VW GOLF V
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
-
« Re:
Focus vs Golf - to zavisi najma od ceny, za aku sa da zohnat Focus. Golf ma v serii 6xABG, za maly priplatok dvojzonovu automaticku klimu, zrkadla v elektrike, central s dialkovym, CD radio+6xrepro.
Za to vsetko sa pri Focuse doplaca.
Ale ak by bol Focus za +- rovnaku cenu ako Golf, tak potom by som urcite isiel do Focusa. -
« Bez nadpisu
U mna je to uplne opacne, cim mam silnejsie auto, tym viacej jazdim v klude. Pretoze viem, ze ten nakladak predo mnou nemusim nahanat silou mocou na tejto rovinke, lebo inak sa za nim budem trmacat dalsich 8km, kym bude dalsie miesto pre predbiehanie. So silnym autom ho predbehnem vtedy, ked ho dobehnem. Tiez sa nikto nesnazi mi ukazat, ako jeho TDI, HTP alebo nieco podobne skvele jazdi. Asi preto, ze vie, ze sedlam 200 koni. A vo vysledku mi silnejsie auto zerie len o malo viacej ako to slabe (a aj tak ma to netrapi, lebo benzin do neho neplatim). -
wolff 05.08.05 14:40
« Bez nadpisu
No nevím co chceš za rady. Chceš Golfa, kup si Golfa... Moje rada je jasná...Akorát ji nechceš slyšet... Když už musíš mít VW, tak si kup polo za ty peníze s lepším motorem. A pokud nemusíš mít VW (což bych ti vřele doporučoval), tak si za ty peníze můžeš koupit AUTO!!! Který jede, brzdí a zatáčí...
Ale uznávám, že jsou lidi, kterým Golf stačí... Mě by nestačil. Toť vše (teda za ty peníze)
A čti si koho chceš... -
wolff 05.08.05 11:50
« Re: Re: Re: Re:
"Co vidíš?" zeptala se maminka
"Kuře"
"Tak vidíš", a byli štťastní až do smrti... Mezi nama chip tuning je tipický produkt pro podmotorizovaný VW (na jiný auta se to dělá minimálně). A taky ty auta co si uvedl, ty haťapky, to je taky neštěstí na silnici...Ale zase to je auto do města, což se o tom Golfu říct nedá... -
« Re:
Uz som to tu raz pisal:
pomer vykon/hmotnost
Fabia 1.0 Junior - 36 kW/t
Fabia Combi 1.2 - 43 kW/t
Golf 1.4 - 46 kW/t
cize Golf na na tom +- rovnako ako Fabia 1.2. A tych Fabii tu jazdi mraky, kazdy si vie spravit obraz o tom, ako to auto bude jazdit.
Cele je to o peniazoch, pre kazdeho ma 100 000 inu hodnotu. Pokial je ten Golf 1.4 za dobru cenu, tak by som nevahal.
A vyhoda tohto motora je, ze sa da jednoducho nachipovat na cca 65 kW( skoro 90 koni). -
-
Jozki 05.08.05 10:30
« Bez nadpisu
Ked nemam na to aby som predbehol kamion tak nebudem predbiehat a riskovat. A ked je za mnou niekto kto sa ponahla tak mu bliknem smerovkou a ho pustim - a nie som brzda. Pri jazde treba aj predvidat. Ale vratme sa na zaciatok. Mas urcitu sumu penazi chces nizsiu strednu triedu miesto pre rodinu nie si pretekar. Golf 1,4 vyhovuje. Ak si ochotny dat trosku viac 45000 Sk potom treba ist do 1,6. Ak nie tak 1,4 staci. PS:Dnes s nou idem zase dalsich cca 400 km. Uz sa neviem dockat. Najradsej by som si vyskusal 2,0 FSI 4Motion 150 PS ale som rad za tu 1,4. Ked uz nic ine. -
wolff 05.08.05 10:15
« Bez nadpisu
Kluci, tak už se nehádejte...To že 75 koňový auto nižší střední je brzda o tom neptřeba diskutovat... Kdo chce kam pomozme mu tam... Fiat do toho dává aspoň 6-kvalt...Ten Golf má taky 6-kvalt s tou 1,4? Ani nevím...Jiný mají to vím, ale ta 1,4 je takovej Junior, tak bůhví co to má... Hledat se mi to nechce...na těch jejich pomatených stránkách... -
« Bocnice sedaku v Golfu
Hele fero, koukam ze si si vsiml toho sameho co ja. Opravdu to tlaci. To nejak nezmakli. Ale u Turana je to jeste horsi-vystupujes z vetsi vysky a tuplem na tu hranu dosednes. Ale to je opravdu jediny problem, ktery jsem zatim objevil ( i kdyz toho jsem si vsiml hned pri prvnim usednuti do Turana loni na podzim na sourumu). Asi je to delano pro etericke bytosti. Ja mam 100kg a etericky rozhodne nejsem >:D -
matuS 05.08.05 09:21
« Re:
" Na druhej strane pri jazde s malo vykonnym motorom sa prepnem do "pohodoveho rezimu" a jazdim kludnejsie a bezpecnejsie" a myslim si ze presne na toto je to auto urcene a taketo auto ten chlapik potrebuje.
lenze ked ten vykon raz budes potrebovat, tak ho mat nebudes a budes brzda.
ked niekto ma vykonne auto a nedokaze jazdit kludne, ma problem s hlavou. s autom to nic nema
takym treba dat do ruky aspon 100konovu motorku, ono sa to potom samo vyselektuje

... mna osobne focus designom moc neoslovil jedine palubovka ma krajsi plast a aj ten volant je lepsi ..... je pravda ze golfik by ten volant mohol naozaj vymenit .... ale design je jedine co mu vytykam .....
inac jedine co ocenujem na novom fokuse ze vykuzlili ovela viac miesta pre vodica a "UFO" styl palubovky dostali do celkom serioznej podoby ...
co sa tyka hluku je na tom tiez dobre (na rozdiel od novej astry !!!) a motor je ozaj lepsi ako u golfa ..... akurat mu vytknem hluk v interiery (rezonanciu) pri prejazde kockami .... u golfa nieje (aspon teda v rozsahu 0-70km/h) ale su auta na tom ovela horsie ....
ale celkovo KONFORT a ERGONOMIA u golfa sa mi zda velmi dobra .... jazda je velmi pohodlna .... preto som si ho vybral ....
Ozaj Aky plast vas tlaci ??? mozes to opisat ? ja mam 110kg 2m a nic .... ale to je mozno tym ze mi v tej oblasti odumreli nervove zakoncenia ....
mate niekto laktovu opierku ??? to mam mrzi ze nemam ??? aka je ?