Fabia a klimatizace

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.05  10:18

« A/C

Dobra, dobra, dostali jste me, neni to automat ale na poloautomatu trvam ! >:D Jinak ten system ovladani kompresoru je pry opravdu celkem unikatni a zatim pry absolutne bezproblemovy. (Zdroj : znackovy servis) ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.05  16:41

« Bez nadpisu

Takže abych to shrnul , už vím , že je opravdu jedno , jestli má Fábka klima automatickou nebo poloautomickou nebo manuální , ale hlavně , že funguje ! Zatím po zásahu v servisu ( ještě jsem neplatil tu zmíněnou opravu klapky ) dobře " maká " a vo tom to je . Ovšem jak dlouho ? Alespoň teď vím , že v tom nejsem sám ! Ale měla by stím Škodovka něco udělat , protože po 2 a půl letech měnit docela podstatný díl , je opravdu hrozné !
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  12:49

« Re: Re: Re: Fabia nema auto AC !

to Dusan_:
    climatic ma cidlo teploty vzuchu na vystupe z vyduchov a tuto teplotu udrzuje podla nastavenia, climatic ma modulovatelny kompresor, cize odobera vykon podla potreby, ale samozrejme, ze to nie je automaticka klima, vseobecne sa to povazuje za polo-automat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  12:25

« Re: Re: Fabia nema auto AC !

a) Climatic neupravuje silu foukani podle teploty jenom dle teploty upravuje miru smesovani tepleho a studeneho vzduchu.
    b) uzivatele to jestli upravuje tlak na kompresoru nebo ne docela zajima, protoze pokud to klimatizace neumi tak jsou jen dve moznosti bud ji zapinat a vypinat dle potreby a nebo se smirit s celorocni spotrebou vyssi o minimalne jeden litr. Vyhoda automatiky je, ze ji mate cely rok na AUTO a spotreba se zvysuje jen do te miry do jake se chladi. Manualy jedou na plne koule vzdy.
    c) Climatic nema dostatecnou miru regulace aby dokazal resit klima automaticky bez zasahu uzivatele (jako u automaticke klimacky), pokud je v aute vedro musite manualne prepnout na vnitrni okruh, manualne nastavit nejvyssi otacky ventilatoru, po zchlazeni manualne prepnout na vnejsi okruh a za cas manualne stahnout otacky. Docela dost rucni prace na automatickou klimatizaci ne?
    d) Climatic nema automatickou funkci pro odmlzovani oken, kterou maji vsechny automaticke klimatizace v zakladu. Nelze tudiz jednim tlacitkem behem dvou vterin odmlzit okna.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  11:30

« Re: Fabia nema auto AC !

Podle me automaticka AC je takova, kde si muzu smer foukani i silu foukani nastavit na polohu AUTO a tretim cudlikem nastavit jen teplotu. Jak je to vevnitr udelane, tedy jestli se meni tlak kompresoru nebo jestli se vzduch jen micha me opravdu, ale opravdu nezajima. Z pohledu uzivatele je to automaticka klima. To, ze v kategorii automatickych klimatizaci jsou jednoduche modely stejne tak jako vysoce sofistikovane modely je vedlejsi.
    Manualni klima je takova, kde jsou klasicky 3 ovladace na smer, silu a teplotu + tlacitko "AC" kterym bud vypnu nebo zapnu klimu, teplotu v aute, smer a silu foukani si musim hlidat sam.
    Nevim jakou klimu ma Fabia, jelikoz ji nevlastnim, ale snazim se jen oponovat nazoru, ze kdyz to nema 3 displeje a 100 strankovy manual, tak to neni automaticka klimatizace.
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.05  09:49

« Fabia nema auto AC !

