VW GOLF V

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen

• « 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 05.08.05  10:31

« Re:

5 stupnov.
  • 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 05.08.05  10:30

« Bez nadpisu

Ked nemam na to aby som predbehol kamion tak nebudem predbiehat a riskovat. A ked je za mnou niekto kto sa ponahla tak mu bliknem smerovkou a ho pustim - a nie som brzda. Pri jazde treba aj predvidat. Ale vratme sa na zaciatok. Mas urcitu sumu penazi chces nizsiu strednu triedu miesto pre rodinu nie si pretekar. Golf 1,4 vyhovuje. Ak si ochotny dat trosku viac 45000 Sk potom treba ist do 1,6. Ak nie tak 1,4 staci. PS:Dnes s nou idem zase dalsich cca 400 km. Uz sa neviem dockat. Najradsej by som si vyskusal 2,0 FSI 4Motion 150 PS ale som rad za tu 1,4. Ked uz nic ine.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 05.08.05  10:15

« Bez nadpisu

Kluci, tak už se nehádejte...To že 75 koňový auto nižší střední je brzda o tom neptřeba diskutovat... Kdo chce kam pomozme mu tam... Fiat do toho dává aspoň 6-kvalt...Ten Golf má taky 6-kvalt s tou 1,4? Ani nevím...Jiný mají to vím, ale ta 1,4 je takovej Junior, tak bůhví co to má... Hledat se mi to nechce...na těch jejich pomatených stránkách...
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.05  09:41

« Bocnice sedaku v Golfu

Hele fero, koukam ze si si vsiml toho sameho co ja. Opravdu to tlaci. To nejak nezmakli. Ale u Turana je to jeste horsi-vystupujes z vetsi vysky a tuplem na tu hranu dosednes. Ale to je opravdu jediny problem, ktery jsem zatim objevil ( i kdyz toho jsem si vsiml hned pri prvnim usednuti do Turana loni na podzim na sourumu). Asi je to delano pro etericke bytosti. Ja mam 100kg a etericky rozhodne nejsem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.05  09:35

« Re: Re:

to matuS:
    S Golfom 75PS nebudes nikdy brzda kvoli vykonu. To auto ma maximalku 164 kmph. Brzdou su stare S120, ktore maju problem iste stabilne 100 kmph, a nehovorim o aviach a spol
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.08.05  09:21

« Re:

" Na druhej strane pri jazde s malo vykonnym motorom sa prepnem do "pohodoveho rezimu" a jazdim kludnejsie a bezpecnejsie" a myslim si ze presne na toto je to auto urcene a taketo auto ten chlapik potrebuje.
    lenze ked ten vykon raz budes potrebovat, tak ho mat nebudes a budes brzda.
    ked niekto ma vykonne auto a nedokaze jazdit kludne, ma problem s hlavou. s autom to nic nema
    takym treba dat do ruky aspon 100konovu motorku, ono sa to potom samo vyselektuje
  • « 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 05.08.05  08:11

Chlapik ktoreho som opisoval isiel predo mnou asi 120 km bolo to od 7 do 8:30 vecer piatok a netelefonoval. Kedze som isiel za nim tak som to videl. Takze to ze ludia nevedia jazdit (vacsina ) tak to plati.
  • 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 05.08.05  08:08

« Bez nadpisu

Chcel som tym povedat ze ak vies jazdit, aj so 75 konmi sa da jazdit celkom svizne a nebyt brzda premavky ako si niektory myslia.
    Nechcel som tym povedat ze som nejaky perfektny sofer mam len asi 100 000 km. To ze 130 je viac ako 75 je jasne kazdemu kto ma viac ako 5 rokov a ja patrim do tejto kategorie. >:D
    " Na druhej strane pri jazde s malo vykonnym motorom sa prepnem do "pohodoveho rezimu" a jazdim kludnejsie a bezpecnejsie" a myslim si ze presne na toto je to auto urcene a taketo auto ten chlapik potrebuje.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.08.05  23:54

« Re:

Ja som si vsimol ze ludia u nas nevedia jazdit aj ked maju spickove auto. Na rovinke ide 150 ale pride prva zakruta a zbrzdia to na 60 a potom zase plny plyn. Ja radsej idem na rovinke 120 a v zakrute 80-90.
    samozrejme, ze to aj ja tak robim. ono sa tazko vyberaju rychlo zakruty, ked v jednej ruke musim drzat vajicka ktore som kupil a v druhej mobil lebo vybavujem strasne dolezite veci do roboty. chapes?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.05  21:13

