C-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 13.06.07 09:54
« Re: C-MAX x MONDEO
To BoBa: No, já jen vím, že když Ford udělal všechny varianty Mondea za stejnou cenu, tak se výrazně zvýšil prodej kombíků na úkor ostatních variant. Takže zřejmě cena lidi ovlivňuje. :-) Osobně bych bral Mondeo 2.2TDCI, ale vyšší a 4x4. To se nedělá. Pěkný je S-MAX ale má motor 1.8TDCI a 2.0TDCI a oba mají moment jen 320Nm a to na 1700kg těžké auto je málo. Líbí se mi C-MAX 1.6TDCI 80kW ale chtěl bych ho delší (jako je Renault Scenic Grand). Ten S-MAX je moc pěkný, ale nemá rovnou ložnou plochu a hlavně je hrozně těžký. Přešel jsem z Mondea MK II které mělo 1400kg na Mondeo MK V a to má už 1550kg. A je to hrozně znát. To je jak vozit stále 2lidi navíc. A S-MAX má ještě o 150kg navíc. Přitom například Subaru Forester, což je vyšší 4x4 váží jen 1400kg. Když porovnávám Mondeo a C-MAX, tak mi vnitřní prostor i objem kufru připadá stejný. Proto byl ten dotaz. ;-) Chtěl jsme vědět, zda lidi preferují vyšší posez a kratší kufr nebo sezení u země a delší kufr. -
Moik 12.06.07 20:56
« Re: Re: Ženský
No přesně jako u Blažinů je to i u nás. Manželka má svýho Focuse, ale když někam jedem všichni, řídí jen vyjimečně...
K tomu mýmu ohnutýmu klíči, je to zajímavá historka. Přivezl jsem Focuse a když jsem odcházel z práce, odskočil jsem si ještě na WC a hodil klíče s peněženkou u vstupu na zem. Mám na nich šňůrku. Když jsem odcházel, vzal jsem tu šňůrku a hurá pryč, jenže ten předlouhej klíč zajel do škvírky dole pod dřevěnejma futrama a jak jsem zabral, ohnul se tak do 60stupňů. Šel narovnat dost ztuha, ale přežil.
A taky k tommu Mondeo-C-MAX já jsem přešel z Mondea Kombi na C-Maxe - hlavně proto, že je o hodně kratší s dostačujísím kufrem. Mondeo je prostě kráva. Jsem spokojenej víc s Maxem než Mondeem -
"-- skrytý --" 12.06.07 14:03
Moje draha polovicka jezdi take dobre, ale pokud jsme nekde spolu tak chce abych ridil ja.Kdyz si dam u pratel na zahrade pivko, tak samozrejme jede, ale jen v techto pripadech.Pokud ona nekam potrebuje, tak vezme auto bez rozmyslu a frci(zatim neudelala jeden skrabanec).Kdyz jedem na dovolenou(vetsinou do Chorvatska), tak chce abych ridil ja a co jsme spolu, tak me stridala jen jednou pri ceste z Norska, odjela cele Dansko(cca 200km, pohodova dalnice a limit tusim 110km/h).Tenkrat jsem na trajektu nejak nemohl usnout a rano jsem nestihal :-). -
"-- skrytý --" 12.06.07 13:54
Rád se přidám do diskuze, ta moje jezdí ráda a dobře (stále tvrdí že líp než já >:-[] ), ale určitě je to fajn, má tě kdo vystřídat na delší trase a nemusím se nervovat jak dojede když jede někam sama, takže sice si nezajezdím s autem jak bych mohl, ale na druhou stranu se o něj nemusím bát...
