Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 16.11.05 10:51
« Bez nadpisu
to omicron: tak ako pises, mam Nexus-a...so Solistom s Tebou suhlasim,...
hlavne si u Navi uhladaj, aby to malo TMC, bez toho ta navigacia v aute dost straca zmysel...v CR to vysiela CR1 a este nieco...ale v DE uz je tych stanic skoro 10....takze pohodicka...a myslim, ze s dopytom v CR porastie aj ponuka TMC vysielania... -
« Re: elektronicky plyn
to tengler
"...Ale prekvapuje me, ze se jinak chova O2 s benzinem a jinak s dieslem..."
Asi jsi spatne cetl, ten rozdil (problemy ?) byl u O1, kde benzinaky byly s mechanickym plynem, TDI byly s e-gas...Nebo nevim, co jineho Te prekvapuje u O2 ?
"Vymena 16" Turanz za 15" Dunlop...při rychlejším rozjezdu ty zimáky občas proklouznou..."
Tak tento efekt jsem take zaznamenal pri prezuti z 16" Turanz na Siriech na 15" plechace s Micheliny Pilot Alpine 2, take me to jiz parkrat proklouzlo pri rozjezdu (DSG + ESP !). Jinak zajimavost, zapomel jsem po vymene kol nastavit hlidani defektu pneumatik, a po par metrech uz to upozornovalo na defekt :-)
to speedy.gon
Ty mas navigaci asi Nexus vid ? Ta "mala" Cruise si natahne zvolenou trasu do pameti, a pak muzem navig. CD vymenit napr. za MP3 CD a soucasne s bezici navigaci bez problemu poslouchat MP3 z CDcka...
Ale Tvuj problem bych resil jednoznacne Solistem, myslim, ze je to pro dany problem a danou chvili nejjednodusi, relativne nejlevnejsi a jednoznacne spolehlive a kompatibilni reseni s bezbolestnou instalaci.
Ja naopak resim problem a bolestne dilema, jak se nezbavit original Audience, a nejak doresit chybejici navigaci (zadne PDA reseni !) solidnim reseni do auta (napr. TomTom500/700), nebo tak neco... Do te horni schranky na vrchu palubky by se ten nejaky sklopny displej hodil perfektne. -
speedygon79 16.11.05 10:11
« OII je super auto
pre vsetkych, kt. nevedie ci kupit alebo nekupit OII...jasne, ze ANO :-!
ja by som do nej urcite isiel znovu...tie slabsie kusy, ako bol ten Exupov, predtym nez skontroloval kontaktaze, sa podla mna najdu vsade, ci uz Passatov(viem min. o jednom), ci u Volva, a aj vyssie ...takze sa nenechajte odradit nasimi poznatkami...aspon viete na co si dat pozor rovno v salone, pripadne co uz bolo garanciou kryte vramci dvoch rokov...
o vsetkych chybach, o kt. som tu doteraz pisal, bolo hlavne kvoli tomu, aby som vedel, ci je to len na autach co sa vyskytuju v mojom okoli, alebo ci niektore veci, kt. ostatni kludne toleruju, mne vadia...
posledne tri strany ma vsak utvrdili v tom, ze niektore spominane veci uz boli v ramci garancie opravene, velke pozitivum pre SKODA AUTO a to ma urcite potesilo viac ako keby som cital, ze mam smolu, a musim organizovat zjazd nespokojnych majitelov, pripadne po aute vylepovat, co vsetko mi uz na aute menili a kolko krat...a ze by som si to auto uz nekupil
a ako uz bolo viackrat napisane, OII uz nie je lacna, ale nie je ani predrazena...pomer cena a vykon nech si zvazi kazdy sam, motor tak isto, kazdy ma ine podmienky, priplatkovej vybavy ma tiez velmi slusne, a uz je len na strojnikovi, co vsetko necha na auto, a co si bude robit sam....ja som toho prenechal na auto dost..tak dufam, ze to s dobou neolutujem...z priplatkovej vybavy sa da dobjednat uz len siber a silnejsi motor, zatial som nic zo spominanych dvoch veci akutne nepocitil, ze by som to potreboval...
navigacia je super vec, chyba mi moznost prehravania CD, ked naviguje...ale coskoro sa to vyriesi..bud cez solisto, alebo jeho obdobu z VW..dufam, ze so stale pretrvavajucou zarukou od Skoda Auto...menic mi nepripada v dnesnej dobe MP3 ako idealne riesenie...a hlavne ta cena 15litrov s montazou ma odradza...a dalsia vec, kt.moze zmiznut...
aj ked parkovanie v Prahe na nestrazenom parkovisku som po Exup-ovych skusenostiach hned zavrhol...nahr.diely nech po nociach nakupuju inde, nie u mna...
koza, koz. volant, dazd.senzor, senzor svetiel je tiez super, najviac sa mi ale zavdacila automatika na stmavovanie spatnych (najazdim toho dost v noci), parkovacie senzory zatial nesklamali...
xenony aj s H1 v dialke mi postacuju nadmieru...nemam tam ziadne black holes...
a podvozok uleti iba ked letim do zakruty, a normalne to byva v pripadoch dost na rychl.limit pre dany usek, a niekedy na limit ako som tam zvykol chodit s inym autom, takze to beriem tak, ze si za to mozem aj sam...vzhladom na to ake to je tiche, tak ma hluk neupozorni na to, ze by som mal ubrat...o zadnej naprave si ale myslim, ze je to aj napriek tejto nevychytavke krok vpred oproti inym rieseniam...
kazdy nech si voli vybavu podla moznosti a podla potrieb, prip.dovery v elektroniku...
ale OII je SUPER AUTO..a nepisem to preto, ze ju mam a teda nic ine nie je a nemoze byt lepsie...pisem to preto, ze som s nou uplne spokojny... -
speedygon79 16.11.05 09:14
« Bez nadpisu
to karlos5: Asi to najprv nazlosti, ale ber to ako vyzvu, aspon si do noveho mozes doobjednat, to co si pri prvom neobjednal, a ked tak pozriem na tych 37 stran spatne, tak je tu dost nazorov, co vsetko by si este teraz niekto doobjednal...
to diamant: mam elektricke nastavovanie sedadiel, 3x pamat pre nastavenie sedadla + vonk.spatnych...ale ako som spominal, musim to stale pred jazdou stlacit, aby mi nastavilo aj spatne...
to nero: mne to na ten nezapnuty pas zacne pipat az po rozjazde, ked po 10m na chvilku zastavim, tak prestane pipat, ked sa pohnem tak znovu zacne...
elektronicky plyn: ano, uz som zazil na fabkach totalne spomalene reakcie, a naucit sa s tym chodit tak, aby si pred spolujazdcom nevyzeral ako uplny amater z autoskoly >:-[] dalo sakra zabrat >:-[] ...na OI, 1.6MPi som ho mal tiez, tam to bolo o trosku lepsie, tam bol zase problem s nastavenim spojk.pedalu...teraz na OII je to uplna pohoda...takze asi fakt ist do servisu, ako Ti to uz odporucili, pretoze normalne to nie je... -
"-- skrytý --" 16.11.05 09:13
« 15" vs. 16" kola
... k předchozích příspěvkům ...
Po výměně letních Turanz na 16" Siriusech za 15" Dunlop Winter Sport M3 na plechových discích pozoruji určité změny.
1. Zatím se mi nepodařilo "reprodukovat" efekt odskakujícího zadku.
2. Auto je směrově "vláčnější" a v zatáčkách měkkčí, při rychlejším rozjezdu ty zimáky občas proklouznou, přičítám to užšímu dezénu a hlavně měkčí směsi pneumatik.
