Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.10.05  13:12

« Re: Mlhovky

To impaler :
    No, to já teda taky nevím, protože to, cos napsal, bych, když už, napsal spíš o těch zadních - červených. Abych by viděn. Od těch předních já očekávám jediné - že zlepší mé vidění za mlhy ve tmě. Nic víc, ale taky nic míň. Na to, abych poznal, že se ke mně zezadu někdo přiblížil, mně osobně stačí jeho potkávací světla (znáte tu o těch parnících plujících do New Yorku?). Tobě ne?, že jsi rád, že "je mají, když je mají" (inu - mají je >:D ). Pořád ale platí to věčně zelené, že každý jsme jiný. Takže proč ne..
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.05  11:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: spokojenost

Octávia II není podle mě špatná volba ani náhodou, manželka má Fabii a taky O.K. Jenže pak si člověk na tři roky koupí opravdovou střední třídu - u mě to Mondeo Kombi - a prostě najednou je to trochu jiný svět. Neříkám že horší nebo lepší, ale jiný. Na malém podvozku velká karosérie. Na malém pozemku velká vila :-) Když jsem trochu přitlačil do zatáčky, auto se jakoby celé nahrne na to přední zatížené kolo.....Když se ten kufr plně naloží ( O I ) tak jdou péra na dorazy.........To u Mondea prostě neznám. To auto je tak nějak nad věcí. Octávie je nadupaná ale střední třída......A navíc jsem ji napočítal někde kolem 800 tis.kč !!
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 24.10.05  11:19

« Mlhovky

No já nevím, ale sám je zapínám především pro to, abych byl viděn. V mlze v zrcátku mlhovky ostatních dobře poznám a jsem rád, že je mají, když je mají. :-)
    Porovnávat s xenony si netroufám, nikdy jsem se nad tím nezamyslel a nesledoval to.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 24.10.05  09:52

« Re: Re: Re: Re: Re: spokojenost

To Omicron + Drevokocur :
    Pořídil jsem Helly FF50, mají je na stránkách. Jsou hezoučky miniaturní, jen trochu hlubší. Dám je dovnitř mezi chladič a masku, aby ji prosvěcovaly šikmo. Je mi jasné, že ta mřížka, která má navíc proměnlivý úhel těch nátokových žeber z nich část (většinu?) světla sežere, ale to se nedá nic dělat (možná v té mřížce nakonec vyříznu díry >:D , nebo pořídím nějakou tuningovou z pletiva). Už jsem trochu narazil s nosníkem, který jsem o víkendu vyráběl. Nechci tam (zatím) do ničeho vrtat, takže jsem pro jeho upevnění využil volných děr v plechu vedle světel. Jenže jsem pak nemohl zavřít kapotu, protože do toho nosníku narážel ten pojistný plastový hák proti jejímu otevření. Nosník jsem tedy musel rozřezat, aby byl níž a nevadil háku. Dnes ráno jsem ho odvezl svařit, protože je z Al a na to nejsem zařízen..
    Až ho tam, třeba ne na 2. pokus, osadím tak, aby ničemu nevadil, přinýtuju k němu Al L profil, ke kterému už přišroubuju ty dálkáče.
    Dávat je někam ven by vypadalo dost hrozně a počítám, že by tam vydržely tak 2 noci..
    K těm žárovkám : v sobotu jsem standardní žárovky v dálkových nahradil Phillipskami s o 50% větším svitem. Byly to vyhozené peníze, protože :
    a) žádný nárůst světla nepozoruju, což je sice subjektivní, ale pro mě rozhodující
    b) pokud stojí za * ty paraboly, a to já tvrdím, tak nepomůže ani výkon 100 W, protože to intenzivnější světlo bude intenzivnější pořád jen tam, kam ho parabola posílá. To mi potvrdily ty nové žárovky, jestli teda vopravdu svítí líp :?: . Když jsem je tam dal, šel jsem to, se svým synem (14,5), projet. On se toho taky všímá, jak co funguje. Zase jsem jel jen na světelnou houkačku, abych eliminoval xenony. Povídá mi, ty tati, to svítí nějak bídně, co?
    Já u těch orig. parabol řeším to tmavé místo v krajině, při jehož návrhu zřejmě soudruhům z NJ zatvrdnul počítač. A to je práce jen pro ta přídavná světla, myslím.
    Jinak ještě jeden postřeh. Když jsem jel v pátek v noci na Šumavu, poprvé jsem jel s xenony v mlze - všech možných hustot. Žádný problém typu "hradba světla", jak to tu snad kdysi od někoho zaznělo, jsem s nimi neměl. No ale poprvé jsem taky zapnul mlhovky. Na OII, i v životě! Ještě nikdy jsem je na autě neměl :roll: . Musím konstatovat, že už je nikdy nepustím, pač ty mé jsou mi úplně k ničemu. Vyplní prostor tak cca 5 m před auto - tam, kde v levé půlce začíná (pravá mi začíná hned před autem) se světlem xenon, ale kde to taky nepotřebuju. Dál v xenonech zanikají. Tedy žádná pomoc. Vyzkoušel jsem je zkušebně, při jízdě, jen samotné, bez xenonů. To je teprve podívaná! Vůbec nesvítí. Zmařená energie na jejich výrobu. Snad jen že to auto s nimi možná líp vypadá. Jaké s nimi máte kdo zkušenosti? Nebo to je zase jen tím strojníkem >:D ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  07:51

« Re: Haldex a vyprošťování

Mám dojem že Haldexem to nebude (má pojistku proti přetížení), spíš odděláš převodovku (střihneš kolečka) a dáš pokouřit spojce...I já jsem jednou tahal a za dobrotu na ....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.05  00:01

« Haldex a vyprošťování

Tak na fórech čtu že kdokoli se snažil někoho výtáhnout lanem a trošku to šlo ztuha tak oddělal haldex. Nevíte jak to myslí když to jde ztuha?
    Já si myslel že právě s tím haldexem budu moct pomoct někomu v trablích ale rezolutně od toho odrazujou ( za dobrotu na žebrotu ) tak těď nevím. Fakt je ten haldex tak náchylný na přetížení ?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.10.05  17:58

« Re: Re: Radio bylo...

Radek2 - to je fakt, že do Octavie sa tie firemné rádiá (s výnimkou Melody) veľmi hodia a celkovo ladia s interiérom. Ja poškuľujem po Audience. Ale nemyslím, že by sa krádežiam zabránilo, aj keby mala rádio každá Škodovka. Sem tam sa niektoré pokazí a sem tam niekto zatúži po lepšom. Rádiá by sa menej kradli len ak by boli zašité niekde pod stredom prístrojovky a na ich vybratie treba rozobrať celú prístrojovku.
    omicron - súhlasím, Pioneer považujem za super rádiá, ale radšej oželiem ten parálny OEL displej a vyberiem Audience s už trochu archaickým klasickým LCD. Ale to ovládanie tými veľkými tlačidlami je fakt super.
    kvak - áno, to pokrčenie som si všimol aj ja. Robia to boky sedákov snáď na každej OII. Je síce pravda, že na takom salóne sa ľudia v aute nespotia, ako keď človek prejde 500 km vkuse, ale čo som tak odhadom odpozoroval a vypočítal, tak na konci Frankfurtského salónu v Octavii RS nastúpilo a vystúpilo na sedadlo vodiča toľko ľudí, že bežný človek by toľkokrát nasadol za 3,5 roka. (každý boží deň 3x). A tie sedačky až na to pokrčenie vyzerali OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.05  15:05

« Re: Radio bylo...

