Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Re: Dunění
Já nevím,možná je to subjektivní;po 4 hodinách už mě asi vadí každý zvuk.Já navíc měl na střeše lyže tak to ještě hvízdalo.Každopádně sem se smířil s tím,že než se motor zahřeje tak je to takový syrový dunění-hlavně při jízdě do kopce kdy je auto pod plynem-po zahřátí to zaniká,či spíš to není tak moc slyšet..
Jinak se 4x4 jsem ještě nezapad;předevčírem sem si dojel pohodlně až na sjezdovku kde půlka aut měla řetězy,bylo tam hodně francouzkých.. >:D -
exup 27.02.06 09:05
To Marios :
ale jó, proč ne. Jinak mě taky nedělá úplně radost, když je auto povlečené solí, ale nějak to už dávno neřeším. To by mě z toho muselo picnout, protože parkuju venku a v soli jezdím denně. Do strojní myčky nejezdím. Byl jsem tam jen jednou a okamžitě to bylo vidět na laku. To vadí i mně. Teď jen čas od času ostříknu tu sůl wapkou ručně, u pumpy. Když po solení zaprší, k wapce nemusím.. Nedávno mi v Rakousku hodil nějaký ožralý Němec z okna hotelu na sklo PP dveří syrové vejce. Setřel (rozmatlal) jsem to tam škrabkou na sníh a pak v CZ jezdil ještě asi 14 dní, než jsem to umyl - zase v rychlosti tou škrabkou s houbou u pumpy. Tak takhle nějak "povrchně" a "povrchově" se chovám k autu já. Jsem ale takový druhý extrém. Nikdo si ze mě příklad neberte >:D . Jinak, poslyš, já sice v Praze žiju, ale jsem starej šumavák, takže si tamější spousty sněhu užiju dost. Jezdím tam prosolenou trasou co týden..
Že OII 2x4 ve sněhu moc nevyjede jsem zažil nedávno, kdy jsem k výjezdu k mé rodné chalupě musel po 2 marných pokusech, s ASR i bez, poprvé v životě dávat řetězy! Známý co jel se mnou s Mondeem, vyjel v pohodě. To mi ho vyndej! Možná to bylo strojníkem, což si ale nechci moc připouštět.. >:D Jinak v Praze je blaze, to se dávno ví. Proto se sem taky kdekdo nechá naplavit, že.. :P ? Jaro ať už je, ať můžu vytáhnout motorky! -
"-- skrytý --" 27.02.06 07:16
« Re: Dunění
To exup: >:D dobrá vychytávka, asi ti vojáci zas ty mozky nebudou mít tak zelené, ale já taky byl v garáži auto občas trochu popostrčit, ale né kvůli zdeformování kol, ale kvůli zatuhnutí ložisek v kolech. Jinak moje Octavie není pro mě modlou, ale rozhodně nemám na to, abych si za 3 roky koupil novou, navíc když tu žačne to bílé mokré svinstvo padat, tak tu kromě velkých offroadu nejezdí nikdo a věř mi, že pro Octavku je už 30 cm sněhu nepřekonatelných. Už ať je jaro!!! >:D Vy tam v Praze hold máte jiný život... (ale tím nemyslím, že se máte lépe :P ) -
exup 26.02.06 22:40
« Dunění
To Blasio :
trochu mě překvapuje to dunění Tvé 1.9TDI. 2.0 TDI mně duní jen v určitém rozsahu nízkých otáček (cca od 1400-1500), když auto pozvolna rozjíždím (což se děje vyjímečně..), ale kolem 2500-3000 motor vůbec neslyším, či spíše nevnímám. Mám v něm stejný akustický pocit při 120-ti jako při 180-ti. Zrovna tuhle vlastnost na něm vnímám pozitivně (kromě toho nezbytného a tady už zmiňovaného šumění či svištění zduchu od LP okénka..).
To Marios :
na vojně jsem byl u roty týlového zabezpečení. Když jsem chodil se základáky do parku, všiml jsem si, že kolová vozidla, tzv. uloženky, mají na bocích kol, po 90° křídou nakreslené značky. Vždy po nějaké předepsané době se auto popotlačilo na druhou značku, aby se mu nezdeformovaly gumy. Jestli Ty bys tuhle finesu třeba neužil.. >:D To byl žert, nic ve zlém. Zdá se, že je Ti Tvoje OII modlou. Znám takové. Proti gustu žádný dišputát, ale že je Ti řízení drogou Ti moc nevěřím.. -
"-- skrytý --" 26.02.06 20:26
« Re: Re: Re: Nenastartoval som!!!
