Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 09.04.06 21:30
« Re: Re: Re: Nove gumy
O vikendu jsem mel na palube drahou polovicku, tak na nejake vetsi manevry nakonec nedoslo, nema z toho obvykle radost >:D . Tak snad bude nejaka sikovna prilezitost v tydnu, az budu jezdit sam do prace - zkusim to nekde "ustrelit"... :D -
-
exup 08.04.06 00:36
« Re: Nove gumy
To š.team :
díky za dobré zprávy stran oleje, ale i doktora. Těší mě, žes mu trochu srazil hřebínek. 2x ho zrovna nemusím.. Jinak pokud jsi jezdil na Černý most přes jižní spojku (jak předpokládám, od Strakonic..) a vešel jsi se na takové štrece do tak krátkého rozmezí času, musel jsi mít docela štěstí na hladký provoz na tomhle relativně krátkém úseku. Já tudy jezdím denně do práce a někdy ten můj ještě kratší úsek přejedu za 4 min., někdy za 10, jindy za 30. Kolikrát tam ani nejedu a tluču se mimo. Stačí poslouchat rádio (Beat..) a člověku se několikrát denně chce z téhle spojky skoro zvracet, co se tam děje za věci..
To Lubeno :
Budu dávat Michelin energy E3A. S těmi jsem udělal na předchozím Passatu dobrou zkušenost. Co se týče komfortu jízdy, tak i životnosti. Než je obuju, dojedu ještě tak cca 2000 km ty Turanzy. Něco vzorku na nich ještě je a chci mít bezprostřední srovnání. Z toho hluku, co pozoruješ Ty teď, při přechodu na ně ze zimních, jsem já žasnul při přechodu na zimní, jen v opačném pořadí akustických projevů. Dojedu je, a už je nechci vidět, byť se mně jejich vzorek opticky líbí víc, než u těch Michelinek. Kdyby mně nebylo líto spojky, ukončil bych jejich život se zataženou ruční brzdou poctivým spalouchem, jako to "povinně" dělám před přezutím zadní gumy na motorce :D -
"-- skrytý --" 07.04.06 22:06
« Re: Nove gumy
To Lubeno:
Mam zimaky taky 15" Dunlopy Wintersport 3D a v utery jsem prezul zpet 16" Turanzy z fabriky. Taky se mi zdaji o neco hlucnejsi, nez ty Dunlopy, ale myslim, ze u tech je to normalni, loni se tady o tom dost psalo. Na druhou stranu v teplotach vysoce nad nulou je silne znat rozdil v gume, zimaky v tomhle teple doslova tecou a auto na silnici plave.
To ALL:
Mimochodem, zatim se mi nepodarilo "reprodukovat" uskoceni zadku, ale uvidime o vikendu, jestli se mi postesti potkat nejakou hrbatou zatacku. :) -
Diamant 07.04.06 20:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
Lubeno - to nikto netvrdí. Ja som napísal len toľko, že bez mechanického umytia (teda kontaktu huby alebo iého nástroja na umývanie) sa ten povlak z kasne nedá odstrániť. A to už mám dlhoročné skúsenosti ako s vlastnou wapkou, tak aj bezdotykovou umyvárkou OMV. Výsledkok v podstate rovnaký. Ale s hrdzavými bodkami neporadím, nezažil som ich. Ale býva zvykom, že hrdza ide z laku dole ťažšie, ako bežný prach a špina. A aj niektoré "hovienka" (také tenučké svetlohnedé pásiky alebo žlté krúžky) idú dole ťažko. Tiež iba mechanicky.
š.team - ale mohli by ešte namietať, že autobus so slečnou nedošiel stále rovnako. >:D
Ale vážne. Mal som na 2 dni požičaný Allroad (temer nový) a predpokladám, že aj tvoj doktor má to najrozšírenejšie prevedenie 2,5 TDI, že? Lebo ak áno, tak to hodnotím za slabé. Ja som bol z toho auta hodne sklamaný. Jednak už bolo na každom centimetri cítiť, že je to neskutočne zastaralé. No a ani toho výkonu nebolo na rozdávanie. Okrem toho, kým sa turbo roztočilo, tak to trvalo dosť dlho. Jediné, čo sa mi na tom aute bolo komfortné perovanie a možnosť meniť svetlú výšku. Aj som si to nafotil zo statívu. -
« Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
este raz k tym hrdzavym bodkam. chystam sa na mensi nakup autokozmetiky pre prve jarne velke drhnutie auta a nasiel som toto - Riwax Flugrost-Entferner - inymi slovami odstranovac naletovej hrdze, co budu asi tie preklinane hrdzave bodky >:D je to sice patlitrovka ale mozno sa to da kupit aj v mensom baleni - pozrite [odkaz] - este som tam nenakupoval, neviem ako to funguje...ale hrdzave bodky nastastie nemam skoro ziadne... -
« Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
To Diamant:
Auto garazujem, skoro vobec este nebolo celu noc vonku pod mesiacikom :-) To mam,po kazdom umyti auta behat okolo s handrickou a drhnut s namahou tie blbe bodky,aby isli dole?? Myslel som si, ze sa taketo veci v dnesnej dobe nestavaju v praxi... :'-( Nie som moc nadseny :!: -
« olej+filtr
info pro exup: Olej a filtr pro tátu už pro Tebe mám doma. Dále nejen pro Tebe,dneska jsem měl tu čest poměřit síly s naším doktorem a jeho allroadem,což se mi za celou dobu co ho má nepodařilo,vždycky to jen vychvaloval,jak těch 180 koní jede atd...,No a že mezi náma je rivalita dost veliká už léta protože já propaguju a jezdím embéčka a on značku Škoda prostě nebere,tak jsem mu dneska ukázal,jak mu ta Škodověnka se 77 kWama dokáže stíhat a ject za ním nalepená,tak že z toho musel být silně nervózní a že se snažil na to vemte jed,náš doktor není z těch který by dokázali prohrávat.Naštěstí,pro něho ,jsme po 6ti kilometrech jeli každý jiným směrem.Samozřejmě že až se potkáme osobně,bude mít připravenou nějakou výmluvu proč to takhle bylo.
