Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 21.02.06 17:29
« Bez nadpisu
to: kvak
tych 205km/h je na hranici cerveneho pola, 200km/h ma este 300 az 500ot/min rezervu :-) Podla mna motoru nemoze uskodit obcas ho roztocit na maximum. Ten motor predsa nie je nijako vysponovany do vykonu takze tocit 6000ot/min musi vediet aj dlhodobejsie. Spotreba je samozrejme vtedy priserna (15 az 16l/100km). Kedze vzdy sa najde niekto pomalsi priemer aj so spomaleniami nie je uz taky hrozny. Uznavam ten motor ide dobre do 180km/h na je to uz jeho zdimanie. Dialnicu preto jazdim 180 a len obcas rychlejsie (v noci, ked je uplne prazdno...).
tu mriezku vyskaca mi samozrejme zlomili ked davali dolu tapacirung ked riesili piskotanie okien pri stahovani.
Momentalne sa len vozim a nic nesledujem (aj ked mi akurat nic nevrzga a nepiska, akurat obcas mierne na retarderoch si zlahucka vrzne predna naprava). Netrapia ma detajly ked mam posramotenu celu masku od tej kravy :x zaujimave ze to ani nevidno ked to vyslovene nehladas na to ze skoda je asi 60tis :shock: neni cas teraz na servis -
« Bez nadpisu
Blesk: dnes mi menili tu listu pod celnym sklom, trvalo to desat minut a nevyzera, ze by nieco lepili alebo davali nejaky tmel (zaspinene nie je nic), v dielni som ale nebol...stale neviem ako ti pri tom mohli dokaslat tu krytku reproduktora... konecne nic nepraska
okrem toho mi davali do Streamu novy firmware. Trvalo to cez pol hodiny, potom mi stastne povedali, ze sa to podarilo...inymi slovami ono sa to aj nemusi podarit a ako hovoril, robili to zatial dvakrat a raz sa to nepodarilo...skoncilo to vymenou radia >:D
takze jedinym problemom zostalo vrzganie, chrupot alebo neviem co prednej napravy pri prejazde priecnych nerovnosti...dvakrat to mali v dielni, nikdy nic nenasli...ze vraj sa na to pytal aj na skoleni a nikto nevie, co by to mohlo sposobovat...raz mi tu niekto poradil, ze to mozu robit silentbloky stabilizatora...v servise mi tvrdil, ze takto konstruovane to bolo na OI, tuto je to uplne inak a takyto problem tam byt nemoze...tak si na to uz pomaly zvykam... -
"-- skrytý --" 21.02.06 07:09
« Re: Re: Kdy Vam prisel technicak k novemu autu?
Mě dorazilo auto do autosalónu v pondělí v 11 hodin dopoledne a v úterý ve čtyři odpoledne jsem si jej byl štastnej jak blecha převzít! >:D U mě naprosta spokojenost, na nic jsem nemusel čekat. Vlastně jen než mi auto ve fabrice "poskladali", tak jsem čekal 5 týdnů, ale jinak to byl fofr pak už... -
"-- skrytý --" 20.02.06 20:48
« Kdy Vam prisel technicak k novemu autu?
Od stredy rano minuly tyden mam u prodejce vyrobene auto na objednavku. Volal mi a domlouvali jsme dalsi drobnosti jako konstrukt atp. Tvrdil mi, ze cca 2 dny trva nez z Boleslavi prijde technicak a "faktura". Uz je pondeli vecer a stale nic, tj. 3 pracovni dny + vikend.
Jak dlouho jste cekali Vy?
Diky, Vlasta. -
"-- skrytý --" 20.02.06 19:28
« Bez nadpisu
V červnu tohoto roku dostane Fabia sedan, Fabia kombi a Octavia liftback výkonnější benzínovou čtrnáctistovku. Místo motoru 1.4 16V 55 Kw se bude montovat verze s výkonem 59 kW. Provedení 1.4 16V 74 kW ve Fabii i nadále zůstane. Tento krok je bezesporu reakcí na výkonnější motory stejného obsahu, které začíná do svých vozů dávat konkurence. Fabii by ale prospěla ještě další změna: motor 1.2 12V 47 kW by se měl stát základní motorizací, přičemž verze 1.2 HTP 40 kW by byla zcela zrušena. Na těžkou Fabii (a koneckonců i Polo) rozhodně není 40 kW dostatečný výkon. -
« 2.0 TDI na max po 12000km
Dálnice nová z Brna na Kroměříž (ideální pro pokusy na max rychlost) jelikož je minimálně zatížená provozem. Sem jel s Octavií 2.O TDI zařadil 6° jel co to dalo = 225km/h = točí na 6° cca 4200 , sem mile překvapen je to samozřejmě tacho rychlost ale i tak. A hlavně v této rychlosti to je s hlukem velmi dobré! prakticky když jedu s Passatem TDI 85kw tak při rychlosti 190 už to řvalo mnohem víc! A jaká je vaše max. rychlost po zajetí motoru pokud jste se odvážili?

Marios má pravdu.Nejdříve něco obvolej, nebo ob e-mailuj a uvidíš.Kdyby i to selhalo, tak je tady ještě jedna varianta.Škodovka dává zaměstnancům cca 8% slevu, jak na auto, tak na výbavu. Jelikož tam dělám, tak tu slevu mám i já.
Jestli máš nějaký e-mail, tak se ozvi a přepošlu ti aktuální ceník pro zaměstnance.