To Radek 2
    Lupani - mam Audience, a tento problem rozhodne neznam, radio je perfekt, ale o tom jsme zde jiz psali, o radiich jsem zde jiz psali hodne, a myslim, ze pokud by nekdo neco takoveho zaznamenal, jiste by to zde ventiloval.
    HF a zaruka (?) - kazda rozumna HF sada, tim tedy myslim original a Nokia (jine neznam), ma dnes jiz spec. vystup pro radia, ktera maji naopak vstup od HF (napr. Audience), takze problem zadny. Neni tedy treba rozhodne nic "...pripojovat mezi radio a reproduktory...".
    To Diamant, petr Blaha
    Souhlasim jednoznacne s Diamantem, ze je dobre, ze me zadne radio nevnucuji nijak natvrdo (jak je to obvykle v ruznych korejcich i nekterych japoncich, ci i US autech), ale v takove cenove kategorii mam pravo volby si zvolit bud nejaky firemni sofistikovany a integrovany system, nebo cokoliv externiho.
    To Dusan
    To myslim neni treba nijak komentovat, myslim, ze jsem skutecne "potrefil husu".
    Od nas to nejsou zadne urazky "...ukrivdenych majitelu O2...", pokud si dobre pamatuji z historie tohoto threadu, s urazkami jsi zacal Ty. A jak se rika "na hruby pytel hrubou zaplatu".
    Dusane, prosim, odtahni zpet na Autorevue, tam jiste budou vsichni napjate sledovat Tve kydy o pokrokovych a neprokovych konstrukcich, velkolitraznich motorech, a hlavne o Tvych vysoce odbornych ekologickych "expertizach" provozu motoru TDI, a zejmena temer kriminalizaci tech "hloupych chiperu"...
    Jen si zkuste najit na Autorevue vsechny prispevky k Oktaviim, ktere z pera tohoto premoudrelce kdy vypadly (!).
    A DUSANE, JESTE JEDNOU TE ZADAM, ABY JSI NEPINDAL O NECEM, O CEM VIS HOUBY, A BEZ SI KRAKAT TY SVE CHYTROSTI NA THREADY O XEDOSECH, tady je to skutecne pro sdelovani zkusenosti lidi, ktere ty O2 maji, nebo pro ty, kteri si je chteji poridit !
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.05  10:33

« Radio bylo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušan

Ale take vetsi sanci, ze mu je nejaky lapka vyloupne, protoze Skodovacke radio do skody tak nejak patri. Osobne bych se nechtel divat na tak krasny stredovy panel s nejakym treba pioneerem.
    Ja osobne bych treba tu cenu obetoval a snazil se u prodejce o tuto cenu snizit celkovou cenu za vuz. Vzdyt v teto hladine je to uz snad normalni a nemusis se citit trapne si o slevu rict.
    Sl jsem si takhle pro 1.9 TDi a kdyz mi tam napocital levu na vsehno mozne, jeste jsem zmenil motorizaci a ted nelituji.
    Ale zpet k radiu. Dlouho se tu neobjevila hlaska o tom, ze v radiu praska.
    Stalo se mi asi podruhe zrovna na ceste do servisu, ze jsem po nastartovani z radia, resp. z reproduktoru slysel jen cvakani. Pravidelne a stale. At bylo zapnute, at jsem jej vypnul, at jsem vytahnul klicky ze zapalovani. Stale cvakalo. Tak jsem celou cestu, cca 8 km, do servisu poslouchal cvakani pri vypnutem radiu "STREAM" to je. Opustim v servisu vozidlo, po minute vytazeneho klicku ze zapalovani prestalo i cvakat a po peti minutach po opetovnem nastupu a zapnuti jiz necvakalo. NO to se to potom reklamuje.
    Ptal jsem se reklamacniho technika. Maji na to nejake tabulky, ale ja v ni pry nejsem uveden a tak mam mit pry radio jiz v poradku.
    Byl jsem tam tedy reklamovat to vrzani tesneni. No uz to nevrze, ale musim vzdy pri umyvani davat pozor, abych nesmyl tu hmotu, kterou mi to namazali. Coz bych pry nemusel, protoze to tesneni je tam proto, aby se uvnitr nespinily prahy, ale ony se preci jen trochu spini take.
    Take bych se chtel zeptat, jak jinak opet k radiu, zkouseli jste nekdo vytahnout jej ven? Nejak nevim jak na to a samozrejme nechci jej poskodit. Ma v sobe takova tlacitka po stranach, ktera tlacitkami nejsou a myslim ze by mohly fungovat jako zapadky, ale stlacim-li je do boku radio se stejne ani nehne. Poradi nekdo?
    A pak, pripojim-li mezi radio a reproduktory HandsFree, neprijdu tim o zaruku? Pro pripad, kdyby se mi radio zblaznilo uplne?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.05  10:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dušan

este sa vratim k tym sedackam. za tych 17kkm co som v tom aute najazdil nemozem povedat jedno krive slovo co sa tyka ergonomie sedaciek vpredu, skor zadne sa vacsine ludi co som viezol zdali prilis tvrde a nepohodlne, ale neviem posudit, naposledy som tam sedel ked som auto kupoval >:D co spominal diamant ten bocny okraj sedakov, ten mi ani nejako nevadi, skor mam vyhrady k jeho spracovaniu, vyzera teraz dost pokrcene, su na nom zahyby, proste nic moc 8-s a mozno by som este cakal trosku kvalitnejsi potah na auto za ktore som dal 700k, ked to porovnam napriklad s kamaratovym 307 SW v podobnej cenovej kategorii, je tam dost velky rozdiel v prospech 307. ale inak na ne nemozem nic povedat, teraz ma uz pomaly caka prve tepovanie tych mojich "nespinivych" ciernych sedaciek >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.10.05  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Dušan

To s tým rádiom nie je už celkom pravda. Najvyšším stupňom výbavy je v súčastnosti už RS a tá rádio má v cene.
    Ale inak u Škody je zvykom, že rádio nie je v cene (s výnimkou niektorých akčných modelov). Nevidím na tom nič zlé. Bolo by snáď lepšie, keby mali všetky autá rádio v cene a stáli by o 10.000 viac? Myslím, že takto má zákazník viac možností pre voľbu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.05  07:24

« Re: Re: Re: Re: Dušan

to omicron:Musims tebou jen souhlasit, nebot OII je opravdu na urovni a je to spickove zpracovane auto.Uvazoval jsem o ni taky, ale prekvapili me takove veci, jako to , ze ani v nejvyssi vybave nemela radio+cd :-( .
    Focus C-MAX 1,6 TDCI
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.10.05  00:14

« Re: Re: Re: Dušan

exup - napísal si to pekne. A aj to s tým autom. Fakt väčšinou za to môže strojník, pokiaľ nie je spokojný. Ono je to tak isto, ako pri digifoťákoch. Niektorí ľudia sú spokojní a robia pekné fotky aj so slabšími foťákmi. A potom sú aj takí, čo stále iba frflú, všetko je zlé, len oni nie, ale žiadnu peknú fotku od nich nikto neuvidí.
    omicron - ja už fóra na Autorevue.cz taktiež nečítam, je to tam úplne oničom. Doposiaľ bolo toto fórum veľmi usporiadané, tak verím, že to tak zostane aj naďalej. Ale ak by náhodou nie, tak je tu ešte možnosť zapojiť sa do e-mailovej diskusie na pandora.cz - tam moderujem konferu o Octavii II a ak by to bolo nevyhnutné, tak sú možnosti ako nespratníkov umlčať. Ale zatiaľ to nebolo potrebné. Je tam taktiež pokojná diskusia.
    drevokocur22 - ale zase ak sú silnejšie žiarovky v diaľkových svetlách, tak tie sa používajú iba večer (to už nepečie slnko) a okolo svetla prúdi dostatok vzduchu. Tak by sa to snáď nemalo nejako extra prehrievať. A ani by veľmi nevadila nižšia životnosť.
    Dusan_ - ja som síce v Octavii ešte nejazdil tak dlho. Ale mám skúsenosti aj s fakt dobrými sedačkami v ktorých ani 1260 km nebolí a mám skúsenosti aj so zlými sedačkami. A musím povedať, že tie Octaviacke nie sú nijako tragické. Okrem toho divného bočného okraja sedákov k sedadlám nemám výhrad.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.10.05  15:41

« Re: Re: Dušan

omicron> teda, to si zatal :)
    s xedos9 som nieco zajazdil, a hoci je to auto stare, tak nazvat ho "predpotopnym" sa rozhodne nepatri! Navyse dizajnovo este aj dnes vyzera uplne super. A to sa napriklad o 10 rocnom passate povedat neda.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.05  14:59