Ono z mého pohledu není v dnešním provozu až tak důležité a hlavně využitelné moc velké stádo koní pod kapotou.Moje zkušenosti z praxe mě o tom dost přesědčují.Jezdil jsem i několikrát v týdnu trasu Šumava - Zlín téměř na otočku s nejnutnějšími přestávkami tak že ve Zlíně jsem vyložil lidi a zavazadla a zpátky jel sám,no a to jsem absolvoval s několika auty dosti rozdílných výkonů.Nejslabší byla moje O I 66 kW,dále nejčastěji používané bylo Saab 9-5 2,3 turbo Aero,pak Audi 100 S6 quattro,BMW X5 a Mercedes M-poslední dvě jmenované mě vůbec nenadchly,pro můj styl naprosto nevyhovující.Jedna cesta měřila 362 km a já jsem neměl nikdy větší časový rozdíl v době jízdy jedním směrem než 10 minut.Ten nejpomalejší čas byl samozřejmě s mou oktávkou a nejrychlejší a největší požitek byl z jízdy se Saabem,který ovšem znepříjemňovala nutnost dvou zastávek u Benziny natankovat 98ičku,což u mého slabého tédéíčka jsem neznal.Určitě se vyskytne spousta názorů a pochybností o různém počasí,různé hustotě provozu,které budou můj poznatek vyvracet,tak pro ty ještě takovej malej argument o plynulosti mé jízdy.Jeden rok jsem jezdíval do Prahy na Černý most k autobusu z Liberce pro jednu slečnu,kterou jsem pak rychle vezl do Strakonic a po cestě jsem pravidelně tankoval u pumpy v Chraštičkách.Když jsem potom zpětně zapisoval lístky od nafty,všiml jsem si ,že čas tankování,teď už nevím přesně kolikrát po sobě ,ale minimálně 3krát,se pohyboval v rozmezí jedné a půl minuty. A na závěr informace z minulého víkendu kdy jsem se vracel z lyžování v Rakousku.Můj spolujezdec na dálnici v Německu položil otázku kolik že to auto vlastně nejvíc jede,tak jsem sešlápl plyn na podlahu a po chvilce se rychlost ustálila na 205 km/h,což si myslím,že je na ten "slabej "motor celkem slušný.
exup:koukám že jsi mě s tím slohováním nějak nakazil. -
« Re: Jak spravne zajet OII s 2.0TDI a DSG
Mam 1.9 TDI s DSG, a nijak si myslim, ze neni potreba extra upravovat styl jizdy, jako s kazdym novym autem...
Setrne, nepretacet, po zatezi nechat dochladit turbo (plati i mimo zajizdeni), nevytacet zbytecne studeny motor, ale zase nejak prehnane "vikendacky" nesetrit :D -
« Re: 2.0 TDI ver 1.9 TDI
Passat napsal:
A pokud pujdem na Octavie I. 1.9 81kw ver. Octavie II. 1.9 77kw zde je rozdíl ještě mizivější ale pořád Octavie I. je o chlup lepší..
Sám jsi tvrdil že s O II 77kw jsi nejel..
..motorizaci 2.0TDI kdo nezkousel rozdil neuveri a bude jen diskutovat a placat ze 1.9 TDI stiha s dvoulitrem Totalní blbost
Passate,ty porovnáváš jen maximální hodnoty výkonu a krouťáku,ale co takhle průběhy výkonu a krouťáku v celém rozsahu otáček,zpřevodování atd.Nikdo neříká že 2litr není silnější-bylo by dost divné kdyby za ty prachy nebyl- ovšem věř tomu že i kdyby byl cenový rozdíl menší tak ne každý by si nadšeně vybral tu "kobylu co tak kope"
BTW na sněhu,ledu nebo hodně mokré cestě bych si tvými výroky tak jistý nebyl. -
« Re: Využili jste a nebo využijete jarní prohlídký Škody Auto
ja rozmyslam ze po tejto zime dam skontrolovat aspon geometriu...chytil som par dobrych vytlkov na ceste tak asi to nebude od veci...ale ta jarna prehliadka preco nie? uz len ked ti nastavia svetla a popozeraju auto za stovku tak to skusit... -
"-- skrytý --" 05.04.06 08:06
« Využili jste a nebo využijete jarní prohlídký Škody Auto?
Ahoj
využijete právě probíhajíci akce Škody-auto jarní prohlídky na Vaši Octavii II? Má to smysl, když mám nové auto (od června 2005) a do garančky mi zbývá ještě 20000 km? A pokud jste to nékdo už absolvoval, jaké máte zkušenosti? Jste spokojeni s prohlídkou? -
exup 04.04.06 08:48
« Re: O I ver O II a chip tuning
To Passat_TDI :
Passata 81 kW jsem čipoval u Budějovické firmy Sequana tuning. Kdybych znovu čipoval, šel bych zase za nimi. Prostě na mě její šéf udělal seriózní první dojem. Profesně i lidsky. A na ten já dávám.
Pokud by někdo chtěl posuzovat vliv čipu na životnost, musel by asi to auto celé odjet sám. Třeba do 300 000 km. A kdo tohle najede, na jednom autě? Znám osobně jen jednoho, co má tyhle km na OI 1,6 74 kW, bez čipu (a auto je zcela OK, světe div se!). Jinak jsou to jen informace z druhé ruky, nebo od těhle čipařských firem, kde se logicky historie jimi očipovaných aut může sbíhat. Já jsem najel s očipovaným Passatem asi 65 000 km od počátečních 125 000 km při čipování. Za tu dobu jsem měl dole hlavu, protože mně pronikal nezjistitelně přetlak do chl. systému a přes víčko se mi "zjistitelně" ztrácela kapalina. Jestli to mělo souvislost s čipováním nedokážu posoudit..
Jinak parametry mého motoru po čipování byly přesně 95,5 kW a 286 Nm. Byl jsem s tím hned na brzdě, jak jinak..
K tomu srovnání 1,9 a 2,0. Není to tak zas až tak markantní, myslím. Měl jsem onehdy čest s jedním divočákem (lidským) v takové 1,9-ce, co mě na okreskách 20 km stíhal, aby se mě pak na něco zeptal :roll: .Popsal jsem tenhle "zážitek" nedávno (dnes tak cca 4 stránky zpět) v tématu Mondeo 2,2 TDCi, kde se mě na srovnání těhle motorů ptal někdejší zdejší diskuzní účastník DIM.