Naprosto presne souhlasim s Dusanem, Rybiz asi jeste automatickou AC nevidel, jen pro info, ma ji napr. kazda Oktavka s Climatronicem, resp. Climatronicem 2 (2zonova). To co ma Fabie je poloautomat, lze-li to tak nazvat. Ale ma take nejaky "unikatni" system ovladani vykonu kompresoru (ne klasicky spojkou), ale nejakym prepoustenim.
    Fabka s touto klimatizaci byla mimochodem nemeckym importerem pred casem take testovana v Udoli smrti v Kalifornii na povestne silnici do Lone Pine nahore ve Sierra Nevadě...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  09:01

« Re: re: klima

Fabia NEMA automatickou klimatizaci. Ma jenom Climatic coz je v nejlepsim pripade poloautomat respektive manual s teplotni regulaci. Skutecna automaticka klimatizace umi prizpusobit tlak na kompresoru aktualni teplote, umi ridit otacky ventilatoru podle teploty, umi v pripade velkeho rozdilu teplot po startu prepnout na vnitrni okruh a po rozchlazeni zase na vnejsi, umi posilat nahoru chladnejsi vzduch nez na nohy a dalsi funkce. Nic z tohoto Climatic neumi, je to jenom tupy regulator na zaklade jednoho cidla.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.05  21:29

« Bez nadpisu

Můj otec měl jednu z prvních " Fábek " a můžu Vám říct , nic moc ! Odešli stabilizátory , těsnění pod hlavou atd. Jestli bych měl mít stejný problémy , jde holka z domu . Jsem jinak docela spokojenej , ale když mi řekli , že ta oprava " AC " bude stát skoro " desítku " tak jsem volal i do Boleslavi a jelikož měli celozávotku , tak se se mnou nikdo moc nebavil ani na info centru . O autosalónu ani nemluvím , protože jsou to lháři sedmilháři . Nejdřív , že se musí rozdělat celá palubovka a bude to trvat hrozně dlouho , tak když mi předávali " spravenou klimošku " tak s palubkou ani nehli :roll: No divný !?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  18:10

« Re: Re:

A ot je ten problem !! Co jim neukaze diagnostika tak to neni rozbity. A kdyz je to rozbity tak se zasadne neopravuje ale meni at to stoji poradny balik ! Rekl bych ze z automechaniku se pomalu ale jiste stavaji menici dilu . C se tyka A/C tak "pry" jsou celkem schopni v Amond Kladno . Az pojedu kolem tak se skusim poptat jestli by se s tim nedalo neco delat .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  17:47

« Re:

NH car (Strahov) je celkove docela spolehlivy, opravu serva (40tis kc) nam udelali v zaruce i kdyz jsme o zavade nevedeli a mohli nas to nechat o par mesicu pozdeji zaplatit. A jinak v pohode, az na drobne chybicky, ale ty jsou vzdycky a vsude, samozrejme
    Ale- s tou AC je to uplne stejne, diagnostika je v poradku, ale kdyz v lete obcas pece, tak k cemu mi je diagnostika :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  17:42

« Bez nadpisu

Jak se mi podari neco zjistit hned to sem hodim, jeste chci zkusit uhrat to na reklamaci v ramci zaruky, asi tak pred rokem jsem tuhle zavadu nechal proverit , jako vzdy na nic neprisli ale je to zapsane v protokolu o prevzeti vozidla do opravy. Tak myslim ze je to vlastne opakovana zavada a na ty se doufam vztahuje zase dvouleta zaruka. Problem bude ze tenkrat nic nezjistili a predpokladam ze nezjisti ani ted. Jednu vec vim jiste, uz nikdy vice AUTO JAROV !!! Zkusenosti s tamnim servisem jsou nejhorsi jake si kdo vubec dovede predstavit .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  16:37

« Re: Klima

Rybiz: kdyz na neco prijdes, posli prosim SZ. Me to dost stve a tebe urcite taky, co... Diky
    (F 1.4 16V 74kW hatchback 2003)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  12:10

