Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

24.12.05  12:04

A aby som nezabudol, prajem vsetkym Oktavkam aj ich stastnym majitelom prijemne prezite sviatky a tisice stastne najazdenych kilometrov v novom roku!

24.12.05  12:00

« Re: Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

uz so to tu raz pisal - preco mam potom toho modreho smradu z ostrekovacov plne auto, ked sa teda prepina na vnutorny okruh ??? ked si to nan prepnen sam, smrad dovnutra nejde, uz som to skusal viackrat s rovnakym vysledkom... proste aj ked to tam teda je a funguje to, tak uplne bez efektu...
    no a vcera som uspesne vrazil do poctivo zabetovaneho zelezneho stlpika, ktorym si niekto oznacil svoju predzahradku pred domom, takze po vianociach tam idem dat ten cuvaci senzor...a asi aj rovno prestriekat zadny naraznik >:D

23.12.05  18:44

« Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topení

Takže několik čerstvých info od Skodovky

Kazda O2 z vyroby s C2 (Climatronic 2) ma nastaveno automat. spousteni vnitrni cirkulace pri pouziti zpatecky a ostrikovacu.

Jak jsem jiz psal, o tom me presvedcovali v servise. Po mych vyhradach, ze to neni rozpoznatelne (oproti rucni volbe) rozebrali pristrojovku O2, a zjistili ze to pracuje, ale s jinym zvukovym efektem (vyrazne mensim, az skoro zadnym), soupatka (klapky) se skutecne prestavuji. Proc to tak je, temer neslysne, nedokazali zodpovedet, nic o tom nevi (my tady vime vice >:D ), ale asi to bude jen nejake jednoduche zablokovani vstupu vzduchu zvenci, aniz by se spoustela cela sekvence vnitrni cirkulace...
    K nezavislemu topeni v O2, pri jeji dodatecne instalaci Thermotopem C od Webasta, a nutnosti nastaveni Climatronicu do urciteho rezimu (tj. ofuk skla a max. teplota), pri tento doinstalaci do stare O1 a stareho Climatronicu nebylo nic potreba pred odchodem z auta nic delat, proudovy ovladaci vystup z Webasta si umel toto v Climatronicu 1 zjednat sam. Bohuzel u C2 je primarni kontrola pres CanBUS, coz se provozuje v pripade original montovane sady topeni z fabriky, ale pri doinstalaci beznou sadou Thermotop C rizeni nefunguje prirozene pres CanBUS (tak automobilka nechce nikoho pustit), ale podstatne primitivneji nez to bylo reseno u O1 a stareho Climatronicu...

foto matuS

matuS 23.12.05  17:49

« Re: Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

lenze zapnutim nezavisleho kurenia sa nezapina riadiaca jednotka klimy aj s cidlami a vsetkymi servomotormi, to by si potom auto kazde rano roztlacal.
    tam je len cez iny okruh prirobene zapnutie ventilatorov na urcity stupen (ja mam tusim 2/8 )

23.12.05  13:56

« Re: Vnútorný okruh

mne by uplne stacilo keby preplo na vnutorny okruh pri ostrekovacoch...

Diamant 23.12.05  12:48

« Vnútorný okruh

Pýtal som sa kamoša, ktorý má OII 2,0 TDI s Climatronic-om a jemu to taktiež nezapína vnútorný okruh. Ani pri spiatočke.

Diamant 23.12.05  12:46

« Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

Takže ak to chápem správne, ak má auto Climatronic, tak sa nedá domontovať nez. kúrenie? Inak to nastavovanie max. teploty je fakt divné, veď aj Climatic by mal vedieť udržiavať predvolenú teplotu a keď je v interiéri hodne zima, tak by to malo kúriť na maximum.
    To chýbajúce diaľkové by ani tak nevadilo, ak sa dá do auta dvojcestný alarm, je možné ním ovládať aj kúrenie. Myslím, že nejaké sofistikované nastavovanie teploty v interiéri nie je potrebné, stačí povel zapni/vypni.
    Jasne, u toho park. asistenta to bude fakt tým napojením na CAN, ktoré fabrika nechce povoliť dodatočne dorábať. Navyše by to bolo podstatne drahšie riešenie, tak by to málokto chcel.

Lubos.1 22.12.05  23:25

« Re: Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

Ja musim tiez nastavit teplotu a smer prudenia vzduchu pred tym, ako opustim auto. Nezalezi na tom, ci je motor zapnuty alebo nie. Zaujimave je, ze ak mi ide kurenie a nemam ani klucik v zapalovani, da sa ovladat teplota, prudenie aj sila vduchu. Display sice nesvieti, ale ide to.
    Je to tak zapojene.
    Teplotu nastavujem na 23°C a staci to, prudenie vzduchu na 3.uroven zo siedmych.

foto matuS

matuS 22.12.05  21:18

« Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topení

my mame webasto na dvoch autach, ktore maju autom. klimu (picasso, c5) a u oboch nam pri montazi povedali, ze pred opustenim auta mame nastavit teplotu na max.
    co som si vsimol, tak nestaci ked vypnem motor a potom nastavim teplotu, treba to urobit este pred vypnutim, takze predpokladam, ze klapka ktora ovlada mnozstvo studeneho vzduchu primiesavaneho do systemu je zapnuta iba ked je motor on.

22.12.05  20:23

« funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topení

funkce Climatronicu 2 v O2
    K naší diskuzi o dalsich (skrytych) zajimavych funkcich Climatronicu 2 v O2 jsem zjišťoval nějaké info u Skody, a zjistil jsem, ze minimalne by se mel uzavirat vnitrni okruh pri zpatecce (coz me nedela !), a chteli kvuli tomu po me kopii prvni stranky ze servisni knizky, ze jim to jinak v MB nereknou (!) - to je nejake podivne, anebo to opravdu umi jen jen nejake rady od urciteho data vyroby... Zitra snad budu vedet vice...
    originál nezávislé topení
    nekdo tady horekoval na pruserem s original topenim, ktere dodava Skoda z fabriky (je to nova verze Webasto Thermotop V), ktere neohriva motor.
    U Webasta (jak ovzdy velmi ochotny pan Lang) jsem se dovedel, ze je to udajne opravdu problem s nejakym 3cestnym ventilem, ktery neumi dodat teplou vodu do chladiciho okruhu, ale jen do topneho systemu. Mj. tento problem je i pricina, proc je restrikce na objednavku topeni z fabriky, pokud mate DSG. DSG ma svuj vodni chladici okruh, a pry je tam nejaky konstrukcni konflikt. Zatim neresitelne pro topeni, dodavana v O2 z fabriky. Tak me to pripada, ze bylo neco usito hodne "horkou jehlou", a v pripade problemu se to proste vyresilo tim, ze to netopi do motoru, nejde to objednat k automatu, nema to ani dalkove ovladani (k autu za cca 0,7 az 0,8 megakoruny (!). No comment !
    Nu, Skoda jen dokazuje, ze cim drazsi auto si u ni koupite, tim mene si ho muzete nechat dovybavit - to jen potvrzuje informace, kterou jsem dnes take nalezl na strankach prislusenstvi k Octavii2 (www.skoda-auto.cz), kde je nabidka na doinstalaci nezavisleho topeni (specialni rada pro Skodovku od Webasta) v autorizovanem servise za sice rozumnou cenu (i vc. dalky za 26 kKc vc. DPH!), coz bude asi tiskovy sotek >:D , ale je tam take info, ze se to tyka jen majitelu aut s manualnim vetranim nebo jen Climaticem. Nu holt my s Climatronicem mame smulu!
    V nove O2 (presto, ze se o tom mluvilo) neni zadna priprava k nezavislemu topeni, takze pokud se rozhodnete pro dostavbu cestou klasickeho Webasta Thermotop C, je treba pocitat bratru s cca 50 kKc vc. DPH (topeni, dalka, montaz). To moc nepotesi !
    A zaverem - pokud si zvolite tuto cestu, pocitejte s tim (na rozdil od mene inteligentniho Climatronicu 1 v O1), ze vzdy pred odchodem z auta, ve kterem planujete spusteni nezavisleho topeni (!), musite na Climatronicu 2 navolit ofuk celniho skla, a maximalni teplotu. To skutecne u O1 nebylo nutne, a potvrdili me to na Webastu. Skutecne chutovka ! :'-(
    Ad Zadni senzory a napojeni na radio
    K tomu, aby to mohlu na origo radiich ukazovat vzdalenost, musi byt evidentne jednotka couvacich senzoru k radiu pripojena pres CanBUS, coz asi Skodovka nechce dovolit, zvlaste ne u aut v zaruce. Asi vedi sve...