Pokud půjde o modelový případ táhlého stoupání na dálnici, kde oba aktéři sešlápnou tupě plyn na podlahu, pak samozřejmě 1,9 nemá šanci, stejně jako Passat 1,9 96 kW (což už jsem si vyzkoušel). Tím ale nemyslím, že se jim budu vzdalovat jako chlapci s Mercedesem v Bony a klid těm policajtům v Žigulíku, či co to měli..?
Pokud půjde ale o normálni okresky, kde mě honil onen divočák, tam už jde dost o to, jak jsi ochoten s tím svým autem za dost peněz zacházet. A já už jsem dost starý na to, abych se nechal vyprovokovat k projíždění zatáček s pískajícími či hrnoucími se gumami. Ano, do kopců jsem se mu s plynem opřeným o podlahu viditelně vzdaloval. Ale metr po metru, žádné drama, že bych ho ztrácel ze zrcátek. Přečti si to tam, máš-li chuť. To je můj autentický čerstvý zážitek. A že se rád honívám (teď rozumějte s auty..)
>:D je o mě známo.. -
« O I ver O II a chip tuning
Jedine srovnani co me tak napada byla starsi Octavia I. 1.9TDI 66kw 210 versus 1.9 TDI 81kw 235Nm. Kde mela silnejsi sanci jen kdyz se vytocila. Zde byl rozdil mizivi oproti srovnání nynějších OCTAVIE II v TDI motorech. a zato sem rad ze je tam markantní rozdil.
A pokud pujdem na Octavie I. 1.9 81kw ver. Octavie II. 1.9 77kw zde je rozdíl ještě mizivější ale pořád Octavie I. je o chlup lepší.
Dle meho názoru byl 1.9 TDI 81kw fakt super motor.Holt ale dnesni technice nestiha diky dnes jiz smesnemu tocivemu momentu. :P
Smim se zeptat exup : Chip na TDI 81kw kde sis ho nechal delat? a pozitivní zkušenosti mě nezajímají, spíš jak to motor snasi takovou markantní změnu 235Nm na cca 300 a o 20kw víc? Ja do toho pred lety nesel bal sem se. je to opravnene? mam najeto 190 000 jezdi v tom uz jen synáček :-) a mato v " na dojeti" :roll: sem rád za každou radu ohledně chipu TDI 81kw kde , proč a + (-) -
« 2.0 TDI ver 1.9 TDI
:arrow: Jen se směji jak někdo může porovnávat tyto motory 240Nm ver 320 Nm. a 77kw ver 103 kw.
2.0 TDI neříkám že je to kdejaké dělo! a to sem přesedlal z TDI 81kw (bez chipu) na nový 2.0TDI 103kw. Z prvu sem byl uchvácen ale člověk si zvykne. i když je pravda že pokaždě když sednu do 1.9 TDI 81kw tak bych se nikdy nehonil s 2.0 TDI jelikož nemá ani sebemenší šanci v žádné situaci! To narážím jak někdo zkouší závodit 1.9 77kw ver 2.0TDI nelze!
Je pravda že jak člověk přesedne tak 1.9 sem honil od 2000 - 4200 otáček a 2.0 TDI už jenom od 2000 - 3500 a stačí to na vše >:D
Jediné čeho bych neváhal je kdyby prodávali 2.0TDI 125kw (to už je dle mého názoru bomba (ale ten originál ne chip) a šel bych radši do ní holt bohužel ta není ve škodovce.
Ale jinak musim říct že jak se tu psalo nelituji ani koruny navic za připlatek na motorizaci 2.0TDI kdo nezkousel rozdil neuveri a bude jen diskutovat a placat ze 1.9 TDI stiha s dvoulitrem Totalní blbost :shock: -
exup 04.04.06 00:21
« 77 vs. 103 kW
To š.team :
To, žes mě v poslední době nezahlédl, je spíš dílo náhody. Jezdím kolem každou chvíli. Měl jsem poslední 2 měsíce dost pracovně náročné (hnus!!), takže když, tak jen projíždím. K tomu co tu na adresu 2,0 TDI padlo, jen heslovitě, na slohy nemám příliš čas:
- jak už tady zaznělo, je to všechno dost záležitost pocitů. Pokud mají promluvit strohá čísla, můžu je tu poskytnout zatím jenom já, protože pokud vím, nikdo jiný tu svůj motor nebrzdil. Na základě 3 měření, i mých pocitů získaných za 37 tis. km, které s ním mám už za sebou, si rozhodně nemyslím, že by můj motor nebyl ve formě, jak nadhazuješ. Na brzdě u Srby mu změřili 168 k při 3650/min, na Jarově 154 k při 3960/min, v Kosmonosech stejných 154 k při 3910/min. To, že jeho průběh krouťáku neodpovídá údajům výrobce, je pak něco jiného, než otázka jeho kondice. Naprosto stejně se chovala i jiná OII s 2,0 TDI, takže to je pravděpodobně jeho obecná vlastnost, řekl bych. Zatím jsem to nereklamoval. S obavami sleduju, jak fungujou ve všech oblastech takové ty primitivní lidské vlastnosti. T.j., jak čas, s jehož nedostatkem se trvale potýkám, dokáže otupit i ty v prvopočátcích nejostřejší hroty odhodlání. Mohutný a nedostižný spodek mého, blahé paměti, předchozího očipovaného Passatu 81/95 kW upadá v zapomnění a ony ostré břity nesmiřitelných dojmů z přechodu na 2,0 TDI válcuje už téměř rok realita charakteristiky tohohle motoru. A člověk si časem prostě zvykne na všechno. Čímž nechci říct, že jsem se s tím smířil, ale asi se budu muset dost nutit, abych šel do boje s fabrikou. A jedinou roli v tom hraje, s odstupem času, právě ten čas, který tomu budu muset případně věnovat. Ale zpátky k věci.