3. Hlučnost je menší, ty Turanzy jsou fakt děs.
Nicméně ty rozdíly nejsou propastné a po pár desítkách kilometrů už je člověk ani nevnímá. Uvidíme, jaký bude na jaře návrat k Turanzám... :) -
"-- skrytý --" 16.11.05 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn
Ja jsem mel s "elektronickym" plynem na Fabiich (1.2 HTP, 1.4 obe verze MPI) vzdy problemy. Jsem zvykly na jemnou praci s plynovym pedalem a ocekavam okamzite a adekvatni reakce. Stejnou zkusenost mam s Astrou Classic. Trvalo mi vzdy nekolik set kilometru, nez jsem si na to zvyknul a me rozjezdy prestaly pripominat prvni hodinu v autoskole. Bylo to peklo, kdyz mi nekolikrat auto chciplo na krizovatce, protoze proste plyn "se proste nekde flakal".
Naproti tomu u zadne benzinove O1 (1.6, 1.8T, 2.0) jsem tento problem nemel, ani u O1 1.9 TDI, tam se plyn choval dle mych ocekavani.
Nez jsem objednaval O2 TDI, mel jsem strach, aby to nebylo podobne, jako u Fabii nebo Astry, ale nastesti je to v pohode. Auto reaguje i na prakticky milimitrove manipulace s pedalem, a to okamzite, coz mi naprosto vyhovuje.
Je to urcite subjektivni a zalezi, co komu vyhovuje a na co je zvykly. Na me to dela dojem, ze dneska asi drtiva vetsina novych aut, pokud ne vsechny, maji elektronicke snimani polohy plynoveho pedalu. Myslim, ze hodne zalezi na elektronice, ktera to vyhodnocuje a ridi vstrikovani do motoru a dalsi parametry. U nekterych aut je to okamzite, u nekterych mi prijde, ze ta elektronika "ceka, zda to ridic mysli vazne", coz muze byt treba pri predjizdeni opravdu hodne velky problem.
Ale prekvapuje me, ze se jinak chova O2 s benzinem a jinak s dieslem... -
« Bez nadpisu
Musím se, bohužel, podělit o nepříjemnou zprávu. Po čase, kdy moje O2 byla v servisu asi stejně jako na silnici a přesto se nepodařilo v žádném servisu chybu objevit (5x přes noc absolutně vybitá baterka, včetně vyresetování řídící jednotky), šlo auto zpátky do fabriky. (tzv. "totální reklamace")
Teď jezdím náhradním a jsem zvědavý, jak se to vyřeší - jestli budu muset opět čekat 3 měsíce na nové, tak >:-[]
Ach jo ... -
Diamant 15.11.05 22:51
« Re: Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn
Aj benzínové O1 mali e-gas, ale až od istého MR. Ale určite mali.
Turanzy sú kapitola sama o sebe. Mal som ich na Fabii a na moje prekvapenie tie mrchy vydržali až 50.000 km. Ale už zhruba od polovice životnosti boli dosť hlučné a časom sa to stále viac zhoršovalo. -
"-- skrytý --" 15.11.05 22:19
« Re: Re: Re: Re: elektronicky plyn
to omicron:
tak to se omlouvam, to nevim, ja jezdim jen s O1 benzin r.v. 98, tam je urcite lanko. O1 po faleciftu jsem neridil, tak nemuzu soudit. El. plyn ve Fabii i v O2 mi proste nevyhovuje svymi pomalymi reakcemi. I kdyz jsem si, jak uz jsem rekl, zvykl. -
« Re: Re: Re: elektronicky plyn
To se velmi mylíš, O1 TDI facelift (někdy od r. 2001) má samozřejmě elektronický plyn (přenos od pedálu !), benzíňáky jistě ne, také do nich mj. kvůli tomu nešel dodělat tempomat - u TDI to bylo otázkou jen výměny páčky a aktivace softwarové funkce v RJ :D -
"-- skrytý --" 15.11.05 21:53
« Re: Re: elektronicky plyn
to omicron:
O1 nema elektronicky plyn. Jde mi o prenos od pedalu - bud je tam lanko (mechanicky) nebo neni (elektronicky). Elektronicke vstrikovani je neco jineho, to mely uz i novejsi Favority.
U O1 zadny problem neni. Reakce jsou rychle a normalni. El. plyn maji az nove skodovky Fabia a Octavia II (u Superbu si nejsem jisty). A zrovna u Fabie se ze zacatku na tohle reseni take strhla vlna kritiky, ktera casem ustala. Asi je to opravdu vlastnost, ze reakce jsou velmi pomale a neni to problem jen Skodovky.
Kdyz das plny plyn, auto s mechanickym prenosem jde ochotne "za pedalem", s elektronickym ne - je tam zpozdeni, nedokazu rict jake, ale kdyz reknes "jedna" a zaroven stlacis plyn, az teprv na "dve" se zacne neco dit. To same pokud plyn uberes - auto jeste notnou chvili "tahne", nez prestane. Nedokazu to presne odborne popsat, ale jako uzivateli se mi to proste nelibi a nevyhovuje mi to. Ale holt co se da delat - pokrok je pokrok. Naucil jsem se s tim zit a vyuzit jeho kladu a eliminovat zapory, ale lanko je lanko. -
« Re: elektronicky plyn
- elektronicky plyn - naproste nestesti, pomale pomale pomale reakce, pri popojizdeni si to pridava a ubira plyn jak chce, bez ohledu na polohu pedalu a mych umyslu. Degraduje to sportovni jizdu. Ale mam dojem, ze nez spatny kus nebo zavada to asi bude uz holt vlastnost techle vymyslu - zlate lanko.
No toto ? Asi jsi skutecne presedlal z neceho, ani nevim ceho...
S predchozi O1 TDI jsem najel cca 160 kkm, mela samozrejme take jiz elektronicky plyn, nikdy jsem Tvou zkusenost neregistroval, a to mam pred ni najeto pres milion km na autech s karburatory a mechanickym prenosem plynu...
S nynejsi O2 toto take vubec neregistruji, asi by jsi mel hodne rychle navstivit znackovy servis, protoze to rozhodne neni normalni chovani... -
« Re: Re:
to diamant
"...Ako tu čítam túto konferenciu, tak začínam mať pocit, že vlastne tá OII je ridny *, ktorý sa len kazí, je nekvalitný, nesedí na ceste, svetlá nesvietia, všetko praská, rezonuje a vôbec sa ho neoplatí kúpiť...[/i]"
Ja si spise myslim, ze majitele O2 jsou vyjimecne uprimni >:D , uprimnejsi nez kdejaky majitel cehokoliv za stejne, ci vetsi penize, ktery by asi neprestal hanit to svoje, za co tolik zaplatil, zvlaste, kdyz je to podle nej "renomovana" znacka, ne nejaka "skodovka" (hanlive)... :'-( Zvlaste, kdyz musi nekde v duchu polykat porazku (nebo urazku ?), ze ten jeho f..., r..., ci m... jsou vlastne pekny sunty :D
omicron - ako sa zmenili jazdné vlastnosti a komfort pruženia po prezutí zo 16" na 15"?[/i]
Jeste jsem s nimi nenajel mnoho, v nizkych rychlostech mam paradoxne pocit nizsiho hluku oproti Turanzam (ktere ale povazuji za hlucne), ve vyssich rychlostech jsou jiz slyset. Auto je trochu mekci, muze to byt ale placebo efekt, nebot jsem to ocekaval. -
Diamant 15.11.05 20:13
« Re:
blesk999 - ale tapec je z jedného kusu, iba sa tvári, že je z častí. Rovnako je to aj u Fabie, kde sa plast tesne pod oknom tvári, že je extra, ale nie je. Akurát kapsa na dverách je z dvoch častí (to je logické - vonkajšia a vnútorná) a navzájom by mali byť tie diely tak zakolíkované a zatavené. Kedysi som 4 roky jazdil v Golfe IV a modré osvetlenie (najmä za tmy) mi riadne ťahalo oči. Tak je to asi individuálne.