Diamant 22.12.05  20:14

« Re: Parkovaci senzor

Lakované senzory by nemali byť problém, akurát sú to starosti a náklady navyše, preto to niekto nedal lakovať.
    V princípe by to nemalo byť problém napojiť na rádio, ale to asi u tej dodatočnej sady nepôjde. To by si musel nakúpiť všetky komponenty ako náhradné diely a zrejme by bolo treba naťahať viacej káblov, viac toho rozobrať, niečo naprogramovať. A tá dodatočná sada sa zrejme iba napojí na cúvacie svetlá, osadí sa do nárazníka, do interiéru pípač a hotovo.

22.12.05  20:10

« Parkovaci senzor

este sa chcem nieco poradit, nez pojdem do servisu... chcel by som dat dorobit zadny parkovaci senzor, lebo ani po roku jazdenia nie som schopny odhadnut kde to auto konci... :roll: videl som ho aj v prislusenstve na skoda-auto.sk ale zaujimalo by ma, ci
    - ci je mozne aby tie senzory vzadau boli vo farbe karoserie? videl som uz aj verziu s ciernymi a nic lakave to nie je...
    - a preco nie je mozne ten dodatocne dorobeny senzor prepojit so Streamom, ked je original skodovacky? aspon na stranke to pisu...
    vdaka za odpovede

Diamant 22.12.05  20:10

« Re: V.A.G.

blesk999 - opakujem naposledy, Aerolišty na Polo (čo som kupoval) stáli temer na korunu rovnako ako lišty na Superba či Octaviu II a bolo to cca 1200 Sk s DPH za pár. Predajňa Bosch.
    Navrhujem, kto by mal záujem, je možné sa zúčastniť aj e-mailovej diskusie o Octavii II na www.pandora.cz - tam sa jednotlivé témy určujú predmetom a je to prehľadnejšie. Ale samozrejme dá sa prispievať aj čítať na web-e.
    K čisteniu seadiel. Pokiaľ je to koža, tak ja používal Leather Cleaner od Armor All. Je to také niečo, ako opaľovací krém (konzistencia). Nanesie sa to na handričku a nejaký segment sa tým ošetrí a potom sa to miesto handričkou pretiera. Po chvílke znečistenie z kože zíde a ocitne sa na handričke. Zároveň je po ošetrení koža taká vláčnejšia a možno také 2 jazdy viac klzká. Preto je dobré pred jazdou ešte sedadlá raz pretrieť suchou utierkou alebo papierovým obrúskom.

22.12.05  20:06

« Re: AEROlisty

teraz co mam nove listy tak to opat stiera vyborne, v podstate na tie stierace nemozem nic zle povedat len to ze su prehnane drahe a ako som pisal nedavno, vydrzali mi presne rok... :roll: a este keby sa dalo nastavit automaticke prepnutie na vnutorny okruh pri ostrekovacoch, tak to by mi spravilo dot velku radost :D

speedygon79 22.12.05  19:40

« V.A.G.

Kde presne sa napaja V.A.G. v OII..pod sedadlom vodica?

speedygon79 22.12.05  19:37

« Supreme Ivory

k debatam o svetlom int., myslim, ze toho najviac popisal Diamant..co odporucas na cistenie...v origos manuale uvadzaju vlhku handricku, v najhorsom pripade s mydlom s neutralnym pH...co si pouzil na tu farbu po rifliach? Ja ju tam sice este nemam, ale chcem sa radsej pripravit vopred, aby potom nebolo neskoro.Dik
    k svetlam...dialka vs. xenony, je to zltejsie..to je jasne..ale ziadne problemy s black holes nepocitujem...skuste doladit nastavenie...a potom to bude oki...
    co k tym kodom k V.A.G.-u podarilo sa nieco niekomu zistit?

speedygon79 22.12.05  19:21

« AEROlisty

No aj podla mna su Aero podstatne drahsie ako normalne stierace...v AutoJarov je Aero za 1200CZK, normalne stierace s gumickami Bosch stali 790CZk...
    Skor by ma zaujimalo, ako ste spokojny so stieranim AERO v pocasi poslednych dni, kedy neprsi ale len tak mrholi, pripadne je pri snezeni cesta mokra a na okno to ide z auta predo mnou, tak vtedy to podla mna AERA nestihaju, je potrebne to dost ostrekovat, hlavne prava strana je mizerna....a najviac mi lezie na nervy posledne pretretie asi po troch sekundach, ked to je natiahne po skoro cistom okne zase nejake sracky z auta predo mnou...vtedy by som to pretretie najradsej zrusil...

Lubos.1 21.12.05  00:54

« Re: Re: Re: Re: Re: nezávislé topení

Nemam O2, ale dieselovu Mazdu 6. Rozsirovaciu sadu som nechaval montovat u autorizovaneho servisu Webasto (www.novosedlik.sk/kurenia.html - hladaj "Cenník rozširovacích sád pre osobné vozidlá (bez montáže)") - tam su uvedene vozy, ktore da daju rozsirit. Samozrejme netvrdim, ze je zoznam kompletny, ale ci sa da rozsirit O2 , to neviem.
    Ta rozsirovacia sada je vazne o dost lacnejsia (asi 35% z celkovej ceny) a jedna sa vazne o cerpadlo a ovladanie. DO som si uz montovat nedaval (+ dalsich 12 000 Sk).

20.12.05  23:31

« Re: Re: Re: Re: nezávislé topení

To Lubos1:
    Ty mas O2 ? Ta rozsirovaci sada me zajima, nebot jsem prave slysel, ze O2 je na to dobre pripravena, a rozsirovaci sada by mela byt o dost lacinejsi, nez komplet cele nezavisle topeni, jako u jinych aut (napr. O1). pry se jedna jen o doplneni cerpadla a ovladani... Kolik Te to stalo, pokud mas tedy O2 ?
    Jinak k tomu nize zminenemu problemu - to je prave pruser tech bufiku, keter tam dava Boleslav uz z vyroby

Lubos.1 20.12.05  23:25

« Re: Re: Re: nezávislé topení

to omicron:
    o tom som este nepocul, aby to takto fungovalo. Pod 'vodou' som rozumel chladiacu kvapalinu. Ja mam v aute tiez Webasto bufik z fabriky a ohrieva samozrejme chladiacu kvapalinu, aby sa beziaci motor rychlejsie zohrial. Dal som si to original sadou rozsirit na kompletne nezavisle kurenie, takze uz nemusi motor bezat a po cca 30 min (v zavislosti od vonkajsej teploty) je uz pekne zohriaty motor (resp. chlad. kvapalina) a aj interier. Proste klasika.
    Predpokladal som, ze ak sa jedna o Webasto, nemoze to fungovat inak. Iba tolko.

20.12.05  22:46

« Re: Re: nezávislé topení

To Lubos1:
    "...Nezavisle kurenie zohrieva chladiacu kvapalinu a ta zohrieva motor. Co je na tom podpasove?..."
    Ty jsi asi nejaky "unaveny" vid ?
    Ty jsi to nepochopil co zde Drevokocur22 popisuje ?
    Tak jeste jednou, original Webasto do Skodovky, montovane uz z fabriky do auta, topi jen do klimatizacniho (vetraciho) systemu, a neohriva vodu v chladicim okruhu, a tim take ne motor, coz je jinak obvykle a logicke u "bufiku" dodatecne instalovanych. Kapisto ?
    To Drevokocur22 :
    Uz jsem o tom problemu slysel, me to zase nechteli vubec dat, nebot to ma nejakou "kolizi" s DSG (kterou tam mam). Podezrivam canBUS, nebot webasto z fabriky s autem komunikuje prave pres canBUS na rozdil od dodelavek. Anebo je to jen nejaky stupidni konstrukcni konflikt, ktery nejaky magor nedokazal v MR2006 vyresit (!).
    K Tvemu problemu jsem jiz nekde neco zaslechl, ze to jde resit, nejlepe by bylo zavolat na prazsky office Webasta CZ, je tam moc sikovny a ochotny pan, ktery Ti jiste pomuze. Udajne to je resitelne.

Lubos.1 20.12.05  22:09

« Re: nezávislé topení

20.12.05  21:26

« nezávislé topení

tak v mé octavce 2 mám originál škoda ( webasto ) ale netopí to do motoru což je pro mě trošku podpásovka. Ohřívá to vodu a voda pak vzduch ale je tam nějaký ventil který to nepoušti do motoru. Nevi nekdo jestli se dá ta teplá voda poslat i do motoru a jak?

20.12.05  21:21

« Re: Přehlednost fóra

to petrius: souhlas forum je neprehledne. Informace jsou zde opravdu hodnotne skoda ze neprehledne .

foto Pete75

Pete75 20.12.05  20:25

« Přehlednost fóra

Ahoj, jsem tu nový a přijde mi, že tohle fórum je strašně nepřehldené. je tu spousta zajímavých příspěvků a rad, ale podle mne by to chtělo rozdělit na skupiny témat, třeba GUMY, KLIMA, CHIPTUNING atd.
    Co vy na to?

"-- skrytý --" 20.12.05  13:38

« Re: Zimni pneu

Omlouvam se Goodyear je Ultra Grip 7 , ne Eagle 5.

"-- skrytý --" 20.12.05  13:36

« Zimni pneu

Nechal jsem si na doporuceni namontovat PIRELLI SOTTOZERO,asymetricke pneu ,jenom o par bodiku za vitezem vsech testu GOODYEAR EAGLE 5. Auto je tiche ,pri velikosti 195/65-15 (kvuli montazi retezu) neni poznat rozdil oproti letnim 16 palc. rafkum.
    A HLAVNE - PIRELLI jsem vozil uz na predchozi Oktakce,diky odvodu vody je sqela na mokru (90 % jizd v zime).Na snehu ma byt neprekonatelna,montuji ji jako prvovybavu do BMW,Audi.
    Cenove na urovni Eagle.

"-- skrytý --" 20.12.05  12:21

to diamant naposledy 2ks ramienka Bosch stoja cca 600,- Sk. tiez dva ks aerolisty 1600,-Sk. Toto v jednom obchode-Forstinger v BA Pozeral som cenu pre OII. pre Almeru presne neviem ale +-par desiatok Sk pre oba typy. Boli tam vsak aj aerolisty za vyse 1000,- Sk za 1 ks.

19.12.05  21:58

« zadne airbagy

mozno ze tie zadne airbagy su tam schovane len nam pani z Mladej Boleslavi ich existenciu zatajili :shock: a predpokladam ze pojdu aktivovat nejakym tajnym kodom >:D

Lubos.1 19.12.05  20:50

« Re: Re: Re: Re: Michelin Pilot Alpin 2

Lubos1 - keby si dával pozor, zistil by si, že ja O2 ešte nemám a tie airbagy mám v služobnom aute.
    Ja som nic take netvrdil. Ak aj nahodou mas v nejakom aute ZADNE BOCNE airbagy, tak to urcite nebude OII >:D

Diamant 19.12.05  20:20

« Re: Re: Re: Michelin Pilot Alpin 2

tengler - je to veľmi divné, že sa vnútorný okruh nezapína ani pri zaradení spiatočky. Toto už fungovalo aj u Fabie. Pokiaľ sa ti zahmlieva sklo po pustení ventilácie aj keď je klima vypnutá, tak je niekde chyba. Je možné, že sa upchal otvor na odvod vody spod výparníka alebo niečo podobné. A odkiaľsi sa tam dostáva voda.
    blesk999 - Ja som kupoval na Fabiu (Polo) aerolišty Bosch priamo v Bosch predajni za cca 1200 Sk. Za pár! Rovnaký peniaz chceli aj za Aerolišty na šéfove Volvo, pričom podobne stáli aj komplet stierače. Samozrejme noname gumičky neberiem ani do úvahy, neosvedčili sa mi. Radšej kvalitné značkové.

19.12.05  15:03

« Re: Re: Michelin Pilot Alpin 2

Mám letní originál Turanzy, které až kvalitní jsou docela hlučné, takže rozdíl nepozoruji, ani na asfaltu, ani na sněhu.

"-- skrytý --" 19.12.05  14:58

« Re: Michelin Pilot Alpin 2

můžeš prosím porovnat hlučnost těchto pneu s letními..? Mám zimní Nokiany WR a je to znát jak na spotřebě tak i na hlučnosti

19.12.05  13:54

« Re: Re: Montaz DIN Radia

Predpokladam, ze ten origos dil tam asi sam nenamontuji? (nechce se mi do toho moc hrabat, je to firemni kara) Kde se da sehnat pouze ten ramecek?

"-- skrytý --" 19.12.05  13:12

« Re: Michelin Pilot Alpin 2

Stejnou chvalu mohu za sebe pet i na Dunlop Wintersport M3. O vikendu jsem je vyzkousel na ruznych povrsich a fakt jsem byl velice pozitivne prekvapeny, jak skvele ty gujmy sedi.

19.12.05  12:55

« Michelin Pilot Alpin 2

Michelin Pilot Alpin 2
    Mohu zde potvrdit naprosto spickove vlastnosti techto zimnich pneu, ktere jsem si nechal doporucit na zaklade ruznych testu, a na O2 jsou v soucasnych podminkach opravdu vynikajici - a to jak na snehu ujezdenem ci cerstvem, tak v brecce. Auto sedi jak vysite, ESP se temer neozve... :P

19.12.05  12:47

« pokrocile (neaktivovane) funkce Climatronicu 2 v O2

To HonzaP:
    "...Ve verzi s ostrikovaci svetlometu se da aktivovat V.A.G.em cela rada funkci,ktere nejsou bezne aktivovany - denni sviceni bez Light asistenta apod.. stejne tak jde aktivovat funkce Climatronicu (cas vypnuti recirkulace,vnitrni okruh,zapnuti zbylych dvou nezapojenych cidel teploty - celkem 12 !!!, funkce se zpateckou a HLAVNE - naprogramovani ofukovani v automatickem rezimu - zrusi se prepnutim na jeden ze tri napevno sepnutych prepinacu)..."
    Vim o tom, ze existuji tyto fce Climatronicu 2 (i jinych automat. AC), nicmene jsem zjistil, ze v servisech Skoda o tom nic nevi.
    To by nebylo nic divneho, jen kdyz si vzpomenu, jak jsem si u sve stare O1 kdysi nechal pri chiptuningu mj. VAGem aktivovat tzv. bezpecnostni funkce (automat. zamykani a odemykani centralu, odemykani dalkou jen ridicovi dvere - mam nyni nastaveno i na O2), coz v te dobe udivovalo techniky v mnoha znackovych Skoda servisech, kteri o tom vubec netusili, a dlouho trvalo, nez to sami zacali nabizet.
    Je to podivna obchodni polika Skodovky, kterou asi urcuje rissky bratr, aby O2 nebyla moc sofistikovana, a nedelala tak konkurenci svym koncernovym bratrancum. A tak umyslne zatajuji, a z vyroby neaktivuji spoustu funkci, ktere auto jiz umi, vzhledem ke sve vybave. Jako priklad bych jen vzpomenul sveho casu neuveritelnou sprostotu s tempomatem u TDI (napr. u O1), ktery je soucasti ECU kazde O1 TDI (facelift, a samozrejme i O2), a jeho aktivace spocivala jen v dokoupeni packy s ovladanim (dnes za par set korun). a aktivace teto fukce VAGem. Za toto si sama Skodovka nechala platit z vyroby cca 12 tis. Kč (!), znackove servisy sveho casu byly o neco levnejsi - uprava skutecne za par set korun.
    Soucasny problem s neaktivovanymi, ale naprosto logickymi funkcemi Climatronicu 2 (dale C2), ktere mj. maji naprosto samozrejme implementovane i konkurencni AC, je evidentne opet podobny problem, ne-li jeste horsi (nejaky bordel na vyrobni lince ve Skodovce). Mam take Eleganci se vsemi moznymi elektronickym udelatky, a kdyz pominu to, ze me dali take jen 60A baterku, tak me ty neaktivovane funkce C2 jiz dlouho zajimaly.
    Me to rovnež nepracuje, tzn. nechodi automaticke prepnuti do vnitrni cirkulace pri zarazeni R (mam DSG), ani pri ostrikovani celniho skla, nebo svetel (mam xenony). U te zpatecky snad neni o tom potreba vubec diskutovat (vzhledem k TDI), u toho ostrikovani bych to privital nejen u svetel, ale samozrejme i u predniho skla, protoze smrad z kapaliny je v zime naprosto priserny.
    Dnes jsem na toto tema vznesl dotaz u sveho prodejce, zpetne me informoval, ze na tu zpatecku to ma z vyroby fungovat - ale nefunguje, o ostatnich funkcich nevedi, a zminena dilenska prirucka (kterou zde zminil HonzaP) ve verzi, kterou ma servis zadne takove info pry neobsahuje (!). A uz vubec ne informace o dalsich pokrocilych nastavenich C2, jako jsou aktivace dalsich nezapojenych cidel, a HLAVNE naprogramovani ofukovani v automatickem rezimu (co se tim prosim mysli ?).
    Jedine co priznali, byla aktivace auto zapinani svetel po nastartovani i bez Light Asistenta.
    Zadam - prosim tedy HonzuP, zda-li by nemohl publikovat prislusne "kody" pro VAG, ktere umí tyto funkce zprovoznit, a nejlepe i publikovat presny popis techto funkci, vc. napr. i te zajimave pro servisni rezim C2, ktery u C1 umel ukazat presnou rychlost auta, a udaje vnitrnich teplotnich cidel.
    Jen pro presnost, moje O2 je jiz MR2006, vyrobena (na objednavku) a uvedena do provozu v 7/2005.

19.12.05  12:26

« Re: reklamacia drobnosti u OII

to blesk: ja som si dnes uzil s mojimi Klebermi Krisalp, uz aj lutujem ze som ich tam dal ale za 9000 aj s diskami mi ich k autu pribalil predajca a kto by odolal :-) mal som co robit aby som ich na tej snehovej kasi spolu s autom a so mnou udrzal na ceste 8-s a to este nehovorim ako to lieta na lade, niekedy mam fakt dojem ze jazdim na letnych...inak s tym ASR mam s minulej zimy taku skusenost, ze po vypnuti to chvilu nechalo preklzovat kolesa aby sa zachvilu opat same zaplo a tak dokola. som mal celkom problem sa z toho snehu dostat...
    to sketch: originalne prislusenstvo je prehnane drahe. ja som kupoval plastovu vanu do kufra za neskutocnych 1800 Sk a cakal by som, ze ako originalne prislusenstvo tam bude ten kus plastu sediet viac a bude presnejsie prisposobeny tvaru kufra oproti noname, co sa o tom prilis povedat neda... a uz to tu raz spominal, na stranke skoda-auto.sk je cennik prislusentva, ktory vobec cenami nesedi s tym, co predajcovia ponukaju. zevraj ide len o odporucane ceny, inymi slovami, autorizovany predajca v Malackach ma ti istu vec aj o 2-3 k drahsie oproti cenniku...

"-- skrytý --" 19.12.05  11:29

« Re: Montaz DIN Radia

Da se to zbastlit,ale nebude to pekne. Musi to totiz byt 2 DIN ramecek po otvoru misto puvodniho radia. Normalne je tam dvijita zaslepka.
    V cene 1600.- Kc je cela sada vcetne kabelu a konektoru. Ramecky se prodavaji i samostatne asi za polovinu.

"-- skrytý --" 19.12.05  11:19

« reklamacia drobnosti u OII

Asi som prechvalil Porsche Interauto Dolnozemska v BA(asolutne bez reci opravili alebo vymenili: vrzgajuce vyduchy pod celnym oknom, zahmlievajuci pravy svetlomet vymenili za novy, zada sa ze opravili piskotanie prednych okien pri vytahovani hore (elektricke).
    Odhalil sa vsak novy pazvuk od pravych prednych dveri. tento vrzgoce teraz prakticky bez prestania >:-[] Zrejme servisaci naozaj s tymi dverami nieco robili a mam pocit ze slabo utiahly vypln devri ci madlo. zda sa mi tam aj nejaka vacsia vola, ked potaham za to madlo (prave predne dvere). Uz som sa zlakol ze u nas nieco urobia na prvy krat a bezchybne (ono tak celkom bezchybne neni opraveny ani ten vyduch pod sklom. Sice prestal vrzgotat, zato je trochu oleptany nejakym lepidlom ci tmelom:(
    Inak asi som prechvalil tie Polaris II. bol som dlhsiu cestu a siel som trochu rychlejsie (chcel som este viac ale uz to moc plavalo:(. Na snehovej kasi a na vode bolo auto hodne neiste. Na kasi by som to aj cakal ale na vode uz menej. Pozdlzny aquaplaning proste slabota. :-(
    ASR na snehu do kopca: ano moze sa stat ze auto aj zastane. Tesne pred zastatim som ASR vypol a sice s pkeklzujucimi kolesami ale siel som dalej :D

"-- skrytý --" 19.12.05  11:06

to Diamant: neni pravda aerolisty stoja od 1500 do cca 2000,- Sk (podla typu auta). Nikdy som nekupoval len gumicky a ramienka s gumickami stoja od 100,- Sk (noname) za par do cca 600,- Sk za Bosch. Takze rozdiel v cene je dost dramaticky. Ale ako tu niekto uviedol, Aera maju svoje vyhody. Napr teraz v zime idu naozaj podstatne lahsie ocistit od ladu (je to hladka guma takze lad sa pomerne lahko olame). Taktiez to vyzer o dost lepsie:-)
    to sketch: moc by som to neriskoval s nejakou nahradou. Moze ti to zacat vrzgotat. Taktiez prevedenie je zladene s origo panelom, nahrada tazko bude mat uplne identicku povrchovku. Uznavam, mohlo by to byt lacnejsie.

18.12.05  21:54

« Montaz DIN Radia

Ahojky, prosim o info. Existuje nejaky "ramecek" do Oct.II pro montaz "normalniho" DIN autoradia? (krome originalniho skodovackeho za 1600 ;-((

"-- skrytý --" 18.12.05  20:30

« Klimatizace a ventilace

Mlzeni celniho skla:
    Jasne v lete to zamlzovani chapu. Taky tu klimu vypinam nekolik minut pred zaparkovanim, resp. zapnu ECON a ventilator skoro na maximum. Pekelny smrad z klimatizace jsem resil kdysi u Astry, takze vim, o co jde. Ale muj problem je jiny. Me se to mlzi ted v zime, kdy klimu nezapinam uz nekolik mesicu. Je to hlavne, kdyz prsi nebo je vlhke pocasi. Prijde mi, jako kdyz se nekudy dostava do ventilace voda, ktera se tam pak drzi. Po nastartovani se sklo zamlzi skoro okamzite, nekdy ale az po par desitkach sekund, kdyz uz jedu a to je potom legrace >:D .
    Automaticke zapinani vnitrniho okruhu:
    Tak tento vikend v zimnim marastu jsem mel moznost se presvedcit o tom, ze pri pouziti ostrikovacu (a to v obou pripadech, at uz se strika jen na sklo nebo i na svetlomety) se nezapina vnitrni ventilace, protoze smrad z nemrznouci kapaliny byl v aute citit prakticky okamzite. Ani pri razeni zpatecky jsem nezaregistroval zadnou zmenu. Normalne, kdy vnitrni okruh zapinam nebo vypinam rucne, je to po sluchu poznat, jak se prestavi klapky uvnitr ventilace a cele vetrani pak ma trochu jiny zvuk. U zarazene zpatecky ani pri ostriku to ale rozhodne nic nedela. Takze by me zajimalo, pokud se vam nekomu zavira ventilace automaticky, na jakou vybavu je to vazany. Mam Elegance s hromadou serepeticek a nic. >:-[] . Ani v manualu si nepamatuju, ze bych neco takovyho cetl. Diky za info.

Lubos.1 18.12.05  19:56

Cennik hovori jasne. Bocne su LEN predne. Vacsinou su zabudovane v sedackach. Ja mam tiez 2 alebo 3 znacky airbagov na kazdej strane auta - na stlpikoch - ale je to ten isty zavesovy hlavovy airbag. V kazdom pripade ziadne zadne airbagy O2 nema.

Diamant 18.12.05  19:25

Ešte som zabudol dodať, že u béžového interiéru až tak netrpia tie časti, kde sa odkladajú ruky. Snáď najviac trpí radiaca páka. Mám nafotený jeden béžový interiér v aute, ktoré sa používa ako predvádzačka prípadne ním jazdia aj zamestnanci danej predajne. Interiér je v béžovej polokoži a po 30.000 km bola akurát prešúchaná koža na radiacej páke tesne vedľa plaketky (ale netuším, čo s tým robili). Ostatok vyzeral veľmi dobre, hoci predpokladám, že interiér nijako extra nečistili alebo naň nedávali pozor.

Diamant 18.12.05  19:13

Lubos1 - Asi si nerozumieme. Ja mám v aute 2 čelné airbagy (teda na volante a nad schránkou spolujazdca), 2 bočné vpredu (teda tie, čo vyletia z predných dverí), 2 bočné vzadu (tie, čo vyletia zo zadných dverí a chránia panvu prípadne bok trupu) a 2 hlavové (teda tie záclony, čo sú od A stĺpika až po C stĺpik). Už je to dostatočne jasné? A či píše Škodovka v cenníku, že tie hlavové sú 2 alebo 4, to fakt neviem. Ja ich počítam vždy len za 2.
    Lubos1 - nepochybuj. Neviem, čo tvrdia predajcovia, ale ak sa napichneš na diagnostiku, tak uvidíš hodnoty z tých čidiel. Ak som to nedomotal, tak napríklad Fabia má čidlo teploty interiéru, čidlo vyfukovaného vzduchu na nohy, na tvár, na sklo, čidlo vonkajšej teploty, čidlo chladiacej kvapaliny, čidlo chladiaceho média (neviem, či len jedno). U Octavie s Climatronicom toho bude určite ešte viacej.
    Lubos1 - u Škodovky dostať aj gumičky, ale u ostatných značiek dostať len celé ramienka. A ich cena je veľmi podobná aerolište.
    Titanus - s béžovou látkou nemám skúsenosti, ale koža sa dá čistiť špeciálnymi prípravkami fakt veľmi dobre. Navyše na tej béžovej vidno zašpinenie skôr a teda človek to má snahu skôr vyčistiť. Ten čistič je zároveň aj na ošetrenie kože, takže vlastne sa tá koža aj pravidelne chráni pred popraskaním. Ja som tiež vždy nosil rifle a pravidelne som čistil sedadlo. Teraz už rifle nenosím a sedadlo sa temer vôbec nešpiní. Ale ono veľmi záleží aj od toho, aké sú tie rifle. Niektoré farbia viac, iné menej (ja som mal vždy sťastie len na tie menej farbiace, ale raz som viezol kamoša ...). Ale aj keď je ten čistič vynikajúci, už tie sedadlá nikdy nebudú ako nové. Ale nie je to žiadna tragédia (a to hovorí človek, čo chce mať interiér vždy tip-top).
    fero1234 - ako myslíš, že sa nastavujú diaľkové svetlá? To akože spolu s tlmanými sa nastavuje komplet vnútro svetla? Lebo pokial ide samostatne nastavit parabola pre dialkove, tak ju treba posunut viacej k zemi a je po probléme. Ale ktosi tvrdil, ze dialkove sa nastavovat nedaju. Preto som navrhoval to podkladanie celeho svetlometu.