- jezdil jsem v OII 77 kW i v Passatu 96 kW. Je to už delší doba, takže zbyly jen pocity a dojmy. Myslím a podepisuju Ti, že 77 kW má pocitově odspodu, do nějakých 1900/min, lepší průběh krouťáku než 2,0, takže se ve spojení s 5-ti kvaltem může na naší 5 km krátké trati vyskytnout moment, kdy jí to po určitou (krátkou) dobu jede líp. Nicméně 2,0 je kladivo, což už jsem si 100x ověřil a 1,9 na ni prostě nemá. To, jestli je někdo za ten určitý rozdíl ve výkonu ochoten zaplatit 40 či 50 tis. Kč (nebo kolik?, už ani nevím..) navíc, je kromě finančních možností toho kterého jedince, pokud to váží, zase otázka pocitů. Pohled na štítky motorizací, které přece jen většina OII má, dává tušit, že většině majitelů OII v tomhle státě stačila 1,9-ka. Proč ne. Kdybych se ale měl já znovu rozhodovat, neměl bych o čem. Těch peněz navíc za 2,0 by mě zase líto nebylo (ty pocity...!). Už jenom kvůli tomu 6-ti kvaltu, pominu-li 1,9 s 4x4, která ho má taky. Kritizoval jsem vždy jeho zdechlost v nízkých otáčkách, nikoliv však režim nad 2000/min. A nutno si přiznat, že ten je, alespoň u mě, převažující. I když ho není nikdy, či někdy, dost, s výkonem tohohle motoru jsem však spokojen. Stejně jako se spotřebou. Po dlouhé době jsme tenhle víkend jeli celá rodinka na Šumavu. Byl jsem naježděný z poslední doby vysokými rychlostmi až až, manželka je těžce snáší. Řekl jsem si tedy, že pojedu rozumně, aby byl v autě ( i potom ..) klid. T.j. na dálnici cca do 140-ti, mimo do 130-ti, třeba i 90 v koloně. V pátečním večerním provozu jsem ujel 135 km trasu průměrem 92 km/h se spotřebou 6,2 l/100 km. Na Šumavu, t.j. do kopce (750 m n.m.). Trasu zpět, z kopce, jsem zajel se shodným průměrem a se spotřebou 5,3 l/100 km). Takže výkon veliký, spotřeba přijatelná. Jediné, co bych tomu motoru (a strojníkovi..) vytknul je spotřeba pneumatik. Na Turanzách jsem najel 22000 km a jsou na vyhození. V listopadu jsem přezul na zimní Bravurisy a teď, po 15000 km jsou vpředu zase na vyhození. Auto mám 10 měsíců a 2 sady cca v tahu! Naštěstí mě obou těhle typů gum není líto..
- k tomu Passatu 96 kW našeho společného známého. Hmm, raketa, jó?Jezdil jsem v jednom takovém. Už je to nějaký čas, takže dojmy nejsou čerstvé. S 2,0 to už objektivně srovnat nedokážu. Ale úplně vyřízenej jsem z toho nebyl, jsem si odnesl. Nepsals třeba nic o tom, jestli ho má, či nemá očipovaného. Ví to, vůbec, když ho přitahl z Říše? Pokud má, není o čem diskutovat. Pokud nemá, musel bych se v něm svézt, abych si udělal vlastní závěr, při vší úctě k Tvým pocitům z 1000x projetých zatáček. I já je mám projeté, tak 950x! Nicméně pokud se jednou rozhodnu můj motor čipovat, pak právě kvůli zrovnoměrnění pružnosti, ne kvůli výkonu. Přes 200 nejezdím, ani se tomu víc moc nechce, a přes 3800 vytáčím vyjímečně. A max. výkon má papírově jak 1,9-ka, tak 2,0 při rovných 4000/min.
Docela rád bych viděl od tohohle Passata grafický výjezd z brzdy, kdyby třeba někomu nebylo líto peněz za tuhle srandu..
- že prej nebudu psát slohy. O velikonocích to probereme.. -
"-- skrytý --" 03.04.06 20:17
« Rez na laku
Zdravím Škoda fórum.
Mám 1/2 roku auto s metalízou Stellar steele -lehoulince modrozelené a už během zimy jsem se zděsil spousty rezavých fleků na celém voze. jel jsem do Mazdy a zde mne ubezpečili, že se jedná o reakci metalických kousků v laku s agresivním posypem. Poradili mi koupit polish na nový metalický lak s voskem - lahvička 250ml za 165,-Kč. Záruka se na to nevztahuje a tak jsem si musel udělat sám. Auto je myto pouze ručně. Tento víkend v sobotu jsem ráno umyl a odpoledne jsem šel na věc. Jde to velmi pomalu, ale po 3 hodinách práce je moje M5 bez rezavých puntíků a lak je hlaďoučký jak leštěný mramor. Takže nemusíte zoufat a chutě do práce.
Před další zimou to preventivně udělám znovu(polish), abych zakryl mikro trhlinky a sůl nemohla do laku.
Doufám že vám to pomůže. -
« Re: Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
podla mna tie hrdzave bodky budu male kovove ciastocky z posypovej soli, co sa prilepili na auto a skorodovali. mal to snad niekto na kapote alebo streche? ja len na dverach po ciernu listu a islo to krasne dolu, ziadny problem.
inak dnes mi nejaky * zase nacal auto na parkovisku. typicke nevytocenie volantu a zavadenie prednym naraznikom o moj zadny - ako tak nan pozeram uz by mu pomaly sa hodilo aj prelakovat... paradoxne som parkasistenta daval kvoli tomu aby som naraznik neodieral len mi nedoslo ze mi ho budu otlkat druhi.... :roll: co uz... -
spitfire 03.04.06 13:12
« Re: 2,0 TDI
to š.team: Z mýho pohledu se ten 2.0 TDI chová tak, jak jsem od něj čekal, rozhodně nemám pocit, že nemůžu dostihnout papírovně slabší auta, protože mi to víc nejede. Spíš mě brzdí pud sebezáchovy.
