Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  09:44

« Bez nadpisu

to s tymi stieracmi mi tiez nie je celkom jasne. ked prepnem pravu ovladaciu packu smerom dole a okno zotrie raz stierace (pravy) "zaparkuje" niekde v strede medzi okrajom skla a viditelnou castou zvnutra (alebo inak-zvnutra na neho nevidno). Ak vsak strieram normalne stiarac zostane podla mna trochu vysoko (ciastocne ho vidno zvnutra)-okrem mierne zhorsenej aerodynamiky to problem neni. Je to OK ci je to na riesenie?
    Ale po tom ako som bol na lyzovacke s boxom (pri 120km/h spotreba cez 10l), kvoli tomu som ani rychlejsie ako 130-140 na dialnici nesiel a aj mierne aerodynamicke zhorsenie by som nepodcenoval. Priecne nosniky mam origo Skoda, box som mal pozicany-Baumaxacky kram (aj tak stal 7000,- Sk). Islo o 30cm siroky a 27cm vysoky box-cize dost uzky. Okrem spotreby sa hlasil prisernym hucanim (pocutelny od 50-60km/h) Su z aerodynamickeho hladiska lepsie vyriesene nejake znackove boxy od Thule, Mont blanc ci nie? Spotreba a hluk samozrejme pojde hore aj so sebelepsie aerodynamicky riesenym boxom, ktoreho zakladom by mala byt minimalna celna plocha a tvarovanie bez nezmyselnych vystupkov a hran, ale snad to moze byt aj lepsie. Ak nie Stoji za to uvazovat nad autom na dovolenky co box nepotrebuje. Maju niektore kombiky aj moznost vaku na lyze?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.06  00:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

Blasio: Souhlas, ale nedalo mi to si malinko nepopichnout....a po pravde receno, kdyby se Octavia II RS prodavala jako 4x4, tak bych do ni sel.
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.06  20:35

« Bez nadpisu

Chtěl jsem se zeptat:co znamená nově definovaná klidová poloha stěračů;to je ten spodní doraz na kterém odpočívají a pokud by se tlačily na výstupek pod oknem tak se přenastaví výš?
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.01.06  19:18

« Bez nadpisu

pucmelod: no to aby sme pochopili, co si chcel povedat to staci poslat raz ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.06  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

Nic ve zlým Pucmeloude-co se škádlívá...nechme to bejt-ani to asi na tento tread nepatří aby jsme se tu handrkovali.Vždyť jsou to jenom auta ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

Blasio. To vis ze tam lance ten odkaz soupnul..vzdyt to musi byt jeden ze slavnostnich dnu Skodovkaru, kdyz konecne duveryhodny nemecky casopis jasne ukazal, ze nemecky auta jsou nejlepsi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  22:29

« Re spotreba

To blasio
    Tak mam po problemu mel jsem na strese nosic lyzi a svete div se 2-3 litry navrch no to bych nikdy neřekl. Dnes jsem jel dálku 320 km 1/2 na 1/2 cesta a dalnice a spotreba 6,6 pritom na dalnici tak 140 porad. Takze se mi ulevilo ze to nebude tak hrozne s tou spotrebou jina jsem zkousel tech 160 a spadlo to bez toho nosice z 11 na 8 coz je masakr ( asi na te aerodynamice neco je)
    Jinak bufik jde do servisu zitra jenom mi vyblokuji chybu bufiku ( uz dostali navod jak na to ) a jestli to nepobezi tak si to nechaji
    Ja jedu do Monte Carla na WRC tak maji na to ctvrtek,patek tak v pondeli napisu co a jak.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  18:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

inac nechcem tym povedat, ze je oktavia zla, to urcite nie. Postavil som ju voci velmi silnemu superovi a obstala naozaj dobre. Naozaj ma to auto prijemne prekvapilo.
    Len bohuzial sa mi potvrdilo, ze pokial sa tam da troska viac vybavy, tak je to drahe auto.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  18:39

tak som bol dneska otestovat corollu verso 1.8vvti a hned potom oII ambiente 1.9tdi 77kw.
    S oboma autami sme isli tu istu trasu.
    no toyota je jednoznacne vacsia, aj v interieri - vo vsetkych smeroch. motor 1.8vvti je uplne super, mal najazdene iba 100km, ale tahal od 2.000ot az do 6.000ot uplne nadherne. vysledna spotreba 9.4l/100km.
    Co bolo super - tak mrezu vobec nebolo pocut. Cele auto posobi velmi robustne, zvuk zatvarania dveri ako u mercedesu. Plna vybava - 9 airbagov atd... a ma najlepsi crashtest v triede.
    Oktavia nebola vo verzii kombi, ale nevadi. Motor tahal tiez dobre, co som bol rad tak sa rychlo zahrial (kurilo to uz o 5minut)
    Vysledna spotreba okruhu bola 5.9l/100km. Obe hodnoty samozrejme podla palubaka. Oktavia na mna spravila velmi dobry dojem!
    Okruh bol - asi 7km drbkanie sa po malych ulickach a semaforoch, potom 8km dialnica 130km/h, potom zasa asi 4km drbkanie sa.
    Zaverecne porovnanie sa robi velmi tazko: obe auta maju pomerne hlucne motory. Obe dobre tahaju. Obe auta pri 130km/h priblizne rovnako tiche. Obe maju priblizne rovnako tuhy podvozok. Obe nevrzgali ani nehrkali (oktavia mala 5000km)
    Z oboch dobry vyhlad, vyborne sedacky, krasne interiery. Obe su fakt dobre auta. Nebranil by som sa ani jednemu.
    Na zaver ceny - toyota stoji 940tis. 40 daju zlavu a k tomu este aj tazne zdarma (tazne stoji 24.000sk). takze 900tis s dph aj s taznym
    u skodovky je to samozrejme troska ine, lebo tam je vyber vybav velmi bohaty. Ked som ale dal do Oktavie vsetko to, co ma Verso, tak oktavia vysla okolo 880tisic. Zlavu by dali max 2%, cize cca 860tisic.
    Je ale dolezite povedat, ze oII nemoze mat hlavove airbagy (kvoli mrezi N1) a dazdovy senzor, lebo potom treba este priobjednat nejaky dalsi zrkadlovy paket - potom sa uz cena vyrovna.
    take veci ze toyota ma 16tky kolesa a oktavka 15tky nechcem uvadzat do porovnania, lebo u sluzobneho auta su tie 15tky kvoli cene aj vhodnejsie.
    Samozrejme nedaju sa obe auta uplne porovnat, pretoze toyota je vacsia a je to benzin - rozdiel v spotrebe 3l/100km je celkom dost - najazdi sa asi 100.000km za 3 roky, cize cca 100.000sk sa usetri.
    Ja som postavil benzin proti dizlu preto, lebo takto su to vyrovnani superi.
    Skodovka nema adekvatny benzinovy motor k 1.8vvti od toyoty a tento 1.9tdi 77kw sa mi zdal najvhodnejsi.
    Zaver:
    Ujovi sa viacej paci toyota, takze ak sa povoli ist na 900tisic, tak ju urcite zoberieme. Jedine negativum voci oktavii je vyssia spotreba. Inac ma voci oktavii viac pozitiv - je to toyota, 3r zaruka, nekradne sa, vyssia pasivna bezpecnost, vyssia variabilita.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