18.12.05  17:49

Diamant: s tím béžovým interiérem jsi trochu potěšil. Rifle nosím z 95 % takže už jenom proto. Z dlouhodobějšího hlediska asi trpí taky části kde se odkládají ruce (opěrky, výplně dveří). Ale je pěkný.
    K tvrdosti sportovního podvozku - přiznám, že to hopsá podle zvlnění cesty, ale tlumení přejezdu děr a kolejí je v pohodě.

18.12.05  13:33

« xenony + dialkove

Problem s dialkovymi pri xenonoch je ten, ze pri Octavii II sa nastavuju aj dialkove svetla, ostatne auta maju dialkove napevno a nastavuju sa iba tlmene.
    Cize tam je skrutka, ktorou sa da nastavit poloha dialkovych svietiel a problem je vyrieseny.

Lubos.1 18.12.05  11:22

MatuS: Rýpnutie nevyšlo. Mám skutočne 8 airbagov a Lexus to nie je. Počítaj so mnou. 2 čelné, 2 bočné vpredu, 2 bočné vzadu, 2 hlavové. Teda spolu
    Rypnutie vyslo. Nevsimol som si v ponuke Skody bocne airbagy vzadu. Mylis si to s hlavovymi zavesovymi, ktore zacinaju pri stlpiku A a koncia pri stlpiku C. Lexus ponuka este 2 kolenne airbagy, niektore automobilky aj bocne zadne, ale Skoda to zatial nie je.
    Dost o tom pochybujem, ale nechcem sa hadat. Nieco podobne som mal niekedy aj v P307, kde bolo v marketingovych materialoch uvedena informacia o mnozstve cisiel v kabine, ale mechanik v servise sa iba zasmial a tvrdil, ze je iba 1 - na palubnej doske.
    ]obvykle ale ani u obyčajných stieračov nedostať len gumičky, ale sa menia celé ramienka. A také obyčajné ramienko stojí zhruba toľko isto ako aerolišta.
    gumicky dostat skoro vsade, aj ked osobne menim cele original ramienka a tie ma stoja v autorizovanom servise menej ako polovicu aerolist, takze urcite nestoja skoro rovnako.

"-- skrytý --" 18.12.05  11:20

« Vybijeni AKU u O II

Vsechny smluvni servisy Skoda-Auto dostaly pokyn k uprave (nebo vymene za nove) firmware autoradia Stream,pripadne domontovani elektronicke vyhybky k docileni nuloveho vybijeni AKU (norm. do 15 mA).
    Skoda-Auto prohlasila,ze jde o technickou chybu,zavinenou vlastnosti vyrobku.
    Nekolik pripadu nahleho vysazeni palubniho napeti pri jizde a tim zpusobene snizene funkcnosti brzd,posilovace rizeni,nefunkcnosti ABS,ESP apod. zrejme donuti svolat provozovatele k mimoradne servisni akci.

"-- skrytý --" 18.12.05  10:01

« Proc nechci u O II Xenony

Problem se svicenim u O II se nemusi resit "podkladanim" svetlometu",daji se seridit - nesmi to byt ovsem verze s vybojkami,kde dalkova svetla sviti panubohu do oken. Udrzeni svetelne stopy ma mirnou latenci,ktera pri pohybu auta znacne vadi a cidla pohybu to nezvladnou. Nekalikanasobne lepe sviti klasicke H7 spolu s H1 ,serizeni je i tak znacne komplikovane,nestaci jen klasicky regloskop. Ve verzi s ostrikovaci svetlometu se da aktivovat V.A.G.em cela rada funkci,ktere nejsou bezne aktivovany - denni sviceni bez Light asistenta apod..
    Stejne tak jde aktivovat funkce Climatronicu (cas vypnuti recirkulace,vnitrni okruh,zapnuti zbylych dvou nezapojenych cidel teploty - celkem 12 !!!,funkce se zpateckou a HLAVNE - naprogramovani ofukovani v automatickem rezimu - zrusi se prepnutim na jeden ze tri napevno sepnutych prepinacu). Podle dilenske prirucky se dodava automobil v zakladnim nastaveni a dalsich 26 variant lze aktivovat nebo inaktivovat). Podobnym programovanim pres CAN bus II a III lze nastavit i ostatni ridici jednotky.
    Jen vymozenost z FABIE (naftove verze) , okamzity ohrev vzduchu po nastartovani (na principu horke spiraly z teplometu) Octavia II nepochopitelne nema. Kdo poznal jak dlouho se naftak ohriva ,ten vi. Zato ma O II ohrev chladici kapaliny termosvickou ,pokud ECU vyhodnoti nabijeci napeti jako vyhovujici odberu (ve mestech pri kratkych jizdach pod 5 st. C ale tato vec nefunguje - pomaha vymena akumulatoru za 74 Ah se start.proudem 600 A (E). Bezny AKU 60 Ah vyhodnoti pri startu ECU jako nevyhovujici. (Skodovka do verzi Elegance 1,9 a 2,0 TDI montuje tento AKU standardne - pokud to lidi vedi a chteji to).

Diamant 18.12.05  00:57

« Odpoveď na všetko

Dlhšie som tu nebol, tak trochu dlhší mail.
    Ešte zopár skúseností s kamošovou OII. Trochu som bol sklamaný zo športového podvozku. Aj napriek tomu, že tam už boli obuté zimné gumy 205/55 R16,
    auto bolo fest tvrdé a bolo cítiť aj tú najmenšiu nerovnosť na vozovke. Prekvapilo ma to o to viacej, lebo som deň pred tým absolvoval skúšobnú
    jazdu s OII RS, ktorá mala obuté dokonca 18" disky a nebola až tak prehnane tvrdá. (Poznámka - vraj sa chystá odpočet DPH aj na OII Combi RS).
    Taktiež ma prekvapilo, že v tej kamošovej OII vŕzgal držiak na okuliare (pri otváraní) a mal som dojem, ako keby sa ten plast držiaka aj
    zdeformoval. Teda v mieste, kde ho v zatvorenej polohe drží západka pekne lícoval, ale rožky toho držiaku na okuliare boli ako keby ovisnuté dole.
    Nebolo to nijako tragické, ale taký 1-1,5 mm to určite bol.
    8. Ale aj napriek tomu mám na ceste strach aj ja. Je mi totiž jasné, že ak ma zramuje čelne kamión, ani 16 airbagov mi nepomôže. Ale ak by ma
    trafila ožratá ženská s Formanom, tak pomôžu (dnes som to videl, ženská prešla do protismeru a tam oryla bok takej mladej kočke s Fabiou, ktorá sa
    jej už nedokázala vyhnúť, Fabia ostala na ceste, Forman skončil v priekope).
    Omicron - mne sa ten kyjak (volič automatu u OII) nepáči. Doposiaľ najkrajší volič som videl u BMW, kde je na nerozoznanie od páky bežnej
    prevodovky.
    fero1234 - nech rátam, ako rátam, tak za tých 60.000 Sk (doplatok Ambiente->Elegance) dostanem výbavu v hodnote cca 70.000 Sk. A to ešte nehovorím
    o tom, že niektoré výbavy sa dajú doobjednať až od Elegance. Climatronic, tempomat, JumboBox, DO k CZ sú podľa mňa všeobecne užitočné položky. A ak
    sa ti elektróny nepáčia, dajú sa do Elegance vybrať iné a už za podstatne menší peniaz, než u Ambiente.
    tomis2 - sedadlá odporúčam aj ja v koži, ale tá bežová v intriéri je veľmi praktická. Na béžovej tak nevidno prach (hlavne prahy, kapsa na dverách)
    ale ani smietky a omrvinky (diely na stredovom tuneli). Okrem toho koberčeky sa dajú kúpiť aj v čiernej.
    Howard - u turbomotorov je kompresný pomer vždy vyšší, než je ten hardwarový vypočítaný z mechanických rozmerov motora. Takže aj keď je motor ten
    istý a má rovnaký kompresný pomer, tak ak sa motor viac prepĺňa, má vyšší kompresný pomer. Stačí si všimnúť, že napríklad FSI má kopresný pomer
    11,5:1 a TFSI "iba" 10,5:1. Ale prepĺňaním sa to všetko zmení. A len na okraj - američania stanovujú oktánové čísla inak, než je to v Európe, takže
    sa tie ich čísla nedajú porovnávať s našimi.
    š.team - ja som mal ESP už aj vo Fabii z roku 2002 a veľmi som si naň zvykol. Pozeráš sa na vec nesprávne. Neber ESP ako nepriateľa, ale ako
    pomocníka, ktorý dokáže to, čo ty nedokážeš. Teda ak sa dostaneš do šmyku, ESP dokáže pribrzdiť len jedno koleso, kdežto ty to dokážeš len veľmi
    ťažko. Ak si výborný vodič, tak sa do šmyku ani nedostaneš. Ale aj výborný vodič nie vždy musí mať veci pod kontrolou a vtedy to ESP neraz veľmi
    veľmi pomáha.
    Fero1234 - aha, takže to čo som tvrdil dávnejšie ja, je pravda. Teda že to pravostranné riadenie je na škodu veci. A ak by sme to vzali z tej
    stránky, že by normálna ľavostranná verzia OII dostala za čelný náraz 12b rovnako ako Fabia, tak to zase až také zlé nie je. Ono totiž nie je také
    ľahké urobiť väčšie auto také isté bezpečné ako to menšie. Ale samozrejme radšej by som sa díval na výsledok 13b v čelnom náraze.
    Ondra - podľa mňa nejakú vypovedaciu hodnotu tie EuroNCAP testy majú. Ale v prípade Octavie bohužiaľ vypovedá výsledok čelného nárazu iba o tom,
    ako je chráneny vodič v GB. Podľa mňa NCAP zvolili veľmi nesprávne pravostrannú verziu, lebo predpokladám, že sa predá viac ľavostranných. Inak plne súhlasím s tvrdením, že rozhodne neplatí "v 4* aute sa zabijem a v 5* už bude všetko OK".
    tengler - vyhrievaný volant má napríklad Phaeton, väčšina modelov BMW.
    Mitsi - a nedochádza k tomu detonačnému spaľovaniu až vtedy, keď je motor viac zaťažený?
    Titanus - kamoš má tú béžovú (dokonca iba v textile) a ani teraz to nevyzerá tragicky. Jasne, že nelezie do auta v zabplatených bagančiach, ale bežnú špinu to zvláda úplne OK. A samozrejme základ je nenosiť rifle, lebo tie zafarbia aj béžovú kožu (ale našťastie to ide tak na 95% očistiť).
    omicron - ja som mal vo Fabii čierny interiér a vymenil som ho zá béžový a taktiež som sa veľmi tešil, že na tom omnoho menej vido bežný bordel a hlavne prach.
    Pokiaľ sa OII javí ako pretáčavá, to je dobrá správa (inak aj kamoš mi tvrdil, že na hraniciach je jeho 2,0 TDI lift skôr pretáčavé). Pretáčavý šmyk dokáže ESP ukočírovať podstatne lepšie než nedotáčavý.
    Marios - 44 A.h má dokonca aj 2,0 FSI v základnej výbave. Akumulátor je hlavne na štart motora. A ak sa správne zvolí alternátor vzhľadom k výbave, tak ani tých 44 A.h nie je málo. Ale samozrejme ak je tam viacej výbavy, tak by som za štandard považoval 60 A.h. BTW mňa výrobca u benzínovej Fabie obdaril akumulátorom 60 A.h.
    DIM - nie len Climatronic, ale aj Climatic maju podstatne viac tepelnych cidiel, nez len to jedno, co je vidiet. To, kam sa ma fukat vzduch je uz tak trochu predporogramovane. Napriklad v lete, ked sa ma ochladzovat interier by sa malo fukat hlavne na tvar vodica a nie na nohy a naopak v zime ked sa kuri by sa malo fukat na sklo a na nohy. A este sa to meni podla toho, ako silno svieti slnko, aky je rozdiel vnutornej a vonkajsej teploty a podobne. Doposial mam najlepsie skusenosti prave s poloautomatickou klimou vo Fabii. Predtym som mal Climatronic v Golfe a ten stale fukal inam, nez by mi to vyhovovalo, takze rezim AUTO som vlastne ani nepouzival. Rychlost a smer vzduchu som reguloval manualne.
    speedy.gon - podla mňa je to dobré, že po dlhšej jazde sa zníži rýchlosť prúdenia vzduchu. Ja som to tak robil aj na Fabii. Napríklad v zime potrebujem interiér stále ohrievať (nakoľko sa ochladzuje napríklad sklami), ale po ustálení sa teploty to už nie je potrebné tak intenzívne. Takže riešením by bolo zníženie teploty vzduchu, ale to mi už potom začne fúkať odniekiaľ studený vzduch. Takže radšej som teplotu neznížil ale som znížil rýchlosť prúdenia vzduchu. Ak to takto robí automatika, tak je to OK. Rovnako v lete ak zapadne slnko, treba už chladiť menej. Ale ak sa zvýši teplota vháňaného vzduchu, človek má blbý pocit, takže sa zmenší prúdenie vzduchu a v aute sa udrží teplota.
    speedy.gon - vnútorný okruh sa na základe spalín zapnme napr. u Audi alebo BMW. Škodovky toto nevedia (bohužiaľ). Škodovky by mali zapnúť vnútorný okruh len pri tom cúvaní, ostrekovači. Ale napríklad niektoré autá (napr. Audi) majú vo vnútornom zrkadle aj snímač vlhkosti a na základe toho aj riadia odhmlievanie čelného skla.
    DIM - ventilátor pred chladičom nie je. On je až za. Ale nezapína sa vždy, keď klima beží. Beží iba ak je to potrebné, t.j. keď sa dostatočne chladič neochladzuje prúdiacim vzduchom.
    tengler - to, že sa ti po naštartovaní zahmlí čelné sklo je normálne. Klima totiž vysúša ochladzovaný vzduch. Ale keď odstavíš auto a klima bola zapnutá, trochu vlhkosti je v mieste vysúšania (výmeník) a v studenom potrubí sa taktiež vyzráža vzdušná vlhkosť a keď naštartuješ, tak sa tá vlhkosť vyvalí na sklo. Ak tomu chceš zabrániť, vypni klimu (A/C - resp. daj ECO) tak 3 minútky pred odstavením auta. Zároveň znížiš riziko vzniku nepríjemného pachu po istej dobe a oddiališ tak nutnosť dezinfekcie klimatizácie.
    speedy.gon - ono po tykých 2-och rokoch ani nezaškodí kúpiť nové koberčeky, pod pätou na plyne/brzde sa ten vodičov pekne prešlape.
    speedy.gon - mne sa to krídlo na RS-e páči, rovnako ako celá zadná partia. Predné hmlovky sú tiež super (okrúhle), ale tomu zbytku stále neviem celkom prísť na chuť. Nemôžem si pomôcť, ale stále sa mi zdá, že Octavia má trochu malé predné svetlá. Rovnako aj u nového Passatu sa mi zdajúp predné svetlá malé. Jetta má predok vyváženejší, nakoľko má podstatne väčšie svetlá (z Golfu).
    Fan!s - aj u Fabie bol nejaký max. čas zapnutia vnútornej cirkulácie. A rovnako aj u Fabie sa zapínala vn. cirk. pri zaradení spiatočky. Inak na tom strednom ovládači je tlačidlo na nezávislé kúrenie (ak je v aute).
    Ja som mal Fabiu a implantoval som jej Aerolišty z Pola a vydržali mi neuveriteľných 19 mesiacov. Potom sa to už nedalo vydržať. So stieraním som bol veľmi spokojný. Jednak sa mi páči ich vzhľad (menej zacláňajú výhľad) a v zime nemajú takú tendenciu zamrznúť (neutvorí sa zo stierača hrča ľadu).
    kvak - ak stierač skáče, je opotrebený. Gumička totiť obsahuje grafit, ktorý zabraňuje skákaniu. Časom sa grafit stratí a už to skáče - jedine výmena. Takže nečistiť gumičky nejakou chémiou, iba omyť vodou príp. špongiou a umyť aj miesto, kde stierače parkujú, nech sa do gumičky neotlačí špina.
    blesk999 - obvykle ale ani u obyčajných stieračov nedostať len gumičky, ale sa menia celé ramienka. A také obyčajné ramienko stojí zhruba toľko isto ako aerolišta.