S 1.9/77 jsem nejel, nemůžu srovnávat, umim si ale např. představit, že ta 1.9 zrychlí z 90 na pětku líp než 2.0 ze stejné rychlosti na 6. -
"-- skrytý --" 03.04.06 12:59
« Re: Re: Re: Re: "Hrdzave bodky"
To nechápu :roll: jak "padnou na auto z prostředí"? Jako myslíš třeba holubí když se ti na auto vytentujou? Já teda nic takové nepozoruji, že by se mi na auto lepilo z okolí. Chtělo by to fotku pokud máš a nebo to lépe popsat. Jediné co občas na laku najdu jsou černe tečky od asfaltu, ale ty jdou uplně v pohodě dolů sundat. Navíc to jich není moc, občas sem tam nějaká ta tečka akorát. -
"-- skrytý --" 03.04.06 07:27
« Re: Re: "Hrdzave bodky"
Mám UNI Corrida barvu a žádné takové bodky na laku nemám. uto umívám v průměru dvakrát do měsíce, když je potŕeba i častějí. Voskuju 3x ročně celou kastlu (duben, červenec, řijen) a 1x ročné voskuji hliníkové kola a vše zatím bez problémů.
PS : už se těším až si tento týden nasadím hliníkové kola :D -
« "Hrdzave bodky"
Poradte mi prosim, co robite s tymi "hrdzavymi bodkami"na karoserii laku? Po kazdom umyti auta ma to vie dobre nahnevat ked ich tam vidim take mnozstvo!!! :'-( Viem,ide to dole, ale dost namahavo. Co ste s tym robili, aby sa znovu neobjavovali?? Reklamovali ste to niekto?? Ako ste dopadli?? Mam bezovu sahara metalizu a som znechuteny.. Robi to aj na inych lakoch?? -
"-- skrytý --" 01.04.06 17:01
« Re: Re: 2,0 TDI
Přesně tak, jde hodně o pocit. Jsou motory, které zatahují nejvíce ve vyšších otáčkách a v těch nižších táhnou třeba lépe než ostatní, ale člověk má pocit, že motor v těch nižších prostě nejede. Taky jde hodně o zvukovou kulisu. Proto si také jako Diamant myslim, že by 2.0 TDI měl být rychlejší. -
-
« 2,0 TDI
spitfire:Já osobně jsem očekával velkej zážitek před tím,než jsem poprvé sedl do dvoulitrové O II.Po zkušební jízdě jsem však majiteli řekl a on to tady pravděpodobně potvrdí,až bude mít čas,že se mi zdá že moje 77kW 1,9 tka jde lepší odspodu a že já bych tedy bohužel za takovej motor nedal o tolik peněz víc.Potom se svezl on s 1,9tkou a konstatoval,že se mu to taky tak jeví.Dohodli jsme se že vezmeme obě auta a stejný úsek pojedeme za sebou a uvidíme.Výsledek byl ten,že když bylo třeba na výjezdu ze zatáček v kopci aby motor pořádně zatáh,tak moje ač o 26 kW slabší 1,9tka tomu dvoulitru ujížděla.Ten samý úsek jsem absolvoval i s Passatem 96kW a jelikož ty zatáčky jezdím x let dost často,můžu posoudit jak se s tím který motor vypořádává,no a ten v Passatu je prostě,podotýkám že z mého pohledu znatelně pružnější.Netvrdím,že na rovných a přímých úsecích silnic je tomu taky tak,to jsem neměl možnost vyzkoušet,ale na zatáčkovité silnici stále do kopce mám já tuto zkušenost.Taky je možný ještě jedno řešení,že ten motor s kterým jsem měl tu čest nemá takovou formu jako by měl mít a proto se taky jeho majitel nemůže dobrzdit hodnot udávaných výrobcem,kdoví??? -
"-- skrytý --" 31.03.06 17:24
« Re: spotřeba a olej
Tak taky neco k oleji...
Kontroloval sem olej asi v 7000, hladina byla tesne nad minimem. Dalsi kontrolu jsem provadel v 11000, to byla hladina presne na minimu. Rikal sem si, "schvlane, kdy se ozve" a jeste ten den na dalnici se najednou rozblikala kontrolka oleje. Tak jsem koupil litr 505.01, pulku sem ho tam nalil a zatim je klid, predpokladam, ze do 15k prohlidky to vydrzi. Na to, jake tu okolo oleje kolovaly zvesti, mi pul litru za 15000 km neprijde zas tak moc (2.0 TDI, nemam tam zadny long-life olej). U stare benzinove oktavky 1.6/75 jsem dolival olej casteji. Ale to bylo auto, se kterym jezdilo vic lidi, tak je mozny, ze motor byl vic "vycvachtanej". Na druhou stranu do Feldy sem olej nedolival nikdy (1.3 MPI), kolik tam slo v servisu, tolik tam bylo i po 15000 kilometrech. -
"-- skrytý --" 31.03.06 15:50
« Re: to blesk999
spitfire: je šíleně věcí co mohli ovlivňovat toto tvoje porovnání. Šířka gum, zajetost a nájezd motoru, jinak naladěná převodovka, kvalita nafty, jak byly plné nádrže... Jestli jsi šlápnul o nějakou tu sekundu dřív na plyn, tak se nemůže chytat motor, který má o 7kw míň a ty potom ujíždíš a taky rozhoduje kvalita řidiče ;-) -
spitfire 31.03.06 12:58
« to blesk999
1. Psal jsem "1.9 TDI/96" čímž jsem myslel 96 kW. Na bzdě jsem neměřil to svoje ani to jeho.
2. Jestli si to pamatuju dobře, tak ten Passat má v techničáku o 5 kg víc, než moje Oktávka, já jsem ale o 7kg težší, než kámoš a měl jsem s sebou větší svačinu >:D
3. Přesný záznam toho, kdy kdo řadil nemám. Já jsem to až k omezovači nerval určitě, jeho nepodezřívám, že by neuměl řadit. -
"-- skrytý --" 31.03.06 10:25
« Bez nadpisu
to sitfire:
1.Neuvadzas aky 1,9l mal ten Passat (vykon?)
