VW GOLF V

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  21:03

« Re:

tak tak .... s tym zadnym stieracom je to pravda .... tiez som si myslel ze odisiel ale je to v tom nedovreti piatych dvery .... uz som nad tym rozmyslal ze preco nieje jeden spinac pre signalizaciu nedovretych dvery a zopnutia obvodu stieraca ....
    ... heh wolff ze ty mas tak 18 to by tak odpovedalo .... :-) lebo cim viac tym je to smutnejsie .... naozaj ... :-(
    to ze si najdes niekde na fore ze nelicuje zadne svetlo a dvere a snazit sa zaposobit ...no neviem .... ale ja som vedel ze ak spomeniem dielenske zpracovanie tak sa niekto chyti ;-) ....
    ..... pravdu povediac zatvaranie piatych dvery nieje optimalne ...myslim tym zvolit idealnu silu pre dovretie a nie tresknutie .... to bol mozno aj pripad toho obrazku co obletel svet kde to "celkom nelicovalo" .... moj pripad to urcite nieje, ani golfov ktore som videl ...
    ale zo vsetkych veci co si tu napisal som nasiel dve pravdive fakty .....
    ze TDI je ozaj nepomerne drahsie ...... a ze favorit daleko predstihuje golfa co sa tyka zdolania zasnezeneho kopca ..... i ked v tom druhom pripade je to polopravda lebo nikde neuvadzas ze ho taha hammer so snehovimi retazami ..... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 03.08.05  14:09

« Bez nadpisu

Stěrač se sám vypl? :roll:
    To sou mi věci 8-s
    To už je celkem zoufalost to srovnávat s Fabii...No je to subjektivní...Fabia kombi má lépe využitelný prostor kufru a ve vnitř není o tolik menší...Zase Golf bude o něco línější, ale je to auto nižší střední (sice na samým chvostu, ale je). Takže vivat další hlemýžď, ale proti gustu žádný dišputát... Ale chápu, že když za TDI chtějí nekřesťanské peníze a za FSI tak výběr pro normálního VW fandu není moc velký...Ale když už VW tak za ty peníze asi to Polo, nebude s ním takové trápení...
    P.S. Promiň nevěděl sem, že je pro tebe ta elektronika všespásná...No ale věř mi, že v reálu je ti naprd...Je to berlička, ale z průseru se musíš vždycky vyhrabat sám...Některý auta tyhle berličky ani nepotřebují...
    Tak a dost už rejpání....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  13:39

« Re: kapuce od bundy

Golf V 1.4 je o cca 50 kg tazsi ako Fabia Combi, cize ma o cca 10% lepsi pomer vykon/hmotnost ako Fabia combi 1.2 47 kW.
    Takze sa s tym da v pohode jazdit, samozrejme, ze do Golfa by som doporucoval minimalne 1.6 MPI, ale aj s 1.4 sa da jazdit.
    To ze sa Golf nevyskriabe v zasnezenom kopci nebudem ani komentovat - je to uplny blabol, btw Golf ma EDS, co vyrazne pomaha v takychto situaciach.
    Vsetko to zavisi od ceny, na Slovensku bola koncom roka akcii, a Golf V 1.4 bol za 499 000 Sk, co je nejakych 380 000 Kc, btw cennikova cena Fabie combi 1.4 vtedy bola 499 000 Sk.
    Za tu cenu to auto nemalo siroko-daleko konkurenciu.
    Urcite si priplat za automaticku klimu a repraky dozadu. Inak ti bude v pohode stacit seriova vybava.
    Doteraz mal jediny problem - prestal mu fungovat zadny stierac, ale potom zistil, ze nemal dobre zatvorene piate dvere, tak sa stierac sam vypol :-)
    Ja som na to aute spravil cca 400 km, a som z neho uneseny, najma ked si uvedomim, za aku skvelu cenu ho kupil.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 03.08.05  13:07

« kapuce od bundy

Proč sem aktivní?
    Vadí mi 55 kW motor v autě které váží dost přes tunu. S golfem sem taky něco v horách najel (1,8) a věř, že se s ním někde vyškrábat je unikum (no horší je to už jen s Octávkou)...Zlatej Favorit. Ten nemusí mít ani zimní gumy, aby si vyjel rozumný zasněžený kopec. S Golfem je to marný... A ještě k tomu slabý motor... Když už VW, tak aspoň to Polo s rozumným motorem, pokud tam nějaký je (bude lehčí a tudíž i ovladatelnější a nebude nebezpečnou brzdou provozu)... Tak asi tak nějak...
    A vysmátej sem byl z "odborného" hodnocení kvality...To mě vždycky pobaví... Ještě nám zde mohl napsat šířku lícování spár palubního obložení, aby sme měli kompletní obrázek...A hlavně lícování zadního víka a světla (možná by sme se něco dověděli)...
    Takže zatím sem slušný... Golf je mi jinak volný jako kapuce u bundy v létě (pokud mě zrovna nebrzdí na silnici v levým pruhu, ale zase tolik jich naštěstí nejezdí)...
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  12:45

« Bez nadpisu

Strašně nerad tady vidím duševní ubožáky Tvého typu volffe - nebo jakouže to krásně německy znějící přezdívku sis to zvolil, ostatně Brno to je vlastně taková zapomenutá německá vesnice na jinak perfektní Moravě. Já jsem chtěl radu, ne nějaký mozkomíšní výlev.
  • 00 Reagovat !

foto jc

jc 03.08.05  11:08

« Bez nadpisu

wolffe hranice slusnosti je u kazdyho jina. Zkus se zamyslet nad tim, jestli je nutny ze sebe delat boha a vnucovat ostatnim svuj nazor "silou". To co nevyhovuje Tobe, muze vyhovovat jinym.
    Mimochodem, pokud jsi alergicky na "Golf", pravdepodobne trpis i nejakym druhem masochisticke uchylky. Nechapu proc jinak bys byl aktivni v tomhle foru. Ale bez urazky, kazdej jsme nejakej :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 03.08.05  10:52

« Bez nadpisu

Od kdy je zrcadlo reflektoru neslušné slovo? >:D >:D >:D
    Na slovo Golf sem alergický...no škoda, že mi tím úplně znechutili tento krásný sport...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  10:00

« Re: Re:

Golf: Pokud to budes mit na jezdeni po meste a obcas na chatu, ktera je pobliz, tak bych se ty 1.4 nebal. Ja osobne bych ale spise opravdu uvazoval o 1.6MPI. To uz povazuju za dostatecne silny auto.
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 03.08.05  09:38

« Re:

wolffe, trosku slusnosti by neuskodilo. Pokud mas nejakej problem, zkus si treba zajezdit na kole, treba to vypotis :)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 03.08.05  09:32

« Bez nadpisu

Ty si hádám velký odborník, když si si pořídil podprůměrné auto, viď? hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Detailů, jo? To si si Golfa pořídil asi kvůli tomu emblému na zrcadle reflektoru co...no to je moc důležitý detail...
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  07:51

« Bez nadpisu

Já s ním nechci závodit, mám to pro rodinu, takže klidná jízda za relativně slušnej peníz?
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  22:26

« Bez nadpisu

rozhodne neurobis chybu ..... ale ak mozem poradit naozaj porozmyslaj o tej 1.6 verzii .... zda sa trochu lenivejsi pri nizsich otazkach v porovnani s obdobnym prevedenim povedzme u C4, alebo fucusu ....
    ale komfort si uzivam.... priestor vyborny (mam 2 metre viem ocenit >:D ) odhlucnenie od motora a z vonkajsku, vybava urcite aj bezpecnost..... nechcem tu moc pisat o dielenskom prevedeni pretoze to tu moc vela zastancov nema pretoze to beru od novinarom ako omielanu frazu ale naozaj je vyzsia v porovnani s povedzme francuzmi alebo talianmi ... u japoncov je to uz trochu ine ....ty maju azda na vrch .... ...pracujem vo vyvoji v automobilovom priemysle tak si vsimam detaily od prevedenia 3D dat az po samotnu realizaciu ....
    ...tak skus toho predajcu skor ukecat na vacsiu zlavu pre tu 1.6l ;) ....
    na druhej strane som v 1.4l nesedel a mozno by ma prekvapila ......
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  18:59

« Re:

Golf: Zalezi na tom co od auta ocekavas. Samozrejme, ze to bude pojizdny a ve vetsine pripadu zdaleka nebudes brzdou provozu, ale na nejaky predjizdeni kolon, tahani karavanu, nebo zavodeni v Alpach pri jizde na dovcu zapomen.
  • 00 Reagovat !