Čo sa kvality plastu týka, tak ani náhodou ho neprirovnávaj k Loganu. Nedávno ma kamoš stiahol na skúšobnú jazdu. Tomu hovorím tvrdý plast! Katastrofa. Ale Octavia má v interiéri niečo úplne inakšie. Ako tu čítam túto konferenciu, tak začínam mať pocit, že vlastne tá OII je ridny *, ktorý sa len kazí, je nekvalitný, nesedí na ceste, svetlá nesvietia, všetko praská, rezonuje a vôbec sa ho neoplatí kúpiť.
Speedy.gon - no konečne vyslyšali moje večné namietky k tomu sklápaniu. Heuréka. A ešte prezraď, či máš elektrické sedačky alebo mechanické.
omicron - ako sa zmenili jazdné vlastnosti a komfort pruženia po prezutí zo 16" na 15"?
omicron - ESP ale nezabráni odkočeniu. Ono vie prípadne odskočenie iba korigovať, ale až v momente, keď k nemu dôjde. Takže určite na to ESP vplyv mať nebude. ESP vie iba zmierniť následky, ak by to odskočenie spôsobilo nežiadanú zmenu smeru (čo zatiaľ niekto nepotvrdil, že by kvoli odskočeniu mal skončiť v priekope).
nero - ja som zatiaľ nezaznamenal žiadne problémy s elektronickým plynom ako pri skúšobných jazdách a ani pri mojej bývalej Fabii. Buď máš ozaj nejaký blbý kus, alebo si presadol z auta s karburátorom. Ale rozhodne elektronický plyn je už dnes nevyhnutnosť. -
"-- skrytý --" 15.11.05 19:26
« Bez nadpisu
to exup:
mam Octavia Combi 1,6 MPi, najeto 34 tkm. Super auto. Vadi mi 3 veci:
- elektronicky plyn - naproste nestesti, pomale pomale pomale reakce, pri popojizdeni si to pridava a ubira plyn jak chce, bez ohledu na polohu pedalu a mych umyslu. Degraduje to sportovni jizdu. Ale mam dojem, ze nez spatny kus nebo zavada to asi bude uz holt vlastnost techle vymyslu - zlate lanko.
- kontrolka nezapnutych pasu - poutam se vzdy, ale kdyz vlezu do auta, tak prvni otocim klickem a az pak se sakra poutam!! Mezitim na me pipa a pipa a pipa..........bral bych, kdyby to pipalo vzdy az po rozjezdu a ne hned po otoceni klicku bez zapnutych pasu.
V servisu mne nabidli, ze jsou tuto signalizaci schopni jednoduse vyradit, ale uplne celou - zvukovou i optickou signalizaci, coz jsem zase nechtel. Tak to pipa a pipa a pipa.
- odskakovani zadni napravy!!!!!!!!!!!!!!!!!! - odskakuje jak rikas i v malych rychlostech na pricnych nerovnostech, je to hodne neprijemny, ale vzdy se hned chyti, nikdy neodskoci vicekrat za sebou. Nemam zadny paket a casto jezdim prazdny. Kola mam zakladni 15" hlinikova k eleganci, pneu Continental. Pri nalozeni to neni az tak znat, ale pri sportovni jizde moc dobry pocit nemam. Ten odskok je straslivy.
Se svetly nemam absolutne zadny problem, jezdim hodne v noci a hodne rychle ale proste v pohode. Jednou se mi mlzilo prave predni, vymenili v servisu a od te doby mam pokoj. Vymenu zarovek za lepsi jsem si provedl sam a naprosto bez problemu. Svetla jsem vratil, zadne rozstelovani se nekonalo.
Tot asi tak vse. -
« Re: Odskakování
to spitfire
Mam normalni podvozek na lifbacku, 16" Sirius s Turanzami, a ESP, priznam i bez muceni, ze jsem tento fenomen zatim vubec neregistroval.
Pred par dny jsem prezul na na 15" Micheliny PA2, samozrejme ani nyni jsem nic takoveho nezaznamenal.
Najeto cca 10kkm... Asi vnimam jine veci >:D
(Kacirska myslenka, nemohlo byt v tom mit jakoukoliv roli napr. ESP ve spojeni s tim zadnim pokrocilym multilinkem, resp. jeho nepritomnost u nekterych aut ?). Nesezerte me ! -
speedygon79 15.11.05 18:29
« sklapaci spatak
to diamant: presne tak, sklapa sa len pri nastaveni na R, inac nie...
to tengler: neviem ako to ma byt alebo nema, od coho to zavisi, ja mam sedadlo s pamatou, len na tie spatne ta pamat stale zabudne prednastavit, tak ked pridem do auta, najprv musim stlacit pamat. tl. napr.1, aby sa dali do pozicie, a vobec mu nevadi, ze mam na dialkovom prednast.pamat. tl.1, aj tak ostanu namierene do neba...no ale na to je garancia a po piatkovej prehliadke to uz dlho odtahovat nebudem >:D
to exup: ked ono tie spolujazkyne niekedy robia v kabine vacsi hluk ako pristrojovka, tak davaj pozor ked Ti nabuduce odskoci zadok :-! , a hlavne aby bola este v garancke...
to blesk999: piskanie okna mi v Jarove povedali, ze v pohode odstrania, tak Ti potom dam vediet ako to dopadlo, ci nemali len silne reci...a skutek utek... -
"-- skrytý --" 15.11.05 17:21
« Bez nadpisu
to exup:-) nove kontaktaze, rozhodne riesia kazdy predtym sebevatsi problem s pukanim pristrojovky, piskanim okien pri stahovani ci nejakym miernym odskakovanim niecoho...:-)
Asi by som sa mal zamerat inde lebo pristrojovka puka na kazdej jame, pri kureni chladeni, ubrati tepla pridani tepla... >:-[] Piskanie okna som si pri stahovani vsimol najprv praveho teraz obcas laveho, co s tym? nenavidim take zvuky >:-[]
Chystam sa na vymenu povodnych hroznych reprakov (aj ked v OI boli este horsie) a upravu vsetkych dveri syntetickym bitumenom+ SW do kufra. Len ci ten prima ovladatelny dobre vyzerajuci ale inak posrany Stream ma vystyp na zosik (PRE OUT) ako mi tvrdili v autosalone, o com momentalne silne pochybujem >:-[]
Po opadnuti nadsenia z noveho auta a nasenia z zanovneho auta pre zenu prisiel cas a chele som pocuvat svoju oblubenu hudbu ale proste tak blbo ked to hra ma to nebavi. navyse neregistrujete reznancie tapecaku uz pri strednej hlasitosti a s korekciami basov a Loudnes na 0? Ja z lavych dveri celkom dost >:-[] Dufam ze akustickou upravou tym syntetickym bitumenom to zmizne. Pre mna vsak ma Octavka II dole body za ten tapecak. je zlozeny z viacerych dielov ktore medzi sebou vydavaju tie pazvuky. navyse plest z ktoreho je vyrobena vypln dveri je kvality bliziacej sa produkcii z Rumunska ci Turecka (Logan, Thalia). OI mala plast huzevnatejsi a nedeleny. Dnes som bol skusit ako je urobeny Golf V, ale je to v podstate to iste len to ma trochu iny styling. Az na modre podsvietenie neni podla mna v nicom lepsi. Co som si vsak vsimol, "inteligentnu" pukotavu mriezku pre vyduchy ventilacie pod celnym oknom som marne hladal, asi uz zistili ze jeto * tak to tam nedali. Kurna asi by som mal ist hladat na nete nejaku inteligentnu a zarucene nadhernu spolujazdkynu...:-) -
"-- skrytý --" 15.11.05 15:17
« Sklápění zpětného zrcátka
Zdar! Zase tu čtu zmínku o automatickém sklápění zpětného zrcátka. Má to fungovat, i když nemám elektrické sedačky s pamětí? Někde jsem četl, že se má automaticky sklápět pravé venkovní zrcátko při zařazení zpátečky, pokud je ovladač zrcátek nastaven v nějaké konkrétní poloze. Ale mě to nefunguje, ať mám ovladač na L, R nebo 0. Má mi to fungovat nebo ne? :roll: -
Diamant 15.11.05 14:52
« Re: 2.0TDi
exup - kiež by sa všetky ostatné problémy dali takto jednoducho vyriešiť (alebo aspoň odsunúť) a hneď by bol svet krajší a bolo by menej nenávisti. Ale normálne si mi urobil náladu v dnešný zahmlený a upršaný deň. A len na okraj, tá "spolujezdkyně" je tá nová alebo ešte stará alebo máš dve?