2.Passat ma urcite par kilo navyse (neviem presne kolko ale aj 10kilo moze byt citelnych)
3.kazdy rozumie pod pojmom slapal som na to co to dalo nieco ine :-) Pre mna je to vytocit kazdy prevodovy stupen az po hranicu obmedzovaca a co najrychlejsie preradit (aj radit sa da rychle a pomaly:-)
takze premennych je stale vela na to aby sa to dalo objektivne porovnat:) -
spitfire 31.03.06 09:27
« Re: 2,0 TDI
to š.team: Mám 2.0 TDI v Oktávii a onehdy jsme někam jeli s kamarádem co má Passata 1.9 TDI/96. Jel za mnou a při akceleraci (třeba po nájezdu na dálnici) jsem mu docela ujížděl. Říkal, ze na to šlapal, jak mohl (já taky) a prostě se nechytal . Oba jsme jeli prázdný a obě auta vážej cca. 1400 kilo. -
Jozef0351 31.03.06 09:04
« Re: To:one-z
No ak je u všetkých nemeckých áut normálne dolievať olej tak potom zlatí Japonci. To už som ale zistil aj bez toho aby som musel dolievať olej. Viem že kamarát lial do Mercedesa Vito ( mal to nové ) olej ako ja vodu do ostrekovačov. Ja som naposledy na Š 105 pred každým ranným štartom kontroloval stav oleja. To bolo pred 20 rokmi. -
"-- skrytý --" 31.03.06 07:46
« To:one-z
Asi budeš mít pravdu, na brzdy jsem nějak pozapomněl,matně si vzpomínám, že jsem byl loni na brzových válcích, (ale s jiným autem)
a tam mě přesvědčovali, že povolená tolerance brzd na jedné nápravě
je 30 %. Jak mi vyjde chvilka zajedu s OII na válce a uvidíme.
Přešli jsme na spotřebu oleje, takže moje zkušenost. V prvním servisním
cyklu (30 tis.) jsem dolíval cca 0,75 l asi v 20 tis. km. Ve druhém
cyklu jsem si na to vzpomněl,právě když to mělo zase asi 20 tis, bylo to kousek nad spodní ryskou,tak preventivně 0,25 l (zbytek z litru, který jsem loni koupil).Už jsem zažil horší auta, myslím ,že motory VW
jsou v tomhle směru celkem O.K. -
Diamant 30.03.06 22:22
« Re: Re: Re: Re: spotřeba a olej
Ešte k tým 0,5l na 15.000 km, podľa mňa je to primeraná spotreba. Mal som tam 0W-30 plnú syntetiku a časté štarty v meste, sem tam som to poriadne popreháňal.
Inak motory 2,0 MPI sú najmä v Octavii známe svojou vyššou spotrebou oleja, takže 0,5l je veľmi dobrá hodnota. Ale verím, že pri nejakej polosyntetike 15W-40 by neubudlo temer nič. -
Diamant 30.03.06 22:19
« Re: Re: Re: spotřeba a olej
Treba si uvedomiť, že čím väčší objem motora, tým väčšia stačná plocha vo valcoch, kadiaľ sa ten olej môže strácať. Taktiež pri častých studených štartoch olej ubúda viacej, rovnako aj pri jazde na plný plyn. Samozrejme viacej miznú redšie oleje (napr 0W-30) než hustejšie oleje (10W-40). A tie longlife oleje sú ešte redšie, než syntetika, takže ubúda ešte viacej. -
Jozef0351 30.03.06 21:03
« Re: Re: spotřeba a olej
Moc sa tomu nerozumiem ale na Mitsubishi Carisma 1,6 benzín som najazdil vyše 300 tis. km / 7 rokov a ani neviem kde sa olej dolieval. Kolega má Oktáviu I 1,9 TDI tú silnejšiu, najazdených 270 tis. km a takisto otvára kapotu len keď dolieval vodu do ostrekovačov. Možno ten nový ĺong life výmysel žerie olej alebo u diesla je to možné, (nemám ani nechcem) ale pri benzíne dolievať 0,5 l oleja na 15.000 km?? -
Diamant 30.03.06 19:26
« Re: spotřeba a olej
Blasio, ja som na Fabii 2,0 dolieval cca 0,5l syntetickeho oleja po 10.000 km. Vždy som olej sledoval a keď saom sa dostal na minimum, tak som si približne prepočítal spotrebu oleja na 1000 km a dolial som už len toľko, aby som pri dosiahnutí 15.000 km bol zase na minime. Vždy mi to tak vyšlo.
Inak ideálny stav je udržiavať hladinu oleja sústavne na minime, ale komu sa to chce stále sledovať, že? -
« spotřeba a olej
Vím že už je to mnohokráte omílané téma,ale chci se podělit o zkušenost s olejem.V neděli jsem poprvé doléval po 3/4 roku olej po 12.500km,a to 0.5l.Nejedná se o longlife interval,ale 15.kkm či 2roky.Na jednu stranu to moc oleje nežere-na druhou už to mohlo vydržet do výměny..Až půjdu do servisu nechám to zas na QG2.Slyšel jsem a i postřehnul v tomto treadu že při longlife si to "hutne"oleje víc a tudíž je ta úspora více najetých km diskutabilní.Syntetika na dolití u OMV mě stála 550,-/l.
Jinak jsem trhal rekordy se spotřebou:při návratu z Kaprunu/Alpy (cca500km)jsem jel za 5.4L-na 4x4 super-zřejmě dobrý oddíl :-) ..je fakt že průměr byl 90kmh(uzavírky na dálnici plus mlha). -
« Re: aerodynamický hluk?
Bojuji presne s tim samym problemem uz pul roku. Zacalo to asi pri 10 000 najetych kilometrech u zadnich pravych dveri. Taky jsem patral po chybe v tesneni, ale nic jsem nenasel. V servise si to nechali skoro tyden, nez zjistili, ze je to vyrobni vada - spatne usazeny sloupek oddelujici zadni trojuhelnikove okynko - pry obvykla u prvnich modelu druhy rady octavii... Opravili to, chvili byl klid a pak to zacalo pro zmenu na levych dverich. Kdyz to ted v lednu opravili, tak zacalo znovu sycet prave okynko. Zacina me to dost s..t. Rikam si, jestli sycaci nemaj nejak nedoresenej podtlak v kabine, ze to nekudy proste vzdycky musi sycet... Petr -
"-- skrytý --" 30.03.06 13:43
« Poraďte
Dnes jsem u OII objevil zajímavou věc,kterou si nedokážu vysvětlit.
