Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.03.06  19:21

« Re: ozvucenie O2

Nezdielam uplne tvoj nazor. Je pravda, ze Skoda pouziva repraky s papierovou membranou (pravdepodobne je to tak aj u Octavie II), ale napriklad u Fabie nemozem povedat, ze by tie papierove hrali nejako mizerne. Hlavne pri rozumnej hlasitosti. Ked chce dakto diskoteku, tak to uz je na zvazenie.
    Jasne, ze pod sedadlom nie je v pravom slova zmysle woofer, tam by potreboval iny objem. Ale svoj ucel to plni.
    Ano, to riesenie s kondenzatorom poznam a rozhodne by to aspon v kombinacii s tym dost drahym soundystemom nemalo tak byt.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  18:22

« ozvucenie O2

to diamant:
    zakladny omyl- vyskace v prednych dvrech su umiestnene povedzme dobre, ale uvedomme si ze basak nehra lan basy ale hra od cca 5khz dole a teda cele stredy ktorych umiestnenie uz dolezite je. nie nadarmo sa u ozvucenia riesi vzdielnost osi menicov aby bola co najmensia, idealne je z tohoto pohladu koaxialny menic resp sirokopasmovy menic, zial neexistuje menic ktory by zahral cele pasmo s potrebnym tlakom, bez neziaduceho skreslenia (Dopplerove skreslenie - skreslenie sposobene prave na vyssich frekvenciach ktore sposobuje pohybujuca sa membrana s relativne velkou vychylkou - basy su radovo pod 500 az 200Hz.), dalsie skreslenie vplyvom prilis vzdielenych stredov je fazove skreslenie-prejavujuce sa pocitom roztrhnutia-resp oddelenia vysokych frekvencii od zbytku (diera na stredoch). Podstatna cast informacii (ludsky hlas, husle, zakladne tony prakticky vsetkych nastrojov) su prave v tomto pasme. Navyse najhlbsie basy aj tak nezahraju korektne basaky resp stredobasaky vo dverach (z dostatocnou energiou a dostatocne malym skreslenim). na to je subwoofer. Ak niekomu vsak stacia vyhulene basy z dveri (korekcie na basoch do plusu, nebodaj este zapnuty loudness) nebude ho mozno tak trapit to odtrhnutie vysok od zbytku a strata stredov. Originalne repraky aj tak hraju ukricane lebo vyrobca sa netrapil z nejakou naozajstnou vyhybkou ale len odrezal najnizssie frekvencie iduce do vyskaca filtrom prveho radu (6db/oktava) co je len mizerny elektrolitycky kondenzator zapojeny pred vyskacom. Basak jaci plne pasmo bez akehokolvek filtra. Kazde aspon trochu slusne repraky maju normelnu vyhybku linearizujucu vlasnosti oboch (resp vsetkych) menicov. Riesenim je ozvycenie so Sounsystemom ktory ma pouzite vpredu trojpasma (az na to ze ani tieto repraky nestoja za vela) Toto riesenie sa mi vsak javi ako predrazene kedze mi da len upraveny priestor pre stredak (pod vyskacom) a origo menice by som aj tak vyhodil.
    Woofer pod prednymi sedadlami byva zvacsa len tzv bass pump co nie je defacto ziadny seriozny subwoofer ale ma za ulohu doslova triast * aby si mal pocit mohutnosti basov (menic priemo spojeny s karoseriou)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.03.06  11:23

« Re: Re: Péče o kožený volant

Mohli by ste poslať nejaké foto, ako vyzerajú tie dvere u OII bez tapacírungu. Napríklad ako som poriešil muziku ja ešte vo Fabii si môžete pozrieť na mojej stránke www.railweb.sk v sekcii Škoda. Tam je tiež tá nosná doska a jej vytlmenie zvuk mierne zlepšilo.
    Výškáče sú podľa mňa u OII na dobrom mieste, pekne nasmerované na posádku. A u basov predsa tak nezáleží na umiestnení prípadne smerovosti. Navyše ak to búši do sedadla, tak to možno bude mať ešte lepší efekt. Mnohé značky umiestňujú woofery pod predné sedadlá.
    Na všetku kožu v aute si kúp Leather Cleaner od Turtle Wax. Je to také biele mlieko, ktoré kožu čistí a zároveň chráni pred vysušením a popraskaním. Mám na sedačkách béžovú kožu a s týmto prípravkom to ide pekne udržiavať a po každom ošetrení je vidieť, že tá koža doslova ožila a je taká vláčnejšia.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 14.03.06  10:30