A vidim obvykle urazky ukrivdenych majitelu O2jek neschopnych unest jakoukoliv kritiku sveho vymodleneho vozitka. Jak typicke.
    OK, takze postupne
    a) Nemam vubec nic proti Skode Auto a komentuji pouze konkretni jednotlive chyby jejich vyrobku. Napriklad kdyz uz jsme u tech sedacek tak o tech v Superbu jsem prohlasil, ze na koncernove pomery jsou skutecne vynikajici. Stejne tak jsem ochoten akceptovat, ze pres dost zoufalou nabidku motoru a podprumernou kvalitu podvozku neni Superb s ohledem ke sve cene zdaleka spatnou volbou pro klidnejsi ridice jezdici spise delsi cesty po dalnicich.
    b) Co se tyce hodnoceni sedacek v testech. V nekolika testech byly oznaceny za podprumerne, akorat ze nesmite cist jenom Svet Koncernu, tam skutecne kritiku skodovackych vyrobku nenajdete. Na druhou stranu je pravda, ze v testech nebyva zrovna kvalite sedacek prikladana prilis velka vaha v hodnoceni, coz je vcelku pochopitelne s ohledem na spise technicky zamerene redaktory majici auto pujcene na par dni. Ovsem mi, kteri jsme nuceni bohuzel obcas jezdit tisicikilometrove vzdalenosti vime velmi dobre, ze to v jakem stavu vystoupite z auta na konci cesty je primarne dano kvalitou sedacek a dalsi v testech tak popularni parametry jako kvalita razeni nebo stabilita podvozku v meznich situacich ponekud ustupuje do pozadi.
    c) Nemuzu za to, ze se Skodovka rozhodla do OII dat to co tam dala, tedy sedacky, ktere jsou subjektivne asi jeste horsi nez ty ktere byly v OI. Predchozi rada, alespon postradala bocni vedeni, coz u sedaku nedostatecnych rozmeru je z hlediska pohodli paradoxne prinos. Co se tyce tech Toyot, tak i s metrem v ruce lze snadno zjistit, ze Toyota dava sedak vetsich rozmeru dokonce i do Coroll, tedy vozidel situovanych pod cenovou uroven OII.
    d) Muj vztah k TDIckum (ale i dieselum obecne) je skutecne spise negativni a vyplyva z toho ze nevidim duvod proc by mela byt priroda a zdravi lidi nicena jen kvuli lobbingu vyrobcu techto motoru. To ze nova dieselova OII, kterou si dneska koupite v autosalonu by jako benzinove auto nedokazala splnit ani nejzakladnejsi Euro 2 normu (rok 1996!) a tudiz vubec nemohla byt dovezena do CR ani jako skoro deset let stara ojetina je proste svinstvo. Pravidla by mela byt stejna pro vsechny a dokud je diesely nedokazi splnit tak proste nemaji co delat na nasich cestach.
    e) Nemohu si odpustit poznamku k "obstaroznimu a predpotopnimu Xedosu", ale zrovna minuly tyden jsem byl nucen sluzebne absolvovat 700km v jednom dni firemnim Passatem a ackoliv Passat B6 neni celkove spatny vuz a s 1.8T narozdil od TDIcek i vcelku slusne jede, tak v parametrech jako je odhlucneni interieru nebo celkova kultivovanost pri jizde na dalnici, se na toho Xedose stejne nechyta.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.05  10:29

to exup. přídavné dálkáče tomu rozumim ale kde je dáš na o2 tomu už ne . měl sis raději koupit 100w do dálkových a byl by klid za 600,- . Prý to ale hodně topí a může to poškodit reflektor , ale zatím to nikomu nic neudělalo. Někteří kluci co to mají V autech ale ne v o2 tak je to šupa je to světla a světla. Možná až moc. A když bys koupil race blue efekt nebo něco podobného tak by to vypadalo jako xenon ( zdánlivě ) .
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  23:33

« Re: Re: Re: Re: spokojenost

To EXUP :
    "...Dnes jsem si pořídil ty přídavné dálkáče, tak do 14-ti dnů bych je tam rád osadil, takže pokud by pak někoho, kdo je tady nevnímá jako úplně O.K., zajímal jejich efekt, můžu předat zkušenost...."
    Co se týka toho Dusana, naprosto s Tebou souhlasím, ale zajímají mě ty Tvé dálkáče - šel jsi do nějakých HID (xenonů), nebo halogeny ? Od koho - jsou někde na webu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  23:24

« Re: Dušan

ad Dusan :
    Mam takovy divny pocit, ze je to ten (omlouvam se za silne slovo, ale neda me to) ubohy ubozacek "DUSAN", ktery stale "chytračí" na skodovackych (nejen !) forech na autorevue.cz, kde stale opruzuje se svym obstaroznim a predpotopnim Xedosem, s nazory, ktere opravdu hranici s demenci. Nedela nic jineho, nez neustale dehonestuje vse, co ma cokoliv spolecnoho s Oktaviemi (a zvlaste TDI).
    Ja si na nej vzpomel prave v souvislosti se sedackami v O2, o nichz se tam velmi "odborne a zasvecene" rozepisoval, pote co udajne absolvoval na nejake zkusebni jizde par kilometru s O2 (!!!). Je to 100% on.
    Kvuli takovemu primitivovi a jemu podobnym jsem (a jiste i mnozi jini) jiz davno prestal fora na Autorevue cist, nebot to vubec nema vyznam. A ted uz to zaneraduje svym smradem i tady...
    Pro Dusana : mj. Ty "hňupe" (Tvymi slovy), ja merim cca 190cm, vazim pres 100 kg, v O2 mam najeto jiz cca 9 kkm, a vubec si nemyslim, ze by ty sedacky byly spatne (a uz vubec nejhorsi) - staci si precit i nekolik odbornych testu motoristickych casopisu i webu. Tak nemel o necem, o cem nemas ani páru !
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 21.10.05  21:21

« Re: Re: Re: spokojenost

Milý Dušane,
    jsem tady v tomhle tématu téměř od začátku. Založil ho právě Diamant a myslím si, že ho kočíruje docela dobře, po všech stránkách. Ne, že bych s ním musel vždycky ve všem slepě souhlasit, ale respektuju ho. Znám ho jen z těhle stránek. Tys ho nazval magorem. Kvůli úplné *. Pro jeho názor, který tady nikdo nikomu neupírá. Tebe tu vidím dnes poprvé. Uvedl ses rovnou jako primitiv, který názor toho druhého ohodnocuje nadávkou. Tvoje samoúčelná a na tohle jedno použití v tvé mozkovně založená soutěž není moc legrační, jak se snažíš dohonit tím smajlíkem. Řekl bych, že je spíš projevem tvé ubohosti a neschopnosti slušné diskuze. Proto si jdi, prosím, zasírat těmihle svými slovními hleny jiné téma. Třeba si ho založ, budeš-li mít tu odvahu.
    V sedadle OII trávím možná víc času, než ty v tom svém. Neříkám, že je nejlepší, či lepší než tamto nebo ono. Problém s ním ale nemám. Takže pokud bych přijmul tvůj styl, pak bych musel člověka, který uvede jako kritérum pro jejich limit použití ty tebou uvedené směšné paramatry, nazvat *. Nemám 2 metry, ani 100 kg, ale tvé parametry přesahuju. Diamant subjektivně uvedl, že mu přišly jedny lepší než ty druhé, a ty ses nízce pustil do trapných čísel. Inu zřejmě jaký pán, takový krám... Tak prosím, Dušane, sbohem..
    Jinak pro ostatní :
    Bylo mi celkem jasné, že tím, co jsem vyslovil o pár příspěvklů níže asi vyvolám nějaké reakce. Račte si ale všimnout, že jsem neprohlásil : chlapci, koupili jste si špatné auto. Řekl jsem, zjednodušeně, - koupil jsem si malé auto. Nikde ani slůvkem nenaznačuju, že by to byl problém toho auta. Tohle je vždycky problém strojníka. To byste pak mohli nařknout DIMa z rozervanosti, když rovněž uvažoval o přechodu z většího auta na menší. Předpokládám, že mezi majiteli OII je drtivá většina těch spokojených. Stejně jako mezi majiteli ještě menší Fabie. Proč ne. Na druhé straně jsou i takoví, kteří na tu svoji OII těžce šetřili třeba dlouhých 8, či 10 let. A ti jí pak prostě z principu leccos odpustí. A už vůbec nebudou troubit do světa, že nekoupili uplně dobře. Tomu rozumím, stejně jako těm upřimně spokojeným. Nikomu nic nevnucuju. To auto mám a relativně ještě dlouho mít budu, aniž bych z něho musel mít denně pupínky. Takový problém s ním zase nemám. Takže ochlaďme emoce a věnujme se technice...
    Dnes jsem si pořídil ty přídavné dálkáče, tak do 14-ti dnů bych je tam rád osadil, takže pokud by pak někoho, kdo je tady nevnímá jako úplně O.K., zajímal jejich efekt, můžu předat zkušenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  20:39