Stierače by nemali zachádzať mimo sklo. Riadi to síce RJ, ale mechanika je tam rovnaká. Takže posunutie ramienka o jeden zúbok na hriadeľke by problém vyriešilo. Ale dobre robíš, nechaj zničiť gumičku a potom reklamuj, budú zadara aj gumičky.
exup - a ako sa správa podvozok na panelovej ceste?
spitfire - ja som pred časom chcel urobiť záver, či odskakuje aj liftback so štandardným perovaním, ale záver bol ten, že snáď všetko odskakuje. Tak si ma potešil, že tebe to neodskakuje.
speedy.gon - a keď necháš ovládač zrkadiel v neutrálnej polohe, nesklopí sa to pri cúvaní vôbec?
Ja síce s 2,0TDI nejazdím, ale mne to prišlo rovnaké ako v OII, tak aj v Audi A4. U Passatu som sa na motor nezameral, nakoľko ma viac zaujímal podvozok.
Jaj, ako by som sa potešil, keby začali robiť bixenóny. -
speedygon79 15.11.05 13:55
« 2.0TDi
to exup: a ked to porovnas 2.0TDi v passate, co si chcel ist skusat, tak ako sa Ti to javilo v porovnani s OII?
Ja som to skusal v A3, a mal som z toho asi take pocity ako vy z OII.
Teraz v piatok som to skusil na novom passate, a tam sa mi to videlo trosku lepsie zvladnute, mozno to bolo subjektivne, preto sa pytam Teba(Vas), kto s tym chodi denno denne v OII a skusil novy passat, aky mate na to nazor...Dik
ta pristrojovka v OII by som ale za tu v passate nemenil ani nahodou...aj ked tie bixenony s natacanim by exupove problemy asi vyriesili, a cenove oproti tomu co za to pyta skodovka to nie je az taky rozdiel, skoda, ze to Skoda este nema v ponuke, asi by som do toho zainvestoval -
speedygon79 15.11.05 13:31
« garancky a la OII
update problemov na reklamaciu:
Mojich: bol som v piatok v Auto Jarov, vsetky veci, kt. som im ukazal povedali, ze su na garancku, len sa treba objednat:
praskajuce madlo spolujazdcovych dveri (hlavne ked idem "rychlejsie" do zakruty a spolujazdec sa snazi ziskat nejaku oporu drzanim sa madla),
piskajuce tesnenie okien pri stahovani okien dole....
a moj asi najvacsi problem, "zatial", pamat sedadla, pretoze to nejak stale zabudne polohu spatnych zrkadiel...
btw.navod na OII, uvadza, ze pri cuvani sa prave zrkadlo sklopi, a potom sa po prekroceni 15km/h vrati do normalnej polohy, tak tot teoria, prax, skodovka dala do OII oproti Superbu okresanu verziu tejto vychytavky a strojnik si to musi vratit do normalu sam, napr. prepnutim zrkadiel do neutralnej polohy.Tak sa necudujte, ked si to objednate, ze to nie je celkom tak ako sa pise... :idea:
kolegovych praskajuca pristrojovka, vraj podla Auto Jarov, nie je prvy s climaticom, co ma takyto problem...oprava moze trvat aj viac ako den..
to exup: to svetlo kolega vybral, vymenil ziarovky Osram s +50%, svieti mu to rovnako, a mal problem vratit svetlo na povodne miesto...takze po tychto Vasich dvoch skusenostiach, kym nemusim tak nic s mojimi svetlami nebudem robit, aby som potom nesiel nastavovat xenony do Kosmonosov ako ty...
k debate ohladne cien Aero stieracov...zadny mi vynechaval v prostriedku, tak som ho kupoval v DE, dal som 8eur, predne som si informacne zistil v Jarove, 1000CZK..celkom slusne... -
"-- skrytý --" 15.11.05 09:28
« Re: Odskakování
Já teď mám zimní gumy (Dunlop Wintersport) na 15" plechových discích a ještě jsem uskočení nezpozoroval, i když jsem se párkrát snažil. Na těch 16" Siriusech to před tím uskakovalo často. Uvidím, jak se to bude vyvíjet přes zimu, a jestli se to na jaře s těma 16kama zase zhorší. -
exup 15.11.05 08:34
« Bez nadpisu
To Mitsi :
na Tvůj námět, který spíš směruje problém k tvrdosti pružin či tlumičů, než ke geometrii či obecně konstrukci té nápravy, jak to trochu "zjednodušuju" já, se nedá odpovědět jednou nebo 5-ti větami. Jakmile nabydu pocit, že mám už trochu vyděláno (včera jsem za celý den udělal kulový..) a že jsem vytesal další účinný zásek do srdce té nové "přítelkyně" >:D , budu se na to snažit objektivně zareagovat. -
"-- skrytý --" 15.11.05 07:07
« Re: Re: O II 4x4 zadní náprava
exup: A tak vítej zpět i s novou přítelkyní!
K tvrdosti podvozku: Jel jsem tuhle přes Hlávkův most v Praze (pro toho, kdo tento fenomén nezná: úplně křivá dlážděná vozovka s propadlinami, prostě "trhací trenažér") a předjíždělo mne BMW1, samozřejmě "nepředpisovou rychlostí". Ale o to teď nejde. Jelikož jsem jel hodně nízkým autem, měl jsem krásný výhled - na to, jak kola onoho BMW1 byla v podstatě stále ve vzduchu, jelikož jim tvrdý podvozek vůbec neumožnil kopírovat vozovku! Však také nejet rovně, tak by řidič onoho BMW1 vůbec takhle jet nemohl, jelikož by ho na daném typu vozovky neudržel ve stopě.
Co říkáš na můj tip ohledně příčiny odskakování zadku u Oct.II? -
exup 15.11.05 00:10
« Re: O II 4x4 zadní náprava
To Blasio :
Sice nevynechám jedinou příležitost něco na tom autě "objevit" a zapsat do "seznamu", ale musím přiznat, že u mého polního paketu žádné cvakání nepozoruju. Po polních cestách nejezdím, až na výjímky, ale nejsem z těch, co řadí před kolejemi jedničku, a i tak - nic. Všechna čast i interieru. Nezaznamenal jsem dosud jediný pazvuk, za jakýchkoliv teplot, kromě toho zde už zmiňovaného svistu vzduchu od mého bočního okénka nad cca 120 km/h. A ten nějak neřeším. Cvakat mi něco kovově v podvozku, to bych těžko rozdýchával..
Co však stále pozoruju, je ta strašlivá tvrdost podvozku, či toho paketu. Na horší silnici neabsorbuje jedinou nerovnost, všechno poctivě přenáší do sedadel. Když jedu po rovné dálnici cestovně 150 -160, nikdo (kdo asi..?) v autě o ničem neví. Stačí pak přejet krátký úsek s horším povrchem, tentam je právě propuklý spánek "spolujezdkyně" a už čekám a slyším : jedeš jako blázen >:-[] , jeď pomalejc >:-[] , příště už s tebou nikam nepojedu >:D . Takže bych klidně trochu slevil z v jiných situacích vítané tvrdosti a přelil ji na trochu více komfortu, co měl můj předchozí kolébavý Passat.
