C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 13.01.07 13:06
« Rozpis
Tak tady je ten rozpis:3,8l oleje 5W40 - 41eur
olej filtr - 15eur
vzduch filtr - 16eur
pylovy filtr - 23eur
palivovy filtr - 48eur
doliti ostrikovacu - 1euro
vazelina na tahla - 3eura
reciklace st.oleje - 7eur
za tyto vymeny prace-98eur
brzdova kapalina - 8eur
vymena brzdovky+kontrola-31eur
Ty ceny jsem zaokrouhloval bez fnufniku, tak se nedivte, ze to neda presne tech 296eur a vezmuli kurs 27,50kc/eur tak jsem na 8100kc.Kdyz jsem si procital ve vlakne o Mondeu, tak to tam nekdo rozepisoval v ceskych korunach a myslim, ze se ty ceny tech dilu moc nelisi.A pak tusim, ze jeste nekdo psal kontrolu po 20000km s Mazdou 5 dieselem a platil tusim kolem 8000kc, takze to je cca.stejne. -
"-- skrytý --" 12.01.07 20:08
« Servis v 60000km
Ahoj vsem, tak jsem s Maxikem po navratu z CR absolvoval tady servisni prohlidku a jen tak pro porovnani chci sdelit, ze cena za material+prace cinila 296eur(cca.8100kc), coz mi nepripada zas tak moc jen by me zajimalo kdo kolik platil za prohlidku C-MAXE 1,6TDCI pri 60000km v CR.Fakturu jsem nechal v aute v garazi a nechce se mi tam chodit, abych tady pro zajimavost rozepsal konkretni sumy za dane dily(zitra to sem hodim).Co jsem to proletl, tak tam byli 4 filtry(vzduch,olej,pyl,palivo), 3,8litru oleje 5W 40,brzdova kapalina,doliti kap.do ostrikovacu a prace.Na zaver bylo uvedeno, ze behem nadchazejicich 10000km by doporucovali vymenu brzdovych desticek.Rano kdyz jsem tam prijel, tak jsem jim dal hned najevo, ze palivovej chci jedine Delphi nebo Motorcraft 2mikrony.Trochu podivene se na me divali a pak vytahli vsechny filtry co tam davaj pri 60000, vse bylo Motorcraft a kdyz jsem vyndal ten palivovej s krabicky tak na nem bylo Delphi, takze spokojenost.Asi si mysleli, ze jsem blazen, ale to me nevadi a nemel jsem chut jim vysvetlovat jake cachry se delaji v CR. -
Moik 01.01.07 13:30
« Re: Re: automatická světla
Jestli jsou ty 3 "diody" průhledný, tak to není senzor, ale průhld k němu. Já musím opravit svůj předchozí příspěvek, hrál jsem se s tím půl Silvestra...dokud bylo dobrý světlo:
Nelze zakrýt jen jedno čidlo, tak jednoduchý to není -systém musí být imunní vůči např.oslnění protijedoucím autem nebo světlem v tunelu apod. Nepřišel jsem na to, který čidlo to je, vyřešil jsem to tak, že jsem zevnitř zalepil ty 3 průhledný buňky tmavou folií a je to. Zvenku to není poznat. Ty tmavý buňky okolo jsou na dešˇ%tový senzor, ten musím ale ještě vyzkoušet, jestli jede... -
martin.z 31.12.06 14:36
« Re: automatická světla
to Moik:
Odzkouseno, pri poloze "auto" a svetelnych podminkach takovych ze to sviti to pri vypnutem zapalovani svetla vypne.
V cem se ale rozchazime je
1)pristup k senzoru-mam tam sundavaci jen takovou horni pulku-krytku ktera odkryje jen privodni kabely uz mimo cidlo a zbytek-tedy cele zrcatko i s cidlem je v kuse a je to lepene..cili sundat to a hlavne potom vratit neni jen tak
2)Pri pohledu zvenci tam mam ty cidla(vypada to jako diody) 3 nikoliv 2 a jsou usporadane vodorovne.. -
Moik 31.12.06 11:19
« Re: Re: automatická světla
Jo, vypíná, já mám světla na auto pořád a když je den, tak jen cvaknu o jedno doleva na svícení.
Postup:
Sundej plastovej kryt za zrcátkem, na C-MAXu je pod ním plastová krabička (covím? 4x6cm), která má po bokách kovový pacičky - ty se jednoduše do stran odklapnout a uvolní plastový víčko té krabičky, který je jen nacvaknutý. Pod ním je volně tišťák a na něm 2 senzory. Horní je na světla.
edit: nic tam není nalepenýho, je to rozdělávatelný.
Je to práce na 5 minut a je k tomu potřeba jen malej šroubovák na odklapávání těch plastů -
martin.z 31.12.06 09:25
« Re: automatická světla
to Moik:
Ono to v poloze na "auto" pri vypnuti zapalovani zhasina? To vyzkousim, nicmene nevim jak se zevnitr skla dostat pred cislo ktere je nalepene az na sklo..a taky jak poznat ktery z tech senzoru to je
Taky se mi samozrejme nechce neustale tocit vypinacem tam a zpatky.