Dealeři Opel - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

06.07.05  11:18

« To skdd

Děkuji za odpověď - žádná odpověď taky odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.05  10:30

« Re: Dealeři Opel - zkušenosti

tak na Slovensku sa asi opel predava nenormalne dobre, ked mi na 2 maily ohladom novej astry caravan nikto neodpovedal (Opel Kova LC a BB) a takisto som si v ramci tych ich testovacich dni pracne vyplnil dotaznik na nete a cakal, ze sa mi aspon nejaky dealer ohladom auta ozve...a to som vylozene uviedol, ze mam t.r.zaujem o kupu automobilu a v hre je aj ich opel... uz nie je ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  10:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SErvis německé značky

Ještě k té ceně c-klasse v základní výbavě 1,8 kompresor (143PS) stojí 899.000,-Kč - nakonfiguroval jsem stejnou výbavu jaká je v MB do vectry 1,8 (125PS) a vectra s jednoznačně horším motorem (některá výbava u ní ani možná nebyla) stála 817.000,-Kč - takže o 80tkč více mám auto, které má prestiž a nadčasový design. Samozřejmě na opel dostanu obrovskou slevu - jinak si to totiž nikdo nekoupí :P ale pokud porovnávám základní ceny myslím že nesjou neporovnatelné - ono MB zas tak drahý není, na to že se jedná o image mark.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  10:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SErvis německé značky

Super - prosím o kontakt na opel servis na SK, který provede servisní prohlídku celého vozového parku ( z tvého příspěvku jsem pochopil že se jedná alespoň o 10 aut) za 13416 SK - za toto určitě obdržím nějaké mimořádné prémie, protože to se nám vyplatí si na to slovensko dojet. :shock: :P Cena 3012 SK za výměnu brzdových destiček u vozu kategorie LC - pokud Ti to přijde hodně tak sorry ( protože u corsy! stála výměna brzdových destiček cca 2100,- Kč - to je trochu jiné auto což?).
    Na závěr k cenám - pokud si koupíš auto za 2,5 Mega a přijde ti moc plati 13000SK za servisní prohlídku - tak doporučuji jezdit yarisem nebo corollou. Jinak právě tem MB právě nabízí tuším 6 let pravidelných prohlídek zdarma. E-klasse příliš spolehlivá není, ale narozdíl od opel je to alespoň nespolehlivé krásné auto - ne jen nespolehlivé obyčejné auto.
    Ještě jednou - nechápu člověka, který utratí 4-5 milionů za 2 auta a je mu líto 13tisíc za servisní prohlídku - asi jsem úplně mimo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.05  09:44

« Re: Re: Re: Re: Re: SErvis německé značky

pokial porovnáš opel a iné nemecké značky tak myslím, že jediné cenovo porovnateľné je VW. Ale budiž, keď si začal s tým MB. Myslím, že na rozvážanie zamestnaneckých zadkov po meste stačí aj astra. Nuž a keby sme šli vyššie určite si nemal na mysli moje krásne nové v servise stojace E350 4M s pokazeným alternátorom a 55km na tacho.
    Takže čítam z faktúry na toyotu, servis vozidla po 45tkm: 16428SKK s DPH. Jediné čo je naviac sú predné brzdové v cene 3012SKK.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  09:25

« Re: Re: Re: Re: SErvis německé značky

Pokud je Landcruiser v záruce - tak by mne opravdu zajímalo kolik za něj platíš - servis je po 15tkm - tak schválně kolik je jedna prohlídka? Na corollu to je 2300,-Kč na avensis 2600,- Kč. Chápu že opel má 30tkm interval - ale tohle já bych svému autu nikdy neudělal - když jsem viděl tu černotu co měla být olej - hnus, hnus.
    K přirovnání že opel je mnohem lepší než kterákoli německá značka - no.. to jako chceš říct (když vezmu zhruba stejnou cenovou kategorii) že vectra je lepší než c-klasse - to jsem se fakt pobavil >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.05  09:11

« Re: Re: Re: SErvis německé značky

TLC je 2003 a opely su mladsie ako 2002. TLC 51tkm, opely nie su pod 80tkm ani jeden.
    K tomu puncu, pre mna je opel obycajne auto za obycajne peniaze. Dokonale splna ucel, na ktory bolo zakupene a v porovnani s inou nemeckou znackou je na tom ovela lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  08:49

