radar v rakusku - dostanem pokutu?
modus ponens 26.07.05 10:02
« Re: Re: Pokuty
dabel: aky je rozdiel medzi listockom za stieracom a bliknutim radarom? Pristupuju k tomu inac? Specialne v Nemecku to funguje tak, ze ak aj mas listocek za stieracom, do tusim 3 tyzdnov Ti poslu domov popis priestupku s tym, ze ak chces, mozes sa k nemu vyjadrit. Ak nie, mas zaplatit. Kym sa tak neudeje, nemaju ako od Teba vymahat pokutu. Listok za stieracom Ti totiz mohol hocikto "ukradnut", prip. mohol byt po pripadnom dazdi uplne necitatelny. Ako je to vsak s posielanim toho popisu za hranice Nemecka, to netusim. ;-) -
« Re: Pokuty
IK: najlepsi sajt je www.radarfalle.de, su tam aj vypisane vsetky pevne radary v Nemecku, rozdelenie podla spolkovych krajin atd.
pavel: Pohodicka. Ako vravim, je mi znamy jediny pripad, kedy pokuta prisla priamo majitelovi auta. MatuSov pripad. O zmluve medzi vymienani udajov sa este stale len rokuje, tak mozno u MatuSa islo o "prvy pokus" (btw. Matus, nemal Tvoj otec pokutu za stieracom?). Uz inak len taka vec, ze by museli mat Rakusaci cloveka, ktory by tie pokuty prekladal do slovenciny ;) ak to pride v nemcine, tak sa da vzdy povedat, ze si tomu nerozumel, co od teba chcu a zahodil to ;) -
Adrian77 25.07.05 21:18
« Pokuty
No to mě tím měřením dost děsíte. Loni jsem byl v Chorvatsku svým Saxíkem, kolem Vídně jsme si to v noci svištěli kolem 120 km/h (jako dost ostatních) a po dálnici ke Grazu 160 km/h (myslel jsem, že když jsme chytli vlnu aut, co tak rychle taky jela (minimálně 10 aut), tak to nestačí pochytat, tak to bude v poho - a ono ne? Jižně od Grazu jsme se předháněli s nějakým Yarisem dokonce při 180 km/h - to už by mohl být pořádnej mazec. :shock: Je to už rok, tak doufám, že jsme to ve zdraví přečkali - ale - máme se ještě bát ? :roll: -
matuS 25.07.05 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
toto ma prekvapuje. sice som si na zapade este auto nepoziciaval, ale v australii to bolo tak, ze na pozicanie auta bolo nutne mat platnu kreditnu kartu. so zmluvou o prenajme si zaroven podpisal, ze ak pride nejaka pokuta, automaticky ti to z karty stiahnu. dokonca si tam este pridaju 10% poplatok za administrativu. -
« Re: Re: Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
Neviem... ja som pocul o jedinom pripade, kedy pokuta z Rakuska (alebo z Nemecka, teraz neviem...) prisla na Slovensko: ked to bolo auto z pozicovne a pozicovna pokutu preposlala. Inak som este nigda vo takom dacom nepocul... -
"-- skrytý --" 25.07.05 13:08
« Re: Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
dabel: ked hovoris, ze pokuty chodia po 5 mesiacoch, mozno by som sa na mieste toho kamosa, co si spominal aj zacal obavat, ci nezacnu v septembri chodit prve pokuty :))
som sa seba kvoli tomu nastvany, ale za blbost sa plati, najma ked o tych radarboxoch viem.. -
« Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
Ja vim, bohumile, ja vim... tiez som tam dneska o pol siestej rano pelasil 110, ale radary poznam a tam som vzdy spomalil na 99 >:D >:D >:D
A na akcii tych 40EUR teda prepijeme, jo? Btw hadam konecne uvidim Tvojho Fuckiho ;) -
"-- skrytý --" 25.07.05 12:56
« Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
dabel: tak to som "vydelal" 40 eur :))) mne sa na prazdnej 4-prudovej dialnici zda limit 80 nelogicky, ale dodrziavam ho, az na par vynimiek, ako tato.. cez den je clovek rad, ked tam ide 5km/h, takze tie radary su tam cez den zbytocne a v noci.. limit 100 by bol logickejsi.
