12:48

« Spaliny vo vozidle

Mne vymenili tesnenie pod strikom (strik - vstrekovacia triska). Medzi triskou a hlavou valcou je kovové tesnenie. Tesnenie bolo poškodené. Na hlave valcou v okoli striku sa tvoril tmavý povlak - nafta. To všetko sa nahrievalo a výpary bolo cítiť vo vozidle.

"-- skrytý --" 20.12.07  11:33

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

To Mati: Katalog 2006 mám taky, ale verze Trend+ tam není uvedená. Asi proto, že je to podzimní (akční) model a katalog je barevný na lepším papíře a tak ho vydávají jen jednou za rok.
    ps. Doufám, že ti ceník přišel :-)

"-- skrytý --" 20.12.07  10:17

« Zadni operky

Panove mam takovy specificky problem. Nevite nekdo, jak jdou sundat nebo jestli jdou vubec sundat zadni hlavove operky? Mam totiz problem s tim ze zavazi nejvetsi detske sedacce. Vcera jsem byl dokonce i vecer v servisu a tam je to taky zaskocilo a nevedeli co stim. Ze se mi to pokusi do ledna zjistit, az tam pojedu na garacni vymenu nejakych dilku.

"-- skrytý --" 20.12.07  10:14

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

Tak ty ceniky mam doma. A z hlavy muzu rict ze Trend+ mel z cene vyhrivana zrcatka.

Trend + byl v ceniku az od podzimu. Pokud budes o ten cenik stat zkusim doma najit a nafotim.

"-- skrytý --" 20.12.07  09:51

« Region

To Mati: Mati, u tebe v profilu mas napsany region CK. Znamena to, ze jsi take z Ceskeho Krumlova nebo ne? >:D

"-- skrytý --" 20.12.07  08:55

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

to BoBa, Jandree: mati(at)wo.cz a potřebuju to proto, že mám trošku diskusi o vyhřívaných zpětných zrcátkách s prodejcem Fordu tady u nás... Tak chci vědět co se psalo v minulém katalogu/ceníku o modelu Trend+. Díky moc...

"-- skrytý --" 20.12.07  07:58

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

Mati: na jakou adresu Ti to mám poslat: 4 stranky, 203kB, PDF červenec 2006 (i když nevím na co Ti to bude)

"-- skrytý --" 19.12.07  14:00

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

Zkusím v průběhu zítřejška.... ;-)

foto Moik

Moik 19.12.07  09:25

« Chiptuning

Asi půjdu to chiptuningu od BitPoweru za 9990Kč, 1,6TDCi se zvedne prakticky na 2,0TDCi (104kw/320nM) Máte s tím někdo zkušenosti, jezdíte s tím někdo?

"-- skrytý --" 19.12.07  09:12

to Jandree:
    Tak čoveče, přecejen jestli máš ten tištěnej katalog? Tady v tom odkazu není nic o příplatkových výbavách a na webu jsou už jen nové ceníky a katalogy (i pod odkazy na starý model). Když by šel nascanovat, moc by mi to pomohlo. Dík.

"-- skrytý --" 18.12.07  18:33

« Re: zasterky ...........

No dnes jsem opravdu trpěl. Jízda po zapadlých vesničkách Vysočiny-beze sněhu, ale silnice posypaná kamínky a to dost silně, takže celou dobu rachot do prahů jako hrom, zástěrky na předek budou ve čtvrtek tak jsem zvědav, jak budou vypadat. Na černém autě asi nebudou ani vidět.

foto tiborn

tiborn 18.12.07  13:12

« korozia c maxu

Ahojte vsetci, prave som sa prihlasil na toto forum, pretoze planujem kupit novy c-max. Chcem sa vsak spytat, ake mate skusenosti s upravou karoserie proti korozii? V reklamnych prospektoch o c-maxe som sa o tom nic nedocital, predajcu som sa pytal ako to je, povedal ze samozrejme karoseria je pozinkovana ale neviem ci sa mu da verit...
    Zatial dik.

"-- skrytý --" 18.12.07  12:51

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

:yes: , děkuji všem zúčastněným.