« Re: Re: Re: Re: spokojenost

Ja se snazim, ale tohle mne malem sestrelilo ze zidle. To je jako oznacit Skodu Fabii 1.2HTP jako sportovni az zavodni vozidlo. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.10.05  19:58

« Re: Re: Re: spokojenost

Krot sa trochu!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  19:50

« Re: Re: spokojenost

to Diamant: Tak jsi prave vyhral mou neoficialni soutez magor roku. >:D Rict o sedackach v OII, ktere patri k nejhorsim jake existuji a to nejenom v nizsi stredni, ale vubec bez ohledu na tridy, ze jsou lepsi nez sedacky v Avensisu, ktere jsou rekneme tak na prumeru stredni tridy uz chce hodne velkou davku zaslepenosti a nebo meris 150cm na vysku a vazis 45kg, protoze to jsou asi tak maximalni parametry pro pohodlne sezeni v Octavii II.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  18:40

« Re: Re: Re: Re: Passat vs. OII

Mám OII 1,9TDI Elegance, najeto 22 000Km.Byl sem s ní ve Španělsku a tradičně pro český národ v Chorvatsku.Vše je OK, za žádnou cenu bych neměnil.Jelikož má co dočinění se Škoda auto a.s. , tak sem si pohlídal to, abych jí mě vyrobenou ve Vrchlabí. Proč ve Vrchlabí? Protože jí mám přesně rok a před rokem se začínala dělat v MB. Když sem to viděl, tak sem musel zakročit! Nechtěl sem déle čekat, protože se blížil termín odjezdu do Španěl a se starou OI bez klimi se mi tam nechtělo. Co mi na ní vadí? Povrzávání přístrojové desky,ale to se řeší, jinak na ní nedám dopustit.
    Výbava? Jsem rád,že sem si tam dal dát xenony, to je paráda. Trošku mi vadil volant, tak sem si posehnal koženej. Přemýšlím o Audienci, jelikož Strím neumí MP3,ale asi počkám na tu malou navigaci. Maxi-dot mám, zadní couvačky taky.Tak nějak sem spokojenej.
    Co na závěr: kdybych se rozhodoval znovu, tak bych volil OII Elegance s 2,0TDI.
    P.S. To Bleckmen: neboj nezapomněl jsem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.10.05  18:25

« Re: spokojenost

Ďakujem všetkým za zhodnotenie. A nehádajte sa, prvý dotaz na spokojnosť vyšiel odomňa - ako ešte nemajiteľa OII :o(
    Blasio - veď si daj ten volant obšiť kožou a máš to! Šikovných kožušníkov aj firiem je kopec.
    Inak kolega si práve kúpil Toyotu Avensis a keď som v tom sedel, tak som mal nejaký divný pocit. Auto za milión, ale Octavia aj bez dreveného obloženia vyzerá bytelnejšie a hodnotnejšie, sedadlá mi prišli lepšie tiež u Octavie.
    Volvo? Keď sa pred 1,5 rokom objavila v Ženeve OII aj Volvo S40/V50, tak som dosť váhal medzi oboma. Predsa len u volva je T5. Ale keď som si sadol do Volva, tak som zistil, že plasty sú hodne náchalné na poškrabanie (a to bolo auto iba na salóne, ešte sa v ňom nič nevozilo), vzadu bolo dosť miesta a u elektrických sedačiek nebolo temer kam zastrčiť chodidlá, ak človek sedel vzadu. Kufor ani u kombíka nič extra. A okrem toho máme veľmi zlé skúsenosti s Volvom S80. Je dosť poruchové. Myslel som, že len naše. A známy ma vyviedol z omylu, keď sa celý šťastný zbavil S60-ky. Poruchy doli na počudovanie dosť podobné.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.05  16:55

« spokojenost

Já jsem se svou Oktávkou navýsost spokojen;porovnávám vaše výhrady s mými pocity-u mě ok.
    Těším se na zimní záludnosti-co mě ta moje 4kolka 1.9TDI předvede.Zrychlení mě už nepřijde tak zatahovací,ovšem když usednu zpět do Fabie manželky(1.4MPI Classic) tak se ujistím,že je vše v pořádku,protože ono to nejede,ono to nebrzdí,to servořízení je "divný".
    Zkrátka šel bych do toho znova.
    Jednu věc bych oželil-light assistent,protože svítit budeme s letním časem už furt,ale je to v balíku se senz.stěračů..Naopak bych přibalil kožený paket;ten volant je na omak opravdu někdy nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  16:43

« Re: Octavia II. vs Passat, Mondeo a tak

Auto a prostor je v pohodě ještě teď si pamatuju jak před 13 lety jsem jel poprvé v escortu a cítil jsem se bezpečně , sloupky , polstrování a všechno bylo takové bytelné na tu dobu favority ranaulty peugeot apod to byli jen takové plechovky a na plechu polstrovaní z papindeklu ale eskort byl super. Ted kdyz sednu do oktavky tak mam ten pocit na druhou je sice pravda že je to přes lokty užší ale cítím se obklopen autem a to mi vyhovuje. Pocit bezpečí mám dokonalý.
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 21.10.05  15:06

« Octavia II. vs Passat, Mondeo a tak

To Marios: Mám na tom najeto 25.000 km (OII. elegance 2.0 TDI) a spokojenost veliká. Místa všude dost (snad jenom ten střední panel s rádiem a klimačkou by mohl být malinko užší), jede solidně, žere málo, rádio hraje pěkně (Audinece+sound system). Kdyby mi ji ukradli, koupil bych si ji zas.
    To all: Co se týče srovnání s Passatem nebo Modeem, tak je to jednoduchý. Jsou to prostě trochu větší a trochu jiak pozicovaná auta se vším, co to obnáší (víc místa, vyšší cena...). Když si někdo vybere Oktávku a pak zjistí, že má pro něho nevyhovující prostor, tak to nebude chyba tý Oktávky.
    Já bych řekl, že přímým konkurentem OII je třeba volvo S40/V50 a ve srovnání s ním je OII více než konkurenceschopná
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  14:17

« Re: Re: Re: Passat vs. OII

to Marisos & Diamant:
    Marios neni jediny spokojeny. Sice mam vuci sve O2 par vyhrad, ale nejedna se o zadne kriticke veci, rozhodne vyrazne prevazuji pozitiva. Kdybych i po trech mesicich s O2 stal pred otazkou jake si vybrat auto, pak by zalezelo, kolik bych na to mel penez. Pokud stejne jako pred pul rokem, znovu bych vybral O2 s temer maximalni vybavou. Mel jsem na vyber Skodovku, VW, Volvo a Ford (sluzebni auto). Pokud bych mel rozpocet vetsi, sel bych asi do Volva. VW a Ford bych nechtel, to by me musel nekdo asi hodne dlouho presvedcovat. Jak uz jsem psal, mam firemni auto, pokud bych si kupoval auto soukromy, pak bych hodne vazne uvazoval o Toyote, jsou velmi spolehlive.
    Jde o to, na co clovek auto pouziva a co od nej ceka. V porovnani O2, Mondeo a Passat ... O2 je podle me o tridu niz, ale za stejnou cenu ji dostanu v "plne palbe". Ja osobne ozelim treba trochu prostoru na lokty vymenou za lepsi kola, radio, vetsi kufr a ruzny blbinky, ktery cloveku zprijemnuji pouzivani auta. Kazdy ma jine preference, ale me osobne O2 dost vyhovuje, i pres jeji slabiny - neznam nikoho, kdo by na svem aute nejake mouchy nenasel.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 21.10.05  13:59

« Re: Re: Passat vs. OII

To Marios:
    Oslovuješ Diamanta, ale píšeš mně. Nevím zač na konci děkuješ, ale lidsky sdílím Tvoji radost a gratuluji Ti!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  13:33

« Re: Passat vs. OII

To diamant: ANO já bych si s klidným svědomím a MOC RÁD koupil znova novou Octavii. Jsem s ní MAXIMALNĚ spokojený a vůbec by mě ani nenapadla myšlenka, že bych si mohl koupit i jiné auto! Důvodu pro toto mám několik, tak jen namátkou - osobně pro mě má moc hezký design a staršně se mi líbí! Je prostorná (tzn. mě plně vyhovuje!) Pohodlná, jezdí krásně, je úsporná, velká sít servisů atd... Kdybych ale měl hodně peněz, tak bych si místo 1.6 FSI koupil RS 2.0 TFSI. Toť vše a čekám, že budu snad jediným majitelem O2, který si za svým autem tolik stojí, ale je to pochopitelné, kupuju to co chcu a né to od čeho očekávám, že by mohlo mi vyhovovat, tudíž já měl jasno předtím a mám jasno i teď a víc spokojen už s tím autem být nemůžu. Děkuji :D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.10.05  12:38

