VW GOLF V
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
-
jc 02.08.05 18:46
« Bez nadpisu
Minulej tejden jsem byl na testovaci jizde s 1.4 a je to fakt slabota :-( ale mozna jsem to jen malo vytacel, nemel jsem to srdce tocit to nahoru, kdyz melo za sebou jen 200km a studenej motor. Ale manik nekolikrat opakoval ze s timhle motorem je potreba to drzet v otackach (aspon 4k). Takze nevim nic a asi jsem moc nepomoh ;-) -
« Re: VW GOLF V
Překopíruju ti sem něco z vwanatic clubu. (je to určitě kwalitka, když vydrží už 45tis.)
V sobotu 16.7 jsem rano vyjel s kamosem autem (mojim Golfikem IV) do Chorvatska na "vylet" (pro rodice na dovcu).Cesta tam probihala uplne haldce,krom jednoho slejvaku jak blbec,par krup jako maly pinpong micky a 3hodinovy kolony aut.Dorazili jsme tam v 9 vecer...druhy den rano (v 10h) jsme jeli zpet.Vyjeli jsme s rodici jiz z Umagu a prejeli v klidku hranice do Slovinska...po 100km jsem zastavil na pumpe,natankoval plnou a kamos popojel na meric tlaku v pneu.Zatim vse OK...Nalezli jsme do auta rozjeli se.Asi po 20m v arealu pumpy jsem slyse nejakej hnusnej bouchavej zvuk z Golfika.Vylezl jsem,otevrel kapotu a fakt to bylo z nej...pripadalo mi to jako by sel jen na 3 valce.Sedli jsme zpet do auta a jeli dal...pri vyssich rychlostech to neklapalo...na dalsim odpocivadle jsme zastavili na kontrolu...po zaparkovani nas nejaky Slovinec upozornil,ze nam tece olej...Jo tek a dost krute...tak jsme fofrem jeli dal...nastesti jsme dojeli do Lublane a zastavili na nejblizsim parkovisti.Za nami byla jen cesticka od oleje...kontrolka mazani se rozsvitila asi 1km pred zastavenim.Po zastaveni jsem si zavolal Servisaka.Prijel a po skouknuti mi rekl,ze na 99%je to urvana klikova hridel...sel jsem do kolen,pac to zmanena polo-novej motor.Zavolal jsem do CR a zajistil si odtah...ten prijel ve 3 rano v pondeli 18.7...dojeli jsme do Liberce a dal jsem auto okamzite do servisu (AutoEnge)...rikali mi,ze se na to kouknou a ze mi daji vedet v prubehu tydne...OK...bylo najednou 17:30 a volaji mi,ze zatim to shledli a minimalne je urvana klikova hridel,ale ze muze byt dale prorazena vana,neco s pisty...proste zatim oprava za 100.000,-...a cena golfika je asi 160.000...fakt super vylet...nabidli mi ale taky to,ze tam maji na sklade repasovanej motor z Octavie 1,4 a ze mi tam jde (za 30.000)...takze asi tam pujde motor z Octavie...tot cely muj pribeh... -
« VW GOLF V
Toužím po novém Golfu, nemáte někdo nějakou zkušenost ( vlastní nebo známý ) s motorem 1,4 55kW právě v Golfu V? Chová se podobně jako ve Fabii nebo má jiné zpřevodování? Zdá se mi totiž, že za necelých 400 tis. Kč ve slušné výbavě s klima to není špatné. :?: A co Golf V jako takový, slabiny, přednosti?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!