"-- skrytý --" 18.12.07  11:54

Tak už nemusím.... :-)

"-- skrytý --" 18.12.07  11:54

« Re: Ceník předchozí verze C-MAX

Mám ho doma...mrknu se a případně oscanuju do PDF... ;-)

foto xsnakex

xsnakex 18.12.07  11:01

"-- skrytý --" 18.12.07  10:08

« Ceník předchozí verze C-MAX

Zdar kolegové, mám na vás prosbu. Najdete někdo někde ceník (třeba v PDF) té předchozí verze Focusu C-MAX (model 2006) nebo alespoň oficiální přehled výbavy TREND (pro český trh)? Díky Mati.

"-- skrytý --" 17.12.07  13:56

« Re: Spaliny vo vozidle

To Antonio:
    No co je TRISK teda nevim a priznam se, ze jsem uplne zapomel pri navsteve servisu zminit tento problem. Napravim to a dam vedet.

Chasnik 17.12.07  10:45

« Re: zasterky ...........

Přední zástěrky fakt pomůžou, na přechozím autě jsem je neměl a prahy podle toho vypadaly :-( . Ty zadní opravdu nemají vliv na čistotu pátých dveří...

"-- skrytý --" 16.12.07  22:02

« Radio (CD132-MP3 )

Zdravím maxíci, nevíte někdo kde by se dalo sehnat Radio (CD132-MP3 ) montované do mondea,a jestli je možné ho použít(namontovat) do C-Maxe r.v.2004.Díky předem.

"-- skrytý --" 16.12.07  11:17

« Re: Spaliny vo vozidle

To Mati:
    ja mám Ford Focus Combi 1.8TDCi 2006 a tiež cítim iba ráno pri studenom motore, že mi to nasáva naftový/spalinový smrad do interiéru. niekto tu písal, že treba pozrieť pripojenie výfuku k turbu, iný zase, že je to nejaký TRISK...medené tesnenie. čo to vlastne je?

"-- skrytý --" 16.12.07  10:53

« Re: zasterky ...........

No ty přední ale asi pořídím. Předchozí Octavia byla proti Maxovi čistá pořád i za deště - měla přeci jen dlouhý převis zadku, přední vypadají, že by mohli pomoct, hlavně v zimě břečka a kamínky nebudou lítat přímo na prahy a spodek dveří

foto BOBB

BOBB 15.12.07  15:47

« Re: zasterky ...........

Zadní zastěrky nepomůžou,je to dáno tvarem karoserie a prouděním vzduchu kolem auta.

"-- skrytý --" 14.12.07  23:20

« Re: zasterky ...........

To xsnakex: Su spinave, myslim si, ze je to dane prudenim vzduchu za autom. Drobne kvapky spinavej vody zasypu zadnu cast
    auta.

foto xsnakex

xsnakex 14.12.07  06:58

« Re: zasterky ...........

Zdar vespolek,já tam nechal dát přední zástěrky hned,jak jsem to přivezl,na doporučení technika ve Fordu,a to hlavně z důvodu,že přední kola hází kamínky na prahy a ty se prý bez zástěrek po delší době "otlučou" až na plech.Jednak jsem se tomu chtěl yyhnout a jednak jsem o nich stejně uvažoval z důvodu,který Honya uvádí - špinavý auto.Ještě přemýšlím o koupi zadních zástěrek,protože mě štvou špinavý ruce od otevírání kufru.
    To mkovesi : Jak moc jsou špinavý pátý dveře,když máš zadní zástěrky?

Nemáte někdo link na kup zadních zást. na netu?Ty od Forda jsou fakt nechutně drahý.Navíc (bohužel) dělám do plastů,a to zpracování zástěrek bych ohodnotil částkou maximálně 60,-Kč :no:

"-- skrytý --" 13.12.07  18:42

« Re: zasterky ...........

Mam zastery predne aj zadne od kupy auta. Podla mna predne chrania auto a zadne zabranuju nadmernemu hadzaniu na auta iduce za mnou. Podla mna by zadne zastery mali byt povinne, je to ortras aku spinu a kamene vyhadzuje zadna naprava. Nenamontovanie je podla mna nezodpovednost.