« Passat vs. OII

exup - a čo ti okrem kufra na tvojej OII tak vadí po stránke priestoru, keď si nevieš zvyknúť?
    A otázka do pléna pre majiteľov OII: Kúpili by ste si OII znova? Ak nie, prečo, ak áno prečo, prípadne čo iné by ste vybrali miesto OII, resp akú výbavu postrádate u svojej OII.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 21.10.05  09:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výba

To DIM:
    Ještě to tu ode mě nezaznělo, ale na to, jak je OII proti mému předchozímu Passatu m.j. malá, jsem si ještě nezvykl a asi nezvyknu. Takže moje příští auto bude zase větší. A rozhodně na něj nebudu čekat tak dlouho, jak jsem si představoval při koupi OII - že ji odjedu na šrot. Kdo na ni přešel třeba z Fabie, nemá asi problém. Třebaže je asi kufr (např.) u OII kombi litrážně větší než u Passata (B5), mně ten jeho vyhovoval víc, protože měl větší podlahovou plochu (do šířky). Na spoustu věcí člověk přijde a začne je posuzovat až po delší době užívání auta. Když jsi tu zveřejnil ten úmysl (třeba zpočátku myšlený vážně) přejít z Mondea na OII, moc jsem tomu nevěřil a neztrácel čas doporučováním Ti, co vše jsem si já poručil dobře a na co jsem zapomněl. Však víš, co jsem Ti krátce, ale vážne, doporučil. Takže já, majitel takřka vlajkové lodi OII, Ti rozumím..
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.05  09:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Určitě to dunění není věc, kvůli které bych to zásadně nepřežil.........jenže navíc když jezdí člověk tři roky v autě prostornějším a stabilnějším, tak najednou ten rozdíl ve vnitřním prostoru vnímám úplně jinak. Předtím jsem měl 4 roky OI a nic mi nescházelo ( 1,8T ) ale teď najednou mě to svezení prostě nějak nepřesvědčilo......a navíc ta 2,2 TDCi je fakt příjemná, na trojku se dá jet ještě kolem 30 a v pohodě akceleruje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 21.10.05  08:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Drevokocure, jde o to, jestli by ještě nestálo za to - změnit linku. Jako to udělal DIM... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.05  22:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

dik za radu auti jde na linku 47 týden takze za 4 týdny to jeste ttihnu zmenit cele auto
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.05  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

To Drevokocúr:
    Zkus ještě zavolat prodejnímu asistentovi(couvací sens.),ten je schopný ovlivnit konečnou výbavu podle toho jak daleko je auto na výr.lince.Mám os.zkušenost,doobjednával jsem ještě spoustu věcí,páč jsem čekal 3měsíce.. :?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.10.05  21:00

« Re: Re Dunění

DIM - aj ja som v teste 2,0 TDI v OII (na mojej stránke) zaznamenal to dunenie. Presne ako píšeš, objavuje sa to hlavne za studena a pri rozjazde, kedy je motor v nižších otáčkach. Takže v podstate v meste. Mimo mesta nemám voči tomu motoru výhrady, samozrejme vysoké otáčky sa mu nepáčia. V tomto ohľade mi pripadá 1,9 TDI kultivovanejší, omnoho vhodnejší pre jazdu v meste (absencia dunenia, väčšia ochota pracovať v nízkych otáčkach pri rozbehu).
    S 2,0 TDI + DSG som nejazdil, ale predpokladám, že to bude rovnaké ako u 1,9 TDI + DSG, s ktorým som jazdil. Ak je tam DSG, tak TDI sa chová omnoho kultivovanejšie a povedal by som, že ho menej počuť a necítiť turbodieru (nakoľko vodič nemá s motorom taký tesný kontakt).
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.05  16:39

« Re Dunění

U své 1,9 pociťuji občas při rozjezdu cca před 2000 ot přenos vibrací až na volantu. Je to normální?? :roll: Je jasné, že TDI ocení hlavně ti, co jezdí na dálky. Rozjezdy po městě v tom přeborníkem nebude. Ale je to odhlučněno slušně, spíš jde o nelibý zvuk než hluk.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.05  15:24

« Re: Re: vybava pro O2

S tim dunenim to je fakt, ten dvoulitr v nizsich otackach vyrazne duni. Vibraci ve vyssich otackach jsem si nevsiml. Nevim, jestli je to vlastnost velkoobjemovych motoru, nebo to proste jenom skodovka ma spatne vychytane. 1.9ky pry jsou mnohem kultivovanejsi. U toho dvoulitru to duneni pozoruju hlavne pri studenym motoru. A jak postupne pribyvaji kilometry, pozoruju, ze motor je po startu klidnejsi a celkove je o neco tissi, nez kdyz byl uplne novy, nicmene to duneni mu uz asi zustane. Kdyz jsem kdysi jel v testovaci O2, tak taky mi prisla hlucnejsi, nez kdyz jsem dostal tu svou uplne novou. Ono kdyz s tema testovacima autama lidi jezdi jako p...a :), tak se neni co divit, ze ten motor dostane poradne zahulit, vybehaji se velke vule a pak je motor hlucnejsi. Me osobne vyhovuje, kdyz motor slysim, abych mel zpetnou vazbu, ale zase to nesmi byt, jako bych ho mel na kline, ze :). U O2 me prave prekvapilo, ze za jizdy ten motor vnimam minilane, slysim ho, ale nerusi me to. Muzu mit potichu pustene radio a pritom se muzu i na dalnici pri 140ti normalne bavit s lidmi v celem aute, aniz bych se na ne otacel. Verim, ze jsou i tissi auta, ale O2 mi rozhodne neprijde "hlucna", ale v nizkych otackach duni, to je fakt. To duneni ani neni hluk jako spis nizkofrekvencni vibrace, ktera se kvuli nejakemu nedostatku v konstrukci prenasi do karoserie. Ale zvuk je vlastne taky vibrace ... tak dost tech rozumu. :-! No ja osobne uz jsem si na to nejak pomalu zvyknul, takze tohle neresim.
    K tomu Mondeu. U nas v praci maji kluci sluzebni auta nejvic prave Oktavky a Mondea, vsechno diesely. V Mondeu sem se i svezl, musel sem dat klukum zapravdu, ze interier je oproti O2 prostornejsi, ale neprislo mi, ze by uvnitr byl motor mene slyset (ovsem duneni zadny nebylo :-) ). Naopak zvenku je Mondeo hlucnejsi, kdyz vedle me garazi projede Mondeo a O2, tak Mondeo dela vetsi randal, ale to muze byt lidem uvnitr sumak. :-) Ja kdyz jsem stal pred rozhodnutim jestli O2 nebo Mondeo, tak jsem vybral O2 hlavne z duvodu, ze cenu, za jakou jsem mel O2 2.0 TDI v Eleganci se spoustou dalsi vybavy, bych mel Mondeo se slabsim motorem a ve stredni vybave. Dalsi duvod byl, ze nektery kluci maji s Fordama obecne dost spatny zkusenosti (ruzny podivny zavady), je to tak 50/50. Pulka by do Mondea sla znovu, druha pulka uz Forda nechce ani videt. A taky jsem zjistil, ze kluci s Mondeama maji o litr az dva vyssi spotrebu nafty oproti O2, takze mi ta technologie TDCi neprijde jako "boh vie co".
    Samozrejme nechci DIMa nijak ovlivnovat, jen pisu sve zkusenosti a postrehy. Cim vice informaci pri vyberu, tim lepe.
    Mejte se!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.05  14:17

« Re: vybava pro O2

Díky všem za info, třeba to jednou použiju, teď asi půjdu nakonec ještě jednou do Mondea, protože ten 2,2 TDCi je prostě boží :-) Sice taková Honda 2,2 Dci je ještě o dost tišší, ale takový zátah nemá ani náhodou.A já jsem byl při včerejší testovačce v OII 2,0TDi VELMI zklamán duněním a vibracemi , které provází akceleraci a vyšší otáčky......
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  14:23