Takže doporučuju manželku vést k tomu jezdit, ostatně poznáte výhody až pro vás bude schopná doject třeba do hospody, protože je střízlivá. :-) -
xsnakex 12.06.07 10:00
to Honya:
Já samozřejmě jsem rád,že chce řídit,ale ve chvíli,kdy si člověk pořídí "vysněný" auto,hejčká ho (včera jsem ho myl a pěkně jsem si pohrál s předkem,abych dostal pryč ty nalepený mouchy >:D ),a ona to pak opře,nemůže po mě nikdo chtít,abych byl vysmátej. -
"-- skrytý --" 12.06.07 09:53
« Re: Ženský
Buď rád že jezdí a má snahu. Stanou se horší věci i když to zamrzí. Moje s autem nechce jezdit vůbec, ať si to odřu sám. Kámoš doplatil splátky na Focuse, zrušil pojistku /havarijní/ a za týden přišel k autu a oboje dveře silně promáčklé a pořádná žlutá rýha - prý tam stálo žluté Twingo - na pojistkách zaplatil skoro 40000kč a nic a teď tohle. :-( -
"-- skrytý --" 12.06.07 09:48
« Re: Vzduchový filtr motoru
No až budeš měnit klidně se ozvi. Chce to hlavně gola sadu a aby měla alespoň jeden prodlužovací díl. Chce to trpělivost, na druho stranu když vidím kvalitu práce v servisech v ČR tak snad ani nestojím o to aby to tam "vraždil" nějakej nasranej mechanik. -
xsnakex 12.06.07 07:37
« Ženský
Tak jsem včera nechal s Maximem pojezdit svojí drahou polovičku.Není to bůhvíjaká řidička,ale s předchozím Citronem občas jela sama do práce a pod dozorem i na nákupy.
Včera jsme ujeli tak 30km naprosto bez problémů a když se vracíme,smekla se jí noha ze spojky a navalila to do vrat od garáže :-O 8-s :*)
V první chvíli jsem myslel,že ze mě bude vrah.Nakonec to ale odnesl pouze rámeček RZ,značka trochu sedřená a zmuchlaná,a tři škrábance na nárazníku nikterak výrazné.
Takže nakonec nejhorší práce bylo vysadit vrata od garáže a vybouchat to prohnutí (5-10cm) zpátky.Kus plechu těch vrat se odtrhl od rámu,tak to budu v sobotu s tátou přivařovat.
Uuuuuufffffff
Prostě smrtka.....
Jo,garáž mám pronajatou,takže mě ještě čeká příjemný rozhovor s majitelem... :-( -
"-- skrytý --" 11.06.07 22:02
Diky, klima mi zatim nesmrdi(pravidelne ji poustim i v zime), ale az to nastane tak to koupim.Ta cena za ten kabinovy filtr celkem sedi, me tady uctovali u Fordu tusim 27eur, ale jen tak pro srandu si ho zkusim priste vymenit sam ;-). -
"-- skrytý --" 11.06.07 21:41
Tak ten filtr jsem v žádné náhradě nesehnal, takže jsem kupoval originál Ford za 700kč. Jinak ten sprej na klimu je Valeo Clim Pur a mohu doporučit. Funguje výborně. Vystříkal jsem celou plechovku podle návodu, ale myslím že by vystačila na dvoje použití. Stojí 400Kč. -
"-- skrytý --" 11.06.07 20:02
to Honya:Uz jsem ten clanek nasel, asi jsem to pred tim prehlednul ;-) .Chci se zeptat kolego, kde jsi ten novy filtr koupil?(orig.Ford nebo druhovyroba?) a jak jsem jmenuje ta dezinfekce od Valea.Ja jsem o vikendu menil zarovku v prednim svetle a taky to nebylo tak jak pisi v manualu-povolte sroubek-odcvaknete packy a vytahnete!!Prave to vytazeni nebylo tak jednoduche a mel jsem pocit, ze to svetlo z druhe strany nekdo drzi :-).Pak to slo, chce to dost jako vyvolnit, ono je to tam natazene na takovych vodicich lizinkach, ktere maji na sobe gumove navleky a moc se tomu nechtelo, takze jsem se bal zabrat, abych neco neulomil.No povedlo se a zarovka byla vymenena, ale clovek co tomu nehovi, tak musi jednoznacne do servisu,bohuzel ;-\ -
"-- skrytý --" 11.06.07 19:38
Vzduchac je tusim kazdych 20000km a myslim, ze to vyhovuje.Hledal jsem kde Honya popisuje vymenu toho kabinoveho filtru a nenasel jsem to, kde presne na moje.auto to je???Naftu stridam OMV a Shell, kdyz jsezdim venku(coz je dost casto), tak davam Aral Ultimate Diesel, ten motor dost ztichne. -
xsnakex 11.06.07 14:39
« Re: kabinový filtr-výměna
Jojo,když jsem viděl technika u Fordu,jak to dole u pedálů "mydlí" a jak tam leží naskládanej,říkal jsem si,ještě že jsem se do toho nepouštěl.Všude na diskuzích to bylo popsaný jako pěkná rasovina.I ten technik říkal,že ten,co to navrhoval,by zasloužil v pekle vyměňovat filtry až do alelujá >:-[]