Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?
To Petin
Je jasne, ze to bude v mnohych detailoch zhodne kedze ide o koncern VW. Ale beriem to "sportovo" aj Skodovka vdaka tomu ziskava len na kvalite a celkovo interier O II sa mi dost paci ajked niekolko detailov by mohlo byt aj lepsich... Ale je to fajn.. Ved novy vivoj cosi predsa stoji.. :idea: -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bomba---špica?!?
To Fero1234
Dakujem za vycerpavajucu a jasnu odpoved :roll:
To Petin
Mne osobne sa paci nova Jetta, je to velmi podarene auto oproti Passatu ma krajsiu pristrojovku. Ale aj tak by som dal prednostnost OII, lebo potrebujem kombik a Jetta asi v kombi verzii nebude :-) A to podsvietenie na modro je super... -
Diamant 18.02.06 16:23
Aj pre mňa je kufor Golfa malý. A taktiež karoséria Jetty mi pripadá elegantnejšia, než u Golfu. A aj ten predok je taký elegantnejší. A zadok, ten sa im na Jette ozaj vydaril. U Passatu zďaleka nie je tak vydarený.
A napríklad ak by dakto chcel silné ale skôr seriózne, nie extra športové auto, tak Jetta ponúka motor 2,0 TFSI v obyčajnej výbave, nie ako Golf iba v športovej GTI. -
"-- skrytý --" 18.02.06 16:06
Naftova verze O2 je dokonce lepe odhlucnená nez Jetta.O2 je lehčí a tak má menší spotrebu a to dokonce o 0,3l na 100km.Jinak si myslim ze jsou to krásná auta a pokud se koupí to nebo ono tak ti udělá stejnou službu.Možná bude trochu rozdil v cenách za garanci,ale asi né moc. :roll: -
"-- skrytý --" 18.02.06 16:05
Je dobře že na ocII jsme se schodli. Alee položim otázku jinak proč Jettu a ne Golfa? Interier je uplně stejny, ze předu skoro stejny ( po faceliftu upně). Jenom proto že je o 350 milimetru delš??? Jedině v čem se liší je cenou a bočním pohledem i výbavá je stejná a mymochodem je na stejném podvozku. -
Diamant 18.02.06 15:10
No ja túto dilemu riešim odkedy sa Jetta objavila. Podľa mňa je Jetta totiž veľmi vydarená po stránke dizajnu (dali dokopy to najkrajšie z Golfu a Passatu. Nie je to ale také obrovksé ako Passat. Ale Octavia má predsa len lepší a praktickejší kufor, má zadný stierač (u mňa podstatná vec), ďalej neponúka plnohodnotné prehrávanie MP3 ako Octavia a nereže mi ani to modré podsvetlenie budíkov. Takže môj kandidát je skôr Octavia. Ale zase ak požaduješ isté prvky výbavy, tak možno ti ich bude vedieť ponúknuť Jetta a Octavia nie. Takže je to individuálne. Jetta má tú výhodu, že ak človek nechceť zanikať v dave, tak Jetta je predsa len zrietkavejšia. -
Diamant 18.02.06 13:13
Už som tu. Mal som fofry (najskôr skúšky a potom práca). Závidím Vám tie Haldexy a pod. Ja som včera zapadol s našim firemným drobčekom (ťahač + náves) dokopy 3x a za toho 2x trvalo vyprostenie asi 45 minút. Pritom vždy to uviaznutie bolo na temer rovnom povrchu, ktorý tvoril ujazdený sneh/ľad. Tam by to chcelo nejaké super terénne gumy a pohon na všetky nápravy >:D
Medzi QG1 a QG2 je rozdiel fakt len v tom oleji. Ak je longlife, tak sa mení po 15-30.000 km (tých 30 totiž nie je pevných, je to maximum, závisí to od štýlu jazdy). A ak je klasika, tak potom sa olej mení po fixných 15.000 km. Podľa mňa najrozumnejšia voľba. Max. interval je vždy 30.000 km, pravdepodobne sa im tých 50.000 km u nafťákov neosvedčilo (je to fakt dosť veľa), takže od istého dátumu to u všetkých nových áut zrušili a skrátilo sa to na 30.000 km. -
"-- skrytý --" 18.02.06 02:09
tak s kravou to dopadlo este horsie ako som predpokladal. Dnes ked som jej volal tak povedala ze som do nej vrazil ja a ze ak si chcem o tom pohovorit tak len s manzelom. S manzela sa vyklul veeeelmy suverenny a arogantny pravnik... Pochopil som kedze som vcera nezavolal policiu, ze ak budem tvrdit svoju, skor ako sa dockam uhrady mojej skody z ich zakonnej poistky budu po uliciach chodit mamuty... Mimochodom prebezny odhad skody cca okolo 60tis. Vymena naraznika, kapoty, nosnika narazniku, lakovanie, demontaz, montaz...
Uz sa nerozculujem, viem teraz uz totiz s istotou ze v tomto pripade je to uz zbytocne, zial pomozem si jedine tak ze to nahlasim tak ze do mna vrazil niekto neznamy na parkovisku a pojde to z mojej havarijnej poistky.
Policajtov som nevolal z dvoch dovodov: 1. s policajtmi v takomto pripade mam zlu skusenost. 2. O 20min zatvarali skolku kde som siel pre syna. K tomu dovodu 1-Ked som tak raz brzdil na krizovatke a mal to vypocitane na vzdialenost auta predo mnou preradil sa zrazu predo mna z laveho stojaceho pruhu typek a toho uz som neubrzdil-i ked mi defacto nedal prednost z prava a buchol som mu do zadneho praveho rohu, policia mi naparila este pokutu 2000,-Sk. Ked som ju na otazku ci som si vedomy viny (ja ze nie) odmietol zaplatit povedali ze ma poslu na preskusanie a bude to minimalne za 7000,- Sk, Tak co si vybrat?
Vazne rozmyslam o tom ze si to s dotycnou kravou vybavim mimo zakonnou cestou >:-[] Sposobou sa ponuka hned niekolko, kedze mam jej meno, tel cislo, znacku auta... >:-[] -
« Re: Re: QG1
fero:no za to, ze ti zabrali zadne kolesa nenesie zodpovednost ani tak EDS, ako haldex
To dá rozum fero,kdybys četl pozorně tak by sis všimnul že jedno ze zadních kol bylo odlehčené-tudíž se protáčelo-atehdy nastoupilo EDS.Haldex už sepnul dávno předtím ;-)
fero:QG2 - prodlozené servisní intervaly 2 roky resp. 30 000 km (zázehové motory); prípadne 50 000 km (vznetové motory),
Já už to tu píšu asi potřetí;tak teda:QG2=2roky nebo 15kkm-nic víc,nic míň.Těch 50kkm platilo u OI.. :!:

Je totiz na stredovom paneli v tejto verzii iba gombik na vypnutie ESP, alebo sa tym vypne aj ASR.Teraz v tomto pocasi to moze byt totiz jedina moznost ako nezapadnut vo vysokom snehu.