« Re: Re: Re: Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX

To Fan!s: jj, presne tak, celej komplet. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  14:08

« Re: Re: Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX

To: Blackmen
    Ok, poptam se. Myslíš komplet i s kabelama + anténa GPS?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.10.05  13:33

« Re: Re: Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX

Škoda, že tá veľká navi nevie TV a MP3.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  13:12

« Re: Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX

To Fan!s : Pokud budes od ty dobroty, budu rad za jakykoliv info za kolik by sel ten Nexus poridit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  13:11

« Re: Re: Navigace "CRUISE"

Hmmm....zajimavé :?
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.10.05  13:04

« Re: Navigace "CRUISE"

To Fan!s:
    neznám úplně přesně detaily, ale ten paket Biodiesel obnáší specielní kevlarový trychtýř s integorvaným demineralizačním filtrem a adapterem s tvarovou pamětí pro všechny typy fritovacích hrnců, myslím.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  13:01

« Re: Dodatecna instalace navigace Nexus DX

to je asi bezna prax vsade. na stranke skoda-auto.sk je cennik prislusenstva s tym ze je mozne si tieto veci kupit u autorizovanych predajcov Skoda - len tam akosi nenapisali ze ceny u dealerov su v priemere 20-30 percent ked nie viac vyssie nez na ich stranke. takze neviem naco ten cennik davaju na web ked je v podstate k nicomu :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.05  12:58

« Re:Dodatecna instalace navigace Nexus DX

Taky jsem o tom premyšlel,že bych si jí tam nechal namontovat.Tak sem se zastavil u kamaráda, ktery to tam dokáže dát.
    Zrovínka má doma OII 2,0TDI trošku po bouračce, dotaženou někde z Německa.V autě má Audienci, jenže tu navigaci už má hezky připravenou + CD měnič ve skříňce.Sežene ješte par kabelů a jde do toho.
    Nevím,jak je to s cenou, ale můžu se poptat.Když mi dával navigaci do OI, tak mě to vyšlo cca. na 25 000Kč + TV tuner za 7 000Kč.
    CD měnic do OII mě vyšel na 5000Kč i s motáží.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.05  12:02

« Dodatecna instalace navigace Nexus DX

Zdravim vsechny,
    pokud si nekdo z Vas bude chtit vybavit dodatecne O II o navigaci, pozor na nektere dodavatele. Tento tyden jsem zasel k jednomu nejmenovanemu prodejci a vyslovil svoje prani. Evidentne se nejdna o casty ukon a proto mi bylo sdeleno, ze mi zavolaji na kolik to vlastne cele prijde. Vybaven informacemi z webu Skodovky o cenach jsem netrpelive ocekaval telefonat.
    Druhy den se tak stalo, ale... Cena navigace pry neni 60tisic, ale 80tisic(!) pac ta co je nabizena pry neumi ceske mapy! (pritom system DX sam o sobe znaci, ze to musi funguvat), dale je zapotrebi specialni antena za 10tisic a instalace tak 20tisic. Celkem me to orosilo, protoze 110tisic oproti 60tisicum mi prislo jaksi neadekvatni.
    Vcera jsem napsal primo do Skodovky a byl zvedavej na jejich vyjadreni. Prakticky obratem jsem dostal odpoved. Cena navigace je skutecne 60tisic a budou fungovat i mapy CR. Spolecne s tim je nutne poridit ramecek, ktery je ovsem zalezitosti radove stovek Kc. A pochopitelni mi bylo doporuceno i CD s mapami (za necelych 5tisic). Zajimava cena je take za instalaci. Na webu se uvadi 100 casovych jednotek (pro me nic nerikajici udaj), coz ale odpovida cca 1 hodine prace servisu (cca. 600Kc dle prodejce). Celkove tedy 65tisic plus nake drobne. Bylo mi doporuceno, abych se obratil na jineho prodejce.
    Priznam se na rovinu, ze mi je z pristupu prodejce do breku a do bliti zaroven. Bud to je to neskutecna amaterina nebo sprosty rejzovani zakaznika, ale to konec koncu vyjde ve vyslednym efektu nastejno.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  09:49

« Re: Navigace "CRUISE"

Měl jsem jí objednanou od dubna letošního roku (ale už se tady o tom psalo !) do nové O2 MR2006, jmenuje se Cruise, vypadá to jako téměř jako Audience, tzn. velký monochromatický LCD displej, zjednodušené zobrazování, navigační symboly na maxiDOT, CZ hlasový výstup, CD mechanika přehrává i MP3, navigační disk je nutný mít založen jen při stanovení trasy, poté možné vyměnit. Cena měla být kolem 35 kKč.
    V červnu mě kvůli ní posunuli dodávku auta na srpen, poté listopad, to jsem to zrušil, a dnes prý mluví o lednu (!).
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.05  09:44

« Navigace "CRUISE"

Zdravím :P
    Už dlouho čtu toto diskuzní forom.Jsou zde hodně zajímavé postřehy.Jelikož vlastním Octavii II 1,9TDI tak mě to zajímá.
    Jen se chci zeptat,zda někdo neví něco o té nově připravované navigaci.Vím jen,že by se měla dostat do výroby začátkem roku 2006.Zajímalo by mě, jestli to dokáže zobrazit couvací senzory.
    Dále sem se dočetl o nějakém malém paketu Biodiesel. Nevíte něco o tom?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.05  09:40

« vybava pro O2

Asi jsem vcera nejak zaspal, tak si take trochu pridam k te vybave.
    Urcite bych doporucil :
    - zakladni vybavu Elegance, zda asi neni co resit
    - interier Ivory, tzn. svetly - to je sice pro hodne lidi dost kontroverzni volba, nicmene to mam jiz na 2. aute, a presto, ze mam cerneho psa (to je sice trochu pruser), tak je to opticky vyrazne mene spinitelne nez cerne calouneni, a o vzhledu a eleganci takoveho svetleho interieru ani nemluvim - mam cerny magicky lak, a s nim je to opravdu bozi
    - rozhodne maxiDOT, opet neni jiste co resit
    - rozhodne zadni park asistent, opravdu je to u O2 problem videt dozadu - ja ho nevzal, a mrzi me to
    - xenony, ty jsou myslim u O2 vyborne, alepson ja bych jiz nemenil
    - 16" - urcite bude O2 elegantnejsi, ja vzal Sirius
    - ESP bych take doporucil (uz neni tak drahe) - to odskakovani take nejak nepocituji >:D
    - zadni sterac mam, ale asi to nebude nutnost
    - vyborne jsou dale - senzor deste a stmivatelne vnitrni zrcatko (1 paket)
    - urcite bych doporucil radio AUDIENCE, uz jsem zde o o tom take psal, je to opravdu vyborne vyresene, vc. integrovaneho 6x CD changeru s podporou MP3 - ID3 tagy jsou samozrejmosti, velky displej radia take zobrazuje vbechno mozni i nemozne, vcetne toho, ze to opravdu velmi dobre hraje (se Sound Systemem je to opravdu vynikajici)
    TAK a ted to nejdulezitejsi :- pokud beres TDI, urcite bych Ti doporucil DSG, pokud tedy nejses nejaky rigidni zastance manualu, o tom se zde jiz mnoho napsalo, ja jsem z toho absolutne nadsen, a tech 50 klacku za to stalo - jeden zasadni problem je ten, ze Ti skodovka z vyroby nedovoli soucasne objednat nezavisle topeni (je tam restrikce), to byl muj pripad, voli jsem cestu DSG, a pozdejsi dodatecnou montaz nezavisl. topeni Webasto, coz vyjde sice draz, ale porad levneji nez dodatecna montaz DSG :P
    - mel jsem take objednanou tzv. malou navigaci Cruise, nicmene tu Skoda opet odlozila nekdy na jaro, tak Ti ani doporucovat nebudu...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.10.05  08:12

« Re: Re: bufík...

Len mám trochu obavy, či to nejako jednoducho pôjde. Originál má ten bufík ovládanie priamo na paneli Climatronic-u - na to stednom ovládači je tlačidlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 19.10.05  08:10

« Re: bufík...