"-- skrytý --" 13.12.07  15:04

« Re: zasterky ...........

No mě by zajímalo jestli máte na C-maxech alespoň přední zástěrky a pokud ano jestli je doporučujete. Zatím se jim bráním, ale s nastalou zimou je auto soustavně a dost výrazně špinavé. Kola mám 16" a ihned po umytí stačí projet mokrou silnicí a celý bok, hlavně přední dveře jsou celé ohozené, takže je asi nakonec pořídím - u Forda 850,-Kč.

"-- skrytý --" 12.12.07  20:47

« Re: code radia

už to hraje i tak dik čičo >:D

"-- skrytý --" 12.12.07  20:46

naty stěrače je odkaz v diskuzi asi 20 přispěvků zpět zbytek nevím

"-- skrytý --" 12.12.07  19:21

« zasterky ...........

Preji hezky vecer mam prosbu kde se daji koupit predni zasterky a sterace na C-Maxe 2004 za rozumnou cenu u fordu jsou drahe,a jeste jednu prosbu da se sehnat nekde Radio (CD132-MP3 ) montovane do mondea a nevite jestli je mozne ho pouzit do C-Maxe r.v.2004.Diky predem

foto Cico

Čičo 09.12.07  18:24

« Re: code radia

Tak som sa teraz na ne pozeral a z tých čo mám nie je podľa VIN ani jedna, všetky chcú serial code. Ak sa ti podarí vybrať rádio tak ti ich môžem poslať...

"-- skrytý --" 09.12.07  17:21

« Re: code radia

jo zajedu si do fordu to radio semi nepodařilo vyndat takže nevím ani vin

"-- skrytý --" 09.12.07  13:59

« Re: code radia

Nebo to zkus přímo ve Fordu, já mám auto z DE a měl jsem stejný problém, ale dle VIN mi to prodejce vyhledal v jejich systému. Tak by to mělo jít i v českým Fordu... ;-)

"-- skrytý --" 09.12.07  11:47

:-(

foto Cico

Čičo 08.12.07  20:51

« Re: code radia

Dajú sa nájsť na internete kalkulačky podľa VIN/sériového čísla rádia, nejaké sa mi váľajú aj na mojom disku ak máš záujem...

"-- skrytý --" 08.12.07  14:52

« code radia

měnil jsem baterku, všechno v poho krááásně startuje. Akorad mi nehraje radio :'-( mám tam sony c6000 mp3 na displeji mi to píše vin auta a nehraje když ho vypnu a zapnu chce to cod kterej neznám.Auto je z francie, servisku sice mám ale tam je manuál k orig.rádiu a cod nepasuje(sony je taky orig.ale zřejmě dodělávane) Poraďte mi někdo co stím :-!

"-- skrytý --" 08.12.07  14:14

« Re: Výměna žárovek

jo, jo, H7 jsou ty správné do potkávacích a do dálkových H1. A ta výměna není zase taková věda. Žárovku mám vyměněnou za do 5 minut se vším všudy. Jde jen o poprvé, o ten grif a pak to jde. Pouze neodpojuji ten el.konektor z lampy, takže lampu vytáhnu, naklopím a vyměním žárovku. Kabel je dostatečně dlouhý, takže přístup po naklopení je ok.

"-- skrytý --" 08.12.07  09:32

« Re:Výměna žárovek

Přitáhl mě k Vám problém s výměnou žárovek. Dřív jsem měl Scénica a zbyly my doma H7 s bílým efektem, tak jsem je tam chtěl domontovat, jen jsem si po tom, co jsem si tady přečetl, ani netroufnul to otvírat, takže ani netuším, jestli jsou H7 odpovídající. Poradíte mi někdo?

"-- skrytý --" 08.12.07  09:30

« Nový návštěvník

Všechny Vás zdravím a rád se mezi Vás přidám. C-Max mám už skoro rok a půl a mám s ním najeto cca 40.000km. Koupil jsem ho od jedné firmy v Jihlavě, která vozí auta z německých předváděček. Kvalita super, servis v pohodě, reference v Jihlavě bez výtky.

