Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  20:54

« Re: QG1

to kvak:
    pokial mas QG1 a pouzivas LongLife olej, tak menis olej podla PP (cize max po 30 000km/2 rokoch)
    Podla roznych skusenosti doporucujem prejst na QG2 a pouzivat klasicku syntetiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  20:41

« QG1

nejako v tom nemam jasno - mam QG1, PP mi ukazuje asi 8000 km do servisnej prehliadky...a v ramci nej by mi mali vymenit olej...spravne som pochopil? alebo som mal menit olej po 15000?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  19:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?

to Lubeno:
    * QG0 - standardní servisní interval (15 000 km resp. max. 1 rok)
    * QG1 - prodlozené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km
    * QG2 - prodlozené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km (zázehové motory); prípadne 50 000 km (vznetové motory), krome výmeny oleje, který zustavá v rozsahu pevného intervalu tj. 15 000 km nebo max. 1 rok.
    Maxidot ti ukazuje cas pre servisny interval, ktory je dva roky
    v servise ti vyznacili interval pre vymenu oleja, ktory je 15 000km/rok
    asi sa predpoklada, ze 15 000 km spravis skor ako za rok
    [odkaz]
    tuto mate formulare pre servisne prehliadky, tam si mozete pozriet, co sa robi pri servisnej prehliadke a co pri vymene oleja.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  19:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?

Ti Fero1234
    Mam QG2, 15000 km, 1 rok, ale Maxidot mi hlasi km dobre [rozdiel do 15000 km....] a vsak 535 dni!!! O II mam pritom pol roka :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  18:41

« Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?

to Lubeno:
    mas interval vymeny oleja 15 000 km alebo rok
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  18:29

« Re: Re: Re: Bomba---špica?!?

To Diamant.
    Fajn, preco mi potom ti hnupovia v Porsche Inter auto Blava napisali do servisnej knizky navsteva bud: 15 000 km, alebo o 1 rok????Zda sa mi akoby si !nahanali" robotu a samozrejme zisk za servisne prace :?
    A ESTE JEDEN PROBLEM:
    Nezaregistrujete sem-tam taky dunivy zvuk v interiery??? /akoby do Vas niekdo hodil snehovu gulu.../ Stalo sa mi to uz niekolko krat, je to velmi neprijemne, clovek sa normalne zlakne, ved je to rana. Mam taky pocit akoby bola na vine teplota vonku-je zima a v interieri-teplo. Ako keby bolo nejake velke pnutie karoserie ci co....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  17:57

« Re: spotřeba 1,9TDI PD

To Reno
    Da sa jazdit s 1,9 TDI okolo 5l: cez leto a hlavne s lahkou nohou. Osobne mam teraz po 8900 km dlhodobu spotrebu na PP 5,0 l... Otazna je akurat presnost merania podla PP >:D Som presvedceny, ze spotrebu stiahnem uz na jar pod 5,0 l/100 km...
    O II Elegance Combi
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  17:39

« Re: Re: Re:

to kvak:
    aj ja mam problem s absenciou bocnych a hlavovych ABG, asi budem jazdit elektrickou, tam ma pasivnu bezpecnost na postacujucej urovni :-)
    co som videl nejake crash-testy v reale, tak je to bezpecnejsie ako Octavka :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  16:21

« Re: Re:

ty si skutocne sadnes do aute ktore nema bocne a hlavove ABG? to snad nemyslis vazne? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.06  16:14

« Re:

to speedy.gon:
    Uplatnil sa system padajuceho * - dostanem kolegovu Octavku I a on dostane nove.
    Ale celkom sa na nu tesim, ja si auta vychutnavam; je to TDI 90PS RIDER. Mohla by mat zadny stierac a bocne ABG, ale urcite je to lepsie ako Ikarus. :-)
    btw som si sondoval trh - FOCUS 1.6 TI-VCT 115 k GHIA je uz za 575 000 - neskutocna cena, najma ak to porovnam s cenami Octavie II. Bavil som sa s predajcom Skodovky, a ten mi tvrdil ze na Octavie II sa caka, a Golfy nevedia predat. Dost dobre to nechapem, ked si zoberiem kolko stoji Octavia a kolko Focus alebo Golf.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.02.06  15:28

« Bez nadpisu

fero ako....uz si presvedcil firmu, nech Ti kupi fofoII a nie OII :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.06  17:48