To Drevokocúr:
    Já se dotahuju na 8kkm a celkovou spotřebu mám 6.3.Jezdím kombinace cesta-necesta/dálnice tak 1/3ku 2/3.Musím k tomu ale říct že jsem spíše jezdec s lehkou nohou.Mě je to zkrátka proti mysli v půli kopce nebo před ním hodit cihlu na pedál.Radši využiju kinetickou energii nasbíranou cestou z kopce kde to smažím klidně 150,ale plynule se na těch 150 dotáhnu.Jinak s předjížděním na okreskách problém nemám-ten krouťák mě bohatě stačí a to mezi 2-2.7tis.otáček většinou na 4,pak jdu vejš.Jinak ustáleně jedu kolem 130(of course-dálnice).Můj osobní rekord je spotřeba 5.4 a to dokonce teď v zimě.Jinak mám pocit že to žere stejně léto/zima-je to taky tím že na zimu mám 15 a léto 16(205/55-všemi zde proklínané Turanzy).
    Olej se drží perfektně-ještě jsem nedolíval-pořád přesně mezi ryskama.
    Hele,co ten bufík-už je spravenej?Není to to heblo co ti zvyšuje spotřebu? :-)
    Té spotřebě co máš při 160 bych věřil-zkus to o 30 míň nebo si na Maxidot radši nalaď výstup z rádia ať tě to tak nenasírá.. ;-)
    To Lance:
    To je gool;doufám že jsi ten odkaz šoupnul na diskuzi o 4x4 kde dominujou nafoukanci se Subaru :P Oni to tam budou minimálně 2 týdny rozebírat co si to tam ten redaktůrek nemající o tom páru vůbec dovolil napsat. >:D
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  12:40

« Bez nadpisu

mam dlhy servisny interval a teraz mam 40tkm a nedolial som ani kvapku...po 30tkm som bol riadne na vymenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  10:53

« Re:

to speedy: 40 tkm servisny interval? nie je to vela? maximum pri variabilnom je predsa 30 tisic...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  09:54

« Re:

• 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  09:42

« Bez nadpisu

bratranec s 1.8T u Passatu do 120tkm na dlhych intervaloch nedolial tiez ani kvapku, teraz tak asi 1l na 10tkm...
    otec na vectre 1.8 16v za 180tkm ani kvapku...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  09:34

« Re: olej

No vidis, to ja mam "dehtak", najeto asi 14,5 kkm, LongLife interval, a dolil jsem jiz cca 1,25 litru toho superdraheho oleje pro LongLife intervaly.
    Nikdy jsem takovou spotrebu oleje jeste nezazil, nicmene to pricitam zejmena zabehu TDi PDI, ale hlavne prave tomu prodlouzenemu intervalu, nebot obvykle po tech 15 kkm to slo na vymenu (a samozrejme) doplneni oleje.
    I u predchozich aut se me napr. tesne pred planovanou vymenou stalo, ze me palubni computer napr. v ostre zatacce pipnul s upozornenim na pokles hladiny oleje. Takze nez ten olej vetsinou poklesnul vice, bylo to vymeneno v ramci planovane prohlidky. Takze ta spotreba oleje asi zatim odpovida...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  09:22

« Bez nadpisu

ja mam dlhy interval, cca.40tkm...a zatial som nedolieval ani kvapku oleja...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  09:15

tak uz to mam, keby to niekoho zaujimalo tak 14cm.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

viete mi niekto prosim povedat aku ma svetlu vysku standardna oktavia II a verzia 4x4 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  08:25

« Re: Re: Re: Re: to Blasio

to blasio
    moje 4x4 1,9 tdi gray ( mimojine mas pekne auto ) mi docela zere chci se zeptat jak je to s tebou.
    mam najeto 4500 a prumer kombinace mesto a cesty po dalnici do ostravy mam 8,2 nevim co s tim .Je to porad moc nez s cim jsem to kupoval. Je fakt ze je zima , 4x4 a motor neni uplne zajety ALE ZDA SE MI TO MOC kdyz uz jsem si koupil to opevovane ekonomicke TDI.
    Imho kdyz jedu na sestku ustalenou rychlosti 155-160 tak palubni pocitac hlasi 11,2 litru tak sam nevim . Zda se mi ze to neni normalni jak je to u tebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  20:42

« Re: Re: Re: to Blasio

Jasně,každej máme svou taktiku přizpůsobenou chování motoru,vlastního ježdění,jak moc a jak šetrně,kolik to papá oleje..
    Ale tím jak jsi přešel na jiné QG jsi mě aspoň potvrdil že je to možné.Ještě si nejsem jistý jestli to bude možné z kratšího intervalu na delší- však on mě to panáček v servisu zjistí.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 16.01.06  19:48

« Re: Re: to Blasio

No, já jsem za první rok jízdami k babičce a tak nakroutil asi 27.000 km. Interval 15.000 jsem chtěl, slibuju si od něj, že (snad) do toho nebudu muset mezi výměnama nic dolejvat (a longlife už vůbec ne). Dlouhej interval jsem měl u TDI66, ten ale skoro nežral olej, takže to dávalo smysl. To se u 2.0 TDI říct nedá, i když mám pocit, že už si to dolcela sedlo.
    Synchonizovat intervaly výměny s Haldexem nemusím, neboť tam nic takového nemám.
    Uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  19:45