Diamant 17.12.05  21:13

« Xenóny

Takže som mal konečne včera možnosť a vyskúšal som si xenóny v OII po tme. Týmto ďakujem kamošovi. Záver je ten, že tlmené svietia fakt výborne a nemusia sa hanbiť. Diaľkové majú síce takú vyslovene žltú farbu, ale to by šlo vyriešiť inými žiarovkami. Skutočne tie diaľkové svietia ako keby do neba (res. na koruny stromov alebo na vrchy budov). V princípe by to ani tak nevadilo. Ale vadilo mi to tmavé miesto. Mne to pripadalo tak, ako keby boli tie diaľkové naštelované privysoko. Ako keby boli tlmené svetlá nastavené správne a diaľkové privysoko, čo má za následok taký ako keby vynechaný pás. Takže ak by šlo celý svetlomet vypodložiť, aby svietil viac do zeme a potom správne nastaviť tlmené svetlá (čo musí ísť), tak je problém vyriešený.

17.12.05  14:04

« Re: Re: Re: Re:

Včera jsem to nestíhal se zastavit na montáži.Málem nám to ve svařovně utrhlo vrata a kousek střechy nám ulítlo.Tak sem toho měl hodně na běhání a telefonování.
    Zkusím se tam zastavit v pondělí a pozeptam se i na ten mód.
    Jinak jsem viděl ten středovej ovladač s nějakýma čudlíkama, myslím, že tam bylo OFF, jako to má VW.Nevím, jestli se tato varianta neoběví ve výbavě LaK .Jinak těch senzorů tam je víc, jsou například: venkovní senzor teploty vzduchu, senzor teploty nasávaného vzduchu do ventilace,2x senzor ve vedení ventilace vzduchu(pro každou zónu) + ten u těch lampiček.Jinak o žádném jiném nevím, je možny, že tam ještě něco je.

16.12.05  15:53

« Re: Re: Re: Re:

a to cidlo na strednom otocnom ovladaci nie je snimac teploty?

"-- skrytý --" 16.12.05  14:56

« Re: Re: Re:

To Fan!s - pochopil jsem, ze mate nejaky "vztah" s montazi OII, bylo by mozne se prosim zeptat na moznost "servisniho" modu - tj. zobrazeni sbernice, podobne jako u Climatronicu OI ? Nejak mi nejde do hlavy (a nesouhlasi s mymi informacemi) pocet snimacu teploty u Climatronicu v OII, tj. dvouzonove klimatizace, zde by prece jen melo byt vice "teplomeru", nez jediny "u lampicek".

"-- skrytý --" 16.12.05  14:23

« stierace

aero (celogumove) stierace predava prakticky na vsetky typy aut napr. Forstinger. Ceny su aj podla mna privysoke. 1500,- Sk za par a viac (podla typu auta). Pravdov je ked som prsiel u OI z obycajnych stieracov za 100,- Sk na Bosch (este nie aero) tak to vydrzalo rok a pol uplne super stierat. Teraz mam necely rok OII s aero a stieranie sa mi zda skor priemerne. Dnes som isiel v hustom snezeni a a pri stierani naspat (stierace dole) to stale mazalo snehom co sa na stieracoch drzal. nepomohla ani jazda na dialnici pri 150ke (neodfuklo ten nalepeny sneh zo stieracov).
    Natierat cim kolvek masnym nie je dobry napad, bude to skor horsie. malo by to mozno zmysle pri gumickach ktore maju tak 10 rokov:-) ale to snad uz nikto nema. Skor naopak gumicky treba odmastit liehom, to iste okena alebo lieh aj celne okno

16.12.05  13:24

« Re: Re: Re: Re:

Tak to mě překvapuje, mě to stírá pořád dobře, ale občas v zimě to skáče taky, s tím asi nic nenaděláš.........

16.12.05  12:23

« Re: Re: Re:

su to asi tie iste - Bosch AeroTwin. aj mna prekvapilo ako malo vydrzali, jeden stieral este ako tak dobre ale druhy priam skakal po skle 8-s skusal som ich vycistit, presiel som ich silikonovym olejom ale nic take nepomohlo. tak som sa s nimi rozlucil :'-(

16.12.05  12:00

Stěrače : já jsem u Fordu koupil takové ty celogumové, bez kovové konstrukce, co má Superb.....má to taky O II ?? Protože je tam mám už rok a půl a pořád jsou O.K. Měly by se asi dát použít i jinde.......

16.12.05  11:38

xenony nemam a ani ostrekovace prednych svetiel...neviem teda ci je problem len v mojom aute ale skutocne nemam pocit ze to prepne na vnutornu cirkulaciu...a ako zistis ze sa ti na vnutorny prepne pri spiatocke?
    inak mimo temu, dnes som sa po roku rozlucil so stieracmi, lebo ta zvukova kulisa co sprevadzala kazde zotretie sa uz nedala vydrzat >:D len ma dorazila ta cena 1500 sk 8-s stare dobre casy ked som za stovku kazdeho pol roka vymenil gumicky a stieralo to rovnako...fakt neviem v com je taka vyhoda tych stieracov, mam len dojem ze su drahsie...

16.12.05  11:21

V řídící jednotce by měl být nastaven maximální čas automatické vnitřní cirkulace.Nevím přesně kolik to je,ale dnes se pokusím pozeptat kolegů na montáži.

16.12.05  09:00

.........tak to u Mondea když zařadím zpátečku, tak začne foukat vzduch z opačné strany zezadu do vlasů....... Na vnitřní okru ale, myslím, nepřepíná, to jsem si nevšiml. V každém případě ale přesunutí klapky v potrubí na vnitřní docela chvíli trvá, to už přece musí být ta mlha stejně nasátá do průduchů.......při vjezdu do tunelu to možná smysl má.........ale tak co dál ?? Pokud je to náhlá změna, tak přepne na vnitřní a co když je ten tunel hodně dlouhý ?? Prostě čeká na další prudké sesvětlení ?? Co když se ale mezitím setmí :-)) Nepotí se potom v zimě skla tunel netunel ?? A dá se to přepnout zase na venkovní ??

speedygon79 16.12.05  08:48

2kvak:ked zapnem vnutorny okruh manualne tak bez smradu a nezapnem ho=smrad
    mas aj xenony s ostrekovacmi svetlometov? myslim, ze mne to pri ostreku svetlometov zavrie vonkajsi okruh...tak ako pri spiatocke....pri ostreku okna nepocitujem ziadnu zmenu okruhu...

speedygon79 16.12.05  08:32

« zadne kridlo na RS

btw. Ako sa Vam paci zadne kridlo na RS? Podla mna je super... ;-)
    porovnatelne nieco ma snad len MS Design, ako doplnok na OII..alebo viete aj o niecom inom?
    zase ten strieborny panel vo vnutri na mna posobi dost lacno... :'-(

speedygon79 16.12.05  06:51

2tengler:jasne...dela...a hlavne ked je teplota okolo nuly a nizsie, tak sa to este akoby znasobilo....

"-- skrytý --" 15.12.05  20:18

« Klimatizace

Mam take Climatronic, problemy s prilisnym topenim nepozoruji, vetsinu casu mam nastavene Auto. Za zvlastnich okolnosti si to ridim rucne, treba kdyz chci, aby mi rano v aute bylo rychle teplo, tak zapnu vnitrni okruh a foukani "na stred". Za tri-ctyri minut i ropak pekne topi, i kdyz rucicka teplomeru jeste odpociva na dorazu.
    Pridavam se taky k nazoru, ze za vlhkeho pocasi a pri vetsim obsazeni auta nestiha automaticky rezim odmlzovat skla. Vzdy musim sahnout po rucnim nastaveni.
    Pokud jde o rezim Econ, tak i dle manualu jde skutecne jen o vypnuti kompresoru klimatizace, tzn. ze se chladi vzduchem zvenku, pokud k tomu jeho teplota staci. Pokud ne, pak je v aute tepleji, nez je nastavena teplota na Climatronicu.
    Docela me ale zaujalo to automaticke zapinani vnitrniho okruhu. Nedokazu si ted vybavit, jestli pri ostrikovani skel citim smrad z kapaliny nebo ne. To musim vyzkouset! :shock:
    Mam ale jiny problem. Nekdy se mi stava, ze po desti sednu do auta a jakmile nastartuji a pusti se ventilatory, tak se okamzite celni zamlzi sklo. Takze misto, abych okamzite vyjel, tak musim zapnout ofukovani celniho skla a nekolik desitek sekund cekat, nez se okno odmlzi. Vypada to, jako kdyz se nekde v systemu ventilace drzi voda. Dela to taky nekomu? Podotykam, ze to dela i v zime, takze nejde o vodu vysrazenou na chladicim telese klimatizace.