O tom uskakování se už nebudu rozepisovat. Prohlašuju, že moje zadní mnoho velice prvková náprava si může podat tlumiče s parabolami mých čiré optiky plných dálkových světel.. Nikdo nechť se těchto otřepaných témat už nechytá, to já si tu jen tak ulevuju... Hned je mi líp >:D -
exup 14.11.05 23:43
« Re: Svetla
To speedy :
jojo, ta moje nesmrtelná dálková světla. Jsem rád, že to tu ještě někoho zajímá. Nějak jsem se teď trochu odmlčel (tenglere, nezapomněl jsem na Tebe, nemysli si..), ale aby si tu někdo nemyslel, že jsem se při těch mých nočních svižných jízdách se stále odskakujícím zadkem a za mizerného svitu dálkových světel třeba někam nadodbro neodklidil ze silnic. To rozhodně ne. Jen jsem vám onehdy zabrousil, úplnou náhodou, do takové netové diskuze na různá témata. A oni vám tam přispívají všelijaké různé a myslím i jistě pěkné baby! Ze slohu jedné jsem cítil takové zvláštní souznění, inteligenci a půvab najednou, že si povídám - holka, s tebou já se seznámím (ve vší počestnosti, to se rozumí ...). No a to seznamování mi dalo úplně zapomenout na ty mé trable s mojí OII. Co je nějaké hloupé odskakování zadku OII před případným poskakováním zadku téhle holčiny (ve vší počestnosti..? Kde je ubohý svit H1 OII (nebo H7, sakra, úplně jsem zapomněl, co to tam vlastně je..), před stroboskopickými záblesky vylétajícími jistě z jejích hlubokých očí? Dobyvačné maily, kterými ji teď zahrnuju a napínám, mi daly lautr zapomenout i na ten zásadní reklamační dopis Škodě auto skrze prolhaný krouťák jejího motoru 2,0 TDI. Nemine je však! Pořád ho jen tlačím před sebou. Jojo, chlapci, i takhle umí být ten život krásný. Najednou sedí auto jako přibitý, svítí jako bejk, člověk sere na výměny oleje - signálem bude asi akustická změna jeho chodu, Turanzy už pomalu na plátno, couvá se bezstarostně - vidim nevidim, však to nějak dopadne. Je na tom světě prostě hned líp.
Ale k věci. Ptáš se, jestli už jsem spokojený se světly. Anšto jsem ještě nezrealizoval ta přídavná, pak nejsem a ani nemůžu, protože nepředpokládám, že u světel funguje nějaký záběh a časem se "rozsvítí".Svítí mi to pořád tím jedním hlavním svazkem do toho známého * vpravo od silnice. Přídavná jsem dosud nezrealizoval z následujících důvodů (ani už nevím, kde jsem naposledy skončil) :
- když jsem před chladič namontoval přímý Al jekl, nešla zavírat kapota, protože do něj narážel hák držící jí v pootevřené pojistné poloze
- když jsem jekl rozřezal a nechal svařit do tvaru U, hák už zacvakával.Když jsem však vítězoslavně přišrouboval světla k držákům přinýtovaným (jeden 3x přenýtovaný!) na jekl, kapota opět nešla zavírat, protože jsem polohu světel ještě úplně nedoladil a tentokrát narážela mřížka chladiče do jejich přední horní hrany. Buď je budu muset posunout dozadu, blíž k chladiči, nebo zevnitř trochu nožem ořezat ta žebra mřížky. To první nebude jednoduché, do toho druhého se mi moc nechce. Na tomhle jsem tedy skončil a stagnuju. Trpím akutním nedostatkem času. Takže svítím stále s originál sračkami z Nového Jičína a moje nenávist k nim zatím neotupuje.
- k těm vyndavacím xenonům: je na nich jediná plastová matka, která se dá rukou povolit. Je na to konstruovaná, to je vidět, takže to nelze splést. Když se povolí, zatáhne se za ten háček co vylézá dole zpod světla a tím se celý reflektor uvolní a vytahne dopředu. Vyžadovalo to u mě vyvinout značnou sílu, kterou celkem oplývám Standardně silná žena, třebaže technička s vůlí si vyměnit žárovku, by na tomhle ale jistě ztroskotala. Nutno přičíst konstruktérům ke cti, že tou výměnou se seřízení světel patrně nerozhodí (mně tedy nerozhodilo), o což jsem měl velkou starost. V Kosmonosích mně je totiž předtím seřídili k mé spokojenosti. Sranda trochu byla, když jsem dával světla zpátky. Jedno jsem nenasadil přesně do toho vedení na spodní straně a ono se mi tam v už celkem zadní poloze seklo pod blatník tak, že nešlo sem, ani tam. Myslel jsem, že to budu muset řešit montpákou a pak lakovnou, ale nějak se to nakonec povedlo.
Jinak nic nového. Mám najeto cca 22 000 km, olej jsem ještě neměnil, dolito celkem asi 1,7 l. Turanzy jsou vpředu už sjeté téměř k těm kontrolním nálitkům, vzadu jsou o něco lepší, ale ne o moc, což je zajímavé, že se tak sjíždí, když nezabírají.. Ale cca rovnoměrně. Ještě týden na nich budu jezdit a pak dám zimní, na jaře pak už novou sadu nějakých jiných, asi Michelinek.
Ještě mám takové 2 "reklamační" postřehy :
- plast v zadních dveřích (kombi) se mi začal sám od sebe jakoby kroutit, takže mám odchlíplé takové ty "rohy", které přechází z plochy pod sklem do rámu okna po stranách. Vevnitř tím pnutím odpadly do dna dveří kousky čehosi a teď mi tam v zatáčkách rachotí, jak se "přelévají" z jedné strany na druhou. Dosti mě to rozčiluje, ale snažím se myslet na něco příjemnějšího a jezdit trasy bez zatáček >:D . Takže se mi takhle daří oddalovat reklamaci v servisu.
- stěrače mi hlavně v režimu, kdy jednou setřu stlačením páčky dolů, vydávají "zvuky". Je to asi zpusobeno jejich přílišnou dolní krajní polohou, ve které nezůstávají na skle, ale levý přelézá až na plast pod sklem a pravý rovnou naráží do něčeho, co teď neumím popsat. Také mimo skla, samozřejmě. Je to *, kterou bych si možná udělal sám (co když to však řídí jednotka?!), ale proč bych to dělal? Ještě chvilku počkám, až se ojebou gumičky těch aerotwinů a pak to půjdu reklamovat i s nimi..
Jinak jsem se tu moc nerozkoukával, co je právě na pořadu dne, takže jsem celkově trochu mimo... -
« Bez nadpisu
To se určitě mrknu (jen sem spíš měl informaci že když vezmu ze stareho Passatu 5*112rozteč Plechové diky že prý nebudou pasovat na OCATVII II že to nezašroubuji jelikož jsou silnější brzdy a při zašrubování se dotknou disku ( PASSAT TDI 85kw) z toho mám strach a proto nechci objednat Gumy z internetu a pak je nebudu moc nikam dat když objednám 15 a nepůjdou tam.
Co se týka TP když tam ale jak říkáte budou pasovat 15kola tak mě ani tak moc techničák nezajímá ( Jak Policie zjistí že mám mít 16kola ale já jezdím na 15 z Velkého TP který není potřeba pro provoz na poz. komun. ČR mít sebou. -
"-- skrytý --" 14.11.05 09:01
« Re: Re: Re: AL Disky rozměr na 2.O TDI Octavie II. pomoc
Ahoj, ja mam na O2 Elegance 2.0 TDI zimni gumy na 15" discich (plechovych). Kolega ma O2 Edition 100 a ten podle technicaku nemuze dat mensi nez 16", letni ma na 17". Takze se urcite podivej do velkeho technicaku, tak to bude napsany. -
« AL Disky rozměr na 2.O TDI Octavie II. pomoc
OCTAVIE II., 2.O TDI elegance = Může se tam dát na zimu Disk AL 15palců??? Pripadam si jak blbec znamý mi říkají že tam musí být 16 disky že s tam 15 disk nenapasuje kvůli brzdám které jsou u 2.O TDI sirsi. HELP!!! musim si uz vybrat jelikoz jedem na hory ve stredu!!!! Díky -
-
« prodejce versus servis
Na jednej strane je výhoda, že Škoda má toľko servisov a ak jeden sklame, dá sa ísť inam.