« Re: Re: servisne intervaly O2 1,6 MPI

este som sa zabudol spytat - ako na tom mozes behat 160 -200? :shock: tych 160-170 po dialnici obcas aj ja ale od 180 je to uz trapenie motora...a dvojstovka to uz musi byt v cervenych otackach...ked to vobec vytiahne, ved maximalku to ma 192 :D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  19:34

« Re: servisne intervaly O2 1,6 MPI

to blesk999 ja ma QG1, v servisnej knizke mam napisane v datume dalsej prehliadky "vyzve PP". inak da sa skontrolovat kolko ti zostava kilometrov do tej dalsej v PP, uz sa to tu raz riesilo. ja mam teraz 19 300 a do servisky mi zostava podla PP 10 000 km, takze skoro 30 000 servisny interval.
    Inak, zatial som tam dolial jeden liter a viac si nepyta...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  17:40

« servisne intervaly O2 1,6 MPI

tiez som z toho nejasny ake servisne intervaly vlastne mam mat. Mam O2 1,6MPI a v serviske je kazdych 15tisk km alebo raz rocne, na palubnom pocitaci je nastvaney interval 30tis. Potvrdili mi to aj u predajcu kde bolo auto kupene aj v servise kde chodim, tak OK. Snad to neni len marketingovy tah a z motora nevyleju po 30tis husty mazut obsahujuci dost velku cast piestnych kruzkov a bloku motora :shock: Teraz ma nieco cez 19tis. a dolieval som zatial skoro 2litre oleja (z druheho tam ostalo tak deci max dve). Prvy krat si to zapytalo cely liter podla vystraznej kontrolky, pri zjazde z dialnice kde som robil cast zabehu na dynamiku (ci na podlahu?) >:D (cca 100km rychlost 160 az 200km/h).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  17:30

« Bez nadpisu

to speedy.gon: dik za dobre odkazy k tomu napojenia radia Stream. Nie som si stale vsak isty ci ten OUT to radio ma, nakolko v tych odkazoch nebolo nikde konkretne toto radio (aspon som si nevsimol). Nemate nikto zapojeny zosik pre SW alebo zosilovac pre repraky? Skusim asi este autohifi.cz ale bojim sa ze ma poslu do *. tam takymi co si kupuju original radia opovrhuju (zatial neviem ci opravnene, ukaze sa az po vymene reprakov ci to origo radio hra alebo je to *). Oproti DIN radiam sa mi paci jeho pohodlne ovladanie aj za jazdy (velke tlacitka, super display) info text, a pod. srandy mne nechybaju. MP3 neplanujem vyuzivat, (som totix postihnuty diagnoza - audiofil :*) Radio preto s origo repraky zapinam len na spravy. Hudbu tak proste pocuvat nedokazem..
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  11:06

« Re: to Blasio

Nevím, na jaký QG jsem přešel, ale po prohlídce ve 30 tisících je to na dva roky nebo 15 tisíc. (2.0 TDI) Slibuju si od toho, že nebudu muset mezi prohlídkama nic dolejvat. Uvidíme.
    2 spitfire:
    Nevím jak moc jezdíš,ale já za rok zhruba 15-20t-o trošku více než jen každou neděli do kostela a za babičkou.Mě by docela dost píchlo těch 30tis a dva roky co ty jsi měl na začátku.Takže ti to změnili na pro tebe méně výhodný interval aniž by se tě cokoliv ptali?
    Další věc co mě zlobí-slušně řečeno že i když po roce se mě to podaří změnit na Longlife tak stejně budu muset zase za rok do servisu na výměnu oleje Haldex apod.Takže teď pojedu na výměnu,nakóduju rok/15tis a potom teprve na 30t/2roky(pokud to půjde).
    Kdybych si toto všechno uvědomil hned při koupi auta mohl jsem si ušetřit 1,resp.2 návštěvy autor.servisu během 4let :x Jsou to lumpové a ví jak z nás tahat peníze. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

To Omicron:
    Ten mobil samozrejme nenechavam v autre naschaval >:D , kedze nemam HF sadu, obcas dam nabijat mobilku do zapalovaca. Stane sa mi to cca 1 x do mesiaca. A raz som sa po nu vratil, lebo som ju zabudol vybrat a vidim, ze sa veselo nabija, na predchadzajucom aute sa mi po vypnuti zapalovania, vypla aj funkcia zapalovaca. Proste chlapci ak mate chladnicku z Hypernovy tak pozor!!!! Apropo kto vie ako je to zo zasuvkou vzadu, v kufri ...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 15.01.06  21:18

« Nokia

Já myslím, že Nokia nechaná v autě baterii těžko vybije i při použití sebeshitovější nabíječky. Během 30 minut někdo rozfláká okýnko a Nokia je fuč a baterka je zachráněná - sám jsem to zkoušel a spolehlivě to funguje. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  20:54

« Re: Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

to tomis2:
    "...Omicron, odhalil si ma, jasne, ze mam chladnicku z Hypernovy, uz jej ide na treti rok a stale ide bez problemov, vyskusam ci je "chytra", ale az v lete, ale moj mobil Nokia 6230 chytry nie je..."
    Tak to jsem se trefil primo do cerneho, to byla trefa >:D
    Ale k veci, vubec jsem nezpochybnoval funkci Tve "Hypernova" autolednicky (viz Tve dokazovani jeji funkcnosti), to by ji tam asi prodavat nemohli, ale zapochyboval jsem o jeji "chytrosti" v souvislosti, ze by mohla hlidat palubni sit. To je obvykle vysada znackovejsich vyrobku...(napr. [odkaz]
    Ale pote jsem tedy vubec nepochopil Tvou poznamku k N6230 (apropo ji mam take, N6230i) ? Ja mam v O2 "tezkou" HF sadu umoznujici pripojeni jak pres BT, tak pres drzak (kvuli dobijeni), a sada se odpojuje od napajeni po odchodu z auta automaticky. OK, Ty jak píšeš, nabíjíš přes
    nějakou cigaretovou nabíječku, ale telefon v aute (na rozdil od lednice) obvykle nenechavam, nevim jak Ty, ale ja ho vetsinou potrebuji k telefonovani, a ne k ozdobe palubky. >:D
    8-s Takze se omlouvam za nepochopeni poznamky o "nechytrosti" N6230 vzhledem k vybijeni autobaterie.
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 15.01.06  20:05