"-- skrytý --" 30.11.07  02:32

« Re: smrad z ventilace

Tak som to pozoroval aj ja, nakoniec som dosiel k tomu, ze klimu mam bud vzdy zapnutu alebo, ju vypinam 5 minut pred dojazdom do ciela. Mne sa to osvetcilo, zapach prakticky necitim, obcas len taky naznak, ktory rychlo pomynie.....

"-- skrytý --" 29.11.07  21:19

« Re: Novej MAX

Tak jsem nakonec vybral nosič od Forda. A teď bych vás ještě požádal na typ boxu na lyže (tak okolo 2 metrů) a chtěl bych se vejít do 10 tis. Dík

"-- skrytý --" 29.11.07  18:51

« Re: smrad z ventilace

Tady máš návod jak nato [odkaz]

"-- skrytý --" 29.11.07  00:20

« smrad z ventilace

Ahoj vsichni
    nemate nekdo zkusenost se smradem z ventilace?
    Vubec nevim jak se toho zbavit.Sprej na bakterie do klimatizace uz probehl horem, dolem, primo do vymeniku a nic.Kdyz pustim klimu, je to jeste intezivnejsi.Diky za rady
    C-max 1.6 tdci

"-- skrytý --" 22.11.07  08:26

« Re: servis - olei

Nič Ti to hlásiť nebude. Servisné intervaly si musiš strážiť sám.

"-- skrytý --" 22.11.07  07:03

« servis - olei

mam c-max 1.6,diesel,najazdenych 40000km.podla serv.knizky prehliadka a vymena oleja.cakal som ,ze sa na displei obiavi tato info,ale zatial nic.ako to bolo pri vasich c-maxoch.moj je dovezeny z A.dakujem

"-- skrytý --" 18.11.07  21:28

« Re: přídavné topení - naftové

ok, díky za radu a zkusím to tedy v Auto IN.

foto Deadlift

Deadlift 18.11.07  21:16

Zkus nový servis Ford AUTO IN v Hradci Králové - Vlčkovická 223/1a. [odkaz]

"-- skrytý --" 18.11.07  19:46

« Re: přídavné topení - naftové

Jsem také z Hradce Králové a opravu prováděli v Hradci. Nebylo to,ale tak jednoduché jak jsem psal.Po mém dotazu řekli ať najedu do dílny,že přes počítač provedou opravu.Po 1 hod.přišel šef servisu a řekl,že auto se zablokovalo,zatáhlo el. parkovací brzdu a nelze nastartovat.Po dalších 2 hod. přišel říct,že auto nejde oživit a budou muset provést kompletní naprogramování.Dovezli mě domů pro druhé klíče,které potřebují při programování kódů.Do večera se to nepodařilo-neustále padal systém.Za 2 dny volal šéf servisu,že auto je opravené.Nic nevyměňovali,chyba byla jen v naprogramování.Tak nevím co Ti mám poradit.V Hradci jim to zamotalo hlavu,ale nakonec to zvládli. Nebo vyzkoušet Pardubice Ford IN.

"-- skrytý --" 18.11.07  18:53

« Re: přídavné topení - naftové

ahoj, tak to je důležitá informace. Můžu se zeptat odkud jsi? Já jsem z Hradce Králové a tady je to se servisem Ford dost bída. Nejprve si s topením nevěděli rady a pak prý, že je to vadná řídící jednotka topení. Objednali mi novou jednotku a jelikož to bylo jako satisfakce za jiné věci na autě, tak jsem ji neplatil. Mám ji doma a potřebuji ji vyměnit, ale právě si nejsem vůbec jistý zda je to v řídící jednotce. To přeprogramování by nemuselo být od věci. Proto se ptám odkud jsi nebo spíš ve kterém servisu ti to dělali. Díky moc!

"-- skrytý --" 18.11.07  17:38

« Re: přídavné topení - naftové

Ahoj stejný problém jsem měl taky v poloze OFF/ECO stejně při teplotě pod 5°C zapínalo samo.V manuálu píšou,že v poloze OFF/ECO nemá zapínat nikdy.Při popojíždění po městě mě to neustálé zapínání začínalo vadit a tak jsem zajel s dotazem do Fordu.Provedli přeprogramování pc.a topení už běhá jak má.