« Re:

to Jozki: neviem, co si chcel povedat, tym, ze si dobehol stvorkolku s 130 PS dieslom a ze ta brzdila.
    Ze si lepsi sofer ? To je trochu pomimo temy. Ze 75 PS motor je vykonnejsi ako 130PS ? To ti nikto neuveri :-)
    Urcite sa vsetci zhodneme na tom, ze s 75PS motorom v Golfe sa da jazdit, ale nejake velke rezervy vykonu uz nezostavaju.
    Mozem to porovnat jazdil som aspon 5000 km mondeo 100 kW, civic 85 kW, Golf V 55 kw, fabia 50,47,44,38 kW, felicia 55 kW,50 kW, octavia 81 kW.
    Na druhej strane pri jazde s malo vykonnym motorom sa prepnem do "pohodoveho rezimu" a jazdim kludnejsie a bezpecnejsie a nadavam na vsetkych "curakov", co sa ponahlaju, aj tak usetria iba par minut a nestoji to za to. Mozem to posudit na vlastnej skusenosti.
    Este chcem dodat, ze Golf V nema v serii EDS, ako som tu pisal, ma to spolu s ESP.
    No a spomenul som si na jednu vec, co ma na Golfe vytacala - pri vystupovani sa mi "zarezaval" ten plast, co je na boku sedadla do stehna. Neviem, ci som taky tazky alebo co. Ale na druhej strane, ked som sedel v tych sedadlach, tak to bol neskutocny pocit - dokonaly pocit z posedu. (mam 192 cm).
  • 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 04.08.05  18:04

« Bez nadpisu

Preco by to malo byt za Aviou. Pisal som do kopca a v ZAKRUTACH. Ja som si vsimol ze ludia u nas nevedia jazdit aj ked maju spickove auto. Na rovinke ide 150 ale pride prva zakruta a zbrzdia to na 60 a potom zase plny plyn. Ja radsej idem na rovinke 120 a v zakrute 80-90. Preto som ho dobehol a v zakrutach ma brzdil. Samozrejme ze na rovinke som videl ze pridal a usiel mi. A mimochodom isiel som za nim asi 120 km. Prave kvoli tomu co som pisal. A ked niekto potrebuje auto do mesta raz za mesiac na chalupu a potrebuje miesto pre rodinu a nema nazvys peniaze preco nie vtedy to staci. Ved preco by si inac normalny clovek kupoval napr. Logana ? Pre jeho potreby mu staci. A ako alternativu k 1,4 som napisal ako sa mi jazdilo s 1,6. Ked ma nazvys alebo ak je ochotny dat dalsich 45 000 tak samozrejme radsej 1,6.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.05  17:57

« Re: Golf 1.4 16v 55kW Trendline.

Jelikoz jich celkem dost ma importer a dyleri na sklade (vyroba 2004) jsou na nich dobre ceny. Golfa s ESP, ABS, 6 x aibag, elektrika, radio, klimatizace za cca. 380 az 420 je celkem dobra cena. Bezne uvadena cena je prave onech 399000Kc. Na to daji jeste nejakou slevku a co by chtel clovek vic.
    V tomto pripade i motor 1.4 se zda byt velmi snesitelnou dani. Navic jsem s nim jezdil asi 1 mesic a vse bylo v pohode. Naopak mile jsem byl prekvapen. Mel najeto cca. 7000km. Mozna funglofka pojede hur nez se zajede. Ale urcite to neni line auto. Navic cena 499000 u aktualne nabizeneho Golfa 1.6 Comfortline se mi nezda az tak pritazliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.05  17:20

« Re:

luf: suhlasim s tebou
    aj ked na druhej strane napr. pri Golfe je rozdiel 1.4 - 1.6 45 000 Sk, co uz je slusny peniaz, najma ked si uvedomi, ze vyrobne naklady 1.4 a 1.6 su v podstate rovnake.
    Pri megane 1.6 115 k vs 2.0 136 k cca 65 000,-
    ale napr fabia 1.2 65k vs 1.4 75k 20000,- (1.2 ma ale v meste o dost lepsiu spotrebu)
    ale urcite auto nizsej strednej triedy(golf, focus,...) by malo mat 100 k, auto triedy fabia, clio, 206 75k
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.05  17:11