Mám osobní zkušenost:nakoupit auto se vyplatí koupit v co největším autosalonu(Auto Jarov,apod.)kde se dají ukecat větší slevy.
Naopak co se týče servisování a reklamací je nejlepší malý "rodinný"servis v malém městečku nebo za ním.Tam si vás pamatujou a snaží se vyjít vstříc a problémy řešit.Dokonce díly a příslušenství což jsem zažil při shánění střešního nosiče jsou levnější než u velkého prodejce se zák.kartou apod.nesmysly jenom proto,aby jste zůstali věrní jedné pobočce. -
Diamant 10.11.05 21:28
« Praskanie interiéru
blesk999 - samozrejme, pokiaľ je to hlasité pukanie, ktoré ruší, tak je to bez pardónu na reklamáciu. Ak to Škoda eviduje ako výrobnú vadu, o to lepšie. Ale ak sem tam pri prejazde nerovnosti niečo niekde pukne, tak to je pomerne bežné.
Inak keď som videl, ako sa tie autá skladajú a ako sa tam fazicky tí ľudia na montáži namakajú, tak sa čudujem, že tie autá praskajú iba toľko a že to všetko nejako sedí a nič nechýba. Ale to nie je žiadne ospravedlnenie, to je len skonštatovanie.
Na jednej strane je výhoda, že Škoda má toľko servisov a ak jeden sklame, dá sa ísť inam. Napríklad u toho Volva je to ťažšie, na Slovensku sú myslím 3 servisy. Tak je ťažké sa v jednom rozhádať a potom chodiť na servis 200 km ďaleko.
Bolo by to pekné, keby u nás trhová ekonomika fungovala ako má. Ale podľa mňa je to celé nejako choré. Na trhu vládne chaos a rozhodne zákazník nie je pán. Často mám pocit, že pánom je predajca (najmä hypermarket a podobne), ktorého nezaujíma kvalita, iba cena a jeho zisk. Zákazník je ukradnutý. A mám obavy, že aj automobilový priemysel sa už vydal týmto smerom.
Povedal by som, že hlučnosť vrámci jednej triedy áut s rovnakým typom motora sa postupom času znižuje. Iste, že nemožno porovnávať naftový trojvalec v malom aute s benzínovým 8-valcom v luxusnom aute. Ale v globále sa hlučnosť áut s ich dobou vzniku znižuje. -
« Re: Re: Re: Re: Re:
praskanie interiéru je asi vždy prítomné. Nie len u Škody. Ale čím novšie auto, tým tichšie a potom to praskanie viac vynikne.
To je nepravdive tvrzeni. Tichost vozidla pri jizde je dana zejmena pouzitym motorem, aerodynamikou vozu a kvalitou odhlucneni. Nic z toho neni na dobe vzniku vozidla primo zavisle. Hlucnost motoru je dana primarne typem motoru, tedy osmivalec ze sedmdesatych let bude podstatne prijemnejsi pro ucho nez nejnovejsi TDIcko od VW Group, aerodynamika je dana kvalitou designu a pozadavky na vuz kladenymi a kvalita odhlucneni je dana zejmena kvalitou zpracovani vozu a to je neco co s narustajicim letopoctem spise klesa z duvodu hledani uspor pri vyrobe kde se da.
Dodatek: plus je hlucnost vozidla jeste samozrejme funkci jeho velikosti. U malych aut je odhlucneni samozrejme mnohem narocnejsi z duvodu nedostatku prostoru uvnitr. -
"-- skrytý --" 10.11.05 11:38
« Bez nadpisu
to diamant: to praskanie od palubovky je u mojej Octavky II dost hruza. Podla mna to nemozno ospravedlnit nicim. Niekomu to mozno tak nevadi. tak ci tak Skoda to eviduje ako vyrobnu vadu takze asi to nebude az tak normalne. Podla mna proste typci co to tam nasadzali (zrejme aj lepili) tam bud nedali nejake tesnenie, alebo lepidlo ci ho tam dali menej a pukanie je na svete. Ak by medzi tou kovovou mriezkou pod sklom a palubkou bolo nejake pruzne lepidlo ci tesnenie, nerobilo by to. Ak to nevyriesia do konca zaruky urobim si to sam. Teraz by nasralo ak by som sa do toho pustil, nevyriesil to a v servise by mi potom povedali ze som sa v tom rypal sam a sam si to pokazil. Od nasich servisnych zmrdov to vystojim. Sere ma pristup ze ak niekoho proste bohvie ako neplatia tak pracu ojebe. Bud si ma najst lepsiu pracu alebo robit co vie a na co ma. Potom tio vyzera tak ako to vyzera. U lekara, na uradoch, v servisoch.... Viete si predstavit ze by vas opakovane srali v banke, ci u mobilneho operatora? Tak by ste si na nich otvorili hubu nieco v zmysle ze pojdete ku konkurencii ze dotycny by vam hned lizal zadok zo strachu o miesto. Kazdy nech si stoji za tym co robi a bude vsetko lepsie. Servisov je proste mrte, takze kazdy sa moze zbalita ist inde. tak isto aj typov aut. Proste si nabuduce kupite ine ked Vas bude * Skoda, Volvo ci MB. O tom je trhova ekonomika -
"-- skrytý --" 10.11.05 07:23
« Re: rádio
Cau to radio mi to taky 2x udelalo a pak jsem na to vzdy myslel pred startovanim, ze jsem vypl radio a az po nastartovani jsem jej znova pustil. Nyni uz je vse v poradku a startuju i se zaplym radiem a nic to nedela. Mam radio Stream a problem s tim prasknutim byl jen tehdy, kdyz jsem mel pustene CD. Kdyz jsem mel naladene nejake FM radio,tak mi to pri startu nikdy neudelalo.
Jinak s lupanim pristrojove desky problemy nemam ani ted po ranu, kdyz mi obcas stoji auto na mraze venku a rano do nej sednu a po chvilce zapnu topeni a vyhreju interier. Vse je uplne v pohode. Jediny co mi v interieru cvaka je asi navyjec zadniho bezpecnostniho pasu u levych zadnich dveri. Trosku to obcas cvakne po prejezdu nerovnosti, ale neni to skoro slyset a az budu mit cestu do autosalonu, tak jim to reknu at to osefikuji. Jinak naprosta spokojenost se vsim!!! -
« rádio
Já trochu z jiného soudku.Taky zvuk,ale rádio.Mám Audience a zatím se to stalo jen 2x,ale hrozný zvuk z repro když jsem zapnul zapalování a zaplo se i rádio;jako když zapnu šíleně x-wattovou aparaturu než se začne hrát...co to je?
Jinak zatím bez inter.pazvuků.. ;-) -
Diamant 09.11.05 20:06
« Re: Re: Re: Re:
kvak - presne tak, gumičky by sa mali pravidelne meniť. Aby neskákali, obsahujú gumičky grafit. Ak sa grafit opotrebí, začne stierač poskakovať a pomôže jedine výmena. Inak ja som mal aj na Fabii originál AeroTwin stierače od Bosch-a a vydržali neuveriteľných 19 mesiacov. Potom už brutálne poskakovali po skle. Odporúčam navštíviť predajňu Bosch, tam sa dajú tie originál lišty kúpiť za cca 1200 Sk. Aspoň moje (originál na Polo) stáli toľko, pritom v predajni VW chceli za to vyše 2000 Sk.
