C-MAX
"-- skrytý --" 09.11.09 20:33
« Re: benzín 1,8
Ahoj, ja mam uplne stejnej problem. Auto napichli na diagnostiku, nic ale nenasli, nechali auto pres noc a tvrdili ze se to rano neopakovalo :-( a jeste mi nauctovali hodinu prace. Faktem ale je, ze se to opakuje nepravidelne. Ted jak je rano docela zima prvnich par metru po rozjezdu otacky hodne kolisaji. Trapi me jeste vibrace motoru mezi 1800 a 2200 otacek predevsim na 2 rychlostni stupen. Zda se mi ze dost lidi ma stejny problem u tohoto motoru a Ford to asi ignoruje. Co se s tim da delat? -
štíreček1 06.11.09 22:26
« Re: svícení
První možnost nic neřeší, protože svítí přes den zbytečně vše. Druhá možnost by byla náročná zase finančně, poněvadž nejsou v pojistkové skříni zapojené piny na relé a pojistku a třetí možnost tudíž taky není reálná. Nicméně dnes jsem koupil jedno relé 55kč a zacvakávací svorky 4kusy za 16kč a zapojím jen přední světla. Akorát omezit svítivost na 35watů bude problematická, odpor nic neřeší, ale hlavní je, že už nebudu zapomínat rozsvěcovat. -
"-- skrytý --" 05.11.09 19:41
« Re: benzín 1,8
S podobnými problémy se potýkám přes dva roky (také benzín 1.8). Po nastartování (pod cca 8°C a při vlhkém počasí), rozjezdu a zastavení po pár stovkách metrů (např na semaforu)volnoběžné otáčky značně kolísají a velmi často se pak motor zastaví. Tento jev se nevyskytuje pravidelně. 3x řešeno u Forda, protože se to zrovna u nich neprojevilo a diagnostika nic neobjeví, tak nic neřeší. Snad na to přijdou až bude po záruce... -
štíreček1 05.11.09 19:34
« Re: svícení
...by mě zajímalo, jak to má řešené max s těmi světly na denní svícení a potkávačky. V manuálu strana 62
má dvě žárovky 55watů a 35 watů. jsou tam fakt dvě žárovky nebo jen jedna? Já to denní svícení nemám bohužel z výroby zapojené, tak to budu řešit stylem ala kutil >:-[] -
"-- skrytý --" 05.11.09 18:57
« Re: svícení
Koupil jsem si ve fordu relátko cca 100Kč,udělal jsem si propojovací kablík mezi piny 1-26 na patici C 96,pojistka F48 tam už byla,v poloze přepínače AUTO po nastartování svítí vše včetně zadních světel.Chtěl bych poděkovat Žirafákovi za odkaz k návodu. -
"-- skrytý --" 01.11.09 20:17
« benzín 1,8
Ahojte. Neměl jste někdo problém s tímto motorem při studených startech (pod 5°C)? Při nastartování motor normálně chytne pak spadnou otáčky na nějakých 500 a pak to zdechne. V servise přehráli SW, ale je to pořád to samé :'-( Jinak maxe máme od dubna najeto 17000 km a všechno ostatní bez závad. -
"-- skrytý --" 31.10.09 17:53
« Ked je C-Max maly...
Pozdravujem,
Svojho C-Maxa mam len 3 a pol roka, ale zacina mi byt maly.
Potreboval by som nieco vacsie so 7 sedadlami, ale tie dve sedadla v tretom rade by nemali byt len symbolicke...
Neviete co by bolo vhodne? Bol som pozerat aj Galaxy, stale je vsak dost drahe..
Mimochodom, ak by mal niekto zaujem o vynikajuceho C-Maxa TdCi 1,6 dajte mi vediet..
Jinak maxe jsem nechal v servisu pokaždé přes noc, prý ho měli vždy na venkovním parkovišti, ale ani jednou se jim to neprojevilo. Neměl jsem chuť ani nervy nechat jim to tam dýl. FServis zřejmě neumí najít takovou závadu, která se jim neobjeví na diagnostice. Max je ještě poslední půlrok v záruce. Jinak (samozřejmě mimo záruku) si můžu natvrdo cokoliv objednat (např vyčištění/výměnu volnoběžného ventilu, kabelů k cívkám, kdejakých čidel,...), ale do toho se zatím neženu.
Časové zmapování problémů: Duben-září všechno je ok, max funguje. Říjen-březen max občas blbne, když je zahřátý je ok. Takže buďto dám maxe na týden do servisu (v záruce) a nebo si zkusím najít nějaký neznačkový servis, kde kromě přečtení diagnostiky umí auta opravit (po záruce).