Presne aj ja by som to kúrenie chcel napojiť na DO od dvojcestného alarmu. Myslím, že to je už fakt luxus, a ešte si skontrolujem aj teplotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.05  07:40

« bufík...

závidím...v době kdy jsem to kupoval na to byl z mé strany u prodejce hlavní požadavek. A to originál z fabriky. ALe nešlo to takže jsem to zrušil. Že já nepočkal. Pokud víte o nějaké solidní firmě co to do O24x4 už namontovala dejte vědět. Rozhodně nemíním experimentovat a vím čeho všeho jsou montážní firmy schopny. Následky mohou být od vymlácené baterky, zkratech na elektrice až po vyhořelé auto....
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.10.05  00:23

Hele, kocure, žes nemlčel, s tím bufíkem. Mně to teď leží v hlavě. Snad se to dá dát do nákladů, ne? Jinak mimochodem, ty ceny, co jsem uváděl níže, jsou bez DPH a bez montáže, jak píšou v ceníku. Hm...
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.10.05  00:04

Tak na ten displej se musíš zeptat třeba Detlefa, nebo Helmuta. Já na ně mám přirychtované zase jiné otázky...
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 19.10.05  00:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Ale jo, tohle topení, proč ne, nemá snad žádnou chybu, kromě té ceny. Alarm ale mám a měnit ho nehodlám, takže bych šel cestou originální dálky. Časovač je vo ničom, kdo si ho pořídí?, má snad někdo tak železnej režim? Z té teploty na přívěšku jsem skoro hotovej, dneska už je možný fakt úplně fšecko, ale taky bych se bez ní nějak obešel. No, uvidíme, uvidíme, uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  23:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

jo jinak umí mi někdo výsvětlit proč v roce 2005 kdy každý mobil ta 3000 má barevný display s jakž takž rozlišením , radiem a pod a radio stream ta 11000,- má displej jak z digitálek z osmdesátých let? nevím proř ale kdyby ten display bzl i jednobarevný ale s jemnějším rozlišením nebo nejakou grafikou tak hned byto mělo jiný šmrnc. co vy na to.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  23:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

jo a bufík má mnoho výhod ledovce do jisté míry na frak dostanou ale určitě méně než když nakopneš ten diesel na studeno takže těch patnáct minut topení je pro ledovce tak fifty fifty a pro tebe je to v lednu na tričko a nemusíš kupovat metličku a škrabátko což je nekopromisně komfort v plném slova smyslu. Má to jednu mouchu od škody nedostaneš dálkové jen časovač což je dost nepochopitelné když ten bufík má dělat to k čemu je určen. tzn vytopit před odjezdem. a spousty lidí neví kdz pojedou autem aby si nastavili ten časovač. takže řešení jak ze škodovky. ale myslím si že je to trošku i lobby webasta ( dodavatel topení ), protože se dá to dálkové dokoupit za lidových 6000 - 7000. což je za přívěšek na klíče lidovka , že? ale dobrá zpráva, když už tak alarmy magicar cca 4000 jsou super a umí se to napojit i na ten bufik, takže to jde tím ovládat a ještě máte alarm ( dobrý alarm ) s dosahem tak 900 m , takže auto máte o tři bloky dál a topíte , to je paráda. a ještě je ten alarm obousměrný a má i teplotní čidla takže vám to píše teplotu v interiéru přímo na tom přívěšku na klíčích. Nad tím by se měli soudruzi v NJ taky zamyslet ,když ten jejich alarm ani nefunguje a stojí 6000,-
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  23:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

mám zaplacenou zálohu na 4x4 TDI s bufíkem tak pak dám vědět jak to funguje ,ale ne tak brzo musim čekat až poslední týden v listopadu to mám doma, takže radost až na kost. Jinak jsem se s tím nemazlil dal jsem tam vše užitečné až na to couvací čidlo teď mě to mrzí , prý jde * vidět dozadu. Ani mě to nepřišlo, když jsem s tím jezdil tak snad to do ničeho neopřu hned ze startu.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  23:08

Tak ceny začínají na 22000,- Kč pro malá auta, s 3-mi asi pevně volitelnými časy. Takové, co bych chtěl, t.j. s dálkovým ovládáním, pro kombíky, je za 35000,-. Než naběhnul ceník, dal jsem si psychohranici nějakých 25000,-. To nevím, co by na to Ježíšek. Dost jsem zlobil.. Ale věc je to asi dobrá.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  22:52

Tak to mě potom už zajímá jen cena, za tenhle komfort... To jen konstatuju, ne že bych si myslel, že ji vysypeš z rukávu. Takže se jdu podívat na stránky tohohle Webasta.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.10.05  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Ani by som nepovedal. Podmienky na horenie paliva v motore su podstatne horsie, ako ked to hori normalne. Takze sa produkuje podstatne menj splodin.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  22:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Tak to je pak zajímavé. Jen ty ledovce dostanou zase na frak... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.10.05  22:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Samozrejme znižuje opotrebenie ako motora tak aj oleja a kopy inych dielov.
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: výbava

Diamant:
    díky za výklad. Takhle nějak jsem to chtěl slyšet.. Nicméně, jestli ses s tím vyšším (?) opotřebením motoru nepřepsal, tak to jdu radeji do budíku a propanového zářiče (je to bezpečné >:D ?)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.10.05  21:18

« Re: Re: Re: Re: výbava

kvak - presne tak. Čierny interiér je značne citlivý na špinu. Na sedadlách síce neuvidíš tú špinu (ona tam ale je). Ale zato každý dotky nohy s prahom či s kapsou na dverách alebo bokom sedadla vidno, každá smietka na stredovom tuneli taktiež. Ja som mal odnova Fabiu Elegance v čiernej (stále som chcel béžovú, ale polovička ma prehlasovala na čiernu). Napokon som väčšinu dielov v interiéri vymenil za béžovú (napokon na stránke www.railweb.sk je to možné vidieť) a odhalil som výhody béžovej. Teraz už máme komplet béžový interiér v inom aute a nie je žiadny problém to udržiavať. Akurát poťahy sedadiel sú kožené a som v podstate rád, že sa na nich špina po pár mesiacoch objaví. Vtedy viem, že prišiel čas ošetriť kožu, aby nevyschla a neoporaskala. Mám čistič na kožu, ktorým sa to čistí skutočne ľahko a rýchlo a výsledok je perfektný. Sedadlá sú ako nové a viem, že som pre tú kožu urobil čo treba.
    DIM - jednoznačne odporúčam výbavu Elegance - je najvýhodnejšia, a ako tu padlo je priam nevyhnutné doplatiť parkasistenta, potom odporúčam MaxiDOT, kožený volant (ak nevezmeš originálne rádio tak multifunkčný ti nedajú ani za príplatok). Pre bezpečnosť by som vzal ESP (mal som ho 3,5 roka vo Fabii, je to výborný pomocník, nikdy nespravil to, čo by som nechcel, netreba mať obavy), hlavové airbagy a aktívne opierky hlavy. So svetlami sa tu už nariešilo dosť, ale každopádne xenóny. U diskov by som volil ako rozumné optimum 16". Ja sám požadujem aj zadný stierač, ale kopa ľudí jazdí so sedanmi bez stierača a žujú, tak je to na tebe. Inak presne ako píše Zoom, ak niečo chceš, tak si to radšej kúp, lebo potom ťa bude mrzdieť, že si si to nekúpil a mohol si. Ja to dokonale poznám. Vo Fabii som mal temer všetko, ale pozabudli sme na zadnú lakťovú opierku a keď polovička musela cestovať vzadu, tak mi to nikdy nezabudla pripomenúť.
    Marios - ty máš Corridu a ešte aj 1,6 FSI? To by som ťa poprosil o mail. Mám pár otázok. diamkonf1[zavináč]railweb.sk
    exup - nezávislé kúrenie funguje tak, že sa spaľuje palivo z nádrže (a odoberá el. energiu z akumulátora), ohrieva sa chladiaca kvapalina (súčasťou kúrenia je aj elektrické čerpadlo, ktoré zabezpečuje cirkuláciu kvapaliny). Takto sa zahrieva blok motora a rovnako aj interiér (je totiž zapnutý aj ventilátor kúrenia v interiéri). Nemám skúsenosť s Octaviou, ale v Audi to kúrenie zahreje motor aj interiér za cca 10-15 minút. Spotrebu to má fakt niekoľko deci na jedno zahriatie. Určite to zvyšuje komfort a aj opotrebenie motora (treba ale brať ohľad na premrznuté ostatné komponenty).
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.10.05  20:36

« Re: Re: Re: výbava

Drevokocure22 :
    a japa to nezávislé topení funguje? Je to nějaký přídavný bufík?