« re: klima

Vanous ; musim nesouhlasit, ve Fabii je automaticka klima, podle nastavene teploty na otocnem ovladaci si prave ta zminena klapka sama reguluje pomer studeneho a tepleho vzduchu dle teploty uvnitr vozu. Cidlo vnitrni teploty je umistene pod temito otocnymi ovladaci (jedina mrizka) Muzes si to i vyzkouset, zapni klimu, nastav teplotu na cca 22 stupnu, ventilator na stupen "2" a pockej par minut nekde ve stinu az se zadana teplota srovna s teplotou uvnitr. Teplomerem nebo rukou vyzkousej teplotu vzduchu vystupujiciho z vydechu ventilace, pak zajed nekam na slunicko a znovu porovnej vystupni teplotu vzduchu bez toho aby jsi manipuloval s otocnym ovladacem teploty a ventilatoru. Klapka sama snizi mnozstvi tepleho vzduchu a vysledek je jasny, vic chladi !
    Manualni klimatizace nastavi "natvrdo" pomer teply studeny - vzduch a bez ohledu na vnitrni teplotu chladi stale stejne . Howk !
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  21:25

« Re:

Hm , ale to já nedokážu posoudit , protože jsem závislej na servisu , kterej mi to opravuje ! A bohužel nemám takovou zkušennost , abych to dokázal rozeznat ! J edocela možný , že si vymysleli závadu , a já jen cáluju ( teda zatim ne )
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.05  21:00

« Bez nadpisu

Je divný že ti utekla náplň a zároveň ti odešla klapka to je asi jako kdyby jsi píchnul dvě kola najednou :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.05  16:59

« klima

Jo , vyměnili mi nějakou tu klapku , protože je z umělé hmoty a nic nevydrží . Zatim jsem to neplatil , ale počítám cenu tak kolem 5000 kč. Jinak mimochodem , ve Fabii neni žádné aut. klima jak se to píše , ale je to obyčejná manualní klimatizace , a studený vzduch se míchá s teplým podle toho , jak nastavíte regulátor na topení !!! Teploty napsané na reg. jsou jen orientační .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.05  16:45

« Klima

Mám ten samý problém, uz jsem to psal dříve ve foru "Škoda Fabia". A v servisu udělali diagnostiku klimatizace (2x) a prý je všechno O.K. NENÍ !!!
    Dělá to pořád, bohužel nepravidelně a jako na potvoru nikdy když jedu do servisu na garanci. Jestli někdo zjistíte čím to je a jak to odstranit uvítám každou radu ! Mám Combi 1.4 16V 74kW r.v. 03.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.05  16:09

« Re: Re: Fabia a klimatizace

Dík , právě je tam nějaká špatná klapka , která se musí vyměnit a cena je 4500 !!!!! A navíc se prý musí demontovat celá palubka , no hrůza !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.05  15:33

« Re: Fabia a klimatizace

Zkusenost mam takovou, ze AC v zime zacne obcas chladit a ve vedru topit na plno. Dela to jen obcas a na kratkou chvili, ale dost to stve, pochopitelne. Pru... je v tom, ze v servisu na nic nemuzou prijit, zadna zavada tam "neni". AC pro Fabku se asi moc nepovedla...? :'-( Takze preju hodne stesti.
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.05  08:21

« Fabia a klimatizace

Zdravím všechny "příznivce" Škodovky. Chtěl bych se zeptat , jaké kdo máte zkušenosti s klimatizací ve Fibii? Vlastním totiž Fibii combi asi 2,5 roku a z ničeho nic mi přestala fungovat AC , a zrovna v těch vedrech.Zajel jsem tedy do servisu , a bylo mi řečeno , že je prázdná ( ta klimatizace) Doplnění a oprava p.p. nějakého těsnění asi 3000kč. Druhý den telefonát ze servisu , že je špatná nějaká klapka a že musí rozdělat celou palubní desku a oprava bude za " 8000 kč " - pomoc !!!!!! Připadá mi to na 2,5 roku starou Fábku dost přitažený za vlasy.Zkoušel jsem i přímo volat do Boleslavi , ale tam mají celozávodku ! Neporadí někdo jestli to ještě není možné hodit na záruku ! díkec
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…