« Re: Péče o kožený volant

To MichalK: Na noc vymontovat a uložit do teplé postýlky :D
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.06  10:11

« Péče o kožený volant

Potřebuji poradit jakým způsobem pečovat o kožený volant, šaltru, páku ruční brzdy. Doporučte prostředek a postup.
    Děkuju.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  22:28

« Bez nadpisu

to novak: s tym samozrejme pocitam automaticky:-) Aj ked O2 ma dvere uz seriovo lepsie urobene z hladiska ozvucnice pre basovy menic ako O1. O2 ma totiz uzavretu plechom vnutornu stranu pod tapecakom. O1 mala v zaklade uplne desny akusticky skrat. Ina situacia nastane ak chceme dostat z O2 dveri homogenny stereobraz lebo maju sproste urobene to ze vyskac je na opacnej strane dveri ako basak-holt kompromis za to ze na kolena je viac miesta a da sa do dveri dat aj 1,5l PET flasa:-).
    Tak ci tak na jar su pripravene v garazi nilen nove rapraky (staronove z byvalaho auta) ale aj 5kg HB body 930 - synteticky bitumen na tlmenie rezonancii a spevnenie ozvucnice dveri, samozrejme aj plastovy adapter pre uchytenie basaku nahradi priruba z MDF.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  21:54

« Re:

Na kvalitu reprodukce má především vliv kvalita zpracování ozvučnice reproduktoru, absence akustických zkratů a způseb zatlumení. Věřte mi že výměna repro toho moc neřeší. ROzdělat, vytlumit, utěsnit a repráky uchytit na naprosto pevnou ozvučnici. Potom i ty původní "sluchátkové" repra hrají jak z praku. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  21:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Všem kteří nenastartovali a možná ještě

Tak jsem se dneska odpoledne koukal, jak je zhotovená ta "skříňka" ve které jsou pojistky a myslím, že voda by se tam dostat neměla, pokud zrovna člověk nestříká wapkou do motorové prostoru (což je taky ovšem pěkná blbost) Ze spodnío strany krytu pojistek, je po celém obvodu gumová izolace, která dobře těsní po celém obvodu skříňky. Ze spodní strany, jak vychází kabely, tak je taky izolace, tak myslím, že opravdu se tam voda dostat nemůže. Jediné co mě trošku zarazilo, bylo, že ta pojistková skříňka je přimo pod hranou kapoty motoru a levého předního blatníku, tudíž v dešti tam musí zákonitě kapat voda přes tu škvíru na tu horní čast deklu skříňky, ale to by snad neplechu dělat nemělo :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.06  20:52

« Re: Re: Re:

ak myslis moj prispevok, tak vymenili firmware, nie radio. radio menia az vtedy, ked sa im nahodou nepodari vymenit ten firm >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.06  20:41

« Re: Re:

takze když ti do toho lezly jiné stanice než aktuální tak ti to radio v rámci záruky vyměnili ???
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.03.06  20:16

« Re: Re:

Inak ma celkom prekvapilo, že je tam len 2x6 predvolieb. Myslel som, že tých 2x6 je stabilných a ešte 1x6 je na autostore alebo niečo podobné.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.03.06  20:14

« Re:

Blesk - pekne si to napísal. Ja len dodám, že v mestách neraz vznikajú všakovaké interferencie a odrazy, ktoré neraz príjem lokálne rušia a tu tiež lepšia selektivita vyhráva. Mestá sú tvorené oceľovými a železobetónovými konštrukciami, ktoré výborne odrážajú signál.
    Ale popravde si ma ukľudnil, lebo sa mi zdá, že vieš o čom píšeš a keď sa na príjem nesťažuješ, tak je jasné, že to rádio to vie a keď nie, tak je niekde závada.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  16:49

« Bez nadpisu

zakladnymi vlasnostami tuneru je citlivost (cim citlivejsi tym vacsi pocet stanic mozno naladit) a selektivita (to ci sa naladene stanice nemiesaju). citlivost sa laicky da pomerne lahko overit, postavia sa vedla seba na tu istu antenu (pripadne ak ide o firmene origo radio - co je Stream aj Audience, zabudovanie v dvoch rovnakych autach). To ktore naladi vacsi pocet stanic (nie len chrcanie ale ozajstny prijem) je citlivejsie. Tu pozor napr Blaupunkt ma uzitocnu funkciu nastavitelnu v niekolkych krokoch, kde radio naladi len stanice nastavenej urovne (sily signalu) radio potom sice naladi mensi pocet stanic (slabe ignoruje a preskoci) ale tie co naladi maju stabilnejsi prijem. Druhy parameter - selektivita je silne zavisla od miesta kde sa radio pocuva. radio s vyskou citlivostou a malou selektivitou nenaladi v blizkosti silneho vysielaca (typicke vo vacsich mestach) slabu stanicu v horsom pripade chrci aj ta silna vplyvom rusenia slabou. Na toto Stream ma funkciu prepnutia prijmu "dialkovy" (Wide-siroky) a "blizky" (narow-alebo zuzeny) Nepamatam ako toto ma presne oznacene Stream (tusim DX a local). Teeda kto ma problem s miesanim sa stanic nech proste skusi v nastaveniach prepnut medzi DX a local. Vzdy je to zavisle od miestnych podmienok. Ja v meste nemam problem naladit stabilne a nepomiesane obidve pamate po 6stanic pre FM. Skor mam problem kam dat ostatne:-) Riesim to tak ze naladim len tie co skor pocuvam. Byvam a najcastejsie aj jazdim v BA. V porovnani s radiami co som mal patri Stream z hladiska kvality prijmu k lepsiemu priemeru, dost velkou vyhodou je dualny tuner pri preladovani teda necakas kym nieco naladi ako klasicke radio s jednym tunerom. Zaujimave ze najdrahsie radio co som mal malo najhorsi tuner z hladiska citlivosti na udzanie nezachrcaneho prijmu. Bolo to inak z hladiska kvality zvuku spickove radio (najvyssi model Clarion DCX 9175). Naopak relativne lacny Blaupunkt San Remo CD 31 mal najlepsi tuner-vlastnostami prijmu podobny Streamu. rozne modely philips, Kenwood a Pioneer boli na tom slabsie. Ak sa ti teda objektivne (porovnanim ako vyssie uvadzam) zda Stream podpriemerny odporucam dat to pozret servisu, moze ist o trivialitu (nezapojena ci vadna antena, alebo o vadne radio)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  13:38

« Re: Re: Re: Re: Všem kteří nenastartovali a možná ještě nena

To Diamant : ja se Streamem zadne problemy nemam, me hrajou bajecne vsechny stanice, jen obcas v udoli mezi kopci to je spatny, ale kdyz tam lidi nechytnou radio a televizi ani na normalni prijimace, a ja v aute to radio jeste slysim, tak to myslim je dost dobre! Nemuzu si stezovat. S tim "Eboxem" jsem ja zadne problemy nezaznamenal, ale pro jistotu si tu skrinku dneska zkontroluju, jak dobre je utesnena...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  13:01

« Re:

OK, až se dokopu do servisu,tak to tak nechám udělat a pak vám řeknu poznatky, díky za radu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  12:56

« Re:

asi to tak bude, ale zdaleka nejsem jediný co v mém okolí má z příjmu rádia Stream divný pocit....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.06  12:50

« Re:

mam novy firmware a ze by nastala odvtedy nejaka pozitivna zmena nemozem povedat, prave kvoli tomu castemu chrcaniu a skakaniu inych stanic do tej aktualne naladenej som ho daval menit...
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.06  12:44

« Bez nadpisu

to Jirka2
    Tak toto, dle servisu, by skutečně měl vyřešit nový firmware nahraný do radia Stream. Já tyto potíže nemám, příjem Streamu je spíše lepší než v radiu Blaupunkt, který jsem měl v Oplu Astra.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  12:07

« Bez nadpisu

ahoj, nooo, s CD nemám žádný problém, ale rádio, příjem signálu, tam ,kde jiné držely kvalitní příjem, tak Stream chrčí či šumí... Rád si nechám poradit
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  12:01

« Bez nadpisu

zvuk radia ovlyvnuje predovsetkym kvalita povodnych repro ktora je na 95% mizerna. Tazko mozno posudzovat ci radio hra mizerne ci dobre na rozdielne repraky. Rozdiel v zvuku radia (resp CD ) je daleko mensi ako rozdiel aj medzi repro tej istej cenovej kategorie (chrakter zvuku je vzdy s inymi repro iny). V com mas pocit ze to radio hra horsie ako ine? Ma zly prijem radio (tuner) alebo zvuk CD? Testovanim aparatur sa zaoberam par rokov tak viem o com hovorim
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…