No nevím kdy jsi auto kupoval, ale já ho mám od června 05 a tam byl ještě nahrávaný starší firmware, který měl právě tu "vychytávku" s vycucáním baterky. Po nahrání nejnovějšího FW už je vše v pohodě. Dokonce mi v servise říkali, že ten novej FW řeší aji problém s přijmem rádiového signálu. Ale to ja nespozoroval, protože u mě funguje Stream jinak báječně a chytnu všechny stanice a bez sebemenšího šumu ať jsem kdekoliv. Jinak je to celkem na dlouho, než ti tam ten novej FW uploudnou, byl jsem u toho, když mi to dělali (trvá to cca. 40 minut) Tak po nich chtěj novej FW a más po problému.
Jinak myslím, že to není chybou fabriky, ale spiše chyba výrobce toho rádia (tušim že to pro Škodovku děla Blaupunkt, ale nejsem si jistý) -
"-- skrytý --" 26.02.06 20:18
TO Blasio : Jasně já vím, že autu to neprospívá když se s ním dlouho nejezdí, ale to je jen teď přes zimu, protože ono zrovna 40 cm sněhu co ti napadne přes noc, moc idealní terén pro Octavku není, takže se často nedá jezdit ani po silnicích, natož vyjet z garáže. A potom ty tuny soli, co jsou na silnici, no fuj s toho se dokážu zbláznit! Nevím kde bydlíš, ale možná tam máte o dost méně sněhu ( u nás je víc 1,7m) a to bych taky jezdil, ale v těch podmínkách co jsou tu to je zbytečné. A na druhou stranu necelý měsíc stáni, ještě nikdy žádnému auto neuškodilo.
To David K. : No tak to si teda hodně lenošnej, když aji 5 km jezdíš v létě do práce autem. Já to mám do práce 14 km a v létě jezdím na kole (už jen kvůli tréninku na závody) Jinak taky mívám absťák, když déle jak týden neřídím to jo, řízení je droga, ale naštěstí si se vždycky najde nějaká ta služebka a tak tu našu služební fabku vždy pěkně oroštuju a vyženu pavouky z motoru. Ta už toho semnou zažila celkem dost, za těch pár cest >:D -
« Re: Re: Nenastartoval som!!!
To Marios
>:D Som rad, ze nie som sam, co nenastartoval. Myslel som si, ze to bola iba nejaka vyhovorka na radio Stream... Zda sa mi to ako velka amatercina pri nahravani firmware pri tom pocte vyrobenych aut denne, aby prave mne nahrali chybny... Ved tie auta nevyrabaju prvy den 8-s Uz ani nehovorim o tom pocte vyrobenych kusov aut.. Mozno niekto z montaznikov zle spal, prip. mal zly den...
Uvidim, co mi povedia vo stvrtok v Blave, ked sa budem pytat na to klikanie v stredovom panely...
Posledny problem su uz iba tie blbe "hrdzave" bodky na kapote. Na bezovej sahare je to dost dobre vidiet-aspon ze sa to da dat dole. Akurat treba vyvynut vacsie usilie s handrickou :(
OII 1,9 TDI Combi Elegance -
Čoveče Mariosi-ty budeš mít auto jako nové i po 20letech!Trochu mě to připomíná když vidím strejdu z vesnice jak jede s Š 100MB a ta je nablejskaná jako by si ji právě dovezl z autosalonu.
Osobně si myslím že autu zrovna tak neprospívá když se s ním jezdí málo jako i to když se jezdí zhusta a nešetří se(služebáky to maj těžký).Je to jako se sportovcema kteří musí dělat aby nevyšli z kondice,ale když jsou přetrénovaný taky to není ono..
Musím potvrdit že 1.9TDI PD nemá zrovna příjemný zvuk pokud jedu 4hod v kuse po dálnici a točím kolem 2.500-3.000(u mě na 6-ku) a to hlavně pokud jde do záběru.Přijde mi že to dunění rezonuje celou kastlí,přitom v tomhle režimu auto nejčastějc po dálnici fičí.Chci se zeptat jaké máte zkušenosti kolem 130-140 s pětikvaltem a jak je na tom 2.0TDI? -
"-- skrytý --" 26.02.06 15:25
Ja priznavam ze jsem lenivy ho umyt protoze vim ze na druhy den pojedu a pokud vim ze pocasi nebude OK tak na to kaslu a jezdim.Ale aby mi auto stalo v garazi nekolik dni jako u tebe tak to sory.Jak neujedu za tyden aspon 350km tak jsem nervozni ze jsem neco zapomel udelat.Do prace to mam 5km a i v lete jezdim autem,ma stat v garazi nebo na parkovisti?Neni to jedno.Mam taky rad ciste auto ale nekdy to nema cenu,pockam radeji na poradnej slejvak. ;-) -
"-- skrytý --" 26.02.06 14:59
Tak nebud lenivá lemra a umyj si ho! ;-) Měsíc neumyté auto :shock: to ho asi moc rád nemáš viď ? Jinak s tebou souhlasím, auto je od toho aby se s ním jezdilo, ale když já mám tu výhodu, že si můžu vybrat kdy pojedu a nemusím jezdit, když s toho nemám radost a to právě při ježdění v té soli a břečkách vůbec nemám. -
"-- skrytý --" 26.02.06 14:39
Chci se zeptat kde bydlis,ja bych potreboval taky umyt auto tak pokud nemas co delat tak ja prijedu.Uz jsem ho asi mesic neumyval.Nemusis ho lestit nez prijedu dom tak bude zase jak prase.Ja ho mam taky v garazi ale auto je od toho aby se v nem jezdilo. ;-) -
"-- skrytý --" 26.02.06 12:56
« Re: Re: Re: Nenastartoval som!!!
Jo protoze nebudu chudacka vytahovat do takovych sracek jake jsou na silnicich. Je umytý a vylestený, dokonce jsem i spodek auta vylestil, tak je blbost ho vytahovat do sajrajtu. V garazi mu je mnohem lepe. Vcera byly suche a promrzle silnice, tak jsem toho vyuzil a nez zacli ty bariery snehu dopoledne tat, tak jsem jej byl brzo rano projet, aby nevysel z kondicky 8) -
"-- skrytý --" 25.02.06 13:34
« Re: Nenastartoval som!!!
Ahoj. To co se ti stalo neni zadna novinka. Me to potkalo na zacatku prosince. Mel jsem stat auto 6 dnu v garazi a baterka byla K.O. Nastesti jsem vedel kde je problem, protoze zrovna v tu dobu se to tu probiralo a na vine je opravdu Stream. Nech si nahrat NEJNOVĚJŠÍ FIRMWARE a mas po problemu! Ja schodou okolnosti zrovna dneska po 25 dnech byl projet auto a zadny problem nebyl. A to stalo 25 dnu misto predeslych 6 dnu! Proste ten Stream cucal stavu z baterky i kdyz byl vizualne vypnuty. -
« Nenastartoval som!!!
Mam novu skusenost: v utorok rano som prisiel do garaze, sadnem do auta, motor sa zhavi a ked som pootocil klucikom este viac tak len chrchlotalo nieco v PP a auto nestartovalo. Pritom sa vynuloval PP. V motore to ani nebrnklo. Volal som Skoda Assistence a tak realne po hodine prislo servisne auto. Vymenili sme bateriu a vsetko slo nastartovat. Auto som nechaval pol dna v servise, aby zistili, co mi vybilo bateriu a cuduj sa svete: ze vraj "vypnute autoradio Streem". "Bolo zle naprogramovane z vyroby a malo odber aj ked bolo vypnute".Tato argumentacia sa mi vobec nepaci, som velmi zvedavy kedy ma to opat "prekvapi" a ja nenastartujem OII. Baterku mi dobili a nahodili spat do auta. Pritom svoju OII mam pol roka!!! Do servisnej knizky mi napisali len kod: 91A1 -neviem zial, co to v skutocnosti znamena. Zvazujem tiez reklamaciu toho "lupotania" v stredovom panely, lebo to tu vsetci reklamujete... :x
OII 1,9 TDI Combi Elegance -
« Motor 1,9 PD
Nazdar všichni.
Přidávám pár postřehů. V podstatě po roce ježdění není s autem žádný problém. V rádiu mi to luplo při zapnutí tak třikrát, takže se k výměně SW ani nemám. V palubce tak jednou.
Po výměně kol 17 letních za 15 zimní jsem zjistil, že auto perfektně drží i na těch 15.
Co si však asi nezvyknu je zvuk motoru 1,9 PD. Je hrubý a nedá se mluvit o kultivovanosti (předtím byl benzín). Na druhé straně zátah je slušný (objektivně ale uznávám, že při rozjezedu jsou malé prodlevy v nízkých otáčkách, což mezitím využijí benzíňáky).
V zimě ASR výborné, ABS bych někdy i vypnul, ale není na obtíž. OII mi přijde na sněhu oproti OI dvakrát jistější.
Spotřeba 6,3 l (hodně město - 80%).
Rádio hraje super. A hlavně, už bych nešel nikdy do auta bez vyhřívaných sedadel. V zimě výborná věc.
Na auto jsem čekal 6 týdnů.
Co říkáte na Roomster - mě se líbí, a pokud bude cena kolem 330000 tak myslím, že to půjde. -
« Re: Audio zdířka
wow to je super.Tím pádem budou muset jít ale s cenou Audience dolů,páč který blázen by si to pak koupil?Otázka je kolik za to budou chtít a hlavně pro stávající majitele: is upgrade available?
Na druhou stranu fakt že do Audience nacpeš 6CD v MP3 což je 6x700MB s pohodlným ovládáním není k zahození.Super je to co nabízí Sony-MP3s DVD médiem.Teď ještě měnič na 6DVD a je vystaráno na všechny alba až do smrti.. ;-)

Dle mého je 1,9 auto pro dálky, na převážně město to chce asi příště opět benzín - jenže jaký...
Exup: Jinak ten výjezd kopce Škoda vs. Mondeo, nebylo to spíš o gumách...