"-- skrytý --" 18.11.07  11:09

« přídavné topení - naftové

Ahoj, mám dotaz ohledně programovatelného nezávislého naftového topení. Topení v případě nastavení pc na AUTO zapíná samo při poklesu teploty, pak je lze naprogramovat na jednotlivé dny a časy dle potřeby nebo zapnout přes pc ručně a pak je lze přepnout na OFF/ECO, tady by mělo být zcela vypnuté a nemělo by se spustit za žádných okolností. Je to tak, nebo při nízkých teplotách přesto zapne? Nám zapíná i při OFF/ECO. Mám novou řídící jednotku topení,ale než ji nechám vyměnit, tak bych rád věděl zda vám to při OFF/ECO nezapne nikdy?! Díky H.

"-- skrytý --" 14.11.07  11:31

« Re: Novej MAX

Ja koupil v létě thule. Je to dražší než originál ford.
    uzamykatlený s černou tyčí přijde na 3891 já si koupil aero tyč a to bylo 4887. bjednal jsem na aaautoboxy.cz. Na dovolenou jsem nakonec ale jel bez kol ;-)

foto DoubleSix

DoubleSix 14.11.07  08:41

« Re: Novej MAX

Já mám originál příčníky od Forda. Cena 3161Kč. Jsou celkem dobrý - sice jejich nasazení trvá trochu déle (šroubují se do střechy), při vyšších rychlostech již dost hlučí (nejsou moc aerodynamické, zámky kryje hranatá, plastová, obrovská "bambule"), ale dají se využít opravdu až do kraje (4 kola na střeše nejsou problém) a jsou bitelné, hliníkové, s T drážkou.
    Pochybuji, že za stejnou cenu koupíš nějaké jiné.

superkutil 14.11.07  00:10

« Re: stěrače

Koupil jsem stěrače FLAT od německé firmy HEYNER a ti pitomci dali do jednoho bezva uhebnou gumičku a do druhého tvrdou. Ten s ohebnou gumičkou krásná stírá a ten druhý vynechává a je to tím, že se gumička neohne (nepoloží) a stírá nakolmo. Takže pozor na to, gumičky musí mít schopnost se položit.

"-- skrytý --" 13.11.07  21:20

« Re: Novej MAX

Mohl by mi dát někdo typ na uzamykatelný střešní nosič? Někde jsem tu četl, že ten od Fordu špatně sedí a na Maxe jsem našel už jen od Thule a Atery. Pokud máte někdo s těmito nosiči zkušenosti, napište prosím.

"-- skrytý --" 13.11.07  17:08

« Re: stěrače

Dik za odkazy pomohlo,a stou vyměnou gumiček jsem to zkoušel šlo to dost z tuha a vysledek nic moc.Při stírání to místy vynechává :-!

Chasnik 13.11.07  11:01

« Re: stěrače

Tyhle stěrače mají kvalitní raménko, které vydrží několik výměn stíracích gum (narozdíl od klasické konstrukce, která se rozviklá). Podle mě stačí vyměnit stírací gumy, teď jsem dal na pravou stranu grafitovou (na levou jsem ještě nesehnal správnou délku) a stírá perfektně. Ta plastová koncovka jde sundat "trošku větší" silou - při aktuálních venkovních teplotách to radši nech cca 1/2 hodiny někde doma v teple - a na jedné straně musíš malým šroubováčkem odehnout malý trn, který drží stěrač v drážce. Zatím jsem to předělával jen jednou, ale předpokládám, že tahle konstrukce stěrače vydrží dlouho.

"-- skrytý --" 13.11.07  10:00

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

No jak jsem psal, po te nemecke dalnici jsme ve dvou a napul nalozenem aute jeli v pohode 160 km/h, kde to slo a nezdalo se mi ze by auto nejak plavalo. Pravdou je, ze C-MAX je docela haklivy na bocni vitr, ale to pri jeho stavbe je normalni.