foto jc

jc 02.08.05  18:46

« Bez nadpisu

Minulej tejden jsem byl na testovaci jizde s 1.4 a je to fakt slabota :-( ale mozna jsem to jen malo vytacel, nemel jsem to srdce tocit to nahoru, kdyz melo za sebou jen 200km a studenej motor. Ale manik nekolikrat opakoval ze s timhle motorem je potreba to drzet v otackach (aspon 4k). Takze nevim nic a asi jsem moc nepomoh ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  17:28

« Re: VW GOLF V

Ten motor se mi zdá na Golf V slabý. Mám ho s 1,6 a nějakou výkonovou rezervu nepociťuji a to jezdím většinou sám nebo ve dvou, i když občas s narvaným kufrem. Přeci jen je to těžké auto. Ale jinak spokojenost. Za ty peníze slušná výbava.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.05  15:49

« Re: Re: VW GOLF V

ten repasovany motor z oktavie - tipujem lopka na 95%
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  14:46

« Re: Re: VW GOLF V

co to ma spolocne s golfom V a beznymi uzivatelskymi skusenostami.....nechces tvrdit ze v kazdom golfe ti po chvili odide motor, vsak... :?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  14:28

« Re: VW GOLF V

Překopíruju ti sem něco z vwanatic clubu. (je to určitě kwalitka, když vydrží už 45tis.)
    V sobotu 16.7 jsem rano vyjel s kamosem autem (mojim Golfikem IV) do Chorvatska na "vylet" (pro rodice na dovcu).Cesta tam probihala uplne haldce,krom jednoho slejvaku jak blbec,par krup jako maly pinpong micky a 3hodinovy kolony aut.Dorazili jsme tam v 9 vecer...druhy den rano (v 10h) jsme jeli zpet.Vyjeli jsme s rodici jiz z Umagu a prejeli v klidku hranice do Slovinska...po 100km jsem zastavil na pumpe,natankoval plnou a kamos popojel na meric tlaku v pneu.Zatim vse OK...Nalezli jsme do auta rozjeli se.Asi po 20m v arealu pumpy jsem slyse nejakej hnusnej bouchavej zvuk z Golfika.Vylezl jsem,otevrel kapotu a fakt to bylo z nej...pripadalo mi to jako by sel jen na 3 valce.Sedli jsme zpet do auta a jeli dal...pri vyssich rychlostech to neklapalo...na dalsim odpocivadle jsme zastavili na kontrolu...po zaparkovani nas nejaky Slovinec upozornil,ze nam tece olej...Jo tek a dost krute...tak jsme fofrem jeli dal...nastesti jsme dojeli do Lublane a zastavili na nejblizsim parkovisti.Za nami byla jen cesticka od oleje...kontrolka mazani se rozsvitila asi 1km pred zastavenim.Po zastaveni jsem si zavolal Servisaka.Prijel a po skouknuti mi rekl,ze na 99%je to urvana klikova hridel...sel jsem do kolen,pac to zmanena polo-novej motor.Zavolal jsem do CR a zajistil si odtah...ten prijel ve 3 rano v pondeli 18.7...dojeli jsme do Liberce a dal jsem auto okamzite do servisu (AutoEnge)...rikali mi,ze se na to kouknou a ze mi daji vedet v prubehu tydne...OK...bylo najednou 17:30 a volaji mi,ze zatim to shledli a minimalne je urvana klikova hridel,ale ze muze byt dale prorazena vana,neco s pisty...proste zatim oprava za 100.000,-...a cena golfika je asi 160.000...fakt super vylet...nabidli mi ale taky to,ze tam maji na sklade repasovanej motor z Octavie 1,4 a ze mi tam jde (za 30.000)...takze asi tam pujde motor z Octavie...tot cely muj pribeh...
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  13:56

« Bez nadpisu

za 12 dní si ho idem vyzdvihnúť, tak dám potom vedieť :)......inak testovacia jazda zanechala dojem....
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  12:29

« VW GOLF V

Toužím po novém Golfu, nemáte někdo nějakou zkušenost ( vlastní nebo známý ) s motorem 1,4 55kW právě v Golfu V? Chová se podobně jako ve Fabii nebo má jiné zpřevodování? Zdá se mi totiž, že za necelých 400 tis. Kč ve slušné výbavě s klima to není špatné. :?: A co Golf V jako takový, slabiny, přednosti?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…