« Re: Re: SErvis německé značky

Na Slovensko již nejezdím - mám s ním stejně špatné zkušenosti jako Ty se servisem Toyoty - služebně nemusím a na dovolenou do Tater už nikdy nepojedu po zkušenostech se službami na SK - takže každý máme své zkušenosti a každý se s nimi můžeme podělit. Nevím jaký rok výroby ten Landcruiser je a jak staré jsou ty opely, kolik mají nalítáno, kdo s tím jezdí a kam atd. Jak jsem již zmínil pro toyotu mimo mých osobních pozitivních zkušeností je + zejména titul nejspolehlivějšího auta, což opel není ani náhodou - ten má punc nejobyčejnějšího německýho auta pro nižší vrstvy(což samozřejmě neplatí v našich končinách)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.05  23:15

« Re: SErvis německé značky

Ako majiteľ niekoľkých Opelov a jednej Toyoty môžem porovnávať. A poviem to čo som už povedal asi 100x. Mňa vychádza servis 1ks Landcruisera niekoľkonásobne drahšie ako servis niekoľkých astrier, agíl, zafiry a omegy spolu. Faktúry samozrejme k osobnému nahliadnutiu ak budeš v BA.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.05  23:13

« Re: Moja skúsenosť so servisom Opel

hoď meno toho týpka, čo Ti povedal, že za 200 vypisuje zákazkový list.
    Keď sme už pri tej sume, odvodil ju pravdepodobne z úkonov, keďže autorizovaný servis Opel musí mať na každé posunutie papiera doklad.
    K tej výmene, stáva sa dosť často, že menia aj nepotrebné veci (veci, ktoré netreba meniť) a nielen v Opeli. Opäť je na to "sheet" kde je napísané čo za akých okolností meniť.
    Pokiaľ máš niečo na servisy Opel (napríklad to čo si popísal nižšie) a môžeš to aj podložiť, neváhaj pošli mi správu, myslím že ak je pravda na Tvojej strane vietor pohne nejakým lístočkom.
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.05  21:24

« SErvis německé značky

Jsem zvědav kolik kritiků japonských aut - "japonec má nejdražší servis" - se při čtení těchto příspěvků alespoň trošku zamyslí než něco podobného řekne. Osobně mám zkušenosti jak se srvisem koncernu vw, opel a toyota - no a právě ten "drahý" japonec je nejlevnější ( pravidelné prohlídky - nic jiného jsem nepotřeboval) a jednoznačně nejdražší servis je u opel - je naprosto neuvěřitelné co si dokáží naúčtovat (přehození 4 kol - všechny na discích - 1300,- Kč apod.).
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.05  21:09

« Moja skúsenosť so servisom Opel

Opel v Bratislave na Poljankach je vedľa STK. Na STK ma za to, že 1 svetlomet nebol v norme zoštelovaný vyhodili (musel som kvoli tomu príst znova + poplatok). Išiel som do servisu Opel a požiadal o zriadenie 1 svetlometu (praveho).
    Technik za tuto pracu žiadal 500,- Sk. Kedže viem , že to je otazka 5-10 minut. práce. zdalo sa mi to veľa, aj som mu to povedal. On na to, že 200,- Sk stoji len vypísanie zákazk. listu. Tak som sa mu podakoval a išiel som k Machánkovi (cca 2 km) a tam mi to mechanik urobil za dvacku. Od vtedy do značkového servisu ani nepáchnem. Neverím im naviac, keď známi mi povedal, že vymienali aj ND po havarii, ktoré boli dobré (možno len učtovali). Keď sa dotyčny na to ohradil, tak mu povedali aby bol pokojný, že zariadili, aby to poisťovna preplatila (a fakt poisťovaňa to zaplatila).
    Aký máte názor za zriadenie 1 reflektoru 500,- Sk. Alebo som sa ja škrobil?
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 05.07.05  16:39

« aby som len nekritizoval

Mal som pred mesiacom a pol vramci VYNIMOCNych TESTOVACich JAZD objednany OPEL COMBO TOUR 1.3 CDTI. Nebol s tym ziaden problem a personal u kosickeho dealera (PanEuro s.r.o.) bol fakt velmi mily a ustretovy.
    Ale to Vivaro, co som spominal, nema ani reproduktory, ani centr. zam. ...
    Ak by dealer aspon odpovedal na moje emaily, povedal by som si, ze chybu urobil len importer... :?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.05  16:21

Zkušenost s Moto Morava-dvakrát předváděcí jízdy,spokojenost,se servisem zkušenost nemám.Mikona Auto-měl jsem objednanou Astru 1.8 Cosmo na den v rámci akce a nepůjčili vůbec,přitom ji tam měli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.07.05  14:55

« Re: Zkusenosti otresny...