No pred motorem je nejdrive misto vyfuku takova tlusta "roura od kamen", tak ze by to bylo ono? >:D

"-- skrytý --" 12.11.07  22:21

« Re: stěrače

Měli jsme chvilku 1,6 TDCI (cca 3 měsíce) a bylo to ok, ale pokud jsi mu šlapal na krk, tak spotřeba šla nahoru dost razantně a tak nebyl problém jezdit po městě okolo 7l. Přece jen to chtělo trochu točit pokud jsi si to chtěl užít. Nyní máme cca měsíc 2,0 TDCI a jsem naprosto nadšený. Spotřeba je srovnatelná, což je po městě do 7l, ale na dálku ten dvoulitr jede za míň. Přece jen tolik netočí, ale to svezení. Nejde ani tak o rychlost, ale ten život co v tom je...úžasný.Být tebou,tak ten dvoulitr zvažuji.

superkutil 12.11.07  21:56

Zkus [odkaz] nebo [odkaz]

To FOFO C: 2.0TDCI nechci, mám Mondeo 2.2TDCI a bere si 7litrů při zrychlení 0-100km/h za 9sec. Potřebuju auto se spotřebou 5litrů a s C-MAX s emi jezdí dobře. A když už TDCI, tak aspoň s malou spotřebou. A rychle stejně už nikde jezdit nepůjde. Když jedu z Prahy na chatu, tak jedu 35km rychlostí do 60km/h a to je místy omezená i na 30km/h. Zachvilku i těch 80kW bude moc. 8-s

"-- skrytý --" 12.11.07  20:55

« stěrače

Nevíte někdo jak koupit levnější stěrače u Fordu chcou ti pacholci 750 za jeden.Hledal jsem všude a vždycky narazím na ten skurvený nový ůchyt. :-( :'-( :-O

"-- skrytý --" 12.11.07  20:43

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

No kdybys náhodou uvažoval o 2TDCI tak jsem to ted měřil a pruměr je 7L na sto, 2Třetiny město ,alespon u mě.Což si myslím není tak špatné protože to fakt jedéééééééééééééééééé >:D >:D >:D

"-- skrytý --" 12.11.07  13:46

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Mam prvním rokem 66 kW, najeto 21tis. spotřeba cca 5,65. Filtr tam určitě nemám. Tempomat je schopný udržet 130 km/h v pohodě - i k moři po dálnici přes rakousy. Je pravda, že jsem neměl nic na střeše, nabaleni jsme byli jako čtyřčlenná rodina. 66ka nemá filtr a nová 80ka to má určitě. To co mi stačilo v zimě ke štěstí se jmenuje vyhřívané přední sedadla.

superkutil 12.11.07  12:19

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Verze 66kW by měla být bez filtru, verze 80kW s filtrem. Bude někde mezi motorem a výfukem. Známý ho po 50tis km na Mazdě musel vyměnit, prý proto, že motor málo točil a filtr se zanesl. ;-\

To přídavné 5kW topení ohřívá chladící kapalinu nebo vzduch do auta?

Kolik se dá v pohodě maximálně s autem jet? To znamená v kolika začne plavat a v kolika ztrácí dech? Kolik je schopen jet dlouhodobě po dálnici? Je schopen udržet 150km/h nebo alespoň 140km/h?

Měl jsem Mondeo 1.8i 85kW a při naložení po střechu při cestě k moři byl problém jet i 130km/h. auto v kopcích pod Vídní nechtělo jet 130km/h na 5ku a musela se točit 4ka.

"-- skrytý --" 12.11.07  11:55

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Mimochodem, jak poznam, ze tam ten filtr pevnych castic je nebo neni? V nemeckych fakturach o provedenych kontrolach je i nejake "aktivkohle fur particulate", nebo tak nejak to bylo napsane, tak nevim ... Tak bych rad vedel, jak to vypada a kde to najdu?

"-- skrytý --" 12.11.07  11:53

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

No s tim ohrevem motoru to v zime tak rychle neni. Co me trapi vice je to, ze nekde zastavim, jdu na pul hodiny pryc a motor je opet uplne studeny ... Drivejsi 2.0i v Sierre, ktere bylo cele litinove vcetne hlavy po cely den snad nevychladlo, tady je to opravdu rychle. S topenim problemy nemam, neb tam mam to elektricke 5kW pridavne topeni a funguje moc pekne. Vyjedu a takrka hned uz fouka vlazny vzduch z topeni. Pravdou je, ze pri zaplem topeni na plno se pak motor ohriva jeste o trochu pomaleji. S filtrem pevnych castic zkusenosti nemam, protoze ho tam (snad) nemam ...

superkutil 12.11.07  10:13

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Zvažoval jsem koupi S-MAX 1.8TDCI 92kW ale měl zrychlení z 0-100km/h okolo 11,6sec. C-MAX 1.6TDCI má 11,3sec což je lepší. Měl jsem benzínové Mondeo se zrychlením 11sec a bylo to použitelné. Teď mám Mondeo 2.2TDCI a stále mám problémy s předjížděním, subjektivní pocit oproti benzínu je, že TDCI moc nezrychluje. Ta 2.2TDCI tedy zrychluje, ale 1.8TDCI nebo 1.6TDCI mě trochu děsí, ale u 2.2TDCI bojuju se spotřebou, která je ve městě 8litrů a to na to skoro vůbec nešlapu. Co ten filtr pevných částic u 1.6TDCI, nedělá problémy? A jak rychle se 1.6TDCI ohřívá a jak v zimě topí?

Měl jsem možnost se svézt s C-MAX 1.8TDCI a bylo to příjemné a živé auto. Kvůli odpočtu DPH můžu ale mít jen tu 1.6TDCI 80kW a ty C-MAX 1.8TDCI se už nevyrábí.

Chasnik 12.11.07  09:13

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Max jsem kupoval před rokem, když měl najeto 54 tkm, teď má o 25 tis. víc. Celkový průměr je 5,8 (1/3 Praha, 1/2 dálnice, zbytek státovky). Jak říká Dalin, dá se jezdit i pod 4, ale to spíš výjimečně. Po státovkách to bere 4,5 - 5,0, dálnice tak o 0,5 l více (cca 130 - 140 km/h). Město je ošidné, já jezdím nejčastěji trasy kolem 3 - 4 km, kdy se ani nezahřeje motor, takže čistá spotřeba ve městě je 6,5 - 8,5 podle venkovní teploty :-(
    S 66 kW verzí nemám zkušenosti, ale pokud budeš jezdit ve více lidech a s bagáží, tak doporučuju 80 kW. Teda pokud ti nevadí, že nepředjedeš a pořádně se na křižovatce nerozjedeš (mezi 1. a 2. kvaltem je docela skok, doteď s tím mám problémy)

"-- skrytý --" 12.11.07  08:30

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Mam C-Maxe (nyni najeto 81800 km) necely rok a ujel jsem necelych 15000 km a spotreba kdyz jedu dal a merim to, tak ukaze palubni PC cca 5.2 - 5.3 l/100 km (auto obsazene 4 lidmi). A to ho vicemene nesetrim, ale take nezenu jak kone. A kdyz se clovek snazi o spotrebu tak jsem dokazal jet i pod 4 litry, ale to neni ono :-). Takze ma prumerna spotreba se pohybuje nekde kolem 5.5 litru s tim, ze ve meste si vezme vice, kor ted v zime, kdyz je vecne studeny motor. Nekdo tady strasil, ze spotreba prudce roste kdyz se rychlost dostane nad 130 km/h, ale v lete jsem chvatal ze zavodu v Nemecku (750 km, z toho 3/4 po nemecke dalnici), snazil jsem se udrzovat rychlost stale (pokud to samozrejme slo) na 160 km/h a nerekl bych, ze se mi nejak extremne zvysila spotreba.