« to Blasio

Nevím, na jaký QG jsem přešel, ale po prohlídce ve 30 tisících je to na dva roky nebo 15 tisíc. (2.0 TDI) Slibuju si od toho, že nebudu muset mezi prohlídkama nic dolejvat. Uvidíme.
    Celkově za rok a něco spokojenost, kdybych kupoval auto znova, tak bych do toho šel asi znovu. Docela se mi líbil novej Civic, co jsem si ho ale prolezl v showroomu, tak jsem malinko ochladnul. Připadne mi ta Oktávka taková nějaká bytelnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  18:49

« Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

Omicron, odhalil si ma, jasne, ze mam chladnicku z Hypernovy, uz jej ide na treti rok a stale ide bez problemov, vyskusam ci je "chytra", ale az v lete, ale moj mobil Nokia 6230 chytry nie je, skor to uvadzam len tak, pre info pre ostatnych ...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.01.06  18:40

« Re: Re: re: Skoda Assistance

Presne tak!
    Inak sorry, v pôvodnom príspevku malo byť rádio Stream, nie Audience.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  11:03

« Re: re: Skoda Assistance

Vetsina "chytrych" externich spotrebicu jako jsou napr. chladnicky nebo i menice 220V maji zabudovany "hlidac" poklesu napeti, a jsou schopny se sami odpojit pri trvalem poklesu napeti baterie, ke kteremu by doslo prave pri napajeni bez soucasneho dobijeni. ;-)
    To se asi samozrejme netyka nekterych takovych lednic, pokud si je koupis nekde v Hypernove apod. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.06  10:06

« re: Skoda Assistance

Zasah bol gratis, neplatil som nic, zatial to nechavam tak, ak sa to bude opakovat budem to riesit.
    Ale vsimol som si, ze po vypnuti motora a vytiahnutia kluca zo zapalovania funguje odber prudu cez zastrcku popolnika, ta sa neodpoji - zistil som to pri nabijani mobilu. Ak tam niekto necha napr. autochladnicku - par hodin (vylet s rodinkou po pamiatkach) a pri vypnutom aute, moze byt nemilo prekvapeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  00:02

« Re: hm

co je to ? Hloupa reklama, nebo co ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  23:09

« hm

mrkněte na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.01.06  22:48

« Re: Moja prva skusenost so Skoda Assisance

Ak máš rádio Audience, tak si nechaj prehrať FW, mohlo to spôsobiť rádio. Predpokladám, že baterka už teraz funguje normálne a že neodišla. A len tak na okraj, koľko ten zásah stál?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  18:38

« Moja prva skusenost so Skoda Assisance

Prajem pekny den, mam prvu skusenost so Skoda Assistance a chcem sa s Vami o nu podelit. Co sa stalo? Vo stvrtok zaparkujem moje auto O2, 1.9 TDI do garaze a na druhy den - na troch kralov som ju rano nenastartoval. Parada, v SR volny den (6.1.06), tak skusime Skoda Assistance. Vysledok? Do 30 min. boli od zavolania pri aute, porucha bola vybity akumulator. Nebol som si vedomy, zeby som nieco nechal v aute zapnute, ale nebol som si isty, OK - mozno + som dostal info, ze ak sa to bude opakovat, tak mam ist na reklamaciu do servisu. Technik to nastartoval pomocou kablov a toho auta som sa ani nedotkol - nechcel som sa zaspinit. Moj pocit? Dobry, takto by to malo fungovat, slusne jednanie a ochota pomoct. Musite mat ale so sebou servisnu knizku a vsetky tie cisla, ktore su v nej uvedene. Teda ak su problemy nemam strach a obavy, proste viem, ze to niekto zariadi.
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  18:02

« olej

Tak jsem si udělal dnes konečně radost a pořídil kožený volant.Jsem spokojený-konečně něco kvalitního v rukách a ne ten studený klouzající gumový plast!Celkem mě dostalo,že si technici chtěli ten pův.nechat.Budiž k dobru panu co mi auto předával že to zjistil dříve než já a šel tam udělat pořádek.
    Vím že se tady toho napsalo už dost o kódování oleje,ale když jsem sdělil své rozčarování nad tím,že mám QG2 a:
    -na štítku 2 roky nebo 30kkm
    -v knížce 1 rok nebo 15kkm
    -PP 2 roky nebo 15kkm(jediný správný údaj)
    Bylo mě sděleno,že správně je to v PP."Ok,to jsem taky vyčetl v knížce" povídám.Takže až přijedu na výměnu tak bych to rád překódoval na QG1..pan se na mě zděšeně podíval a že o tom že by to šlo nic neví,ale zjistí u škody.
    Docela základní nevědomost bych řek-takže otázka zní:už jste někdo při výměně přešel z QG0 nebo QG2 na QG1?
    Ať ze mě nedělají blbce nebo já ze sebe.. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.01.06  16:38

« Re: Re: jinam

To, že servis nemá manuály je len a len ich chyba. Veď servisné manuály si majú možnosť zakúpiť. Ale kto by ich platil, keď nejaké staršie (bez kúrenia) majú a časť s kúrením nebudú kupovať, keď im tam príde auto s poruchou kúrenia 1x za 2 roky, že? Škodovka ochotne poradí a navyše zadara, nie?
    Inak ja by som im tam auto asi nenechal, fakt to neznie príliš dôveryhodne. Navyše aby sa v aute za 3/4 milióna (alebo koľko) hrabal hocikto (pomaly aj vrátnik), kto o tom navyše nemá ani paru, to teda nie.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.06  12:57

« Re: jinam

no uz jsem ve druhem v prvnim se to ani nesnazili opravit . Jinak ten servis ma dobre reference a dam jim sanci je pravda ze to budou delat asi poprve ale tu sanci jim dam pak dam vedet jak se mnou nalozili.
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  10:12

« jinam

Drevokocure, jed s tim prosimte nekam jinam, to nemas moznost nejakeho jineho servisu, kde servisaci videli tech aut trosku vis? To se ti v tom bude hrabat kdejakej kolemjdouci?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  00:16

« MOje skodovenka ma prvni zavadu

Tak po mesici a pul co ji mam mam prvni problem a to prave s mým hodne opěvovaným originál bufikem od škody. Měsíc a půl šlapal nádherně a je to super věc až minulý týden se přestal snažit. Jel jsem do servisu k mému dealerovi kde jsem po hodince čekani dostal info že jen zamrzla nafta v hadičce do bufiku a ten se nezapali a vypne se. takze ok ok dekuji a nashledanou dal jsem to přes noc na dilnu kde je 15 C a rano nic . kontrolka bufiku se po zapnuti rozsvitila jen tak na 1 vterinu a zhasla Tak jsem zacal pochybovat o informaci se zamrzlou naftou protoze za takovou chvilku jen težko čerpadlo pozná že neni nafta apod. Tak jsem jel do servisu ve svem měste autodružstvo obrovký dealer i servis. Po trapnem rozhovoru s prijimacim technikem který mě chtěl přesvědčit o tom že v oktavii nemám originálni bufik ale vestavbu jsme šli k autu a v tom začala komedie kdy bylo zřejmé že technik o topeni nevi vůbec nic a to že ho škodovka do o2 dáva pro něho byla nová informace . takže jsem mu vysvetlil jak se s tim pracuje. Mimojine na maxidot ziral jak z jara to asi taky nikdy neviděl. A prohlásil že musime jit na diagnostiku. V garažich proběhla menši porada asi tři techniků ani jeden nevědel jak se to topeni zapina ( takze jsem byl klidnejsi ze jsem v dobrych rukach ) a pustila se diagnostika. v čestine to vyhodilo chybu cislo xxxx a hlašku nezavislé topeni odpojeno což bylo posledni co jsem se v servise dozvědel jo snad až na to že mi do tří dnů dají vědet že musi kontaktovat škodovku jak to vyřesit. že nemají žádné manuály pro opravu a to řešeni jim řeknou technici ze škodovky. Za tri dny mi volali že se nevi co toje že se to musi rozebrat a zkontrolovat takže jedu ve stredu do monaka na WRC tak to tam hodim a v pondeli se stavim pro vysledek uz se tesim co se dovim v pondeli. Skode zdar servisům zvlaste
    Topeni odeslo kdy je rano minus -17 C coz je důvod proč jsem si ho koupil v lete ten bufik bude opraveny ale nebude potreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  23:32

« Re:

speedy.gon Dostat se na dilnu podle mych zkusenosti neni zase az tak velky problem - konkretne me to "stalo" jednu petiminutovou drsnejsi hadku s sefem prejimacich tehcniku a od te doby pokud jsme se jakkoli neshodli, skoncili jsme na dilne... Takhle to funguje uz 4 roky, a musim rict, ze skoro k "oboustranne spokojenosti". Nicmene asi bude zalezet na konkretnim servisu a lidech.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.01.06  21:38

« Re:

Meky - ja som tiež jazdil na 81 kW. Spotreba rovnako vychádzala niečo pod 6L, čo sa mi zdá vzhľadom na pomerne pokojnú jazdu dosť. Záťah motora bol pekný, o tom potom, ale ten hluk celkom vadil aj mne. A ráno po studenom štarte, to bolo maximum. Auto bolo kúpené ako nové v r.1998 (tesne po začiatku predaja), takže nejaké vážne závedy neboli. Ale nejaké rezonovanie plastov v interiéri bolo, kufrom bolo treba tireskať, aby sa zavrel. S diaľkovým ovládaním problémy neboli, lebo hoci to auto stálo 800 litrov, tak v kľúči bola akurát žirovčička a palubný počítač rovnako absentoval. Niekoľko krát som ale zažil, že nefúkal ventilátor (inak panel Climatronic-u vyzeral byť v poriadku), žiarovky v tom aute odchádzali ako na bežiacom páse, na predných svetlách mi veľmi vadil tenký zvislý lúč, ktorý svietil od každého svetlometu kolmo hore. Hmlovky boli úplne nanič. Zadné okná v elektrike zásadne nechceli fungovať, pravidelne vyskočilo niečo v kľučke 5. dverí a v prístrojovke niečo pukalo. No a v zime, keď bolo tak -6°C to štartovalo fakt veľmi ťažko. A ešte mi vadilo to, že zadok šiel pri prázdnom aute veľmi ľahko do pretáčavého šmyku. Ale ESP, ktoré by si s tým hravo poradilo, nebolo vo výbave. A priznávam, že servá ovládajúce zámky dverí sekali nekutočne nahlas. Keď som presadol do benzínovej Fabie 2.0 v temer plnej výbave, to bol výrazný pokrok vpred. Ostatní - sorry, ale musel som si vyliať dušu. Pre vás je to len informácia, že tie Octavie na tom zase nie sú až tak zle (aspoň dúfam).
    omicron - no ja, ako nemajiteľ Octavie (zatiaľ) začínam mať z kúpy OII strach. Fakt sa prestávam na nové auto tešiť a to nie je dobré. Upokojuje ma jedine to, že už keď som kupoval Fabiu, tak som mal podobný pocit z diskusií a napokon som nemal žiadne problémy a aj terz na to auto spomínam len v tom najlepšom.
    speedy.gon - Škoda rádiá nerobí Blaupunkt ale Technisat.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  18:22

« Bez nadpisu

nejake zaujimave navody su aj tuna
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  18:16

« glock

glock:
    o meganoch II by som ti vedel hovorit... kvak ti potvrdi, ze ja do takeho auta uz nikdy nesadnem, hoci zvonku sa mi paci.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  18:15

« Bez nadpisu

blesk999
    [odkaz]
    je golf4..ako sa dostat k radiu..
    a na [odkaz]
    klikni na Blaupunkt
    potom Interface
    CAN-Interface
    CAN-Interface AUDI und SKODA na obrazok, a tam mas popis, kt. potrebujes ohladne ISO...
    taktiez si pozri
    tech info
    downloads
    Einbauanleitung Ice-Link Plus (pdf)
    prehlad ISO zasuviek+nejake fotky zozadu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  17:50

« napojenie zosilovaca na Stream?

podla manualu Stream nema vystup na zosilovac. Viete niekto ci sa to zapojit da alebo nie? Chcem pripojit 2kanal pre SW. Povodne repro budu tiez nahradene a dvere vytlmene, pojdu vsak priamo na vystupy Stream-u. Takze staci 2 kanalovy vystup.
    Radia pre VW pokial viem robi Blaupunkt a ti maju uz u najlacnejsich modelov 4 kanalovy vystup. Ich specifikom byva len to ze to nemaju vyvedene na cinch konektory ale na ISO zasuvku na ktoru sa potom pripaja redukcia.
    Ak ste mal niekto vymontovane to radio nemate nahodou foto zo zadu? a neviete poradit ako ho vybrat z panelu. Nechce sa mi to davat niekomu robit lebo tym nasim babrakom neverim ci mi niekde nieco dalsie neponicia. (ako ked mi v ramci zaruky opravovali piskotanie list okien a zacali katastrofalne jedny dvere hrkat, zlomili mi jeden kryt vyskoveho repraku (a nepochvalili sa) a oba tie kryty na kraji otlacili srobovakom ci akym frasom >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  16:39

« Bez nadpisu

2 glock:precitaj cely thread o OII; POTOM CELY O MEGANE, RENAULTE & Co.; a potom tu niecim prispej....a pockaj ked budes toho skveleho megana predavat po 3rokoch, a pozri sa na cenu porovnatelnej OII....a potom Ti mozno dojde aku chybu si to vlastne urobil...a mozno ani nedojde....mali sme doma R19 (200tkm), mama ma momentalne clio, tak viem o com Ti tu pisem...ad 12tkm, to si to auto este len lepsie zabehol...este chvilku pockaj...alebo mu to naloz za dva mesiace...tak ako ja OII, trasu 1400km za den a o 4dni tu istu opacne a mozno objavis na aute aj veci, ktore nesplnaju celkom Tvoje predstavy...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  16:34

« Bez nadpisu

z poslednych prispevkov mam dojem, ze niektorych z vas sustavne odradzam od toho, aby ste OII kupili a tych odradench utvrdzujem v ich presvedceni...
    ale vobec to tak nie je. ako povedal omicron, tato diskusia je najma k tomu, aby sme si vymienali skusenosti a myslim, ze tuto funkciu plni na jednicku.
    a teraz k vsetkym mojim vyhradam, ktore som kedy k mojmu autu mal v skratke. myslim si, ze prevazna vacsina majitelov tohto auta si nevsimne alebo im minimalne nebudu vadit snad vsetky veci o ktorych som tu pisal a nie je to o tom, ze niekoho podcenujem. podotykam, ze vsetky vrzgania a pazvuky a ostatne problemy, o ktorych som tu kedy pisal su odstranitelne a v zaruke, ak sa vyskytnu a preto sa snazim upozornit aj ostatnych o mojich skusenostiach, aby si aj tie najmensie problemy dali bezplatne v zaruke odstranit.
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  15:13

« Bez nadpisu

OK :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:49

« Re: sorry

to sadaki:
    ta moje stala skoro 7,5 MKc, take z vlastnich, chrasteni zpocatku drobne nekde z oblasti prednich navijecu pasu (B sloupky), nyni pres zimu to tak nepozoruji, mel jsem i ja problem s prasklou pristrojovkou (uz jsme o tom zde psali), ale nesnesu (sorry) takove nesmyslne zvaneni, jake predvedl glock.
    Nikoho jineho jsem na mysli nemel, presne jsem to (nebo ho) pojmenoval !
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:44

« sorry

to omicron: samozřejmě předpokládám, že většina NORMÁLNÍCH lidí, když už píše do diskusních fór, tak proto, že maj problém a ne že se chtěj s ostatníma podělit, jak skvěle si vybrali a jak by to všem doporučili, nicméně např. v mém případě je snad pochopitelná vyšší citlivost na nejrůznější chmurný zvěsti o autě za který chci dát cca 700.000,- Kč, a to vlastních..... každopádně komu připadá dotaz příliš fádní, tomu se omlouvám :*) btw: jak moc chrastí oktávka tobě? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:12

« Re: chrasteni a panika

Boze, nekteri se zde chovaji jak male deti, ktere v zivote nevideli diskuzni server !
    Diskuze jsou obvykle proto, aby si na nich majitele sdelovali mj. sve poznatky s ruznymi problemy, a uz mene peli chvalozpevy o tom, ze jim nikde nic nevrze ! To ze se prave probiraji urcite problemy nekolika (!) majitelu O2, neznamena, ze je to nejaky masovy jev, a pokud si pisatel mysli neco opacneho, at to prosim spocita !
    O to vice me fascinuje posledni prispevek (glock), ktery zacal omilat nesmysly o chrasteni a nakonec koupi Megane. Prosim bez si "lebedit" se svymi poznatky o spokojenosti s Megane (!) do threadu o Megane, a neotravuj nam to tady, nebo to tady bude vypadat za chvili jako na nepouzitelne autorevue.cz. Nebo bez tam !
    Uz tady nechceme zadne "Dusany", a jemu podobne tajtrliky !
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  13:37

« Bez nadpisu

Jsem rád,že když jsem před půl rokem kupoval auto,tak že jsem nekoupil tu octaviu II.Ne,že by to bylo špatný auto,ale já bych tomu autu nic nedpustil za tu ne zrovna příznivou cenu a byl bych jenom nasranej,kdyby mě někde něco chrastilo apod.Nakonec jsem vzal megana II grandtoura,který byl ve stejné výbavě a skoro motorizaci (1.6 16V 83 kw oproti 1.6 MPI 75 kw) o 100 tis. levnější.A zatím po 12 tis. km spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  13:22

« Bez nadpisu

speedy jasne, v tomto problem nie je. maju to dokonca napisane aj niekde na nastenke pri cennikoch, ze v servise moze byt pri aute aj majitel. kym za tie nahradne diely a pracu neplatim, je mi to este ako tak jedno. ale ked bude po zaruke chcem vidiet, ze to, za co platim, mi tam aj skutocne davaju... ja teda s inymi servismi nejake skusenosti nemam, tak ma ani nenapadlo, ze by to niekde mohlo byt inak :shock:
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  12:08

« Bez nadpisu

Kvak: to Ta akoze niekto pusti na dielnu? to mas celkom dobre...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  12:00