15.12.05  17:09

ked sa teda pri ostrekovaci prepina na vnutorny okruh cakal by som ze to aspon nejaka kontrolka da trochu najavo... ale potom preco ten velky rozdiel pri ostrekovani skiel - ked zapnem vnutorny okruh manualne tak bez smradu a nezapnem ho=smrad

15.12.05  17:07

To DIM:
    "...ale asi mé vzdělání není dostačující proto abych pochopil proč zapne CLIMATRONIC vnitřní okruh při zpátečce. To jako abych se nedýchal vlastních výfukových plynů do kterých bych mohl vjet ?? Pak by to chtělo čidlo i na zadní vítr !! Proč se zapíná vnitřní okruh při ostřiku světel fakt nevím, při změně osvětlení taky ne ......napadá mě jen zmatené čidlo, které si myslí že strašně vysvitlo nebo zapadlo slunko a začne šlapat vodu ..."
    Nu DIMe, skutečně je to tak, že vnitřní okruh se u sofistikovaných AC uzavírá při zpátečce proto, abychom si nemusel nadýchat vlastního smradu, zvláště my dehťáci.
    Při ostřiku světel to má též jednoduché vysvětlení, stejně tak si nechceme čuchat smradu z kapaliny v ostřikovačích, kdy zejména ty zimní nemusí každému vonět. Na ostřikování světel jsou totiž použity vysokotlaké ostřikovače, při jejichž použití vzniká kapalinová mlha, která může být vzápětí nasáta venkovním okruhem AC. Myslím, ale že u lepších AC se to uzavírá při jakémkoliv předním ostříknutí (sklo i světla).
    Náhlá změna osvětlení zase signalizuje s největší pravděpodobností vjezd do tunelu, a to snad už nemusím komentovat >:D
    Problém, je ale ten, že si nejsem jistý, zda-li tyto známé funkce Climatronicu 2 (i jiných AC), má nastavena i má O2, je jisté, že např, Passat nebo Golf s C2 to tak má...

15.12.05  14:49

-.............ale asi mé vzdělání není dostačující proto abych pochopil proč zapne CLIMATRONIC vnitřní okruh při zpátečce. To jako abych se nedýchal vlastních výfukových plynů do kterých bych mohl vjet ?? Pak by to chtělo čidlo i na zadní vítr !!
    Proč se zapíná vnitřní okruh při ostřiku světel fakt nevím, při změně osvětlení taky ne ......napadá mě jen zmatené čidlo, které si myslí že strašně vysvitlo nebo zapadlo slunko a začne šlapat vodu :-))

15.12.05  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Souhlas

15.12.05  11:54

Jen pro upřesnění.Ten senzor snímání slunečního svitu je umístěnej na přístriojové desce, mezi těmi problematickými lištamy ofuku předního skla.Tento senzor má jen auto osazené Climatronikem, senzor pro snímání teploty je umístěn na stropě,tam jak jsou lampičky.
    Vše funguje,tak jak napsal DIM
    To Kvak: OII má automaticky přepínač na vnitřní okruh, funguje to při zařazení spátečky, při ostřiku světel , při náhlé změně osvětlení(senzor snímání slunečního svitu), toto vše funguje, jen v autě s Climatronikem.

15.12.05  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vzdělání mám v tomto směru dostačující :-)) Jde jen o hru se slovy a s termíny. Klimatizací je v souvislosti s auty vždy nazýván systém, ketrý umožňuje aktivní ochlazování........ A nebo chceš říct, že když je akce klimatizace zdarma, že předtím sis koupil auto bez "různých senzorů, klapek, ventilů, řídícího procesoru atd....?? " Pokud chceš opravdu bazírovat na termínech a slovech, pak kompresor samozřejmě není žádným zdrojem chladiva, naopak, kompresor je zdrojem tlaku, a ten je příčinou ohřívání ne ochlazování :-)) V každém případě pokud je v autě klimatizace na ECON znamená to, že je tento kompresor odpojen, ( a současně není připojen jeden z ventilátorů před normálním chladičem )........ tudíž kompresor nestlačuje , a proto neubírá motoru žádný výkon ( mimochodem pokud se nepletu až 8 KW, ten ventilátor tak 3kw ), a proto je jízda ekonomičtější. Myslím , že pro srozumitelnost by měl pojem klimatizace v souvislosti s auty označovat právě ten systém aktivního chlazení,

speedygon79 14.12.05  16:37

no ja to Auto tiez moc nepouzivam,a preto prosim o radu dlhorocne skusenosti... ;-)
    ale ked zaradim spiatocku....tak to ofukovanie zosili...ako by to bolo na vnut.okruh...alebo co...

14.12.05  16:23

pri cuvani, ostrekovacoch a neviem pri com este sa myslim prepina na vnutorny okruh len pri VW - myslim, ze golf to ma ale OII nie. a urcite sa na vnutorny neprepina pri nejakej zhorsenej kvalite vzduchu. ale co mne najviac vadi na climatronicu, ze pri plnom aute a uprsanom pocasi zapnute AUTO nie je schopny vobec odmlzit skla, stale musi byt zapnuty ten ofukovac celneho skla. a to nehovorim aky vzduch je vnutri, takze vsetko si musim nastavit manualne aby som vobec videl dopredu a dalo sa tam dychat 8-s takze v poslednej dobe ten rezim AUTO viacmenej ani nepouzivam...

14.12.05  15:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

To DIM:
    Nevim jake mas vzdelani (nic ve zlem), ale kompresor je jen zdrojem chladiva pro klimatizaci. Klimatizace je celý systém pro výměnu, chlazení, odvlhlčení a distribuci (automatickou) vzduchu do nějakého prostoru, vč. různých senzorů, klapek, ventilů, řídícího procesoru atd.. - více jistě najdeš v odborné literatuře.
    Takže to prosím nepleť >:D

speedygon79 14.12.05  15:36

vidim, ze sa tu spustila vasniva Clima debata: preto som dopisal ako to mam zapnute, aby som odhalil, ci nerobim pri nastaveni nejaku chybu...
    snad este jedna vec na omicrona, mas klimu zapnutu na Auto a Eco, alebo len na Auto alebo ako? Pretoze ako jediny si tu prehlasil, ze s tym problem nemas a ze mas dlhorocne skusenosti...skus prezradit ako to nastavujes...urcite mas vychytane vsetky muchy...
    Nestava sa Vam, ze to po istom case jazdy, ked sa ta teplota v kabin ustali na nastavenom stupni, Auto znizi mnozstvo vzduchu, kt. do kabiny ide ventilatorom (u mna potom svetia 1-2dieliky), a to u mna vyvolava unavu, tak to musim pridat, a tym sa mi zrusi Auto...ako to riesite aby Vam to auto ostalo, ale neuzatvaro privod vzduchu?
    2 omicron:
    nebo ten, kdo ma tento neprijemny problem se skutecnym Climatronicem, by mel rychle upalovat do servisu, nebot se to takto skutecne podivne u Climatronicu nechova...
    asi tu Teplotu premeram a ked to bude rozdiel aspon 3stupnov oproti nastavenej na displeji, tak do toho servisu pojdem...
    a este jedna vec, Auto pri vjazde do tunela, kde je vacsi obsah skodlivin a znecistitenia zapne automaticky vnutorny okruh alebo nie... :?:

14.12.05  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Klimatizace pro mě znamenalo kompresor A/C. Pokud je klimatizace ventilátor a výduchy, tak tu měla i Š1000 MB.

14.12.05  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

To Prusvit:
    Presne tak to je, jak pise Prusvit, Ctronic2 ma tech cidel nekolik, vcetne toho slunecniho, ktere zacne prichlazovat pri nahlem vysvitnuti slunce jeste predtim, nez to zpusobi otepleni uvnitr - to uz umel Ctronic1 v O1.
    Tlacitko ECO skutecne neni pro vypnuti klimatizace, ale jen pro vypnuti kompresoru, a funkce AUTO (tj. s kompresorem) je aktivovana opet nejen svym tlacitkem, ale stejne tak nekterymi specifickymi rezimy klimatizace, napr. uzavreny obeh, rozmrazovani celniho skla atd..
    Jinak ten servis mod Climatronicu2 by me tez zajimal...

"-- skrytý --" 14.12.05  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Zdravim. Domnivam se, ze zde trochu dochazi k zamene pojmu, co znamena klimatizace. Nedelam si narok na pravdu, ale domnivam, ze jde o regulaci teploty v definovanem prostoru, s vyuzitim ruznych zdroju "tepla" a "chladu". U automaticke klimatizace (Climatronic) je tato regulace automaticka dle prednastavene hodnoty. Zapnutim ECO se nevypina regulace teploty, ale jako zdroj "chladu" se nepouziva kompresor, ale chladnejsi venkovni vzduch, tj. klimatizace je stale funkcni. Cidel teploty by melo byt vic, stejne jako cidel slunecniho svitu (nevim, kde jsou, ale u vicezonovych klimatizaci je to jaksi zakladni predpoklad, ale i u jednozonove u O1 jich bylo nekolik) a podle vyhodnoceni techto cidel pak je dodavan prislusne teply vzduch na prislusna mista.
    Zajimalo by me vsak, zda lze u Climatronicu "vyloudit" servisni mod podobne, jako to slo u O1 (Clima????), kdy pri soucasnem zmacknuti tri tlacitek pak bylo lze na displeji klimatizace mozno videt udaje spousty cidel motoru, klimy, rychlosti apod. - zobrazeni standardni sbernice.
    Diky.