Už 6 let si při výměně pneu měřím digitální šuplerou hloubku vzorku.
Ano, je to úchylka, ale neškodí okolí.Na hnané nápravě se samozřejmě
sjíždí rychleji než na vlečené, ale vždy na jedné nápravě +- 0,1 mm
stejně. Takže - zimní Micheliny jsem nasadil v listopadu ,je to už jejich
druhá sezóna, obě měly 7,8 mm. Dnes jsem je měřil před výměnou,
levá má 6,8 mm a pravá 6,1 mm. Auto má MSR,ASR,ESP, takže v čem
může být ten rozdíl ?? Osobně si nemyslím,že je to vada pneu,
ale hlava mi to nebere. -
"-- skrytý --" 30.03.06 13:02
« Porovnanie Opel Astra oproti, Vectra, Octavia2
Porovnanie Opel Astra oproti, Vectra, Octavia2
Mam momentalne pozicanu Astru model 2006 motor 1,4, 16V 90k, vybava Essentia (zaklad) so sadou Essentia Plus (manualna klima+kozeny volant , radio s CD, ovladanie radia na volante). Odhliadnuc od motora (ktory je sice silnejsi ako 75k v zakladnom modeli Octavie2, ale aj tak prislaby) tak citit ze Vectra je starsia ako Astra. Mal som moznost 2tyzdne jazdit na Vectre model 2005 (pred faceliftom 2006). U ktoreho sa mi dost nepozdavala mizerna kvalita materialu dekoracnej listu na palubovke. Astra ma sice tuto listu z toho isteho tvrdeho plastu, uz vsak neni pod nim dutina ale je to vyplnene nejakou tlmiacou hmotou takze je to skoro zrovnatelne s O2. Stredovy panel sa vsak prakticky nezmenil ani u Astry ani u Vectry po facelifte (model 2006), je stale rovnako-tvrdy duto znejuci plast. Astra ma lepsie prevedenu rucnu brzdu. Jazdne vlastnosti ma celkom milo prekvapili u Astry. Podvozok je obdobne makksi ako pri Vectre, zaroven vsak lepsie tlmi nerovnosti a hluk pri razoch je slabsi. Taktiez radiaca paka ma presnejsi a tuhsi chod ako pri Vectre. Medzi 2-3 to vsak u Astry obcas pri rychlejsom radeni zadrha (mozno chyba kusu). Taktiez riadenie sa mi zda lepsie ako u Vectry. Ide podobne zlahka, zda sa mi vsak strmsie z lespou spatnou vazbou. Spatna vazba a strmost sa mi zda dokonca lepsia ako pri O2. O2 ma najtuhsie nastaveny posilovac (dvojstupnovy, za jazdy pritvrdzuje). Taktiez ovladacie prvky su viac po ruke u Astry ako u Vectry. Astra s 1,4 a 1,6motorom ma vsak vzadu len bubny, co by mozno v zasade navadilo, ale octavia brzdi ucinnejsie a brzdny ucinok sa da s vacsim citom davkovat. U Astry ma zarazila absencia vyskoveho nastavenia sedadla u tejto vybavy. V tejto triede by mala byt tato vybava samozrejmostou (iste da sa doobjednat). Posed pre ludi pod 175cm tazko niekomu vyhovie, proste ste utopeni dole. Celkom milo som bol prekvapeny z vlastnosti podvozka. Oproto Octavke je to pre pokojne jazdenie v beznych hlavne mestskych podmienkach lepsi podvozok. Ja mam sice rad relativne tvrdy podvozok Octavky, s Astrou som skusil prejst cez najbrutalnejsie vymoly a nemal som pocit ze bud utrhnem nieco z auta alebo mi zatlce chrbticu az do hlavy ako pri O2. Astra pri rozjazde a brzdeni priznava maksi podvozok dvihanim a zabaranim cumaku co O2 nepozna. Vectra je na tom obdobne ako Astra. Astry v zakrute som zatial radsej neskusal kedze je vonku nad 10 stupnov a obute to ma stale Zimaky. Astra je pre mna prekvapivo vacsim superom O2 ako som si po jazdeni s Vectrou predstavoval. Zaroven si na nej viem celkom dobre predstavit sportovy podvozok so 17-kami ci dokonca 18kami. Co u O2 je uz znacny diskomfort. Samozrejme 1,4 90k neni na toto adekvatny motor. Osobne je mi smiesne ked ma nieco ako 1,2htp nejake nizkoprofilove gumy a look sportoveho auta. Nepride mi to uz o moc lepsie ako lepit podomacky zpatlane spojlery na stare 120ky a Lady -
« 2,0 TDI
Zdravím exup,už delší dobu jsem Tě neviděl project kolem.Tak jsem si vzpoměl,jestli už jsi začal řešit s fabrikou ten krouťák tvýho motoru,nebo jsi to vzdal?Vzpoměl jsem si na Tebe když známej /co odsával tátovi olej z Mondea/ si přivez z říše Passata s 96 kW tédéíčkem a šli jsme to zkusit na mojí oblíbenou trasu - jak jsme porovnávali ty naše. Nemůžu si pomoct,ale kam se ten dvoulitr na tuhle raketu hrabe,ten by nás tam sestřihal oba dva.Nevím jestli si měl možnost se s takovým motorem svézt,kdyby se Ti to naskytlo určitě to zkus,zajímal by mě Tvůj dojem. -
speedygon79 28.03.06 13:23
« AUX In
Dnes sa pre mna uzavrela sa dilema Icelinku, usb sticku a inych variant - nechal som namontovat AUX In, takze uz ma pri navi nebudu trapit tie radia a reklamy...cena bola tiez celkom priazniva...23Eur kabel do odklad.schranky, 50Eur montaz...uz len zamyslam nad nejakym 20GB Mp3 playerom a mam s hudbou vystarane... -
exup 27.03.06 18:40
« Re: Re: O II combi
To amigo :
víš, jsem taky motorkář, co musí, blížíc se často dvoustovkou k předjížděným autům, dávat pozor, co jejich nic netušící řidiči zrovna provedou s volantem. Ani jim to nemám za zlé. Je to můj problém, když chci jezdit takhle rychle. Z tohohle titulu, když sedím zrovna za volantem (a že se tam nasedím..), sleduju provoz za sebou jako málokdo. Nejen v motorkářské sezóně, ale trvale. Když je potřeba, setřu si, to se ví. Ale že bych v dešti stíral zadní okno trvale, což je u kombíku pro řádný výhled vnitřním zrcátkem nezbytné, protože po pár metrech bez stírání je okno jen průsvitné, nikoliv průhledné, to tedy nedělám. Možná i proto, že (téměř) fšechny předjedu a málokdy se na mě někdo lepí. Já vím, a co kolony.. :roll:
No to si občas setřu, vždyť jsem neřekl že nikdy, ale téměř vůbec.. Ve většině případů si vystačím s vnějšími zrcátky. Inu řekl jsi to správně - každej jsme jinej. Kdybychom se ale náhodou na silnici potkali, nebo jsi mě, nedejbože, dojel, strach ze mě mít nemusíš. Budu o Tobě vědět, věř mi :-) .
