Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?
to Lubeno:
* QG0 - standardní servisní interval (15 000 km resp. max. 1 rok)
* QG1 - prodlozené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km
* QG2 - prodlozené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km (zázehové motory); prípadne 50 000 km (vznetové motory), krome výmeny oleje, který zustavá v rozsahu pevného intervalu tj. 15 000 km nebo max. 1 rok.
Maxidot ti ukazuje cas pre servisny interval, ktory je dva roky
v servise ti vyznacili interval pre vymenu oleja, ktory je 15 000km/rok
asi sa predpoklada, ze 15 000 km spravis skor ako za rok
tuto mate formulare pre servisne prehliadky, tam si mozete pozriet, co sa robi pri servisnej prehliadke a co pri vymene oleja.
« Re: Re: Re: Bomba---špica?!?
To Diamant.
Fajn, preco mi potom ti hnupovia v Porsche Inter auto Blava napisali do servisnej knizky navsteva bud: 15 000 km, alebo o 1 rok????Zda sa mi akoby si !nahanali" robotu a samozrejme zisk za servisne prace :?
A ESTE JEDEN PROBLEM:
Nezaregistrujete sem-tam taky dunivy zvuk v interiery??? /akoby do Vas niekdo hodil snehovu gulu.../ Stalo sa mi to uz niekolko krat, je to velmi neprijemne, clovek sa normalne zlakne, ved je to rana. Mam taky pocit akoby bola na vine teplota vonku-je zima a v interieri-teplo. Ako keby bolo nejake velke pnutie karoserie ci co.... -
« Re: spotřeba 1,9TDI PD
To Reno
Da sa jazdit s 1,9 TDI okolo 5l: cez leto a hlavne s lahkou nohou. Osobne mam teraz po 8900 km dlhodobu spotrebu na PP 5,0 l... Otazna je akurat presnost merania podla PP >:D Som presvedceny, ze spotrebu stiahnem uz na jar pod 5,0 l/100 km...
O II Elegance Combi -
to speedy.gon:
Uplatnil sa system padajuceho * - dostanem kolegovu Octavku I a on dostane nove.
Ale celkom sa na nu tesim, ja si auta vychutnavam; je to TDI 90PS RIDER. Mohla by mat zadny stierac a bocne ABG, ale urcite je to lepsie ako Ikarus. :-)
btw som si sondoval trh - FOCUS 1.6 TI-VCT 115 k GHIA je uz za 575 000 - neskutocna cena, najma ak to porovnam s cenami Octavie II. Bavil som sa s predajcom Skodovky, a ten mi tvrdil ze na Octavie II sa caka, a Golfy nevedia predat. Dost dobre to nechapem, ked si zoberiem kolko stoji Octavia a kolko Focus alebo Golf. -
« Re: EDS
to Blasio:
no za to, ze ti zabrali zadne kolesa nenesie zodpovednost ani tak EDS, ako haldex :-)
EDS pri hladexe riesi iba ak preklzuje koleso na jednej strane, tak prenasa moment na druhu stranu, samozrejme s trosenom je to ine, tam je EDS dolezite, lebo inak staci jedno koleso vo vzduchu a auto sa nepohne -
« EDS
Zdravím všechny,tak jsem si teď vychutnal fci uzávěrky diferenciálu.Auto v kopci při rozjezdu hrabalo předníma(bylo to v pravé zatáčce-auto v levém náklonu)pravé zadní kolo odlehčené.Asi 2-3s hrabala jen přední náprava a pak jen zašustění levého zadního,pravého zadního následně a byl jsem z toho venku!Bylo to na zpluhované cestě při -12C.
Zajímalo by mě jestli i 2kolky s ESP mají EDS a tím pádem 4x4 to má na obou nápravách?(na zadní teda určitě jak jsem se přesvědčil).
Jinak i mě PP podměřuje na spotřebu 3dcl. :? -
"-- skrytý --" 16.02.06 14:19
Krátkými jízdami jsem nemyslel jen jízdy po městě,ale kdekoliv a vztah k zaokrouhlování vysvětlím,protože jsem se s tím tři měsíce trápil.
Jen to berte tak, že už vím jak to počítá, ale nevím proč.
Příklad - jízda 12 km,spotřeba skutečnost 5,119, PP udává 5,2(vždy zaokrouhlí na celou desetinu nahoru. A potom za čtyři hodiny stejná jízda a opět zaokrouhlí nahoru. Celkové počitadlo potom přebírá jízdy po zaokrouhlení.Když nahromadíte více takových jízd,
najednou celkový rozdíl i těch 0,52 l/100. Prostě čím víc kratších jísd, tím je možná odchylka větší. Leč nevím, proč má už v základu tu chybu, která se blíží 0,5 l.Tohle jen vysvětluje, proč ten rozdíl oproti PP není pořád konstatní. -
"-- skrytý --" 16.02.06 13:42
« Re: Spotřeba - odchylka
Můžu potvrdit, mě to taky ukazuje o půl litru méně, než mi vychází v Excelu. Závislost na jízdě ve městě a mimo město mi přijde zanedbatelná. Na starých oktávkách, se kterými jsem jezdil, spotřeba podle PP byla dost podobná reálu, a tak mě zklamalo, že u nových oktávek je to tak nepřesné. To i na Feldě mi to ukazovalo přesněji, a to byl snímač na vstřiku do válce, kde se spotřeba "odhadovala" podle délky vstřiku. Nevíte někdo, jak je to u moderních aut, jestli se spotřeba měří stále stejně? Dost mě ten jejich "algoritmus" zaráží. Pokud dokážou počítat dojezd v kilometrech, pak musí mít PP docela přesnou informaci o zbytku paliva v nádrži. Pokud by si po nějakých etapách vztahoval počet ujetých km k úbytku paliva, nemohlo by to přeci být tak nepřesné.

pokial mas QG1 a pouzivas LongLife olej, tak menis olej podla PP (cize max po 30 000km/2 rokoch)
Podla roznych skusenosti doporucujem prejst na QG2 a pouzivat klasicku syntetiku.