Ano, je tam pridavny bufik, mam taky dojem od Webasto.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  19:56

« Re: Re: Dálkovky

PS. zatím žádná připomínka k nutnosti demontáže světel z auta, při výměně žárovky. Nikdo tu není překvapen?
    Ja jsem mile prekvapen. Sem mel strach, ze se bude muset kvuli vymene zarovky demontovat motor. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  19:40

« Re: Re: výbava

Drevokocure22 :
    a japa to nezávislé topení funguje? Je to nějaký přídavný bufík?
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  19:32

« Re:

Zoom :
    ach bože, Zoome, ta Tvoje věta, že ESP odskakování (hned cítím v konci zad to odskakování mé OII..) srovná, to je mi teda pár slov do pranice. Naštěstí jsi vzápětí v té následující větě ty hroty hned otupil, takže se prát nebudu. Ani nebudu zase mluvit o odskakování OII, toho tu bylo dost. Jen jsem chtěl těmi 2-mi prvními větami naznačit tichý nesouhlas s uvedeným příkladem "práce" pro ESP. ESP jako systém hodnotit nebudu, ani moc nemůžu, neb ho nemám, pač jsem ho nechtěl, čehož (DIMe) nelituju. No a nepoznaje praktických (či nepraktických? >:D ) kouzel zásahů jeho elektroniky do mého šoférování, nepostrádám ho.
    Tak to ESP, DIMe, zvaž. Myslím to s Tebou upřimně >:D Na druhé straně si myslím, že jsi dost moudrý a zkušený na to, aby sis vystačil při takovém tom zásadním rozhodování sám. Je mi to jasné. Ty jsi prostě chtěl odvést řeč od těch nekonečných dálkových světel OII. Bodejť by ne. No ale, DIMe, ty moje dálkové šmejdy, ty se teda moc nepovedly..... >:D >:D >:D Přemýšlej o tom Avensisu........
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  19:29

« Re: výbava

a co takhle nezávislé topení to tady nikdo zatím nenapsal a je to asi ta největsi vychytávka od doby vzniku auta co se týká komfortu . Maxidot je super ,ale námrazu ti neoškrábe. A co v zimě když přijdeš a sníh je sjetý z oken to je nášup. A to vše za deci nafty a motor je taky v pohodičce nemusí makat na studeno a žrát 2 l na volnoběh.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.05  18:43

« Bez nadpisu

To Din: Rozhodně jdi do výbavy Elegance, a všechno o čem uvažuješ, tak si objednej hned, protože pak už je to problém. Dodatečná montáž i v autoservisu je riskantní, protože nevíš kdo to bude dělat- třeba nešika. Co se týče barvy, tak já mám červenou Corridu protože se mi líbí. A když mi někdo odře lak, tak vezmu spray a zastříknu to, což u metalízy nejde tak aby to nebylo vidět.(je to trochu přehnaný). Motor mám 1,9TDi a je fak, že po benzínu je to něco na co jsem si musel zvyknout. Hlavně zvuk dieslu při rozjezdu je jako z dodávky, Benzín má prostě zvuk - šum. Ale když jedeš tak 70 a víc tak už je to jedno. Ale pro diesel je jednoznačně spotřeba a kroutící moment. Při mém počtu najetých kilometrů se mi snad ani nevyplatí, ale je paráda, to tankování míň a za míň. A dále mám ESP, a kdybych kupoval tak zase s ESP, je to skvělé, neřeším odskakování zadku-ono to ESP srovná. Ale je to můj názor, ne všichni s tím sohlasí. A také můžu doporučit paket Dynamic tj. kožený trojramenný volant,páka a ručka a sportovní sedačky. Mám tedy Dynamic II tj + 17" kola a snížený podvozek. Take jestli nekouříš, tak nekuřácký paket. Jinak vše co tu bylo níže doporučeno tak souhlas. Stream, stěrač, MaxiDot... Je to o penězích. Jó a ještě nějaké pořádné světlo do dálky, nejlépe přistávací světlomet. :shock: >:D
    PS:Já jezdím hlavně po Praze, nebo po dálnici a tam dálková světla ani nezapnu, takžě ani nevím jak svítí, ale také si chci zkusit světelnou houkačku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  18:07

« Bez nadpisu

exup: jak svítí xenony na Avensisu D4-D nevím, ale H7 na Avensisu svítí velmi slušně - jel jsem večer za kolegou a když jsme dojeli, tak mi sdělil, že bych si měl místo parkovaček zapnout tlumená. Když se dozvěděl, že to, co ho oslňovalo jako by to byly parkovačky, byly normální tluměná tak nevěřil.
    Avensis svítí výborně a dokud nejsou špinavá skla, tak protijedoucí nemají námitek. Jakmile jsou skla zasviněná, tak už protijedoucí občas dávají najevo, že je to oslňuje. Optimalizaci světelného toku šikmoocí soudruzi zvládli velmi dobře a zřejmě si do toho od francouzských designerů (Avensis vzhledově tvořilo francouzské design centrum) nenechali moc mluvit. U Oktávky to možná bylo naopak - napřed designeři sdělili jak bude vypadat reflektor a optici pak dělali co uměli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  14:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

DIM : tak pokud najezdíš do 30 tis. km tak by se i TDI už mohlo vyplatit, ale pořád bych si radši vzal benzín. (protože mám benzín rád) a jelikož asi budeš chtít v tom kombi vozit rodinu a věci dost často (jakože proč jinak by sis kombi kupoval, kdybys ho nevyužil) tak bych šel do 2.0 FSI. Sám mám 1.6 FSI a jede hezky, ale pokud je auto už naládované 5 lidma a plnej kufr harampadí z Makra, tak už je to slabší, ale pořád to jede v pohodě, když tomu nešlapeš na krk. Navíc u 2.0 FSI máš šestikvalt což se mě líbí! Jinak tu výbavu když ti nezáleží na penězích tak určitě Elegance a připlatková výbava pak už je na tobě. Osobně bych doporučil maxidot, Stream nebo audience + 8 reproduktoru (neymyslim tím Sound System). Parkovací asistent je určitě dobrá věc, ale není problém parkovat i bez něj do malé mezery. No a 16" kola, já sice mám 15" Orion a jsem spokojený, ale mě záleželo na penězích 8-s
    Diamant : na Pandorě nejsem, jen jsem mu napsal co bych si vzal já, protože to same mám
    :D
  • « 00 Reagovat !

foto exup

exup 18.10.05  14:04

DIMe, tak to jsem zvědav, co si z toho mischmasche tady vybereš. Podívej, mně snad ale můžeš věřit. Takže : Toyta Avensis 2,2 D-4D 180. Když na ni tak koukám, ta musí svítit pěkně... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.05  13:36

DIM: Tak jeste kozeny paket (ten volant je mnohem prijemnejsi na drzeni) a na zimu vyhrivane sedacky. Zvazil bych ISO uchyty na zadni sedadla pro detske sedacky, do kufru sitovy program (ten taky docela casto vyuzivam).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  13:02

« Re: Re: Re: Re: Re:

Díky za informace , tak pojďme kousek dál : najezdím tak 30 tis. ročně, mám dvě malé děti, jezdím denně, chci kombi a ńejde mi o to, aby to bylo úplně to nejlevnější......... Zkoušel jsem DSG...no, dobrý, ale 50 tis už zase je dost..........
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.05  12:40

« Re: Re: Re: Re:

DIM: co sa tyka motora je tu omnoho viac kompetentnejsich ludi co ti k tomu povedia viac ako ja, s tou mojou 1,6 ma v tejto spolocnosti obcas chytaju komplexy menejcennosti >:D
    no a co sa vybavy tyka tak urcite elegance - ja som okrem toho priplatil za metalizu (bezova Sahara), potom Stream, kedze mam liftback tak aj zadny stierac a stmievacie zrkadla s dazdovym senzorom. a co doteraz lutujem ze som neobjednal k tomu je maxidot, kozeny volant s malym koz. paketom (na moj vkus sa ten volant v rukach dost smyka). a kolesa som nechal 15" Orion. dlho som vahal ci ist aj do bezoveho interieru ale kedze som si myslel ze sa cierny bude menej spinit tak mam ten. ibaze sa spini ked nie viac tak minimalne rovnako ako bezovy, je na nom vidiet uplne vsetko :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…