motor 1,6 MPI nebo FSI
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: Re:
Tak to by me dost zajimalo. Tez sem v situaci, kdy budu muset koupit
auto a resim toto dilema. Muzes mi dat nejaky podrobnosti o ty
Honde?
Dost sem to posledni mesice 'studoval' (ruzny auta - zajimam se jen o kombi) - vykony motoru, vybavym recenze ,.... a pokud by mi nekdo
nabidl Hondu Acord 2.0 kombi za stejny prachy jako Octavii II tak
bych mel po problemu (odhaduji zde cenu s 1.6 MPI do 580 tis. -
samozrejme za nova auta) -
« 1,6 MPI
mam octaviu II 1,6 MPI, asi 14000 km a nemozem sa stazovat. spotreba sa ustalila tak pri 10000 km, teraz som na dovolenke pri troch ludoch v aute, plnom kufri, zapnutej klime a 160 na dialnici mal priemerku 7,6 ale v pohode sa s tym da behat aj za 5,5 litra :-! ale ked som oktavku kupoval urcite som nerozmyslal ci mpi alebo fsi, ale skor 1,9 tdi. to fsi sa mi zda zbytocne drahe za tych tusim 10 koni navyse -
spitfire 15.08.05 16:57
« Re: FSI ne
to Titanus: 1,6 MPI na běžný ježdění postačuje, živý auto vypadá ale úplně jinak. Jezdil jsem s tim asi dva měsíce ve starý verzi Oktávky a nevadil mi ani tak výkon sám o sobě - když se na to šláplo, tak se z toho dalo ledacos vydojit. Spíš mi vadil poměr spotřeba-hluk-výkon. Spotřeba +/- jako u 1.8T, na kterou jsem byl v tu dobu zvyklej, randál v rychlosti nad 120 šílenej a výkon nic moc. -
« FSI ne
Měl jsem OI 1,6 74 kW a nesouhlasím s názory že to není živé auto apod...
Dalo se jet svižně pro běžné ježdění to bylo auto, které nebrzdilo a výkon byl dostačující vše co je nad 100 kW je už spíš pro sportovnější svezení tedy je už to něco navíc (a myslím si, že na cesty by měl patřit spíš normální než-li sportovní způosb jízdy). Kolega má tu 1,6 MPI v OII a nestěžuje si. Přiznám se, že jsem taky chtěl trošku silnější vozítko, ale za FSI připlácet 3000 mi nepřišlo rozumné. Šel jsem tedy do 1,9TDI.
Přesto bych 1,6 FSI úplně nezavrhl, ale to by musela vykazovat spotřebu v průměru tak o 2 l menší než MPI. -
« Re: motor 1,6 MPI nebo FSI
Mal som 1.6mpi v OI 1.Bola kupovaná nová.Po 150000km už začínala žrať olej.Ale inak v pohode.Spotreba bola od 7-8l.Teraz mám novú OI 2,tiež tam mám 1,6mpi.Ide max190km/h ale je asi uplne inak sprevodovaná .V kopcoch, kde som predtym dával 4 musim teraz dávať 3.
Spotreba sa mi zdá nižšia ako na starej.
1,6FSI je nezmysel,neviem si predataviť ,že by som do auta 1,6 dával benzín 98 -v SR stojí ak vyse 40sk/l.Spotreba je nižšia len pri kludnej jazde. Zmysel má FSI len pri vyšších objemoch/3,2 Audi/,
A ten cenový rozdiel.Roziel oproti 1,6 mpi brutalný a
proti 1,9tdi minimalný,takže 1,6 FSI určite nie, -
modus ponens 28.07.05 14:47
« Re: Re: Re: Re:
Octavka je asi predsalen tazsia ako bezne kombiky NST. Preto nie je v 1.6-ke nejako extra ziva (mozno tak pri prazdnom aute). Ale inak si nemyslim, ze na kombik NST je potrebny 2-litrovy motor. Ono uz aj poistka Ti to predrazi a o spotrebe nehovorim. Ceny teraz nemam v hlave, ale urcite by stalo za to porovnat ponuky v okolitych krajinach. Rozdiely mozu byt dost zaujimave. -
« Re: Re: Re:
SirAnton: no zaujimave je hlavne to, ze za 700t mas uz slusny motor v kombiku, co asi nikkde nezozenies. Ano nieje tam tempomat,ESP,Automatica klima, ale to by som ozelel. Je tam na to auto dostatocny vykon a vybava. Na moj vkus by som dosypal iba veci za cca 25t. Pozor, nebavim sa o akcii a tak. To je proste cennikova cena. Urcite sa da na to ubit zlava a susne vybavene combi s motorom 2.0 za 700t by z toho urcite bolo. Keby som vyberal teraz ...... . Toto bolo mierene k tej Octavke a vykonu a cene. Skus zohnat kombik s takym motorom a takou cenou, kde a aky ? -
modus ponens 28.07.05 14:31
« Re: Re:
Miro: neviem, co vsetko v tom FF je, ale ak je to zaklad, tak zrejme bude co-to k doobjednaniu. Tych 700tis. podla mna nie je na NST az taka zaujimava cena, bez ohladu na trend cien na SK. Najma ked za 750 zacina ST a vonku sa da kupit lacnejsie... No a rozdiel medzi NST a ST je (aspon podla mna) nezanedbatelny. -
"-- skrytý --" 28.07.05 10:37
« Bez nadpisu
Nehodnotil bych 1,6MPI jako slabotu.Jisté je, že to sporťák není. Měl jse ten motor v OI-byl jsem docela spokojen, potom jsem jezdil s TDI 66 kw-opět spokojenost s výkonem-nemusím si hrát na závodníka.Nyní mám 2,0 TDI- tam výkon již docela slušný, přesto nad výše zmíněnými motory nos neohrnuji. Je ale pravda, že pokud bych šel do benzínu, tak bych asi více koukal i jinde, než jen u Škody. -
« Re: Re:
Děkuji všem za příspěvky. :-) Vybral jsem si 1,6 MPI s dynamic paketem II, snížený podvozek 17" kola. :idea: Snad budu spokojený >:D Ještě k tomu 2 litru. Honda mi nabízela Akorda 2l, 155k v plné výbavě za nižší cenu než Škoda Oktávku 2l. v rovnocenné výbavě !!! :shock:
-diesel má vyšší krouťák v nižších otáčkách (mně to vyhovuje, každému nemusí)
-diesel má nižší spotřebu
-FSI musíš krmit výhradně N98, to je drahej špás, jinak při 95 oktanech velký pokles výkonu
-FSI je dost drahé, oproti MPI nemá o moc menší spotřebu
-FSI nejde předělat na LPG (MPi jo)
-TDi se dá snadno přečipovat (+30% výkonu a krouťáku)
-sečteno, podtrženo, FSI má cenu od vyšších objemů (např. 3.2 FSI V6 od Audi)
snad jsem pomohl, kdyby někoho něco napadlo, rád se poučím ;-)