« Re: EDS

to Blasio:
    no za to, ze ti zabrali zadne kolesa nenesie zodpovednost ani tak EDS, ako haldex :-)
    EDS pri hladexe riesi iba ak preklzuje koleso na jednej strane, tak prenasa moment na druhu stranu, samozrejme s trosenom je to ine, tam je EDS dolezite, lebo inak staci jedno koleso vo vzduchu a auto sa nepohne
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.06  17:13

« Bez nadpisu

ja mam predohraba s ESP ....a pokud zacne jedno kolo prokluzovat ...elektronika ho pribrzdi a zacne hrabat i druhe
    samozrejme ze s 4x4 se to neda srovnat :-) to je o necem jinem
    jo PP me taky podmeruje ......2 dcl jiste :-) z toho si nic nedelam ....
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.06  16:28

« EDS

Zdravím všechny,tak jsem si teď vychutnal fci uzávěrky diferenciálu.Auto v kopci při rozjezdu hrabalo předníma(bylo to v pravé zatáčce-auto v levém náklonu)pravé zadní kolo odlehčené.Asi 2-3s hrabala jen přední náprava a pak jen zašustění levého zadního,pravého zadního následně a byl jsem z toho venku!Bylo to na zpluhované cestě při -12C.
    Zajímalo by mě jestli i 2kolky s ESP mají EDS a tím pádem 4x4 to má na obou nápravách?(na zadní teda určitě jak jsem se přesvědčil).
    Jinak i mě PP podměřuje na spotřebu 3dcl. :?
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.06  15:43

« Bez nadpisu

spotreba se stale meri tak, ze se predpoklada urcita hustota paliva, meri se pocet a cas vstriku a na zaklade toho, ze je znam pocet der ve vstrikovaci, se dopocitava objem paliva
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.06  14:35

« Re: Marios

K těm ženským - Ne všichni.
    Ona je spousta chlapů, kterým záleží pouze na spotřebě, nízkém pov. ručení a aby je to bezproblémově převezlo z bodu A do bodu B. Ti maj auto taky jako spotřební zboží.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.06  14:19

« Bez nadpisu

Krátkými jízdami jsem nemyslel jen jízdy po městě,ale kdekoliv a vztah k zaokrouhlování vysvětlím,protože jsem se s tím tři měsíce trápil.
    Jen to berte tak, že už vím jak to počítá, ale nevím proč.
    Příklad - jízda 12 km,spotřeba skutečnost 5,119, PP udává 5,2(vždy zaokrouhlí na celou desetinu nahoru. A potom za čtyři hodiny stejná jízda a opět zaokrouhlí nahoru. Celkové počitadlo potom přebírá jízdy po zaokrouhlení.Když nahromadíte více takových jízd,
    najednou celkový rozdíl i těch 0,52 l/100. Prostě čím víc kratších jísd, tím je možná odchylka větší. Leč nevím, proč má už v základu tu chybu, která se blíží 0,5 l.Tohle jen vysvětluje, proč ten rozdíl oproti PP není pořád konstatní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.06  13:44

« Re: Re: Re: Re:

"ešte si zabudol dodať, že icz zaujíma farba a zrkadielka (ale sú samozrejme aj výnimky). "
    Sorry Diamante, ale tuto větu jsem nějak nepochopil :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.06  13:42

« Re: Spotřeba - odchylka

Můžu potvrdit, mě to taky ukazuje o půl litru méně, než mi vychází v Excelu. Závislost na jízdě ve městě a mimo město mi přijde zanedbatelná. Na starých oktávkách, se kterými jsem jezdil, spotřeba podle PP byla dost podobná reálu, a tak mě zklamalo, že u nových oktávek je to tak nepřesné. To i na Feldě mi to ukazovalo přesněji, a to byl snímač na vstřiku do válce, kde se spotřeba "odhadovala" podle délky vstřiku. Nevíte někdo, jak je to u moderních aut, jestli se spotřeba měří stále stejně? Dost mě ten jejich "algoritmus" zaráží. Pokud dokážou počítat dojezd v kilometrech, pak musí mít PP docela přesnou informaci o zbytku paliva v nádrži. Pokud by si po nějakých etapách vztahoval počet ujetých km k úbytku paliva, nemohlo by to přeci být tak nepřesné.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.02.06  12:12

« Re: Re: Re:

zavidim mojmu otcovi ze ma k autam tiez taky vztah.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…