PS: na akciu sa uz tesim ako maly chlapec :) -
« Re: Re: Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
"Stacionární radary v Rakousku jsou nastaveny tak, že fotí až při překročení limitu o 20 km/h, jenže žádná 20 km/h tolerance na nepřesnost tachomentru se nazapočítává."
Presne tak, tych +20km/h, kedy to blikne, som zabudol spomenut... cize do 100 sa v pohode da po okruhu jazdit. Po namerani sa kazdopadne odpocitava odchylka 10km/h. -
"-- skrytý --" 25.07.05 12:52
Ještě dva dodatky:
- s tou potřebou provozovatele vozu "identifikovat řidiče" má ďábel pravdu (ovšem pokud se nepodaří najít "obětního beránka", stejně nese odpovědnost provozovatel, takže je to vlastně v rámci soukromého vozu v rodině úplně jedno);
- stacionární radary v Rakousku jsou nastaveny tak, že fotí až při překročení limitu o 20 km/h, jenže žádná 20 km/h tolerance na nepřesnost tachomentru se nazapočítává. -
"-- skrytý --" 25.07.05 12:51
« Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
dabel: to si ma potesil :)) ja som uz zacal chystat prachy na pokutu. ale tych 29 eur by bolo prijatelnych (na tachaci 115, real 105, 80 limit + 10 tolerancia, teda rozdiel 15), ale som uplny blbec, o tych radaroch viem, hoci kolkokrat som videl rakusakov ako ficia 80+ okolo nich a nic, ja som to vzdy spomalil, vcera som bol uplne unaveny, tak som si povedal, ze tie krabice tam maju aj tak asi len pre paradu a nebrzdil som.. a mam to tam -
« Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
Odloz si tych EUR 30, fakt mam ten sadzobnik zmaknuty... kym nebola Section Control, bol tam stacionarny radar. Bola tam 100, ja som sa pozabudol (cele auto spalo, ja som si cuckal ladovu kavu a kochal sa krajinou - a stlacil plyn malinko viac) a prefrcal cca. 125km/h. Pokuta prisla za +14km/h a 29EUR (na poziadanie oscannujem ;) abo v sobotu Ti prinesiel ukazat).
Cas, kym pokuta dojde: prva pokuta 5 mesiacov (priestupok zaciatkom septembra, pokuta prisla po novom roku), dalsia pokuta cca. 6 tyzdnov.
Aj tak si myslim, ze Ti na SK nic nepride >:D Matusov otec bol skor vynimka >:D Kamos ma od konca marca slovenske znacky a vyfotia ho kazdu chvilu a neprislo este VOBEC nic. -
« Re: Re: Re: radar v rakusku - dostanem pokutu?
Btw ad sleva: napriek cenniku, ktory som nizsie uviedol, pri okamzitom "skasnuti" bola zlava nejak tak automaticky. O 23 vecer prejazd dedinou, cely cas sa na mna lepi auto a "tlaci" ma - koncia domy, zrychlujem na 70 za jednym "domacim" - tabula este cca. 400m daleko - "lepiace sa" auto za mnou zapina hukacku a zastavuje ma. Policajtovi vysvetlujem, ze normalne by somsa neponahlal, ale veziem cloveka na vlak, ktory ide z BA za pol hodky -> 21EUR.
pokuta nebola iba na SPZ auta, bol tam normalne majitel aj s adresou, vsetko v nemcine.
netusim ako sa k tym udajom dostali. mozno im pomohlo to, ze to nebola otcova prva pokuta, tak ho uz mali v databaze.