« Re:

k tym servisom: tiez som mal zvlastny pocit ked na aute vedla pri garancke cistili vzduchovy filter kompresorom a potom ho svihli naspat...vyzdy som si myslel, ze by mal byt novy...preto nad nimi pokial mozno stojim... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  11:58

« Bez nadpisu

ked mam byt uprimny, vacsinu tych pazvukov co pocujem ja, nepocuje alebo vobec nevadi zbytku rodiny, resp. si ich ani nevsimnu niektori ludia, ked ich veziem. stale si myslim ze OII je velmi dobre auto, do servisu chodim s kazdou blbostou preto, aby mi radsej vymenili aj pol auta v ramci zaruky a vychytat tieto blbosti nez ta zaruka skonci...
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  11:47

« Re: hehe,

Meky na to vsetko co si pisal pomaha jedno:
    serizny list na e-mail: info@skoda-auto.cz
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  11:09

« hehe,

ono je to vlastne servis Škody - ale technika je tá istá ako na OI - napokon to mi povedali aj tam. A nie som z DK! Svinská zima a žiadne cesty :shock:
    A neviem, kde sa dá nájsť slušný autorizovaný servis, ešte som sa s takým nestretol!
    Možno len Renault v ZA za niečo stojí, ale asi len preto, že tam poznám pár ľudí ;-)
    Inak servis Škody v Žiline a v Bytči - Minárik je úplne katastrofický!
    Nič nevedia opraviť, drzí ako psi (keď si tam už niečo človek kúpi) a keď som tam bol naposledy so známym, tak som na vlastné oči videl, ako "opravovali" fabku asi 5kilovým kladivom v motorovom priestore. Samozrejme, majiteľ nebol nablízku...
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  10:54

« Re: Re:

v Dolnom Kubine mate aj aut.servis VW....to su veci :?: asi za vela nestoji...uz sa s nimi sudis o to co si na tom aute prerobil, ked si to v podstate kvoli nim kupil a zistil, ze Ta oklamali? Mozno, keby mali takych sudov na krku viac, tak by zacali robit svoju pracu poriadne a nemusel by si tu pisat taketo veci...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  10:48

« Re:

doma mame aj Ibizu s tym slavnym trojvalcom a chodi to bez problemov, takze moje tvrdenie sa tyka len Volksov. Som presvedceny, ze dve tretiny vsetkych pozitivnych sprav o tejto znacke tvorilo marketingove oddelenie. A BTW: to auto bolo na predkupnej prehliadke v autorizovanom servise, ktory samozrejme nic nezistil - v Dolnom Kubine, ak chces vediet...
    Skratka, pomer cena - uzitkova hodnota je katastrofalny.
    Ale musim uznat, ze keby som teraz mal na nove auto v nizsej srednej triede, tak OII by bola rozhodne favoritom cislo 1. Ani nie tak pre uzitkove vlastnosti, ako skor pre ten imidz, co sa hodi pri dalsom predaji. Lebo ludia su blbi a radsej si kupia rozbitu skodku, ako zachoveho fiata.
    No jo, ludska sprostost je nekonecna :roll:
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  10:30

« Bez nadpisu

2 BLazer: tak to som zvedavy na co presedlas, a ci budes spokojnejsi...sadnut z Tourega do OII, najazdit za rok 34tkm....a * sa na OII podla mna nie je problem...tak nas pls, keep in touch...naco mame vsetci presedlat...ked VW je tak naprd...
    2 Meky: nechces si zalozit vlastne vlakno, kde si najdes spriaznene duse s anti VW naladaou...ja tiez niesom zastancom vsetkeho co VW robi, pripadne nedovoli skodovke, ale vyjadrenia typu Volks never more! su dost suche...ked predtym napises...

Dokonca malo iba 3majiteľov predo mnou a servisnú knižku vraj na niečo cez 100tkm – nechcelo sa mi veriť, ale vraj to bolo ako 2.auto v rodine podnikateľa a kúpené u nás, tak prečo nie - a po vyskúšaní som to zobral (ťahalo pekne).
    ...pri jazdenom aute z tretej ruky, ked ho kupis bez poriadnej servisnej prehliadky, a po tyzdni objavis veci, kt. Ti pri prehliadke nemali uniknut, tak mozes nadavat na seba...a neviem ci by som s mojou nesikovnostou takto verejne priznaval na fore...pretoze auto (az na par vynimiek) chova tak ako sa k nemu chova majitel...
    2 sadaki: nevidel by som to vsetko take cierne...ako sa to tu posledny tyzden nastienuje...problemy boli, su a budu...ako vravi diamant, pri kazdom aute...mne nic neskripe, cvakanie pocujem len na semafore pri vypnutom radiu (t.j. v mojom pripade, tak asi raz za 20tkm), ostatne veci boli odstranene servisom pohotovo, bez najmensich problemov...a jediny dlhodobejsi problem som mal s pamatou na elektrickom sedadle, pretoze navod nie je celkom jednoznacny, v servise z toho navodu neboli ovela mudrejsi ako ja...ale nakoniec - po 2 mesiacoch som to dokopal k spokojnosti...a nic ma viac nezlosti...do servisu sa chystam az ked mi zasvieti maxi-dot...
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  10:04

« Bez nadpisu

to omicrom:
    sorry :*)
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  09:54

« funguje to vůbec?

ahoj, mám z diskuse čím dál větší pocit, že koupí Octavie II si člověk pořizuje předplacenku do servisu. :-( Měli jsme v rodině v posledních deseti letech tři auta, vždy nově koupená, a kromě pravidelných prohlídek a výměny ložiska kola u jednoho z nich jsme se ani s jedním nemuseli do servisu dostavit. teď uvažuju o octavii II 1.9 TDi, ale mám čím dál větší strach, že by s ním byly jen problémy - jak vyplývá z níže uvedeného pořád by někde něco vrzalo, cvakalo, skřípalo (což vše nenávidím), mlžily se světla atd. Nebo se mýlím a zde popsané excesy jsou jen výjimečné? Ještě k tomu motoru TDi: může mít jeho ne zcela lahodný běh zaznamenatelný vliv právě na takové věci, jako je rychlejší rozvrzání interiéru a dalších součástí, ve srovnání s benzínem? (myšleno dejme tomu po 100.000 Km) Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  09:38