PS. a vyhřívání zadního skla taky používám a když ráno škrabu okna, obcházím auto celé, ne jenom vpředu.. -
Jozef0351 27.03.06 17:28
« Re: Spokojenost s OII
Při průměrné spotřebě 6,7 l/100 km a když vezmu v úvahu že v horách jsou samé serpentýny a ujeli jsme tam skoro 300 km s průměrem kolem 10 l/100 km, jsme byli hodně spokojeni, na dálnici jsme se pohybovali kolem 130 - 150 km/h.
Daj si skontrolovať palubný počítač. V testoch píšu spotrebu pri rýchlosti 130km/h okolo 9l. Benzín rozhodne pri takých rýchlostiach nemôže mať spotrebu 6,7 l. Ani Oktávia :D -
"-- skrytý --" 27.03.06 13:58
« zarovky v zrcatkach
Nevíte prosím někdo, jak se lze dostat k žárovce blinkru ve zpětném zrcátku? Potřeboval bych si ji vyměnit a nechce se mi kvůli takové hlouposti do servisu. Na krytce blinkru nevidím žádnou západku ani šroubek a běžnému násilí to odolává. -
« Re: O II combi
exup: Tak to asi provoz za sebou moc nesleduješ,když zadní stěrač za jízdy nepouštíš.Já si jízdu bez puštěnýho stěrače nedovedu představit,obzvlášť v zimě to bez zapnutého vyhřívání zadního skla a puštěného stěrače vidím dost nebezpečné.Ale každej jsme jinej. -
« Re: Re: MaxiDot
to si spominam. aj preto som si myslel, ze by to nejaky velky problem nemal byt, ale mam dojem, ze ked sa nieco tyka elektroniky v mojom servise tak od toho davaju ruky prec, dokonca ma doporucili na konkurencny servis >:D a ked ti to menili, dokazali ti nastavit aj prejazdene kilometre z jedneho na druhy? mne tvrdili, ze toto je nemozne. ale ked vezmeme ze snad kazde druhe auto v bazare ma pretoceny tachometer tak neviem preco by to nemalo ist na tomto....ale ono to v podstate nie je tragedia, mat na tachu o 22 kkm menej, ze?
inak tie pristrojove stity podla vsetkeho robi VDO, aspon je na tom ich logo. -
« Re: MaxiDot
To kvak :
Myslim, ze by to az tak velky problem nemel byt, vzhledem k tomu, ze me v novem aute menili pristrojovku jiz 3x.
Nekde jsem tu o tom jiz psal, ale po odjezdu z autosalonu po koupi nove O2 me asi po 10 km prasklo sklo na pristrojovce ;-) , a po uznani reklamace (coz jim trvalo cca 1 mesic, a muse na to prijet sef reklamaci z MB !). Nova byla dobra az 3. (treti !) v poradi,nebot to praskle sklo mely vsechny nove, postupne do autosalonu zaslane ze skladu Skody. Bylo to tehdy (8/2005) velky pruser pro jejich subdodavatele, a vzpominam, ze pri finalni vymene s tim meli v servise take jisty problem s nakodovanim, ktery resil a az telefonat do MB >:D -
« MaxiDot
zdravim,
tak sa mi konecne podarilo za rozumne peniaze zohnat pristrojovy stit s maxidotom s budikmi pre moj motor. Nevedel som sa dockat az im to rano dovleciem do servisu a tam ma cakala pomerne studena spracha s tym, ze oni nevedia s tym pohnut a boja sa toho. Je to az taky problem? Je problem nakodovat imobilizer a preniest kilometre, serv. interval a neviem co do toho noveho? Alebo je to len chyba v servise alebo sa do toho radsej ani nemam pustat aby sa mi nezacalo postupne drbkat auto? -
exup 27.03.06 01:15
« Bez nadpisu
Před OII kombi jsem měl právě Passata kombi a řekl bych, že se 5-té dveře (pokud jimi myslíš zadní část auta..) u něj nezadělávaly o nic méně. Možná spíš víc, protože je v části zasklení nemá tak skloněné jako OII. Myslím, že to je obecná vlastnost snad všech kombíků, způsobená větším aerodynamickým vířením, daným jejich tvarem a zasírání okna pak jeho větší blízkostí tomuhle víření než u liftbacků. Tak to vidím já. Beru to jako nutné zlo a všeobecně známou věc, takže to nějak to víc neřeším. Ani mě to moc nevadí, takže "špatný" je pro mě dost silný slovo. Zadní stěrač za jízdy téměř vůbec nepoužívám, leda před couváním. A to setření stejně výhled vzad z OII kombi moc nevylepší.. :roll: -
rest 26.03.06 21:18
« aerodynamický hluk?
Mám O II 1.9 TDI naj. 30 000km, liftback, elegance.
Od minulého týždňa pozorujem, počujem od zadných pravých dverí hluk. Začína to asi od 80 km-h. Ako by som mal málinko otvorené okno 8-s
Už som pozrel tesnenie, okno,- nič som nenašiel.
Keď mám pustené radio tak to takmer nepočuť, ale inak je to dosť nepríjemné. Máte niekto podobnú skúsenosť? Díki za info.