Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.05  14:59

« Bez nadpisu

to hxigor:
    mam Octavia Combi N1 s motorem 1,6MPi, takze homologaci urcite ma. Jedine, ze by je z nejakeho duvodu prestali dodavat, coz se mi moc nezda.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.05  13:58

« Re: Re: Re:

aj ja si myslim, ze 307 nedosahuje uroven Octavie
    konkurencia pre octaviu je podla mna: Focus, C4, Astra, Golf

Ona konkurence nemusi byt jenom kvalitativni, ale i cenova. Kolega z prace koupil novou 307SW a i s docela dobrou vybavou a nejakou 1.6tkou ho vysla po delsim smlouvani pod pul milionu. Srovnatelny kombik od Skodovky prijde na nejakych 650.000Kc. To uz cloveka donuti trosku premyslet jestli je ta kvalita Pegueotu az tak spatna. :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.11.05  12:01

« Re: Re:

bol som na tom podobne do momentu ked som bral kamaratovu manzelku s kocikom - pol kufra zaberie len sam kocik! ked k tomu priratas kopec blbin co sa s deckom vezu (napr plienky) tak je mi jasne ze urcita skupina ludi potrebuje fakt velky kufor..
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.11.05  00:15

« Re:

Co mas stale s tym kufrom? Ja mam hatchback strednej triedy a kufor som vyuzil za rok 2-3 krat do roka na prevoz bicyklov (lebo sa mi nechcelo montovat stojany). Ak chces stahovak, kup si Aviu :D
    ani ja nepovažujem Mégane za konkurenta pre Octaviu
    Ja viem, Fabia Rulez :D
    Megane je plnohodnotny konkurent Octavie, hlavne co sa tyka verzie kombi. Je to bezna nizsia stredna trieda, dokonca s omnoho dlhsim razvorom v prospech Megane. Lepsie motory v prospech Renault (ci uz benzin alebo diesel) kvalita v prospech Skody. Zatial. Ale skodovka sa prejavi, nemam strach.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 18.11.05  19:54

« Bez nadpisu

Vyste sa tu dnes poriadne rozpísali!
    tengler - mne sa práve nepáči na TDI to, že do tých 1900 otáčok sa nič moc nedeje. Ja som mal doteraz atmosférický 2,0 benzín a ten zaberal krásne snáď od voľnobehu. Samozrejme so stúpajúcimi otáčkami výkon rástol, ale plynule. Inak súhlasím, že u 2,0 je turbodiera väčšia, než u 1,9. Asi to bude tým, že 2,0 má väčšie turbo a trvá to dlhšie, než sa roztočí.
    fero1234 - ani ja nepovažujem Mégane za konkurenta pre Octaviu. Takže toho riešiť nebudem. Ale nemyslím, že by bol Golf tak výrazne lacnejší. Mne to vychádza tak veľmi podobne ako rovnako vybavená Octavia. Ak by som vzal Jettu, ktorá je aj podľa mňa viac konkurentom Octavie, než Golf, tak Jetta výde drahšie a ešte má aj horší prístup do kufra. A prečo nemá Octavia akcie? No ešte je pomerne skoro. Ani Fabia nemala hneď po začiatku výroby akcie. Až neskôr. Ale v podstate už sa prvé 2 akciové Octavie objavili. Prvou je Edicia 100 a druhou RS (ak by som tú istú výbavu naskladal do Elegance, tak to výde tak, že u nás v SK sa za motor 2,0T FSI pripláca cca 60.000 Sk. To nie je ani cena turba. Leasing sem nepleť, aj Škodovky sú na leasing zvýhodnené, ale táto oblasť ide mimo mňa.
    fero1234 - vrstvené spaľovanie je iba jednou z výhod FSI. FSI má napríklad vďaka priamemu vstreku aj vyšší kompresný pomer, čo je tiež spôsob, ako dosiahnuť vyššiu účinnosť. Taktiež rozprášené palivo zároveň ochladzuje spaľovací priestor, čo zlepšuje plnenie.
    fero1234 - Jetta sa ale vyrába v Mexiku, takže čakacia lehota momentálne 3-5, ale mesiacov! Mne to stále vychádza drahšie.
    Pri porovnávaní áut by ale bolo fajn napísať aj výbavu. Lebo ak napíšete, že to stojí toľko a hento tamtoľko, tak sa to aj tak nedá porovnať. Priznávam, že nemám čas sa vŕtať v cenníkoch, ale mohol by sa nájsť zodpovedný a nezaujatý človek, ktorý by urobil nejaké zhrnutie, čo všetko ponúka konkurenčný model, ktorý je navyše ešte aj lacnejší. A samozrejme porovnávať len ceny pri platbe v hotovosti. Ak do toho zamontujeme aj leasing, tak z toho bude úplný guláš, lebo to by potom bolo treba porovnávať aj výšku splátok, akontáciu a podobne, lebo tam si tú zľavu môže leasingovka spokojne dopočítať.
    K tej Jette. Námatkovo som zobral Octaviu RS, ktorá stojí podobne ako Jetta 2,0 TFSI. Octavia má navyše ESP, kontrolu tlaku v pneu, Climatronic, Xenóny s ostrekovačmi, poťahy ládka/koža, 17" elektróny, metalízu. Jetta ale zase má v cene hlavové airbagy, chrómované lišty okolo okien, zadné LED svetlá. Čo je teda výhodnejšie?
    blesk999 - ten nástrek na plaste okolo výduchov vetrania je normálna vec. Majú to tak aj Fabie. Kamošovi to tá vôňa urobila tiež (ja používam stromček, no problem). Ale nástrek na madle dverí je hovadina na n-tú. Videl som, ako vyzerá kolegov starý Passat či môj bývalý Golf. Katastrofa!
    blesk999 - chceš mi povedať, že keď uvažujem nad kúpou Octavie, že ma niekto presvedčí na C4 s menším kufrom? Už je to dávno, čo som sa v cenníku C4 vŕtal, ale viem, že veľa vecí, ktoré požadujem, som našiel až u C5, ktorá je ale dizajnovo fuj!
    S výsledkom crashtestu EuroNCAP sa stále neviem zmieriť. Bočný náraz dopadol vynikajúco (16 bodov je maximum bez hlavových airbagov, sú tam aj nové autá, ktoré majú 16 b. ale s hlavovými airbagmi). Ale ten čelný náraz je slabý priemer. Ale neustále uvažujem, prečo testovali Octaviu s pravostranným riadením. Pri náraze do pravej strany je totiž pred vodičom (sediacim vpravo) blok motora a nie prevodovka ako u ľavostranného riadenia. A ako vieme, blok motora nepatrí medzi prvky, ktoré sa ľahko deformujú. Prevodovka sa síce tiež nebude ochotne deformovať a pohlcovať energiu, ale zaberá menej miesta a teda ostáva viac deformovateľnej dĺžky na kapotu, nosníky a iné deformovateľné diely. A prečo neboli body za "belt reminder", tak to mi je záhadou.
    fero1234 - len maličkosť, Focus má hlavové airbagy. Verím, že Octavia s nimi by mala 18 b. za bočný náraz tiež.
    speedy.gon - mne sa napríklad Jetta veľmi páči. Metóda ctrl+c a ctrl+v sa mi páči, lebo do toho auta dali to najkrajšie. Passat sa mi totiž celkom páči, až na tú veľkosť a predok. A vo vlčom hrade ma vypočuli a urobili menší Passat ale s predkom z Golfu GTI. Čo viac si želať? V mojom prípade zadný stierač, MP3-ojkové rádio a prístupnejší kufor.
    fero1234 - si jednoznačne zaujatý proti Škodovkám, inak by si sa aspoň pozrel a potom písal. Aj 2,0FSI umožňuje s výnimkou 2,0 4x4 spaľovať natural 95 (chaos v tom nie je, ak dajú špeci kat., tak treba N98). Iba to 4x4 má vrstvené spaľovanie. 2,0TFSI potrebuje N98, to je logické, tento motor má vysoký kompresný pomer, je značne tepelne zaťažený. A dokonca už aj predošlé RS s motorom 1,8T požadovalo N98.
    fero1234 - prečo rovno nenaskladáš potrebnú výbavu rovno do Octavie 1,6 MPI Classic? Tak by to vyšlo ešte drahšie. Normálny človek by v tvojom prípade kúpil Elegance. Stojí síce 670.000, a priplatíš ešte 12.450 za airbagy, 2.550 za aktívne opierky a 13.850 za rádio (ak by som chcel silou mocou to isté, čo si napísal). Spolu za 698.850 Sk. Pozrel som aj do cenníka na Golf, Comfortline 1,6 MPI stojí 668.500. Treba priplatiť za otvor na lyže 2.900, Climatronic 6.200, repro vzadu 4.600, 4 dvere a zadné okná v elektrike 35.200. Suma sumárum 717.400 a má to menší kufor. Iste, Slovakia je za 620.000 Sk, ale tam už nemožno nič priobjednať.
    fero1234 - hlavové airbagy sú významným prvkom bezpečnosti, ale nie sú všetko. Ak by som si mal vybrať, či kúpiť hlavové airbagy alebo priplatiť za ESP, určite volím ESP. Inak neviem, čo tak špekuluješ. Každý Škoda dealer ti dá 5% zľavu. Čo je pri cene auta 670.000 cca 33500. Za to si kúpiš ako hlavové airbagy, tak ak aktívne opierky a ESP. To ti je málo? Tvoje námietky na tému hlavové airbagy mi už pripadajú také, ako keby sa tie airbagy nedali vôbec objednať. Ak chceš, tak si ich priplať, ak nie, nekupuj si Octaviu a hotovo!!!
    kvak - máš pravdu, dalo by sa tak postupovať vaššie a vyššie a vyšlo by, že je ideálne kúpiť nejaký mohutný offroad v plnej výbave s 10 airbagmi a výbavou navyše za milión. Veď už sa ponúkajú aj systémy na nočné videnie, systémy ktoré zavrú okná a upravia polohu sedadla vodiča pred nehodou, vyhrievané čelné sklá, masážne sedadlá, natáčacie xenóny, aktívne tempomaty, vystreľovacie kapoty a podobne!
    speedy.gon - presne tak. Ak sa mi má niečo stať, nič mi nepomôže. Ak mám umrieť, tak si môžem dať auto aj obaliť airbagmi, padnem na schodoch, zlomím si väzy a hotovo. Ale zase tým nechcem povedať, že si máme teraz všetci kúpiť Logany.
    hxigor - v blízkej dobe určite 1,6 MPI neskončí. Myslím tým pol roka. Navyše aj ostatné automobilky koncernu 1,6MPI veselo montujú. Ak by mal končiť, tak by sa už neobjavil pod kapotou posledných modelov. Ale prečo nie je N1, netuším.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  19:18