"-- skrytý --" 10.11.07  20:30

« Re: Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Ahoj, ja mam C-MAX,1.6 TDCi 80kW, kupene ako nove. Mam ho 19 mesiacov najazdenych takmer 30 000km, moja priemerna spotreba merana podla natankovania za tu celu dobu vychadza pod 5L/100km. Na kratke jazdy je spotreba vyssia na dlhe nizsia a da sa v pohode jazdit aj za 4.5L / 100km na dlhych cestach.
    Zatial slape ako hodinky.

superkutil 10.11.07  18:19

« Spotřeba C-MAX 1.6TDCI

Ahoj, uvažuji o koupi C-MAX 1.6TDCI 80kW, a zajímala by mne spotřeba. Někde jsem četl, že tento motor má spotřebu okolo 7mi litrů. Za kolik se s tímto motorem dá jezdit a je velký rozdíl mezi 1.6TDCI 66kW a 80kW? A jak je to s přečipováním tohoto motoru? Díky.

"-- skrytý --" 09.11.07  20:09

« přídavné nezávislé topení - programovatelné

Ahoj, pánové nevíte náhodou kde se u C maxe 2,0 TDCI nachází případvné topení? Nebo spíš kudy je k němu přístup. Výfuk topení je vyveden za spodní krycí dekl motoru, ale výfukové potrubí vede vzhůru někam za motor. Tak jen zda náhodou někdo z vás neví kudy k němu. Mám vadnou řídící jednotku topení a nyní mám novou a bylo mi řečeno, že je to jednoduchá výměna ze spodní části motoru, ale to je asi blud :-). Díky za každou radu či postřeh.

foto DoubleSix

DoubleSix 09.11.07  10:05

« Re: Novej MAX

zozo : auto jde do servisu příští týden, mám to jako jeden z požadavků, ať se na ten motor podívají.

"-- skrytý --" 08.11.07  21:03

« Re: Novej MAX

Já jsem na tom se spotřebou zhruba stejně jako DoubleSix, ale zatím mám najeto jen 200km, z čehož je asi 60% po městě.

"-- skrytý --" 08.11.07  20:54

« Re: Novej MAX

Tak to je docela dost :-( ja mam 8.5 litru a je to 30% mesto a 70% dalnice. A navic nezajetej motor. Skousel jsi se zeptat v servisu?

"-- skrytý --" 07.11.07  21:37

« Re: výměna žárovky

Mě se to také nepodařilo, takže přišla ke slovu hrubá síla. Po rozpojení a prohlédnutí systému jsem zjistil, jak by se to mělo rozdělat, ale stejně mě to nešlo.Je tam opravdu zobáček na straně ke světlu.Slabším šroubovákem je potřeba ho odmáčknout, v konektoru je otvor kudy se šroubovák má zasunout. Jen blbec mohl vymyslet zobáček na straně ke světlu, protože k tomu není žádný přístup. Držím palce, aby se nic neulomilo.

Chasnik 07.11.07  10:49

« Re: Ztráta výkonu...

to xsnake: Vždy, když čtu takový věci, tak pěním. To je fakt situace na ho**o! Procházel jsem si Tvoje příspěvky, ale nevšiml jsem si, kde jsi to auto vlastně koupil. Tak se aspoň pochlub, kdo že s Tebou takhle vyběhl, ať si ostatní na takovýho sígra dají majzla!
    Jinak mě Maxik taky dost zlobí. Přes trojí diagnostiku v různých servisech nejsou schopni odstranit škubání motoru, navíc se mi přestal dovíjet pravý zadní pás a při řazení mi občas trucuje trojka i čtyřka. Na auto s 80 000 km trošku silný kafe! Tento měsíc jedu na garančku, tak jsem zvědavej, jak se k tomu servis postaví. U takovýho auta bych čekal, že pásy a převodovka vydrží dýl..
    Štve mě to, jinak je MAX mooc šikovný vozítko, ale asi postavený z fórových dílů :'-(

Chasnik 07.11.07  10:37

« Re: výměna žárovky

Tak koukám, že s tím konektorem na světlometu nemám problém sám. Podařilo se tady někomu ho rozpojit? Je to jenom o hrubé síle nebo se musí např. odcvaknout některý plastový zámeček nebo použít jiný fígl?
    Jinak když světlo vyndavám, tak dlouhým šroubovákem lehce tlačím na ty spodní packy, jsou pružné a mají tendenci se pořád přichytit k plechovému nosníku, ve kterém drží. Pak to jde ohne problem.