« Bez nadpisu

Jozki - tu stvorkolku si dobehol za Aviou? A predpokladam, ze ked ju obehla na prvom volnejsom useku uz si ju nikdy nevidel, lebo Avia ti zaclanala az do najblizsej 2km rovinky. ;-) Sakra, ten motor je na take auto nedostojny. Nesnaz sa presviedcat, ze staci. Za dalsich par korun je 1.6 - spotreba bude takmer identicka, poistka rovnaka a rozdiel jazdy dost citelny. Ludia, neblbnite so slabymi motormi, bude vas to celu dobu vlastnenia prenasledovat, ze ste si mohli zvolit silnejsi (viem o com hovorim, mam 1.6 a casto si vycitam, ze som bol lakomy a nekupil 2.0)
  • 00 Reagovat !

foto Jozki

Jozki 04.08.05  15:57

« Bez nadpisu

Prednedavnom som v nom isiel na "testovacke" cca 400 km takze vlastna skusenost. Prvych cca 100 km mi trvalo kym som sa s nim zzil. Necitil som vo volante cestu zdalo sa mi ze slabo na ceste sedi. Ale cim viac som isiel tym sa mi islo lepsie. Na dialnici 170 (podla tachometru) bez nejakych vacsich problemov. Zrychlenie pri predbiehani nic moc ale mas tam len 75 PS a cca 130 Nm. Ale staci podradit aby bolo cez 3000 ot a da sa. Ked som sa s nim zzil tak som vedel co si mozem dovolit v zakrutach a je toho dost vela - nova zadna naprava oproti IV. Do kopca a po zakrutach som dokonca dobehol stvorkolku so 130 PS a dieslom (chlapik sa este k tomu ponahlal podla toho ako predbiehal na rovine) a brzdil ma.
    Vo vnutri kopa miesta na tu triedu. Z nejakych porovnavaciek co som cital - Golf V ma najviac vnutorneho priestoru a najlepsiu ergonomiu to mozem potvrdit. V tej testovacke mal najlepsie jazdne vlastnosi Focus o com sa vie ale s tym autom chces jazdit s rodinou a aj keby si sa na nom chcel vysalit nezistis rozdiel medzi Focusom a Golfom. To by si musel ist fakt na hrane. 1,6 som "testoval" v Golfe IV Variant - tiez musis ist do otacok ale ma uz o dost lepsi tah zrychlenie. Ak mozem poradit daj si este nejake testovacie jazdy s autom ktore ma nejakych cca 5000 km a viac - rozjazdeny. A vyskusaj si zrychlenie zakruty a pod. A potom ho kup.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.05  15:21

« Re: Re: Re: Re:

to matuS: mozno nemas z volantu v Golfe V orgazmus, ale mne padol velmi dobre a na to volant je. V porovnani s volantom v novej Octavii je ten v Golfe podla mna lepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.08.05  15:17

« Re: Re: Re:

to je super, ze mas moznost za priplatok kupit normalny volant :)
  • 00 Reagovat !

foto jc

jc 04.08.05  13:49

« Bez nadpisu

Jeste jeden tip, mrknete se na www.volkswagen.cz na "Vozy u prodejcu ihned k odberu", je jich tam mmt 258 (skladovych) a nektery jsou za docela zajimavou cenu (pozor, v seznamu se zobrazuje jen cenikova cena, pro ziskani ceny po sleve musite rozkliknout primo nejakej kousek se smajlem).
  • « 00 Reagovat !

foto jc

jc 04.08.05  13:43

matuS dobry :-) pridej jeste neco :)
    ...emocim rozumim, ale prijde mi hloupy schovavat to za podobny "argumenty" ci "fakta".
    P.S. jestli se nemylim tak MR2006 ma jinej volant a za 6k je malej kozenej packet (volant, rucka a saltpaka)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.05  13:32

« Re:

Cennikova cena Golf V Slovakia 1.4 je 575 000, 5-dverovy.
    Golf V 1.6 MPI 620 000
    Megane 1.6 604 000 (ale to je nejaka limitovana seria)
    Corolla 1.6 620 000 ale bez klimy
    vsetko je to o tom, kto da aku zlavu.
    Ja som presvedceny, ze spicka v tejto triede je Focus+Golf. Ostatne je o cene.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…