Súhlas, 307 je tuctový francúz so všetkými ich negatívami a zopár pozitívami. V rodine máme 2x 307SW, jeden benzín 1,6 druhý 2,0 hdi, a odchádzajú na tých autách také veci, že človeku zostáva stáť rozum. To HDI má problémy s elektronikou, zážitok z dovolenky v Španielsku, kedy auto nešlo naštartovať. Benziňák má iné problémy, nefungujúce smerovky a trhajúce sa poťahy na sedadlách + vyliezajúci molitan. Auto má už 3x menené komplet šoférove sedadlo...
    Za konkurenciu by som nepočítal ani novú Astru.
    Mal by som ale dotaz ohľadne Octavií. Uvažuje sa o jednej, musí to byť Combi N1. Vraj vo verzii N1 nie je homologizovaná 1.6MPI, jedine FSI alebo TDIčka. A argument bol ten, že motor 1.6MPI čoskoro končí a nebolo by rentabilné robiť homologizáciu - takúto informáciu som už dostal od 2 predajcov... Neviete o tom niečo?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  17:30

aj ja si myslim, ze 307 nedosahuje uroven Octavie
    konkurencia pre octaviu je podla mna: Focus, C4, Astra, Golf
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  17:27

« Re:

neviem, od 307 ci uz break alebo sw ma odradila prehnane vysoka cena a z toho vyplyvajuci pomer cena/vybava. a okrem toho by som som od auta cakal lepsie dielenske spracovanie, menej pazvukov v interieri a trochu vacsi kufor. ale inac prijemne auto , najma ta sklena strecha 8)
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  17:01

« Bez nadpisu

Pocuj kvak, ale tie 307 sa predavaju dobre a vela, teda ak francuza, tak asi Peugeot ...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  17:00

« Bez nadpisu

fero:
    pohoda...kazda kupa je individualna..kazdy ma ine podmienky...ine poziadavky....
    mne sa neoplatil TDi...aj ked je iba o 10tis drahsi a preto som bral FSi..pre niekoho mozno nelogicke...ale dalej do detailov nebudem zachadzat...mam take podmienky, ze diesel nemusim a dufam, ze som nerozbehol boj benzin vs nafta a pod.
    tak caff a pekny vikend vsetkym aktivnym...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:56

« Re:

to speedy.gon:
    ad 1.4 FSI no dlho sme nad tym rozmyslali a nikto nevedel, ci to potrebuje N98 alebo nie, nakoniec sme sa rozhodli pre 55 kW, bola v lepsej vybave a neplatili sme za farbu
    za tych 20 000 by som to kupil, 1.6 bola o dalsich 35 000 drahsia
    v octavii je 1.6 FSI drahsia o 50 000, to sa uz neoplati, najma ked je TDI o 10 000 drahsie
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

zabudol som este jedno kriterium na vyber auta - ZIADNY FRANCUZ. Megane mi pripadal ako auto z hrackarstva a C4 sa este nevyrabala, pokial si dobre pamatam. a ten "lacny" dojem z golfu slovakia mi pripomenul rovnako lacny dojem ako som mal z toho meganu. neviem si pomoct :?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

neviem ako ti mam vysvetlit, ze ja sa s nicim zmierovat nepotrebujem. mam auto ake som chcel a som s nim nadmieru spokojny a keby som mal kupovat teraz nove, nerozhodnem sa inak. golf slovakia som nechcel, ked uz, tak som pozeral po normalnom golfe comfortline a ten bol cenovo aj vybavou zrovnatelny s oktavkou. ja som hladal auto v ktorom sa budem citit fajn, bude dostatocne priestranne a bude do 700k. nasiel som ho a tesim sa z neho doteraz >:D a to ze auto vyberam aj podla toho ako sa v nom citim je logicke, kedze auta nestriedam kazde tri-styri roky
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  16:42

« Bez nadpisu

to Fero: no ale snad nekupis 1.4FSi, kto do neho bude tankovat N98... >:D to si len robi srandu...samozrejme..
    jasne, pohodicka...kazdy musi vediet co, od toho auta caka, co tam musi mat bezpodmienecne...a co oplace...
    to kvak:plny suhlas s prispevkom k airbagom...ja ich sice mam...ale myslim si to iste co ty...neprikladal by som im az taku velku vahu...ked sa Ti ma nieco stat, tak ich mozes mat cele auto, otvoris dvere a napali to do Teba nejaky blbec...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:31

« Re: golf 1.4

to speedy.gon:
    ale no, jazdil som s tym Golfom 1.4 a da sa - za tu cenu
    za 20 000 navyse (520 000) bola 1.4 FSI 90k
    za 55 000 navyse (555 000) bola 1.6 MPI
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  16:29

« golf 1.4

a k nemu Ti dali zadara este kotvu...aby si hodil za niekym, komu to lepsie tahalo... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:20

« Re: Re: Re: Re: Re:

to kvak: tie ceny sedia viem, ze sa s tym tazko zmierujes, ale minuly rok bol Golf V Slovakia 1.4 55 kW 6xABG, ABS, Climatic, elektricke okna+zrkadla, radio+cd,central s dialkovym za 499 000 v hotovosti ; priplatok za climatronic bol 6200
    1.6 MPI bola drahsia o cca 55 000, cize za 555 000
    ak si to zobral na leasing, tak si este dostal zlavu 20 000, cize GOLF V. Slovakia 1.4 bol od 479 000 1.6 MPI 535 000
    viem to uplne presne, kamarat sa rozhodoval mezdi Fabiou combi 1.2 za 425 000 a hondou Jazz za 475 000; nahodou som objavil tu ponuku na Golf - no a bol by blazon, keby to nezobral.
    ale nie je to nic vynimocne, za 530 mas C4 1.6, aj Megane bol v podobnych cenach; Focus je iba trocha drahsi
    zadne bocne ABG nie su az take dolezite - chrania hrudnik, ale hlavove chrania hlavu - a ta je najcitlivejsia
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:18

« Re: hlavove airbagy

to speedy.gon:
    hlavove ABG nemam lebo jazdim sluzobnou Fabiou, ktora ich nema
    ale moj buduci zamestnavatel mi slubil octaviu, a tak sa snazim zistit, co je na nej take, dobre, pretoze za tu cenu si dam kupit nieco lepsie; hadam sa da presvedcit, pretoze kupovat Octaviu za tieto ceny povazujem za absurdne
    tak ako auto za 350k-400k MUSI ma ABS, tak aj auto za 500k a viac MUSI mat 6xABG
    vid priklad kvaka - ja by som niekoho v Skodovke nakopal do *, clovek da 800k za auto v najvyssej vybave a nema hlavove ABG, pri bocnom naraze vyznamne zvysuju sancu na prezite
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:15

« Re: Re: Re: Re:

Neviem ci myslis stary golf slovakia ale o tejto cene minuly rok nemohla byt ani rec.
    terajsie ceny golf 1,6 comfortline 668,500, slovakia 619,600
    je velmi diskutabilne co sa z toho oplati viac. no a s airbagmi mas pravdu, spravil som chybu ze som ich neobjednal a keby som mal auto vyberat teraz, su tam. al potom by som rovnako mohol lutovat ze nemam golfa, lebo k nemu sa dali doobjednat zadne bocne ABG, ze nemam ESP a neviem co. by to mohlo pokracovat donekonecna. no a ked ten stlp naberies trochu vacsou rychlostou ako sa robia testy mozu ti byt aj tie hlavove k nicomu a aj vsetky ostatne, ale tym sa nesnazim spochybnit ich ucel a vyznam.
    kazdopadne tiez nechapem tuto koncernovu politiku ohladne bezpecnosti, tie airbagy by tam mali bez diskusie byt uz v zaklade
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  16:14

« hlavove airbagy

to fero:
    len tak pre info, ty ich mas?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  15:51

kvak:
    mas Octaviu 1.6 MPI za 690k bez hlavovych ABG ??
    aj si o tom vedel pri kupe ? alebo si si to nevsimol?
    ty si si ich neobjednal ?
    nemyslis, ze v aute za 690k by mali byt hlavove ABG ? pri bocnom naraze ti mozu zachranit zivot
    pozri si toto
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    vies ako bude vyzerat tvoja hlava, ked nedajboze naberies takyto stlp?
    Golf 1.6 MPI Slovakia bol koncom minuleho roka za 550k, vyber bol zo skladovych zasob
    cize Octavia bola o 150k drahsia - no comment
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  15:47

« Re: Re: FSi a N98

to mitsi
    pozeram, ze tam maju celkom dobru pakaren z tych specifikacii...no aj tak vyzera nemecka preciznost...asi sa ich na to coskoro opytam..ako to teda myslia s tym FSi... ;-) to je odporucene a co je predpisane...lebo takto len poburuju a pletu laicku verejnost...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  15:43

fero1234: oktavka ma stala 690k a netvrdim ze je to malo. a minuly rok v oktobri by ma golf 1,4 s porovnatelnou vybavou stal urcite rovnako, ked nie viac. myslim normalny golf, slovakia bol trochu lacnejsi ale okrem par veci navyse sa k nemu doobjednat nedalo skoro nic. mozno sa situacia za ten rok zmenila, tie akcne ponuky na golf zacali az vtedy ked bolo auto doma. velkym argumentom bol aj kufor, ked niekto tvrdi ze je zbytocne velky, moze, ale auto s ktorym sa ma behat na dovolenky, na lyzovacku a neviem kam ho proste ma mat. a ani v tomto mi ten golf dvakrat nesedel. suhlasim aj ze ta vybava je na tom divne - tie airbagy tam byt mali aspon v eleganci, urcite aj maxidot a kopec ineho, inak tie airbagy tam nemam.
    ale zase ked to porovnas, kolko by si dal za tu spominanu 407 sw v porovnatelnej vybvae s rovnakym motorom, tak nie je o com.
    dalsie veci v prospech octavie boli v tom case lacnejsi servis oproti inym znackam, ktory mam kusok od domu, nizsie poistky a lacnejsie ND
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  15:40

« Re: FSi a N98

speedy.gon: Ano, na tom německém odkazu to sice vidím jasně napsané, ale já jsem vycházel z toho, co jsem letos v zimě viděl ve dvou manuálech k autům koupeným koncem r. 2004 a počátkem roku 2005 v Rakousku: v jednom případě to bylo koncernové auto s motorem 1,6 FSI, ve druhém s motorem 2,0 FSI.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  15:23

« OII cena/vykon

len pre ilustraciu, s cim sa porovnava OII v Nemecku...a preto sa im nezdaju peniaze za nu vyhodene...a porovnavaju porovnatelne...
    a myslim, ze nemci OII nadrzat nebudu, aj napriek tomu si treba pozriet starsie cisla Autobildu, ako tam valcuje vsetko v jednom teste za druhym...
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  15:18

« Bez nadpisu

Ok blesk, nemyslel som to rasisticky a ospravedlnujem sa, ak to bolo takto pochopene, ide mi skor o historiu krajiny, proste z ludi, ktori sa zivili 100rocia polnohospodarstvom si uz ja auto kupovat nebudem a radsej ho kupim v krajine, kde je 100rocna strojarenska historia. + k tomu treba pridat skolstvo, vzdelanie, pocet vyskumnzchg ustavov a co ja viem co, teda chcel som naznacit taketo suvislosti a nie barvu pleti ...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  15:18

« Re:

ad focus vs octavia
    focus je lacnejsi, ma lepsie motory, ma lepsi podvozok, je kvalitnejsi a bezpecnejsi:
    front
    focus - 100%
    octavia - 69%
    side:
    focus - 100 %
    octavia - 89 %
    [odkaz]
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  14:49

« Bez nadpisu

tomis2: to s tymi bielymi rukami si nemusel... som myslel ze normalny prispevok :-( Ja som biely az no, ale hodnotit auto podla toho ci ho skladali "inostranci ci domaci" je mi dnes uz extra fuj. Kazdy sme nejaky ale web je anonymna zalezitost ale podobne rasisticke nazory su podla mna nebezpecne. Jednak povzbudzuju k dalsim jednak podnecuju aj druhu stranu. Podla mna sem to nepatri
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  14:44

« Bez nadpisu

a pri passate 150k 4motion si to vystaci aj s N95 - pre golf 150k 4mot je N98....
    kto sa v tom vyzna???
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  14:38

« FSi a N98

pozrel som na to aj dalej:
    pre 150k FSI tak isto od 95
    a az pre 150k FSi 4motion a TFSi je uz N98...
    co je trosku cudne...ze pre ten isty motor...je raz 95, a inokedy 98...a u skodovky len 98
    maju v tom chlapci trosku chaos...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  14:37

« Re: Re: Re: 1.6FSi - predpisana N98

to speedy.gon:
    ad N98 - no ked si kliknes na 1.6 MPI, tak ta tam ma N91, to bude minimalne pozadovane oktanove cislo
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  14:34

« Re:

to kvak:
    kolko si dal za tu Octaviu ? Kolko stal ten Golf?
    Pred rokom bol Golf lacnejsi o cca 100 000 ? Stoji ti ten pocit v Octavii za 100 000?
    Doplatil si si za hlavove ABG? Nepride ti divne, ze ani v najvyssej vybave nie su hlavove ABG, ktore ma Golf v zaklade ?
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  14:32

« Re: Re: 1.6FSi - predpisana N98

mitsi:
    jak pozeram, tak pozeram..skus na to kliknut...pls
    a pozri na Kraftstoffart
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  14:29

« Re: Re: 1.6FSi - predpisana N98

Myslim, ze Focusacky 1.6 Ti-VCT je lepsi sposob ako zvysit vykon a znizit spotrebu v porovnanis FSI
    Skodovka u 1.6 FSI nevyzaduje N 98, ale pri 2.0 FSI uz ano, aj pri 2.0 TFSI, ktory ale pracuje s homogennou zmesou.
    Je otazka, zi 1.6 FSI vyuziva vrztevnate spalovanie aj s N95, ak nie tak je to dost predrazeny motor. Na Slovensku je 1.9 TDI o 10 000 drahsi, takze nie je co riesit.
    celkovo ponuka benzinovych motorov pri Octavii je dost zvlastna
    1.4 - nic moc
    1.6 MPI - stare
    1.6 FSI a vyssie - drahe
    Ad diesle - aj v tejto oblasti je podla mna PSA-cky resp Focusacky 1.6 common-rail vhodnejsia volba, ako 1.9 TDI PD
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  14:21

« Re: 1.6FSi - predpisana N98

V německých manuálech se v případě FSI (jakéhokoli) hovoří pouze o benzínech 98 a více oktanů... V Čechách jsou ŘJ u motorů FSI nastaveny tak, že neumožňují práci motoru na chudou směs - ale právě kvůli tomu byl přece FSI konstruován!!!
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  14:21

« Bez nadpisu

myslim ze kupovat nove auto je aj otazka sympatii a to ako sa clovek v aute citi. nikdy by som si nemyslel ze skoncim pri skodovke, v podstate uz som bol rozhodnuty pre golfa ked som nahodou v salone o kusok dalej zbadal novu oktavku no a uz rok som s tym autom velmi spokojny. ak by som teraz mal kupovat auto to rozhodnutie by bolo opat jednoznacne, len s trosku pozmenenou vybavou
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  14:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

fero:
    Moj nazor na jettu, je celkom pekna aj ked...a teraz bez urazky prosim, VW dizajneri mohli vymysliet aj trochu viac ako ctrl+c, vtrl+v....podvozok mame, predok Golf, zadok Passat...a mame novu Jettu...
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  14:01

« OII a jej cena

Prajem pekny den,
    pisem aby som zareagoval ci je OII, lacna, alebo draha. Pisem o svojej skusenosti, ked so v septembri hladal nove auto.
    Vtedy sa zacinala akcia volvo V50 (kombi) za cenu V40 (sedan), v tom aute som sa odviezol a bol to velky kandidat. Potom som sa viezol aj v astre a focuse, na focus bola dodacia lehota 3 mesiace - teda ak si vyberiem podla katalogu co chcem a neberiem co maju na sklade. Ale obe auta su mensie (kufor aj interier), proste OII je vacsia. Samozrejme som bol aj vo VW a bol som velmi prekvapeny ako su si podobne VW a Skoda, az taku zhodnost suciastok, pacok a dalsich serepeticiek som necakal. Vo vyhlade boli aj ine auta (toyota avensis). Ale po tomto vsetkom som sa rozhodol pre OII a nelutujem. + priznavam, ze mi k tomu rozhodnutiu pomohol aj odpocet DPH, bez neho by som asi kupil volvo. Ale teraz viem, ze by som tu OII kupil aj bez odpoctu DPH. Proste mi ta cena sedi, k tomu co sa ponuka.
    A este jedna dolezita vec, co sa tyka montaze. Velmi si na tom aute vazim, kde a kto ho zosroboval. Proste ludia ako ja - biely, nie turci, alebo ina mensina zijuca v nemecku/svedsku/anglicku (a poriadne *...). Predtym som mal Megana - made in Turkey - nikdy viac!!!
    Kazdopadne v sucasnosti je tolko moznosti co kupit, ze kazdy si ma moznost vybrat co chce. A ja som spokojny :-))))
    Prajem pekny den
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  12:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

ok, takze ideme porovnavat cennikove ceny, bez zliav, ktora na Jettu dostanes na Octaviu nie
    jetta 1.6 MPI+climatronic 662 000
    Octavia 1.6 MPI ambiente 610 000
    +DO 5000
    +ABG 12 450
    +zadne okna 6300
    +aktivne opierky 2500
    +radio 13000
    +climatronic 15000
    =664 000
    cize octavia je taka draha, ako novinka od VW
    pritom medzi ludmi je "povera" ze VW je predrazeny.....a pritom stoji tolko ako "lacna" Octavia
    btw Jetta sa mne osobne paci viac, a polovica aut na cestach nebudu Jetty
    ak niekto nepotrebuje obrovsky kufor, tak ma Focus, ktory je podstatne lacnejsi
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

citujem sam seba:
    ale podla mojho nazoru by si mal porovnavat porovnatelne teda OII vs VW Jetta, a pod...Jetta zacina pri 655tSK...to si pri OII na cene Elegance s tym istym motorom...
    tak tam s tym lizingom nieco bude...sa dozvies, ked ho pojdes podpisat...klasicka finta ako dostat ludi do obchodu...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

to speede:
    no ked si kamarat kupoval Golfa, tak zlava na leasing bola 20 000, takze ta Jetta moze byt za 620 000 v hotovosti, na to ze je to novinka od VW mi pride absurdne, ze je lacnejsia ako Octavia
    a pri Jette si nemusis priplacat za take "komfortne" prvky ako je dialkove ovladanie k centralu alebo za hlavove ABG
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

Fero: asi to uz nechame tak...zlava ked zoberies Jettu na lizing...vidime A, B sa dozvies ked zacnes podpisovat papiere na lizing...a myslim ze ten rozdiel tam nebude 50-150tSK...a ze to je od modelu a vybavy dost individualne...ze sa dohodneme aspon na tom... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  12:27

« Re: Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

ad FSI + N98 - nebudem to dalej rozvadzat 1.6 FSI tam ma 95 ( 98 ) 1.6 MPI 95 ( 91 ) - ak to nepouziva vrtevnate spalovanie, tak mu staci 95, ale potom sa straca hlavna vyhoda FSI
    ad Megane - to bolo len pre porovnanie, nepovazujem ho za porovnatelne auto s Octaviou
    ad Jetta
    je to novinka, ale nech sa paci:
    [odkaz]
    Jetta 1.6 105 k, klima, 6xABG, okna+zrkadla v elektrike, radio,...
    na leasing od 600 000 priplatok za Climatronic 6200 Sk
    porovnatelna octavia 1.6 MPI ambiente+doplatky - cca 650 000 priplatok za Climatronic 15000
    a to pripominam, ze Jetta je uplna novinka a je to VW, takze by to malo byt drahsie ako skodovka, a ma to lepsi celny crashtest...
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:23

« 1.6FSi - predpisana N98

Fero,
    tak som to nasiel priamo u vyrobcu - presnejsie si pozri palivo...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  12:16

« Re: Re: Re: Re: pomer cena/vykon

Fero
    1.6 FSI ma predpisany N98, pri N95 ma vyssiu spotrebu a nizsi vykon - mozes mi prosim Ta niecim podlozit toto tvrdenie...spotrebu mam uplne rovnaku...vykon ako som pisal, nerozpoznam...ci dame test..natankujem raz 95 a raz 98, dam sa Ti zviest a budes hadat, co je v nadrzi? ked to rozpoznas, tak si fakt manik...
    Longlife so kupoval pred mesiacom priamo u predajcu Skoda Auto za 750Sk/l
    ale u Megana mas za 8 500 4-rocnu zaruku
    to pocitas max 60tkm za 4roky...ja som dal za posl.2mesiace 9tkm...stale ma to bude stat 8.5tSk za 4roky, ked kupim megane :?:
    ku golfu uz radsej nebudem...podla mna to nemozes porovnavat...jak je to s tou Jettou?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  12:00

« Bez nadpisu

Focus je porovnatelne auto s Octavia II, C4 ma napr. jednoduchsiu zadnu napravu a celkovo by som netvrdil ze je urcite lepsi ako OII-vec preferencii resp. vkusu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:58

« Re: Re: Re: pomer cena/vykon

to speedy.gon
    1.6 FSI ma predpisany N98, pri N95 ma vyssiu spotrebu a nizsi vykon
    do Megana sa leje klasicky olej - vid diskusia Renault Megane, vymenu oleja mas za 3-4 000 (len longlife olej stoji 900 Sk/liter), podla mna je to humus, ale u Megana mas za 8 500 4-rocnu zaruku
    Preco by Golf nesedel ?
    nepozeraj cenniky na webe, teraz je akcia aj na Golf - zacina na 520 000
    je absurdne ked Golf je o 50-150k lacnejsi ako Octavia
    korejcov neriesim, nie je to porovnatalne auto, ale Focus je porovnatelne, resp lepsie auto ako Octavia, detto C4
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  11:45

« Re: Re: pomer cena/vykon

Fero,
    no FSi fici na 95 tiez slusne... nechce sa mi teraz prechadzat net, ci ten 98 je predpisany alebo odporucany...ten rozdiel, ci tam mam 98 alebo 95 je takmer nepostrehnutelny...a to tam mam castejsie tu 98...
    no a aky olej sa leje do meganu, ked ma 30tkm vymenny interval?
    ale aj tak
    535k vs 710k
    665k vs 810k
    tieto rozdiely tazko obhajis

najprv porovnas Golfa s OII, ked to nesedi a dokonca ta Jette je drahsia tak rychlo tu nahodis kombiky... >:D
    Fero, ale tu nikto netvrdil, ze OII je najlepsia cena/vykon, a siroko daleko sa na nu nic nechyta...a osobne si myslim, ze ked prejdeme s cennikom ku korejcom, tak aj focus, C4, astra a megane budu drahe, a najdeme lepsi pomer cena/vykon(tak ako ho meras ty)...a nehovoriac, ze o par rokov tu budu cinania...o kt. sme tu dnes este ani nechyrovali...
    ...nech si kazdy berie ten vykon a tu cenu ako chce...prezentovali sme tu na to dva odlisne nazory...ja ten Tvoj beriem-akceptujem, ked porovnavas len cennik a nic ine....tak by tu skodovku nekupil skoro nik...ked ten pomer berieme tak ako som ho pred chvilkou prezentoval ja...tak tabulky predaja hovoria dost jasnou recou...a kedze v dnesnej dobe kupa auta nie je lacna vec, tak predpokladam, ze k tomu dost ludi pristupuje zodpovednejsie ako len porovnanim cennikov a aktualnych akcii...pretoze to auto vacsina zivi aspon 3 roky...a vacsinou to tou cennikovou cenou nekonci...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:39

« Re: pomer cena/vykon

Nevim jak Megane nebo Astru, ale Focus ve slusnem stavu se proda okamzite a za velice rozumne ceny. Tyhle kary jsou fakt oblibene.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  11:38

« Bez nadpisu

to fero1234: suhlas uz raz som to tu pisal ze prejacovia Skody maju akysi "zotrvacny" pristup a ziju vtom ze svoje auta aj tak predaju. Laicka povest skodovky o dobrom pomere cena/vykon hra samozrjeme rolu.
    speedy gon: suhlas porovnavat treba Octavku s Jettou, ale nic ine nemozno cakat ako to ze Octavka bude v ramci koncernu lacnejsia. V porovnani so zrovnatelnou konkurenciou to uz platit nemusi. Octavia tazi podla mna najviac so svojho obrovskeho kufra, ktory je v ramci triedy najvacsi. Octavia 1 mala dokonca vacsi kufor ako akekolvek auto strednej triedy. Dnes uz to VW "obchodne" zrovnalo Passat ma o 5litrov vacsi kufor ako OII:-). Ten kto nepotrebuje tak velky kufor, moze vzhladom na obchodne agresivnejsi pristup predajcov kupit lacnejsie zrovnatelne alebo mozno aj lepsie auto. Ja by som pri sucastnej cene Focusov vybral namiesto mojej OII 1,6MPI Ambiente asi Focus s 115k 1,6l alebo tdci. ak maju este kusy z ponuky First edition tak 1,6l vo vybave Sport stoji 585tis. Moja OII stoji podla sucastnych cennikov predajcov Skoda 659tis. U Focusu by som teda usetril cca 80tis a ziskal navyse sportpack (16" AL, sportove sedadla, vykonnejsi motor...)-cize tymto davam zaroven za pravdu Ferovi 1234
    Tapecak OII rozhodne deleny je, mam cca 15 kvalitnych fotiek tapecaku po dmenotazi a tam to vidiet. Rezonancie robi prave ta delena kapsa, navyse je z tensieho a tvrdsieho plastu ako u OI. Interrier OII inak povazujem za jeden z najkvalitnejsich a najkrajsich v ramci triedy. Aj kvoli nemu som sa rozhodol pre OII. Nejake chybicky tu vsak su ako vsade. GolfV to ma vsak materialovo uplne rovnako, designovo pre mna dokonca horsie.
    Najvacsia blbost je striekany plast na madlach dveri. Som dost setrni k nim ale aj oskrabuje. Je to nastrek a snubny prsten mi uz urobil asi 3-4 skarede skrabance!!! Toto iste riesenie ma Superb a u jedneho znameho (nesetrneho) som videl hnusne poloolupane madlo na 2rocnom aute za cca 1mil :(. Ten isty nastrek je aj na plaste okolo vyduchov ventilacie. Mne sa z hrozou podarilo zistit ze je to fakt nastriekany skaredsi a lesklejsi plast. Pri cisteni interrieru som nasadil vonacku Ambi Pur hore nohami. druhy den som zhrozeny nasiel zosuverenu farbu v dlzke asi 5 cm a sirke pol cm az 1 cm na strednom vyduchu plus pielo svietiaci stekanec po mekkej casti palubovky dlzky dalsich 6-7 cm :shock: Po asi hodinovom cisteni, osetrovani tym najlepsim co sa dalo zohnat som sa musel zmierit ze mi z toho vyduch ta zosuverena matna farba zliezla a nieco zostalo viditelne aj na mmmkej zasti palubky. Vraujem preto pred otocenim tychto vonaciek hore nohami!!! Ale aj tak striekat plast mi pride *. Osobne som zastanca ucelneho designu teda takeho ktory vydrzi aj nejake chyby ci drcance majitela. Octavia I mala plasty skaredsie ale vydrzali aj drcance hranami lizi ktore moj kamarat inteligentenne pohodil na zadne sedadla a dorezali mi madla zadnych dveri. dalo sa to vsak jemnym orezanim prebytkov plastu skalpelom uplne zamaskovat.
    Stale vsak OII povazujem za jedno z najlepsich aut triedy (velmy dobry podvozok, pre mna nadcasovy a podareny design interieru aj exterieru, veeelky kufor, jeden z najvacsich priestorov na kolena pre zadne sedenie v triede a to aj pri razvore len 2,578m...) Urcite by bola pre mna stale aktualna pri vyberoch. Suhlas, predajcovia by sa mali viac snazit so zaujimavymi ponukami inak im este viac poutekaju zakaznici inde.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  11:18

to speedy.gon:
    porovnaj si, co si dal ze za 1.6 FSI, ktory ma predpisanu N98 a porovnaj si focusacky 1.6 Ti-VCT s variabilnym casovanim ventilov, a fici aj na N95
    tie predaje su pre mna tazko pochopitelne, ale stretol som sa s par ludmi, ktori si isli priamo do Skodovky, lebo zili v tom, ze ostatne znacky su drahe, ked som im ukazal, ze co stoja ostatne znacky, tak nechapali
    dalsia vec su firmy, jednoduchu Octavia+Fabia su klasicke referentske auta a nikto sa tym asi ani nezapodieva
    ani naklady na servis nie su nizsie-servisny interval focus 20 000km (vymena oleja 4000) megane 30 000/dva roky
    octavia ma variabilny interval, ale lejes tam drahy long-life olej
    a cena pri predaji ojazdeneho je podla mna iba docasna vec, v ludoch funguje zotrvacnost, casom sa to upravi
    ale aj tak
    535k vs 710k
    665k vs 810k
    tieto rozdiely tazko obhajis
    tyka sa to iba Octavie II, Fabia je momentalne celkom zaujimava volba
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  11:05

« pomer cena/vykon

potom sa ten trh v SR, v CR a dokonca aj v DE musel asi zblaznit, ked sa ta "draha" OII tak dobre predava, a este na nu ani akcie nerobia...a to este majitelia riskuju, ze im to ukradnu skor ako nieco ine...
    nema to cele logiku..ale asi do toho vykonu bude potrebne zaratat aj pristup k zakaznikom, pozri si cele forum, co robi Renault a pod., a aj ked mam dobre skusenosti s mojim miestnym servisom Renaultu a mamine ClioII sa doteraz nepokazilo, asi by som mal byt velmi rad, po tom co som tu vsetko cital...asi to bude strach alebo zle skusenosti co "nas" odradza kupit lacnejsie a lepsie vybavene auta...a radsej to "preplatit" u Skoda Auto...
    a bude to aj tym, ze predat rozumne po troch rokoch hoc aj dobre vybavenu astru, megana, alebo focusa je problem, hoci stare oktavky I idu ako na dracku...a maju slabsiu vybavu a neraz aj viac km, aspon v SR a CR...a to patri podla mna tiez k tomu vyrazu vykon...
    nebral by som tam len to co vidis v cenniku pri novom aute...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.05  10:45

Problem je v tom, ze skoro vsetci vyrobcovia ponukaju akciove modely
    len Octavia sa predava za cennikove ceny
    ten Golf bol od 499 000, vyssie motory za prislusny priplatok (1.4 FSI + 20000)
    dalsie priklady
    [odkaz]
    C4 5-dver 1.6 110k, 6xABG, klima, elektrika, radio ... 534 000
    porovnatelna octavia 1.6 MPI ambiente+doplatky (a to ma C4 lepsi motor - 710 000
    focus
    [odkaz]%20ponuka1.xl… /> Focus kombi 1.6 Ti-vct ghia 115 k 6xABG, klima, elektrika, 2-zonova klima, radio, 16" elektrony, senzory, alarm - 665 000
    porovnatelna octavia combi 1.6 FSI elegance+doplatky - 810 000
    + astra la leasing zacina na 420 000 (4xABG, central, ABS,...)
    megane je na leasing za 500 - 550 000 (1.6 combi, klima, ...)
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.11.05  10:22

« pomer cena/vykon

to fero: chvilku to trvalo, zorientovat sa v slov.cenach...
    nebudem komentovat vsetko, len to, kde si zasiel najviac do detailov...teda GOLF -podla www.vw.sk 3dv golf zacina s 1.4benzinom na 578tSk...neviem ci ten motor je vobec vhodny pre take auto..asi iba keby som bol na dochodku a nepotreboval by som chodit nikam inam ako na nakup a rocne najzdil tak 5tkm....je tam este Golf Slovakia...kt ma za tuto cenu 5dv....1.6 Golf je od 620TSK...OII, 1.6 El je za 660TSK, a to uz mas dvojz.klimu, elektr. a pod...takze porovnavas asi super zlavu od predajcu Golfov s cennikom na Skoda auto...ked pises 520TSK za Golf vs. 640TSK za OII...
    ale podla mojho nazoru by si mal porovnavat porovnatelne teda OII vs VW Jetta, a pod...Jetta zacina pri 655tSK...to si pri OII na cene Elegance s tym istym motorom...
    a prejdime na vyssiu vybavu s max.motorom 2.0TDi
    Jetta ma 2st. 940TSk 980TSK
    OII ma tiez 2st. 815TSK 885TSK
    a potom mi povedz co by si kupil radsej...ja by som urcite nevahal...a za tym co som napisal si stojim...pomer cena / vykon ma OII velmi dobry...
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  09:41

« Pomer cena/vykon

Viaceri ste tu pisali, ze Octavia ma v porovnani s konkurenciou nie najlepsi, ale dobry pomer cena vykon.
    Ja si myslim, ze momentalne je Octavia jedno z najdrahsich aut v danej kategorii.
    Ked si porovnam ponuky, ake su na Focus, Golf, Astru, tak nechapem.
    Napr. kamarat si kupoval Golf V (povodne chcel dobre vybavenu Fabiu, ale cena Golfu ho zlakala...) a v Octavia II v porovnatelnej vybave stala o 120 000 Sk viac (520k vs 640k). A to ani nespominam Megane, ktory nepovazujem za dostojneho konkurenta Octavie.
    Sokujuce veci vo vybave Octavie II:
    V zakladnej vybave nie je central, elektricke zrkadla ani okna - neskutocne, v aute za 500 000 Sk, a v strednej vybave pridali central, ale za dialkove si musite priplacat !!!
    Ani v najvyssej vybave nie su hlavove airbagy - no comment
    ked si to porovnam s Golfom, ktory ma v zaklade 6xABG, central s dialkovym, vsetky okna+zrkadla v elektrike, radio s CD, klima.... jednoducho normalne vybavene auto
    porovnajte si motory napr s Focusom...
    mne to vychadza tak, ze konkurencne ponuky su o 50k-150k lacnejsie, cize Octavia je dobre (ak zabudnem na vysledok v EURO NCAP), ale drahe auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  09:05

« Re: Re: Re: Vybiram

to FenderStrat:
    pokud jde o 2.0 TDI v O2, tak ja situaci tak dramaticky nevidim. Vykon motoru je pred "nastupem turba" skutecne vyrazne nizsi, nez po nem, coz zpusobi, pro nekoho mozna neprijemny, kopanec a zatlaceni do sedacky. Kdyz treba dam pri 1400 otackach plny plyn, chvili se nic nedeje a otacky pomalu stoupaji, okolo 1700 az 1800 najednou motor zabere a auto vystreli jako raketa.
    Pro posadku to nemusi byt treba prijemne, ale ja jsem se s tim pomerne rychle szil a hruba sila dvoulitru mi zcela vyhovuje. Jakmile se dostanu do situace, kdy mam pocit, ze by nebylo od veci se rychle z mista "vypakovat", predem is podradim, aby motor mel okolo 2000 otacek, a pak, pokud to je skutecne potreba, plyn na podlahu a bye bye. :-!
    Urcite ten turbo efekt je u 2.0 vetsi, nez u 1.9, tam to je asi lepe vyladene, nebo proste pri tom mensim vykonu se motor jevi subjektivne kultivovanejsi.
    Co se tyce pazoutu, nemam s nima osobni zkusenosti, ale zkusenosti mych znamych jsou, ze jsou to sice hezka auta, ale dost poruchova a dilensky zpracovani francouzskych aut obecne pry dost pokulhava. Ale to nemuzu potvrdit z vlastni zkusenosti. Ona ta skodovka, taky není zadna super kvalita, ale je to proste "domáci" auto, servis na kazdym rohu a pomer cena vykon zatim stale jeste jakz takz prijatelny.
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  23:09

« Bez nadpisu

.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.05  21:42

« Re: Re: Re: Vybiram

Hm,to je neprijemne... Pripomina mi to naseho prvniho anglicana ve firme-co chvili svou lancii obrousil o obrubnik. Vzdycky lakonicky a s typickym klidem poznamenal "Well, here goes my spoiler..." :-) Delali jsme si z nej srandu, ze v Londyne maji asi nizsi obrubniky.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.11.05  21:20

« Re: Re: Vybiram

ten naraznik je strasne vysunuty dopredu a nizko, co je extremne nebezpecne pri parkovani. je strasne zranitelny.
    a stoji, drzte sa: takmer 19.000sk (napr naraznik na 320d stoji 10.500sk)
    dalsie ceny nahradnych dielcov su tu: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  20:04

« Re: Vybiram

407 by som zavrhol, uz len kvoli tomu nepraktickemu prednemu narazniku
    No vis, on ten naraznik je mozna neprakticky, ale priznam se, ze vubec netusim, v cem je naraznik (krome narazeni do prekazek) prakticky.
    Nerad bych rozpoutaval nejaky flame, ale co se tyce vzhledu, tak OII combi je sice pekna a hezci, nez OI, ale vedle 407 SW je to jen opravdu osklivejsi mladsi sestra. Vzhled a naraznik neresim, v tomhle smeru mam naprosto jasno. :)
    chod si vsetko co pripada do uvahy vyskusat k predajcovi
    Jasne, to je bez debat. Ale na testovaci jizde nepoznam auto prilis do hloubky. Doufal jsem, ze se najde nekdo, kdo ma napr. obe auta ve firme a muze srovnavat po par (desitkach) tis. Km. Jedna vec je "laska na prvni pohled" a druha kazdodenni souziti s tou novou plechovou kamaradkou. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  15:59

« Re: Re: Vybiram

to MatuSmozno niekto iny si ho prave kvoli tomu narazniku kupi...
    to FenderStratchod si vsetko co pripada do uvahy vyskusat k predajcovi...oni Ti to velmi radi predvedu...a aspon budes vediet o com tu chlapci pisu...mozno Ti to vobec nebude vadit, ten 2.0TDi...a mozno sa Ti na jedno alebo na druhom nieco zapaci tak...ze nebudes viac rozmyslat...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.11.05  14:00

« Re: Vybiram

407 by som zavrhol, uz len kvoli tomu nepraktickemu prednemu narazniku
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  13:52

« Re: Ozdobné lišty

na VW stranke, ked som hladal nieco pre seba, som si vsimol, ze do Golfu5 davaju drevenne listy, a vzhladom, k tomu, ze pristrojovky su dost podobne, tak by som mozno hladal radu v najblizsom VW servise. Viem, ze to nie je asi celkom to co si chcel pocut, ale za pokus to snad stoji...
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  13:31

« Vybiram

Zdravicko vsichni, potrebuju mozna trochu postouchnout. Vybiram si nove sluzebni auto a vzhledem k specifikacim (cena bez DPH cca. 600 tis. Kc, verze N1) se mi hrozne zamlouva OII 1,9 a 2,0 TDI. Na druhe strane stoji mozna o trosicku drazsi Peugeot 407 SW 1,6 a 2,0 HDI. Mate nekdo zkusenosti s obema?
    to Exup: poctive jsem procetl cele tohle forum a bud jsem to prehlidl nebo to tam neni - jak dopadla reklamace te 2,0 TDI ohledne nedostatecnych vykonovych parametru v nizkych otackach?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.11.05  11:07

« Re: cakacia doba

Jasne, Audi vie aj teplotu aj tlak. Ale nezobrazuje to na MaxiDot. Zobrazuje to na MMI, MaxiDOT iba vyhodí obrázok sfúknutého kolesa a odporučí vodičovi skontrolovať tlak na MMI. Minulý týždeň som prezúval, ak by sa sem dali dať fotky, tak by som to priložil, cvakol som to mobilom.
    Ale samozrejme tam sú už špeci disky. A poriadne drahé. Zaujímavosťou je, že ak sa vezie v aute aj druhá sada diskov, systém sa zblázni a neukazuje nič >:D Ale zase u Octavie by to mohlo vypísať aspoň toľko, ktoré koleso má nízky tlak. Na to netreba žiadny dodatočný HW.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  10:14

« cakacia doba

no asi to klasicky ide podla typu motora a princip Ponuka-Dopyt...myslim, ze na 1.9 diesel sa caka najdlhsie...na zaciatku mali problemy, motoraren nestihala kryt dopyt...neviem ako to je casom...
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.05  10:11

« Bez nadpisu

Ještě bych doplnil že i teplotu pneumatik,u Audi.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  10:10

« to diamant - pasy

aj ja sa putam az po nastartovani, a niekedy az ked sa rozbehnem a zacne zvonkohra...ale niekto tu pisal, ze jemu to pipa na OII, hned po nastartovani a prijal by, keby mu to fungovalo, az po rozbehu, tak som mu napisal, ze na mojej OII to tak je...tak neviem, ci to je vybavou...ale snad az take rozdiely nerobia....
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  10:05

« kontrola tlaku

V Audi Ti Maxidot zobrazi, aky tlak ma jednotlive koleso a dokonca aj rezerva v kufri...
    ale to uz je iny princip ako cez ABS, a myslim, ze uz sa tu o tom raz pisalo, tak nebudem to dalej tlacit
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.11.05  10:03

« kontrolu tlaku v pneu na Maxidot-e

nezobrazuje...to uz musis mat VW alebo Audi...aby si to mal... :'-(
    maju to "dobre" premyslene...v tom Vlcom hrade...a nam neostava nic ine, ako byt Simply Clever :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.05  09:58

« Re: Re: Odpoveď na všetko

To karlos & diamant:
    Ja jsem na liftback cekal 3,5 mesice, pritom kolega mel kombika za 3 mesice presne.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.11.05  09:46

« Re: Re: Odpoveď na všetko

A máš aj MaxiDOT, alebo iba klasickú kontrolku? Mňa totiž zaujíma, či má spoločnú kontrolku aj MaxiDOT.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.05  00:41

« Re: Odpoveď na všetko

to diamant
    Ne, kontrola tlaku (dovozena z otaceni kol) je spolecna, kontrolka a zvukova vystraha. Plus tlacitko pro nastaveni, po dofouknuti, vymene kol atd..
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.05  00:09

« Re: Odpoveď na všetko

Dokonce o chlup víc než 3 měsíce ...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.11.05  21:58

« Odpoveď na všetko

karlos - ty si čakal 3 mesiace? Veď štandardná dodacia lehota je 6-8 týždňov.
    tengler - u 1,2 neviem o problémoch, akurát ten motorček už tak neťahá. A motory 1,4 MPI fakt mali nejaké opozdenie, ale bolo pravdepodobne dané FW RJ, lebo obvykle tuning alebo novší FW problém vyriešili.
    To chovanie O2 s naftou a benzínom je logické. Nafta má turbo a to veľa zmení.
    speedy.gon - zrejme novšie autá majú to pípanie pásov ošetrené. Ja sa tiež pripútam až po naštartovaní. Ale moje súčastné auto pásy totálne ignoruje. Vzhľadom na rok výroby 2004 ma to stále prekvapuje.
    speedy.gon - jasne, konfera mi napríklad pomohla u Fabie. Keďže kamoši už preskákali výmenu serva klapky rozvodu vzduchu na kulanciu, tak som vedel, keď mi to začalo blbnúť, o čo ide a hlavne že sa mám poponáhľať, lebo na tento diel platila kulancia do 70.000 km (mal som vtedy 68.000). Pomohlo, vymenili na kulanciu aj mne.
    speedy.gon - Solisto je fajn, len ma štve, že to nezobrazuje z tagu nič. Čo sa záruky týka, tak ak by sa pokazilo napríklad rádio, tak len vytiahneš ten konektor z rádia, niekam ho schováš a nič sa nedeje, Pokiaľ budeš mať USB konektor niekde v lakťovej opierke, tak si to nikto nevšimne. Nič ti predsa nebráni Solisto krabičku skryť pod prístrojovku a konektor vytiahnuť napríklad do tej lakťovej opierky obyčajným predlžovacím káblom na USB. A ak kúpiš taký kábel, ktorý má koniec prispôsobený na montáž do nejakého panelu, tak si vyhral (možnosť vyrobiť si predlžovák na mieru ani nespomínam, keď si to chceš nechať namontovať).
    Ako som už spomínal, pomer cena a hodnota je u O2 stále o čosi lepší, než u rovnako vybavenej konkurencie. Ale ja som si O2 vybral hlavne kvoli praktickosti (hlavne sa mi páči prístup do kufra, zadný stierač, rádio s podporou MP3. Len ma mrzia tie bixenóny.
    omicron - a signalizuje to aj ktoré koleso má nízky tlak, alebo len že došlo k poklesu tlaku? Inak ja práve špekulujem, ako do tej schránky narvať displej. Rád by som postavil do auta PC. Asi si kúpim celú schránku ako náhradný diel (kým ešte nemám auto) a budem špekulovať, ako to tam dostať a vyriešiť aj motorický výsuv. Ale ja požadujem dotykové LCD. No a druhým problémom je to, ako dostať z toho PC zvuk do rádia Audience, keďže nemá konektor na pripojenie CD meniča.
    Klima.S - keď sa ti to podarí dať dole, napíš potom ako. Inak je fajn, že tam vymysleli tie lišty, len som tiež myslel, že výber bude bohatší a bude aj drevo. Ale asi to veľký brat zatrhol.
    nero - veď si skús najskôr dojednať skúšobnú jazdu s rovnakým motorom a ak to nebude robiť, tak máš jasný dôkaz, že nie je u teba všetko OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  21:17

« Re:

"Jinak souhlas se speedym a dalsimi: O2 je opravdu hodne povedene auto. a kvalitni - stale na nem nemuzu najit zadne zavady a to se sakra snazim"
    Neříkej dvakrát :roll: Ale držím palce, ať to vydrží!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  19:15

« Re:

nero: Někdy "jde o vlastnost", někdy to výrobce "jenom nedokázal" lépe naprogramovat, aby to dostatečně rychle a přitom účinně spolupracovalo s řízením ostatních parametrů, zj. předstihu zážehu a bohatosti směsi. Někdo si toho ani nevšimne, někomu to vadí, někdo je překvapen, že na tempomat s mechanickým převodem na škrticí klapku (ano, i takové vozy existují, byť to vypadá velmi nelogicky) mu to jezdí rychleji, než "na plný plyn" (kterýžto byvše elektronický, někdy tvrdošíjně odmítá "plný kotel", poněvadž za daných provozních podmínek by docházelo např. ke zhoršení složení výfukových plynů pro zajištění správné funkce katalyzátoru...).
    Proto - světe, div se! - přinejmenším u vozů sportovního střihu probíhá renesance obyčejného lanka (lépe řečeno mechanického ovládání škrt. klapky přes bowden), jelikož při tomto řešení jsou reakce motoru na zacházení s plynovým pedálem výrazně bezprostřednější!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  18:17

« Bez nadpisu

Ja si nemyslim, ze by ten plyn byl zavadny, opravdu se mi zda, ze jde o vlastnost. Ale po tech dnesnich prispevcich, co tady ctu, mi to asi prece jen neda, a pojedu na navstevu do servisu, at na to mrknou (kdyz vam to vsem tak pekne plynuje :o))
    Jinak souhlas se speedym a dalsimi: O2 je opravdu hodne povedene auto. a kvalitni - stale na nem nemuzu najit zadne zavady a to se sakra snazim :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  12:18

« Ozdobné lišty

Nevíte někdo prosím, jak se sundavají šedivé ozdobné lišty v interieru??? Nechci je poničit a rád bych si na nich nechal udělat imitaci dřeva. Zatím jsem bohužel nenašel výrobce, který by to již děla. Musím přiznat, že na "dřevo" si potrpím a mrzí mě, že škodovku to zatím nenapadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  12:16

« Re: to tengler

to speedy.gon:
    Mel jsem na mysli popisovane chovani (zpomalena reakce) plynu u 1.6 MPI, a kterou jsem znal z Fabii jako "vlastnost". Me to u TDI funguje dobre. Napadlo me, ze treba ovladani benzinovych a dieselovych motoru je u O2 odlisne. Ale podle dalsich prispevku to spis vypada skutecne na zavadu, kterou by bylo asi nejlepe resit v servisu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…