« Re: ahoj

to Meky:
    Chlapče, asi sis spletl thred...tady je to o necem jinem !
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  08:43

« ahoj

No, hľadal som auto a vzhľadom na povesť poctivej árijskej práce som sa dal nahovoriť na golfíka tdi81kw, 2000 v plnke. Dokonca malo iba 3majiteľov predo mnou a servisnú knižku vraj na niečo cez 100tkm – nechcelo sa mi veriť, ale vraj to bolo ako 2.auto v rodine podnikateľa a kúpené u nás, tak prečo nie - a po vyskúšaní som to zobral (ťahalo pekne).
    A po týždni sa to začalo:
    a – konečne uschli cesty – kupoval som ho keď pršalo a okamžite mi neskutočne začali vŕzgať nápravy, hlavne pri dobrzďovaní...
    b – hoci to malo v TP spotrebu 4,9l, v skutočnosti som sa pri rozumnej jazde nedostal pod 6litrov a to ma dosť nasr.. (napr. na rodinnej Ibize htp 47kw jazdím za 6,5 – 6,7l
    c – o pár dní neskôr začalo hučať ložisko
    d – začala zvláštne pukať strecha
    e – auto sa prestalo odomykať diaľkovým ovládačom – nešlo naštartovať
    f – zasekávanie ručnej brzdy
    g – trochu primrzlo – nešlo natočiť – výmena žeraviacich sviečok
    h – po troch dňoch od opravy znova nešlo natočiť
    i – padli mi zadné dvere – neudržali ich tie tyčky, čo to podopierajú...
    j – „zadreli“ sa stierače... Fakt neviem ako, ale jednoducho prestali ísť.
    potom som to predal, hoci so stratou.
    A to som ešte nespomenul neskutočný hluk od motora, viem, že je to konštrukciou, ale čím viac som na tom jazdil, tým viac mi to liezlo na nervy.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.01.06  21:09

« xyz

meky - a aké problémy si mal s Golfom IV f tédéíčku? Aj ja som 4 roky spolunažíval s Golfom IV f tédéíčku a doposiaľ to bol môj prvý aj posledný nafťák. Už nechcem nič f tédéíčku >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 12.01.06  21:04

« Re: odpoved, ako sa da rozoznat vyhrievana tryska predneho o

omicron - Blasio 11 Jan 2006 16:32 napísal: "Jo-a 16"apollony na tom vypadají líp-nejsou tam takové díry v blatnících." Takže nebola určite reč o 17" diskoch a zníženom podvozku.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.06  19:51

« Re:

chudáčisko, tak tomu sa povie prerobiť na aute!
    Ja, keď som naposledy prerobil na Golfe4 f tédéíčku, tak "iba" nejakých 10tisíc - a to som bol dosť *. :shock:
    skrátka - Volks never more!
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 12.01.06  16:31

« odpoved, ako sa da rozoznat vyhrievana tryska predneho okna:

pokud se podivate na trysku přes plast pod oknem, tak je videt k tryskam vedeni dvou kabelu na vyhrivani. Domontovat nelze , pouze při objednani vozu z vyroby.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.01.06  16:02

« Re: Re: Re:

lenze pre mna je to auto zaujimave iba vo verzii 4x4, inak to nema zmysel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.06  15:36

2 Matus:
    btw medzi ambiente a 4x4 je v prospech 4x4 vo vybave ESP plus dalsie podsystemy, stresny nosic, DO k centralu a nejake trapne 15" hlinikace. rozdiel v cene 135tisic! nejako moc...
    Musíš vědět jaké auto chceš, podle mě srovnáváš jabka s hruškama.Za 4x4 je potřeba připlatit-a ne málo.Můžeš porovnat s ostatníma značkama o kolik u nich auto s Haldexem stojí víc.Možná by ti stačil jen polní paket k Ambiente(vyšší světlost+silnější pérování).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.06  15:04

« Re: Re: Re: Re:

Proč si všichni stěžujete na zamlžené světlomety ?? Jiní za mlhová světla doplácejí...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.01.06  14:49

« Re: Re: Re:

bohuzial u nas avensis N1nieje
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.06  14:33

2 Matus:
    jedine japonske auto N1 v pozadovanej cenovej hladine je
    corolla verso. No ako som pisal, hoci je vo vybave je dost draha a je
    to benzin. Naftak vo verzii N1 ani nieje,

Je možné,že slovenský trh je na tom jinak,ale já jsem v nabídce našel:
    Avensis WG 2,0 D4-D v provedení N1 cena od 602 000 Kč do 816 300,-v nejvyšší verzi v dané motorizaci..
    2 Diamant:
    A prečo by mali byť so 16" diskami menšie diery v blatníkoch? Veď obvod pnrumatiky je vždy rovnaký.
    To dá rozum,já jsem měl na mysli jak to auto opticky vypadá;pneu jsou jak známo černé i když už jsem kdesi zahlédl že je začínají dělat i v barvách a dokonce voňavé! :-)
    Ne, vážně-mám jak 15" tak 16"(zima/léto)a s 16 je to auto víc "sexy";navíc ohledně té barvy se k 4x4 světlá moc nehodí.
    Ovšem kdo si to jak namíchá tak to má-a asi to tak má bejt ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.06  12:41

« Re:

to michalK: je to take cvakanie, ako keby sa neustale nieco zapinalo, niekto tu to tusim raz prirovnaval k nejakemu spinaciemu rele. a vychadzalo to z priestoru ako za odkladacou schrankou spolujazdca, resp. za radiacou pakou. obcas podobny zvuk pocujem, ked otocim klucom bez nastartovania a nabieha climatronic, ale to zachvilu prestane, toto proste cvakalo stale. kazdopadne to je na reklamaciu, aspon vcera neviem co s tym spravili ale uz to prestalo. povedal mi, ze si to mam sledovat a ak sa to znova objavi, vymenia RJ Climatronicu.
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.06  11:42

« Bez nadpisu

2 kvak: cto cukanie v palubnej doske se projevolalo jak? můžeš to blíže popsat. Já slyším v oblasti za přístroji něco podobnýho, jako když dříve byly mechanický náhony na tachometr, a když se to vychodilo, tak ty plastový kolečka jakoby vrčely, prostě byly hlučný.
    Projevuje se to tak, nebo je to nějaký další specifikum OII.
    Díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…