Sherlog, Autoawacs - co o tom vite?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Jen Sherlog
Podivej se na web www.sherlog.cz a tam si přečti rozdíly mezi sherlog clasic, optimum a satelite a rozhodni se. Ceny asi 20, 36 a 65 tisíc
při clasicu musíš ohlásit kráděž ty, optimum si krádež odhalí samo a satelite je snad celosvětový nebo nějak tak. A taky se podívej na video z autosalonu kde testovali 4 firmy a jediný sherlog uspěl. Jinak ten autoawacs se totálně podělal a nenašel nic. Ahoj a přeji hodně úspěchu při výběru. -
« Re: Sherlog, Autoawacs - co o tom vite?
Zkušenosti mám se sherologem. Je to jedna z mála služeb, která funguje jak má. Jezdím do servisu, který mají v Brně, jsou naprosto spolehliví.
Bohužel už mám i zkušenost s odcizením hlídaného auta - našli ho do 30 min. od zavolání - mám pasivní sherlog, takže o odcizení je musím informovat sám. To co při krádeži předváděla policie mne utvrdilo v tom, že v současnosti je to asi jedinný způsob, jak se bránit.
Dejte si pozor na GSM + GPS moduly - v tomto případě stačí rušička na GSM, což je údajně levná záležitost a celý systém je v tu chvíli k ničemu.
Přeju co nejmíň zkušeností se zloději. -
« Bez nadpisu
Kamarád mi vyrobil komunikační zařízení - modul GPS, telefon + SW. Je to zamaskované v autě a komunikuje to se mnou formou SMS. Pracuje to ve dvou režimech:
1) hlídá to otevření dveří, nastartování auta a pak hned posílá SMS + vyšle SMS o rychlosti a poloze auta a zda má přímý kontakt se satelity. Ten, kdo sedí v autě nemá o ničem potuchy.
2) nic nehlídá, na výzvu pomocí SMS odpovídá formou SMS buď jednorázově nebo v nějakém časovém intervalu automaticky (SMS o rychlosti a poloze auta a zda má přímý kontakt se satelity).
Protože tam mám GO kartu, tak mi jednou za 3 měsíce "auto" zavolá a já musím přijmout hovor - aby bylo odečteno z kreditu.
Takže mě to stálo jen pořizovací náklady, další provozoz se už platí jen v GO kuponu a vše si hlídám sám. -
« Re: Sherlog, Autoawacs - co o tom vite?
jednoznačně je to výhodné u auta typu Octavia/Passat TDI kde je vyšší šance, že to auto přes noc zmizí než, že ho ráno najdete na svém místě. Drahá auta se o proti obecné představě kradou zcela minimálně. Sice to stojí nějaké peníze, ale je tam jistota a vždy se to dá demontovat a přehodit do auta nového, takže se více méně jedná jen o prvotní náklady pak už je to piece of cake.
Jinak Sherlog si veškerou elektroniku vyvíjí sám, což je výhoda a potencionální zloději pak mají zhoršenou pozici. Alarm od Jablotronu je sice na světové úrovni, ale jeho schéma má každý zloděj pověšený nad postelí. -
"-- skrytý --" 10.07.05 22:36
« Sherlog, Autoawacs - co o tom vite?
1.Mate nejake zkusenosti s temito firmami, resp. s timto systemem zabezpeceni obecne? :idea:
2.Stoji to za to? :shock:
3.Provozni poplatek mi prijde rozumny, ale stoji to za to i pres celkem vysoke porizovaci naklady? Poji davaji slevy, ale jednoznacne vyhodne je to jen u drahych aut...?
diky :!: