Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 13.03.06 11:21
« Re: Re: Re: Re: Všem kteří nenastartovali a možná ještě nena
No, kromě toho eboxu mám i subjektivně pocit,že moje Stream rádio zdaleka nehraje jako různé obyč. Sony a jiné co jsem měl, už jsem tady četl,že to jde vyřešit přeinstalováním ,určitě se na to zeptám v servisu -
"-- skrytý --" 13.03.06 11:15
Ahoj, auto je takřka nové, tak spoléhám na servis, myslím, že myčka je jen "špička" ledovce, stačí i velký déšť a je zaděláno... Docela mě mrzí,přesto,že nejde o zásadní problém, že se automaticky v servisech na to nepodívají ,vlastně až na slabé vyjímky na to kašlou. Měl jsem favorita,pak feldu,01 octavku a teď 02, ale jak říkám,až na pár vyjímek v servisu tě spíš natáhnou. Tohle ale zná asi každý.... -
to Jirka2:
V myčce jsem ještě nebyl, protože šetřím lak. Vlhkost nebo rovnou voda jak píšeš se do skříňky dostane i v běžném provozu. V servisu mi údajně i vyměnili těsnění kabelů, které vycházejí spodem skříňky pojistek. Jsem zvědav jak to bude dlouho fungovat. Zkoušel jsi již nějaké dodatečné přitěsnění, třeba silikon, nebo něco obdobného, či spoléháš pořád jen na servis? -
"-- skrytý --" 13.03.06 06:21
« Re: Všem kteří nenastartovali a možná ještě nenastartují.
Ahoj, myslím, že tvůj problém není zdaleka ojedinělý, já i můj kámoš jsme zažili tohle úplně stejně, vlhkost, čí spíše "voda" ve skříňce na pojisty, či jak to nazvali,Ebox, u mě stačilo párkrát zajet do myčky a ráno bylo hotovo... Přes noc hučel ventilátor tak dlouho,až baterka byla víš kde, po opravě a ujištění,že je vše OK (auto je v provozu od 10/05 a mám 2.0 FSI Elegance) jsem za týden měl úplně stejný problém.... Kámoš se mi smál a minulý týden otevřel garáž a hučelo mu auto.... Má 1.9 77 KW. Jinak auto má dnes najeto cca 9 tisíc a až na tento problém jsem s ním spokojen. -
« Všem kteří nenastartovali a možná ještě nenastartují.
Pro odstranění závady s úplně vybitým akumulátorem byla moje OII 4x4 1,9TDI v servisu celkem 3 dni. Snažil jsem se na závěr získat co nejvíce informací o příčině závady. Fakta dle sdělení servisu jsou následující:
1/Odběr proudu z akumulátoru odstaveného auta při předání do servisu byl 0,9A. Vybití akumulátoru bylo tedy zákonité.
2/ Přeprogramování radia Stream závadu nevyřešilo. /Číslo firmware nahraného v autě nebyl servis schopen zjistit. Nový firmare nahrál s CD, které dostal od výrobce./
3/ Některé elektronické jednotky nepřecházely ani při odstavení auta do stavu "Stand by", ale neustále zůstávaly v aktivním stavu.
4/ Příčinou neustálé aktivity některých jednotek byla vlhkost, která pronikla přes špatné těsnění do skříňky pojistek umístěné v motorovém prostoru vedle akumulátoru.
5/ Po vysušení a výměně těsnění byl odběr z akumulátoru u odstaveného auta 0,01A.
Závěrem lze říci, že spotřeba proudu, v případě, že nejsou všechny jednotky ve stavu "Stand by" může být značný a vybití akumulátoru je potom nutností. Kdy tento stav ale nastal řidič nezná, auto se chová stále stejně. Je-li vše s elektronikou při odstavení OK je možno zjistit přímým měřením spotřeby proudu z akumulátoru. Způsob měření jsem se servisem konzultoval. Vzhledem k tomu, že vyžaduje ampérmetr a určité základní znalosti z jeho použití nebudu jej zde popisovat.
PS.
Elektronika v autě je dobrý sluha, ale špatný pán. Když není precizně provedená může způsobit hodně starostí. -
« Re: Re: Komunikace přímo s výrobcem??
To Diamant:
Nevies nahodou od akeho datumu vyroby OII sa budu zvolavat auta na tu vymenu spojky u 1,9 TDI??
Apropo: po mojom nenastartovani auta v garazi som bol dost znechuteny s OII! Tiez mam radio Stream. Hneva ma, ze auto,ktore stalo 860.000 Sk ma taku blbu "slabinu" s radiom. A uz ani nehovorim o tom, ze by to mali v Skodovke riesit sami a nie az ked im nespokojni zakaznici volaju na Asistence sluzby... Ja osobne by som isto isiel sam od seba do servisu vopred -dat nahrat novy firmware ako sa nechat znechutit pri nenastartovani auta 8-s Dufam len, ze dalsie chyby sa uz nevyskytnu :-)
OII 1,9 Tdi Combi Elegance -
« MR 2007 (2008)
S tím MR to je složitější. Někdy to bývá hned po novém roce, u OI to bylo po celozávodní dovolený tj. červenec/srpen. Předpokládám, že MR 2007 pro OII naskočí po celezávodce tj.34KT.
To znamená jednu věc: auta vyrobená do dovolené budou vyrobená jeko MR2006 a auta vyrobená po dovolené MR2007. Nejkurioznější na tom je,že vám to žadný prodejce neřekne, že se chystají nějaké změny. -
Diamant 10.03.06 18:53
A ked uz riesime to audio. Nemate niekto napad, ako dostat do radia Audience nejaky externy audio zdroj? Pre jednoduchost povedzme MP3 prehravac (u Audience je to samozrejme trochu uletene, ale pre priklad).
Ake dalsie zmeny sa chystaju pre Octaviu II MR 2008? Kedy presne ten novy MR nabieha? Kazdy mi zatial tvrdil nieco ine. -
speedygon79 10.03.06 16:06
2 Fans!
DVD ide k Nexusu pripojit uz davno....otazka je ci to stoji za to....15litrov...a ked sedim vacsinou na nespravnom mieste :-( ...teda v predu vlavo... 8)
ma este niektore radio v OII vstup na aux?
ad USB Zdirka - skoda, ze to je skoro rok po VW....a ze to nebolo trochu skor... -
to by ma nastvali s tym STREAMOM, ked to bude pravda, mali by to zadarmo menit vsetkym ktori to radio predtym kupili bez MP3 >:D inak, ja v tejto oblasti moc doma nie som - je prehravenie MP3 len softwarova zalezitost alebo zavisi aj od HW radia? inymi slovami, je to mozne s novym firmom tuto funkciu doplnit? -
To Roupik:
Jelikož budeš mít nové auto, a tam se montují už novější verze autoradií, tak se nemusíš ničeho obávat.Nové provedení poznáš tak, že se napis např.STRAM se přesunul z nadkolečka ovládání hlasitosti, do horního rohu. Ještě jsou tam i jiné úpravy, jako např. zobrazování autíčka na autoradiu při couvání, jsou tam zobrazeny kola.
Další postřehy: Od 8 měsíce se chystá nová výbava L@K, jak pro OII, tak i pro SUPERBA.Dále se s náběhem této výbavy objeví "nový motor" 2,0TDI (123KW). Předpokládám, že AUDIO ZDÍŘKA, kterou sem zmiňoval níže, naběhne až s touto výbavou.Něco se také proslíchá o DVD přehrávačí, který se bude moc připojit na navigaci NEXUS.Je také možné, že se od MR 2008 objeví v autorádiu STREAM možnost přehráváni MP3! -
"-- skrytý --" 08.03.06 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dunění + rozjezd do kopce
Tím EDS si nejsem úplně jistý, jestli to mají všechny oktávky automaticky s ESP. Něco mi říká, že se to tu kdysi řešilo. Nevím, nebudu tvrdit ani tak ani tak.
Je možný, že se nakonec protáčela obě kola, z auta jsem to neviděl ani mě v danou chvíli nenapadlo vykouknout z okýnka (pravá strana byla na ledu, levá se mi zdála, že stála na sněhu, ale možná pod ním byl led taky).
Jo, tak jak normálně Deutschland moc nemusím, tentokrát mi kluk německá pomohl. :D