Já hlavně vůbec nechápu, jak někdo informovaný může být "příznivcem zn. Opel"!
  • 00 Reagovat !

foto lorenzlubos

lorenzlubos 05.07.05  09:30

« Opel na Slovensku

Pre jedno obcianske zdruzenie sme kupovali Opel Vivaro. Na nete ([odkaz] sa okrem ineho pise, ze Vivaro ma v standartnej vybave centr. zamykanie a v cenniku sa okrem ineho pise, ze ma radio s dvoma reproduktormi. Ak vsak si objednate bez radia, cenu Vam znizia o 6300.-Sk. To sme aj urobili (kvoli konces. poplatkom), ale predpokladali sme, ze reproduktory tam ostanu, nakolko v cenniku sa o nasledne chybajucich reproduktoroch nic nepise a aj predavacka mi na moju otazku ohladom tych reproduktorov odpovedala, ze tam zostanu. Auto sme objednali v marci a vcera sme si ho mali prevziat. Nebol som pritom, ale pochybujem, ze tam spominane prvky vybavy budu, nakolko mam aj rakusky cennik a tam sa pri polozke "bez radia" pise aj ze je "bez reproduktorov" a k tomu centr. zamykaniu tolko: Na nete sa uvadza ako standartna vybava a v cenniku figuruje len dialkovo ovl. centr. zamyk. a to len ako priplatkova vybava za cc 26 000.-Sk. Kto by si priplatil 26 000.- Sk, aby mal centr. zam. s dialk. ovl., ked centr. zam. bez dialk. ovl. je standart? Nuz opat rakusky cennik mi napovedal, ze tam centr. zam. asi nebude (pochybujem, ze ma Vivaro na slovensku bohatsiu vybavu ako v Rakusku).
    Ked som pisal emaily importerovi, ten ma vyhybavo odkazoval na predajcu a ked som pisal predajcovi, ten mi neodpovedal vobec.
    Takze sam som zvedavy (a sklamany pristupom k zakaznikovi), co to v tom Vivare vlastne bude a ci to nebudeme musiet riesit cez Slovensku obchodnu inspekciu... :?:
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.05  22:32

« Zkusenosti otresny...

Mam zkusenosti jen s autorizovanejma prodejcema/servisama a zodpovedne prohlasuju, ze to je pruser. Jediny, co ma Opel zmaknuty, je nabizet naprosto nehorazny slevy (my jsme dostali 16%, coz je u bylo u kary za 900 tisic znat). Ted jen telegraficky: do Auto Staiger jsem se 3x objednal na geomerii, 3x jsem tam dojel a 3x mi rekli, ze maj rozbytej stroj (asi nemohli zavolat). Autovars v Dejvicich me presvedcili, ze je normalni dolejvat kazdejch 1500kg litr oleje. A vitez je Opel Srba Modrany/Jiloviste, kde mi opravovali po 150 tisicich roze.sranou prevodovku (vypadaval petka), pri ty prilezitosti prisly na "nadmernej unik oleje" (kterej Autovars nevadil), cela ta legrace stala 110 tisic korun a oprava trvala 5 (slovy pet) tydnu, prej ze prevodovka byla za Saaba a nemaj dily (jako by to neco menilo). Bez vyjimky, vsechny servisy Opla jsou porad pretizeny, za nebylo mozny se rozume dohodnout ani na garancce. Kdyz mi jenou nejakej ostravak naboril zadek, tak mi ve vsech servisech rekli, ze to muzu dovezt az tak za 3 tydny a za dalsi 4 tydny to bude hotovy... no, skoda mluvit... Snad jen servis v Praze v Lipovce byl v klidu, ale meli porad narvano a nemeli lakovnu. Prekvapi nekoho, ze ted jezdim v Avensisu? :)
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 04.07.05  19:05

« Re: Re: Dealeři Opel - zkušenosti

zkušenost od známýho-Opel Olomouc-prodej nových vozů bez chyby,ženě dají kytku,vše vysvětlí,ale servis už nikdy více-stalo se to před třemi roky a přesedlal k jiné značce.A to není žádnej náročnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.05  18:14

No tak fanoušek opel nejsem - ale se Srba servis v Jílovišti moc dobrých zkušeností nemám - stejně jako se značkou Opel.
  • 00 Reagovat !

foto

04.07.05  14:39

« Dealeři Opel - zkušenosti

Ahoj, jako varovani proti praktikam nekterych dealeru jsem pro vsechny fandy znacky Opel, zalozil tuhle mistnost.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…