Tú pukajúcu prístrojovku (resp. to pravidelné cvakanie kdesi za stredom prístrojovky) som zaznamenal aj ja pri skúšobnej jazde 1,6 FSI. Je to popísané na mojej stránke. Predpokladám, že je to nejakým dorazom klapky, ktorá ovláda teplotu alebo smer prúdenia vzduchu. Skúste, či to reaguje na niektorý z ovládačov klimatizácie.
Omicron - fakt by tie servisy nemuseli k veci pristupovať až tak alibisticky. Navyše teba ako zákazníka nezaujíma, či to výrobca príjme alebo nie. Ty máš kúpnu zmluvu s daným predajcom, teda pre teba je partner on. A pokiaľ to na iných autách nie je, tak niet o čom diskutovať. Spísať protokol o reklamácii a je vymaľované!
speedy.gon - ja nemám ružové okuliare pri pohľade na Škodovku. Ja sa už na ňu dívam pomerne reálne. Ale nakoľko som už dlhodobo odjazdil (alebo aspoň servisoval - našim šéfom) niekoľko áut v značnom cenovom pozpätí, tak musím povedať, že závady, čo sa tu popisujú (snáď až na tie diaľkové svetlá) sú dosť podobné u všetkých automobiliek. A dokonca by som povedal, že u renomovaných značiek ako Volvo, Mercedes-Benz či BMW som sa rovnako stretol s chronickými vadami, s ktorými si servis rovnako nevedel rady, sľuboval a neriešil. U Volva bolo tých porúch dokonca viacej, záhadne vždy po návšteve servisu, u Mercedesu zase dokonca po servise poškodili iné diely, vytiekol za jazdy olej a podobne. Všetko je len o prístupe konkrétnych ľudí v servise. A nerobme si ilúzie, salóny tých ľudí ktovie ako neplatia, takže nečakajme extra kvalitu. Takže po tom všetkom, čo som už zažil musím povedať, že Škoda na tom nie je až tak zle.
Tengler - praskanie interiéru je asi vždy prítomné. Nie len u Škody. Ale čím novšie auto, tým tichšie a potom to praskanie viac vynikne. -
« este nieco
a na jeden velmi prijemny zvuk som zabudol :-) na zvuk vibrujuceho skla na pravych prednych dverach alebo niecoho ineho okolo neho co mi spravi pri kazdom rozjazde pri zaradenej jednotke velmi prijemnu zvukovu kulisu. ako tak pozorujem je to zavisle od otacok motora >:D -
"-- skrytý --" 09.11.05 10:15
« Re: Reklamacia Pristrojovky
Ahoj,
ja jsem zatim pristrojovku nereklamoval, ale praskani pri zmene teplot pozoruji od zacatku. Delalo to v lete, kdyz jsem v rozpalenem aute pustil klimatizaci a dela to i ted v zime, kdyz zacne auto topit. Dela to chvili, nez se ty teploty srovnaji. Mam to pripravene na seznamu, az se nekdy vypravim do servisu. Tech zvuku v interieru, ktery by tam nemely byt, pozoruju vic - B sloupky (asi pasy?), stresni tunel (kabely?) a kapsa v pravych prednich dverich (kdyz si pustim hlasiteji hudbu, ta kapsa rezonuje, kdyz ji chytim rukou, je klid). Ale bezkonkurencne nejhorsi je handsfree sada (ani nevim, od koho to je, daval ji tam dealer), ta pri sebemensi vibraci (rozjezdy, jizda na dlazbe apod.) nehorazne drnci. Uz jsem ji trochu oblepil, ale porad to neni ono. Premyslim, ze to zevnitr vystrikam nejakou mekkou penou. :)
Jak jste na tom ostatni s nezadoucimi zvuky v interieru? Me to docela prekvapilo. Kdyz jsem pred sesti lety kupoval Feldu, tak tolik pazvuku v interieru jsem nepozoroval, az casem se to zhorsilo. Na druhou stranu vetsinu casu, co sedim v aute, posloucham radio a v jeho zvuku vetsina toho rachtani a praskani zanikne. -
speedygon79 09.11.05 09:47
« tukanie, pristrojovka, pas...
to kvak, blesk999
pukanie evidujem, hned pri preberacej jazde som to zaregistroval, v Auto Jarov, mi bolo povedane, ze to iste robi aj GolfV, a ze to pocut len ked stojim na krizovatke, v zpache(co je aj pravda), tak to neriesim.
dik za poznatky o pase, aj mne to lezie na city...hlavne ked to pocujem denne, ako tlcie...asi moc rezem zakruty, by bol komentar v servise >:D
ad pristrojovka, preco ked to vo VW robili vramci reklamacky, niekolko krat sa Skoda vykruca...asi by si mal viac zatlacit, som zvedavy ako dopadne kolega, zbera sa tam dost skoro -
to speedy.gon :
Co se tyka pristrojovky, musim priznat jednu vec. Pote co jsem si v lete ze salonu odvazel novou O2, asi po 15 km jizdy jsem si s hruzou vsiml vlasenkove praskliny (!) na krycim plexi pristrojovky, smerem od spodniho okraje nahoru, asi 2-3 cm (mam to i vyfocene, pokud by nekoho zajimalo).
Hned jsem jel zpet, v servisu na to koukali jak puci. Nicmene, reklamace trvala vic nez 1 mesic, mezitim se objevila dalsi prasklina, Skoda mela celozavodni dovolenou, a musel na to prijet osobne sef reklamacniho z Boleslavi. Sam servis to do te doby nechtel nijak resit.
Sef z Boleslavi to zkouknul, rekl "...to je jasne, nase chyba...", a snazil se me uklidnovat slovy "...nic si z toho nedelejte, mate auto jen za 800 tisíc, kdyby jste viděl, jaké problémy mají lidé s auty za 2,5 melounu (!)...". Objednali se pro me auto ale postupne 3 (!) nove pristrojovky, vsechny mely praskliny (!) jiz ze skladu, nebo popraskaly pri montazi, az ctvrta (4!) byla OK, pote ji zase servis nedokazal spravne naprogramovat, byl s tim docela horor, ktery nakonec zvladli (byl neaktualizovany software diagnosticke jednotky).
Evidentne dle meho odhadu (i jak oni pozdeji potvrdili) byl u subdodavatele nedodrzen technologicky postup (asi teploty) pri tvarovani kryciho plexi....a byl tam z toho dobry hukot.
Co me z toho ale zustalo neprijemneho, byl neuveritelne alibisticky pristup servisu, ktery dokud jim to Skoda nepotvrdila, nechteli to jako evidentni reklamaci potvrdit, dokud jim to Skoda neodpapouskovala - pro presneni, auto melo najeto asi 15 km (!). Jak se zacalo hybat, palubka kroutit, tak to prasklo, pozdeji jeste jednou. -
"-- skrytý --" 09.11.05 09:25
« Re: Re: Reklamacia Pristrojovky
aaaa ja ze som ujety tiez som si vsimol take slabe (pre mna silen:-) tukanie za palubkou niekde okolo stredneho panela alebo priehradky ako pises ty kvak. Znie to ako nejake spinajuce sa mini rele. neviem co sa to spina ale myslim ze to nebude odstranitelne (je to naozaj slabucke, nikto okrem na si to nevsimol aj ked to robil a hovoril som spolujazdcom "pocujes?"-odpoved bola ze mam sluchove halucinacie:-) -
"-- skrytý --" 09.11.05 09:19
konecne niekto s pukajucou pristrojovkou:-). Ano ja som to reklamoval mam OII 1,6 MPI Ambiente vyrobena 10/2004. Pukanie sposobuje krycia mriezka vyduchu ventilacie pod celnym oknom. Hnupy to sice pekne zakrytovali, nenapadlo ich vsak ze vplyvom inej tepelnej roztaznosti (pri kureni aj chladeni) dojde k rozdielnej tepelnej roztaznosti (princip bimetalu). Puka mi to obcas aj pri prejazde nerovnosti a sere ma to dost desne. V servise mi povedali ze to v Skodovke eviduju ako vyrobnu vadu a mali by to nejak riesit. Od mojej reklamacie ubehol asi pol rok a nic. Predpokladam ze to este potrva:-(. Rozmyslal som ze to budem riesit sam. Chcelo by to tu blbu mriezku nejak vylupnut a celu ju natvrdo zalepit po celom obvode trvale pruznym lepidlom (silikon a pod.). je to zatial jediny problem co evidujem. Aero strierace uznavam by mohli byt tiez tichsie. Ako casto menite gumycky? Ja som predtym na O I menil cca kazdeho pol roka. neni to taka velka investicia a vzdy som bol rad ze to robim ked zaprsalo. -
s tymi aero strieracmi to robi obcas aj mne, mam dojem, ze je to najma po ostriekani skla tym ruzovym smradom do ostrekovacov, co dokonale odmasti sklo a nasledne vrzgaju stierace. mozno si teraz aj vymyslam ale taku mam skusenost :-! len mam taky dojem, ze by sa po roku patrilo s nimi aj rozlucit ... neviete niekto kolko by mali tieto stierace vydrzat, kedze je to pomerne drahy vtip vymienat kazdu chvilu ?
a co sa tyka palubnej dosky ta je v pohode, jedina vec ktora ma tam zacina posledne dva tyzdne rozculovat je cukanie (snad som to spravne nazval) odniekal za odkladacou priehradkou pred spolujazdcom. je to zavisle od zapnuteho zapalovania (nemusi byt nastartovany motor) niekdy to nerobi, niekedy to zase priserne lezie na nervy 8-s
raz som tu pisal za to buchanie bezpecnostneho pasu o oblozenie b-stlpika a uz som na to prisiel :-! ak je pas vyskovo nastaveny v nizsej polohe (resp. uplne dole) bude vam to automaticky buchat kazdemu, ak ho date vyssie tak je po probleme. proste som dobry 8) -
speedygon79 09.11.05 08:53
« Reklamacia Pristrojovky
Reklamoval uz niekto pristrojovku? Kolegovi to pri zahrievani interieru hlavne teraz ked je uz chladnejsie dost praska, az tak, ze zvazuje jej reklamaciu? Ake su Vase rady, skusenosti? Ide to opravit aj svojpomocne alebo len tak, ze stravi pol dna v servise ako s to mal zase iny kolega s passatom B6,highline, 3x do roka? -
Diamant 09.11.05 08:31
« Re: Re: O II 4x4 zadní náprava
Aha, takže to je temer podobné, čo som kedysi zažil na Golfe IV. Tam z neznámych príčin v zákrutách ustreľoval zadok, ak bolo auto prázdne. Ak sedel niekto vzadu, alebo bol náklad v kufri, už to bolo OK. Tak som si robil srandu, že treba nosiť stále v kufri značkové vrece cementu od VW. A teraz by sa dalo to isté odporučiť majiteľom Octaviií so zvýšeným podvozkom - značkové vrece cementu škoda >:D -
"-- skrytý --" 09.11.05 07:53
« Re: O II 4x4 zadní náprava
potvrzuji...souhlasí to s mými poznatky. Jinak jsem s servisu zaslechl že někteří majitelé zvýšeného podvozku mají problémy s poskákanými zadními pneumatikami - zatím z mého pohledu nepotvrzeno...Jinak výměna oleje a filtru 700.- (olej vlastní) a konečně jsme se shodli na specifikaci oleje. -
« O II 4x4 zadní náprava
Pro ty co si pamatují jak jsem psal o pazvuku při odlehčení zadní nápravy:potvrzeno od výrobce-je to normální:4x4 má silnější péra a zvláště při prázdném kufru po přejetí nerovnosti nedojde k "cvaknutí" paradoxně při stlačení,ale při natažení tlumičů na jejich opačný doraz po odlehčení nápravy.Přispívá k tomu samozřejmě víceprvková konstrukce zavěšení kol.
Takže,vážení majitelé 4x4 vozte sebou stále potápěčské flašky,horské kola,paraglidy,snowboardy,cepíny a lana-zkrátka plný kufr výstroje na celý rok ať jste připraveni k používání svého auta bez kovového "ducnutí"! :-!
Btw:nestačil jsem se na to zeptat,ale selský rozum mě říká že podobná věc se vyskytne i u majitelů "polního paketu".Exupe,jezdíš někdy mimo cestu?(nemyslím když vyletíš s rozhoupaným autem ze zatáčky ;-) ) -
speedygon79 08.11.05 17:40
« 2 diamant
aby bolo jasne...ja som viac ako spokojny...tak na 95percent...no a tych 5percent som vyjadril...a co robi VW so Skodou, to tu asi neovplyvnime...btw. od Dec.05 budu vo VW v DE montovat alternativu Solista...do Golfov a G+, a Jetty, uz to mam dohodnute, namontuju to aj na OII, tak ja asi pockam..a budem to mat aj so zarukou...dokonca to ma stat 195Eur, a relat. maly risk, ze to nepojde, alebo prip. reklamacie -
Diamant 08.11.05 17:15
« Re: Re:
speedy.gon - ale u toho ďalšieho DO od alarmu fakt jednoduchšie zoženieš baterku, okrem toho ten DO hlási vybitú baterku, takže no problem. Čo sa týka odídenia, tak originál kľúč od auta neznáša najlepšie pád na zem, zvykne odchádzať. DO od alarmu zvykne mať kožený obal, takže pád na zem až tak nebolí.
Myslím, že tu už máme nejakých userov. Ale ak sú spokojní, tak čo by kritizovali. Ale bolo tu toho viacej, napríklad odskakovanie zadku, diaľkové svetlá a podobne. Ale ak by si chcel, tak sa prihlás aj do e-mailovej konfery o OII na Pandore. Tam máme tiež nejakých (ale spokojných) userov.
Čo sa týka Solista, tak mne odpísali, že by to s Nexusom malo frčať. Zapojenie nebude problém, nacvakneš to na konektor pre CD menič a niekam umiestniš. To nemôže byť taká veda. Ako alternatíva k CD meniču je to Solisto fakt výhoda, ale oproti Audience so zabudovaným meničom mi to napokon pripadá ako krok späť. Keby to vedelo ID3, tak to by už bolo iné kafe.
Zoom - mňa by zase zaujímala fotka 17" štandardných diskov na RS. Všade sú len tie príplatkové 18". Nemá niekto fotku alebo link? -
speedygon79 08.11.05 15:54
« Icelink V Solisto V USB
Ma niekto aspon Icelink - moznost ako pripojit I-Pod k orig.radiam. VW to uz ponuka. Podobne to bude s nejakou variaciou Solista pre Golf od Januara 2006. Skoda Auto - zatial ziadne info, a pritom to je to iste audio...takze no problem. Ale Koncern ma jasne urcene priority VW vs. Skoda. VW=Skoda+3roky. Vas nazor? -
« Bez nadpisu
Koukal někdo na nové 18" disky na O2? Překvapilo mě ET 45, když šířka je 8". Pak je to kolo proti původním 17"(šířka 7" ET 54) vysunuté o 2cm. Chci si koupit zimní pneu 225/45 17" a nasadit na orig. 17". A na léto bych koupil 17" disky, 7-8" široké s nižším ET a dal tam původní letní pneu. Jen nevím jak velké ET může být, aby kolo někde nezavadilo a nekoukalo přes obrys. Nevím jestli to také není překlep na stránkách Škody. Má někdo nějaké zkušenosti?